ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
אהלן..צריך ייעוץ לגבי הנטבוק שבכותרת.. המסך שלו 11.6 אינץ' וזה טוב לי..המחיר שלו באופיס דיפו 2500 ש"ח. איזה יתרונות יש לו על נטבוקים יותר זולים חוץ מהגודל? ראיתי שיש לו כרטיס מסך של NVIDIA..זה אומר שחלק מהמשחקי מחשב יעבדו עליו טוב? אני מבין שהמסך שלו מבריק..האם זה טוב או רע? סרטים באיכות HD יעלו עליו או רק רגילים? ראיתי שיש לו חיבור HDMI..זה אומר שהוא יכול להתחבר לטלוויזיה נכון? דרך איפה הוא מתחבר לטלוויזיה? דרך הAV-OUT? אני צריך לקנות נטבוק מאופיס דיפו..האלה של ה-10 אינץ' קצת קטנים לי..11.6 נשמע יותר טוב..מה דעתכם עליו?
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
-
-
עברו כבר כמה שנים טובות מאז קניתי מחשב, והנוכחי כבר מזמן לא מריץ משחקים, אז וחשבתי שהגיע הזמן להתחדש 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג. במקרה הצורך אפשר עד 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? בעיקר משחקים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. קשה לי לחשוב על משחקים ספציפיים, אבל יהיו גם חדשים וגם כאלה מהשנתיים-שלוש האחרונות ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא בצורה כבדה במיוחד ג) במידה והמחשב מיועד גם/ב…
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תקציב - 2000 שקל עדיף לחסוך, אבל אפשר גם לחרוג בלא יותר מ 300 המחשב ישב בסלון ויהיה מחובר למערכת קולנוע ביתי ול LCD שעשוי להיות גם full hd. וישמש לשמיעת מוזיקה, סרטים, ואולי משחקים כמו PES או פיפא. אני לא חושב שצריך מקום רב לשדרוג - אולי של כרטיס מסך, אני גם לא רואה את עצמי עושה OC. יש ברשותי 4G DDR2 800MHz של Gskill שאני מעוניין לעשות בהם שימוש ולכן אין צורך בזכרון אם לוח האם תומך DDR2. אם יש הפרש ביצועים גדול (כזה ששווה את הכסף) במעבר ל DDR3 אני מוכן ללכת עליו. יש לי גם כרטיס טלוויזיה של Hauppauge PVR-150 עם שלט. אין חנות מועדפת במיוחד, אני גר ברמת גן. בניתי את המפרט הזה: AMD Athlon 2 X3 425 2.7Ghz Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪377 http://www.rsm.co.il/product.aspx?pro…
-
- 3 תגובות
- 644 צפיות
-
-
עדיפות עם החלקים האלו: - מעבד 930 INTEL I7 - GTX 470 ואם אפשר אפילו לדחוף ה GTX 480 - 4GB RAM מינימום ( אני יתקין WINDOWS 7 64 ) - לפי רפרוף קל ראיתי שיש המצלות רבות לכונן קשיח של SAMSUNG F3 32 MB אבל ניתן לכם לבחור - קירור למעבד - זכרון של OCZ 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! רשום האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - משחקים כבדים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. - משחקים חדשים וכבדים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה - כן ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? FULL HD 1920 - אבל זה ל…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן..אני צריך לבחור מחשב מאופיס דיפו.. בהתחלה חשבתי על לקנות נטבוק..אבל הבנתי שנטבוק טוב עולה מעל 2000 ש"ח.. ראיתי בקטלוג של אופיס דיפו שיש להם גם מחשבים ניידים בערך ב-2500 ש"ח לדוגמה: Lenovo, G550 2958-6LG Lenovo, G550 2958-9AG Compaq , Presaio CQ61-220ej Lenovo, N500 4233-72G Lenovo ,G550 2958-RDG אלה נעים בין 2500-2700 ש"ח באופיס דיפו ויש להם מסך 15.6 אינץ' עכשיו השאלה שלי היא אם אני כבר מוציא מעל 2000 לא עדיף לקנות לפטופ על נטבוק? אני יודע שללפטופים מעבד יותר חזק ואפשר להריץ עליהם משחקים טובים וחדשים כמו במחשב רגיל וגם לראות עליהם סרטים באיכות HD (מה שאי אפשר בנטבוקים). מבחינת אינטרנט הם אותו דבר כמו הנטבוקים או שונים? כלומר אפשר להתחבר לאינטרנט רק אם יש אינטרנט…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן רציתי לשמוע מה דעתכם על המפרט הזה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133334§ion=293&target=משחקים אבא שלי שוקל לקנות עכשיו מחשב לאחותי, כנראה שלא יעשה בו שימוש רציני חוץ מסימס 3 וקצת פוטושופ, רציתי לדעת אם המפרט מסוגל להריץ משחקים בסגנון ביושוק ואססינס קריד בצורה טובה והאם יש תקווה שהוא יריץ גם משחקים חדשים יותר והאם הוא יעמוד בצרכים שנדרשים ממנו בצורה טובה תודה D:
-
- 3 תגובות
- 625 צפיות
-
-
מפרט משרדי High End, מעודכן למרץ 2010, ללא ציוד היקפי בעלות כוללת של 2385 ש"ח עדכון אחרון: 14/04/2010 << מפרט דומה במחיר נמוך יותר מפרט דומה במחיר גבוה יותר >> זהו מפרט המיועד לעבודה משרדית אינטנסיבית וריבוי משימות, המבוסס על מעבד מרובה ליבות העדכני ביותר עם hyperThreading ומנגנון TurboBoost המעלה אוטומטית את תדר המעבד בישומים שאינם תומכים בריבוי ליבות וכך משפר את הביצועים גם עבורם. בנוסף המעבד כולל ליבה גרפית מובנית עדכנית ותומך בתכני HD ובעבודה עם שני מסכים במקביל ללא צורך בכרטיס מסך נפרד. השילוב של ה-I5-650 עם לוח H55 מהווה את השילוב העדכני והחסכוני ביותר כיום מבחינת הספק ופליטת חום, בפער משמעותי מאוד מכל שאר המתחרים בקטגוריה. למפרט זה בחרנו לוח אם משתלם …
-
- 1 תגובה
- 618 צפיות
-
-
היי לכולם. המפרט הנוכחי שלי בצד. אני נוטה להריץ הרבה יישומים במקביל והמעבד שלי מתחיל להראות את גילו. בכוונתי להתקין win7 בשולחני שלי ועל הדרך החלטתי לשדרג את המפרט תחת תקציב של כ3000 ש"ח. שימושים: - עבודה במקביל עם הרבה חלונות פתוחים. - הרבה עבודה משרדית. - תכנות java וdotNet בסביבות כבדות כמו visual studio - שימוש בהרבה תוכנות סטטיסטיות (Statistica, R, MATLAB ועוד) - הרבה מוזיקה (הסאונד חשוב לי) - Virtual Machine - עבודה עם בסיסי נתונים (SQL Server, Oracle, ACCESS) - משחקים בקטנה, מדי פעם להתפרק קצת עם Need for speed או Modern Warfare - סרטים בFHD (מדי פעם אני מחבר ל40 אינטצ'...) אני לא גיימר כבד, ולא עובד עם תוכנות גרפיות. לא היה וגם לא יהיה אוברקלוק. חשוב לי שהמחשב י…
-
- 2 תגובות
- 747 צפיות
-
-
שלום רב מעוניין בהמלצה למחשב נייח כולל מסך בסכום 5000-6000 ש"ח . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנסות לחסוך במידת האפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? השימושים העיקריים של המחשב יהיו אופיס, משחקים אינטרנט וסרטים Divx (לא FullHd) אולי אוטוקאד דו מימדי. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?משחקי תלת מימד כגון supreme comander c&c וכו'. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מי…
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. יש לי הזדמנות לקנות נייד במחיר ממש טוב של חברת giga-byte אבל אני לא מצליח למצוא עליו ביקורות יסודיות ברשת מדובר על מחשב gigabook מדגם M760SUN-T65R2. בעל מעבד core 2duo t6500 כרטיס מסך nvidia G105 512MB הארד דיסק 320 מסך 15.4 וזכרון 2gb שזה בהחלט מספיק לצרכים שלי. המחיר הנמוך יחסית שלו בשוק קצת מחשיד ושמתי לב שיש המון רשתות שלא מציעים ניידים של giga-byte למכירה. האם משהו יודע משהו על ניידים אלו ובפרט על הדגם הזה ? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 789 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כ500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)?גיימינג א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.CRYSIS,GTA IV,DOOM .3 ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).בצורה כבדה ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:בעיקר * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?1920*1080 * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא …
-
- 23 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אוקיי אז הזמנתי מSkyPC לא מזמן את המפרט הזה באינטרנט: מעבד AMD Athlon II X3 425 Box ₪371 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX425WFGIBOX לוח אם Gigabyte GA-MA78LMT-S2 ₪357 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GMA78LMTS2 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪250 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502HJ זיכרון OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 7-7-7-16 Value ₪476 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ3401K כרטיס גרפי HIS ATI Radeon HD5770 1024MB DDR5 PCIe ₪803 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=H577F1GD מארז ללא ספק Antec Two Hundred ₪232 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=T…
-
- 3 תגובות
- 612 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב LG R400 5.C2CDE. לאחרונה הכבל חשמל הלך (אחרי שתיקנתי אותו פעמיים באמצעות פירוק והלחמה גם בצד השנאי וגם בתקע אשר נכנס למחשב). לאחרונה החיבור עצמו ה"שקט הטענה" (power jack) התחיל לעשות בעיות ואני מרגיש שאני על זמן שאול פה. אין לי ביטוח ותיקון יעלה בסביבות ה500. מצאתי את שקע ההטענה ורציתי לקנותו אך לפני כן רציתי לוודא שאני יכול לפרק את המחשב. פירקתי את הסוללה, את כל הברגים הנראים והלא נראים, את הזכרונות והדיסק קשיח ואת המקלדת. לצערי, אל עף שמצאתי שני ברגים במסך לא הצלחתי להבין כיצד אני מפרק אותו. כל ניסיון שלי למצוא מדריך עלו בתוהו. האם מישהו יודע כיצד אוכל לפרק את הלוח אם שלי במחשב זה? תודה מראש על כל פיסת מידע, גיל.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני מפרטים שרשומים במדור המפרטים: משרדי ב 2375: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133345§ion=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93%D7%99 רב תכליתי ב 2095: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133347§ion=293&target=%D7%A8%D7%91%20%D7%AA%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99 איזה עדיף? התקציב הוא עד 2500 אבל רצוי שיהיה קצת פחות. שימושים - מחשב ביתי לאינטרנט, אופיס, סרטים (לא חייב HD), משמש קצת לפרנסה (עריכת מסמכים עם מספר חלונות אופיס ו PDF וכו'). לא למשחקים. אין צורך בציוד היקפי. לא מתוכנן OC. מארז ברמת שקט סבירה. לא חייב מערכת הפעלה. צריך הרכבה בחנות. - אני מתכוון להוסיף עוד 2GB זיכרון (סה"כ 4GB), האם זה יעוזר בכל אחד מהמפרטי…
-
- 3 תגובות
- 776 צפיות
-
-
היי חברים. אני רוצה להגדיל את נפח האכסון של המחשב נייד שלי. כיום יש לי דיסק קשיח SATA (לא יודע אם זה SATA 1 או 2) של 60 GB. המחשב שלי הוא R60e של IBM Lenovo - ThinkPad. א) איפה אני בודק אם הדיסק הוא SATA 1 או SATA 2? ב) איפה אני בודק אם המחשב שלי בכלל תומך בSATA 2? ג) אם מחשב תומך בSATA 2, זה אומר שהוא תומך גם בSATA 1? תודה רבה חברים!
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד (רגיל) בתקציב של עד 2,500 ש"ח עם אפשרות להתגמש קצת ולעלות את התקציב בערך בעוד מאתיים שקלים נוספים. לצערי אני מבין שמחשב בתקציב כזה הוא לא יהיה בדיוק מכונת משחקים (או שאולי כן?), אז מבחינת הדרישות שלי מהמחשב זה גם אופציאונלי. אני מעוניין להשתמש במחשב בעיקר לגלישה באינטרנט, עשיית עבודות, צפייה בסרטים ושמיעת מוזיקה (חשוב מאוד) ואם זה אפשרי באיכות HD. אני רוצה גם מחשב מהיר עם דיסק קשיח עם הרבה מקום (500GB+). בנוסף, אני רוצה שהמסך יהיה גדול יחסית ונוחה לעבודה (לא כמו כמה מחשבים ניידים) אותו הדבר לגבי המקלדת, שתהיה נוחה לשימוש. כמו כן, מבחינת המשקל שיהיה קל לנשיאה כי בשימוש העתידי זה יהיה מאוד חשוב. מבחינת זמן סוללה, לא יודע כמה ארוך זה צריך לה…
-
- 12 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מטען ל-ACER ASPIRE 5520, 19V 3.42A המחירים בארץ לא נורמלים באזור ה-250 שקל, ו-EBAY ב- 10$. מישהו יכול להמליץ על מקום בארץ שניתן לרכוש במחיר הגיוני? תודה.
-
- 0 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שלום לכולם! ראיתי שיש פה כמה דיעות שליליות על סדרת הסטודיו 155X שדווקא חשבתי לרכוש אחד מהם. אשמח אם תחוו לי את דעתכם על המפרט הבא: PROCESSOR New 2010 Intel® CoreTM i5-430M (2.26GHz base, up to 2.53GHz, 2C/4T, 3MB/L3) edit OPERATING SYSTEM Genuine Windows® 7 Home Premium, 32-bit, English edit WARRANTY & SERVICE 1 Year Basic Limited Warranty and 1 Year NBD On-Site Service edit ALSO INCLUDED WITH YOUR SYSTEM COLOR Aberdeen Silver CHOOSE YOUR COLOR Aberdeen Silver Display Back MEMORY 3GB DDR3 Shared Dual Channel at 1066MHZ, 2 DIMM HARD DRIVE 320GB 7200RPM SATA Hard Drive SECURITY HARDWARE Fingerprint Reader with DigitalPersona software LCD PANEL 15.6 inch High De…
-
- 1 תגובה
- 959 צפיות
-
-
אהלן, אני מכוניין לרכוש את המחשב הנייד של Dell : Studio xps 16 i7! מה דעתכם עליו? האם ידוע על בעיות שהוא עושה? האם יש משהו יותר טוב או שמקביל אליו בסביבות המחיר שלו (1300$)! אך מה שיותר חשוב לי זה באמת הדעה על המחשב הספציפי הזה! ופחות חשוב לי העניין של מחשב אחר אך גם אשמח לשמוע! תודה על העזרה!
-
- 0 תגובות
- 662 צפיות
-
-
אני כבר כמה שבועות מחפש מחשב נייד בשביל אחותי, במקרה נתקלתי בדגם ה"ל בהנחה משמעותית האם הוא משתלם? היום אחותי חוגגת 18 וההורים שלי הבטיחו לה מחשב לאחר שאבא שלי היה סגור על dell vostro 1014 קראתי תגובות של אנשים שמהן הבנתי שהרמקולים שלו עלובים ביותר. השימושים הם: גלישה אינטרנט ומסמכים אולי קצת סרטים עם דגש על נוחות שימוש אחריות ארוכה וביצועים טובים בוינדוס 7. התקציב: עד 3600 ש"ח גודל: 13-14 בערך אלה אם כן יש מסך גדול יותר במשקל קל יחסית. זמן סוללה: 4 שעות ומעלה. יש הצעות?
-
- 1 תגובה
- 728 צפיות
-
-
יש לי מחשב של HP דגם 530 ניסיתי להתקין לו את מערכת ההפעלה XP אבל הוא לא נותן לי בגלל שבהתקנה אחרי שהוא מטעין את כל הקבצים הוא כותב אין הארד דיסק בגלל שיכול להיות שהוא לא מחובר למחשב בדקתי את הארד דיסק על ידי הוצאתו מהמחשב חיברתי אותו לכבל שהופך חיבור של סטה ליואסבי והוא כן עובד מציג לי את הקבצים וכו' פירמטי אותו לגמרי ויצרתי מחיצה אחת אבל שוב הוא כותב שאין לי הארד דיסק בדקתי גם בעזרת דיסק תכנאים על ידי הפעלה של המיני וינדווס והוא מזהה אותו כמו שצריך אז מה הבעיה???? תודה רבה רבה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד חזק שישמש בתחליף למחשב נייח בדרכים. אני מעוניין בגודל מסך 15" לפחות, מעבד חזק ו4GB של זיכרון. המשקל של המחשב פחות חשוב. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 713 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד מארה"ב ואני צריך בבקשה לדעת אילו חברות נותנות אחריות גם בארץ ומה היא כוללת פחות או יותר. (קראתי את ההודעה הנעוצה אבל המידע שם לא עדכני). תודה.
-
- 0 תגובות
- 703 צפיות
-
-
שלום, ראיתי מס' דגמים המבוססים על i3, i5, i7 עבור מחשבים ניידים. רציתי לשאול - מה ההבדל בין הסדרות הנ"ל? איזו מהן עדיפה? יש איפשהו טבלה שמפרטת את ההבדלים בין המעבדים השונים בכל סדרה וסדרה? מה עדיף למחשב נייד? תודה. (השאלה מתייחסת אך ורק עבור מחשבים ניידים)
-
- 14 תגובות
- 12.2k צפיות
-
-
ממה שחיפשתי בגוגל הבנתי שיש כמה גרסאות ביוס איך אני בודק מה הגרסה שלי ? ומה הכי חדשה?
-
- 6 תגובות
- 840 צפיות
-