עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן . אני מחפש לשדרג את המחשב שלי , ולצורך העניין יש לי כ 4000-3500 שקל . המפרט הנוכחי - AMD AthlonXP 2500+ Barton Epox 8RDA+ v2.1 2xOCz 512 PC4000 Gold Gigabyte R9800 Pro שאר הרכיבים לא ממש רלוונטים . בכל אופן , אני מחפש להחליף לוח אם , מעבד וכרטיס מסך בתקציב הנ'ל , ואשמח לקבל המלצות . תודה מראש =)

• 6 תגובות
    • 596 צפיות
  2. שלום. אני מחליף לוח אם,מעבד וזכרונות קניתי כבר מעבד Intel Core I7 2600K (ה K כמובן מסמן סנדי ברידג'). אני צריך לוח אם שיתאים לו (התקציב ללוח עד 900 ש"ח) וזכרונות DDR 3 שיתאימו ללוח (התקציב לזכרונות 300 ש"ח, ואני רוצה 4GB). אם יש צורך בתקציב גדול יותר אנא תיידעו אותי, תודה. אגב , יש לי כרטיס מסך HD5450

• 8 תגובות
    • 788 צפיות
  3. Started by I7210I,

שלום אני בונה מחשב חדש לגיימינג ופיתוח, כרגע המעבד שאני אלך עליו זה ה I7-12700K והזיכרונות זה DDR5 5200 לוח אני מחפש משהו נחמד וטוב , ראיתי את האופציות ראיתי את הלוחות הבאים ואיני יודע להחליט ביניהם (כולם של אסוס) לוח אם ASUS PRIME Z690-A LGA1700 Z690 DDR5 לוח אם ASUS ROG STRIX Z690-F GAMING WIFI LGA1700 Z690 DDR5 כרגע הכי מעניין ברשימה לוח אם ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO LGA1700 Z690 DDR5 לוח אם ASUS ROG MAXIMUS Z690 APEX LGA1700 Z690 DDR5 לוח אם ASUS ROG MAXIMUS Z690 FORMULA LGA1700 Z690 DDR5 יש איזו המלצה כלשהיא? אין ממש הגבלת תקציב, כן חשוב usb type c וכמובן חריצים ל SSD NVME שניים אם אפשר וכן מקום ל Sata אחד, הכרטיס מסך הוא חיצונ…

• 0 תגובות
    • 390 צפיות
  4. שלום לפני כמה זמן התקלקל לי המחשב ואמרו לי שהלך לוח אם. ביררתי בחנויות ולוח כזה עולה בסביבות 1300 שקל שזה יקר לי מאוד ולא שווה לדעתי. רציתי לשאול אם משהוא מכיר לוחות אם למחשב כזה במחיר זול יותר או יד שנייה יש לי מחשב HP PAVILLION DV 6000 חג שמח וגמר חתימה טובה!!!!! :

5. Started by sev0717,

היי אנשים... על איזה לוח-אם אתם ממליצים בשביל מעבד Pentium 4 3.0 Ghz S-775 1M Cache חשוב לי שהלוח יהיה בעל חיבורי AGP ו-SATA (עדיף שיהיה לוח שמופיע ב- KSP) מה אתם אומרים? תודה מראש... עריכה: מה לגבי לוח P5P800 של ASUS ? מישהו מכיר אותו? הוא שווה משהו?

• 0 תגובות
    • 616 צפיות
  6. שלום לכולם. אני בתהליך קניית מחשב חדש. המעבד הוא I5 2500K זכרונות G.SKILL 1600MHZ דיסק קשיח CRUCIAL C300 SSD כרטיס מסך Asus 8800GTS הלוח אם היה אמור להיות ASUS P8P67 PRO. היום הודיעו לי שלא ניתן להשיג אותו וגם אין צפי לחידוש של ייצור שלו מהמפעל. ביררתי בכמה חנויות וכולם עם אותה התשובה. בקיצור או לקחת את המקסימוס 4 אקסטרים של אסוס שהוא קצת אוברקיל בשבילי או לעבור לג'יג'בייט. בכללי אני ממש אוהב את אסוס, אני רוצה את ממשק ה UEFI הרבה חיבורי USB גם 3, SATA3, שיסחוב OC חזק, אלו פחות או יותר הרציניים. מה אתם ממליצים? לא ממש בא לי להוציא יותר מ 1500 ש"ח על הלוח. תודה.

• 3 תגובות
    • 943 צפיות
  7. שלום, יש לי נייד מסוג פוגיטסו אמילו L 6820 והלך לו הלוח אם, אני לא מצליח למצוא חברה שמוכרת לוחות אם... אשמח אם מישהו יעזור לי למצוא לו לוח אם עבורו אפילו לוח אם מסדרה אחרת של פוגיטסו מתאים... תודה לכל העוזרים...

• 0 תגובות
    • 706 צפיות
  8. המפרט בלינק הנ"ל: .. tms.co.il/preview/spec/wfda4ctv לוח האם לא מתאים לי, היות ואני רוצה בעתיד להוסיף כרטיס נוסף SLI. האם מישהו יכול להמליץ על לוח אם אחר התומך בזה (שהמחיר שלו לא יהיה גבוה מאוד מהמחיר הנוכחי של לוח האם) תודה

• 1 תגובה
    • 543 צפיות
  9. שלום, אני מנסה להרכיב מפרט עבור מחשב "משרדי" בתקציב מאוד נמוך ואין לי מושג איזה לוח אם יתאים עבורו. המפרט הוא משהו כזה: מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.0GHz E2180 : "SLA8Y" - BOX ¤329 דיסק קשיח: SAMSUNG 250GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD252KJ ¤246 זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHZ CL5 ¤237 מארז: JSP-TECH M-100A - MICRO ATX + EZCOOL 400W PSU ¤202 מחיר סופי: ¤1014 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il המפרט הזה עדיין לא סופי, וכפי שרואים חסר לוח אם. אני מעדיף שכל העסק יהיה כמה שיותר זול וקטן (micro atx ?) עם כרטיס מסך מובנה שיסתדר עם עבודת אינטרנט שוטפת (Flash וכו' אולי אפילו מעט 3D ?) בתודה מראש, מייק.

• 6 תגובות
    • 935 צפיות
  10. אני רוצה לחבר למגבר ולשמוע בסראונד... כרטיס קול עם יציאה כזו עולה בסביבות ה500. אז עדיף לי כבר לשדרג את כל הלוח אם, וככה גם לקבל חיבורים לכרטיסי מסך חדשים ,שבלוח אם שלי אין לי כי הוא מאוד ישן... למטרת משחקים וגלישה... כמו כן אשמח לדעת מה עדיף בטווח מחירים הזה למעבד: AMD או INTEL ?

• 0 תגובות
    • 559 צפיות
  11. היי, אני חושב על לשדרג את המחשב הקיים. טוב נו, לא בדיוק לשדרג, כביכול לקנות מחשב חדש טוב יותר, ולהעביר אליו את הכרטיס מסך מהמחשב ה"ישן" יותר (די חדש), ובו לשים פשוט כרטיס מסך ישן יותר ולתת למישהו. הנה הציוד שהרכבתי: Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore 1 930 930 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512MB 400MHz VT 3 240 720 דיסקים קשיחים? Hitachi כמות מחיר סה"כ Deskstar 80GB 1 250 250 צורבים? DVD Recorders כמות מחיר סה"כ NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 1 195 195 הכרטיס מסך הוא Radeon 9800 pro 256m, אני מרוצה ממנו, הוא לא קשור לסיפור. בכל מקרה, חיפשתי בKSP שם לוחות אם תומכים למעבדים עם ליבה כפולה, ולא מצאתי כלום. יש לכם המלצה או אתם מכירים איזשהו לוח א…

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  12. אוקיי, אז ככה: בהתחלה רציתי לקנות את ה"שילוש" הבא: (צריך מעבד חזק ליישומים כמו תלת - מימד) E6600 Asrock ConroeXfire Corsair value 533 cl4 1GB סה"כ 3300 ש"ח עכשיו אני חושב יותר על קניית מערכת של E6300 ולבצע OC, משהו כזה: E6300 Gigabyte ga-965p-ds3 זכרון 1 GB, מתאים ל OC - ***** (אני מתאר לעצמי שעולה כ 800 ש"ח) קירור למעבד (כמו BT) סה"כ כ 3300 ש"ח כמה שאלות: 1. איזה זכרון מתאים במקום ה ***** 2. בקשר ל 1.: אני מעדיף זכרון שהוא לא kit אלא DIMM יחיד כדי שבעתיד אני אוסיף לו עוד אחד ל dual channel. יש המלצות ? 2. אני מתכוון לבצע OC רציני, של עד בערך 2.8Ghz. האם מספיק רק קירור למעבד כמו BT ? או שצריך לדאוג לקירור נוסף / משחה טרמית.. ? אם אתם מעוננינים, הנה שאר המפרט שאני מעוניין…

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. יש ברשותי מארז full tower שאליו אני יעביר את החומרה. וגם ספק של thermaltake 450W. כרטיס מסך שאני ישתמש בו כרגע עד שיהיה לי אפשרות לשדרג. ויש לי כמה הארדיסיקים שאני יוסיף, אבל אני מעוניין בהארדיסק של SSD למערכת ההפעלה. כרגע אני חושב שיהיה לי בערך 1500-2000 שקל להוציא על לוח אם, מעבד, זיכרון וSSD. אבל נראה לי כרגע אולי אני יוותר על ה SSD ומקיסמום יוסיף יותר מאוחר. השימוש יהיה ללינוקס, VMware, ומערכת ההפעלה WIN7/8 שתהיה מותקנת תהיה מוצפנת(אם זה משנה). מכיוון שזה יהיה גם ל VMware והרצת מערכות הפעלה בו זמנית, אני מבין שיש צורך בזיכרון, אבל בגלל התקציב הדל, אני יוסיף זיכרון נוסף כשיהיה לי אפשרות. תודה..

14. שלום, לאחר עזרה מהפורום הזמנתי מחשב לצרכי עריכת וידיאו של חובב בתחום. לוח האם הגיע תקול, הוחלף (לטענת החנות. לא רשמתי Serial Number אז אני לא באמת יודע האם בוצעה החלפה), ונשאר תקול. החנות המליצה לקחת לוח אם שאינו Intel, ולמען האמת אחרי 2 לוחות תקולים אני נוטה להסכים עם ההמלצה. האם יש המלצה על לוח אם של GB (או חברה טובה אחרת) באותו טווח מחיר (כ-480 ש"ח) שמכיל 4 סלוטים של זכרון, מבוסס H67 ותומך כמובן ב-i5 SandyBridge? תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 701 צפיות
  15. Started by tatush3,

יש לי מחשב נייד : ACER FERRARI 3400 הלוח של AMD יש למישהו מושג איפה אפשר לקנות לוח ל"נל או מי היבואן של ניידים ACER בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 528 צפיות
  16. תסלחו לי על השאלות הבסיסיות, אבל אני לא עוקב מספיק אחרי השוק - מתכוון לקנות לוח (מהזולים), מעבד (2 - 2.4), זכרונות (256), צורב, DVD וכרטיס מסך. ראיתי שהצעה עם מעבד AMD עולה כמה מאות שקלים פחות, אם זה היה תלוי בי אני מנחש שזה מה שהייתי קונה, אבל אני משדרג לאדם ללא ידע טכני שבכלל לא יודע מי אלה AMD ומה שאכפת לו שהאחריות עליהם היא רק שנה. האם להמליץ לו בכלל על מעבדי AMD במקרה הזה? לגבי צורב, DVD וכרטיס מסך לא צריך המלצות, אבל אני לא מבין בלוחות LOW END לP4/ATHLON. איזה מבין הלוחות הזולים יותר (חייב רשת וכרטיס קול, אפשר גם כוללים כרטיס מסך) מומלצים, לאיזה לוחות לא כדאי להתקרב? האם מחיר של כ2100-2300 ש"ח לATHLON 2000 (בהתאם ללוח שיבחר) צורב LG (כן, אני יודע שהוא לא מומלץ אבל …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by zilor,

שלום אני צריך לוח אם מסוג z-370 למעבד I7 (דור 8 קופי לייק) הבעיה שללוח האם הזה צריך לחבר: כרטיס מסך - palit gtx 1050ti stormx כרטיס טלוויזיה - בחיבור של pcie 1x כרטיס רשת אלחוטי של tplink (גם הוא בחיבור pcie) ובנוסף - דיסק ssd m2 בממשק nvme (שגם הוא צריך חיבור pcie) אני לא מצליח להבין איזה לוח אם יוכל להכיל את כל החיבורים הללו

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by zilor,

שלום אני צריך לוח אם מסוג z-370 למעבד I7 (דור 8 קופי לייק) הבעיה שללוח האם הזה צריך לחבר: כרטיס מסך - palit gtx 1050ti stormx כרטיס טלוויזיה - בחיבור של pcie 1x כרטיס רשת אלחוטי של tplink (גם הוא בחיבור pcie) ובנוסף - דיסק ssd m2 בממשק nvme (שגם הוא צריך חיבור pcie) אני לא מצליח להבין איזה לוח אם יוכל להכיל את כל החיבורים הללו

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. אני צריך את כל החלקים הפנימיים של מחשב עד 2000 ש"ח, כך שחוץ ממפרט- שאמור לשמש לאינטרנט, אופיס, הורדות סרטים ושטויות כאלה (לא משחקים כבדים /תוכנות גרפיות מתקדמות)- אני גם מעוניין לדעת אם צריכה להיות בעיה להרכיב את החלקים על מארז שכבר יש לי, וממנו אפרק את כל התכולה הישנה. אני רק מבקש שיהיה עם AMD, ולא איטי (ככל שניתן), עם צורב (לא DVD) ובלי פלופי. תודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. מחשב מחשב כולל ציוד הקפי ומסך, בעלות 2500 ש"ח.. מחשב לילד קטן, עדיפות לגיימינג קל..

• 4 תגובות
    • 736 צפיות
  21. כל מה שמצאתי היה עם מעבד גרפי של אינטל... תודה, אופיר

• 5 תגובות
    • 814 צפיות
  22. Started by Jesper,

* מטרות המחשב: אינטרנט ואופיס, אבל שיהיה מספיק חזק להחזיק כמה חלונות בלי לקרטע * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * בלוטות? רצוי * גודל מינימלי וסוג של * כונן CD/DVD? צורב? לא הכרחי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

• 1 תגובה
    • 693 צפיות
  23. Started by TUCG,

שלום לכולם. אני מחפש לפטופ סביר שישרת אותי למשך שלוש השנים הבאות. התקציב המקסימלי הוא 3,000 ש"ח. * מטרות המחשב? תכנות (בפרט מטלאב), אופיס, גלישה באינטרנט (באופן טיפוסי יש לי 10 טאבים פתוחים בדפדפן). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15-17 אינץ'. מעדיף מאט. * רזולוציית המסך? 1200x800 לפחות. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת גדולה, רצוי עם numpad. * משקל רצוי? עד 3 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) עם בהירות מלאה, Wifi כבוי ושימוש לא אינטנסיבי (כמו כתיבה בוורד או אקסל) אני מצפה שהוא יחזיק מעמד לפחות שעה וחצי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, Expre…

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by omrit,

שלום, אני מחפש לפטופ בתקציב של עד 7500-8000 ש"ח, אם אפשר שיהיה בו כ.נחמד סביר כדי שיהיה אפשר להפעיל עליו משחקים קלים, יהיה נחמד... תודה למגיבים.

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. עדיף מסך 15+ ולא בלוק כבד, חברה ודגם יתקבלו בברכה . או המלצות למפרט של המחשב, כלומר איזה ערכת שבבים או מעבד ( אני ממש לא מבין בלטופים ). בתודה מראש.

• 1 תגובה
    • 653 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.