ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
קניתי פעם מ BUG והמחשב היה מדהים!!! וקניתי מאייבורי לא מזמן מחשב והוא על הפנים, ברור שאני לא יילך לBUG כי יקר שם.. ואני לא יילך לאייבורי כי הם זבל.. מוכרים חומרה חרא. אז אני מחפש המלצה לחנות פרטית/חברה גדולה.. אני מהרצליה.. תודה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 562 צפיות
-
-
אני רוצה להתקין 2 מערכות הפעלה במקביל כאשר אחת מהן על כונן נייד. אשמח להמלצה, על כונן מהיר. האם לחבר בUSB 3? כמה פחות מהיר זה יהיה מM.2 NVMe? תודה!
-
- 1 תגובה
- 543 צפיות
-
-
קראתי כרגע את הביקורת על ה 8500GT והסיכום שם (לפחות לפי הבנתי) שממש לא כדאי. האם שווה לקנות אותו ? או את ה 8600 ? או שלהישאר בסדרת ה 7000 בהנחנה שמחשקי DX10 הם לא בראש מעיניי ? ועוד שאלה לידע כללי: יש הבדל בין החברות שמיצרות את הכרטיסים של NVIDA? אסוס הרבה יותר יקרים מכל מיני חברות עלומות שם (מבחנתי) כמו EVGA, POWERCOLOR וכו'. האם יש הבדל משמעותי בניהן? או ללכת על הכי זולה?
-
- 1 תגובה
- 482 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש המלצה לכרטיס מסך מיד ריינג' עד 500 ש"ח. היה לי ב-4 שנים אחרונות 9800GTX ולאחרונה הוא נפטר. אני ממש לא שחקן כבד, ורק פעם במשחק איזה משחק קצת יותר אינטנסיבי ממשחקי קסואל. מעבד: Intel core 2 quad q9300 ל. אם: Gigabyte EP45-DS3 תודה מראש
-
- 35 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
מעוניין שדרוג מחשב , יש ברשותי הארד דיסק כ"מ מארז וספק , אני רוצה להחליק מעבד ולוח אם עם זכרון , חשבתי על i5 3330 4gb 1600 בזכרון ולהוסיף SSD 120 ועכשיו אני צריך לוח אם שתומך ב SATA 3 USB 3 שתלהיה לו יציאה SDIP עדיפות לאופציה לשני כרטיסי מסך לא חובה
-
- 0 תגובות
- 852 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש לוח אם בתקציב של עד 700 ש"ח למעבד CORE 2 DOU מעדיף שיהיה תוצרת ASUS או INTEL. חשוב שיכלול כרטיס מסך מובנה, יתרון יהיה ללוח עם יציאת FIREWIRE (חשוב לי אך לא קריטי אם לא יהיה). וכמובן כל הדברים הסטנדרטיים כגון PCI-E, SATA 2 וכו' כמו כן הציעו לי לוח אם תוצרת אינטל שנקרא SHREWSBURY בבדיקה באינטרנט לא מצאתי עליו שום פרטים, האם הוא טוב? תודה מראש לעונים.
-
- 2 תגובות
- 602 צפיות
-
-
אהלן חברים אני בקרוב מתחיל לעבוד במקום שיצריך ממני בערך שעה וחצי נסיעה לכל כיוון, לשם כך אני מעוניין להצטייד בלפטופ שעליו אני אוכל לעבוד בנסיעות (בעיקר על אנימציות, פטושופ, ותוכנות מיפוי כמו ArcMap), דברים שחשובים לי שיהיו: ____________________________________________________________________ לפחות שני שקעי USB-C כשאחד מהם הוא עבור טעינה שקע HDMI לא צריך מסך ברזולוציה מעל 1080p I7 13-14 אינץ' (לא מסך מגע) לפחות 16 ג'יגה ראם, אם יש אפשרות להרחבה בעתיד אז בכלל מבורך אם קיים כרטיס מסך בינוני (לא על בסיס המעבד ולא משהו ברמה של RTX) ____________________________________________________________________ אשמח לשמוע המלצות
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
[TABLE=width: 70%] [TR] [TD=width: 50][/TD] [TD=width: 100%]אחותי צריכה לפטופ ללימודים שלה, היא התחילה לא מזמן תואר בן 4 שנים בכלכלה וחשבונאות ואני מחפש לה מחשב נייד 13"+- שיצליח להחזיק לפחות 4 שנים. הדרישות הן שיריץ חלק אופיס, אינטרנט, סרטים, וכיוב' טאצ' יבוא כייתרון שיהיה דק (אולטראבוק) וקל, עם SSD תקציב עד 6 אלף שקל תודה (אני מנסה לערוך את הכותרת להוסיף מחיר אבל אי אפשר) [/TD] [/TR] [/TABLE]
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב?עבודה כללית שימוש בהרבה מאוד טאבים פתוחים , בדיקות תוכנה ואולי תכנות בעתיד. * גודל המסך? 14-15 אין עדיפות. האם חשוב מסך מבריק או מאט? אני חושב שעדיף מסך מאט אבל לא חייב * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). אין עדיפות לרזולוציה מסוימת אך חשוב שיהיה מתאים לקריאת טקסט במיוחד * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא. * משקל רצוי? כמובן שעדיף כמה שיותר קל אבל לא שיקול הכי קריטי שיש * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, …
-
- 3 תגובות
- 980 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? VM ולימודים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). רוב הזמן עבודה עם שני מכונות וירטואליות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. שום משחק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P (לפעמים יחובר למסך נוסף) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בצ…
-
- 0 תגובות
- 944 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית(אני סטודנט). גרפיקה(תוכנת לייטרום Lightroom לצלמים). ואשמח שתישאר האופציה לעריכת מוזיקה (קיובייס Cubase). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנת לייטרום Lightroom לצלמים- שימוש תדיר. קיובייס Cubase- לעיתים רחוקות. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1 …
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש את העסקה המשתלמת והכדאית ביותר למחשב התקציב הנל בארה"ב שימושים כמו שאמרתי: משחקים, אינטרנט וסרטים. דברים חשובים במפרט: מעבד מ- T7100 ומעלה, כרטיס מסך חזק, 2 ג'יגה זיכרון (לפחות 667) אם אפשר, מצלמת רשת מובנית במסך + מיקרופון, כמה שיותר מקום בהארדיסק במסגרת התקציב, חברה אמינה עם עדיפות לשירות בינלאומי כמה שאפשר. יציאת TVOUT SVIDEO, וכל היציאות הסטנדרטיות כמה שיותר פיצ'רים יותר טוב כמובן. מה אתם אומרים על HP DV9500T ? אני נוטה לאחת משתי החברות DELL או HP, מישהו יכול להגיד לי מנסיון מה עדיף? האם יש אופציות יותר טובות? אני לא סגור אם כדאי 17 או 15.4, מה מומלץ? לא חושב שהוא יזוז יותר מידי ככה שמשקל לא כזה פונקציה. תודה
-
- 0 תגובות
- 569 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מגיע לארה"ב בשבוע הבא אני מחפש לעצמי לפטופ שיעלה בסביבות ה1000$ (150 דולר לכל כיוון לפי הכדאיות) מטרות המחשב: עבודה שוטפת אינטרנט סרטים וקצת משחקים (פרו אבולושיין , COD4וכדומה) נראה לי שאני אלך על גודל המסך ההמוצע של 15.4 אני מחפש זמן בטרייה גדול ככל האפשר משקל נמוך ככל האפשר, מהירות עבודה טובה מעוניין גם לשמוע על הכדאיות בזיהוי טביעת אצבע מעבר לכך יש את עניין האחריות הבינלאומית שאני מעוניין בה לגבי מחשבי אפל אני מעדיף לעבוד עם XP והבנתי שבחדשים שלהם יש אופציה להתקנה של הווינדווס הנ"ל אשמח לשמוע את המלצותיכם , לקחתי גם את מספרי הטלפון של החברות השונות מהת'רד לגבי ייבוא מחשבים מחו"ל,ואני אתקשר היום ואבדוק מה תופס בארץ ומה לא תודה מראש לכל העוזרים
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני פונה אליכם בבקשת עזרה כי אין לי שום מושג בתחום המחשבים הניידים וגם בגלל שבזכות המלצתכם בעבר יש לי מחשב נייח מעולה שאני מרוצה ממנו מאוד! אני מחפש מחשב נייד לאמא שלי, למרות שבעיקרון השימושים שלה נייחים רוב הזמן, היא רוצה לפטופ. הסיבה שהתקציב לא מוגבל, היא בגלל שהיא חייבת את המחשב הזה, וכמה שיעלה - יעלה. אבל כמובן שזה לא אומר שאנחנו הולכים לקנות את המחשב היקר ביותר בשוק - אלא פשוט את המחשב הטוב ביותר שניתן להשיג לשימושים שלה, בלי שדרוגים ותוספות מיותרים. השימושים שלה הם: עבודה בכל תוכנות מייקרוסופט אופיס, אינטרנט, אימייל וכו' - עבודה משרדית. חשוב מאוד שזה יהיה מחשב אמין, גם אם זה "מותג" שיעלה יותר רק בשביל השם שלו - שיהיה משהו שידוע שמחזיק הרבה זמן, שהוא…
-
- 11 תגובות
- 893 צפיות
-
-
היי לכולם ותודה מראש. אני סטודנט למדעי המחשב ועובד כמה ימים בשבוע כמתכנת. אני מחפש לפטופ שיכול להריץ בקלות תוכנות כמו PYCHARM ואקליפס, וקצת משחקים, באזור ה4-5 אלף. גודל: 15 אינצ' משקל: כמו שיותר קל, אבל זה לא כל כך קריטי עיצוב: מאוד חשוב לי שהוא יהיה נוח להקלדה ועם NUM PAD SSD חובה כרטיס מסך חיצוני שיוכל להריץ משחקים, לפחות ברמה סבירה במערכת הפעלה אין צורך, אני אעבוד בלינוקס (חושב לעשות DUAL BOOT רק בשביל המשחקים) הסתכלתי בינתיים על המחשב הזה: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=909836 אבל הבנתי שSSD היברידי לא ממומלץ במיוחד. מה דעתכם?
-
- 0 תגובות
- 729 צפיות
-
-
שלום וברכה, אני מחפש המלצה ללפטופ, בגודל של 13-14 אינץ', שישקול עד 2-2.2 קילו (ניידות חשובה מאוד), עם סוללה שתספיק לפחות ל-3-4 שעות של עבודה סטנדרטית (WIFI + תוכנות משרדיות \ הקרנת סרט). עוד משהו חשוב - הלפטופ יחליף סרטימר, כלומר אני אשמח שתהיה לו יציאת HDMI שמוציאה סאונד כמו שצריך. לא עומדים לשחק עליו יותר מידי. תודה רבה.
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000- מחיר בארץ המחשב ירכש בחול ממה שראיתי זה שווה ערך למחשב של 1000$ בחול א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישמש בעיקר לעובדה משרדית, עריכה גרפית בצורה חובבנית, גם תמונות וגם סרטים, משחקים פחות קורץ אבל נחמד שתיהיה אופציה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, פרימייר, ליטום, תוכנות לעריכת 3D ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. …
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
היי, אני מחפש המלצה למחשב, בעדיפות של DELL/ASUS להלן הדרישות: גודל מסך: 13,3 או 14 מעבד I7 מסדרה 4, עדיפות על QM אבל גם U מתקבל RAM: 8GB כ. מסך, עדיפות NVIDIA 2GB , גם AMD מתקבל זכרון: 500GB + SSD לפחות 8GB אם לא 24GB והדבר הכי חשוב, משקל! אני מניח ש1.5 קילו אני לא יוכל למצוא אבל בעדיפות פחות מ2 קילו. זהו לבינתיים, המון תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 822 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט ע"פ הנתונים הבאים - 1. תקציב מקסימלי - 3000 ש"ח 2. שימושים צפויים - גלישה באינטרנט, אופיס, עבודה משרדית בעיקר, חשוב שיהיה הרבה זכרון (כונן של 1TB יספיק!). אין צורך בכרטיס מסך מטורף. 3. ציוד היקפי - מסך, מדפסת משולבת עם סורק. אין צורך במקלדת ועכבר. 4. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 - אין חשיבות, 1. 5. מערכת הפעלה - אין צורך. 6. אני מעדיף לקנות מKSP מכיוון והם קרובים אלי. אשמח אם תוכלו לבנות מפרט דרך האתר שלהם. תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 977 צפיות
-
-
המחשב מיועד בעיקר לגלישה, עבודה עם אופיס מוזיקה ומעט מאוד עבור משחקים, לא משהו כבד.. מסך בגודל 22 אינץ'.. תודה רבה.
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הבנתי שההבדלים הטכניים ביניהם הם לא גדולים, ובכל זאת אני אשמח לשמוע על המלצות לדגמים ספציפיים.
-
- 0 תגובות
- 519 צפיות
-
-
אני צריך מחשב בסיסי וזול, עבור חברה שלי מטרות? אופיס ואינטרנט בלבד. משום מה מחירו של הS12 של לנובו קפץ בכ700 ש"ח, לכן אני מחפש אלטרנטיבות נוספות תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 686 צפיות
-
-
חשוב מאוד שיעבוד כמה שיותר חלק, אני מתכוון להריץ עליו visual studio, אבל לא לבניית כל התוכנה, רק לתיקוני קוד, והדגמות, אז לא צריך משהו יותר מדי טוב. סרטים - 720p יספיק ליף אבל באופן חלק! בלי תקיעות ומרעין בישין. רמקולים - אם אפשר משהו עם איכות שמע טובה, אבל לא קריטי, סביר להניח שאני רוב הזמן עם אוזניות. בטריה - אחד הסעיפים החשובים, לפחות 6 שעות עבודה (visual studio). יש המלצות? נ.ב. מה אתם אומרים על הbutterfly של puckard bell? http://il.packardbell.com/pb/en/IL/content/serie/neweasynotebutterflys
-
- 0 תגובות
- 689 צפיות
-
-
מחשב שלא יבער מחום ויהיה עדכני מבחינת חומרה לא מחפש 3D. :s05:
-
- 0 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שימושים עיקריים: סרטוט ב-CAD. (לעבודה) אינטרנט. ועבודה/שימושים יום יומיים/רגילים. אם אפשר שיהיה בעל צג של 17" 1GB זיכרון (2GB יהיו מבורכים אם יכנסו בתקציב) כרטיס מסך לא מובנה גם הוא יהיה מבורך אם יכנס בתקציב. הרד דיסק גדול ככל האפשר. תודה לכל המגיבים.
-
- 3 תגובות
- 630 צפיות
-