ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
שלום, ראיתי שיש פוסטים אחרים בנושא אבל לא מצאתי את התשובה שאני מחפש אני מתכנן לרכוש מחשב חדש לצורך עבודה בתוכנות גרפיקה כמו AutoCAD Revit, סקטצ'אפ, זה בעיקר.. השאלה שלי מיועדת למי שהתנסה בעבודה עם תוכנות בסגנון הזה לגביי שימוש במעבדי AMD לפי האתר של אוטוקאד הם עובדים עם המעבדים הללו, רציתי לקבל חוות דעת ממישהו עם ניסיון אם יש פה בפורום.. אני חושב לקנות את המפרט הבא- AMD Ryzen 5 8500G 3.5GHz AM5 - Box קירור למעבד - Original AMD CPU Cooler לוחות אם למעבדי AMD - ASUS Prime B840M-A WiFi DDR5 AM5 זיכרון למחשב - Corsair Vengeance 2x32GB DDR5 4800MHz CL40 כרטיסי מסך - Sapphire PULSE AMD Radeon RX 7600 8GB GDDR6 HDMI 3xDP כונן SSD - Kingston NV3 PCIe 4.0 x4 NVMe M.2 2280 1TB:…
-
- 4 תגובות
- 409 צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב שולחני חדש (עד עכשיו עבדתי על ניידים בלבד)שישמש כתחנת עבודה לעריכת וידאו ומידולים בתלת וגם שישמש למשחקים כבדים אני זקוק להצעה למפרט מלא עבור מחשב כולל ציוד היקפי (ללא רמקולים) ובהחלט כולל מסך רציני (בינתיים אחד יספיק). אין לי מושג בלוחות אם ומאווררים אך ההצעות שראיתי בחנויות נראו לי מאוד לא מקצועיות. תודה,
-
- 10 תגובות
- 859 צפיות
-
-
עם מקלדת ועכבר, מחנויות במרכז הארץ(ואם אפשר לא מ-KSP, העדפה אישית) ללא מודינגים וכאלה(חלון סביר יהיה בסדר) AMD צורב רגיל, אם אפשר להכניס צורב DVD מה טוב, כרטיס גרפי, העדפה ל-LEADTEK 6600GT(לא אקסטרים) אם נכנס... ומורכב. תודה מראש =)
-
- 6 תגובות
- 610 צפיות
-
-
שלום,אני מחפש מחשב שיוכל להריץ מספר תוכנות כבדות בזיכרון במקביל (סיטואציה סבירה תהיה Matlab, IDEX2 וכיוב').יש לי אפשרות להביא מארה"ב אם אני אסגר על דגם בשבוע הקרוב, במחיר שמצוין בכותרת.גודל מסך ±15, מקלדת נוחה לשימוש ומשקל קטן מ-3 ק"ג (עדיפות למשקל נמוך יותר, כמובן).חשוב שתהיה מקלדת נוחה לשימוש וכל השאר יכול להיות סטנדרטי.תודה!
-
- 0 תגובות
- 872 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? עד 2000, ועדיף פחות. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקרון עבודה משרדית, אך גם סרטים ואינטרנט 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה . לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי - לא צריך כרטיס קול אכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש ד…
-
- 9 תגובות
- 856 צפיות
-
-
https://ksp.co.il/t/wm88MY מחשב לעריכת מסמכים בלבד. קניית המחשב תתבצע באילת. אין צורך במערכת הפעלה (אני אתקין לבד) אין צורך בציוד הקפי.
-
- 2 תגובות
- 665 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי, OFFICE, סרטים, SPSS, וכדומה... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין עדיפות מיוחדת, מה שיכנס בתקציב המחשב הנייד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? פחות משנה לי.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 8GB RAM, +512SSD+ מעבד i5+ 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב לעבודה משרדית והקרנת סרטים הכי חשוב לי שיהיה אפשר להפעיל מספר יישומים בו זמנית בלי שהמחשב יכנס להרהורים עמוקים מסך שטוח, 19'', התקציב שלי הוא עד 4000 ש"ח, שאלתי היא גם האם אפשר להסתדר בפחות, אבל עדיין יותר חשוב שלא יכנס להרהורים עמוקים אני יכול גם להסתדר עם 17'' אם זה הפרש משמעותי בתקציב אשמח לשמוע על מפרטים מומלצים
-
- 6 תגובות
- 851 צפיות
-
-
אני סטודנט מחפש מחשב שיחזיק לי מעמד במשך התואר, ללא צורך הרצת משחקים עליו, ולא צריך מסך... מה המחיר הכי זול שאפשר לרכוש מחשב כזה? מישהו יכול להמליץ לי על מפרט מתאים?
-
- 8 תגובות
- 646 צפיות
-
-
בנתיים ראיתי את זה בוואלה מה אתם אומרים? תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מחשב לעבודה משרדית ועריכת תמונות ב- PHOTOSHOP עריכת ווידאו לא נדרש משחקים תקציב 2.5K אך ניתם לחרוג עד 3K במידת הצורך לא נדרש מסך לא נדרש ציוד היקפי. על פי חיפוש אני מניח שכדאי לבסס את המחשב על מעבד i5 2500K יש לו גם תוצואת benchmark מעולות עבור photoshop לא נדרש OC . אשמח למארז + ספק איכותיים ושקטיים אם ניתן להכניס בתקציב הזה אין צורך במערכת הפעלה. כמו כן קראתי שיש בעיה עם לוחות אם מבוססים H67,P67 האם כדאי לחכות עם הקניה? חפשתי קצת בפורום והרכבתי את המפרט הבא אשמח להצעות לשיפור: מעבד: Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray מחיר 1080 לוח: H67M-UD2H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI - מחיר 550 זיכרון 1333 DDR 2GB K…
-
- 1 תגובה
- 795 צפיות
-
-
אני צריך להחליף את המחשב... אני צריך את המחשב לצורך עבודה עם התוכנה SolidWorks... זאת תוכנה לשרטוט של מהנדסים. לפי מה שראיתי באתר של התוכנה אני צריך כרטיס מסך nVidia Quadro הייתי מעדיף שזה יהיה מעל 550FX, אבל אם משהו מכיר משהו יותר טוב, הצעות יתקבלו בברכה... בעקרון הסכום המקסימלי שאני רוצה להשקיע במשחב זה 4500 ש"ח, אבל אם משהו יכול להציע לי משהו טוב בפחות, אני אשמח לקבל את זה... חוץ מזה אין לי צורך במקלדת, עכבר, מסך וכרטיס קול... אודה לכם מאוד על עזרה מהירה... תודה! Trout
-
- 5 תגובות
- 794 צפיות
-
-
כרגע יש לי מחשב ישן אפילו מאוד. 6GB RAM כרטיס מסך מעבד INTEL 920 2.67GHZ כרטיס מסך GEFORCE GTX 770 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שקל מעדיף פחות קרוב יותר ל 4000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אם לא רק Unity3d 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא מבין בזה אז כרגע אגיד שלא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת …
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
מחפש מחשב לעבודה שוטפת של אינטרנט , כל יישומי אופיס וכדומה.. מה אני מחפש במחשב? א) מסך 13 ומעלה.. ב) משקל 2 קילו ומטה. ג) שלא יתחמם יותר מדי. ד) בטריה שתחזיק כמה שיותר. ה) שתיהיה יציאת HDMI (שאפשר לחבר ל- TV, לא בטוח שקוראים לזה כך). ו) מצלמה מובנת. ז) מיקרופון מובנה. ח) התקן בלוטוס. ט) רמקולים מובנים. י) קריאת תביעת אצבע י"א) לא חובה, אבל עדיף - קורא כרטיסים מובנה. ושאלה בלי קשר: תגידו ל - DELL יש נציגות בארץ?! בתודה מראש, מתן.
-
- 9 תגובות
- 796 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), * גודל המסך?13.3-גם 14 הולךהאם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין* משקל רצוי? חשוב מאוד, אשמח מאוד שיהיה באיזור 1 -1.5* האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 6 שעות* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI* Bluetooth? יתרון* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)* כונן אופטי? לא* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL, SONY, ואולי גם Samsung series 9* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) חשוב לי שהמשחב יהיה מעוצב וישדר יוקרהתודה רבה רבה !
-
- 25 תגובות
- 6.9k צפיות
-
-
שלום רב הנני מתעתד להחליף את ה LENOVO X61S הנושן שעוד משרת אותי, אבל מתחיל להכביד עליי ועל אשתי בעבודה שוטפת איתו, איטי להחריד והסוללה מתחילה להחלש בצורה דרסטית.. מה שמביא לי הזדמנות להצדיק החלפה למחשב חדיש יותר לאחר כל כך הרבה שנים איתו. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, צפיה בסרטים, משחקים קלים * גודל המסך? 13-14 אינץ'. אני חושב שמט יהיה עדיף בכדי להמנע מהשתקפויות ומהחזרי אור * רזולוציית המסך? אין דרישה ספציפית. מה שיהיה ייספק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישה ספציפית * משקל רצוי? 2-3 ק"ג. עדיף כמה שפחות כדי להקל על הניידות בתוך הבית * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף כמה שיותר, לפחות 4-5 שעות ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ייספק לכל הצרכים * Bluetoo…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. תקציב: 5000, אפשר לנצל את הכל ואם צריך לחרוג קצת אז בסדר. 2. עבודת תכנות וקצת גרפיקה. מעבד חזק, הרבה זיכרון וכרטיס מסך בינוני. HD של 500 גיגה זה מספיק. 3. לא צריך ציוד היקפי. 4. לא מתוכנן אוברקלוק. 5. השקט חשוב מאוד, 10. אם אפשר מעדיף גם מארז לא גדול. 6. לא צריך מערכת הפעלה או תוכנות אחרות. 7. יש עדיפות לרכוש מKSP אם שכחתי לכתוב משהו אשמח להוסיף. תודה רבה על העזרה!
-
- 0 תגובות
- 683 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב לגיימינג ולעיצוב כמו פוטושופ תוכנות צילום ועריכה אני לא מבין בזה ואני צריך עזרה בבניית מחשב או המלצות על מחשבים בנויים משהו במחיר בין 3000-4000 שח
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן אני מחפש מחשב חזק לעריכה גראפית (6 מעברים וצפונה..) בקשר למעבד - עברתי על בנצ'מארקים בנוגע למעבד - אני חושב שאני דיי מקובע על AMD 6000 אבל אם אתם חושבים שיש מעבדים אחרים שאם משווים אותם לAMD ביחס של עלות מול תועלת והם יותר יעילים - אשמח לשמוע הצעות אחרות ומגוונות (גם מהמשוגעים למיניהם) זכרונות - כיוונתי על ה4GB וצפונה - או שיש משהו אחר שמומלץ כרטיס קול/מסך - כל עוד הם יפעילו MINES SWEEPER זה מספיק לי לוח - אם אפשר במסגרת התקציב תמיכה בDDR3 - זה יכול לעזור, אבל אם לא - גם DDR2 יפנק אותי הארדיסק - אין לי ממש מושג, העיקר שיחזיק הרבה (הפסקות חשמל ובכלל יחזיק את ה3-4 שנים שלו בשקט) אני לא צריך מסך וציוד הקפי, גם לא מערכת הפעלה, המחשב מיועד להרצת WINXP SP1 (במידה ונלך על A…
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ציטוט היי אחרי שהתחלתי לעבוד על כמות גדולה של תמונות , התייאשתי באופן סופי מהמחשב הנייד שלי שכל פעולה לוקחת לו זמן , בטח כשלפעמים אני צריך להספיק לערוך 400 תמונות ביום אחד . 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ת. 5000₪ עם חריגה של 500₪ מקסימום, מעדיף לא לחרוג כלל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ת. אני צלם חובב אז פוטושופ,לייטרום וכו'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ת. מסך בעיקר,השאר שטויות. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD ש…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אשמח להמלצה על נייד לדרישות הבאות: תקציב: תקציב נע בין 2000-2600 ש"ח. שימושים: השימוש העיקרי למחשב זו תיהיה עריכת וידאו ותמונות. מה שכן העריכה לא ברמות הגבוהות , ישמש לעריכת סרטונים בסגנון שמאפרות עורכות, פשוט לוקחות סרטון שלם ומקצרות אותו לפי השלבים של האיפור שלהן עד לתוצאה לסרטון שאורך כדקה והוספת כותרות לסרטון. סרטון לדוגמא: --- מעבר לעריכת סרטונים אני אשתמש גם בעורך תמונות גם כן ברמה הפשוטה לא חושב שאכנס לפוטושופ. תוכנות שישמשו לעריכה: לסרטונים אשתמש בוגאס פרו 16, בשלב מאוחר יותר כנראה בתוכנת פרימייר. משחקים שיותקנו: fm19 בלבד. חלקים שחשוב לשימוש:ssd בנפח קטן שיש…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר לחסוך מה טוב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). המחשב מיועד לעריכת וידאו כרגע בתוכנת pinnacle ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדו…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מחפש מחשב גם לעריכת סאונד (שקט) עריכת וידאו וגם גרפיקה ב 5500 (+2500 נוספים למסך) צריך לקנות עוד השבוע מעבד מרובע 2.6 ולפחות 3 ג'יגה ראם SATA והכל.... תעזרו לי בבקשה ! (שהמחיר יכלול כרטיס קול )והכרטיס וידאו צריך לכלול FULLHD ממש תודה ! אשמח לכל הערה ! אז ככה תוכנות- sound ---Cubase & Nuendo גרפיקה - ps.....inde.....illustrator בעיקר וידאו אני עדיין מתלבט בינתיים premire כבררת מחדל עד שאני אקנה אחת יותר טובה....(אשמח להמלצות כי יש לי את הטכניקה ואת הידע לערוך טוב אבל לא יודע מה טוב היום בווידאו -) אני לא משחק יותר מדי אבל אשמח לאפשרות - אם כבר מחשב פגז אז מחשב פגז אבל זה הכי פחות חשוב לי .(oblivion,assasin creed 2) יוצא לי להמיר קבצים ולדחוס אותם ולצרוב ולר…
-
- 0 תגובות
- 624 צפיות
-
-
שלום לכולם, אנימחפש מחשב לעריכת תמונות (בפוטושופ) תקציב 2500-5500 * מטרות המחשב: עריכת תמונות בפוטושופ, עריכת סרטונים (ברמה פשוטה) , עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, גלישה באינטרנט. * גודל המסך? 14-16 * משקל רצוי? לא ידוע * זמן סוללה ממוצע * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 120 gb * בעל צורב DVD אופציונאלי כניסת כרטיסי זיכרון מסוג CF * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אני ממש לא מבין במחשבים ואינני יודע מה הדרישות שאני זקוק להן תודה מראש על העזרה.
-
- 0 תגובות
- 487 צפיות
-
-
מחפש מחשב לצורך עבודה עם Solid Works, התקציב הוא בערך עד 6000 ש"ח, אבל אם הוא עובר מעט זאת אפשרות. אם התקציב הזה לא אפשרי, אז תגידו לי, אני אנסה לבדוק אופציה להגדיל אותו. אני מאמין שמסך בגודל 15.4" יספיק, חיי סוללה רגילים. אני יודע שצריך ברמת העקרון כרטיס מסך די טוב. אני חשבתי ללכת בכיוון של מחשבי Dell, אבל אני לא יודע איזה דגם יתאים בדיוק לדרישות. תודה מראש, טראוט
-
- 5 תגובות
- 751 צפיות
-