ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,383 דיונים בפורום זה
-
אני יודע את השולחני שלי אני צריך לנקות פעם בכמה חודשים ויש המון המון אבק, השאלה מה קורה בתוך מחשב נייד? לא צריך גם לנקות? כמה זה מסובך לפתוח אותו ולנקות אותו?
-
- 7 תגובות
- 881 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימלי? 4 אלף ש"ח. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים גדולים וחדשים, סרטים באיכות גבוהה, קידוד סרטים וכד'. האם יש צורך בציוד היקפי? הכל חוץ ממסך. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? לא ממש קריטי, שיהיה קירור טוב עבור OC איכותי. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? כן, מתוכנן OC ואני יודע לבצע בעצמי. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אין חנות מועדפת, רצוי באיזור ב"ש. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA? כן, FIREWIRE. תודה. ד"א זה בשביל חבר ככה שאם יהיו לכם שאלות/ הערות או כל דבר תרשמו פה ואני אשאל אותו ואחזיר לכם תשובה.
-
- 4 תגובות
- 881 צפיות
-
-
בדקתי לוח של EPOX דגם EP-4SGMBI עם באס של 800 MHZ ! וזה הלוח הכי מסריח שניתקלתי בו עם ציפסט של SIS 661 לוח מסריח ביותר !!!!! עם הלוח הזה המחשב זז כמו פנטיום 3 ממש עגלה. לקחתי את אותם רכיבים ושמתי על לוח של עלית עם ציפסט 865 של אינטל והמחשב עף. לא סתם לוח עולה 300 ש"ח ! חברים הלוח אם זה החלק הכי חשוב במחשב לא להתפתות לזבל את שלי אמרתי תודה.
-
- 8 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב שולחני לשימוש משרדי, ושימוש כבד באקסל ו matlab, בתקציב של 2500 ש"ח, ללא מסך. המחשב מיועד בעיקר לגלישה, אופיס, מוזיקה ותכנות. קצת פוטבול מנג'ר, אבל זה משחק עם דרישות גראפיות אפסיות. יהיה נחמד אם תהיה לי אופציה להוסיף כרטיס מסך בעתיד, אבל לא כרגע ואם יש לזה עלויות כספיות, עדיף לחסוך. אני רוצה מעבד חזק, חשבתי ללכת לכיוון ה Ryzen 5 הזולים כי הבנתי כ שיש להם יכולות חישוב חזקות יחסית ומחיר טוב. אין צורך בשטח אחסון נדיב, אני מעדיף כונן SSD איכותי על מנת שההדלקה והכיבוי יהיו מהירים (אפילו 128GB), על פני שטח אחסון גדול. יש לי כונן חיצוני בכל מקרה, ואני לא מאחסן כמעט כלום על המחשב, למעט כמה פרקים של איזו סדרה. …
-
- 3 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום אנשים! אני צריך מפרט לאח שלי שמתחיל ללמוד השנה.צריך הכל כולל הכל(כן-גם מסך) חוץ מהרכבה.המחשב נועד לשימושים בסיסיים-לא משחקים בפירוש.אינטרנט,מוסיקה(רמקולים סבירים מינוס-מה לעשות-התקציב...),סרטים הורדות ואולי שמוש בהמשך בתוכנות כמו MATLAB ו-MATHEMATICA.אני אישית מסתדר טוב עם בארטון 2500 והתוכנות הללו אז לא צריך מעבד בשליש תקציב. אם אפשר לראות מפרטים גם מזיגזג וגם מקיי.אס.פי-תבורכו אה-עוד דבר-שיהיה AMD ואם ממש כדאי אפשר לחרוג ב 100-200 ש"ח איפה התותחים שאני רואה פה כל הזמן? תודה מראש על העזרה
-
- 3 תגובות
- 881 צפיות
-
-
היי, יש לי את הT42 שפרמטתי והתקנתי עליו אובונטו. העניין הוא שלא רציתי תמיד להכניס את הsupervisor password אז נכנסתי לביוס , שמתי את הסיסמא שהייתה לי ואז נתבקשתי להכניס סיסמא חדשה אז פשוט לחצתי על Enter פעמיים והופיע לי שה supervisor password מבוטל אבל עכשיו כשאני מפעיל את המחשב, הוא מבקש ממני את סיסמא. הסיסמא הישנה לא עובדת ולחיצה על enter גם לא מה עליי לעשות? תודה
-
- 7 תגובות
- 881 צפיות
-
-
היי! שאלה, התקנתי את המערכת הפעלה המדוברת על הדגם בנושא ויש לי שני DEVICES שלא מזוהים. (BASE SYSTEM DEVICE) לא מצאתי דרייבים למערכת באתר של לנובו. אשמח אם תוכלו לעזור. [br]פורסם בתאריך: 14.06.2010 בשעה 22:03:23 הסתדרתי ,תודה בכל אופן
-
- 0 תגובות
- 881 צפיות
-
-
הוא קונה מחשב חדש לכבוד הבר מצווה. התקציב הוא עד 5500 ש"ח רק למחשב עצמו לא כולל התוספות (רמקולים מסך מדפסת...) המחשב צריך להיות כמה שיותר חזק שיכול להריץ הרבה דברים בבת אחת,משחקים כבדים,וכרטיס מסך טוב.. ד"א, לא מתוכנן ל-OC... תודה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 881 צפיות
-
-
1. מה התקציב ? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכת וידיאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש יומיומי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים מהדור האחרון -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? …
-
- 0 תגובות
- 881 צפיות
-
-
המחשב ישמש בעיקר את אחותי, אבל כמובן שיהיה גם נחמד לקחת אותו לנסיעות ארוכות מדי פעם ולראות שם סרטים\מוזיקה. בעיקרון אנחנו רוצים לקנות אותו מחנויות באזור ירושלים ושתהיה אחריות טובה.(חשוב) תודה!
-
- 1 תגובה
- 881 צפיות
-
-
בס"ד שלום. אמא שלי ביקשה ממני לבדוק לגבי מחשב אשמח אם תוכלו לעזור. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט וסרטים -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אזור הדרום-מרכז 9. מתי מתוכ…
-
- 1 תגובה
- 881 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר (חייל עני ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V, heroes might and magic 7, Batman: Arkham Knight -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) מה שאפשר להוציא בתקציב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? אפשרי עם זה יעזור 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיף יד…
-
- 0 תגובות
- 881 צפיות
-
-
הדגש הגדול במחשב הזה הוא מהירות עבודה (בעיקר עריכה גרפית 2D). התקציב הכולל הוא 10K אך המפרט כולל מסך Dell 2407 (כנראה יקנה בנפרד), מה שמשאיר אותי עם ~6.5K למחשב עצמו. מארז פשוט לחלוטין, חשוב רק שיהיה שקט ועם אוורור טוב. זיכרון 4GB (ירוצו עליו Vista/Xp 64bit ו- Linux). דיסק קשיח 0.5-1TB ללא ציוד נלווה. *אם יש איזשהו שינוי קריטי בזמן הקרוב, אני יכול לדחות את הקניה במקסימום 3 חודשים. תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב שלי חוגג עוד מעט 4, הוא מקרטע מאוד בזמן האחרון, והייתי רוצה לדעת כמה בערך אמור לעלות מחשב לצרכים שלי. אז זה מה שאני עושה עם המחשב: גלישה באינטרנט/מסנג'ר/הורדות ממושכות/עבודה עם תוכנות הקלטה/עריכה/שמיעת מוזיקה/צפייה בסרטים/הופעות. משחקים כמעט כמעט ולא, ואם כן אז מנג'ר מה שדורש זכרון ולא כרטיס מסך. בקיצור, אני צריך מחשב שיתן לי יכולת עבודה מהירה, יציבות (בניגוד למחשב שלי שאוהב להתקע/לסגור את עצמו בממוצע פעמיים ביום) ובלי איזה כרטיס מסך מפוצץ שיתאים למשחקים הכי חדשים, כי אני פשוט לא משחק בהם. בנוסף לגבי הכרטיס קול אני לא בטוח. אני רוצה איכות סאונד טובה, אבל אני הולך לחבר מערכת סטריאו למחשב. השאלה היא אם אני עדיין אצטרך כרטיס קול טוב או שהמערכת תפצה על זה. בכ…
-
- 4 תגובות
- 881 צפיות
-
-
אז ככה יש לי נייד של HP שאני מאוד מרוצה ממנו. הוא מחובר אצלי אלחוטית לראוטר. יש לי אינטרנט של 1.5. מגה עם תשתית של הוט. העניין הוא שהמחשב עצמו עולה ממש מהר, תוך כמה שניות אני כבר רואה את ה-DESKTOP וכל מה שעליו... אבל שמתי לב שאם אני לוחץ לדוגמה לפתוח חלון אינטרנט זה לא נותן לי אלא רק לאחר איזו דקה-שתיים ואז הכל בסדר וכל דף נוסף שפותח, נפתח בשניה... ניסיתי לבדוק מה הבעיה וגיליתי שרק כשב-TASKMANAGER מופיע משהו שנקרא - DLL******EXE ומולו רשום -COM SURROGATE(זה מופיע ממש לשתי שניות ואז נעלם) אז רק אחרי זה נפתח חלון אינטרנט... חוץ מזה האייקון של LOCAL AREEA CONNECTION בו מופיעים שני מחשבים, במקום להיות עם איקס אדום הוא הופך להיות עם כדור ארץ עליו.... השאלה איך אני יכול לגרום ל…
-
- 6 תגובות
- 881 צפיות
-
-
בניתי מפרט ורציתי לדעת אם הכל בסדר איתו ואם יש משהו שאתם חושבים שכדי לשנות: מעבדי אינטל? כמות מחיר סה"כ P4 2.66 Ghz S-775 1M Cache 64 bit 1 720 לוחות אם למעבדי אינטל? ASUS כמות מחיר סה"כ P5GD1 (915P) S775, PCI-E 1 590 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512MB 400MHz V-DATA CL2.5 1 270 כרטיסי מסך? GIL כמות מחיר סה"כ Forsa 6800GS 256MB, DDR3, HDTV, DVI, PCI-E 1 1190 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL כמות מחיר סה"כ 80GB 7200 8MB WD800JB 1 335 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY כמות מחיר סה"כ Teac/SONY 1.44 1 50 צורבים? DVD Recorders כמות מחיר סה"כ NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8 1 240 מארזים? כמות מחיר סה"כ HEC Compucase CI-6A21 400W 1 395 סה"…
-
- 10 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום לכולם, נעים לחזור לאחר חודשי היעדרות לא מעטים.. חברתי מעוניינת במחשב נייד ליישומי office וגלישה באינטרנט, כמו כן לשימושי מולטימדיה - מוזיקה וסרטים. בנוסף, בשל חיבתה הרבה לבתי קפה עליו להיות בגודל של עד 14.1". ראיתי את המחשב הזה: http://www.saletech.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=458625 דברים אשר מטרידים אותי: יחסית ישן, אך האם הוא עונה על דרישות? האם יציאת VGA יכולה להתחבר לטלויזיה? מה משמעות WIFI מסוג b ולא g? מדוע הזיכרון הוא 640 MB ולא בכפולות של חצי ג'יגה כפי שקיים בד"כ? מחשב מתצוגה - כן או לא? תודה מראש, כמו כן אשמח לשמוע על תחליפים והשוואות.
-
- 2 תגובות
- 881 צפיות
-
-
אני צריך המצלה למחשב נייד בין 12.5 ל13.5 אינטש שלא שוקל יותר מקילו וחצי אין תקציב מוגדר, אז תרגישו חופשי להתפרע אבל איפה שאפשר לחסוך מחיר על דברים בלי יותר מדי תועלת אז רצוי לחסוך השימושים למחשב הם בעיקר עבודה(אני פרופסור) ואני חייב מחשב חזק אמין מאוד שלא יעשה לי בעיות וקומפקטי לנסיעות. אגב חשבתי על אגדת המחשבים בדגם MX11תודה רבה לכולם!!
-
- 3 תגובות
- 881 צפיות
-
-
יש לי מחשב של dell אשר יש בוא כניסה מתחת לסוללה לsim card רציתי לדעת האם יש אפשרות לגלוש באינטרנט כמו בטלפון ע"י קניית sim וחבילת גלישה ואם כן איך אני עושה זאת תודה erano1
-
- 0 תגובות
- 881 צפיות
-
-
היי חברים (: אני צריך מחשב חדש ללימודים ולמשחקים קלים בשביל להעביר את הזמן (כרטיס גרפי מובנה במעבד...) אני רוצה שיהי לו 4 גיגה ראם (אם יהיה יותר אני לא יתנגד...) מעבד I3 או I5 שיעשה את העבודה לכמה שנים טובות של לימודים... חשוב שיהיה לו HDMI אבל לא חובה...אבל מה שכן חובה ומאוד חשוב לי זה שתיהיה לו סוללה חזקה שתחזיק להרבה זמן כדי שאני לא ירוץ כל היום בין מטענים... התקציב- 2500-3500. אני צריך רק דגם ספיציפי כי אני יקנה את המחשב מחבר שהוא יבואן... הוא הציע לי את המחשב הזה במחיר של 3000...יש לו בעיה מסויומת ? או לסדרה ? (G6) או שהוא מחשב טוב ולקנות אותו ? אם יש לכם הצעות אחרות בבקשה תגידו לי דגם בטווח מחיר הזה זה המפרט של המחשב : http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/3…
-
- 6 תגובות
- 881 צפיות
-
-
שלום, מעוניין במחשב שישמש ל: 1. שימוש משרדי ביתי. 2. מחובר לטלויזיה (לידו) 3. משחקי רשת מפעם לפעם. קיבלתי כבר הצעת מחיר של 3,500 על המפרט הבא: מעוניין לחסוך אפילו יותר. מארז-גיימרים מקצועי Coolermaster 430+קירור מקצועי ZALMAN ספק כוח-ספק גימריםCoolerMaster 500W REAL+מאורר 12אינץ לוח אם-Intel B75M-D2V-Gigabyte-USB 3.0- מעבד-Intel® Core i5 3570 3.4Ghz 6MB- זיכרון-16384MB-DDR3-1600MHZ-Crucial/Patriot- כרטיס מסךFX GTX 650 1024 DDR5 - דיסק קשיח-500GB Seagate SATA3 7200Rpm-.. כונן-DVDRW X24 SAMSUNG/HP- כ.רשת-Gigabit (10/100/1000 Mbits/sec) LAN subsystem כ.קול-8-Dolby Home Theater* Audio subsystem-digital audio מקלדת-מקלדת מולטידיה הכולל משטח לכריות הידייםUSB עכבר-אופטי ארגו…
-
- 1 תגובה
- 881 צפיות
-
-
אני צריך מפרט אחד מבוסס AMD ואחד מבוסס INTEL בלי עכבר/מקלדת/רמקולים/סידירום/צורב/דיוידי ועם מסך... בתודה מראש ;D
-
- 6 תגובות
- 881 צפיות
-
-
http://www.p1000.co.il/hot_sale_product.asp?came=10&g_id=9380811 * מעבד Mobile AMD Sempron Processor 3200 * זכרון 2x256MB DDR2 512MB * דיסק קשיח פנימי ?60GB SATA * צורב Super Multi DVD Writer * מסך ?15.4 הדור הבא WXGA High Definition BrightView Widescreen מחיר של 3999 ש"ח, בעוד שמחשבים עם פחות זיכרון ומעבד יותר חלש עולים לפחות 5000 ש"ח. כיצד ניתן להסביר את העובדה הזאת? מדובר במחשב של HP DV6001.
-
- 5 תגובות
- 881 צפיות
-
-
כ. מסך (6800 של ASUS) ASUS V9999 Gamer Edition/TD/256M GF 6800 GPU, AGP 8X, DVI, TV out, 256MB DDR3 פרטים נוספים שניי כרטיסי זיכרון: A-Data 512 MB DDR 3200 Mem כונן קשייח: Samsung 80GB 7200 rpm 8MB ATA100 HDD תיקון**Samsung 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD ==========
-
- 13 תגובות
- 881 צפיות
-
-
[h=1]טס לקנדה שבוע הבא. חייב להחליט בזמן הקרוב.. * מטרות המחשב? אופיס, אינטרנט ו עיצוב גרפי (לא משהו מטורף כרגע) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 * רזולוציית המסך? מה שהתקציב מאפשר * משקל רצוי? לא כבד.. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות נראה לי.. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? ssd 128 לפחות * כונן אופטי? אין צורך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא כרטיס גרפי- אם באמת חשוב לעריכה גרפית די בסיסית.[/h]
-
- 0 תגובות
- 881 צפיות
-