עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by roey12,

התחלתי בחיפושים אחר מחשב חדש במשך השבועות האחרונים ונכנסתי לבלבלות קשות... חנות אחת אומרת לי שהמפרט של א' חרא מפרט, ומה שהוא מציע יותר טוב מהשני. כמו כן הם מבלבלים במוח שהמעבד של א' ישן ביותר, והלוח אם ממש גרוע, וגם בצד השני אותו דבר. אני רוצה לקבל מפרט שיכלול בתוכו 4 גיגה מהירות ו-500 גיגה נפח הארד דיסק. כמו כן שיהיה כרטיס מסך טוב, והמחשב שיהיה בלי מסך. בנוסף עכבר ומקלדת אלחוטים , וכרטיס טלויזיה.התקציב 3200 +-. אם אפשר לקבל מפרט שישמש למשחקים , סרטים, שירים , פוטושופ בעיקרון. מפרט קולע שאני יבוא לחנות ושיתן לי עליו הצעה, ושלא יבלבל שזה חלש וזה ישן.

• 2 תגובות
    • 537 צפיות
  2. Started by 10GaZ,

מעוניין במחשב לגיימינג כולל מסך (אך ללא ציוד היקפי), ב-6000 ש"ח. המערכת תעבור OC בעוד כמה חודשים. המסך יהיה 24" FHD (1900X1200) ולכן צריך כרטיס מסך חזק בהתאם. המארז יהיה ThermalTake Element G (נעול עליו, אלא אם כן יהיה מארז טוב יותר ומשתלם). המפרט שעליו חשבתי: שם הפריט אחריות מק"ט כמות Intel Core i5 750 SLBLC Socket 1156 2.66Ghz Tray Scythe Mugen 2 - Infinity Gigabyte GA-P55M-UD2 P55 CHIPSET 2X Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ GigaByte ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 HDMI LG GH22 SATA x 22 Black ThermalTake Element G 1*23cm 2*20cm Fan Black VL10001W2Z SeaSonic S12II-520 520Watt 80Plus Bronze מסך LG Le…

• 3 תגובות
    • 684 צפיות
  3. Started by ran8,

משהו יכול להסביר לי איך זה ייתכן? אני מודע לעובדה שעשיתי טעות בבחירת המחשב הזה עם הI7 והייתי צריך לקחת עם I5 שפחות מתחמם אבל בכל זאת כאילו למה זה קורה??וזה שאני סתם במנוחה , מקסימום רואה סרט... אם זו בעיה של קירור מה אתם ממליצים?? תודה, רן

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. Started by gal555,

שלום לכולם אני מתלבט בין כמה דגמים של מחשבים והתקציב הוא 3000 ש"ח הדגמים: Acer Aspire 5732Z-443G‎ Lenovo G550 NTD2WIV‎ Fujitsu Amilo LI3710‎ Compaq CQ61-410EJ‎ אני קונה מKSP אז חשוב שזה יהיה משם. השימושים הם אינטרנט ואופיס

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by CrazyBass,

אהלן אהלן לאחר כמה חודשים של עבודה מפרכת, אני רוצה לקנות לי לפטופ. הבעיה, שהמחשב האחרון שקניתי היה ב2007. ואין לי שמץ של מושג מה הולך היום מבחינת חומרה, בטוח שלא לניידים בעיקרון מה שאני מחפש זה מחשב נייד חזק, שיחזיק לי גם תוכנות לעריכת סאונד (קיובייס וכאלה) ברמה בסיסית, אני לא מתכוון להקליט עליו פרוייקטים של מיליוני ערוצים. ואם כבר אני משקיע, אז שיהיה מחשב גיימינג לא רע. כל המלצה תתקבל בשמחה

• 0 תגובות
    • 596 צפיות
  6. שלום רב. אני רוצה לשדרג את עצמי ולבנות לי מחשב שיחזיק לי כמה שנים ללא צורך לשדרג באופן תכוף. אני עובד בתחום הגרפיקה, דו מימד בעיקר חבילת האפליקציות של אדובי. מידי פעם אני חוטא ומשחק במשחקים ולרוב מדובר במשחקים החדישים ביותר. אני לא בררן וכל עוד המשחק רץ טוב אני מבסוט. אני אולי בעתיד אכנס לענייני אנימציה. אני מתאמץ כלכלית ומשקיע קצת יותר על מנת לאפשר במידת הצורך שדרוג בעתיד. אני אשתמש בכרטיס מסך ( gforce 9600) שכבר יש לי. ו 3 HD שכבר יש לי 640G, 500GB ו 500GB יש לי מסך 24" FHD של סמסונג. אני עובד על win7 32bit. אך כשההפרשים בביצועים יוכיחו את זה ושאר התוכנות מסבביב יגלו תאימות ל 64 ביט אשקול לשדרג. חשוב לי שהמארז יהיה נוח מבחינת חיבורים בחזית ומאחור (אני מחבר הרבה דיסק א…

• 3 תגובות
    • 611 צפיות
  7. Started by Oryam,

בניתי את המפרט הזה אני רוצה לקנות מחשב גיימרים בסביבות 3500-4400 שקל האם מפרט זה משתלם והאם החומרה טובה? תודה נ.ב המפרט נבנה ב KSP *המסך שיחובר למחשב הוא 22' *שימושים עיקריים : משחקים כבדים, גיימינג וכו'.. [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 663 צפיות
  8. ההבדל בין 120ej ל410ej עומד על 550 שקל. ההבדל המרכזי במפרטים הוא בין מעבד T4200 לT4400, מהירות זיכרון 667 לבין 800, ועוד 160 ג'יגה בהארד דיסק. ההבדלים האלו שווים את ה550 שקל בשביל סטודנט שמשתמש במחשב בעיקר על האופיס או כדי לראות סרטים. מה המשמעות בין מהירות זיכרון 667 ל800, זה כזה ביג דיל? 120ej http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=1405 410ej http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=1632 תודה, דורי

• 0 תגובות
    • 545 צפיות
  9. שלום, לצערי הבנתי שהגיע הזמן להיפטר מה P4 שלי ולעבור הלאה למכונה שמסוגלת לספק את הצרכים שלי כיום (לאחרונה קניתי U2410 שהמחשב שלי בקושי מסוגל "לסחוב"). באופן כללי אני מחפש מפרט וורסטילי שיוכל לשמש למגוון אפליקציות, החל מהרצת משחקים ותכני HD ברזולציות גבוהות (1920x1200) ועד לעבודה עם מספר מכונות ווירטואליות שרצות במקביל (כרגע אני בקושי מצליח להריץ אחת). אני יודע שהצבתי פה דרישות שאולי נשמעות מגוחכות בתנאי התקציב האלה, אז אם נראה לכם שהתקציב הזה יגביל אותי, אני אשמח לשמוע. הייתי שמח לקנות + לקבל את המחשב עד פסח, אני יודע שהסיכוי קלוש אבל אולי יש חנויות עם הרכיבים הרלוונטיים במלאי? (אם יש צורך, אני מסוגל לבצע הרכבה עצמית) התשובות לשאלות: 1. מה התקציב המקסימלי? 5K האם לנצל א…

• 4 תגובות
    • 594 צפיות
  10. . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? מחשב לצורכי מסחר בבורסה כולל גרפים אבל לא עריכת גרפים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. תוכנות מסחר וגרפים שמייצגים מחירי מניות ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). פרנסה בהחלט ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? אין עניין במשחקים * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. הא…

• 6 תגובות
    • 831 צפיות
  11. אני לקראת שדרוג המשולש לוח אם/מעבד/זכרונות. חשבתי על האפשרויות הבאות: סוקט 1156 Core i7 860 GIGABYTE P55-UD3R 2X2GB Mushkin CL9 או סוקט 1366 Core i7 920 EX58-UD3R 3x2GB G.Skill שאר החלקים יהיו החלקים הישנים שלי שמפורטים בחלק הראשון של המפרט שלי. כרטיס מסך 4670, ספק 550V, דיסקשיח 640GB של WD. הצרכים הם בעיקר HTPC מקליט. אני מקליט כל הזמן תוכניות מהטלויזיה עם SAGETV (עם כרטיס לכידה יעודי. המעבד משוחרר מזה), וצופה בסרטים בו זמנית. כרגע המחשב לא עומד בזה (קיטועים), אבל אני מניח שהבעיה היא עם הדיסקשיח (בטיפול). מלבד זאת, אינני משחק משחקים, אלא מבצע מולטיטסקינג עצבני. תמיד הרבה תוכנות ברקע. הכי חשוב לי. השדרוג לא הכרחי ואולי תגידו שמה שיש לי מספיק, אך יש לי הזדמנ…

• 6 תגובות
    • 691 צפיות
  12. היי, אני מעוניין לשדרג את המערכת לצורך העלאת הביצועים במשחקים.בזמנו שקניתי את המחשב הכ.מסך נחשב לאחד החזקים בשוק האם בכלל כדאי לשדרג רק את הכרטיס מסך\מעבד, או ששווה כבר להחליף את כל המחשב? אם שווה להחליף רק את אחד מהם, אשמח אם תוכלו להמליץ לי על מוצרים ספציפים. תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 672 צפיות
  13. Started by ycltdycltd,

אני מרכיב מחשב משרדי, עריכת וידאו חובבנית (וגאס pinnacle פרמייר avid ואפטר אפקטס), יהיה שימוש במחשב למשחקים פשוטים כגון fifa 2010 וגם אותו לא צריך ברזולוציה הכי גבוהה. מעבד i5 750 4gb זיכרון מסך 1680*1050 אני צריך יעוץ בקשר לבחירת כרטיס מסך מבין אלה, hd4670 hd5450 gt210 gt220 9500gt או אולי עדיף בכלל i5 661 ולוח h55? כולם בטווח מחיר של 250 - 350. האם יש הבדל ביצועים גדול בין כרטיס 512mb לבין 1gb? במילים אחרות האם יש מצב שכרטיס פחות איכותי עם 1gb יראה ביצועים טובים מכרטיס יותר איכותי עם 512mb?

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  14. היי אני חדש בפורום... אני לא בטוח כמה יכירו כל אחד מהכרטיסים האלה אישית, חוץ מזה שהם לא שיא הקדמה אני יודע, אבל זאת הדרך היחידה שלי להכריע ולרכוש אחד מין האופציות שסיננתי אז אשמח לשמוע כל עצה ודעה. יש לציין שאני חיפשתי מחשב נייד בסדר+ ושישרת אותי באמינות לכל המטרות שהן (->לא באקסקלוסיביות לגיימינג אם בכלל), אבל אם כבר אני בא לקנות מחשב, אז עדיף שיספק את מירב הביצועים הגראפיים למתי שאזדקק להם. המחשבים שבדקתי מכילים את שלושת הכרטיסים האלו: NVIDIA GeForce 8200M G NVIDIA® GeForce® G105M ATI Mobility Radeon HD 4570 על כל דיל כבר עשיתי חשבונות אז לא רלוונטי לדבר על מחירים, רק איזה כרטיס יותר חזק-נטו מהאחרים. תודה רבה לכל מי שיש לו מה לומר!

• 2 תגובות
    • 687 צפיות
  15. רמקולים מובנים חזקים עם איכות סאונד טובה ממש חשובים לי, חוץ מזה לא אכפת לי באמת משום דבר אחר. כן, אני יודע שרמקולים ומחשב נייד הם מושגים סותרים, אבל מה הרע במיעוטו (או בקיצור, הכי נורמלי והכי חזק)? חוץ מאופיס וסרטים אני לא עושה יותר מדי. היה לי lg e500 שאהבתי מאוד אך הוא נגנב ( :-\) ולצערי לא מוכרים אותם כל כך יותר. התקציב שלי הוא 3-3.5K, למרות שהייתי חורג ל4K אם זה משהו מפוצץ. מבין הזולים שראיתי עד כה יש את lg r560 ואת הdell inspiron. הרמקולים שלהם שווים משהו? תודה וחג שמח לכולם, דורי

• 0 תגובות
    • 812 צפיות
  16. Started by 0r,

שלום אני מתלבט בין שני מחשבים לקניה בארץ לצורכי לימודים הכוללים עבודה עם תוכנות תלת מימד כגון solid ו ansis דרישות שוות ערך למשחקים בינוניים כמו כן דרישות בסיסיות וורד, אקסל, אינטרנט וסרטים. דרישות: גודל מסך -14" כ. מסך- טוב משקל עד 2.5 ק"ג זמן סוללה של 3 שעות לפחות אין צורך ביציאות מיוחדות בלוטות -רצוי גודל מינימלי של כונן קשיח- 320 GB יספיק צורב DVD-אין הכרח האם נדרשת אחריות בינלאומית -לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי-לא סוני- http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=LTITSOVGN21&Cat2Cat1ID=60&Cat2ID=0 lenovo http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=LTITY4300&Cat2Cat1ID=34&Cat2ID=76&aff=Zap〈=he הצעות נוספות יתקבלו בברכה חג שמח

• 1 תגובה
    • 805 צפיות
  17. Started by Evilized,

מחשב לאיטרנט ולפעמים וורד פה ושם איך המפרט הזה ? http://ivory.co.il/product.asp?productid=3032&CatCode=3

• 2 תגובות
    • 591 צפיות
  18. Started by oDot,

שלום לכולם.. מעוניין לקנות HTPC לסלון שגם יהיה מסוגל להריץ איזה גיטר הירו או סטריט פייטר מידי פעם כשבאים אורחים.. תקציב 2K, לא סגור על חנות (לא אייבורי או KSP), אז פשוט תבנו מאיפה שנראה לכם, אני משתמש כרגע בSKYPC.. כמובן שיהיה שקט וחסכוני. לא יודע אם יש צורך בכרטיס קול, היות ויש לי מגבר בסלון, אז אני פשוט מעביר את האודיו באופן דיגיטלי ומשאיר את העבודה למגבר, לא? (ובמקרים אחרים בו המחשב יהיה מחובר לטלוויזיה בלבד, הסאונד יעבור דרך HDMI..) הנה מה שבניתי (לא יודע כמה עמדתי בשקט וחסכוני P=) מעבד Intel Pentium Dual-Core E5300 Box ₪337 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80571E5300 לוח אם Gigabyte GA-G41M-ES2L ₪251 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=9500…

• 4 תגובות
    • 740 צפיות
  19. אהלן אני מעוניין במחשב VOSTRO 1320 , והעניין הוא שבזמן הקרוב המחליף שלו ה3300 אמור להכנס. האם יש סיבה לחכות? אני יודע שהמעבד עובר לI5 הזכרון לDDR3 וכו.. תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 769 צפיות
  20. שלום, יש לי מחשב כרגע די חזק ואני רוצה לשדרג אותו כמתנה ליומלדת שלי. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש''ח - 300 ש''ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? רק משחקים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1920*1080 * באיזה סוג משחקים תשחקו? mmorpg games כבדים * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוה…

• 3 תגובות
    • 792 צפיות
  21. Started by G_E_M_S,

שלום לכולם, מזה תקופה של חודש אני מנסה למצוא נייד שאני באמת אוהב. כיום אני משתמש בT41 של IBM. אני די סגור על אחד משני הניידים בכותרת. העניין שלכל אחד מהם יש יתרונות וחסרונות מול האחר. CPU: dell-i7 hp-i5 gpu: dell-ati 4750 hp- geforce 320 monitor: dell-FH hp-720p אחריות- לדל יש שנת אחריות אחת יותר. מחיר- הדל יוצא לי יקר יותר ב700 שקל אבל זה לא שיקול. מצאתי הרבה מידע באינטרנט לגבי הדל, בגדול מחשב טוב אבל נאמר יחסית הרבה נגד המבנה שלו והמסך. לגבי הHP כמעט ולא מצאתי שום מידע. מבשק שתעזרו לי לבחור בין אחד מהשנים. נ.ב: המחשב הזה הולך להיות המחשב היחיד שלי(אין לי מחשב שולחני).

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים קלים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. יוטורנט, פיירפוקס, משחקי רשת ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? עובד עם 1024X768 * באיזה סוג משחקים תשחקו? FPS,MMOG * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?נמוכות 3. האם יש צורך בציוד היקפי…

• 2 תגובות
    • 736 צפיות
  23. שלום רב, ברשותי מחשב נישא מדגם LENOVO 300 N100. (מערכת הפעלה XP HOME EDITION) זה כבר מס' חודשים שהמסך שלי לא עובד (מאיזשהי סיבה שכנראה אופיינית למחשבי לנובו) ואני עובד דרך מסך חיצוני. (כלומר לא דרך המסך של המחשב נייד) כעת, אני רוצה לפרמט את המחשב ולשם כך אני צריך גישה ל BIOS וכו... אולם בעת אתחול המחשב כאשר אני מנסה ללחוץ על F6 ולגשת לBIOS (או כל כל מקש F אחר) אני לא מקבל שום חיווי במסך החיצוני (מסך שחור) אלא רק שה WINDOWS עולה... יש לציין שלחיצה על Fn + F7 לא עוזרת ואני לא מצליח לראות במסך החיצוני את ה BIOS ... כיצד אני יכול לקבע ל"ברירת המחדל" את השידור מהמחשב הנייד למסך חיצוני? האם זה אפשרי בכלל? יש לציין שתיקון המסך כנראה יעלה לא מעט כסף אז אופציה זו לא עולה על הפר…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by pumiki1,

שלום לכולם, שאלה לי, מישהו יודע האם תוקנה התקלה שכולם מדברים עליהם בפורומים של DELL לגבי ה FREEZE של 1557? בנוסף קראתי גם על בעיות של התחממות במחשב הנ"ל. אני מעוניינת לקנות את המחשב הזה אבל כעת אחרי שחרשתי קצת על התגובות זה קצת הפחיד אותי.... חג שמח. ותודה מראש על ההענות. במידה ויש צורך: הצרכים שלי הם כמובן גלישה, הורדה, סרטי HD, ועבודה מול VS2008 תקציב עד ה 6500 עדיפות לזכרון 4GB DDR3 ודיסק קשיח לא פחות מ 320GB 7200RPM תודה

• 0 תגובות
    • 750 צפיות
  25. שלום, . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1280 על 1024 אבל אני מתכנן ליקנות מסך 20 או 22 אינץ' בקרוב. * באיזה סוג משחקים תשחקו? Call of duty 4/MW2 , R.U.S.E ועוד. * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני-גבוה 3. האם יש …

• 2 תגובות
    • 624 צפיות

דיונים חדשים בפורומים