ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
אני מתעניין במחשב הזה לצורך לימודי הנדסה. למיטב הבנתי רוב תוכנות ההנדסה דורשות מעבד וזיכרון חזקים כאשר אפשר לוותר על כרטיס גרפי חיצוני ולהסתפק במובנה. מה המשקל המתווסף למחשב עם הכרטיס הגרפי Nvidia Geforce 310M ? אם לדוגמא עובדים עבודה שוטפת במחשב , לא משחקים, כמה זמן סוללה המחשב יספק עם הכרטיס ובלעדיו? ראיתי שדובר רבות על המחשב הזה לגבי זמן סוללה קצר של 2.5-3, האם זה עם הכרטיס מסך או מהדגם ללא? העניין הוא כזה, בכללי אני הולך דווקא על 13 אינץ' כי יש לי בעיות גב ואני רואה הרבה חברה עם מחשבי 15.6 למינהם שרוצים לזרוק את המחשב שלהם מעצבים על גדולו של המחשב ומשקלו בתיק, למישהו יש ניסיון עם מחשב עם מסך מסוג זה? לתכנות לדוגמא? אודה לכם מאוד אם יש ברשותכם מידע אודות המחשב אם יש הצ…
-
- 6 תגובות
- 944 צפיות
-
-
היי. אני מעוניין במחשב HTPC בעיקר לצפייה בסרטים וקצת יכולת לשחק משחקים. התקציב שחשבתי עליו בהתחלה היה 2500 אבל די מהר הגעתי ל3000. אז תקציב של 3000 ש"ח זה גבול עליון שאני לא רוצה לחצות. קראתי קצת בפורום וניסיתי לבנות מפרט בעצמי על סמך מה שקראתי. אני די בור בתחום אז יש סיכוי סביר שעשיתי טעויות, אבל בכל זאת.. מה לגבי המפרט הבא מבחינת ביצועים, האם הוא יהיה שקט (מדובר במחשב סלוני)? אשמח לקבל הצעות לשיפורים \ תיקונים. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 620 צפיות
-
-
שלום רב הרקע לבקשתי נמצא כאן: http://ubuntu-il.com/forums/viewtopic.php?f=11&t=6903 במידה ולא אוכל להשתמש במחשבים הנ"ל אשמח לקבל עזרה בבחירת מחשב הדרישות: מערכת הפעלה אובונטו מאחר ומדובר בעמותה שאינה למטרות רווח העלות צריכה להיות מינימלית הדרישות מהמחשב הם עבודה על הדפדפן בלבד כמסוף לאפליקצית אינטרנט תודה ארז
-
- 3 תגובות
- 632 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש את המחשב במפרט המשודרג שלו עם N280 מעבד 3GB והכי חשוב עם NVIDIA מלא ולא בגרסת ה-LE ראיתי שבאתר של HP הם מוכרים רק בארה"ב האם יש דרך להזמין כזה או לקנות בארץ תודה מראש גיא
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי, אני צריך מחשב לצרכי משחקים ושימוש כללי, בתקווה שיחזיק לי למשך 4 שנים לפחות... 1. מה התקציב המקסימלי? עד 7000 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - משחקים וסרטים. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? לא משהו ספציפי, הכל פחות או יותר * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי ? צריך מסך 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמ…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בעיקר רינדורים ארוכים. קצת פוטושופ, פרמייר, אפטר אפקטס. האם כדאי לרכוש עוד הארד דיסק? למה זה עוזר? תודה Intel Core i5 750 SLBLC Socket 1156 2.66Ghz BOX, יחידות 1 ₪1029 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1162 מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪119 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1195 Gigabyte GA-P55M-UD2 P55 CHIPSET, יחידות 1 ₪572 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1187 Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 4 ₪1040 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=759 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪400 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 TripleD Axle GeForce GT240 512MB GDDR5 …
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מעבדי אינטל Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s1156 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Patriot Signature Heatshield דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 500GB 7200RPM 16MB SATA II כרטיסי מסך GIGABYTE GT220 1GB GDDR3 DVI HDMI PCI-E כרטיסי קול On Board 7.1 Channel Audio צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) ציוד רשתות Wired Products On Board 10/100/1000 מארזים HJA-241 MIDI Black With 12cm + 8cm Fans (No PSU) ספקי כוח Golden Tiger 550W Real, 12cm Fan (24pin) מחיר : 2695 *הערה: אני לא מבין במפרטים של המחשב ולא הרכבתי מפרט בעבר אז אשמח לכל עזרה בנוש…
-
- 6 תגובות
- 749 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני די חדש כאן אבל רציתי לדעת עם אתם יכולים לעזור לי עם מפרט למחשב חדש.... מה התקציב המקסימלי? 5000שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כל התקציב, אולי תיפה יותר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 5500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים תיכנות וגרפיקה כלה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה) תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: כן * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כרגע מסך "CRT 17 עבל בזמן הקרוב יהיה 23" LED 1920X1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? הכול * לאיל…
-
- 5 תגובות
- 791 צפיות
-
-
Intel Core i3 530 Socket 1156 2.93Ghz 4MB Tray, יחידות 1 ₪529 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1599 Arctic Cooling Freezer 7 Pro CPU COOLER , יחידות 1 ₪123 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=103 Gigabyte GA-P55M-UD2 P55 CHIPSET, יחידות 1 ₪571 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1187 Kingston 2GB DDR3 1333Mhz, יחידות 1 ₪275 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=659 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪231 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324 Sapphire ATI Radeon 5670 512MB GDDR5 HDMI Hyper Memory, יחידות 1 ₪457 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1888 צורב Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black, יחידות …
-
- 1 תגובה
- 491 צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה במפרט רק של לוח אם, מעבד, וזכרונות (בלי ספק, דיסק קשיח, מארז וכו) תקציב: עדיף עד 2000 שקל מקסימום אבל אם יש שיפור רציני בחריגה קטנה אז אפשר הכרטיס מסך שלי הוא Gainward Geforce GTX 260 896MB DDR3 ומערכת הפעלה 7 של 64 ביט אם זה משנה מיועד למשחקים בעיקר תודה.
-
- 4 תגובות
- 651 צפיות
-
-
שלום שלום לפורום המוצלח בתבל. לאות הוקרה לעצמי על שאני כזה מגניב וסיימתי תואר, אני רוצה לשדרג את המחשב החביב והזקן שלי (כבר בן שש... ריספקט..) הסתובבתי לי בפורומים שלכם ובאתרי ביקורות על רכיבים, אבל אני אשמח אם תוכלו להציץ במה שדגתי לי ותאמרו מה אתם חושבים. יצויין, שאני צריך רק הארד דיסק אחד (יש עוד אחד שמתאים ל-SATA 2); את כל הציוד המשני (מקלדת, עכבר, צורב, כרטיס רשת וכו') אני פשוט אקח מהמחשב הישן - רוב הרכיבים חדשים למדי. גם המאוורר של המעבד נקנה לפני חודשיים והוא מתאים לדור החדש (AM3). אני כן צריך מסך, כי שלי נוטה להזכיר את סבתי עליה השלום, בהבדל העיקרי שלסבתא שלי ז"ל אין צריבה לבנה נאה בצד שמאל למטה (אקווה). כמו שאתם רואים, 4000 שקל זה לא תקציב גג ואפשר לפרוץ אותו, אב…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לבנות מפרט למחשב למטרות כלליות (אינטרנט, אופיס, סרטים) ובשימוש מזדמן יריץ Cubase חשוב לציין שבעתיד הלא רחוק כלכך אני ארצה להריץ גם SolidWorks (אני מבין שזה יגרור שידרוג כ. מסך). חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקט אז בסקלה שלכם 10 מבחינת חומרה קיימת אז יש לי מסך "24 של Chimei וצורב Sata של LG וכרטיס קול E-mu 0404 והארד דיסק 160Gb Sata . אני מבין ב OC אבל אני לא מתכנן לעשות למחשב הזה. כמו כן חשוב לי שהמחשב יהיה מבוסס i5 750 . אלא אם כן יש לכם טענות קשות נגד ובינתיים מספיק כרטיס מסך פשוט ביותר ושיהיה פאסיבי. פעם שעברה שבניתי מחשב היתה לפני 7 שנים הייתי פעיל מאוד בפורמים פה ויצא מחשב שהחזיק 7 שנים ועדיין רץ לא רע (עם OC) הנה משהו שבניתי לדוגמא: Intel Core i5 7…
-
- 6 תגובות
- 743 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מפרט למחשב גיימינג- למשחקים כבדים וסרטים. רצוי מאוד: -מעבד ארבע ליבות (לא משנה אם של אינטל או AMD) -2GB RAM לפחות (עם אפשרות להרחבה ל4GB) -כרטיס מסך חזק (אין לי מושג מה טוב) -1TB הארד דיסק ראיתי את המפרט שמפורסם באתר פה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133336§ion=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7%D7%99%D7%9D שעונה כמעט על כל הדרישות. השאלה היא האם הוא מדויק ועדכני, והאם השינויים שכתובים בסוף עדיפים (או שינויים אחרים?). יש לי מסך 19'', שאולי אחליף במסך רחב 22''-24'' בשנה-שנתיים הקרובות. תודה נ.ב: האם ניתן בתוך התקציב שלי להכניס כרטיס קול סביר להקלטות של גיטרה, קלידים וכו' (כזה עם חיבור אודיו גדול- PL)?
-
- 4 תגובות
- 944 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אחרי לא מעט שנים בהם עבדתי עם המחשב הישן והלפטופ שקיבלתי מהעבודה, החלטתי שהגיע הזמן לשדרג את המחשב הביתי. אני מחפש מפרט לשימוש כללי בעיקר,ללא ציוד הקפי, ויהיה נהדר אם יוכל להריץ משחקי מחשב ברמה סבירה אך אין זו דרישה קריטית, המסך בגודל '19 . התקציב המקסימלי כאמור בכותרת הוא 3000 ש"ח, אך אפשר ורצוי גם לחסוך. אציין בנוסף שהמחשב צריך להיות שקט עד כמה שניתן בלי להכנס לעליות גבוהות למטרה זו בלבד. אין צורך במערכת הפעלה או התחשבות ב-OC, על המחשב להיות מורכב בחנות. הייתי רוצה מפרט שיחזיק מעמד כמה שנים לפני שיתחיל לחרוק, אבל מצפיה בפורום אני מניח שזו נקודת המוצא של רבים מכם. כמובן שרצוי לשמור אופציה לשדרוג זכרון אך אין צפי לשדרוגים משמעותיים. ורק שאלה אחת …
-
- 5 תגובות
- 777 צפיות
-
-
שלום, אני בונה עכשיו מחשב לאחותי, ואני ישמח לכמה עיצות בנושא. נראה לי היא צריכה לא מחשב חזק במיוחד, רק לעבוד עליו אם פוטושופ ולשחק משחקים ישנים (סימיס 3 וכו....) חשבתי לבנות מערכת מבוססת CORE I3 אם לוח מבוסס H55 של GIGABYTE. :s05: הערות: ספק לא ג'נרי לא קירור סטוק למעבד ואם להוסיף כרטיס מסך שיהיה DX11 (נגיד 5670 או משהו בסגנון) עכשיו כמה שאלות: עד כמה חזקה הליבה הגראפית של הCORE I3? האם בכלל כדי ללכת על מערכת מבוססת AMD? תודה רבה מראש.
-
- 13 תגובות
- 982 צפיות
-
-
למסעדה שאני פותח בקרוב, אני צריך מחשב שאליו יחוברו רמקולים לצורך מוסיקה וגם כ-4 מצלמות אבטחה. שימושים בסיסיים ביותר, אם כי אין לי מושג איזה כח עיבוד\זיכרון\דיסק קשיח אני צריך בשביל להקליט מ-4 מצלמות במקביל. למחשב ולתקציב, יש להוסיף מסך, מקלדת ועכבר בסיסיים ביותר. תודה!
-
- 5 תגובות
- 884 צפיות
-
-
שלום... אני צריך כונן בערך ב1800-1700 שקל בערך אפשר חריגה קלה של 50 שקל גג כי אני הולך עם המפרט לחנות בסביבה שלי ומזמין משם בטוח שזה יעלה יותר יקר... התקציב עצמו 2000 המחשב עצמו מיועד למשחקים כמו PRO עבודה משרדית אינטרנט וכו' יש לי מסך MAG 17 אינץ' מהעבים לא מהדקים תודה
-
- 3 תגובות
- 647 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רגעים לפני רכישת מחשב נייד חדש ונכון לעכשיו די ננעלתי על המחשב TOSHIBA L505-13Z מפרט). כפי שניתנן לראות החשיבות של כרטיס המסך די גבוהה, בין אם למשחקים להעביר את הזמן או לעיבוד גרפי. ישנם דברים שעדיין מרתיעים אותי: - המעבד החלש (?) - i3-330M. - יחס המעבד וכרטיס המסך, האם לא תהייה בעיית "צוואר בקבוק" HD 5165 - אני שואל שוב למרות שכבר נאמר לי בפורום זה כי זה לא המצב. - האם יש מחשב עד 5k שיותר משתלם (עם כ.מסך כזה ומעלה)? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 997 צפיות
-
-
1. התקציב שלי הוא 3000 +- 2. המחשב מיועד לעבודה עם תוכנות ניתוח גרפים אונליין (יש מס' תוכנות כבדות והמחשב הנוכחי שיש לי בקושי מריץ אותן), סרטים ומשחקים. 3. אין צורך בציוד היקפי. (המסך שיש לי הוא dell wa2209 4. אני צריך שהמחשב יהיה יחסית שקט מכיוון שהוא נמצא בחדר שינה והוא יהיה פתוח רוב הזמן אבל בכל זאת אני צריך מערכת קירור טובה כי החדר חם מאוד בקיץ. 5. איני מתכנן לבצע אוברקלוק 6. מבקש גם המלצה לחנות זולה ואמינה באיזור השרון, עדיפות לפולג. 7. בזמן הקרוב איני מתכנן לבצע שדרוג אך עוד מספר שנים יתכן וכן. המון המון תודה!
-
- 8 תגובות
- 805 צפיות
-
-
לפני כ 3 שנים הרכבתי את המערכת הבאה: 1. מעבד: Q6600 G0 2.4GHz מואץ ל 3.3GHz 2. לוח אם:ABIT IP35 PRO .3 קירור למעבד: SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM 4. זיכרון:2 * OCZ DDR2 PC2-6400 CL 3 FlexXLC Edition כרטיס מסך: NVIDA GeForce 9600 GT מארז:Antec Performance One P180 ספק: Corsair hx520 איחסון: 2 צורבי SATA 4כונני STAT 1 כונן STAT נשלף 1 כונן ATA נשלף המערכת משמשת בעיקר לשימוש ביתי רגיל (ללא משחקים) ומעט לעבודה (תוכנות שירטוט וסימולציה אלקטרוניות), לשימושים אלה המחשב יותר ממספיק אולם ישנו שימוש כבד (מאוד) אחד והוא המרות ווידאו שמנצלות את כל 4 הליבות עד הסוף. בזמן האחרון הלוח אם מתחיל עוד יותר להשתגע עם תקלות שונות ומשונות והחלטתי בהזדמנות זו לשדרג ל i5 ולבצע OC בינוני או יותר. ה…
-
- 2 תגובות
- 584 צפיות
-
-
אני צריך עזרה בקניית מחשב נייד,המחשב מיודע לאמא שלי ולא לי ובגלל שאין לי מושג במחשבים ניידים אני צריך את העזרה שלכם.התקציב עומד על 2650 ש"ח גג המחשב הוא לשימוש כללי סרטים,אינטרנט וכו'.אמא שלי לא צריכה משהו מטורף שיריץ משחקים חדשים אבל גם לא משהו חלש מידי.אורך הסוללה לא הכי כריטי כי המחשב ישומש רובו בבית.
-
- 0 תגובות
- 639 צפיות
-
-
היי, אני חדש פה בפורומים אבל אני בד"כ קורא כאן על דברים ובעיות שיש לי על המחשב. התקציב לא מוגבל, אבל לא להשתגע, משהו בסביבות ה 6000 שקל פחות או יותר 1. מה התקציב המקסימלי? לא מוגבל, אבל לא להשתגע, משהו בסביבות ה 6000 שקל פחות או יותר האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שאפשר - בלי להשתגע 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים כבדים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. יענו משחקים? נגיד קרייסיס, פרוטוטייפ, Empire: Total War, Bioshock 2 משחקים חדשים, לרוב כבדים חח... ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא הבנתי.. לשם משחקים חח ג) במידה והמחשב מיוע…
-
- 7 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום, לאחר סקירה דיי ארוכה בפורום, אני מחפש את דעתכם בנושא הבא ועל מחשב העונה על הדרישות הבאות: המחשב מיועד לסטודנט - לא לקחת ללימודים, אך לא שולל זאת מדיי פעם. לכן המשקל לא לוקח כאן חישוב גדול. עדיפות היא משקל נמוך יותר וקל יותר - ועל המחשב להיות כמה שיותר נורמלי (לא משקל עודף לא שמן וכו'..) * מסך - 15.6 או 13.3 - LED HD ורצוי לא Glossy (אם ישנה אפשרות ללא Glossy אשמח לקבל, אבל גם Glossy זו אופציה) * מעבד - i5 בלבד. * כ.מסך - עדיפות לכ.מסך שיפעיל משחקים, לא מפלצתי (GTA IV, FIFA, PRO, COD4 - הדרישות אמורות להיות משחקים בינוניים וגם זה לא חשוב כלכך זה פשוט בונוס לזמן החופשי) * זיכרון RAM - שיהיה 4GB. * מערכת הפעלה - Win7 * דיסק קשיח - 320GB ומעלה. * צורב DVD - חו…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם מישהו יודע האם מחירי המחשבים הניידים בהונגריה זולים יחסית לישראל ? ואם כן, האם תתוכלו להמליץ על חנויות ספציפיות. תודה.
-
- 0 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום. אני מחפש המלצה למחשב נייד של DELL עד 4K. רציתי לדעת בתור סטודנט איזה סוגי מחשבי ניידים נוח לסחוב בתיק? כמה אינץ'? המחשב מיועד ללימודים, אופיס, אינטרנט, מוזיקה, סרטים, משחקים. תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-