ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,383 דיונים בפורום זה
-
שלום, אשמח לעזרה בהמלצה למפרט למחשב נייד עבור סטודנטים. הדרישות הן בעיקר עבודה עם מסמכים וגלישה באינטרנט. לא נדרש יכולת עיבוד תמונה/וידאו או תכנות. אני מתכוון לקנות כ-70 יח' כך שאני מניח שיהיה הנחה מסויימת במחיר, אבל המחיר המירבי ליחידה הוא 2300 ש"ח. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2300 ש"ח (מזכיר שאני מתכנן לקנות 70 יח', אז אפשר להציע קצת יותר יקר ואנסה לקבל הנחה.) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD. (סטודנטים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול …
-
- 4 תגובות
- 886 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים קלילים יחסית (כבדים זה לקונסולה), מולטימדיה ותכני HD 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? יש לי שני הארד דיסקים חדשים ואם צריך, גם הצורב שלי חדש ואפשר להשתמש בו 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? השקט חשוב, אז בערך 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא מתוכנן 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (א…
-
- 8 תגובות
- 886 צפיות
-
-
-
עוד שבועיים אני מביא סוף סוף מחשב נייד של ACER ASPIRE 4741G מהונג קונג, והכרטיס מסך של המחשב לא כל כך חזק, בעיקרון יש לו GFORCE310, עכשיו ראיתי בפורום שמישהו ציין שיש אפשרות להחליף כרטיסי מסך למחשבים ניידים של ACER, אז אני רוצה לברר אם זה באמת נכון, או שאני פשוט יקנה דגם חזק יותר. תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 886 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) צפיה בסרטים * גודל המסך? בין 13" ל14" (כמובן ש14.1" נחשב) בלבד. לא קטן מדי ולא גדול מדי וכבד... * משקל רצוי? שלא ישקול כמו 15.6" * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו): עדיף שיהיה HDMI, אלא אם השידור בVGA יהיה זהה (למטה יהיה המשך) * בלוטות? לא חשוב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB, פחות מזה אבל כבר לא יהיה * צורב DVD? לא חייב אבל לא למה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? דל, כיוון שיש להם 3 שנות אחריות. אם מחשב מסויים יהיה עם שנת אחריות ועם הרחבה האחריות המחיר עדיין יהיה שווה את זה, אז אפשר לשקול. לא …
-
- 7 תגובות
- 886 צפיות
-
-
מחפש מפרט ב 3,500 שקל ללא מסך או ציוד הקפי. הצעות יתקבלו בברכה
-
- 12 תגובות
- 886 צפיות
-
-
זקוק למפרט הטוב ביותר כלכלית וחומרתית לבן דוד בן ה30 הסכום המקסימלי 3000 ש"ח ללא מסך כנראה ירכוש בעתיד 22 אינצ' כרגע הוא עם 19 אינץ (מה שאומר שלא חייב כרטיס מסך מטורף וייקר ! ) הוא בקושי משחק ואם כן לא מהמשחקים הכבדים (כמוני ...) אולי קצת פיפא פה ושם וכו' ....סימולטורים ... הוצע לו מאייבורי את זה : אבל אני חושב שזה ממש לא משתלם ,מעבד ב1000 ש"ח !? עם כרטיס ב200 שקל !? שלא לדבר על 2 G רק ... : http://ivory.co.il/product.asp?productid=4150&CatCode= אני סומך יותר על המלצתכם למפרט עד 3000 תודה !
-
- 8 תגובות
- 886 צפיות
-
-
תלאות רבות עברתי בחיפוש אחר נטבוק 10 אינצ ו -Express Card... מסך בעל רזולוציה גבוהה זה בונוס... חשבתי על HP Mini 2140 שאחד ממפרטיו כולל רזולוציה 1366x768, פניתי למספר חנויות אינטרנטיות שהומלצו בפורום, ומסתבר שלא רק שהדגם HD לא יגיע בקרוב, אלא שכנראה בכלל יהיה קשה מאד להשיג כאן אפילו את הדגם ה"רגיל" של המיני-2140... מישהו כנראה לא אוהב כאן את הנטבוקים העסקיים של HP ובקיצור, אחת ההצעות שקבלתי היתה אפשרות לייבא את הדגם החדש של ג'יגבייט, להלן קישור: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Notebook/Products_Spec.aspx?ProductID=3037 יש לו מסך 10 אינצ', יש Express card... יש אפילו דגם עם רזולוציה גבוהה... מה דעתכם על מחשבי ג'יגבייט? ועל הדגם החדש? ל"עצלנים", להלן מפרט: …
-
- 4 תגובות
- 886 צפיות
-
-
שלום רב, לאחר שהשלמתי עם העובדה שהמחשב שלי התישן מאד ושאין טעם לשדרג אותו (זה יהיה בזבוז כסף) החלטתי לבדוק אופציה של רכישת מחשב חדש. 1. התקציב נע בין 3500 ל4500 ש"ח (עדיף שזה יהיה משהו טוב באמצע) במזומן 2. המחשב הוא מחשב משפחתי ומשתמשים בו לצרכים מגוונים: אינטרנט, אופיס, ICQ, מסנג'ר, פוטושופ, שיתופי קבצים, מעט מאד משחקים קלים, שמיעת שירים וצפיה בסרטים. [לפעמים תוכנות מסויימות כמו ICQ ומסנג'ר פתוחות יותר מפעם אחת]. 3. אני לא צריך ציוד היקפי בכלל. 4. יש לי העדפה לרכיבים מהדור החדש (הארדיסק SATAII של WD או משהו מוכר אחר, מעבד כפול ליבה [לא סמפרון, סלרון ודומיהם] וכו'..), צורב DVD, הרבה יציאות USB (משהו כמו 4 קדמיות ולפחות 6 אחוריות), כמות מספיקה של זיכרון RAM (שלא יהיה …
-
- 11 תגובות
- 886 צפיות
-
-
Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm 849 ש"ח http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=20078 Gigabyte GA-EP45-DS3L Intel® P45 Express Chipset LGA 775 550 ש"ח http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=23901 OCZ 4Gb Kit DDR2 800MHz PC2-6400 ReaperX HPC 4-4-3-15 OCZ2RPX800EB4GK 489 ש"ח http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=19543 Gainward Bliss GeForce GTX260 896MB 216SP Golden Sample 899 ש"ח http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=24995 Western Digital 1000GB (1TB) 3.5 32Mb Buffer SATA II WD1001FALS 525 ש"ח http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=22008 Samsung DVD-RW SH-S223F x22 SATA Black OEM 1…
-
- 8 תגובות
- 886 צפיות
-
-
היי, שוב אני נעזר בכם על מנת לרכוש מחשב נייד. הפעם לאחי הקטן. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח. תתאפשר חריגה רק במידה והיא לא גדולה (באזור ה100-200 ש"ח ומעט יותר) ובמידה והיא משתלמת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, עבודה משרדית ולימודים, צפייה ישירה. משחקי מחשב. חשוב מאוד שיוכל להריץ FORTNITE בצורה טובה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא במסגרת התקציב 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …
-
- 0 תגובות
- 886 צפיות
-
-
שלום רב בניתי מחשב לשימוש משרדי, תכנות קל, הרבה תוכנות במקביל. מה שחשוב לי בעיקר זה שיוכל להתמודד עם הרבה תוכנות וזמן uptime ארוך. כח עיבוד בד"כ פחות חשוב לי כי אני כמעט ולא עושה פעולות שדורשות את זה במיוחד. כמו כן - אני אוהב הרבה שטח אכסון כפי שאתם רואים. מצורף המפרט. אשמח להערות / שיפורים. ספציפית: האם הספק מספיק חזק / עדיף לקחת 350W? תודה! הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151 BX80662G4400 - Intel - Intel Pentium G4400 Skylake Dual core CPU - 3.3 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 3MB cache - Intel® HD Graphics 510 - 47W TDP - Fan - Box... …
-
- 1 תגובה
- 886 צפיות
-
-
אז אני משתמש באותו מחשב כבר 11 שנים (אמיתי) ! ניסיתי למשוך כמה שיותר אבל הגעתי לנקודת השבירה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הייתי רוצה לנסות שזה יהיה עד 2,000. אם הדרישות שלי לא ריאליות לתקציב זה - אשמח לדעת ולעדכן בהתאם 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בגדול עבודה משרדית רגילה, אנטרנט (יוטיוב). הייתי רוצה את האפשרות לשחק במשחקי מחשב פשוטים. אני כבר לא משחק הרבה שנים אז אין לי דוגמאות. אני מניח שכרטיס מסך ברמת כניסה יספיק לי - ואם זה יקר אז אולי אוותר עליו ועל האופציה לשחק ואשתמש במאיץ הגרפי שעל לוח האם 3. האם יש צורך…
-
- 4 תגובות
- 886 צפיות
- 1 follower
-
-
קיבלתי אתמול לנובו EDGE 11 חדש. האם יש דרך אוטומטית לבדוק שכל הדרייברים במחשב מעודכנים ?
-
- 1 תגובה
- 886 צפיות
-
-
אהלן, אני הרבה זמן לא התעסקתי בחומרה ואני לא מעודכן בכלל במצב השוק של היום יש לי מחשב שאיתי כבר כמעט 7 שנים, והגיע הזמן להחליפו למשהו חדיש. יש לי כרגע מעבד pentium D עם טרה אהרדיסק, 2 גיגה ראמ וכרטיס נבידיה ג'יפורס 9600 בתכנון שלי הוא להעביר את הכריס מסך ואת האהרדיסק למחשב החדש. העיסוק העיקרי שלי במחשב הוא תיכנות (במיוחד לאנדרואיד, צריך להריץ אמולטור), עבודות (אופיס וכאלה) ופה ושם משחקים. אני מחפש חומרה מתאימה, אשמח לייעוץ מאיפה להתחיל, איזה מעבד כדאי לי, כמה ראם, לוח אם, ספק וכל השאר הירקות. תודה לעוזרים מראש!
-
- 9 תגובות
- 885 צפיות
-
-
AMD ATHLON 64 3800+ 2.0GHz 1MB CACHE - DUAL CORE SOCKET AM2 - ADA3800CUBOX - BOX ¤840 לוח אם: GIGABYTE GA-M55SLI-S4 ¤580 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX7950GT TDH 256MB DDR3 256 BIT TV/O DVI - RETAIL ¤1497 דיסק קשיח: SAMSUNG 250GB 8MB SATA2 7200 RPM - ATA150 ¤463 צורב DVD: NEC DVDRW ND-3551 DOUBLE LAYERED X16 - BLACK - LABE FLASH ¤245 זיכרון: TWINMOS 1024MB (512X2) DDR2 667MHz CL4 ¤628 מארז: COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN ¤427 מחיר סופי: ¤4685 מ IQPC *כנראה אני גם אקנה אצלהם זה קרוב יחסית אליי ולא ממש יקר יש לי בעיה עם הכרטיס מסך אבא שלי אומר שהוא לא הכי אוהב את החברה הזאת אבל אני לא יודע אומרים…
-
- 11 תגובות
- 885 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד בסכום של עד 6000 ש"ח. אני בעיקר צריך שהמחשב יהיה מסוגל לבצע הרבה דברים עם הרבה תוכנות פועלות עליו במהירות.. רוב העבודה על המחשב תיהיה עבודה משרדים אבל גם קצת משחקים (הייתי מעוניין שמשחקים חדשים שיוצאים עכשיו יוכלו לפעול עליו בלי בעיות) ** מוכן לחרוג מה 6000 שח למקסימום 6500. אני אשמח לשמוע את ההצעות שלכם
-
- 10 תגובות
- 885 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חזק לעבודות תלת מימד. הדגמים הרלוונטיים הם lenovo w530, dell precision 4700. הרכישה תהיה בארהב ואני ממש לא לחוץ לגביי המועד. האם כרגע יש יתרון כלשהו ברכישה? לפני סוף שנה? מתי אמורים לצאת הדגמים הבאים? תודה!
-
- 0 תגובות
- 885 צפיות
-
-
אני מתחילה ללמוד השנה הנדסת מחשבים ואני רוצה לקנות מחשב לצורך הלימודים, הבעיה היא שאני לא מבינה בזה כמעט ולא יודעת מה צריך שיהיה בו-מה יותר חשוב, על מה לא להתפשר ועל מה ניתן לוותר.איזה מעבד כדאי איזה זכרון וכל מה שקשור בעצם. אני רוצה מחשב שישמש אותי לפחות עד סוף התואר (4 שנים).השימוש שלו יהיה בעיקר לצורך לימודים, אינטרנט, מוזיקה אך גם לעיתים צפייה סרטים (אבל זה לא העיקר),הוא לא נועד למשחקים בכלל. לא ידוע לי על דברים מיוחדים שאני צריכה שיהיו בו ספציפית למקצוע שלי אך אם מישהו יודע אני אשמח לשמוע.. מבחינת תקציב אני באמת גמישה ואין לי בעיה להשקיע אם זה באמת נחוץ למטרה שלי, השאלה אם כדאי בשביל המטרות שציינתי או שבהחלט אפשר להתפשר על דברים יותר זולים.אם בכל זאת לציין סכום אז 50…
-
- 9 תגובות
- 885 צפיות
-
-
היי החלטתי לדחות את קניית המחשב החדש ממספר סיבות, אבל אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים... טוב המפרט הקיים הוא: asus p4p800 intel 2.6c (478) inno3d 5700le elixir 512mb W.D 80g ata *2 Tt Butterfly 480w זהו בעיקר... עכשיו מה כדאי לשדרג במסגרת התקציב (1500) חייב להיקנות מנועה או מזיגזג....אפשר גם מlogicpc אבל אני מעדיף את שתי החנויות הקודמות... רצוי שיהיה במלאי... אני בעיקר משחק cs:s אבל אני מאמין שאם יהיה לי מחשב יותר טוב אני אשחק גם bf2 וכדומה... תודה מראש install
-
- 7 תגובות
- 885 צפיות
-
-
האם המפרט הבא מספיק טוב לניגון סרטי H.264 (מפרט בדיון). H.264 זה הקידוד שעושים לסרטי HD. המפרט: מעבדי אינטל Pentium E5300, Bus800Mhz, s775, 2MB, DualCore Tray מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s775 לוחות אם למעבדי אינטל ASROCK G31M-VS s775, 1333Mhz, Intel G31, 2xDDRII 800, VGA, PCI-E זכרונות DDR II 800Mhz 1GB Samsung Value דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 250GB 7200RPM 8MB SATA II כרטיסי מסך none כרטיסי קול none צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים 7001 Midi ATX Tower Case Black With 450W מקלדות none עכברים none רמקולים none מסכים none מחיר 1060 ¤
-
- 8 תגובות
- 885 צפיות
-
-
I7-4770 3.8GHZ 16gb ram 8X2 segate 1T gtx 770 2gb B85M-D3H נקנה ב5200 לפני 2 שנים לדעתי מגיע ל3.5 יום , מה דעתכם ?
-
- 0 תגובות
- 885 צפיות
-
-
התקציב שלי היה 2500 אבל חרגתי הבאתי מפרט בן ז*** לפי דעתי בכסף הזה הפחתתי קצת בכרטיס מסך ממש קצת וקצת בכונן קשיח [שאני לא יודע למה הוא יותר זול אבל עם יותר נפח] AMD Phenom 2 X3 710 Triple Core AM3 BOX , יחידות 1 ¤622 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=812 Gigabyte MA-770-UD3 Rev2 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ¤411 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1048 A-DATA 2GB DDR2 800Mhz, יחידות 2 ¤326 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=471 WD 640GB 7200rpm 32MB Sata2 WD6401AALS, יחידות 1 ¤384 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=906 צורב Sony / Nec AD-5240S SATA x 24 Black, יחידות 1 ¤117 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=991 HEC 500TE-2WX 500W …
-
- 6 תגובות
- 885 צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6-8K עם חריגה של עד 500 אם שווה את זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב 1080P 144HZ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ללא צורך בשום ציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש צורך לכלול הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. הא…
-
- 1 תגובה
- 885 צפיות
-