ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום , אני מחפש מחשב שיחליף את השולחני . הצרכים הם אופיס קצת משחקים קלילים קצת פוטושופ וסרטים . זה הדגם שננעלתי עליו http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9420 א. בגלל שזה אסוס - חברה מאוד אמינה והמחשבים שלה ברמה גבוהה ( לפחות מהבירור שעשיתי ) ב. יש זיכרון SSD , ועד כמה שאני מבין הזיכרון הזה מקפיץ פלאים את המהירות בה עובד המחשב . דעתכם ? תודה
-
- 4 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש, ומתלבט. אשמח להצעות. התקציב שלי הוא כ-5000 ש"ח, לאחר שדרוג זכרון ל-8GB. הקניה היא בארץ. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?): עבודה משרדית, כולל תוכנות סטטיסטיות מרובות נתונים בכמה גליונות (כח חישוב קצת יותר רציני מאופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3, מוכן להתפשר על 14 אבל לא יותר מזה (וגם לא פחות). * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר). רזולוציה…
-
- 1 תגובה
- 953 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מפרט למחשב חדש, לעבודה משרדית. ללא צורך בהארדיסק (יש ברשותי wd 250 ks sata2 שנקנה לפני זמן מה). ניתן לנצל את כל התקציב, חריגה של עד 100 ש"ח לא יותר. 2. השימושים העיקריים של המחשב הם: עבודה משרדית, וורד, אינטרנט וכד', וקצת משחקים בסגנון קאנטר, command and conquer 3 וכד' (לא צריך להשקיע בכרטיס מסך מספיק אפילו משהו פשוט אם נכנס). 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך בכונן דיסקטים והארדיסק. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? לא קריטי בכלל, כמובן שרצוי כמה שיותר שקט. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב …
-
- 5 תגובות
- 953 צפיות
-
-
היי, בניתי ביחד עם חבר מפרט למחשב למשחקים קלים דוגמת COD4 ופיפ"א. מבקש את חוות דעתכם! האם הספק שבחרנו יחזיק מערכת עם Quad או שכדאי ללכת על חזק יותר? מעבד:INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q6600 : "SLACR" - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר:850 ¤ לוח אם: GIGABYTE GA-EP43-DS3L אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤524 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX 2.0 WINFAST GeForce PX9600GT EXTREME 512MB GDDR3 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤602 דיסק קשיח: WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤343 צורב DVD: LG DVDRW GH-22NS30 X22 - BLACK - SATA אחריות: שנתיים. מחיר: ¤126 זיכרון: KINGSTON 4096MB (2048MB X2) DDR2 800MHZ CL5 אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤318 מארז: NZXT LEX…
-
- 5 תגובות
- 953 צפיות
-
-
המחשב מיועד לצרכים כלליים כגון: משחקים, אינטרנט, האזנה ועריכת מוזיקה, OC בעתיד, סרטים וכדומה. אין צורך בציוד היקפי. חשבתי על המפרט הבא: AMD Athlon 64 3500 (939-pin) Box Venice Stepping E6 DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D Thermaltake BigTyphoon Cpu Cooler CL-P0114 Twinmos 512MB DDR433 PC3500 DDR Speed Premium BH-5 X2 Westren Digital 160GB SATA II JS 8MB 7200RPM Power Color ATI Radeon X800GT PCIe 256MB Creative AUDIGY 2 ZS Retail Sound Card NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X White Bulk RAIDMAX Scorpio 868 Silver 420 Watt בלי ספק Teac Floppy Drive 1.44 HEC ACE480 480W 20/24PIN Thermaltake 80M…
-
- 10 תגובות
- 953 צפיות
-
-
הרכבתי מפרט לתקציב של 2500 ש"ח (אפשר לחרוג עד 300 ש"ח), ללא מסך. מטרת המחשב: עריכה גרפית, פיתוח ב-Visual Studio, סרטים (720p), ומשחקים (רק שירוץ נורמלי, לא בהגדרות הכי גבוהות). את המפרט הרכבתי בחנות http://www.tms.co.il/ והוא כדלהלן: מעבד: AMD Athlon II X3 435 לוח אם: Gigabyte GA-785GMT-USB3 כרטיס מסך: Sapphire HD 5570 1GB זיכרון: A-Data 3GB (3x1GB) DDR3-1333 CL9-9-9-24 דיסק קשיח: Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 ספק: Seasonic 400Watt, Active PFC, 120mm, 4 SATA מארז: THERMALTAKE WING RS 301 קירור: Evercool Buffalo 10CM Copper / HeatPipes AM2/AM3 סה"כ: 2526 ש"ח אני יודע שעל הלוח יש כרטיס מסך (on board), אז אני מתלבט בין להחליף לוח, או במידה והכרטיס on bo…
-
- 6 תגובות
- 953 צפיות
-
-
רצויי שיהיה עם ליבת I7 ועם דיסק קשיח ע-נ-ק וכרטיס מסך רציני וחזק! המפרט מיועד לקרוב משפחה אשר רוצה להתחדש! מה אתם אומרים על המפרט הבא?: http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=651197 הבנתי שהכרטיס מסך לא משהו..... רצויי שהמחיר יהיה כולל ציוד היקפי ומסך ..... תנו הצעות למפרטים תודה מראש ;D
-
- 12 תגובות
- 953 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו באמצעות Adobe Premier ו-Adobe After Effects. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe After Effects באופן תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא נדרש ציוד הקפי. אם נשאר תקציב, להוסיף מקלדת עריכה. 4…
-
- 1 תגובה
- 953 צפיות
-
-
שלום כולם. אני עוזר לחבר לרכוש מחשב חדש. המחשב ישמש בעיקר למשחקים ואינטרנט. בניתי את ההצעה הבאה: ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard - 558.66 AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU - 512.01 Thermaltake TR2 M3 CPU Cooler for AMD Athlon XP - 59.62 Maxtor 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA133 HDD - 597.46 GeIL DDR-RAM 512MB 3200 Golden Dragon Value Memory - 554.37 Asus Geforce 4 TI4800SE V9280S2 TVD 128MB DDR VIVO DVI Retail - 988.45 DVD-ROM Liteon 16/48 - Black ! - 216.73 Lite-On 52/32/52 Black CD-RW - 251.87 Citizen Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive - 80.49 Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case - 332.36 Genius KB-19e Multimedia NEW Eng…
-
- 3 תגובות
- 953 צפיות
-
-
המחשב ניקנה ליפני 3 וחצי חודשים בארצות הברית חדש וכמעט ולא נעשה בו שימוש. מחשב מסוג [h=1]Dell Inspiron 15z Ultrabook[/h][TABLE=width: 605] [TR] [TD=class: label, bgcolor: #F5F5F5]Screen Size[/TD] [TD=class: value]15.6 inches[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: label, bgcolor: #F5F5F5]Screen Resolution[/TD] [TD=class: value]1366 x 768[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: label, bgcolor: #F5F5F5]Max Screen Resolution[/TD] [TD=class: value]1366 x 768[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: label, bgcolor: #F5F5F5]Processor[/TD] [TD=class: value]Intel Core i5[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: label, bgcolor: #F5F5F5]RAM[/TD] [TD=class: value]6 GB[/TD] [/TR] [TR] [TD=class: label, bgcolor: #F5F5F5]Hard Drive[/TD] […
-
- 0 תגובות
- 953 צפיות
-
-
אייסר מרחיבה את קו המחשבים הניידים שלה שמתבסס על מערכת ההפעלה המקוונת מבית גוגל עם דגם עטוף מתכת במחיר קורץ, ובשילוב עם הבטחה לחיי סוללה מרשימים כבר היום קל מאוד להתפתות להעדיף מחשב נייד לשימושי גלישה ועריכת מידע בסיסיים שמבבוסס על מערכת ה-Chrome OS הקלה והמקוונת של גוגל על פני מערכת החלונות 10 של מיקרוסופט, בין אם בשל העלות החינמית שלה ובין אם בשל יכולתה להפיק הרבה יותר תועלת מהחומרה הבסיסית והצנועה ביותר שיש לשוק להציע. עכשיו, ה-Chromebook 14 החדש של אייסר מתיימר להפוך את הבחירה במערכת הכרום לטבעית ומתבקשת עוד יותר. הדגם החדש של היצרנית הטאיוואנית מציע מסך IPS בגודל 14 אינץ' עם רזולוציית FullHD במעטפת אלומיניום קלה יחסית (1.55 קילוגרם) ודקה, שבב Celeron N3160 …
-
- 0 תגובות
- 953 צפיות
-
-
1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים), צפיה בסרטים * גודל המסך?14-15 אינצ * משקל רצוי?2-3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא הבנתי * בלוטות?לא * גודל מינימלי של כונן קשיח?80 gb * צורב DVD? לא אם יש כונן דיסקים * האם נדרשת אחריות בינלאומית?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?חברה שתיהיה טובה
-
- 1 תגובה
- 953 צפיות
-
-
שלום, חבר של אבא שלי חוזר מארה"ב בקרוב מאוד ורציתי שיקנה לי מחשב-לכן רציתי את ההמלצות שלכם למפרט הכי טוב שאני יכול לבקש(עד 1500$ או 5500 ש"ח-שזה בארץ פחות או יותר מחיר ממש טוב למחשב בעל ביצועים למרות שבמחיר הזה אתה יכול להביא מחשב בהרבה יותר טוב!). אז ככה המחשב שאני יביא משמה יהיה בעיקר למשחקים כבדים שהגג הוא כמובן קרייסיס(כי אין משחק שמשתווה לו בגרפיקה),הדבר השני זה סרטי HD וכמובן הדבר השלישי זה מוזיקה...אני כמובן ביקשתי משמה מחשב כי היחס מחיר ביצועים לעומת הארץ הוא גבוה כי החלקים יותר זולים... עכשיו מה שרציתי שיהיה במפרט זה: *לפחות 4 ג'יגה זכרון לויסטה(עם החבילת שירות החדשה שלה שאני מאמין שתשפר אותה,וגם למשחקים שדורשים 4 ג'יגה זכרון בויסטה) *דיסק קשיח בנפח של חצי טרה לפ…
-
- 3 תגובות
- 953 צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד חדש MSI 12" PR200 : מעבד t5450 , כ. רשת אלחוטי intel wireless wi-fi 4965AGN , מ"ה winxp pro sp2 . המחשב מתחבר לאינטרנט דרך ראוטר של edimax br6215 srg . במצב חיבור למקור חשמל החיבור האלחוטי עובד תקין. כאשר אני עובר לעבוד עם הסוללה המחשב מתחבר ומתנתק לסרוגין מהאינטרנט (מקבל הודעה של : aquiring network address) . למה זה קורה וכיצד ניתן לפתור בעיה זו? תודה מראש על התשובות arie2006
-
- 4 תגובות
- 953 צפיות
-
-
קרוב משפחה ביקש ממני לבנות לו מפרט, אז באתי אליכם ;D. אז ככה, המחשב לא מיועד לגיימר אבל רצוי שהוא יוכל להחזיק כמה משחקים טובים. משהו ברמה של 8600. דיסק קשיח 160GB מספיק בהחלט. המחשב הולך לשמש את הבחור כ-4 שנים ולכן הוא צריך מעבד חזק, לוח טוב וזכרונות טובים. תורה רבה לעוזרים! שכחתי לציין שהכי נוח יהיה אם המפרט יורכב מאתר החנות SKYPC
-
- 8 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל חוו"ד על המחשב הנ"ל - מצ"ב לינק לחברת איבורי שמוכרת אותו : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2294&CatCode=315 עיקר השימושים שלי הם בייתים , בעיקר אינטרנט, ישומי אופיס האם הקניה הנ"ל היא אופטימלית ? תודה שרון
-
- 1 תגובה
- 953 צפיות
-
-
קניתי את המחשב בארה"ב ואני כרגע עדיין פה... המטען כמובן לא מתאים לארץ. איפה אני מוצא מטען מקורי שיתאים לי ? ניתן למצוא בארה"ב אם כן מה בעצם אני אמור לחפש ? בארץ ניתן למצוא ? כי חשוב לי להשקיע במטען מקורי ושיהיה הכל סבבה. תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום ! רציתי את עזרתכם בבנית מחשב למסיבות רשת. חשוב שהמחשב יהיה קטן שהוא יכלול את ה-R9600XT (בלי מסך ורמקולים) אהה ואת האוזניות סראנד של זלמן (עם אפשר גם קירור טוב למעבד..) אני יודע שזה דיי הרבה בקשות והתקציב דיי נמוך אבל בבקשה מכם תעשו כל מעמץ אפשרי , תודה מראש ! תקציב- 4800
-
- 4 תגובות
- 953 צפיות
-
-
הי חברה.. טוב תיראו את המחשב שלי קניתי לפני ותר משנתתיים וחצי, לצערי הלוח אם שלי תומך רק ב- rdram טוב הנה המפרט העדכני שלי: intel p4 1400 mhz intel desktop bord D850GB RDRAM 128 800 MHZ בשני סטטיקים של 64 gef 2 mk :'( 40 gb 7200 sld זה מה שחשוב אני חושב.... אני חושב שצריך להוסיף זיכרון (שהוא מאוד יקר- RDRAM) וכרטיס מסך שהלוח אם שלי יוכל לנצל... מיועד למשחקים כמובן.. תודה מראש לעוזרים עריכה: אין מצב ליותר מ- 2000 שקל פשוט הייתה תקופה שהייתי כול היום מול המחשב ונוצרו לי הרבה בעיות בלימודים בגלל זה... לכן ההורים שלי ממש לא מוכנים להשקיע במחשב... (#@$#$@#) לכן אל תציעו לחסוך ולקנות מחשב חדש..
-
- 4 תגובות
- 953 צפיות
-
-
אוקיי זה מה שאני מתכנן לקנות: כ. מסך : http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=7289 מעבד : http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=6728 לוח אם : http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=6007 זיכרון : http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=1570 פעמיים מארז : אני עדיין מלבט מה דעתכם???? ואני לא בטוח בקשר לזה.... ותגידו מה הקטע של ה-dfi שהרבה קונים אותו....
-
- 11 תגובות
- 953 צפיות
-
-
אני צריך שתיעצו לי איזה חומרה כדאית למחשב שבעיקר ישמש ליצירה של תלת מימד. כהתחלה אני מתלבט בין אם ללכת על AMD 3200 או 3500 ההבדל בביצועים קטן לעומת ההבדל במחיר. המחשב לא יהיה מיועד לאוברקלוק כך שחומרה שטובה לאוברקלוק לא מעניינת אותי (זכרונות מקוררים וכו'). התקציב הוא בערך 4000 ש"ח ואפשר לזוז קצת . כמובן שהמחיר הזה לא כולל מסך. וחשוב שכל החלקים יהיו באותה חנות. תודה רבה רבה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 953 צפיות
-
-
בבקשה תביאו לי הצעה למחשב נייד לעבודה משרדית עד 5 אלף שקל.. תודה לעוזרים..
-
- 4 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שני רכיבים אני כבר דיי סגור שיכללו במפרט של ה-HTPC שאני מתכנן לקנות: מעבד i7 2700K כונן SSD בנפח 120-200GB חשבתי ללכת לכיוון של מארז ITX קטן ושקט. האם מומלץ? האם ספק שיגיע עם מארזי ITX יסחוב מעבד כזה ? איזה לוח מומלץ? איזה מארז מומלץ? אני יודע שזה OverKill למשימה שלשמה הוא נדרש כרגע. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 חוץ מהמעבד והכונן א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? HTPC 3D HD טורנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציי…
-
- 2 תגובות
- 953 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4,500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). לא הבנתי אבל רק למשחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? משהו כזה1920X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? Back ops , GTA IV , Assasian's creed 3 , Crysis וכל החדשים שעומדים לצאת ושכבר יצאו * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכו…
-
- 3 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום לכולם, צריכה את עזרתכם. יש לי מחשב נייד מדגם acer aspire 5741g מזה מספר חודשים יש כמה תקלות מוזרות במחשב שלי. הבעיה היא שלמרות שהמחשב מחובר למטען הסוללה לא מגיעה למצב של 100% יותר מזה היא לא מגיעה למצב של 50% - כך שיוצא מצב שתמיד צריך להיות מחובר וזמין למטען. המחשב ברשותי מזה כשנתיים, פחות או יותר. בנוסף, המקלדת קשה מאוד! צריך ממש להתאבק לפעמים, ודבר זה פשוט מתסכל באמצע הקלדה מהירה באמצע שיעור (סטודנטית) יתרה מכך, קרה לי בחודשים האחרונים שפשוט חלונות נסגרים מעצמם, כאילו נלחץ משהו במקלדת ונסגר החלון (קרה בכרום - דפדפן, ולא פעם ב word 2010 - נמחקו לי כתוצאה מכך שיעורים שלמים....) אין סיכוי שמדובר במישהו שפרץ וכו' היות והמחשב עבר פירמוט וניקוי כולל, כמו כן קיים ESET Sma…
-
- 1 תגובה
- 953 צפיות
-