עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום רב מעוניין בהמלצה למחשב נייח כולל מסך בסכום 5000-6000 ש"ח . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנסות לחסוך במידת האפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? השימושים העיקריים של המחשב יהיו אופיס, משחקים אינטרנט וסרטים Divx (לא FullHd) אולי אוטוקאד דו מימדי. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?משחקי תלת מימד כגון supreme comander c&c וכו'. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מי…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. שלום. יש לי הזדמנות לקנות נייד במחיר ממש טוב של חברת giga-byte אבל אני לא מצליח למצוא עליו ביקורות יסודיות ברשת מדובר על מחשב gigabook מדגם M760SUN-T65R2. בעל מעבד core 2duo t6500 כרטיס מסך nvidia G105 512MB הארד דיסק 320 מסך 15.4 וזכרון 2gb שזה בהחלט מספיק לצרכים שלי. המחיר הנמוך יחסית שלו בשוק קצת מחשיד ושמתי לב שיש המון רשתות שלא מציעים ניידים של giga-byte למכירה. האם משהו יודע משהו על ניידים אלו ובפרט על הדגם הזה ? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 784 צפיות
  3. Started by RUONXHEV50,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כ500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)?גיימינג א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.CRYSIS,GTA IV,DOOM .3 ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).בצורה כבדה ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:בעיקר * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?1920*1080 * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא …

• 23 תגובות
    • 3k צפיות
  4. אוקיי אז הזמנתי מSkyPC לא מזמן את המפרט הזה באינטרנט: מעבד AMD Athlon II X3 425 Box ₪371 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX425WFGIBOX לוח אם Gigabyte GA-MA78LMT-S2 ₪357 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GMA78LMTS2 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪250 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD502HJ זיכרון OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 7-7-7-16 Value ₪476 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ3401K כרטיס גרפי HIS ATI Radeon HD5770 1024MB DDR5 PCIe ₪803 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=H577F1GD מארז ללא ספק Antec Two Hundred ₪232 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=T…

• 3 תגובות
    • 607 צפיות
  5. שלום לכולם, יש לי מחשב LG R400 5.C2CDE. לאחרונה הכבל חשמל הלך (אחרי שתיקנתי אותו פעמיים באמצעות פירוק והלחמה גם בצד השנאי וגם בתקע אשר נכנס למחשב). לאחרונה החיבור עצמו ה"שקט הטענה" (power jack) התחיל לעשות בעיות ואני מרגיש שאני על זמן שאול פה. אין לי ביטוח ותיקון יעלה בסביבות ה500. מצאתי את שקע ההטענה ורציתי לקנותו אך לפני כן רציתי לוודא שאני יכול לפרק את המחשב. פירקתי את הסוללה, את כל הברגים הנראים והלא נראים, את הזכרונות והדיסק קשיח ואת המקלדת. לצערי, אל עף שמצאתי שני ברגים במסך לא הצלחתי להבין כיצד אני מפרק אותו. כל ניסיון שלי למצוא מדריך עלו בתוהו. האם מישהו יודע כיצד אוכל לפרק את הלוח אם שלי במחשב זה? תודה מראש על כל פיסת מידע, גיל.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  6. אני מתלבט בין שני מפרטים שרשומים במדור המפרטים: משרדי ב 2375: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133345&section=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93%D7%99 רב תכליתי ב 2095: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133347&section=293&target=%D7%A8%D7%91%20%D7%AA%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99 איזה עדיף? התקציב הוא עד 2500 אבל רצוי שיהיה קצת פחות. שימושים - מחשב ביתי לאינטרנט, אופיס, סרטים (לא חייב HD), משמש קצת לפרנסה (עריכת מסמכים עם מספר חלונות אופיס ו PDF וכו'). לא למשחקים. אין צורך בציוד היקפי. לא מתוכנן OC. מארז ברמת שקט סבירה. לא חייב מערכת הפעלה. צריך הרכבה בחנות. - אני מתכוון להוסיף עוד 2GB זיכרון (סה"כ 4GB), האם זה יעוזר בכל אחד מהמפרטי…

• 3 תגובות
    • 771 צפיות
  7. היי חברים. אני רוצה להגדיל את נפח האכסון של המחשב נייד שלי. כיום יש לי דיסק קשיח SATA (לא יודע אם זה SATA 1 או 2) של 60 GB. המחשב שלי הוא R60e של IBM Lenovo - ThinkPad. א) איפה אני בודק אם הדיסק הוא SATA 1 או SATA 2? ב) איפה אני בודק אם המחשב שלי בכלל תומך בSATA 2? ג) אם מחשב תומך בSATA 2, זה אומר שהוא תומך גם בSATA 1? תודה רבה חברים!

• 1 תגובה
    • 755 צפיות
  8. Started by Wunderbar,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד (רגיל) בתקציב של עד 2,500 ש"ח עם אפשרות להתגמש קצת ולעלות את התקציב בערך בעוד מאתיים שקלים נוספים. לצערי אני מבין שמחשב בתקציב כזה הוא לא יהיה בדיוק מכונת משחקים (או שאולי כן?), אז מבחינת הדרישות שלי מהמחשב זה גם אופציאונלי. אני מעוניין להשתמש במחשב בעיקר לגלישה באינטרנט, עשיית עבודות, צפייה בסרטים ושמיעת מוזיקה (חשוב מאוד) ואם זה אפשרי באיכות HD. אני רוצה גם מחשב מהיר עם דיסק קשיח עם הרבה מקום (500GB+). בנוסף, אני רוצה שהמסך יהיה גדול יחסית ונוחה לעבודה (לא כמו כמה מחשבים ניידים) אותו הדבר לגבי המקלדת, שתהיה נוחה לשימוש. כמו כן, מבחינת המשקל שיהיה קל לנשיאה כי בשימוש העתידי זה יהיה מאוד חשוב. מבחינת זמן סוללה, לא יודע כמה ארוך זה צריך לה…

• 12 תגובות
    • 2.8k צפיות
  9. שלום אני מחפש מטען ל-ACER ASPIRE 5520, 19V 3.42A המחירים בארץ לא נורמלים באזור ה-250 שקל, ו-EBAY ב- 10$. מישהו יכול להמליץ על מקום בארץ שניתן לרכוש במחיר הגיוני? תודה.

• 0 תגובות
    • 775 צפיות
  10. Started by איב,

שלום לכולם! ראיתי שיש פה כמה דיעות שליליות על סדרת הסטודיו 155X שדווקא חשבתי לרכוש אחד מהם. אשמח אם תחוו לי את דעתכם על המפרט הבא: PROCESSOR New 2010 Intel® CoreTM i5-430M (2.26GHz base, up to 2.53GHz, 2C/4T, 3MB/L3) edit OPERATING SYSTEM Genuine Windows® 7 Home Premium, 32-bit, English edit WARRANTY & SERVICE 1 Year Basic Limited Warranty and 1 Year NBD On-Site Service edit ALSO INCLUDED WITH YOUR SYSTEM COLOR Aberdeen Silver CHOOSE YOUR COLOR Aberdeen Silver Display Back MEMORY 3GB DDR3 Shared Dual Channel at 1066MHZ, 2 DIMM HARD DRIVE 320GB 7200RPM SATA Hard Drive SECURITY HARDWARE Fingerprint Reader with DigitalPersona software LCD PANEL 15.6 inch High De…

• 1 תגובה
    • 957 צפיות
  11. Started by malren,

אהלן, אני מכוניין לרכוש את המחשב הנייד של Dell : Studio xps 16 i7! מה דעתכם עליו? האם ידוע על בעיות שהוא עושה? האם יש משהו יותר טוב או שמקביל אליו בסביבות המחיר שלו (1300$)! אך מה שיותר חשוב לי זה באמת הדעה על המחשב הספציפי הזה! ופחות חשוב לי העניין של מחשב אחר אך גם אשמח לשמוע! תודה על העזרה!

• 0 תגובות
    • 656 צפיות
  12. Started by Nirco,

אני כבר כמה שבועות מחפש מחשב נייד בשביל אחותי, במקרה נתקלתי בדגם ה"ל בהנחה משמעותית האם הוא משתלם? היום אחותי חוגגת 18 וההורים שלי הבטיחו לה מחשב לאחר שאבא שלי היה סגור על dell vostro 1014 קראתי תגובות של אנשים שמהן הבנתי שהרמקולים שלו עלובים ביותר. השימושים הם: גלישה אינטרנט ומסמכים אולי קצת סרטים עם דגש על נוחות שימוש אחריות ארוכה וביצועים טובים בוינדוס 7. התקציב: עד 3600 ש"ח גודל: 13-14 בערך אלה אם כן יש מסך גדול יותר במשקל קל יחסית. זמן סוללה: 4 שעות ומעלה. יש הצעות?

• 1 תגובה
    • 725 צפיות
  13. יש לי מחשב של HP דגם 530 ניסיתי להתקין לו את מערכת ההפעלה XP אבל הוא לא נותן לי בגלל שבהתקנה אחרי שהוא מטעין את כל הקבצים הוא כותב אין הארד דיסק בגלל שיכול להיות שהוא לא מחובר למחשב בדקתי את הארד דיסק על ידי הוצאתו מהמחשב חיברתי אותו לכבל שהופך חיבור של סטה ליואסבי והוא כן עובד מציג לי את הקבצים וכו' פירמטי אותו לגמרי ויצרתי מחיצה אחת אבל שוב הוא כותב שאין לי הארד דיסק בדקתי גם בעזרת דיסק תכנאים על ידי הפעלה של המיני וינדווס והוא מזהה אותו כמו שצריך אז מה הבעיה???? תודה רבה רבה מראש לעוזרים

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by omrit,

שלום, אני מחפש נייד חזק שישמש בתחליף למחשב נייח בדרכים. אני מעוניין בגודל מסך 15" לפחות, מעבד חזק ו4GB של זיכרון. המשקל של המחשב פחות חשוב. תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 708 צפיות
  15. Started by iosi,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד מארה"ב ואני צריך בבקשה לדעת אילו חברות נותנות אחריות גם בארץ ומה היא כוללת פחות או יותר. (קראתי את ההודעה הנעוצה אבל המידע שם לא עדכני). תודה.

• 0 תגובות
    • 702 צפיות
  16. שלום, ראיתי מס' דגמים המבוססים על i3, i5, i7 עבור מחשבים ניידים. רציתי לשאול - מה ההבדל בין הסדרות הנ"ל? איזו מהן עדיפה? יש איפשהו טבלה שמפרטת את ההבדלים בין המעבדים השונים בכל סדרה וסדרה? מה עדיף למחשב נייד? תודה. (השאלה מתייחסת אך ורק עבור מחשבים ניידים)

• 14 תגובות
    • 12.1k צפיות
  17. ממה שחיפשתי בגוגל הבנתי שיש כמה גרסאות ביוס איך אני בודק מה הגרסה שלי ? ומה הכי חדשה?

• 6 תגובות
    • 838 צפיות
  18. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? 14" ומעלה * משקל רצוי? 2.5 ק"ג ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 5 שעות לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

• 2 תגובות
    • 622 צפיות
  19. שלום אני מעוניין לרכוש מחשב חדש. ישמח אם תרכיבו לי את המחשב ב ksp.. אני מעדיף שיהיה אינטל! . השימושים העיקריים של המחשב הם: המחשב נועד בעיקר לאינטרנט, סרטים תוכנות( אולי גם פוטושופ) ואם אפשר להכניס בזה גם משחקים כמו gta אבל לא דברים משוגעים. עדיף שיפעל עליו משחקים אבל לא חייב ברמות הכי גבוהות. חשוב לי שירשמו אם המחשב יוכל להריץ משחקים, בתנאים שאפשר לשחק.(לא מצפה לרמות הכי גבוהות). 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך!. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך בכונן דיסקטים . 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? לא קריטי בכלל, כמובן שרצוי כמה שיותר שקט. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (ק…

• 2 תגובות
    • 625 צפיות
  20. יש לי מחשב עם מסך מבריק. אני עובד רוב הזמן בבית, אבל בשעות היום עם חלון פתוח וזה פשוט על גבול המחרפן הסנוורים האלה. הודות לאחד המשתמשים בפורום הבנתי שקיימת מדבקה שכזו. קראתי באינטרנט קצת וראיתי סרטונים בYoutube, וזה נראה לי ממש טוב. בארץ כנראה לא כ"כ ניתן להשיג אז כנראה נקנה מחו"ל איכשהו. מישהו פה ניסה את המוצר הזה ויכול לתת לי חוות דעת עליו? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. המחשב הנייד שלי עובד בממוצע 6-5 ימים בשבוע זה בסדר שהוא עובד ככה? אפילו סתם דלוק בתור שעון מעורר או הורדה באימיול / ביטורנט...כמובן עם משחקים בין לבין.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by gambler,

אני כבר פתחתי בעבר אשכול על זה אבל אני יחזור על זה שוב פה: הבעיה היא לא במפרט אלה מקום החנות....בקשתי בתחילת האשכול שהחנות תיהיה בראשון לציון בשביל הנוחות הקנייה.... החנות RSM הכי קרובה נמצאת בת"א ולא נוח לי לנסוע לשמה... חפשתי את אותם מוצרים בחנויות בראשון לציון אבל לא מצאתי את אותו מפרט תואם לזה שהמשתמש הביא לי. אפשר בבקשה לקבל מפרט דומה אליו או תואם אליו והחנות תיהיה בראשון לציון.. בבקשה,

• 1 תגובה
    • 564 צפיות
  23. Started by TPack,

שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מספר חלקים חדשים ולשלב אותם עם רכיבים קיימים במצב טוב על מנת לחסוך בעלויות כמובן. המטרה העקרית היא מחשב לגיימינג. הרכיבים הקיימים (שיועברו למארז החדש): כ.מסך - GF 8800GT ספק כח - Corsair 450W ה.דיסק - 500GB WD הרכיבים החדשים (SkyPC): מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 900Mhz CL 4-4-4-12 PI Black צורב LG GSA-GH24N X24 SATA DVD זהו המפרט שבניתי בינתיים ומה שחסר לי הוא לוח אם טוב ואשמח אם תמליצו לי על אחד מתאים למטרה ולא יקר במיוחד. לגבי מארז, הוא כרגע לא קיים במלאי (SkyPC) אבל יוזמן במיוחד והוא NZXT Tempest Airflow King ששמתי עליו עין מזמן ..ועד כמה שהבנתי הוא אחד הטובים. כמו ששמתם לב הלכתי גם על זיכרון DDR2 ע…

• 4 תגובות
    • 705 צפיות
  24. אחי טס לחו"ל וביקש ממני לרכוש עבורו מחשב. התקציב הרצוי הוא משהו הגיוני(לא 26K), אך במידה והלפטופ מתייקר בכדי לענות על כל הדרישות, אין בעיה. * מטרות המחשב? אינטרנט/אופיס ווידאו. עבור מולטיטסקר כבד. * גודל המסך? שלא יהיה קטן, ויהיה עם רזולוציה כמה שיותר גבוהה. * משקל רצוי? אין בעיה אם יהיה כבד. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? ארוך ככל האפשר - ישומש בטיסות ובמלונות בעיקר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - לא משהו מיוחד. * בלוטות? למה לא. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? יכול להיות נחמד. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה לעונים.

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים, סרטים, שירים ואינטרנט א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 22" * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? gta iv, crysis וכו' * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ו…

• 4 תגובות
    • 745 צפיות

דיונים חדשים בפורומים