ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
מחשב המלצה לבורד + מעבד. יכול להיות הכי פשוט וחלש שיש, כיוון שזה אמור להיות שרת שרץ עליו FREENAS. דרישות - 4 מחברי SATA 2. מומלץ - כרטיס רשת GIGA ETH. אין צורך בצורב, מארז, או זכרון או כוננים קשיחים. אפשרי בהחלט כל סוג של באנדל של לוח ומעבד ביחד (אפילו סלרון או ATOM יתפסו), דרישות המערכת באמת מאוד צנועות. תקציב - עד 500 בתודה מראש, רועי
-
- 5 תגובות
- 909 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לקנות מחשב חדש בתקציב של עד 3200 בערך אני מעוניין לקנות או את הווסטרו 3360 או את הווסטרו V131 (דרך האוטלט של דל) השאלה שלי היא כזאת: באותו מחיר אני יכול לקבל או את הווסטרו הישן יותר ה 131 עם מעבד I5 מהיר מאוד אבל גם את הווסטרו החדש יותר ה 3360 אבל עם מעבד יותר חלש ה I3 2367 שיש לו רק 1.4 GHZ משום מה (?) האם כדאי לי ללכת על הדגם היותר חדיש ולהקריב את כח העיבוד?? האם הדגם החדש באמת יותר שווה את זה? האם כדאי לי להתפשר בשביל לקבל מחשב שאומרים שבנוי יותר טוב? או שכדאי לי ללכת על הדגם הישן יותר? תודה רבה!!
-
- 2 תגובות
- 909 צפיות
-
-
אבא של חברה שלי רוצה לקנות מחשב נייד לשימוש ביתי (בעיקר אינטרנט/אופיס, קצת משחקים) + Windows XP (לא ויסטה!). גודל לא קריטי (המחשב כנראה לא ייצא כמעט מהבית). תקציב - עד כ-4500 ש"ח (כולל ה-windows). הם גרים בכפר סבא, והוא מעדיף חנות באזור (כפר סבא, רעננה, הוד השרון). תודה.
-
- 6 תגובות
- 909 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5K . האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ₪, אלא אם כן תוספת קטנה מעבר לזה מצדיקה מאוד או הכרחית. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה שוטפת (אינטרנט, משרדית, סרטים עד איכות HD), פיתוח תוכנה (ויז'ואל סטודיו, מכונות וירטואליות, קומפיילרים למיניהם, מטלב וכו'), גיימינג . א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. – ADOBE AFTER EFFECT ,SONY VEGAS CINEMA 4D ,ADOBE PHOTOSHOP BF BC2 CSS COD MW2 ועוד משחקים ותוכנות. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פ…
-
- 5 תגובות
- 909 צפיות
-
-
שלום, האם מישהו יכול להמליץ לי על נייד טוב לעבודה עם מוסיקה? תודה מראש, תמיר.
-
- 0 תגובות
- 909 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 4.5K אפשרי חריגה קלה 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) גימיג כבד 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. בלי ציוד הקפי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? העיצוב לא חשוב ושלא יהיה רועש אבל לא חייב שקט אבל עדיף כמה שיותר שקט 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התק…
-
- 3 תגובות
- 909 צפיות
-
-
היי המחשב הישן שלי מ-2012 גוסס ואני צריך מחשב גיימינג בינוני. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000, ללא חריגה (למעט מערכת הפעלה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים עד 1080p באיכות גבוהה (לא "אולטרא"), עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי כונן SSD מלפני שלוש שנים, לא בטוח אם כדאי להכניס אותו למחשב חדש... 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? …
-
- 1 תגובה
- 909 צפיות
-
-
כאשר אני רוצה לעבור למצב שינה המחשב עושה כאילו הוא עובר למצב שינה אך הוא פתאום פועל וכשאני פותח את המחשב לבדוק מה קרה אני מקרה הודעת שגיאה במסך שחור "windows recovery falied" ונותן לי מספר אפשרויות SAFEMODE start windows normaly וככו' אם אני לוחץ להפעיל את הWINDOWS אז המחשב עולה וכאשר אני רוצה לעשות מצב שינה הוא עושה לי RESTART כאשר אני רוצה לכבות את המחשב הוא עושה לי RESTART . אני לא יודע ממה בעיה זו יכולה להיות בהנחה שהמחשב חדש,תודה לעונים. אני צריך לכבות את המחשב מהכפתור בשביל שזה יפתר.[br]פורסם בתאריך: 22.11.2008 בשעה 13:49:46 סליחה שאני מקפיץ,אבל לאף אחד אין מושג לגבי בעיה זו ממה היא יכולה להיות?חשוב לציין שהבעיה לא תמיד
-
- 0 תגובות
- 909 צפיות
-
-
לקחתי שני מפרטים שהופיעו אצלכם, שמבחינת המחיר מתאימים לי.(מחשב לבן שלי שכרגע המשחק הכי כבד שלו זה Assassin's Creed: Brotherhood הורדתי מהמפרטים רכיבים שיש לי כבר. אשמח לשמוע חוות דעת (כיוון שאני לא גיימר אבקש להסביר טיפה בפרוט ובסבלנות) כיוון שאני לא מזהה אפשרות לצרף קובץ אז אני מקליד את המפרטים תודה - מיקי [table] [tr] [td] [/td] [td]מפרט טוב לגיימינג ללא ציוד הקפי - HWZONE[/td] [td] [/td] [td] [/td] [/tr] [tr] [td] מעבד [/td] [td]AMD Athlon-II X3 450 3.2Ghz [/td] [td] [/td][/tr][/table] ₪ 390[/t][/t] [table][tr] [td] פתרונות קירור למארז [/td] [td]Scythe Slip-Stream 12cm (1200RPM)[/td] [td] [/td][/tr][/table] ₪ 50[/t] [table][tr] [td] גוף קרור למעבד [/td] [td]ARC…
-
- 4 תגובות
- 909 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות את המחשב הזה, עם כונן SSD במקום הקשיח https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17280 האם יש משהו שמומלץ לשנות בו? האם הספק כוח מספיק טוב? השימוש יהיה לאינטרנט ומסמכים תודה
-
- 0 תגובות
- 909 צפיות
-
-
תקציב - עד 5000 שימושי המחשב - אקספלורר, מסנג'ר, אופיס ושאר עבודות משרדיות משחקים קלים , צפייה בסרטים והורדות צריכה בלאפטופ כונן DVD צורב כולל הרכבה חשוב שיהיה נוח לשימוש, מהיר עד כמה שניתן ועמיד לטווח הארוך תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 909 צפיות
-
-
טוב חבר'ה, חבר שלי רוצה לשדרג את המחשב שלו והוא צריך רק 4 חלקים והם: מעבד כונן כשיח זיכרון לוח אם הוא רוצה שיהיה לו מחשב על בסיס AMD 64 תודה מראש לכולם
-
- 6 תגובות
- 909 צפיות
-
-
היי חברים. אשמח אם תוכלו להציץ על המפרט שבניתי, ולומר לי אם לדעתכם הכל תקין. אם הייתם משנים אז מה הייתם משנים ולמה... האם כל הרכיבים ברמה גבוהה ותואמים מבחינת BUS CLOCK... האם הסטיק זכרון שבחרתי טוב או כדי לשדרג. ובכללי כל פנינת חוכמה שלא חשבתי עלייה תתקבל בברכה. תודה. המפרט: מעבד: 1659 ₪ - - Octa Core i7 10700K 3.8Ghz-5.1Ghz Comet Lake S1200 Tray קירור אוויר למעבד: 305 ₪ - Noctua NH-U14S לוח אם: 1422 ₪ - * חדש * - ASUS ROG STRIX Z490-E GAMING זכרון: 511 ₪ - Corsair Vengeance LPX 16G (2x8G) DDR4 3600Mhz CL18 Black KIT כרטיס מסך: 3360 ₪ - - ASUS RTX2080 SUPER 8G Up To 1845Mhz STRIX דיסק קשיח: 727 ₪ - - WD Black 1T …
-
- 1 תגובה
- 909 צפיות
-
-
שלום לכולם מנסה למצוא מפרט למחשב למשחקים (רק מחשב) האם להעדיף מעבדי AMD? כמה חשוב לוח אם שממותג כ gaming? כדאי להמתין להתבהרות בנושא הקורונה או שאין משמעות כרגע מבחינת מחירים וזמינות רכיבים? תודה מראש 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש''ח עם חריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך באחסון 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחש…
-
- 1 תגובה
- 909 צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחפש מפרט למחשב ביתי שימוש עיקרי בעיבוד תמונה ועריכה גרפית. אין צורך בציוד היקפי מלבד מערכת הפעלה WIN 8/7 ואני מעוניין להשתמש בכרטיס המסך שיש ברשותי - HD6450 1G. אשמח לשמוע את דעתכם. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לחסוך כמה שניתן כל עוד לא פוגע בביצועי המחשב יתר על המידה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שימוש בתוכנות גרפיות כגון אילוסטרטר פוטושופ ועיבוד תמונה כגון LIGHTROOM א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:…
-
- 1 תגובה
- 909 צפיות
-
-
מפרט שבניתי :3500 חוות דעת **סופית** הרכבתי את המפרט ב PANDAS.co.il זה לא אומר שבהכרח אני קונה משם AMD Phenom II X4 955 Black Edition Processor 3.2GHz L3 6MB AM3 Box 755 ש"ח ASUS M4N68T-M nForce 630a Chipset AM3 941040 300 ש"ח Corsair 4GB Kit (2X2GB) 1333Mhz DDR3 CL9 Model C4G1333C9VM2 425 ש"ח Samsung 500GB HD502IJ Spinpoint F3 16MB 7200RPM SATA II 219 ש"ח Sapphire Radeon HD 6850 1GB GDDR5 PCI-E 1045 ש"ח CoolerMaster CM 690 369 ש"ח Seasonic SS-500ET Active PFC 500W Oem 325 ש"ח LG GH22NP20 Super Multi DVD Rewriter IDE x22 Black Oem 124 ש"ח סה"כ:3562 כל הערה תתקבל בברכה........
-
- 5 תגובות
- 909 צפיות
-
-
שלום לכולם ....יש לי נייד מדגם HP DV2815NR ואני לא מבין מדוע סרטי HD מקרטעים ל? יש לי את חבילת הקודקים של CCCP וסרטים רגילים פועלים כמו שצריך, כאשר אני נכנס למשאבים אני רואה שהסרט גומר לי את כל משאבי המעבד...תודה מראש לכל העוזרים....
-
- 3 תגובות
- 909 צפיות
-
-
הי, כרגע אני משתמש במחשב נייד של לנובו Legion Y530 ואני חושב להחליף אותו ל2 נייחים (ההורים גרושים, הסיבה של מחשב נייד מההתחלה). כרגע יש מפרט שהגעתי ואשמח לדעת אם יש למישהו מה לשפר בו או תחליף למפרט טוב באותו מחיר. תקציב: עד 7500 לשניהם ביחד. (3750 בערך ל1). רצוי כמה שיותר זול בביצועים הטובים ביותר. שימוש: גיימינג בעיקר, גם ב-vr. חשוב שתהיה לפחות כניסה אחת של USB 3 בשביל המשקפי מציאות מדומה. המפרט: https://www.tms.co.il/87678 תודה לעוזרים 😁
-
- 1 תגובה
- 909 צפיות
-
-
התקציב גמיש, אך נא לא לחרוג יותר מידי. דרושים מעבד + לוח אם + זיכרונות (1GB חובה) וספק כוח להחזיק את המערכת+ (זאת אומרת שיהיה גם "אטרקטיבי" בעתיד). אם אפשר לדחוס לשם חלקים למערכת A64 זה יהיה נהדר. תודה רבה :-*
-
- 7 תגובות
- 909 צפיות
-
-
היי חברים, אבקש לקבל מפרט או הצעה למחשב לתכנות, אני מתכוון ללמוד מדעי המחשב ולבצע גיימינג קל. מחשב נייד 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידה הצורך לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל ותכנות (גם בבית וגם כסטודנט) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים קלים עד בינוניים, לא הכי חדשים וכבדים בשוק. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לרוב שימוש במסך המחשב הנייד, לעיתים מסך חיצוני FHD 1080 …
-
- 1 תגובה
- 909 צפיות
-
-
שלום, בניתי מפרט לחבר על פי נסיון קודם ומפרטים חדשים שראיתי שבנו פה. הוא מעוניין בעיקרון במחשב ביתי לסרטים, עבודה שוטפת, ו שיוכל להריץ משחקים חדשים בצורה נחמדה-עד טובה על מסך 22. חשוב לו שקט אך לא באופן של השקעה נוספת, פשוט מארז שלא יהיה רועש במיוחד. התקציב היה בעקרון בסביבות ה2k ולכן אשמח אם תראו לי איפה אני יכול לחסוך לו. אגב, מועד, בסופו של דבר מפרט מהחנות ksp. זה המפרט שבניתי: (מחכה בשמחה להמלצות ושיפורים מצדכם) מעבד: [..] INTEL CORE 2 DUO S775 2.93GHz E7500 45nm : " SLB9Y" - BOX ¤651 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP43-DS3 ¤433 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ¤305 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4670 ULTIMATE 512MB DDR3 - PASSIVE -…
-
- 13 תגובות
- 909 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך עזרה בבניית מחשב חדש לצורכי גיימינג. 3 שנים שלא הייתי ופספסתי מעולם הגיימינג. מעבר לכרטיסי מסך ומעבדים אני כבר לא מבין כלום בחומרה. אשמח לעזרה בבניית מחשב לגיימינג כמה שיותר עוצמתי. תודה מראש לכל העוזרים *בקשה* אם אפשרי לבנות את את המפרט סביב gtx 980 ti או TITAN X א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: ARMA 3 BF4, GTA V, FALLOUT 4. וכל משחק חדש שיצא בשנה ה…
-
- 1 תגובה
- 909 צפיות
-
-
אודה מאוד למפרטים גם למחשבים נייחים וגם לניידים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 +- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה תלת מימדית , עריכת וידאו וגיימינג ברמה גבוהה ואיכותית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): 3ds max/maya/mudbox/vray ונלוויהם. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן. משמש למשחקיות מרובה. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב : assassins creed , battelfield , crysis -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך…
-
- 1 תגובה
- 909 צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב חדש עם כרטיס מסך מובנה (כנראה שזה טעות חמורה) שאני מפעיל משחקים לא חדשים אפי' כמו הוגו וכד' משנת 2004 לא הכי חדשים שיש פתאם המשחק נתקע אחרי 10 דקות וכתוב מנהל התצוגה שלך הפסיק להגיב והמסך חוזר ל 4 צבעים וצריך להפעיל את המחשב מחדש וכתוב המערכת שוחזרה לאחר שגיאה חמורה הדרייברים מעודכנים לאחרונים וגם ה directx General Information : Manufacturer : Intel Corporation (Legend Ltd) Model : Mobile Intel® 965 Express Chipset Family Bus Type : PCI Total Memory : 128 MB Texture Memory : 118 MB
-
- 2 תגובות
- 909 צפיות
-
-
שלום למומחים ולמומחות, יש ברשותי מחשב נייד של ג'יגהבייט מדגם W468N. אני נתקל בתופעה ממש ממש מעצבנת. אחרי כמה דקות של שימוש במחשב הכרטיס האלחוטי פשוט נעלם. לא חיבורי רשת לא מנהל ההתקנים - כלום. כאילו הוא לא קיים. אי אפשר להתקין את הדרייבר כדי לזהות אותו שוב וגם אשף החומרה החדשה לא עוזר. זה לא קשור להגדרות של צריכת חשמל. רק כיבוי מלא (לא ריסטרט) של המחשב והפעלתו מחדש מזהים את הכרטיס שוב. אבל רק לכמה דקות עד הפעם הבאה שהוא נעלם שוב. אחרי חפירות רבות בגוגל גיליתי שצ'יפ ה-TPM (צ'יפ אבטחה שהתחילו להטמיע בניידים חדשים) עלול לגרום לבעיה. ניטרלתי אותו בביוס ועכשיו הכרטיס מצליח להישאר דלוק אבל זה רנדומלי. אני יכול לכבות, להדליק וזה שוב חוזר, למרות שההגדרה מנוטרלת מהביוס. אני על ו…
-
- 1 תגובה
- 909 צפיות
-