ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
מדור מחשבים מומלצים שלנו עבר עדכון מאסיבי, והינו המתקדם ביותר שהיה עד כה לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%93%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%90%d7%95%d7%92%d7%95%d7%a1%d7%98/
-
- 0 תגובות
- 903 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום :-) אבא שלי מתכנן לקנות לאחותי מחשב ללימודים, והוא חשב על הדגם הנ"ל. סביר להניח שהשימוש שהיא תעשה בו הוא עיבוד תמילילים, תמונות, אינטרנט וכו' (זאת אומרת שום דבר "כבד" כמו משחקים או עריכת וידיו). הנתונים היבשים שלו נראים בסדר גמור לשימושה, אולם רציתי לדעת איך סדרת ה OEM הזאת: האם מישהו התנסה עם עבודה איתו? האם יש בעיות עם חומרה שאני צריך לדעת עליהם? וכו'. תודה מראש על ההעזרה :-) עריכה: לבקשת ה Admin, הוחלף הטקסט מאנגלית לעברית (לא ראיתי\ידעתי שאי אפשר להתנסח באנגלית ולא היה לי עברית בעבודה). אתכם הסליחה. מפרט טכני - מעבד 1.73GHz Intel® Core 2 Duo Processor T5300 זיכרון 667mhz 1GB DDR2 maximum expandability: 4 GB מסך 15.4 Toshiba TruBrite® WXGA TFT display, resoluti…
-
- 1 תגובה
- 903 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב שישרת אותי לצרכי היום יום (אינטרנט, אופיס והסרט פה ושם) אך בעיקר שידע להתמודד עם משימות שדורשות כוח עיבוד רב (מטלאב, מתמטיקה, תוכנות עריכת סאונד...). העדיפות היא למשקל נמוך, חיי סוללה ופעולה שקטה יותר מאשר ליכולות גרפיות. עשיתי חיפוש קטן בעצמי ורציתי לדעת אולי לאחד/ת הגורואים פה יש רעיון יותר טוב. המחשבים שעלו אצלי הם,Lenovo T410, HP Elitebook 8540w, Dell E6410. כולם עם מעבדי i7 שאני מאמין כי יספקו את הסחורה. הלנובו נראה שהוא סובל מזמן חיים קצר (סוללת 6 תאים שמסתבר לא מחזיקה יפה) וגם בעל משקל קצת כבד בשביל הגודל שלו. ה-HP נראה אחלה אבל בגודל 15.6 אינץ' כך ששוקל הרבה, פחות נייד ואני מניח שחיי סוללה נפגעים גם כן. ה-Dell נראה כאופציה הטובה מבין אלה מאחר ו…
-
- 5 תגובות
- 903 צפיות
-
-
תנו לי מפרט למחשב ב5500 - המחשב מיועד בעיקר למשחקים ולכן צריך להיות חזק כרטיס מסך שיהיה של ATI
-
- 4 תגובות
- 903 צפיות
-
-
אז המחשב אצלי פועל כמו שצריך ולפני שקניתי הייתי בטוח שהתחממות זאת בעיה של נוחות. אבל כשהמעבד ב100% והכל בקושי זז הבנתי שזה יותר מקצת חום ביריכיים. קיצר, מה עושים? יש למישהו המלצה? האם משטח קירור זול (50 ש"ח +/-) יעשה את העבודה?
-
- 2 תגובות
- 903 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג כגון witcher 3 mafia 3 battlefield 1 ולמנייהם -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1440P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדו…
-
- 1 תגובה
- 903 צפיות
-
-
מחפש מחשב חדש בעל מפרט אשר יענה לדרישות הבאות: עבודה עם תוכנות תלת מימד כגון: GRAND MA 3D, wysiwyg R35 עבודה עם תוכנות שירטוטים כגון AUTOCAD תמיכה ב3 מסכים ברזולוציה גבוהה. עבודה עם סאונד לא ברמה גבוה מאוד. תקציב עד 4000 . תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 903 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לנסות לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? אינטרנט, משחקים. א) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כרטיס מסך חזק עד כמה שאפשר בתקציב. 3. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 4. הרכבת מחשב בחנות? כן 5. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? SKYPC תוספות: שיהיה כונן קשיח בגודל 1 טרה.
-
- 6 תגובות
- 903 צפיות
-
-
אני קונה שיפור למחשב זוללללללללללל למשרד של אבא שלי יענו הכי בסיסי ואיטי יציב בלי גרפיקה מדהימה ובלי שטויות יש לי כבר הרדדיסק חדש סידירום וצורב מארז atx עם מאורר וספק כוח שכנראה שובק חיים כרגע יש שם פנטיום 3 400 מגההרץ אני קונה סמפרון 2600 (הכי זול) מksp (הכי זולים בי-ם וקניתי משם מחשב ואני מרוצה). אני צריך לוח 754 הכי זול ששם והכי יציב מה תמליצו (אני שוקל את האחד של הnforce3) של asrock איך הם. אני קונה זכרון 512 דים אחד (משתלם יחסית לכמות (מה שיהיה במלאי) עוד שאלה ספק כוח חדש איזה אחד או האם כדאי להשקיע 180 שקל לhec 400 לשים אותו במחשב שלי ולתת לו את הhec 300 שלי. או שעדיף מארז ג'נרי חדש במקום אחד של 8 שנים שיש עכשיו (compaq midi ג'נרי לא פחות עם מאורר מעפן מקדימה (האוו…
-
- 10 תגובות
- 903 צפיות
-
-
שבוע טוב! מתכנן לקנות את הנייד Lenovo IdeaPad 320S-14 האם הוא יריץ סבבה את המשחקים הבאים.... Fortnite Overwatch League of legends Maple story זה המחשב: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=22525 הכרטיס מסך הוא: Intel HD Graphics 620
-
- 1 תגובה
- 903 צפיות
-
-
שלום לכולם אני כרגע נמצא בברצולנה, השבוע החלטתי שאני צריך לקנות נייד משהו פשוט לצורכי גלישה באינטרנט,מוזיקה בעיקר ושימוש מינימלי בPS בכל אופן הגיע לנו לדואר מבצע בנוגע למחשב של lenovo G575 8GB RAM 750 GB WIN7 בטריית 6cel מעבד amd e350 מעבד גרפי לא רשום כנראה משהו מובנה.. במחיר של 200 יורו אשמח לשמוע את לדעתכם בתודה מראש
-
- 2 תגובות
- 903 צפיות
-
-
טוב, אני מקווה שאסביר את עצמי מספיק טוב כדי שתעזרו לי : אני כמעט (עד בכלל לא) משחק במחשב, אז לא דרוש לי כ.מסך מטורף.. צופה בסרטים,אינטרנט ושאר ירקות..מה שכן, אני מריץ המון המון אפליקציות בו זמנית (כן..עולה לראש dual..) והכי שנוא עליי לחכות לעליית אפליקציה בין אם זה word או סרט או matlab או לא יודע מה.. כמו"כ אני שונא רעש מאווררים (אבל אין כסף לקירור אחר..) לדוג' ,בעבר הרחוק היה לי desktop עם amd barton 2500... היה נחמד, אבל רועש מדי בשבילי (אם אני לא טועה היה שם aerocooler7 או משהו כזה..) קיצר, ממש חשוב לי שלא יהיה רעש של טרקטור בחדר! ו.. אני מריץ אפליקציות שגוזלות הרבה משאבים כמו matlab , Mathematica ,spice... ואני מעדיף לסיים את זמן הריצה שלהם כמה שיותר מהר ובמקביל לעב…
-
- 14 תגובות
- 903 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? עד 4000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אממ אם אפשר לחסוך אז למה לא? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חזקים וכבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. SKYRIM , AC REVELATIONS ,MW3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אממ אני לא מבין בזה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…
-
- 9 תגובות
- 903 צפיות
-
-
שלום, חדש כאן בפורום, אשמח לעזרתכם בבנית מפרט/חוות דעת למפרט מטה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ₪. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 350 ₪. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר וירטואליזציה למטרת לימודים, וסרטים באיכות HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפ…
-
- 2 תגובות
- 903 צפיות
-
-
בניתי מפרט ורציתי לדעת אם הכל בסדר איתו ואם יש משהו שאתם חושבים שכדי לשנות: מעבדי אינטל? כמות מחיר סה"כ P4 2.66 Ghz S-775 1M Cache 64 bit 1 720 לוחות אם למעבדי אינטל? ASUS כמות מחיר סה"כ P5GD1 (915P) S775, PCI-E 1 590 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512MB 400MHz V-DATA CL2.5 1 270 כרטיסי מסך? GIL כמות מחיר סה"כ Forsa 6800GS 256MB, DDR3, HDTV, DVI, PCI-E 1 1190 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL כמות מחיר סה"כ 80GB 7200 8MB WD800JB 1 335 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY כמות מחיר סה"כ Teac/SONY 1.44 1 50 צורבים? DVD Recorders כמות מחיר סה"כ NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8 1 240 מארזים? כמות מחיר סה"כ HEC Compucase CI-6A21 400W 1 395 סה"…
-
- 10 תגובות
- 903 צפיות
-
-
שלום , מצטער שאני קצת לחוץ פשוט אני צריך להחזיר תשובה לסלקום הציעו לי מחשב נייד g550 או s12 איך 2 הדגמים הנ"ל ? שווים את המחיר של 140 לחודש כולל חבילת גלישה ללא הגבלה ? [br]פורסם בתאריך: 2.12.2009 בשעה 11:51:35 אוקיי השתנה המצבg550 t4200 בקשר ל s12 ירד מהפרק. בנוסך לזה חברה אחרת הציעה לי hp pavilion dv2 1125ea 12.1 אינצ מה כדאי להחליט ?
-
- 0 תגובות
- 903 צפיות
-
-
אני מתכנן להתחיל להזמין את החלקים השונים אבל קודם אני קונה מארז. אז מקווה לקבל פה עזרה. עיצוב לא חשוב לי בכלל. מקווה שהמארז יעמוד בדרישות: שקט עד כמה שאפשר. תאורה מינימלית, שאני אדע שהוא פועל(הוא הולך להיות בחדר שלי ויותר מידי תאורה תפריע לי לישון). נוח לתפעול\קלות החלפת חלקים(אני מתכנן לשדרג מעבד או כרטיס גרפי בעוד שנה פלוס) איוורור\חום נמוך עד כמה שאפשר. מוכן להוציא על מארז עד 750 שקל.
-
- 7 תגובות
- 903 צפיות
-
-
שלום אנשים, יש לי מחשב ואני שוקל למכור את הלוח אם + מארז + ספק כוח ולקנות מארז של shuttle (שמגיע עם לוח אם וספק כוח כמובן) הדגם שמתאים לחלקים של המחשב הנוכחי שלי הוא http://global.shuttle.com/Product/Barebone/SB95P%20V2.asp ורציתי לדעת העם למישהו יש\היה ניסוין רע\טוב עם מחשבים מבוססי shuttle? תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 903 צפיות
-
-
עידכון דרייבר אולי? אבל שמתי לב שהגירסא של העידכון שיש באתר יותר ישנה ממה שיש לי.. מה אפשר לעשות??
-
- 3 תגובות
- 903 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6 אלף (אפשר חריגה קטנה). 2. מה שימושי המחשב? לימודים, תכנות (Visual studio) ומשחקים פה ושם (בעיקר FPS). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 9. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא כרגע. אולי OC קל בעתיד. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא. גר בחיפה. 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון…
-
- 6 תגובות
- 903 צפיות
-
-
בהתתחלה רציתי לקנו תלפטופ asus zenbook duo pro עם מעבד i9 32giga אבל קיבלתי חוות דעת שהוא לא יריץ לי משחקים כמו שצריך וזה סתם גימיק האם לדעתם זה נכון והאם יש לפטום שיותר טוב למשחקים ממנו מוכן להוציא עד 13K
-
- 6 תגובות
- 903 צפיות
-
-
מפרט לעבודה בעיקר בפוטושופ ועריכת וידאו. מעדיף מפרט שקט. לא הולך לבצע OC. אני גם לא מתכוון ללכת עם המארז לתחרות יופי אז רצוי משהו פשוט ויעיל. בחרתי מעבד וכוננים: Core i5 750, s1156, 8MB Tray 930 מעבדי אינטל Seagate 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II ST3500418AS 240 Samsung 1TB 7200RPM 32MB, Sata II HD103SJ 415 60 הרכבת מחשב חדש עד 4000 שקל לכן אני מבקש עזרה בבחירת: קירור למעבד לוח אם כרטיס מסך זכרונות - 2X2GB ספק מארז צורב סה"כ לנ"ל עוד כ -2000 ש"ח אני מבקש להרכיב מפרט ב - KSP עקב הקירבה לבית. יש לי נסיון טרי (לא טוב) עם חנות מומלצת אבל רחוקה.
-
- 6 תגובות
- 903 צפיות
-
-
האם היום אפשר לקנות בשקט ניידים עם מעבדי סנדי ולצפות לשנים של פעולה טובה או שעדיין יש חשש שהתיקון סיליקון שבוצע יכול לעורר בעיות בשנים הבאות ? http://www.intel.com/consumer/products/processors/chipset.htm החשש שלי כרגע הוא בעיקר לניידים עם לוח אם 65 ו 67. בתשובה השניה שם מצוין כי " mobile systems using the Intel® HM67 and HM65 may be affected by this issue" איפה ניתן לראות פירוט מלא של דגמי לוחות אם למחשבי DELL ASUS ?
-
- 4 תגובות
- 903 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לקנות מחשב חדש בשבוע הבא... אבל לפני יש לי שאלה: כדאיי לחכות לסוף החודש להורדת המחירים למעבדי ה-4 ליבה? (כל המעבדים יורדים במחיר סוף החודש?) עכשיו, בניתי מפרט בחנות וולקאם מחשבים.- 1) מעבד - E6600 http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/cPath/21_22/products_id/4285?osCsid=678efd2c95eab54370bc01fadaf59d76 1215 שקל 2) יש לי 2 לוחות אותו הדבר, רק הצ'יפים שונים ואני לא יודע מה יותר טוב: http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/cPath/215_73/products_id/3740?osCsid=678efd2c95eab54370bc01fadaf59d76 http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/cPath/215_73/products_id/4741?osCsid=678efd2c95eab54370bc01fadaf59d76 עולה 600 שקל 3)זיכרונות -…
-
- 5 תגובות
- 903 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד של חברת MSI הסוללה המקורית שלי כנראה עשתה את שלה והיא נגמרת אחרי כמה דקות עבודה בוינדוס 7 שמותקן על המחשב הוא אומר שבאמת יש בעיה בסוללה. הזמנתי חדשה מEBAY וכאשר אני מכניס אותה הוא מהבהב באור אדום מקדימה במקום אור כחול כמו שצריך להיות ובנוסף אי אפשר להדליק את המחשב אם החשמל לא מחובר כלומר הסוללה החדשה לא עושה כלום. האם יש דרך לפתור את הבעיה? אמרו לי משהו בתוך המחשב שיש סוללה (לא של הלוח אם) שצריך לעשות איתה משהו. אשמח לקבל הצעות לפתרון.
-
- 1 תגובה
- 903 צפיות
-