עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום שלום לפורום המוצלח בתבל. לאות הוקרה לעצמי על שאני כזה מגניב וסיימתי תואר, אני רוצה לשדרג את המחשב החביב והזקן שלי (כבר בן שש... ריספקט..) הסתובבתי לי בפורומים שלכם ובאתרי ביקורות על רכיבים, אבל אני אשמח אם תוכלו להציץ במה שדגתי לי ותאמרו מה אתם חושבים. יצויין, שאני צריך רק הארד דיסק אחד (יש עוד אחד שמתאים ל-SATA 2); את כל הציוד המשני (מקלדת, עכבר, צורב, כרטיס רשת וכו') אני פשוט אקח מהמחשב הישן - רוב הרכיבים חדשים למדי. גם המאוורר של המעבד נקנה לפני חודשיים והוא מתאים לדור החדש (AM3). אני כן צריך מסך, כי שלי נוטה להזכיר את סבתי עליה השלום, בהבדל העיקרי שלסבתא שלי ז"ל אין צריבה לבנה נאה בצד שמאל למטה (אקווה). כמו שאתם רואים, 4000 שקל זה לא תקציב גג ואפשר לפרוץ אותו, אב…

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by Maor84,

שלום, אני מנסה לבנות מפרט למחשב למטרות כלליות (אינטרנט, אופיס, סרטים) ובשימוש מזדמן יריץ Cubase חשוב לציין שבעתיד הלא רחוק כלכך אני ארצה להריץ גם SolidWorks (אני מבין שזה יגרור שידרוג כ. מסך). חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקט אז בסקלה שלכם 10 מבחינת חומרה קיימת אז יש לי מסך "24 של Chimei וצורב Sata של LG וכרטיס קול E-mu 0404 והארד דיסק 160Gb Sata . אני מבין ב OC אבל אני לא מתכנן לעשות למחשב הזה. כמו כן חשוב לי שהמחשב יהיה מבוסס i5 750 . אלא אם כן יש לכם טענות קשות נגד ובינתיים מספיק כרטיס מסך פשוט ביותר ושיהיה פאסיבי. פעם שעברה שבניתי מחשב היתה לפני 7 שנים הייתי פעיל מאוד בפורמים פה ויצא מחשב שהחזיק 7 שנים ועדיין רץ לא רע (עם OC) הנה משהו שבניתי לדוגמא: Intel Core i5 7…

• 6 תגובות
    • 750 צפיות
  3. שלום אני מחפש מפרט למחשב גיימינג- למשחקים כבדים וסרטים. רצוי מאוד: -מעבד ארבע ליבות (לא משנה אם של אינטל או AMD) -2GB RAM לפחות (עם אפשרות להרחבה ל4GB) -כרטיס מסך חזק (אין לי מושג מה טוב) -1TB הארד דיסק ראיתי את המפרט שמפורסם באתר פה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133336&section=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7%D7%99%D7%9D שעונה כמעט על כל הדרישות. השאלה היא האם הוא מדויק ועדכני, והאם השינויים שכתובים בסוף עדיפים (או שינויים אחרים?). יש לי מסך 19'', שאולי אחליף במסך רחב 22''-24'' בשנה-שנתיים הקרובות. תודה נ.ב: האם ניתן בתוך התקציב שלי להכניס כרטיס קול סביר להקלטות של גיטרה, קלידים וכו' (כזה עם חיבור אודיו גדול- PL)?

• 4 תגובות
    • 948 צפיות
  4. שלום לחברי הפורום, אחרי לא מעט שנים בהם עבדתי עם המחשב הישן והלפטופ שקיבלתי מהעבודה, החלטתי שהגיע הזמן לשדרג את המחשב הביתי. אני מחפש מפרט לשימוש כללי בעיקר,ללא ציוד הקפי, ויהיה נהדר אם יוכל להריץ משחקי מחשב ברמה סבירה אך אין זו דרישה קריטית, המסך בגודל '19 . התקציב המקסימלי כאמור בכותרת הוא 3000 ש"ח, אך אפשר ורצוי גם לחסוך. אציין בנוסף שהמחשב צריך להיות שקט עד כמה שניתן בלי להכנס לעליות גבוהות למטרה זו בלבד. אין צורך במערכת הפעלה או התחשבות ב-OC, על המחשב להיות מורכב בחנות. הייתי רוצה מפרט שיחזיק מעמד כמה שנים לפני שיתחיל לחרוק, אבל מצפיה בפורום אני מניח שזו נקודת המוצא של רבים מכם. כמובן שרצוי לשמור אופציה לשדרוג זכרון אך אין צפי לשדרוגים משמעותיים. ורק שאלה אחת …

• 5 תגובות
    • 781 צפיות
  5. Started by zanza,

שלום, אני בונה עכשיו מחשב לאחותי, ואני ישמח לכמה עיצות בנושא. נראה לי היא צריכה לא מחשב חזק במיוחד, רק לעבוד עליו אם פוטושופ ולשחק משחקים ישנים (סימיס 3 וכו....) חשבתי לבנות מערכת מבוססת CORE I3 אם לוח מבוסס H55 של GIGABYTE. :s05: הערות: ספק לא ג'נרי לא קירור סטוק למעבד ואם להוסיף כרטיס מסך שיהיה DX11 (נגיד 5670 או משהו בסגנון) עכשיו כמה שאלות: עד כמה חזקה הליבה הגראפית של הCORE I3? האם בכלל כדי ללכת על מערכת מבוססת AMD? תודה רבה מראש.

• 13 תגובות
    • 986 צפיות
  6. למסעדה שאני פותח בקרוב, אני צריך מחשב שאליו יחוברו רמקולים לצורך מוסיקה וגם כ-4 מצלמות אבטחה. שימושים בסיסיים ביותר, אם כי אין לי מושג איזה כח עיבוד\זיכרון\דיסק קשיח אני צריך בשביל להקליט מ-4 מצלמות במקביל. למחשב ולתקציב, יש להוסיף מסך, מקלדת ועכבר בסיסיים ביותר. תודה!

• 5 תגובות
    • 891 צפיות
  7. שלום... אני צריך כונן בערך ב1800-1700 שקל בערך אפשר חריגה קלה של 50 שקל גג כי אני הולך עם המפרט לחנות בסביבה שלי ומזמין משם בטוח שזה יעלה יותר יקר... התקציב עצמו 2000 המחשב עצמו מיועד למשחקים כמו PRO עבודה משרדית אינטרנט וכו' יש לי מסך MAG 17 אינץ' מהעבים לא מהדקים תודה

• 3 תגובות
    • 653 צפיות
  8. Started by MalGano,

שלום לכולם. אני רגעים לפני רכישת מחשב נייד חדש ונכון לעכשיו די ננעלתי על המחשב TOSHIBA L505-13Z מפרט). כפי שניתנן לראות החשיבות של כרטיס המסך די גבוהה, בין אם למשחקים להעביר את הזמן או לעיבוד גרפי. ישנם דברים שעדיין מרתיעים אותי: - המעבד החלש (?) - i3-330M. - יחס המעבד וכרטיס המסך, האם לא תהייה בעיית "צוואר בקבוק" HD 5165 - אני שואל שוב למרות שכבר נאמר לי בפורום זה כי זה לא המצב. - האם יש מחשב עד 5k שיותר משתלם (עם כ.מסך כזה ומעלה)? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  9. 1. התקציב שלי הוא 3000 +- 2. המחשב מיועד לעבודה עם תוכנות ניתוח גרפים אונליין (יש מס' תוכנות כבדות והמחשב הנוכחי שיש לי בקושי מריץ אותן), סרטים ומשחקים. 3. אין צורך בציוד היקפי. (המסך שיש לי הוא dell wa2209 4. אני צריך שהמחשב יהיה יחסית שקט מכיוון שהוא נמצא בחדר שינה והוא יהיה פתוח רוב הזמן אבל בכל זאת אני צריך מערכת קירור טובה כי החדר חם מאוד בקיץ. 5. איני מתכנן לבצע אוברקלוק 6. מבקש גם המלצה לחנות זולה ואמינה באיזור השרון, עדיפות לפולג. 7. בזמן הקרוב איני מתכנן לבצע שדרוג אך עוד מספר שנים יתכן וכן. המון המון תודה!

• 8 תגובות
    • 814 צפיות
  10. לפני כ 3 שנים הרכבתי את המערכת הבאה: 1. מעבד: Q6600 G0 2.4GHz מואץ ל 3.3GHz 2. לוח אם:ABIT IP35 PRO .3 קירור למעבד: SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM 4. זיכרון:2 * OCZ DDR2 PC2-6400 CL 3 FlexXLC Edition כרטיס מסך: NVIDA GeForce 9600 GT מארז:Antec Performance One P180 ספק: Corsair hx520 איחסון: 2 צורבי SATA 4כונני STAT 1 כונן STAT נשלף 1 כונן ATA נשלף המערכת משמשת בעיקר לשימוש ביתי רגיל (ללא משחקים) ומעט לעבודה (תוכנות שירטוט וסימולציה אלקטרוניות), לשימושים אלה המחשב יותר ממספיק אולם ישנו שימוש כבד (מאוד) אחד והוא המרות ווידאו שמנצלות את כל 4 הליבות עד הסוף. בזמן האחרון הלוח אם מתחיל עוד יותר להשתגע עם תקלות שונות ומשונות והחלטתי בהזדמנות זו לשדרג ל i5 ולבצע OC בינוני או יותר. ה…

• 2 תגובות
    • 592 צפיות
  11. אני צריך עזרה בקניית מחשב נייד,המחשב מיודע לאמא שלי ולא לי ובגלל שאין לי מושג במחשבים ניידים אני צריך את העזרה שלכם.התקציב עומד על 2650 ש"ח גג המחשב הוא לשימוש כללי סרטים,אינטרנט וכו'.אמא שלי לא צריכה משהו מטורף שיריץ משחקים חדשים אבל גם לא משהו חלש מידי.אורך הסוללה לא הכי כריטי כי המחשב ישומש רובו בבית.

• 0 תגובות
    • 645 צפיות
  12. היי, אני חדש פה בפורומים אבל אני בד"כ קורא כאן על דברים ובעיות שיש לי על המחשב. התקציב לא מוגבל, אבל לא להשתגע, משהו בסביבות ה 6000 שקל פחות או יותר 1. מה התקציב המקסימלי? לא מוגבל, אבל לא להשתגע, משהו בסביבות ה 6000 שקל פחות או יותר האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שאפשר - בלי להשתגע 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים כבדים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. יענו משחקים? נגיד קרייסיס, פרוטוטייפ, Empire: Total War, Bioshock 2 משחקים חדשים, לרוב כבדים חח... ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא הבנתי.. לשם משחקים חח ג) במידה והמחשב מיוע…

• 7 תגובות
    • 832 צפיות
  13. שלום, לאחר סקירה דיי ארוכה בפורום, אני מחפש את דעתכם בנושא הבא ועל מחשב העונה על הדרישות הבאות: המחשב מיועד לסטודנט - לא לקחת ללימודים, אך לא שולל זאת מדיי פעם. לכן המשקל לא לוקח כאן חישוב גדול. עדיפות היא משקל נמוך יותר וקל יותר - ועל המחשב להיות כמה שיותר נורמלי (לא משקל עודף לא שמן וכו'..) * מסך - 15.6 או 13.3 - LED HD ורצוי לא Glossy (אם ישנה אפשרות ללא Glossy אשמח לקבל, אבל גם Glossy זו אופציה) * מעבד - i5 בלבד. * כ.מסך - עדיפות לכ.מסך שיפעיל משחקים, לא מפלצתי (GTA IV, FIFA, PRO, COD4 - הדרישות אמורות להיות משחקים בינוניים וגם זה לא חשוב כלכך זה פשוט בונוס לזמן החופשי) * זיכרון RAM - שיהיה 4GB. * מערכת הפעלה - Win7 * דיסק קשיח - 320GB ומעלה. * צורב DVD - חו…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. האם מישהו יודע האם מחירי המחשבים הניידים בהונגריה זולים יחסית לישראל ? ואם כן, האם תתוכלו להמליץ על חנויות ספציפיות. תודה.

• 0 תגובות
    • 2.8k צפיות
  15. Started by Posford,

שלום. אני מחפש המלצה למחשב נייד של DELL עד 4K. רציתי לדעת בתור סטודנט איזה סוגי מחשבי ניידים נוח לסחוב בתיק? כמה אינץ'? המחשב מיועד ללימודים, אופיס, אינטרנט, מוזיקה, סרטים, משחקים. תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by orengore,

שלום לכולם אני קונה נייד חדש רציתי לשאול כמה שאלות למי שיודע: 1. מי שהזמין פעם, רציתי המלצה לחנויות. 2. קראתי בסטיק ולא הבנתי כל כך, מי שמזמין מחו"ל (דרך הדואר), לא משלם בכלל מכס אלא רק מע"מ? 3. המחשב שאני רוצה זה HP מסדרת PAVILON. הבנתי שיש עם זה קצת בעיה בארץ מבחינת אחריות. ידוע למישהו על זה? תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by roran,

שלום, מה דעתכם על המפרט הבא- Intel® Core™ i3 530 2.93GHz Gigabyte H55M-S2H Scythe Mugen-2 Rev.B SCMG-2100 Retail Antec דגם Two Hundred ספק כח Hec הספק 500W מסדרת Win+ Power Radeon HD 5750 1024MB GV-R575D5-1GD Western Digital 500GB SATA2 7200RPM 32MB Buffer Kingston/Ceon 2048MB DDR3 1333MHz X22 LG SATA DVD TOTAL – 3100 ש"ח האם שווה להשקיע עוד קצת והחליף את לוח האם לדגם UD2H ??

• 3 תגובות
    • 612 צפיות
  18. אני מחפש מחשב נייד עם מסך גדול יחסית LED HD. יש לי אהבה די גדולה למוצרי סמסונג אבל אני לא רוצה להיות מקובע לדגם R שהם מציגים. חשוב לי שיהיה כרטיס זיכרון של 4 ג'יגה ודיסק קשיח של 500 ג'יגה. יהיה בשימוש רב לסרטים והמאפיינים הגרפיים חשובים לי מאוד. תקציב עד 6000 שקל אבל הדגם של סמסונג עולה בסביבות ה-4000 אז אשמח אם זה יהיה באיזור של המחיר הזה. תודה לעוזרים...

• 0 תגובות
    • 626 צפיות
  19. התקציב הוא 1,300 שקלים, ניתן לחרוג מעט מהתקציב שימוש ביתי בלבד - אינטרנט, וורד, אקסל, פאואר פוינט, קצת משחקים לילד בגיל 3 (שיהיה כרטיס מסך טוב+, לא משהו זול ממש) אין צורך בציוד היקפי לא מתוכנן אוברקלוק המחשב עובד מס' שעות רצוף ולכן חשוב שיהיו מספיק מאווררים טובים במארז, ושהמארז לא יהיה ג'נרי. זיכרון - לפחות DDR3, מינימום 2GB כונן - מינימום 100GB דרושה הרכבת מחשב בחנות, התקנת מערכת הפעלה לא חובה. אשמח לקבל המלצה מחנות באיזור: בת-ים/ חולון/ ת"א/ ראשל"צ ייתכן שדרוג עתידי (לדוגמא: הוספת זיכרון/החלפת מעבד) תודה רבה! איתי

20. Started by rtirti,

1. מה התקציב המקסימלי? 4,200 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ביותר מדי אולי כמה שקלים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש אינטרנט - כל יום אופיס - כל יום משחקים קלים - סימס פיפא וכדומה בערך 3/4 פעמים בשבוע.. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1920/1200 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? סימס ופיפא * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך,…

• 3 תגובות
    • 624 צפיות
  21. שלום, אני מחפש נייד קל משקל בעל חומרה חזקה שיריץ ללא קושי סרטי FHD ב- 1080P ושיהיה ניתן לבצע בו פעולות פוטושופ קלות. הנייד בעקרון מיועד ללימודים לכן חשוב שיהיה נייד ובעל מסך שיציג בצורה מעולה טקסטים ואם אפשר גם זמן סוללה ארוך. התקציב שלי הוא 4000 ש"ח עם אפשרות חריגה ל4500 במידה וההבדלים משמעותיים. אעדיף ניידים מחברות TOSHIBA, HP או DELL. הנייד ירכש בארץ, אנא המליצו לי על חנויות מהימנות ונגישות. תודה רבה!

• 0 תגובות
    • 808 צפיות
  22. Started by mimzak,

שלום רב . מחפש המלצה לנייד טוב עד 4000 ש"ח שייתן תמורה ביחס למחיר השימושים יהיו גלישה באינטרנט ואולי משחקים מידי פעם המשחק הכי כבד שירוץ הוא PES2010 חשבתי לכיוון של טושיבה 4000K http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKL50513E או דל 3900K http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5010 או HP במחיר 3700K http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKDV62110ej בכולם תיק מתנה ותשלומים נוחים האם כרטיס מובנה יספיק לשימושים או שצריך חיצוני וגם האחריות זה מה שצריך לשחק תפקיד DELL נותנת 3 שנים טושיבה שנתיים HP שנה אחת תודה למי שייתן עזרה

• 2 תגובות
    • 706 צפיות
  23. היי, הייתי רוצה שתגידו לי מה דעתכם על המפרט הבא (ואם יש שילובים עדיפים/נכונים יותר), בשביל מחשב שאמור להחזיק המון תוכנות בו זמנית. דגם מחשב: i5a מעבדי אינטל Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s1156 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P7H55-M PRO s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, PCI-E זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 1TB 7200RPM 32MB SATA II כרטיסי מסך Intel HD Graphics כרטיסי קול On Board 7.1 Channel Audio צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) ציוד רשתות Wired Products On Board 10/100/1000 מארזים Apollo AP-02 Midi Black Case With Handle (No PSU) ספקי כוח Golden Tiger 550…

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. Started by Zeev86,

למה אין אפשרות להגדיל את תדירות רענון המסך מעל לששים הרץ במחשב נייד?

• 5 תגובות
    • 807 צפיות
  25. הדרישות הן שיהיה כמה שיותר קל, ושהבטריה תספיק לכמה שיותר זמן. הוא ישמש לווארד מיילים ואינטרנט. חשוב לנו שהאחריות תהיה של היבואן הרישמי. הציעו לנו את ה asus eee 1005p האם הוא מומלץ? תודה.

• 1 תגובה
    • 847 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.