עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Shiny,

לאחר שגם המחשב שלי נגנב (וד"א tamir245 - צירוף מקרים מוזר, גם הוא היה 6282. יכול להיות שמישהו אוסף אותם ?! ) חיפשתי מחשב שיתפוס את מקומו. גם אני הרגשתי את כובד משקלה של ויסטה על GB1 והחלטתי שזה יהיה מחשב עם GB2. כרגע אני מתלבט בין שני המחשבים האלה כאשר ההפרש הכספי ביניהם (לאחר שידרוג הזיכרון של ה-6515 ל-2GB) הוא באזור ה-500 ¤. הבדלי החומרה ביניהם (שוב, מתוך הנחה שה-6515 הוא משודרג ל-2GB) מסתכמים ל- : ה-6515 מגיע עם מעבד T7300 2.0Ghz ודיסק קשיח של 160GB במהירות RPM 5400 ה-6514 מגיע עם מעבד T7500 2.2Ghz ודיסק קשיח של 200GB במהירות 4200 RPM מה הפגיעה בביצועים והאם אני ארגיש אותה ב-6514 בגלל מהירות הדיסק הקשיח ? האם בגללה כדאי ללכת על ה-6515 המשודרג ? (נניח כי ההפר…

• 3 תגובות
    • 897 צפיות
  2. Started by tomeryh,

עבר בדיוק שנה ושבועיים לכן אין לי אחריות דרך אגב אזהרה לקונים בארה"ב קניתי בJ&R בניו יורק וביקשתי אחריות מורחבת ל3 שנים הביאו לי פוליסת אחריות של REPAIR MASTER ל3 שנים ומתברר שזה חרטא אני מתקשר אליהם וכל פעם מסבנים אותי שאני לא רשום במחשב אני נרשם וחוזר חלילה. קיצור תיזהרו קיצור לעניין המחשב עובד אבל המסך נהרס, רואים ממש חלש מה אפשר לעשות איפה מתקנים? כמה זה יעלה? ועדיף שיהיה זול אני סטודנט

• 5 תגובות
    • 897 צפיות
  3. Started by Moranb20,

שלום מחפשת לרכוש מחשב מוכן ללא צורך בהרכבה שלו, צריכה אותו בשביל הורדות סרטים וסדרות ועבודה על האופיס. אשמח לעזרה. תודה

• 7 תגובות
    • 897 צפיות
  4. שלום לכולם, מדובר במפרט למספר מחשבים שאמורים להריץ תוכנה גרפית עסקית (פרטים בהמשך).. נעזרתי בפורומים שכאן.. הנה התוצאה.. ================= הפרטים ================= התוכנה: http://www.materialise.com/materialise/view/en/2970306-SimPlant.html מדמה צילום של עצמות ועצבים (תחשבו סוג של רנטגן משופר) בתלת מימד (מדומה בתוך המסך) עם אפשרויות ניווט תלת מימדי, תכנון ניתוחים והשתלות וחישוב פרמטרים שונים.. קובץ צילום כזה, יכול להגיע ל- 500MB. דרישות/המלצות היצרן: - לפחות C2D מומלץ i5-7XX - לא מומלץ הגרפיקה המשולבת של i5-6XX / i3(פקודות 3D חסומות שם!) - כרטיס מסך נפרד שמתאים למשחקים, מומלץ עם 1GB-GDDR5 - לפחות4GB מומלץ 8GB - מומלץ Win7 ================= - בנוסף לרישוי לתוכנה המדוברת יה…

• 6 תגובות
    • 897 צפיות
  5. המחשב לא צריך להיות חזק.. הוא נועד לICQ שירים אינטרנט ושיותאם לרשת האלחוטית הביתית לשיתוף קבצים. חשוב שהוא יהיה בגודל 13 או 14 אינץ' , רצוי 13 שיהיה נוח לסחיבה ממקום למקום התקציב - עד 2500 ש"ח תודה.

• 9 תגובות
    • 897 צפיות
  6. אני מתכנן לקנות מסך IPS בישראל. ידוע לי (מהאינטרנט בעיקר) שקניית מסך IPS זה סוג של הימור, כי הוא עלול להגיע עם הרבה IPS glow ובעיות מהסוג הזה. השאלה שלי האם חברות כמו KSP לדוג׳, לא עושות בעיות כשמבקשים החלפה מסיבות כאלה. האם יתנו לי לנסות כמה פעמים עד שאמצא פאנל נקי מפגמים?

• 0 תגובות
    • 897 צפיות
  7. Started by PipeDreamer,

שלום לכולם המחשב שלי חוגג עוד מעט 4, הוא מקרטע מאוד בזמן האחרון, והייתי רוצה לדעת כמה בערך אמור לעלות מחשב לצרכים שלי. אז זה מה שאני עושה עם המחשב: גלישה באינטרנט/מסנג'ר/הורדות ממושכות/עבודה עם תוכנות הקלטה/עריכה/שמיעת מוזיקה/צפייה בסרטים/הופעות. משחקים כמעט כמעט ולא, ואם כן אז מנג'ר מה שדורש זכרון ולא כרטיס מסך. בקיצור, אני צריך מחשב שיתן לי יכולת עבודה מהירה, יציבות (בניגוד למחשב שלי שאוהב להתקע/לסגור את עצמו בממוצע פעמיים ביום) ובלי איזה כרטיס מסך מפוצץ שיתאים למשחקים הכי חדשים, כי אני פשוט לא משחק בהם. בנוסף לגבי הכרטיס קול אני לא בטוח. אני רוצה איכות סאונד טובה, אבל אני הולך לחבר מערכת סטריאו למחשב. השאלה היא אם אני עדיין אצטרך כרטיס קול טוב או שהמערכת תפצה על זה. בכ…

• 4 תגובות
    • 897 צפיות
  8. http://www.gamapc.co.il//Product.asp?Pid=010302&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=22&aff=Zap

• 7 תגובות
    • 897 צפיות
  9. בעקרון אני לא משתמש כבד במחשב יחסית, רוב השימוש שלי בו מסתכם בגלישה באינטרנט, קצת פוטושופ ולראות סרטים, אבל אני בכל זאת רוצה שהוא יוכל להריץ משחקים חדשים ברמה סבירה. Core 2 Duo E7200 2.53 Ghz GIGABYTE P31 DSL3 Kingston 2GB 800Mhz SeaGate 320gb 16mb 7200rpm NEC DVD +/- RW Sata x20 GeForce 9600 GT DDR3 512mb כמה אמור לעלות לי כזה דבר כולל מערכת הפעלה, מארז, רמקולים, עכבר, מקלדת ומסך 19"? תודה.

10. Started by nash,

פתחתי לפני יומיים דיון פה בנוגע להמלצה למפרט, וגיליתי בעייה. הכרטיס המסך הנוכחי שלי, Radeon 9600xt, תומך רק בAGP. לוח אם חדש היום לפי מה שהבנתי מבוסס על PCI. אני סבור שהכרטיס מסך הנוכחי יכול להחזיק עוד כמה זמן, אז השאלה שלי היא האם כדאי כרגע לקנות לוח אם פשוט וזול, וכשיגיע הזמן לקנות כרטיס מסך חדש אני אקנה גם לוח אם? תודה מראש. עריכה: PCI ולא CPI

• 7 תגובות
    • 897 צפיות
  11. שלום, כן, אני יודע שעל פניו המפרט שאני מחפש לא חריג וכן, בדקתי את עמוד המפרטים המוצעים. אבל יש לי כמה בקשות מיוחדות לכן בכל זאת פתחתי את השרשור הזה. קודם כל תשובה לשאלות החשובות לפי חוקי הפורום: 1. תקציב מקסימאלי: 2.5K, עדיף לחסוך ועדיף לא לחרוג (לא נראה לי גם שיהיה צורך). אין צורך בציוד היקפי. 2. שימושי המחשב: קולנוע ביתי HTPC (בעיקר סרטים full HD, סדרות טלוויזיה, צפייה בתמונות, האזנה למוזיקה). גם גלישה מזדמנת באינטרנט, שיחות סקייפ. 3. הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: מסך LED 46 אינטש 1920:1080. 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8. המחשב נמצא בסלון ועדיף שלא ירעיש בזמן האזנה למוזיקה קלאסית עדינה, נניח. לכן עדיף רכיבים שלא מרעישים וקירו…

• 5 תגובות
    • 897 צפיות
  12. המחשב ישמש למשחקים בינוניים להמרות וידיאו ולתכנות. - לא כולל דיסק ומודם! (שאותם כבר יש לי) מעבד : AMD Athlon 64 3200+ 939 VINICE - (האם יש רק גירסא אחת בארץ?) לוח : Foxconn nForce 4 Ultra K8 (טוב - לא טוב?) זכרון : Lc3 Hynix 512MB DDR 400MHz (האם כדי לדרוש Lc2.5?) כרטיס מסך : Leadtec GeForce FX6200 128MB PCI-E (אני מודע לכך שזה לא למשחקים כבדים - אך האם הגזמתי בחסכון כאן?) מארז : SPL Big Midi ATX 400W USB (אני רציתי של Foxconn - האם להתעקש על כך?) כולל :הרכבה + התקנות מע' הפע' וכו' סה"כ - 2800 ש"ח

• 5 תגובות
    • 897 צפיות
  13. Started by golani1984,

הי אני אתחיל בזה שאני מאוד מודע לחסרון הפוטנציאלי הגלום במחשב נייד בצבע לבן. מה לעשות זו הדרישה!!! אני מחפש נייד חדש מעבד מסוג i3 i5 i7, מסך 15 ומעלה (רצוי מט), עם אורך סוללה גבוה, 4GB RAM DDR3 (לפחות) זה לא מחשב לגיימר מושבע אך חובב סאונד טוב, וכרטיס מסך של 1G יהיה נחמד. אמינות גבוהה. מהסקירה שלי עולה ש SONY VAIO הוא חתול בשק ויכולות להתעורר מספיק בעיות, כמו כן מק כרגע לא בא בחשבון. ושוב הבעיה הכי גדולה עם החיפושים שלי עד כה..זה העיצוב השחור הסטדנרטי והמכוער. אני מעדיף צבע לבן. מודה לכם מקרב לב.

• 0 תגובות
    • 897 צפיות
  14. חברי HWZONE שלום! הרכבתי מפרט טכני ורציתי לשאול אתכם מה כדאי לשנות, להוסיף, לשדרג וכו. ואיזה לוח אם לבחור אז הנה המפרט: מעבד: Intel Pentium 4 2.8GHZ 800MHZ לוח אם: HELP ??? זיכרונות: Kingstone 512mb 400mhz DDR כונן קשיח: Western Digital 80Gb 7200 Rpm + 8mb buffer כרטיס מסך: Asus Geforce 4 V8420 td - 128 mb כרטיס קול: Creative live 5.1 כונן תקליטורים: LG X 52 כרטיס רשת: Realtek 10/100mb רמקולים: Creative inspire 2400 (2.1) black מארז:HELP ??? 6 יציאות USB 2.0 סה"כ מאווררים למחשב 4. כונן דיסקים Floppy disk 1.44 ההצעת מחיר שקיבלתי עבור מפרט זה היא כ 6700 ש"ח אם אתם מעוניינים בלינק לאתר תבקשו! תודה מראש, ;D

• 3 תגובות
    • 897 צפיות
  15. שלום, לא מזמן קניתי בטיפשותי מחשב נייד חדש Acer Aspire One D257. המחשב חלש מאוד ונתקע ונתקע כל הזמן מה שגורם לעבודה בו להיות בלתי נסבלת. השאלה הראשונה היא האם שידרוג הזיכרון של המחשב (מ-1GB ל-2GB שזה המקס') יביא לשיפור משמעותי או שהבעיה היא גם המעבד? השאלה השנייה היא המלצה למחשב חדש שיחליף אותו. התקציב למחשב הוא עד 2500 ש"ח אך כמובן שאם קיים מחשב שעונה על הדרישות במחיר זול יותר אז עדיף מטרות המחשב - עבודה משרדית, תוכנות אופיס, גלישה באינטרנט... חשוב שהמחשב יהיה מסוגל להריץ מספר רב של תוכנות בו זמנית בלי לזחול (תוכנות פשוטות כמו אופיס, Paint.net, דפדפן, מדייה פלייר וכו') גודל המסך - רצוי '13 אך אפשר להתפשר בשביל לרדת במחיר. משקל רצוי - לא חשוב זמן סוללה - 5 שעות זה…

• 10 תגובות
    • 897 צפיות
  16. שלום לכולם, ברצוני לבקש מכם מפרט טוב למחשב ב-10000 ש"ח,כולל מסך. מוכן לחריגה של עד 12000,לא יותר (אני פותח תוכנית חיסכון בשביל המחשב) אני רוצה מפלצת בשביל עבודות תלת-מימד (אני קיבלתי עבודה כעת עם חברה בינלאומית שמתמחה ביצירת סימולציות תלת-מימדיות לצוותים כירורגיים ופורטלי בריאות) . אני הולך לעבוד עם 3D Max Studio,Maya,Bryce,Poser,Rhinoceros וייתכן שגם CINEMA,שלא לדבר על בניית אתרים ופרוטלים ,שבשבילם אצטרך PHOTOSHOP לפחות . אני מאוד מבקש את עזרתכם למחשב ממש טוב,עם מערך של SLI של שני כרטיסי מסך טובים (אם אפשר שני NVIDIA 8800) או כל דבר טוב יותר שתמליצו. מבקש מארז מאוורר היטב,עם קירור מים למעבד ולכרטיסי המסך(אם קיימת מפלצת שמסוגלת לקרר שני כרטיסי מסך). אני לא מתבדח או "מסתל…

• 8 תגובות
    • 897 צפיות
  17. Started by The-Q,

שלום, אני בוחן הצעות כרגע, והייתי שמח אם הייתם ממליצים לי על מפרט עם הפרטים הבאים: אני צריך מעבד, לוח אם, וכרטיס מסך. התקציב: 2000-2500 ש"ח. מטרה: עבודה שוטפת ומשחקים. הגבלה: רק מעבדי אינטל. מעבדי AMD עושים בעיות באחד המשחקים שאני משחק בו. תודה רבה על העזרה.

• 9 תגובות
    • 897 צפיות
  18. אהלן חבר'ה, אני משתתמש בהרבה מאוד תוכנות כבדות ובהם בסיס נתונים, תוכנות JAVA ופלאש, במקביל. אני ממש לא גיימר, אבל יבוא לי בטוב שתיהיה לי את האפשרות לשחק סטארקראפט 2 ברזולוציה סבירה. אני מתכנן שזה יהיה מחשב ללא מעט שנים, חשוב לי שהמחשב יתמוך בפורמטים עתידיים למיניהם במידה וזה אפשרי. אוברקלוקינג - יש לי רקע מוגבל מאוד, אם מדובר במשהו פשוט ומומלץ שלא פוגע ביציבות, אני אשמח, גם במחיר של קניית מערכת קירור יותר מאסיבית (מראש). למחשב הולך להצטרף מסך מאוד גדול, בין 26 ל 30 אינץ. אני כנראה הולך מחר לקנות את המחשב הבא, אשמח להערות: processor: intel i7 2600k motherboard: gigabyte z68ma-d2h-b3 ram: gskin 8gb 1600mhz hd's: ocz SATA3 agility3 60gb western digital 1000gb sata3 7200rpm …

• 8 תגובות
    • 897 צפיות
  19. Started by 92KFIR,

שלום רב קניתי לפני מספר שנים (2015) מחשב גיימינג בהמלצת אנשים טובים מהאתר הזה בתקציב של 8000 ש"ח אני מעוניין שוב לקנות מחשב באותו תקציב(כולל עכבר רמקולים מקלדת ומסך). אני מצרף כאן את המפרט הישן של הרכישה שלי ואשמח לעזרה בנושא, אולי אוכל לקבל מחשב אפילו טוב יותר עם התקציב. האם אפשר לרכוש מחשב גיימינג טוב יותר עם התקציב הנתון? או שהמחירים לא השתנו? תודה לעוזרים:) המפרט הישן: תאור Desc. מקט SKU 1 i7-4790 Quad core CPU - LGA1150 - 3.6 GH שלוש שנים אחריות CM806460156…

• 3 תגובות
    • 897 צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? [glow=red,2,300]2000[/glow] א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? [glow=red,2,300]לנצל[/glow] ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? [glow=red,2,300]לא לחרוג[/glow] 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? [glow=red,2,300]עבודה משרדית + תכני HD[/glow] 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. [glow=red,2,300]לא[/glow] 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? [glow=red,2,300]לא צריך מארז[/glow] 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? [glow=red,2,300]10[/glow] 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? [glow=red,2,300]ל…

• 7 תגובות
    • 897 צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: משחקי מחשב ותכנות בסיסי באסמבלי בעיקר, (יש לי כבר הארד דיסק נוסף בשביל מערכת הפעלה נוספת לדוגמת לינוקס, אז נא לא לכלול בהוצאות) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש: MARS, Linux וכדומה וכן משחקי מחשב. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? בינתיים המסך הנוכחי הוא CRT 19, אני מתכנן לקנות אחד נוסף בעתיד הקרוב. אשמח אם תתנו כיוונים כשארצה לקנות כגון: מה עדיף? ms או ניגודיות וכו'. * לאיזה סוג…

• 2 תגובות
    • 897 צפיות
  22. יש לי מספר רעיונות למפרטים למחשב תחילה אציג את המפרטים ולאחר מכן השאלות אפשרות ראשונה: pentium D + 7600GS המעבד חלש אבל עם כרטיס מסך. אפשרות שנייה: E4300 + לוח של ABIT בלי כרטיס מסך - הכסף הלך על המעבד המחיר פחות או יותר אותו דבר. השאלה שליהיא איך אתם מציעים לחלק את הכסף? ללכת על פנטיום D עם כרטיס מסך או ללכת על מעבד חזק(E4300) ללא כרטיס מסך. שאלה נוספת: איזה לוח הייתם ממליצים מבין השניים? הערה: המפרט צריך להכיל לוח, מעבד וזיכרון. הכרטיס מסך זה מעין בונוס. השימושים הם בין היתר גם משחקים אבל לא מהכבדים שיש היום אלא משהו סמלי ביותר. [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 897 צפיות
  23. אני צריך מפרט למחשב לצורך משחקים המפרט צריך לכלול הכל ב5000 ש"ח עדיף מעבד 3GHZ וזיכרון 1K תודה

• 11 תגובות
    • 897 צפיות
  24. Started by gambit_elaad,

בימים הקרובים אני קונה מחשב שישמש בעיקר למשחקים ועבודות וירטואליזציה ביניתי מחשב ורציתי חוות דעת עליו או מה אפשר לשנות איפה אפשר לחסוך תודה.. Intel Core i5 661 Socket 1156 3.33Ghz BOX, יחידות 1 ₪1081 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1474 Gigabyte GA-H57M-USB3 H57 CHIPSET, יחידות 1 ₪690 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1504 OCZ 4GB Kit (2x2GB) DDR3 1600Mhz CL7 Platinum Core I5, יחידות 1 ₪659 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1283 WD 1.5TB 64MB Sata2 Green WD15EARS, יחידות 1 ₪575 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1240 Connect3D ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ₪831 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1674 RaidMax Ecl…

• 5 תגובות
    • 897 צפיות
  25. המחשב מיועד לשימוש ביתי +משחקים קלים (Empire total war, GTAIV) ברזולוציות לא גבוהות (לא קריטי לי, העיקר המשחק). מתוכננת קניית סמסונג 2030 מסך 20'. AMD Athlon™ II Dual Core 245 2.9GHz Gigabyte GA-M61PME-S2P Western Digital 320GB SATA2 7200RPM 16MB Buffer Radeon HD 5670 512MB GDDR5 Hec 500W Thermaltake V3 Kingston 2048MB (2GB) DDR2 800MHz LG SATA DVD מהירות צריבה מקסימלית X22 סה"כ 1890 ש"ח. הבדל גדול לעומת אחרים. מי שמבין יודע מאיפה המערכת הזו... האם להשאר עם ה In Win Power Man 450W שהם מציעים? יש ביקורות לא רעות על החברה. תודה

• 6 תגובות
    • 897 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.