ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, חברה שלי מתחילה ללמוד סיעוד וצריכה נייד די בסיסי עבור הלימודים. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 רצוי שלא לחרוג, במידה וכן גג 500 ש"ח ואשמח לקבל גם את האופציה הזולה יותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ולימודים, צפייה בסרטים מידי פעם 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …
-
- 2 תגובות
- 918 צפיות
-
-
המפרט מKSP בקובץ המצורף. תקציב דחוק, כולל מסך צריך להיות מתחת ל3000₪. אשמח לקבל חוות דעת המפרט, והמלצות לגוף קירור זול ונחמד למעבד ומארז סביר. אני ירושלמי. יש אפשרות לקנות מחנות רחוקה במשלוח אך אעדיף שלא. רק אם זה באמץ יהיה שווה את זה (מבחינת חלקים שאין במלאי בKSP או הנחה כלשהי) תודה! [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 918 צפיות
-
-
קודם כל אני חדש פה, אז שלום לכולם ועכשיו לעניין... אני רוצה לקנות מחשב, כולל מסך, שיהיה יציב, יחזיק לכמה שיותר זמן (ומערכות הפעלה), ושיעלה עד 4500 ש"ח! חשבתי על המפרט הבא, שקצת חורג מהתקציב, וזה בגלל שהשקעתי במסך, אם למישהו יש הצעה למסך אחר שלא ייפול באיכות (אבל כן קצת במחיר) או למפרט שונה ממה שרשמתי למטה, אז הצעות יתקבלו בברכה. בנוסף הייתה לי בעיה להחליט איזה כרטיס מסך לקחת, לא נראה לי שאני צריך משהו יקר יותר מ-700 ש"ח, כי אני לא בהכרח גיימר כבד. וזה המפרט: CPU : AMD Athlon XP 2600+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU [ ¤ 604.05 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA+ v2.1 nForce2-400 Motherboard (Dual DDR400,AGP8X, 5.1 Dolby Sound, ATA133,1394, LAN,USB 2) [ ¤ 475.1…
-
- 2 תגובות
- 918 צפיות
-
-
הסר מוצר/מוצרים כמות סה"כ מפרט לא כולל ציוד היקפי וכרטיס מסך Antec Nine Hundred (900) Gaming NO PS Antec900 ₪764 Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular ₪625 Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ₪1450 Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ₪458 Gigabyte GA-P35-DS3R Conroe Support GP35DS3R ₪706 Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ₪670 Samsung S184M External DVD-RW LightScribe S184M ₪327 Thermaltake V1 CL-P0401 ₪288 סך הכל 5288 כבר יש 8800gtx שיותקן בפנים...אני רוצא לשים לו עוד 120 מ"מ מקדימה כי לא יהיה שום דבר בפאנל הקידמי(הdvdחיצוני)ועוד 1…
-
- 11 תגובות
- 918 צפיות
-
-
שלום, יש לי נטבוק של אסוס מדגם 1201N. אני על חלונות 7 ויש קטע קצת משונה עם הסוללה של המחשב. במידה ואחוז הסוללה עומד על 95% או יותר ואני מחבר את המחשב לחשמל אני מקבל (כשאני מניח את סמן העכבר על סמל הסוללה בשורת המשימות) את ההודעה של "מחוברת, אינה נטענת". אותו דבר גם כשהסוללה בין 96-99 אחוז. רק כשהסוללה יורדת ל-94% ואני מחבר אותו לחשמל אז זה מתחיל לטעון עד ל-100%. חשוב לציין שאם הסוללה על 95% או יותר והמחשב מחובר לחשמל אז אחוז הסוללה נותר בעינו ולא יורד אבל מצד שני היא גם לא נטענת. דיברתי עם התמיכה של רונלייט, הם המליצו לנתק את הסוללה ולהחזיר ולעדכן ביוס. עשיתי את שני הדברים אבל זה לא ממש עזר והליצו לי והם המליצו לי להביא אליהם את המחשב לבדיקה. השאלה היא האם באמת מדובר בבעי…
-
- 3 תגובות
- 918 צפיות
-
-
שלום רב, אפשר בבקשה המלצה למפרט מחשב HTPC לסלון, מטרה לנגן סרטי HD 1080P ו- BLU RAY בתקציב עד 2500 ש"ח. אני מעדיף מערכת מבוססת INTEL ומארז HTPC תואם. האם הכרטיס מסך ON-BOARD הבא עם יציאת HDMI יספיק כדי לנגן את הסרטים האלה ? תודה רבה על תגובות
-
- 4 תגובות
- 918 צפיות
-
-
אני מתכנת ומתעסק בפרוקיטים של הנדסת תוכנה ומערכות אני צריך מחשב שיהיה לו סוללה חזקה מסך מט מעבד חזק וזיכרון רחב אני מתלבט בין SL400 http://ivory.co.il/product.asp?productid=3264&CatCode=315 SL300- http://ivory.co.il/product.asp?productid=3772&CatCode=315 ל 1310 DELL -http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10970 VOSTRO 1320 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=11752 אנא עזרו לי להגיע להחלטה .... מי מהניידים חזק יותר ועם סוללה חזקה .
-
- 4 תגובות
- 918 צפיות
-
-
שלום אנשים, אני מתכוון לבצע שדרוג למחשב קיים (לוח+מעבד+זכרון+כרטיס מסך בסכום סביב 4,500 ש"ח). המחשב מיועד בעיקר למשחקים ואני לא מתכוון להתעסק עם OC. לאחר מחקר קטן (ובעזרת כמה מחברי הפורום) הגעתי לרשימה הבאה: Gigabyte GA-K8N Ultra-9 nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Oem Venice Twinmos 512MB DDR400 PC3200 (x2) Sapphire ATI Radeon X800XL PCIe 256MB Zalman CNPS7000B-AlCu מה אתם אומרים ? האם יש המלצות אחרות ? מה לגבי קירור המעבד ? כדאי ללכת על מאוורר אחר ?
-
- 9 תגובות
- 918 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 עם אפשרות חריגה ל4500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שפות תכנות בעיקר וקצת תכני HD ושימוש אישי מיילים אתרי קניות וכתיבת מסמכי word excel 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?אין העדפה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצ…
-
- 0 תגובות
- 918 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 1700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב אם יש שיפור משמעותי בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6.5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, יש צורך בהרכבת מחשב 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיף באיזור חיפה חשבתי על מפרט כזה: מפרט זה הורכב ב - http://…
-
- 1 תגובה
- 917 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד עם הביצועים הטובים ביותר ועם איכות הבניה והאמינות הטובה ביותר. צריך לעבודה עם BIGDATA , עיבוד תמונה, ותכנות. תקציב עד 17K, עדיף כמובן בפחות. נחוץ, מעבד מהיר מאוד, ראם 32-64 GB, רזולוציה גבוהה של 4K, כרטיס מסך עם לפחות 4GB, ו1T SSD. מתלבט בין Lenovo ThinkPad P50 לבין Dell Precision 7710. חשוב לי האמינות, והשירות. אשמח לקבל הצעות או המלצות נוספות. תודה,
-
- 0 תגובות
- 917 צפיות
-
-
המחשב הוא בשביל דוד שלי והוא ביקש ממני למצוא לו מחשב נייד חזק שיוכל לעבוד בנוחות ובמהירות יחסית בתוכנת אוטוקד. דוד שלי אמר לי שהוא מעדיף מחשב שיהיה קטן וקל כמה שיותר אבל אמרתי לו שזה יכול לעלות לא מעט... http://www.arcenter.co.il/Product.asp?Pid=1701&Cat2Cat1ID=23&Cat2ID=34&aff=Zap〈=HE ראיתי את המחשב המחשב הזה ובשביל השימושים שלו זה נראה לא רע תודה מראש לעונים!
-
- 8 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני זקוק לייעוץ בבחירת מחשב נייד לשימוש כתחנת מדיה ביתית. המחשב יושב באופן קבוע בסלון ומחובר לטלוויזיה. הסיבה שבגללה דרוש לפטופ ולא PC הוא גודל המחשב, שאני לא מעוניין שיבלוט בסלון. על המחשב להיות בעל נפח הארד-דיסק גדול (כ-750 ג'יגה). ייעודו המרכזי הוא לאחסן כמויות גדולות מאוד של תמונות (כ-100,000 כיום), קבצי מוסיקה וסרטים. בנוסף המחשב משמש לגלישה באינטרנט ולכתיבת מסמכים, ובמקרים רבים נדרשים חלונות רבים הפתוחים במקביל. המחשב אינו משמש כתחנת משחק למשחקים הדורשים משאבים רבים. גודל המסך פחות קריטי לי כרגע...כיום אני עם מסך 15.6" והוא נוח לשימוש, אבל גם מסך קטן יותר יעשה את העבודה. יציאות נדרשות - HDMI, VGA, כמובן USB3. לא נדרש כוח סוללה מיוחד, מכיוון שהמחשב מחובר …
-
- 0 תגובות
- 917 צפיות
-
-
אני ממש לפני קניית מחשב הייתי דיי נעול על הG550/G560 ועכשיו אני יותר בכיוון של הAH530-11 רציתי לשאול מה ההבדל בין הAH530-11 לבין AH530-10 כי לא ראיתי הבדל משמעותי כל כך שההפרש בניהם הוא 400 ש"ח רציתי גם לדעת האם 2GB זיכרון זה מספיק או שזה דיי גבולי .. בלי קשר אשמח לחוות דעת בכל הנושא אם אני עושה צעד חכם בבחירת המחשב או שעדיף את הלנובו או גרסא אחרת של הAH530 .. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 917 צפיות
-
-
מצאתי מפרט של מחשב דיי נחמד באייבורי מחשבים שהוא עולה 1250 ש''ח ללא מסך הנה הקישור למפרט http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=197&CatCode= כמובן שאני יכול לעשות את התוספות שרשומות באתר ... בקיצור צריך את החוות דעת שלכם על המפרט הנ''ל לפני שאני קונה מחשב ...
-
- 9 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום, אבקש המלצה למחשב נייד אמין ואיכותי לשימוש אופיס ואינטרנט עד 2700 ש"ח 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2700 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש משרדי, אינטרנט / אופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא, מחשב סטנדרטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול…
-
- 2 תגובות
- 917 צפיות
-
-
-
מחפש מחשב חדש בעל מפרט אשר יענה לדרישות הבאות: עבודה עם תוכנות תלת מימד כגון: GRAND MA 3D, wysiwyg R35 עבודה עם תוכנות שירטוטים כגון AUTOCAD תמיכה ב3 מסכים ברזולוציה גבוהה. עבודה עם סאונד לא ברמה גבוה מאוד. תקציב עד 4000 . תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 917 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000 שקל מקסימום של המקסימום, התחלתי 4,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? מחשב שיחליף את הנייח, אינטרנט (בדרך כלל משתמש בין 8 -10 לשוניות) תכנות קל מאוד(מפתח אתרים) ולכן משתמש בהרבה באינטרנט דפדפנים סימניות ומעבר מהיר צפייה בסרטים, שימוש במחשב כסטרימר על גבי הטלויזייה. לפעמים משחקים קלילים בינוניים חשוב שיהיה מהיר ולא איטי, שיגיב מהר לכל דבר 3. האם יש צורך בציוד הקפי? אין צורך. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? יש צורך במערכת הפעלה. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא …
-
- 3 תגובות
- 917 צפיות
-
-
היי!, אני בונה מפרט לחבר שלי שמיועד בעיקר למשחקים, השאלה היא האים ללכת על כפול ליבה, שבמקרה הזה היא תיהיה של פנטיום, או חד ליבה של אמד, בנוסף אני מתלבט לגבי הכרטיס מסך, סכ"ה אני מנסה כמה שיותר להוריד מהמחיר אז איפה שאפשר לקצץ אז בכיף. הינה שני המפרטים: AMD Athlon 64 (3500+) VENICE - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL 1,446.06 ש"ח 1 SaPPhire Radeon X800 GTO 256MB - TV OUT/DVI - PCX - RETAIL 1,350.47 ש"ח 1 1GB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original 668.75 ש"ח 1 Gigabyte GA-K8NF-9 - 939 (nForce4x) - ATX 596.51 ש"ח 1 WD 120GB-8MB JS - 7200RPM S-ATA II - קירור לדיסק הקשיח לא תודה 493.73 ש"ח 1 NEC DVD-RW NEC ND 4550 x16 (WHITE) DUAL LAYER - BULK 307.11 ש"ח 1 BenQ …
-
- 11 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה לקנות מחשב (שמעלה משחקים בקלות), אבל התקציב שלי לא כ"כ גבוה. מצד שני אני רוצה מחשב איכותי וחזק. הרכבתי מחשב והגעתי לכ-6500 שקלים לא כולל מסך (ולא כולל ציוד היקפי כמו רמקולים, עכבר, מקלדת, מדפסת וכו'). אני צריך עזרה איך אוכל להוריד את המחיר בלי לפגוע יותר מדי באיכות המחשב. זה המפרט של המחשב שהרכבתי: מעבד (1461 ש"ח): Intel Core 2 Quad Q6600 -=Stepping G0=- Box גוף קירור למעבד (267 ש"ח): SUNBEAM TUNIQ לוח אם (598 ש"ח): GIGABYTE GA-P35-DS3L זיכרון פנימי (491 ש"ח): OCZ DDR2 2048MB (1024MBx2) 800MHz CL5 Gold GX XTC דיסק קשיח (627 ש"ח): Western Digital WD5000AAKS 500 GB SATA2 צורב (180 ש"ח): LG GSA-H62N X18 DVD כרטיס מסך (1932 ש"ח): ASUS nVIDIA Ge…
-
- 10 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום לכולם אני כרגע נמצא בברצולנה, השבוע החלטתי שאני צריך לקנות נייד משהו פשוט לצורכי גלישה באינטרנט,מוזיקה בעיקר ושימוש מינימלי בPS בכל אופן הגיע לנו לדואר מבצע בנוגע למחשב של lenovo G575 8GB RAM 750 GB WIN7 בטריית 6cel מעבד amd e350 מעבד גרפי לא רשום כנראה משהו מובנה.. במחיר של 200 יורו אשמח לשמוע את לדעתכם בתודה מראש
-
- 2 תגובות
- 917 צפיות
-
-
היי חבר'ה, בקרוב אתחיל ללמוד אנימציה, ולשם כך אצטרך מחשב הגון שיוכל להתמודד עם תוכנות גרפיות כבדות לתלת מימד, ותוכנות אדובי למינהן(פוטושופ, אפטר, אילוסטרייטור). מה שבגדול מחייב כרטיס גרפי מרשים וכוח עיבוד חזק. אינני מעודכן ברכיבים החדשים בשוק, ואשמח לשמוע את המלצותיכם. תודה!
-
- 0 תגובות
- 917 צפיות
-
-
מחשב מבוסס קונרו למשחקים כבדים, כרטיס מסך 18XT/19XT 512MB צורב - H10AK של LG דיסק קשיח- WD 160 GB SATA 2 אני רוצה מערכת לOC/לא לOC הכי טובה שאני יכול לקבל ז"א אם אפשר לקנות מערכת לOC 6300 עם לוח אם יקר והכל, אז שזה לא יעלה לי בסוף כשאני יכול ללכת על מערכת יותר חזקה ולהשקיע את הכסף של הלוח אם היקר לOC , למעבד יותר חזק ולוח אם זול ללא OC.. זיכרון 1G / 2G מה שנראה לכם מתאים לתקציב ולמערכת למשחקים כבדים. מארז פשוט וטוב, אופציה ל COMPUCASE זהו... והמערכת ללא כל ציוד הקיפי.. תודה
-
- 12 תגובות
- 917 צפיות
-
-
הדגש הגדול במחשב הזה הוא מהירות עבודה (בעיקר עריכה גרפית 2D). התקציב הכולל הוא 10K אך המפרט כולל מסך Dell 2407 (כנראה יקנה בנפרד), מה שמשאיר אותי עם ~6.5K למחשב עצמו. מארז פשוט לחלוטין, חשוב רק שיהיה שקט ועם אוורור טוב. זיכרון 4GB (ירוצו עליו Vista/Xp 64bit ו- Linux). דיסק קשיח 0.5-1TB ללא ציוד נלווה. *אם יש איזשהו שינוי קריטי בזמן הקרוב, אני יכול לדחות את הקניה במקסימום 3 חודשים. תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 917 צפיות
-