עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, אשמח להמלצות עבור מחשב משרדי נייח. אפשר גם מחשב מוכן, לא חייב שיהיה דווקא בהרכבה אישית. שאלון הדרישות: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? -עד 2,500. אפשר לחרוג קצת אם ממש צריך/משתלם. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? -ישמש לעבודה משרדית בלבד. כרום, אקסל, תוכנת ניהול מלאי, תוכנת ניהול כספים וכו' 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? -אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) -לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? -לא חשוב …

• 0 תגובות
    • 917 צפיות
  2. Started by manuv,

שלום לכולם, אני חדש בפורום, אשמח לעצתכם.. אני רוצה לקנות מחשב נייח (ומסך) לבת שלי שעולה לכיתה א', שישמש אותה לשנים הקרובות. אשמח להמלצות על: 1. איפה כדאי לקנות - בכללי, וגם באילת (כי עוד שבועיים נהיה שם) 2.מה כדאי לקנות או דגשים חשובים תודה

3. שלום, כן, אני יודע שעל פניו המפרט שאני מחפש לא חריג וכן, בדקתי את עמוד המפרטים המוצעים. אבל יש לי כמה בקשות מיוחדות לכן בכל זאת פתחתי את השרשור הזה. קודם כל תשובה לשאלות החשובות לפי חוקי הפורום: 1. תקציב מקסימאלי: 2.5K, עדיף לחסוך ועדיף לא לחרוג (לא נראה לי גם שיהיה צורך). אין צורך בציוד היקפי. 2. שימושי המחשב: קולנוע ביתי HTPC (בעיקר סרטים full HD, סדרות טלוויזיה, צפייה בתמונות, האזנה למוזיקה). גם גלישה מזדמנת באינטרנט, שיחות סקייפ. 3. הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: מסך LED 46 אינטש 1920:1080. 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8. המחשב נמצא בסלון ועדיף שלא ירעיש בזמן האזנה למוזיקה קלאסית עדינה, נניח. לכן עדיף רכיבים שלא מרעישים וקירו…

• 5 תגובות
    • 917 צפיות
  4. המחשב ישמש למשחקים בינוניים להמרות וידיאו ולתכנות. - לא כולל דיסק ומודם! (שאותם כבר יש לי) מעבד : AMD Athlon 64 3200+ 939 VINICE - (האם יש רק גירסא אחת בארץ?) לוח : Foxconn nForce 4 Ultra K8 (טוב - לא טוב?) זכרון : Lc3 Hynix 512MB DDR 400MHz (האם כדי לדרוש Lc2.5?) כרטיס מסך : Leadtec GeForce FX6200 128MB PCI-E (אני מודע לכך שזה לא למשחקים כבדים - אך האם הגזמתי בחסכון כאן?) מארז : SPL Big Midi ATX 400W USB (אני רציתי של Foxconn - האם להתעקש על כך?) כולל :הרכבה + התקנות מע' הפע' וכו' סה"כ - 2800 ש"ח

• 5 תגובות
    • 917 צפיות
  5. Started by ROEY--1,

בניתי מפרט למחשב צריך תגובות- הצעות לשיפורים.. אפשר לעלות בסכום אבל ממש מעט מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE 1 900 900 לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT כמות מחיר סה"כ KN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II 1 610 610 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 2 285 570 כרטיסי מסך? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ 6600 256MB DVI, TV, PCI-E (RETAIL) 1 670 670 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL כמות מחיר סה"כ 160GB SATA II 7200RPM 8MB 1 490 490 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY כמות מחיר סה"כ Teac/SONY 1.44 1 50 50 צורבים? DVD Recorders כמות מחיר סה"כ NEC 3540A DVD±RW x16 Dual x8 1 255 255 מארזים? כמות מח…

• 9 תגובות
    • 917 צפיות
  6. Started by ZacNaboot,

שכן שלי הציע לי את המחשב שלו ב-1800 ש"ח הנה המפרט שלו (פחות או יותר): לוח אם של אסוס p4s800d עם צ'פסט של SIS (דלוקס) ati readion 9600 256MB הרדדיסק 80 ג'גה של Western-digital (לא IDE) שני כרטיסים של 256 מגה עם 400 מגההרץ (ויש עוד שני מקומות פנויים בלוח אם) מארז עם צד אחד פלסטיק שקוף ומנורה אדומה שמהבהבת מתי שיש רעש צורב של DVD של LG כפול 8 וצורב של סוני רגיל כפול 52 (אין סידירום) מעבד של אינטל עם 2400 מגה הרץ ויש לא את הטכנולוגיה של HT (לא יודע מה זה אבל יש אותו!) והוא לא סלרון! וכל זה תמורת 1800 ש"ח!!..... שווה או לא?!! :s05: :s05: :s05: :s05: נ.ב. המחשב לא עבר שום אוברקלוק (ובמדה אם אני יקנה אותו אני לא מתכוון לעשות!)

• 6 תגובות
    • 917 צפיות
  7. אהלן, המחשב הנייד שלי מתחיל להראות סימני גסיסה. Dell latittude e7450 שירת אותי נאמנה מספר שנים, אך הבטריה הלכה והוא מתחמם, נראה לי פשוט אעביר אותו לאחיין שלי (מישהו מכיר טכנאי ניידים טוב במקרה בירושלים?:) לעניינו, אני מחפש מחשב לעבודה. אני מתכוונן ולומד לקראת פיתוח אתרים והשיווק , HTML, CSS , JS וכל מה שקשור בפיתוח אתרים, פוטושופ קל, עבודה קצת עם שרתים, הרבה עם הדפדפן (כמה דפדפנים פתוחים במקביל) הרבה עבודה מחוץ לבית, מבתי קפה, חללים פתוחים (שבעזרת האל יפתחו כבר !!). 1. המשקל לא מהווה עבורי בעיה. 2. אני מחפש מחשב בגודל בינוני, היינו - לא הכי גדול, אבל לא מהממש קטנים והקומפקטים. אני צריך מחשב שיכול להיות עמדת עבודה לכל דבר ועניין ולא רק ללסגור עב…

• 3 תגובות
    • 917 צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח-עדיף שלא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותיכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: .Crysis 3,Assassins Creed etc -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …

• 8 תגובות
    • 917 צפיות
  9. היי, אני רוצה לקנות מחשב שמיועד בעיקר למשחקים, אשמח אם תיעצו לי. התקציב הוא 6-6.5 אלף. אני רוצה שיהיה שם מסך LCD 17". רמקולים לא צריך. בנוסף, אם אתם תוכלו להמליץ על חנות טובה באיזור השרון/מרכז שאפשר לקנות שם זה יהיה מצוין. תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 917 צפיות
  10. עידכון דרייבר אולי? אבל שמתי לב שהגירסא של העידכון שיש באתר יותר ישנה ממה שיש לי.. מה אפשר לעשות??

• 3 תגובות
    • 917 צפיות
  11. Started by Mojo101,

אהלן, אני אשמח לקבל מכם עצות לרכישת מחשב ע"פ הדרישות הבאות בסכום שלא יעלה על 3000 ש"ח (כולל הרכבה והובלה וכל אלה..) אז ככה - מה שחשוב לי זה מכשיר שירוץ טוב ומהר, לא אמור לשמש למשחקים אבל שיהיה כרטיס שיכול להריץ דברים פשוטים (משהו שלא ירד ברמה מה-GFORCE 4). ישמש לאינטרנט, סרטים והמון עבודות בוורד, פוטו שופ ודומיהן. HD 80 ג'יגה, 512 MB זכרון לפחות, אה וצורב DVD (בתקווה שלא יקפיץ את המחיר). מסך 17'' שטוח, לא דק. בכל הסיפור מדפסת מהירה וטובה לא משולבת. אם מישהו יכול לדחוף את כל העסק הזה ב-3000 ש"ח אני אשמח להצעות ואודה מאוד..

• 7 תגובות
    • 917 צפיות
  12. הי לכולם! רכשתי מסך VP930B וה-Geforce4mx ענתיקה שלי לא משדר לו דיגיטלי... יש לי pentium 1.7 עתיק והייתי שמח למפרט מכם: עבודה משרדית בעיקר, גלישה, מוסיקה, סרטים והרצת תוכנות חישוב שמנמנות (matlab). אני בכלל לא גיימר. חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט (אין מגבלת תקציב לעניין הזה). יש לי hitachi 160GB אבל אשמח להוסיף עוד מפלצת, אני צרכן ג'יגות כפייתי. נדמה לי שכדאי לקחת 2 ג'יג RAM. לגבי סטיק אחד או שנים - אני ממש לא מבין בזה. מעבד כפול ליבה - הבנתי שזה מומלץ. שוב - לא מבין בזה. חשוב לי שהמערכת תטוס על ויסטה. כרטיס מסך - יציאה דיגיטלית חובה. כרטיס קול יש לי, המחשב מתחבר לסוויצ' דרך כרטיס רשת. חשוב לי מארז נוח עם כניסות USB קדמיות. צריך גם צורב DVD (מתוכננת קפיצה טכנולוגי…

• 14 תגובות
    • 917 צפיות
  13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 - 4500 ש"ח ( מחיר רגיל - לא באילת ). 3000 -4000 ש"ח ( מחיר באילת ). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרצה של תוכנות מתמטיות חזקות כגון ( MatLab, Mathematica ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ( לא רלוונטי למחשב נייד ) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם י…

14. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 12,000 שקל ואפשר לחרוג עד 13,000 שקל. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימושים המרכזים הם תוכנות adobe, ספסציפית premiere וAfter Effects, אני גם גיימר חובב, אני נהנה מתחום רחב של משחקים, האחרונים - doom eternal, doom, CSGO, Red Dead Redemptio2, Minecraft. אני שוקל לקנות משקפי VR בשביל half life alyx, הבנתי שהמחשב צריך להיות VR Ready. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אני חושב כבר כמה זמן להחליף את המסך שלי, 23-27 אינץ מועדף, לפחות 144 הרץ, וHDR כמה שיותר גבוה, אין צורך…

• 0 תגובות
    • 917 צפיות
  15. Started by etay34,

שלום יש לי מחשב נייד של חברת MSI הסוללה המקורית שלי כנראה עשתה את שלה והיא נגמרת אחרי כמה דקות עבודה בוינדוס 7 שמותקן על המחשב הוא אומר שבאמת יש בעיה בסוללה. הזמנתי חדשה מEBAY וכאשר אני מכניס אותה הוא מהבהב באור אדום מקדימה במקום אור כחול כמו שצריך להיות ובנוסף אי אפשר להדליק את המחשב אם החשמל לא מחובר כלומר הסוללה החדשה לא עושה כלום. האם יש דרך לפתור את הבעיה? אמרו לי משהו בתוך המחשב שיש סוללה (לא של הלוח אם) שצריך לעשות איתה משהו. אשמח לקבל הצעות לפתרון.

• 1 תגובה
    • 917 צפיות
  16. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 20 אלף, כן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה בפרימייר, HD, ואפטר אפקט בנוסף למשחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כעיקרון מדובר בשדרוג למחשב קיים, אין צורך בציוד היקפי. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) הארדיסקים: לא צריך 7200 יש כ 15 טירה. SSD כבר נמצא אך אפשר להוסיף לפחות טירה SSD. NVME: אפשר M.2 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב ביותר. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ממש ל…

• 1 תגובה
    • 917 צפיות
  17. Started by ldmajor,

מחשב נייד בסיסי בלבד עדיפות למחשב עמיד שימנושיים עיקריים אינטרנט אופיס תמונות וכו' יש מצב לפוטושופ אבל זה המקסימום גודל 15.4" חשבתי ללכת על דל אינספרון 1525 1.8 ג'יגהרץ בכל מקרה אשמח לקבל המלצות כמה שיותר זול אבל עדיין שיהיה טוב ועמיד

• 5 תגובות
    • 917 צפיות
  18. Started by ldmajor,

אתמול הגיע עליו המחשב הנייד שלי (GIGABYTE W566N 2.4 GHZ 4 RAM 320 GB) שמתי עליו VISTA 64 BIT והתקנתי את הדרייברים * יש לי גם דיסק של תוכנות לאינטרנט אלחוטי אני לא מסתדר איתו בכלל האם יש לכם תוכנה אחרת להמליץ לי עליה? * יש את העכבר הזה באמצע שמציק רצח שאני כותב משהו איפה אני מטרל אותו? חיפשתי בלוח בקרה לא מצאתי * יש לי פה BLUETOOTH 2 איך אני משתמש בו? * מגבר למודם - איך זה עובד? (מה אני מחבר לאן) והאם יש לכם משהו מומלץ תודה לעוזרים דן.

• 7 תגובות
    • 917 צפיות
  19. Started by snooze1305,

קנייתי את המחשב לפני שנתיים i3 550 3.2 ghz 4 mb cache GIGABYTE P55-USB3 KINGSTON 4GB 1333Mhz DDR3 W.D 1TB CAVIAR GREEN SAPPHIRE HD5770 1GB

• 2 תגובות
    • 917 צפיות
  20. שלום , אני צריך 2 מפרטים למחשב שהשימוש העיקרי בו יהיה עריכה בפוטושופ(הרבה זכרון) וגלישה באינטרנט , אני רוצה את המקסימום שאפשרי כמובן בטווח מחירים הזה. כמו כן , התקציב אמור לכלול מסך 19" (ריבועי , לא רחב) שאני גם צריך שיהיה דיי טוב. תקציב ראשון : 4K תקציב שני : 5K חנות באיזור חיפה. תודה רבה רבה על העזרה.

• 5 תגובות
    • 917 צפיות
  21. Started by michael180492,

היי חברים. אני מחפש סוללה באיביי לדגם שציינתי כאן. ישנן סוללות עם 6 תאים,9 ו-12. האם כולן יתאימו? האם ההבדל בין 6 ל-12 יהיה מורגש? תודה רבה מראש

• 0 תגובות
    • 917 צפיות
  22. אז מה צריך? לפחות 2GB פנימי מינימום 40GB חיצוני כרטיס מסך ג'פור 6 ומעלה מעבד 3000MHZ זה לבד כבר 7000 שקל שמתוכם רק ה 2GB הפנימי זה 4000 שקל

• 6 תגובות
    • 917 צפיות
  23. Started by RJ1,

אהלן, אני מחפש מחשב "מולטימדיה" - סרטים ואיטנרנט, שיענה על ההגדרות: 1. בתקציב 3000 - 5000 2. Win 7 3. תומך Bluetooth 4. מעל 15 אינץ' לפחות, עדיף 17 אינץ' (ומכאן התקציב הרחב). 5. שיהיה לו כונן, לא חייב לתמוך בבלו-ריי. עכשיו כמה שאלות: 1. בתור מחשב לסרטים עדיף לחפש מחשב עם חיבור HDMI או להסתפק ב-VGA? 2. קריטי שזה יהיה מסך LED מבחינת זוויות צפייה? 3. מה זה מודם סלולארי? תודה.

• 2 תגובות
    • 917 צפיות
  24. Started by yre1972,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט + HD + עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש …

• 9 תגובות
    • 917 צפיות
  25. Started by ronf6,

ממצב? צריך מפרט למחשב , לא ממש משנה איזה חנות העיקר באזור המרכז. ללא ציוד הקפי,ללא מסך,מקלדת עכבר וכו , רק מארז ומה שבתוכו. התקציב-2500. אם זה ממש קריטי , אפשר לחרוג. המטרות-בעיקר משחקים,קצת אינטרנט גלישה וורד , שאני מאמין שאין צורך להזכיר את זה כי זה די ברור ומאליו ולא צריך משהו מיוחד בשביל זה >< ללא התקנת מערכת הפעלה קנויה מהחנות,כולל הרכבת מחשב,ללא OC,ואם אפשרי שלא יבוא על חשבון דברים אחרים-שיהיה יחסית שקט , כי מה שיש עכשיו מרעיש,וצריך משהו שקט יותר. אין צורך בדברים מיוחדים,צריך כמובן לפחות כונן אחד שהוא צורב DVD ללא העדפה לחברה מסוימת של החלקים. חשוב גם שהמארז לא יהיה יותר מדי גדול , הוא צריך להכנס בחור שבנו לו.. בקיצור מחשב "רגיל". כמובן-כמה שיותר טו…

• 13 תגובות
    • 917 צפיות

דיונים חדשים בפורומים