עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by agoraphobic,

שלום לכולם! הרגע נרשמתי לפורום והייתי רוצה לנצל הזדמנות זו כדי לברך את כולם! שמי אלון דרך אגב בימים האחרונים התחלתי להתעדכן בכל מה שנוגע למפרטים של מחשבים אחרי תקופה ארוכה, לאות הרכישה המתקרבת של מחשב חדש למשחקים. רוב הדברים ברורים אבל רציתי לשמוע את דעות המומחים לגבי כל מיני שאלות קטנות. התקציב שלי הוא באיזור ה 3 וחצי אלף אבל ניתן לחרוג ממנו קלות. המפרט שבינתיים הרכבתי הוא : מעבד: Phenom II x4 Quad-Core 955 Socket AM3 3.2Ghz 45nm Box - 850nis לוח אם: MA785GMT-UD2H, AM3, 785G, DDR3 1666, VGA ATI HD4200, HDMI - 455nis זכרון: 2x2GB Patriot Viper II Dual Channel 1600 - 595nis כרטיס מסך : Sapphire Radeon HD 5770 1024MB GDDR5 - 790nis כונן קשיח: 500GB IntelliP…

• 4 תגובות
    • 771 צפיות
  2. צהריים טובים, הכנתי לי מפרט בשביל עבודה עם מכונות וירטואליות (לצורך לימודים/בדיקות בבית) אני מצפה לעבוד עם 7-8 מכונות וירטואליות שיהיה חזק ולא תיהיה בעיה עם עומס דעתכם אם יש לכם הצעות שונות אשמח לדעת לגבי כמות של 4 סטיקים של זכרון אני התבלבלתי זה אמור להיות 3

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום חברים אני מחפש מחשב חדש לאבא שלי לעבודה משרדית בלבד עדיפות ל- AMD שמעתי שהם זולים במפרטים האלו ושיהיה עם מסך KSP קרובה לבית שלי ככה שזה נוח לי וזהו בעקרון

• 1 תגובה
    • 599 צפיות
  4. Started by shimon-med,

שלום, הוצעו לי שני המפרטים הבאים להוריי. מדובר על שני אנשים מבוגרים אשר משתמשים במחשב בעיקר לאינטרנט, אופיס בסיסי וסקייפ, עם מעט משחקי מחשב בסיסיים ביותר, כאלה של ווינדוס. האם המחיר מתאים והמחשב נראה לכם מתאים? תודה מחשב ראשון: INTEL G41RQ RAISIN CITY intel core dou E6500 2GB DDR2 800 SAMSUNG HITACHI 320gb 7200 1668 Atx 500w DVDRW x22 SAMSUNG keyboard PS2 optical mouse 1300 ₪ שלוש שנות אחריות מחשב שני: INTEL G41RQ RAISIN CITY intel core 2 E7500 2gb ddr2 800 kingston 500gb sata2 1120 Atx TZAG 500w DVDRW x22 SAMSUNG keyboard PS2 optical mouse 1670 ₪ שלוש שנות אחריות

• 1 תגובה
    • 633 צפיות
  5. אני צריך מחשב נייד עם הארד דיסק שישלף בקלות כלומר שאני יוכל להוציא ולהרכיב אותו בקלות חיפשתי הרבה זמן דגם של מחשב כזה ולא מצאתי תודה מראש לכל העוזרים

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום, אני מחפש לקנות נייד Mini חדש. לצורך לימודים והעברת זמן בעבודה (כן אני מוכר בילוו) * מטרות המחשב? סרטים, אינטרנט, Win7, אופיס (מעבד N450). * גודל המסך? Mini זה 10 נראה לי. * משקל רצוי? Mini * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אמור להיות מעל שעתיים כן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) עדיפות. * בלוטות? עדיף. * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה. * צורב DVD? עדיפות. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיפות. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אתם תמליצו. עוד דבר, ראיתי את המחשב הזה בzap ולפי פופולריות הוא הכי גבוהה http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8493

• 6 תגובות
    • 865 צפיות
  7. Started by ronen100,

אני מעוניין במחשב נייד יריץ סרטים FULL HD בחיבור למסך חיצוני ויאפשר הרצת תוכנות שונות במהירות האם I3 מספיק או נדרש I5 מה ההבדלים מבחינת ביצועים לדוגמא DELL VOSTRO 3500 I3 מול DELL VOSTRO 3500 I5 ההפרש הוא כ 1000 ש"ח

• 2 תגובות
    • 3.3k צפיות
  8. שלום. אני רוצה לקנות מחשב שישמש אותי לאינטרנט, סרטים, מוזיקה וכל השטויות האלה... שיהיה שקט עד כמה שניתן. בלי OC. צריך הרכבה בלי מערכת הפעלה. אני קונה מסך אולי אז אם זה יעזור, זה הרזולוציה: 1920X1080. אם אפשר רק מעבדי אינטל, ומחנות סקיי פי סי. חשבתי על מפרט כזה: מעבד Intel Pentium Dual-Core E6500 Box ₪383 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80571E6500 לוח אם Gigabyte GA-G41M-ES2H ₪309 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950033 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪232 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502HJ זיכרון Transcend DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18 ₪258 כמות:1 http://www.skypc.co.il…

9. המחשב של אחי הקטן מת, והלפטופ בן ה5 שהוא משתמש בו קצת חורק לו ( p-m 1.8 ) שימוש עיקרי: עריכת מוזיקה, אולי קצת משחקים. חומרה קיימת: יש התקן חיצוני שמאפשר חיבור גיטרה ל usb, עכבר, מקלדת, מסך 19" ברזולוציה של 1280 על 800, ורמקולים 2.1 יחסית בסדר (vs משהו של אלטק לנסינג) יש גם צורב sata יחסית ישן. שקט חשוב (נגיד, 8 ). אין צורך במערכת הפעלה. לא ידוע אופי התשלום. לא ידוע אם מתוכנן oc. (אפשר להניח שלא). כנראה שאין צורך בכרטיס קול ייעודי. תקציב - באיזור ה 2000 שקל, אפשר לחרוג מקסימום ב 300 שקל, עדיף לחסוך. אוקיי, יש תוספת: "תציין שהשימוש לנואנדו ופרו טולס,עם שימוש בvstים שונים למיניהם לצורך הקלטות ,ולא רק עריכה,ואין לי כרטיס קול (מכרתי אותו)ואני רוצה להזמין מאיביי presonus firepo…

• 4 תגובות
    • 993 צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! התקציב המאקסימלי הוא5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם יש מצב של אותם הביצועים במחיר נמוך יותר, אז כמובן במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 500 ש"ח מן התקציב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ועריכה גרפית אך לא באופן קבוע ולא למטרות עסק, אלא למטרות הנאה כך שהמחשב לא אמור להיות מותאם במיוחד לעריכה גרפית. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אני הולך להשתמש בפוטושופ, אפטר-אפקט, Crysis 2, Call of duty MW2 כשיצא ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כ…

• 0 תגובות
    • 665 צפיות
  11. Started by woodi,

שלום, אני מחפש מחשב חזק שיוכל להתמודד עם עריכת וידיאו תלת מימד וגרפיקה כבדה, כשרצוי מאוד שהוא יהיה בעל כרטיס מסך חזק ומעבד i7 ו ונורא רציתי לדעת אם קיימים מחשבים נייחים קומפקטים שלא תופסים הרבה מקום (יש לי מצוקת מקום קלה) ועדיין יכולים להיות סוסי עבודה. (אני מתאר לעצמי שהם גם בטח יהיו שייכים לסוג שדי קשה להרכיב בעצמך ובאים עם מפרטים מוכנים פחות או יותר?) התקציב שלי הוא בסביבות ה 6000 וניתן לחרוג מעט. (וכן אני מודע לעובדה שקומקפטיות נמצאת בעיקר בניידים, אבל הנקודה היא שבתקציב הנתון אני אוכל למצוא נייח חזק יותר מאשר נייד).

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. שלום, אני מעוניין לקנות נטבוק בתקציב הזה -1500+ * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים - מה שאפשר בתקציב הזה, צפיה בסרטים. שיעבוד טוב עם אינטרנט ושיהיה כמה שיותר חזק * גודל המסך? סטנדרטי לנטבוק. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? כמה שיותר. * צורב DVD? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. אלה המחשבים, אם אתם ממליצים על נטבוק אחר בטווח המחירים האלה שיותר משתלם אז בבקשה תכתבו ותעזרו. ראיתי את ה- מחשב נייד Asus Eee PC 1005HA N280 (אסוס) ואת שני אלה…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. הכל בכותרת...נשמע הגיוני? במשחק הפוקר של FACEBOOK המסך דיי נתקע...יש לי כרטיס מסך של 4650, יכול להיות שהוא עובד על מצב חלש ב 2D? המעבד לא יורד מה 50% עבודה. זה מעצבן יש הרבה לאגים כאלו...במיוחד אם אני מעביר את העכבר לכיוון אחר מהמשחק או טאב אחר.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  14. שותף שלי ביקש ממני לברר לו על המלצה לנייד עסקי שישמש בפיתוח ישומים במספר סביבות (ווינדוס ו-unix בוודאות) המחשב צריך להיות עמיד ולבוא עם אחריות מלאה ומקיפה מבית חברה טובה. על המחשב להיות בגודל שאפשר להתנייד איתו, בשאיפה למחשב קל ככל האפשר רצוי שזמן הסוללה יהיה יותר מ-5 שעות עבודה ובנוסף שהמפרט יהיה חזק ככל האפשר. בנוסף, הוא ביקש במידת האפשר שהנייד יראה יוקרתי (כנראה לצורך תדמית בפגישות עסקים) אני רוצה לשמוע ממכם אילו אופציות נראות לכם אפשריות לדרישה. אישית, אני מצאתי 2 אופציות: Lenovo THINKPAD T410-2518-C3U במחיר של 6285 שח HP EliteBook 8440p WJ681AW במחיר של 6059 שח מי מהשניים מתאים עדיף? האם יש אופציות עדיפות בתקציב?

• 0 תגובות
    • 760 צפיות
  15. Started by A.S.H.E.R,

מפרט גיימינג למשחקים כבדים וFHD מסך 24" FHD אפשר חריגה קטה עד 6K אבל מה שלא חייבים אז .... OC אולי בעתיד מעבד: INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX מחיר: ₪1028 לוח אם: GIGABYTE GA-P55M-UD2 מחיר: ₪594 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - F3-10600CL9D-4GBNT מחיר: ₪616 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL מחיר: ₪1478 מארז: ANTEC NINE HUNDRED w/o PSU מחיר: ₪504 ספק כוח: ENERMAX ECO80+ 500W : EES500AWT מחיר: ₪445 קרור למעבד: SCYTHE MUGEN II REVB מחיר: ₪219 דיסק קשיח: SAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ מחיר: ₪427 מחיר סופי: ₪5311 עצות נוספות יתקבלו בשמחה תודה מראש

• 2 תגובות
    • 553 צפיות
  16. שלום, אני רוצה לקנות מחשב שולחני חדש, אחרי שהלפטופ שלי כבר מתקשה לסחוב. השימוש העיקרי הוא מחשב לצרכי עבודה מהבית (שיהיה שקט יחסית). אני מפתח תוכנה ו-UI אפליקטיבי, ואוהב לעבוד עם הרבה חלונות פתוחים ברקע (בזמן ממוצע פתוחות אצלי במקביל הרבה תוכנות די כבדות, החל מכמה חלונות Visual Studio , עד Blend, פוטושופ, ופיירפוקס עם 150 טאבים פתוחים לפעמים.) המחשב הזה צריך להיות המחשב העיקרי לצרכי העבודה, הדרישה העיקרית היא שהמחשב יריץ את כל הנ"ל בלי להזיע, שלא אצטרך לבזבז הרבה זמן אחרי כל פעולת קומפילציה, פתיחת חלון וטעינת פרוייקט וכד'. בנוסף, אשמח אם המחשב יהיה סביר לצורך הרצת משחקים לעיתים רחוקות, שיהיה עם יציאת HDMI, ושיהיה יחסית שקט. אם התקציב שלי נמוך מידי יחסית לציפיות, והשקעה נו…

• 5 תגובות
    • 808 צפיות
  17. אני מבקש מפרט למחשב עד 2500 שקל בלי מסך,למטרת משחקים ושימוש רגיל. תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 640 צפיות
  18. היי, כרגע יש לי מעבד AMD ATHLON X2 4400+ זיכרון 2*1GB של OCZ 800mhz ולוח אם של asrock n7live כלומר עם מעבד גרפי 7050 מובנה השימושים שלי הם שימושים סטודנטיאליים, חשוב לי להריץ המון תוכנות במקביל בעיקר מטלאב וויזואל סטודיו, בנוסף פתיחת המון יישומים של PDF דפדפנים, והצגת סרטים ב HD. כרגע המחשב לא עומד בכ"כ הרבה יישומים הוא לא מספיק מהיר בתוכנות וקשה לו להציג מעל 720p. האם כדאי לשדרג ואם כן לאיזה רכיבים כדאי (ביצועים מירביים בתקציב סביר)?

19. Started by yarin153,

אני מרכיב מחשב שיהיה לי בחדר למטרת סרטים גלישה באינטרנט וגם משחקים (משחקים טובים רק על ביצועים נמוכים) זה המפרט שלי המחיר הכללי יוצא לי 1480 (לא כולל כרטיס טלוויזיה שכרגע אין לי תקציב אליו) יש לי תקציב של 1500 (אפשר לחרוג גג ל1600) מעבד: E5400 - 295 לוח אם: gigabyte G41M-ES2L s775 C2D - 240 זכרון: KINGSTONE 1 GB 800Mhz - 130 כ' מסך: Gigabyte HD 5450 512MB GDDR3 DX11 - 290 ד' קשיח: W.D 500GB IntelliPower,32MB CAVIAR GREEN -250מארז:Frontier Opera OP17A-BK/SV ATX HTPC With 400W (מארז=280 שקל) סך הכל: 1485 (המחיר מתוך KSP) את חלק מהדברים אני מחליף עם חלקים מהמחשב של הבית אז יהיה לי 2 GB זכרון ולוח אם p45 neo (במידה והוא טוב יותר מזה שבמפרט) וגם צורב טוב שקניתי לפני כמה חו…

• 4 תגובות
    • 808 צפיות
  20. שלום רב לכולם. אני צריך עזרה בהרכבת מפרט לשרת קבצים שבו ישמרו נתונים מתחנות. סה"כ הנפח שלו צריך להיות 2TB. מערכת הפעלה היא win 2003 SS. מדיניות ההגנה היא: הגנה על מערכת ההפעלה עם RAID 1 הגנה על כונן הנתונים עם RAID 5 הגנה מפני הפסקות חשמל באמצעות UPS הגנה בפני אובדן נתונים באמצעות גיבוי על טייפ גיבוי. כמו שציינתי, אין מגבלת תקציב, משמע שאפשר להתפרע וההצעה הטובה ביותר תתקבל ללא הבחנה בין תקציב לתקציב. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בהרכבת שרת כזה. בתודה מראש.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך רק בדברים לקנות אותם זה סתם בזבוז כמו i7 לדוגמא (ממה שהבנתי פה) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא חושב שצריך אבל אין בעיית חריגה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים, הרבה תכני HD ושימוש יומיומי באינטרנט וMP3 וכאלו א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר בעיקר בנגני סרטים ושירים לכן איכות הסאונד חשובה לי אם זה אומר שיש צורך להוסיף כרטיס קול אז להוסיף... ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרז…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by gabbay,

זקוק למפרט לסטודנט להנדסת חשמל ליישומי אינטרנט, סרטים, visual studio ו mathlab בתקציב 2-2.5K שקט ככל האפשר ללא ציוד הקיפי ומערכת הפעלה תודה

• 9 תגובות
    • 846 צפיות
  23. Started by Znavo,

תקציב: מהו תקציב לרכישת המחשב? 3000 ש"ח. אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת?3200 ש"ח. מהו תקציב לרכישת המסך? 1000 ש"ח. שימושים: מהם השימושים במחשב? גיימינג בינוני. במידה ובחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק. לא יודע. באיזו מערכת הפעלה תשתמש - מסוג 32BIT או 64BIT? במה שמומלץ. אני משאר שזו תהיה Windows 7 או XP Pro שימושים מיוחדים: האם תבצע OverClock למחשב? אם כן, לאילו רכיבים? לא. האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך - SLI של Nvidia או Crossfire של ATI - בעתיד? לא ציוד היקפי: האם תחבר מערכת רמקולים 7.1CH, 5.1CH או 2.1CH למחשב? 2.1CH חומרה אופציונלית: האם ברצונך לקנות צורב עם המפרט? כן. מה הנפח שתרצה בדיסק קשיח? 1TB אפשרויות רכישה: האם יש חנות שממנה אתה רוצה שנר…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by zbeng,

לא צריך משו חזק למשחקים המשחק היחיד שאולי יכנס למחשב הזה זה PRO אני עובד עם כמה תוכנות במקביל ככה שחשוב לי שהמחשב יהיה דיי חזק שלא יתקע.. אני רוצה לצפות בסרטי HD בטלוזיה שלי דרך המחשב.. לא צריך מסך, לא מתוכנן OC לא צריך כונן תקליטורים.. כן צריך מקלדת ועכבר.. תקציב עד 2500 נראה לי זה מחיר סביר לדרישות שלי... תודה!

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. ביקשתי מאייבורי את המפרט הזה ALL AROUND הכי זול והם החזירו לי שאין להם את כל הרכיבים וחליפו לכזה והעלו את המחיר ב 400 ש"ח מה דעתכים על ההצעה שלהם? אני יודע שהם חברה דפוקה אבל אני רוצה לקנות בירושלים

• 3 תגובות
    • 855 צפיות

דיונים חדשים בפורומים