ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
עדיף 14", כי בבית יהיה מחובר למסך חיצוני, וכשלא בבית, אני רוצה להפחית במשקל. זמן סוללה ארוך גם יהיה נחמד. לא יודע אם זה המקום לשאול - אבל ניידים עם מעבדי Snapdragon, מהווים תחרות לאינטל ו-AMD?
-
- 3 תגובות
- 910 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם! אשמח אם מישהוא יוכל לענות לי על השאלה הבאה כל עוד אני לא מוגבל בתקציב והשימושים שלי במחשב הם למטרות : שימוש ביתי ומשרדי, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, האזנה למוזיקה וכתיבת עבודות בוורד ושימוש באקסל וקריאת ספרים אני רוצה מחשב שיריץ את מערכת הפעלה 64 ביט ויתן ביצועים טובים ושיהיה לו 8 ג'יגה זיכרון חשוב לי שהמחשב יהיה שקט כמה כדאי להשקיע במחשב ללא ציוד היקפי?
-
- 3 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט האם לקנות מחשב נייד באיביי, על פניו זה נראה יותר זול (גם בהנחה שאני מוסיף 15.5% מע"מ כזה מגיע במשלוח). כעיקרון אני צריך את המחשב בעיקר לאופיס ובעיקר לקבצי אקסל כבדים. אני מתכוון כמובן גם להשתמש בו לאינטרנט ולהורדות (אימיול וכו') ולצפייה בסרטים. חשבתי על זיכרון של 1G ומעבד של 1.6 ומעלה. אני מעוניין במחשב של סוני בעיקר בגלל העיצוב (קצת קטנוני, אבל בשביל זה אני פה להתייעץ) ומצאתי משהו לדוגמא. אם אתם חושבים שאני צריך לתת דגש על עוד דברים חשובים לפני שקונים, אז אני אשמח לשמוע. כמו כן, אם לא כדאי סוני אלא משהו אחר, אז תציינו זאת. דבר אחרון, יש לי בבית מחשב שולחני עם מעבד של AMD ואני מרוצה, עד כמה הם פחות טובים בניידים והאם זה באמת משמעותי למשתמש הממוצע. משחקים ו…
-
- 5 תגובות
- 910 צפיות
-
-
-
- 10 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום, חבר שלי מחפש מחשב נייד בגודל 13.3 לשימושים של סטודנטים. על המשקל להיות סביר, אני מניח שבגודל 13.3 זה לא עולה על 2ק"ג. זמן סוללה ארוך ככל האפשר. יציאת HDMI, בלוטוט לא בגדר חובה, למרות שזה יכול להיות נחמד. ואחריות בנלאומית חובה... בזמנו קניתי לחברה שלי את ה- ASUS UL30-X5 והוא עושה את העבודה מעל ומעבר למרות שראיתי שיש מעבדים חדשים יותר בשוק (I3, I5) ובלפטופ של ASUS אין את המעבד הזה. מה הייתם ממליצים? תודה!
-
- 2 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום לכולם, רכשתי לא מזמן מחשב שאמור לשמש אותי לעיצוב וגרפיקה (בעיקר גרפיקה וקטורית) המפרט הוא: מעבד DualCore Intel Pentium D 925, 3000 MHz לוח אם Intel D946GZIS זיכרון DDR2-667 2GB כ. מסך gForce 7300 512 SATA 250 לצערי, המחשב חלש! מגמגם, ומתנהל באיטיות . (התקנתי מערכות הפעלה שונות כולל הסרה של שירותים לא חיוניים וכדומה). שאלתי היא, האם תאורטית המפרט המוצג אמור להספיק למטרות עיצוב ועריכה גרפית? ואם לא, במה הייתם ממליצים לשדרג אותו שיהיה מספיק חזק? תודה
-
- 6 תגובות
- 910 צפיות
-
-
המחשב נועד לפיתוח מערכות "כבדות" - אפליקציות Web משולבות עם Database. הסביבה העיקרית תהיה Window 7 64bit ועליה יהיו סביבות הפיתוח זללניות בזיכרון (Visual Studio, Eclipse וכו') ויהיו לי עוד 2-3 מכונות וירטואליות שעליהן יפעלו מערכות Linux ו-Windows. צריך מחשב מהיר עם נפח זיכרון גדול וגישה מהירה לדיסקים מכיוון שהמערכות והסביבות פיתוח עולות ויורדות כל הזמן. המחשב יישב אצלי בחדר ככה שצריך שיהיה שקט מאוד. התקציב הוא בערך 6K, לא כולל מסך. המחשב לא מיועד להריץ משחקים או יישומי גרפיקה. תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום אני לפני קניית מחשב חדש, היות והמחיר של המחשב הנ"ל פחות מ 3000 ש"ח והוא נראה סטנדרטי ונחמד, רציתי לדעת האם לדעתכם יספיק? אני כרגע לא מחשב מחשב מי יודע מה מטורף, מספיק לי למשחקים העדכניים, כרגע אני מחזיק במחשב 1330EJ עם כרטיס מסך 4650HD, ממה שאני מבין הוא חלש בטיפה מה 7670 שמגיע עם המחשב הנ"ל, אבל יספק ת'סחורה. http://ksp.co.il/?uin=17050
-
- 1 תגובה
- 910 צפיות
-
-
בניתי מפרט לצורכי מולטימדיה (סרטי HD והרבה מוזיקה), עבודה משרדית וטיפה גיימינג בדגש על זריזות בתקציב של ~3500 (חריגה קלה) כמה פרטים נוספים: - לא מעוניין באוברקלוק - ביחד עם המחשב אני מתכנן לקנות DELL U2713HM כך שמדובר על רזולוציה גבוהה 2560X1440 - כרטיס מסך אני מתכוון להעביר מהמחשב הישן Geforce GTS250 . חלש, אבל בגלל שכרגע אני לא מריץ משחקים אני מעדיף לחכות עם זה ולשדרג בעתיד לפי הצורך - מבחינת שקט, מעדיף שיהיה שקט אבל לא קריטי. העיקר שלא יהיה טרקטור - אין לי צורך בהרבה מקום במחשב לכן העדפתי להתמקד בSSD גדול שייתן לי מענה מהיר לרוב העבודה היום-יומית מה דעתכם? מה הייתם משנים/מוסיפים/מורידים? *קובץ המפרט מצורף
-
- 3 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד למשחקים כמו dekaron,9dragon וassassin's creed ומטה, גודל המסך עדיף שיהיה 15.6 אבל יכול להיות גם משהו אחר, אני בעיקר רוצה שיהיה נוח לשחק ואני לא חושב שעל 10 אינץ נוח. זהו, אהה לגבי התקציב משהו כמו 2000+-, יש יכולת להעלות את המחיר בחריגה של 500+- מקווה שיש משהו כזה תודה
-
- 0 תגובות
- 910 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס),, צפיה בסרטים, הפעלת סימולציה לכימאי * גודל המסך? גדול ככל הנתן במגבלת המשקל * משקל רצוי? נמוך ככל הניתן - לא יותר מקילו וחצי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מינימום 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA או יציאה שניתן לקנות מתאם ל VGA (אשמח גם ללינק למתאם במחיר טוב במקרה הצורך וכן להכניס אותו למחיר המחשב) * בלוטות? אין את זה בכל מחשב חדש ? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיחשיהיה SSD * כונן CD/DVD? צורב? לא צריך * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא …
-
- 5 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום חברים. מבקש את עזרתכם במציאת מחשב "עסקי" (קל - עמיד - נוח לשימוש ) עבורי , גודל מסך 13.3 /14.1 בתקציב של עד 5000 שקל . עד עתה במסגרת התקציב עלו בגורל ה HP PROBOOK 4310 או ה LENOVO SL 300. אשמח לשמוע חוות דעת לכאן או לכאן בנושא (הנטייה שלי היא לכיון ה HP). אין ספק שאם התקציב היה גדול יותר (והוא לא) הייתי סוגר עניין על ה T400 של לLENOVO ....אבל. אשמח לכל קריאת כיוון , דרור.
-
- 0 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום לכולם, חברה שלי בקרוב מתחילה ללמוד עיצוב מוצר תעשייתי ואני רוצה בבקשה המלצה ללפטופ שיכול להריץ טוב את תוכנת Solid Works. לא סגור לגבי כמה התוכנה הזו דורשת אז אשמח לעזרה (אם היא צריכה כרטיס מסך טוב או כרטיס מובנה ומעבד טוב זה מספיק) תקציב: באיזור 4000 ש"ח אבל גמיש. (הקנייה תהיה באילת או בסין) דרישות חומרה: נראה לי שSSD של 256GB מספיק ואולי HDD של חצי טרה או טרה תוספת יכול להיות נחמד. שימושים: אופיס, Solid Works צפייה בסרטים וסדרות ב4K. רצוי מחשב קליל וכמובן עם סוללה טובה. תודה רבה לכולם!
-
- 0 תגובות
- 910 צפיות
-
-
מעונין במפרט: 1. עבודה עם סביבות פיתוח כגון Eclipse ומדי פעם - משחקים. 2. הרצת יישומים במקביל 3. לא מתכוון להוציא יותר מ1300 על כרטיס מסך. 4. אין צורך במסך. יש צורך בעכבר ומקלדת. 5. ניתן לשדרוג בקלות תודה לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 910 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים, אינטרנט, מדי פעם סרטים או משחקים קלים (לא צריך יותר מכרטיס מסך intel 4000, אבל אם נכנס במסגרת התקציב אין לי התנגדות) * גודל המסך?14", לא משנה אם מט או מבריק * רזולוציית המסך?לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אשמח למקלדת מלאה * משקל רצוי? עד 2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ג'יגה * כונן אופטי? אפשרי..לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות כללית ל3 שנים, בינ"ל לפחות בשנה הראשונה- חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיף אסוס, סמסונג, טושיבה. אפשר…
-
- 3 תגובות
- 910 צפיות
-
-
אהלן אני רוצה לשדרג לכרטיס מסך Gigabyte GTX670 2GB OC, ולכן אני צריך מעבד חדש וגם לוח-אם חדש. איזה מעבד ולוח אם הכי יתאימו למפרט הזה ? הבנתי שאין הרבה הבדל מבחינת FPS בין i7 3770K ל- i5 3470 אם אני לא מתכוון לעשות OC במעבד , זה נכון ? כמו כן, אני מחפש לוח-אם איכותי ואמין שיתאים בדיוק לכרטיס מסך ולמעבדים האלה. מעדיף שהלוח אם יהיה מ- KSP כי את שאר הרכיבים אני קונה משם, ואני מעדיף לקנות את הכל ביחד. חשבתי לקחת לוח אם מסוג: Gigabyte Z77X-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI אבל אני לא יודע אם הוא באמת הכי כדאי למעבד כמו i5 3470 מבחינת עלות/תועלת יש לי מארז NZXT מלפני 4 שנים בערך, אני לא יודע איזה דגם זה, אבל אני מקווה שהוא יוכל להכיל את כל הר…
-
- 2 תגובות
- 910 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב ב 6500 שח למטרות משחקים כבדים, אינטרנט, האזנה ועריכת מוזיקה ושימוש כללי. אין צורך במסך וציוד היקפי. מה דעתכם על המפרט הבא ? נועה מחשבים DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D - 860 AMD Athlon 64 3500+ Venice 1GHz FSB 512KB L2 Cache Socket 939 Processor BOX - 1450 סה"כ - 2310 שח Pandas Thermaltake BigTyphoon Cpu Cooler CL-P0114 236 ש"ח Twinmos 512MB DDR433 PC3500 DDR Speed Premium BH-5 459 ש"ח NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk 299 ש"ח Teac Floppy Drive 1.44 66 ש"ח RAIDMAX Scorpio 868 Silver 420 Watt 325 ש"ח ללא ספק HEC ACE480 480W 20/24PIN 440 ש"ח Thermaltake 80MM 4 Channel VR Case Fan A1873 155 ש"…
-
- 11 תגובות
- 910 צפיות
-
-
בקשה.... יצירת מפרט למחשב על לפתיחת שרתים עד ב16 אלף שקל
-
- 9 תגובות
- 910 צפיות
-
-
אהלן נעים מאוד, ברשותי מחשב ולו המפרט הבא: מעבד Intel® Core2 CPU 6300 @ 1.86GHz זכרון 2G RAM כ.מסך GeForce 9500 GT 1.2G RAM לוח אם G41TM-P33 ספק כח A.PFC 450W FAN12 POWER MAN INWIN כיצד אני יכול לשדרג את המחשב שלי כך שיעמוד במשחקים קצת יותר עדכניים מDOOM וFIFA98 (ציניות : ) רכשתי את המשחק CoD:Black Ops והוא ממש בקושי סוחב אותו, הבעיה העיקרית היא המעבד שלא עומד בדרישות, אבל אני מאמין שגם שאר המפרט יכול להשתפר ובכך להעלות ביצועים. אשמח לדעת כיצד אוכל לעשות זאת בעלות מינימאלית. נ.ב - אם זה רלוונטי המסך שלי הוא 22" רחב, אני משתמש ברזולוציה של 1680x1050
-
- 4 תגובות
- 910 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות נייד לקראת תחילת הלימודים כסטודנט * מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) ותכנות (Visual Studio, Eclipse, Netbeans) ואולי קצת עריכה דו מימד. (לא צריך בכלל למשחקים) * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל 3 שעות יהיה טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) אי צורך * בלוטות? אין צורך * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160GB * צורב DVD? לפחות כונן שקורא DVD * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא HP חשבתי על הLENOVO SL300, יש מישהו שמכיר את המחשב? מה דעתכם עליו?
-
- 6 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד בתקציב של 3500-5000 [עדיפות לכמה שיותר נמוך עם כמה שיותר ביצועים...אשמח לקבל פה דגמים ואם מישהו מכיר חנויות זולות, אשמח גם.אני משלם במזומן ככה שזה יכול להוזיל אני מאמין.. מטרות המחשב: משחקים,גראפיקה - פוטושופ,אילוסטריטור וגם קצת שילוב של תוכנות תלת מימד 3D MAX, CINEMA * גודל המסך: 15" * משקל רצוי: לא ממש חשוב. * זמן סוללה: שיהיה סביר, עדיפות לסוללות 8 תאים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI ,USB 3.0 * בלוטות: כן * גודל מינימלי של כונן קשיח: 500 * שיהיה צורב DVD * כונן BLURAY: לא חובה. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא (אבל כן אחריות בארץ...) * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחב…
-
- 4 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שמתי לב מדי כל כמה זמן יש צפצוף מוזר מה DVD שנשמע כמו BIP קטן כאילו הוא הוציא והכניס את עצמו חזרה או קרא משהו מבפנים, למרות שאין דיסק. הבעיה קיימת גם אצל חבר שלי שיש לו את אותו המחשב בדיוק. פשוט סתם ככה, מתי שמתחשק למחשב, ישנו צפצוף קטן מה DVD שעושה לאג מעצבן במחשב, לפעמים אפילו במשחקים או גלישה באינטרנט, כאילו המחשב מנסה לקרוא משהו מה DVD ומפסיק בתוך שניה, למרות שאין שם כלום. מישהו מכיר את התופעה המוזרה הזאת? האם יש קשר בין זה לבין DAEMON TOOLS? שמדמה כונן וירטואלי...או שזה לא קשור? תודה
-
- 0 תגובות
- 910 צפיות
-
-
יש לי מחשב LG E310 עכשיו אני מגדיר בניהול צריכת חשמל שלאחר 5 דקות המסך יתכבה, ומה שקורה זה שהמסך בעצם "מתכבה" אבל הוא סתם בעצם הופך לשחור אבל דלוק במלוא מובן המילה רואים שהוא "צבע" את עצמו בשחור ולא כיבה אצ המסך. מוכרת התופעה?? ומה אפשר לעשות? תודה רן
-
- 2 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חלוד בנושא (כל פעם צריך לללמוד הכל מחדש כשקונים מחשב חדש), אז בעדינות בבקשה התרשמתי שהדבר החדש הוא לוחות אם עם X79 וסוקט LGA2011. האם יש סיבה שהם לא מופיעים במפרטים? יקרים מדי? חדשים מדי?
-
- 2 תגובות
- 910 צפיות
-
-
יש לי תקציב של של בין 2000 ל2500 .. תיכננתי לקחת מיני נייד של אסוס ואז בדקתי וראיתי שהMSI WIND יותר חזק .. עכשיו בדקתי קצת באתר של אייבורי ומצאתי את הנייד Acer Aspire 5730ZI .. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2224&CatCode=315 הוא יותר חזק, יותר גדול ויש לו עוד הרבה יתרונות .. השאלה שלי היא האם הוא אמין ? למישהוא יש ניסיון איתו ספציפית או עם החברה ביכלל ? תודה מראש !
-
- 8 תגובות
- 910 צפיות
-