עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן, כבר כתבתי פה הודעה בעבר, אבל אז טווח המחירים הרצוי היה שונה, ועכשיו אני מחפשת נייד עד 5000 ש"ח - ורצוי פחות, אז אני מניחה שההמלצות ישתנו בהתאם. אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי על מחשב נייד בתקציב של עד 5000 ש"ח, במשקל של 2 קילו ומטה, ומאוד מאוד חזק. אורך החיים של הבטרייה פחות חשוב לי, יותר חשוב שהוא יהיה מאוד חזק כדי לאפשר עבודה על המון חלונות במקביל, ועם יכולות גרפיות שיאפשרו עבודה על פוטושופ ואילוסטרייטור מדי פעם - אבל לא הרבה אז זה לא הדבר המרכזי. * מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), אבל עבודה על המון חלונות במקביל - הרבה מחשבים לא ממש מסוגלים לעמוד להתמודד עם זה טוב. מעבר לזה מעט עריכה גרפית בדו-מימד (פוטושופ, אילוסטרייטור) ומעט מאוד צפיה בסרטים.…

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שיקולים: רצון לשפר את ה-IO - המחשב הישן שלי נתקע לפעמים דקות מרובות (אפילו עשרות דקות) עם מנורת דיסק דולקת, בעבודה עם שלש ארבע VM-ים. בתכנון המחשב החדש לקחתי SSD לחלונות, SSD נוסף למכונות הוירטואליות, ודיסק 2TB לאכסון, וכן 12GB זיכרון בקונפיגורציה שאפשר להגדיל ל-24GB. מה דעתכם? מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1366 2.8GHz 930 - "SLBKP" - BOX - זמין במלאי ₪1485 לוח אם: [..] ASUS P6X58D-E ₪1472 זיכרון: [..] KINGSTON 12288MB (4096MBX3) DDR3 1333MHz CL9 ₪2980 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD5850 VAPORX 1GB GDDR5 HDMI - RETAIL ₪1636 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪127 מארז: [..] ANTEC P183 w/o PSU - זמין במלאי ₪740 ספק כוח: [..] SEASONIC 750W - 80 PLUS GOL…

• 7 תגובות
    • 883 צפיות
  3. Started by matant13,

התקשרתי לחנות RSM כדי להזמין את המפרט PowerColor ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 HDMI 828.00 ₪ - 1 1 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3 231.00 ₪ - 1 1 OCZ 4GB Kit DDR3 1066Mhz Value PC3-8500 CL7 476.00 ₪ - 1 1 AMD Athlon 2 X4 630 2.8Ghz Quad Core AM3 Tray 505.00 ₪ - 1 1 Gigabyte MA-770T-UD3P AMD770 CHIPSET 475.00 ₪ - 1 1 מסך Dell UltraSharp 2209wa Rev A02 22" E-IPS Panel 1,278.00 ₪ - 1 1 ThermalTake V3 Plus Black Edition 2x120 mm + SeaSonic 500W 516.00 ₪ - 1 1 Arctic Cooling Freezer 64 Pro CPU COOLER 123.00 ₪ - 1 1 1. הציעו לי במקום הכרטיס מסך, שאין להם אותו, את ה- HIS ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 HDMI http://www.rsm.co.il/Product.aspx?pro…

• 4 תגובות
    • 687 צפיות
  4. טוב אז אני יתחיל את הטרד האחרון שלי לפני הקנייה שלי שאם לא תקרה החודש, אז תקרה בקרוב מאוד עקב צורך בנייד חדש שעד עכשיו היה בו פחות צורך, אבל קשה לחיות ללא. ברקע- IBM ThinkPad X40, היה ברשותי מעל 5 שנים, כרגע רק הדיסק קשיח הלך, הבעיה שסוללה ודיסק קשיח יעלו לי מעל 1000 שקל, ולא יתנו לי אחריות על המוצר או על שאר הרכיבים שאני לא יודע כמה זמן יחזיקו מלבד העבודה שהמחשב יחסית חלש. הצורך- מחשב נייד עסקי, לא בגלל שאני איש עסקים אלא בגלל שבהיותי בא מתחום מכירות המחשבים הכרתי לעומק את הצורך באחריות ארוכה ובחשיבותה של איכות הבנייה הגבוהה שמגיעה בזאנר הזה של המחשבים, אני לא רוצה מחשב לטווח קצר אלא אחד לטווח ארוך כמו שנתן לי הקודם. דברים חשובים נוספים שכדאי לציין- 1. מסך מאט בלבד!! אין…

• 14 תגובות
    • 3.4k צפיות
  5. מדובר במחשב בעל מפרט מצוין לצרכי, ומחיר זול מאוד. השאלות שלי הם : 1. האם ואיך זה פוגע שהאו מחודש ? 2. מה אורך חיי הבטריה שלו (לא הצלחתי למצוא בשום אתר בחו"ל) 3. האם ההקלדה בו נוחה ברמה של טושיבה וDELL ? יש לו מקלדת מלאה (כפתורים בגודל מלא) ? 4. מה רמת התקשורת שהוא מציע מבחינת זיהוי רשתות ? הנה כמה קישורים: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKVL302EA http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8846&perur=2&t=46&c=603 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=741769 בתודה מראש

• 0 תגובות
    • 851 צפיות
  6. שלום אני גר בבאר שבע. להלן מפרט מרשת אייבורי. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3032&CatCode=3 שימושי המחשב העיקרים הם אינטרנט, אופיס צפייה בסרטים. בעיקרון הוא ישמש ללימודים. משחקים קלים שלא דורשים גרפיקה גבוה. רציתי לדעת אם כדאי לשדרג את המארז או את הספק או את המעבד תודה רבה. ספק כח מותג In Win Power Man 450W Real הכולל 3 שנות אחריות יתרון חשוב:ספק כח מותג בטכנולוגיית Active PFC שדרוג לספק כח מותג Hec 500W רק 70 ש"ח שדרוג למארז Compucase 6C28ו- 50 ש"ח מבחר מארזים בתצוגה בסניפים מעבד AMD Athlon™ II Dual Core 245 2.9GHz שדרוג למעבד AMD Athlon™ II Dual Core 250 3.0GHzו- 30 ש"ח לוח Gigabyte דגם GA-M61PME-S2P צ'יפסט nForce 430 כ.קול 5.1 כ.רשת 10/100 דיסק קשיח…

• 26 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. Started by spcp,

הנייד התחיל לאחרונה להיתקע כל הזמן (מדובר על כל כמה דקות ) ומחייב לאחר שהוא נתקע - ריסט בדרך הפרטיזנטית: לחיצה ארוכה על מקש ההפעלה. שמתי לב שאם אני עובד איתו בחדר ממוזג או שמכוון כלפיו מאוורר - הוא פשוט לא נתקע, אגב לא מדובר בבעית זכרון או עכבר או כל דבר אחר- זה החום הישראלי בוודאות ! השאלה: האם זה נורמלי שמחשב בטמפרטורת סביבה של 30 מעלות ומעלה ללא קירור חיצוני כלשהו יתקע כל הזמן ? או שמדובר בבעית חומרה ?

• 0 תגובות
    • 586 צפיות
  8. לסטודנט המתחיל לימודי הנדסאי תו"נ במגמת IT, שימוש כללי + אופיס כולל אקסס וכתיבה לאקסל + קצת לימודי תיכנות + קצת בסיסי נתונים וגם קצת תוכנות יעודיות כמו תוכנת ERP בתחנה בודדת (וגם כאמולציה למסוף למחשב מרוחק). קצת להנות מסרט מדי פעם. כהחלטה אין נטיה למשחקים עתירי גרפיקה וכד' . רצוי מקום קניה אחד לכל המערכת. אפשר RSM.CO.IL כי זה קרוב לבית. התקציב בכותרת רק לקופסה והתוכן שלה, בלי מקלדת/עכבר/מסך וכיוב"א. המחשב יהיה בחדר העבודה בבית כך שהשקט פחות קריטי כמו בחדר שינה או מחשב לקולנוע ביתי, שיקול ברמת עדיפות בינונית. צפי אורך חיים שימושי עד החלפה 4 שנים. חשבתי שאין לו צורך לרוץ למעבדי i וניתן להסתפק במעבד C2D או C2Q משיקולי עלות מול תמורה ועצם הצורך בהתחשבה ביישום הצפוי. מכא…

• 6 תגובות
    • 743 צפיות
  9. Started by matanefrat,

שלום! רציתי לדעת אם מישהו מכיר את המחשב הזה: Dell Inspiron Mini 1012.. ואם כן, האם הוא מומלץ בתור נטבוק לגלישה באינטרנט, סרטים ודברים כאלה.. עוד משהו שרציתי לדעת, אם אפשר לשדרג לו את הזיכרון ל-2 ג'יגה (הכוונה לבד) כי ראיתי שמוכרים אותו עם 1 ג'יגה ולא כתוב בשום מקום אם הוא תומך ביותר או שלא... (אני מניח שאם כן זה לא פוגע באחריות, יש לי מחשב inspiron ושידרגתי לו בעצמי) בכל מקרה, אם מישהו יש לו המלצה לנטובק הזה, או אפילו אחד אחר אני אשמח לשמוע, כי אני די מבולבל מכל הסוגים.. וגם לגבי שידרוג זיכרון ל2 ג'יגה לנטבוקים (כי לפי מה שראיתי לא מוכרים אותם עם יותר, ואם כן זה מקפיץ משמעותית את המחיר).. תודה!

• 0 תגובות
    • 814 צפיות
  10. אח שלי נכנס לקבע והוא החליט שהוא רוצה לקנות מחשב נייד בתחום המחירים של עד 3000 + או - אין חשיבות למחירו של המחשב ואין חשיבות למשקל או לחיי סוללה המחשב עצמו מיועד בעיקר להעברת זמן, ניגון סרטי HD גלישה באינטרנט וכדומה המשחקים היחידים שהוא אמור להרית הם משחקים דומי סימס, כך שאין צורך במחשב מפלצתי עדיפות למסך 15 אינץ' ומעלה תודה

• 0 תגובות
    • 666 צפיות
  11. ככה צריך שהמחשב יהיה מאוד מהיר זה מאוד חשוב לי ! סכום כולל של עד 2500 שח אם אפשר אז להוזיל צריך מהמחשב שלי אינטרנט מוזיקה ומשחקים קלים כמו דיאבלו וכאלה אין צורך בציוד הקפי יש צורך בצורב טוב שצורב דובל לייר בנוסף חשוב לציין כי יש ברשותי 500gb הארד דיסק חיצוני! זהו מחפש בבקשה מפרט מהחנויות הבאות www.tms.co.il ו- www.ksp.co.il תודה לעוזרים !

• 2 תגובות
    • 910 צפיות
  12. שלום חברים לאחר ששידרגתי מ-vista ל- WIN7 את המחשב גיליתי שהמיקרופון לא עובד. האם משהו נתקל בדבר כזה ? מבקש את עזרתכם. תודה שלמה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד בתקציב של בערך 6,000 ש"ח. לעבודה גרפית בעיקר על Photoshop CS5 Illustrator CS5 אני רוצה לשים עליו WINDOW 7 64BIT. רצוי מסך 15. תודה מראש על העזרה, איתמר

• 0 תגובות
    • 556 צפיות
  14. שלום חברים, אני חדש כאן בפורום, וקראתי בו רבות גם בעבר. אני זקוק לחוות דעת מפי המומחים כאן לגבי מפרט שקיבלתי (בניתי אותו יחד עם מוכרן). המחשב אמור לשמש בעיקר לאינטרנט, אופיס, מרכז הורדות (סרטים / מוזיקה), מדיה סרבר לסטרימר בסלון, שמיעת מוזיקה ושימושים כלליים אחרים. המפרט אינו כולל מסך, כיוון שמסך כבר בחרתי וארכוש בנפרד (DELL 2209WA). יש לציין כי מאוד חשוב לי שהמחשב יהיה שקט! מעבד אינטל - core i7 920 2.66 Ghz לוח אם gigabyte - x58a ud3r s1366 core i7 intel X58 DDR3 2200+ זכרון קינגסטון - 3 כפול 1 ג'יגה hyperx כ. מסך - Gigabyte GT220 nVidia 1 GB GDDR3 ד. קשיח - WD caviar black 1 TB 7200 RPM 32MB SATAII צורב - DVD LG *22 SATA מאוורר למעבד - arctic cooling freezer 7 pro rev.2…

• 3 תגובות
    • 659 צפיות
  15. שלום לכולם, אני חדש פה, בדיוק לקראת קניה של מחשב חדש. התקציב שעומד לרשותי הוא 2500 אני יוצר מוזיקה אלקטרונית במחשב פנטיום 3 מסכן.. עם 512 RAM חחחחח אני רוצה לשנות את זה, אני חייל דל משאבים.. זאת הסיבה שהתקציב כזה נמוך. 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 +- 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? עריכה ויצירת מוזיקה אלקטרונית, פרוטי , קיובייס וכו'. וכמובן קצת משחקים לא משהו רציני (פיפא) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: אין צורך להגזים עם הגרפיקה, משהו פשוט שתומך בהכל * אם המסך לא כלול במפר…

• 7 תגובות
    • 918 צפיות
  16. Started by charm,

היי לאחר שסקרתי הרבה מחשבים ויצאתי דיי מבולבל בעיקר הגעתי למסקנה שיש שני מחשבים שמתאימים לי גם מבחינת מעבד, גודל , משקל, מחיר למרות שזה בקצה של מה שאני רוצה להשקיע על מחשב נייד וכמובן שירות שבמקרה שאזדקק אדע שיש עם מי לדבר אז אשמח לדעת את דעתכם ואם חושבים שיש משהו שמתאים במקומם אתם מזומנים להציע לנובו http://www.shopla.co.il/item.asp?itemid=3912 HP http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5403&CatCode=315 החנויות שמוצגות שם בעיקר לצורך המפרט ולאו דוקא שמשם אקנה בתודה מראש ארז

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by marbarak,

שלום לחברי הפורום, לאחר מחקר מקיף, הגעתי למסקנה שזה הנייד בשבילי. המפרט: מסך מט, 13 עד 14 אינצ', HDMI, משקל עד 2.2 ק"ג, מעבד מסדרת i3\i5 ומחיר עד 5500. חשבתי גם על ה - Dell E6410 עם 14.1" אבל המשקל הסופי שלו הוא בסביבות 2.45 ק"ג (למרות מה שמפרסמים, המשקל הזה הוא עם סוללה 6 תאים, HD רגיל וכונן אופטי) וזה פוגע בניידות שלו עבורי. הבעיה לגבי ה - HP Probook 4320s זה שפשוט אין Reviews עליו, לא בעברית ולא באנגלית - יש משהו מאד קצר ב - http://forum.notebookreview.com/hp-compaq-voodoo-pc/476689-probook-4320s-reviews.html האם למישהו יש דעה\נסיון עם הנייד הזה? בתודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום למומחי הפורום, ברצוני לבנות מפרט של חומרת PC שייעודו העיקרי הוא שילוב של תחנת עבודה לשימושים טריוויאלים (אינטרנט, office וכד') ושרת 24/7 על בסיס virtualization של כ-Virtual Machines 3-4. התכנון הוא להריץ VMWare ESXi שעל גבו יותקנו VM-ים : SPLAT (Check Point SecurePlatform), כמה Linux distibutions, ומערכת וירטואלית Windows 7 אחת. נכון לעכשיו אני לא מגביל את התקציב על המערכת, כשהשאיפה היא כמובן למפרט עם רכיבים high-end איכותיים, עם יחס עלות-תועלת מקסימלי. הדגש למערכת הוא יציבות, בלי להתפשר על ביצועים ושקט. מיותר לציין שלמערכת לא יהיה שימוש ל-OC או יישומים דורשי גרפיקה "כבדה". לאחר סקירת שוק ראשונית, קיבלתי המלצה לרכיבים הבאים: 1. לוחות triple-channel מבוססי צ'יפסט x58A…

• 5 תגובות
    • 749 צפיות
  19. lg 130 win xp כבר הגדרתי שיכנס למצב המתנה בלוח הבקרה>> ניהול חשמל ולא עובד

• 2 תגובות
    • 632 צפיות
  20. שלום לכולם, חשבתי על המחשב הנייד הבא: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3500-nvd.htm הוא יחובר למסך פלזמה 50 אינץ. השאלה שלי אם ייראו בצורה רציפה וטובה סרטי בלו ריי מלאים (40GB) ולא רק מכווצים כמו MKV למיניהם? תודה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. המשחב יוצא כ3400 שח זה גם עם מסך 22" מה אתם אומרים עליו? ואם יש הצעה טובה יותר לדעתכם על 3500 שח + מסך אשמח לשמוע המחשב מיועד לעבודה רצופה פשוטה מדי פעם משחקים תודה

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  22. היי, אבקש עזרה בבניית מפרט למחשב HTPC שישמש לסרטים HD READY ואולי קצת משחקים. המחשב צריך להיות קטן - לוח אם - MICRO ATX / מידות דומות.. וחשוב שיהיה חזק (ככל שהגודל והתקציב מאפשרים) כונן סידי/צורב שיהיה קטן (כמו הגדלים של מחשבים ניידים.. אפילו באים בחשבון הכוננים שדוחפים את הדיסק..) כדאי שיהיה שקט.. צריך ספק כח (קטן!!) אך לא מארז! אני לא סגור אם צריך MICRO ATX או MINI ITX כי גודל המארז יהיה בסביבות 35X25 ס"מ (המידות הן בגדר "בערך" כי אני בונה את המארז ואני מניח שזה יהיה בהתאם לחומרה). כאמור, התקציב לכל העסק - 2,000 ש"ח. אין צורך בציוד היקפי. בברכה, יוחאי

• 4 תגובות
    • 779 צפיות
  23. הרכבתי את המפרט הבא: כפי שניתן לראות, המפרט עולה 4,695 ש"ח ב KSP (וזה עוד לפני התוספת של התשלומים). הבעיה היא שחרגתי יותר מדיי מהתקציב. אני מוכן להשקיע עד 4,500 ש"ח כולל מסך 22". בנוסף לכך, המפרט לא כולל מארז, שיעלה לי כנראה עוד 150 ש"ח לפחות. התקווה שלי היא שהמחשב יוכל להעלות משחקים ברמה גבוהה ב-3 שנים הקרובות לפחות. אשמח לקרוא את חוות דעתכם בנוגע למפרט, מה ניתן לשפר, לשמר, לשנות ואולי אפילו לקנות ממקום אחר... אגב, אני לא בטוח שהזכרונות מתאימים ללוח, קצת הסתבכתי... תודה.

• 34 תגובות
    • 3.2k צפיות
  24. Started by nirzx,

אני מתכוון לקנות את asus g73jh השאלה שלי היא האם לקנות את ה asus g73jh-a2 1600$ או את ASUS G73JH-RBBX05 - 1200$ 400 דולר הבדל גדול. ההבדלים במפרט לא מפריעים לי, פשוט המחיר של ASUS G73JH-RBBX05 ממש ממש זול, האם יש הבדלים בינהם חוץ מהמפרט? (כמו התחממות, קופא, וכו') תודה רבה לכל העוזרים.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  25. איזה מחשב צריך עבור הקלטות ועריכת מוזיקה? איזה מעבד מומלץ כמה זכרון צריך? בתודה מראש

• 8 תגובות
    • 667 צפיות

דיונים חדשים בפורומים