ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב לשימושים ביתיים. זאת אומרת אינטרנט, תוכנות שונות, משחקים (שיריץ ברמה גרפית של פיפא נגיד) וכו'.. אין צורך בציוד היקפי, מסך או במערכת הפעלה, פרט לצורב סביר. תקציב עד 2000 ש"ח (זה כבר אחרי חריגה אז לא לחרוג יותר) אשמח גם אם אנשים יתנו חוות דעת על מפרטים שיציעו לי שאני לא אפול למפרט חובבני. תודה ויום טוב!
-
- 4 תגובות
- 727 צפיות
-
-
שלום יש לי חבר שאשתו גרפיקאית. לפני חצי שנה + הם קנו את המחשב הבא ב - 3500 ש"ח. דיברתי איתם ואמרו לי שמאד מרוצים מהמחשב והוא עובד מהר מאד. אילו חלקים בכל זאת כדאי לי לשדרג? (בטח חלק מהדברים כבר יצאו מהשוק) לוח אם P55-CD53 7.1 1GLAN MSI מעבד אינטל 2.66GH 8MB CORE I5 QUAD I750 מאוורר למעבד SHURIKEN REV B SCSK-1100 SCYTHE זכרון CEON 2GB DDR3 1333MHZ כ.מסך Nvidia GeForce 9500GT 1G P.O.VIEW דיסק קשיח פנימי 1TERA SATA2 32MB SEAGATE צורב SATA LG DVDX22 DL שחור GH22NS מארז EA003 IN WIN שחור כסוף ספק כח STEALTH XSTREAM 500SXS 500W OCZ
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בעזרתם הרכבתי מפרט אשר שלחתי למעבדה שנתנה לי את המפרט הבא: HDD Samsung HDD 500 GB SATA II 16 MB CD-ROM צורב DVDRW LG GH22-NS50 X22 SATA Bulk BLACK זיכרון DDR 3 2G/1333 A-DATA Retail לוח אם Gigabyte GA-MA770T-UD3 Retail כרטיס מסך Sapphire ATI 5770 1024 GDDR5 PCI-E HDMI+DP Retail מעבד AMD Athlon II x4 630 AM3 Box מארז (הוא טוב?) Thermaltake V3 Window Black ספק כוח Thermaltake ST 600W Litepower A.PFC סה"כ: 3000 ש"ח בעיקרון אני צריך שתתנו לי הערות והארות, ולבסוף אישור קנייה אם המפרט הזה טוב ואכן משתלם ויספק את הסחורה אני רק אציין שהמחשב נועד בעיקר לגלישה באינטרנט ומשחקים (גיימינג בעיקר!!!) וטיפה עיצוב (לא מרכזי) תודה רבה לעוזרים (:
-
- 7 תגובות
- 683 צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש את עזרתכם במציאת מחשב אמין וטוב. * מטרות המחשב? תכנות בVisual Studio , אופיס, עבודה עם vmware. * גודל המסך? 13-14 אינץ מחפש מסך מט עם בהירות טובה. שאפשר לשבת איתו בחוץ בשעות היום. * משקל רצוי? לא יותר מ-2 קילו. כמה שפחות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? מעל 4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) יציאת מסך דיגיטלית. wifi תקן n * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * צורב DVD? כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, מספיק אחריות בארץ. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הכל חוץ מHP
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי?8200 נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?כ300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)?גיימינג א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.קריסיס,GTA IV,ומשחקים כבדים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:כן * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?1080*1920 * באיזה סוג משחקים תשחקו?משחקים כבדים * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכד…
-
- 21 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מטרות המחשב? אינטרנט משחקים כבדים על high כמו gta iv וBattlefield: Bad Company 2 , צפיה בסרטים * גודל המסך?16.4 Full HD * משקל רצוי?אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB eSATA VGA HDMI * בלוטות?כן * גודל מינימלי של כונן קשיח?7,200 סל"ד 500GB * צורב DVD?כן עם LightScribe * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?hp
-
- 7 תגובות
- 825 צפיות
-
-
היי! אני יודע שתקציב הוא עניין חשוב בכותרת, אך כרגע אני ממש חוקר את הרצון שלי מול המחיר שבאמת זה צריך לעלות. אני לא מעוניין להיות מוגבל בתקציב ספציפי אך אין לי גם בדיוק את הצורך לבזבז. (לכולנו..) אני אמלא את הטופס מהסטיקי ואוסף מידע אישי קצת! אודה מאוד לכל העוזרים : - כן.נקודות חשובות: -מארז TOWEL לפחות ציינתי. 2 מאווררי 120MM בשביל לשמור על השקט. אפשר אולי גם תוספת של אחד 80MM... יש לי כבר כמה נחמדים כאלה שזוהרים בUV עם לדים UV מובנים. -גוף קירור מתקדם (יותר מבסיסי) למעבד. הטמפ' בחדר שלי גבוהה בדר"כ והאינטסיביות של השימוש (וגם הפריקיות שלי לשמור על טמפ' נמוכה של מעבד) אני מעדיף להיות עם גוף קירור יותר מתקדם מרגיל. -דיסק קשיח כבר בחרתי (משם חשבתי כבר לשדרג את כל…
-
- 27 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב, נטבוק בעיקרון, 12 או 13 אינץ'. רצוי 13'. אני צריך כמה דברים עיקריים שיהיו שלובים במחשב, כשאני לא מצאתי עד כה בחיפושי באינטרנט: - מעבד I5. - כונן DVD. - יציאה של HDMI - סוללה 6 תאים. - רצוי מסך LED. תקציב לא מוגבל.
-
- 3 תגובות
- 628 צפיות
-
-
חייב לקנות מחשב חדש, המחשב שלי בתהליכי גסיסה סופיים :-[ . אני רוצה לקנות מחשב למשחקים כבדים מאוד וצריך גם מסך. המסך לא חייב להיות מאותו חנות. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 6500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל להכי טוב שאפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים הכי חדשים\כבדים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? חייב מסך 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקטים מה אנחנו פה שנות השמונים? 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיי…
-
- 24 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
יש לי DV3-2150 הבעיה היא כזו אם אני עובד עם חיבור לחשמל הכל בסדר.. שאני עובר למצב סוללה המחשב עובד מצויין על ביצועים מירביים אבל אם אני עובר למצב מאוזן או צריכת חשמל המחשב נכנס ל 100% ניצול מעבד. ואם אני חוזר לביצועים גבוהים זה שוב יורד למצב רגיל וניתן לעבוד. מה יכול לגרום לבעיה..? הרצתי סריקות וירוסים...אהל למה דווקא במאוזן..!?
-
- 0 תגובות
- 761 צפיות
-
-
הרכבתי את המפרט הבא: כפי שניתן לראות, המפרט עולה 4,695 ש"ח ב KSP (וזה עוד לפני התוספת של התשלומים). הבעיה היא שחרגתי יותר מדיי מהתקציב. אני מוכן להשקיע עד 4,500 ש"ח כולל מסך 22". בנוסף לכך, המפרט לא כולל מארז, שיעלה לי כנראה עוד 150 ש"ח לפחות. התקווה שלי היא שהמחשב יוכל להעלות משחקים ברמה גבוהה ב-3 שנים הקרובות לפחות. אשמח לקרוא את חוות דעתכם בנוגע למפרט, מה ניתן לשפר, לשמר, לשנות ואולי אפילו לקנות ממקום אחר... אגב, אני לא בטוח שהזכרונות מתאימים ללוח, קצת הסתבכתי... תודה.
-
- 34 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אשמח לקבל עזרה והמלצות לנייד חזק במיוחד מערכת הפעלה לא חשובה לי זכרון אני מחפש לפחות 4GB כונן קשיח שיהיה מינימום 320GB כרטיס מסך עצמאי בנפח גדול 512-1GB אם יש למישהוא DELL XPS 16.? שיכול להגיד איך הם? רמת גימור? ביצועים? או SONY VAIO סליחה שחפרתי מצאתי את זה אם מישהוא מכיר יודע אם הוא טוב? http://www.trg.co.il/pl_product~40500~39~0.htm
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קניתי את הLENOVO U550 דרך סלקום ואני לא מרוצה מהביצועים השותפים. ידוע לי שאפשר לעדכן את המעבד SU7300 ל SU9600, וזה יעלה כ 800ש"ח עם עבודה. השאלה שלי האם זה שווה את השדרוג והאם ארגיש הבדל בביצועים?
-
- 0 תגובות
- 632 צפיות
-
-
מחשב שמיועד למשחקים עם מסך אשמח אם תוכלו להביא מפרט אחד עם מעבד של אינטל ואחת עם מעבד של AMD 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ?משחקים ואינטרנט 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?יש צורך במסך 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)?לא 5.עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק?לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?אין צורך במערכת הפעלה אבל שיכלול …
-
- 5 תגובות
- 682 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין במחשב שהיעוד שלו הוא בעיקר משחקים, שמחירו לו עולה על 3000 [מאמץ שלא יעלה על 3100 ש"ח]. בינתיים מחקירה וחיפוש אעדיף שהמרכיבים הבאים יכללו במפרט: AMD Athlon 2 X4 630 2.8Ghz Quad Core AM3 Tray ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 עכשיו, אני צריך שמישהו יעזור לי למצוא לוח אם מתאים (אם ניתן שיכלול סלוטים ל-DDR3, וכן 4G זיכרון DDR3), אם זה יותר מדי יקר אז להחליף ללוח אם אחר עם סלוטים ל-DDR2 ובשבילו אני צריך רק 2G זיכרון. כמו כן אני לא צריך מארז מטורף, אלא איכותי וזול ואם אפשר אז ספק כוח איכותי בנפרד ולא אחד מעפן שמגיע יחד עם המארז. בנוסף אני צריך HDD בנפח 500GB וCDROM/צורב. תודה ענקית לתומכים ולעוזרים. טיפים והצעות יתקבלו בברכה.
-
- 14 תגובות
- 803 צפיות
-
-
אהלן, אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי על מחשב נייד בתקציב של עד 6000 ש"ח (כמובן עדיף פחות אם אפשר), במשקל קל (2 קילו ומטה), ומאוד מאוד חזק. אורך החיים של הבטרייה פחות חשוב לי, יותר חשוב שהוא יהיה מאוד חזק כדי לאפשר עבודה על המון חלונות במקביל, ועם יכולות גרפיות שיאפשרו עבודה על פוטושופ ואילוסטרייטור מדי פעם. מישהו מכיר? יודע? תודה מראש, אורית. [br]פורסם בתאריך: 9.06.2010 בשעה 10:06:44 ראיתי עכשיו את השאלון של חוקי הפורום, אז:* מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), אבל עבודה על המון חלונות במקביל - הרבה מחשבים לא ממש מסוגלים לעמוד להתמודד עם זה טוב. מעבר לזה מעט עריכה גרפית בדו-מימד (פוטושופ, אילוסטרייטור) ומעט מאוד צפיה בסרטים. * גודל המסך? לא מאוד חשוב, יו…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני קונה עכשיו מחשב שהמטרה שלו זה בעיקר משחקים, מבקש חוות דעת על המפרט הזה: רק הערה, אני יודע שאין HD ואין מארז, אני לא צריך אחד. Core i5 650, 3.20GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E 3x2GB Patriot Extreme Performance Triple Channel HD 5870 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E DVD±RW GH22NP20 x22 Beige IDE (Oem) HX 520W Active PFC 12cm Fan Modular סה"כ יצא לי 5165 אני לא מפרט את החנות כי זה לא רלוונטי (אני לא קונה בארץ במילא ככה שגם החלקים עצמם, יכול להיות שהחברה לא תשאר אותה החברה). האם מבחינת מפרט זה בסדר? האם אפשר להוציא בהשקעה קטנה יותר ביצועים יותר גבוהים? או שלא כדאי להשקיע בחלק כלשהו כאן? בנוגע לספק, …
-
- 3 תגובות
- 676 צפיות
-
-
http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5354&CatCode=315 אני מפנה בעיקר לאלה שיש להם את המחשב, או שיש להם ניסיון כלשהו איתו המפרט נראה סביר, במיוחד ביחס למחיר - 2385 ש"ח השאלה שלי נוגעת ל3 מישורים עיקריים : 1) אמינות ההרכבה של המחשב (בזה אני מכליל גם את טיב המקלדת), איך התרשמתם ממנו ? 2) זמן הסוללה, כמה זמן ברצף יצא לכם לעבוד עליו ללא צורך בחיבור החשמל ובאילו אפליקציות ? 3) איך התרשמתם מהיכולות תקשורת שלו, קרי, האם הוא מצליח להתחבר לרשתות האלחוטיות השונות ובאיזו איכות (התנתקויות) ? בתודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני קונה מחשב ומתלבט באיזה לוח אם לבחור. האופציות הם : GA-H55M-USB3 או GA-P55-USB3 . המעבד הוא I5 750 וכרטיס מסך GT 220 1GB. אני לא כל כך מבין מה ההבדלים בין שני הלוחות ומה כדאי לבחור. תודה רבה על הייעוץ אמיר
-
- 5 תגובות
- 629 צפיות
-
-
המסך המבוקש הינו dell 2209W או כל מסך אותו סגנון בעל פנל IPS אני יודע שהתקציב קצת לחוץ אבל תנסו מה שאפשר בבקשה תודה.
-
- 4 תגובות
- 804 צפיות
-
-
אני לא מבין במחשבים ניידים אבל עוד חודשיים משתחרר ומתכוון לקנות. צרכים : עבודה משרדית, לפעמים עם מספר ישומים פועלים בו זמנית. לימודים באוניברסיטה. פוטבול מנג׳ר דרישות : מסך 15 משקל לא יותר מ3 קילו. 4 - 5 שעות עבודה רצוף לפחות ללא טעינה. מסך לד ושלא יהיה עליו השתקפויות מהאור. 320G לפחות דיסק קשיח. תמיכה ברשת אלחוטית תקן N. אין צורך שיתאים למשחקים כבדים. אין בעיה עם כרטיס גרפי מובנה כל עוד לא יעשה בעיות עם התלת מימד שך המהג׳ר. כרגע אין לי עוד דרישות או רצונות שעולים לי בראש.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אבקש מפרט מחשב עד 3-4K דרוש מסך ,צורב ומערכת הפעלה לשימושי אופיס, אינטרנט וסרטים מחפשת אמינות של המרכיבים תודה!!
-
- 1 תגובה
- 573 צפיות
-
-
היי לכולם החלטתי להעביר את השילוש במפרט הנכחי שלי + חומרה נוספת למארז וספק שארכוש ולשדרג באופן רציני את ה- HTPC + משרדי מולטי טסקינג שלי. אשמח לדעתכם בנושא. הרכיבים הקיימים amd athlon 2*64 4800+ Motherboard GA-MA770-UD3 Corsair VX450W Power Supply Arctic Cooling Freezer 64 CPU Cooler G.SKILL 800 4-4-4 2 x 1gb ddr2 2* WD 500GB 16MB IDE 7200 RPM - 5000AAKS Samsung SH-S203B DVD Burner Hauppauge WinTV PVR 150 MCE KIT Fax/ Modems GM-LM56PCI/S HDS728080PLA380 WD 2500L ABYS L250GB SATA2 16 MB OPTIC DVD RW AD 7240S NVIDIA GEFORCE 7300 SE 7200 GS המחשבים שיבנו השחורים רכיבים קיימים, הירוקים רכיבים שהוחלט לגביהם לאחר מחשבה עמוקה אדומים- יש לי ספקות מסויימות לגביהם אשמח לייעוץ …
-
- 4 תגובות
- 816 צפיות
-
-
ואם כן, איך עושים שחזור? תודה!!
-
- 0 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אני מעוניין לקבל מפרט למחשב למתכנת עד 3.5K בערך ללא ציוד הקפי שגם יוכל להציג HD בלי בעיה. אני אפרט טיפה יותר לפי התבנית שניתנה בפורום: 1. תקציב מקסימלי: 3.5K (לנסות לחסוך). 2. שימושים צפויים למחשב: הרצת מכונות וירטואליות, Visual Studio, פוטושופ, עריכת סרטים, צפייה בסרטים (לרוב לא HD אבל יהיה נחמד שתהיה את האפשרות), לעיתים נדירות משחקי מחשב אבל לא משהו רציני שדורש יכולות מדהימות בעניין זה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי: לא. 4. האם יש רכיב שבו אין צורך במפרט: לא. 5. לא רלוונטי 6. עד כמה השקט חשוב מ-1 עד 10: 5. 7. האם מתכונן אוברקלוק? בינוני. אני מכיר את זה פחות או יותר אבל אני לא רוצה להרוג את המחשב יותר מדי כי אני רוצה שהוא יחזיק להרבה שנים אז בינוני נשמע לי הכי טוב. 8. מערכת …
-
- 1 תגובה
- 580 צפיות
-