ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
מעבד: AMD 64 3700 San Diego לוח אם- ASUS A8N-E זיכרון: Twinmos DDR 400 MHz CL 2.5 - 2 GB כרטיס מסך: LeadTek WinFast PX 7800GT 256MB 256BIT PCI-E,VIVO דיסק: Seagate SATA II 160 GB ספק: ENERMAX NoiseTaker 485W 1. האם יש צורך במעבד עם ליבה כפולה לדעתכם, באופן כללי לא רק קשור למשחקים. 2. איזה מארז מומלץ? 3. איזה כרטיס של ATI נמצא בליגה של 7800-6800 ומומלץ? 4. אפשר לחסוך קצת בזיכרון או במעבד?
-
- 15 תגובות
- 899 צפיות
-
-
הלפטופ ישמש כמעין תחליף שולחני - אך בכל זאת אשמח למשהו שהוא לא כבד מדי... תודה רבה !
-
- 8 תגובות
- 899 צפיות
-
-
הקדמה : בחצי השנה האחרונה המחשב הרבה לקרוס והיה צורך להתקין הכל מחדש 6 פעמים. אחרי שהוחלפו ( לסירוגין ובשביל לבודד את הבעייה) ....הזכרון, הארד דיסק, הספק והוצא כרטיס המסך הגעתי למסקנה כי ככל הנראה הבעייה היא במעבד/לוח אם והחלטתי לשדרג. אשמח לעזרתכם בבחירת הרכיבים שאוכל לנצל מהמחשב הישן שלי לצורך הרכבת המחשב החדש. אני מניח שאצטרך : לוח אם / מעבד / מארז/ פתרון קירור איכותי זהו המפרט הקיים: INTEL I3-540 GIGABYTE GA-H55M-D2H SAMSUNG F3 HD502HJ 500 GB SATA 2 G/SKILL DDR3 4MB 1333MHZ GAINWARD GTX 460 768 MN DDR5 HEC 66RC מארז SEASONIC S12II 430W צורב LG 1. מה התקציב המקסימאלי?כ 1600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, ואם צריך להוסיף עוד 100-50 שח 2. מה שימושי …
-
- 8 תגובות
- 899 צפיות
-
-
היי, חשבתי לקנות את המחשב הזה בארה"ב ואז רק להוסיף כונן SSD. איך יודעים אם זה אפשרי להוסיף לו את הכונן SSD? תודה.
-
- 0 תגובות
- 899 צפיות
- 1 follower
-
-
הלפטופ שלי נפל על הרצפה(כמה פעמים השנה ) מאז הסוללה שלו קצת נופלת, אבל הוא בסדר. קניתי לו רמקולים בחיבור USB והם נהרסו אחרי חצי שנה, חשבתי שאני הרסתי אותם אז קניתי את אותו דגם שוב והפעם הוא נהרס אחרי שלושה חודשים(נהרס הכוונה הרמקולים עושים רעש של טרקטור כזה) אז עכשיו קניתי X-MINI 2 מדהימים. חיברתי למחשב והכל טוב, אבל כשהם מחוברים דרך הUSB לטעינה הם מקרקשים קצת... אני משקשקת שהם יהרסו גם!!! עלו לי 230 שקל! יש מצב שהמחשב רוצח לי ציוד היקפי? איך אפשר לבדוק דבר כזה? ???
-
- 3 תגובות
- 899 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד טוב עם כרטיס מסך לא מובנה, אבל לא צריך שיהיה איזה 9600... מסך 15+ בעיקר ישב בבית ומיועד לעבודות משרדיות, סרטים וכל מני (לא משחקים). מצאתי את זה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3024&CatCode=315 האם אתם יכולים להמליץ לי על משהו יותר טוב באותו התקציב? תודה
-
- 7 תגובות
- 899 צפיות
-
-
3000 זה לא המקסימום, אפשר להתגמש אם יהיה צורך. ייתכן שאאלץ להתקין במחשב את כל התוכנות הנדרשות: גם מטלב, גם מייפל, גם מתמטיקה, ועוד שפות תוכנה כמו C# וכאלה. אצטרך שהכל יעבוד בצורה אופטימלית. ייתכן שאצטרך לעסוק בעיבוד תמונות. לא מתכוון לשחק במשחקי מחשב. בכלל. כרטיס קול/רמקולים עדיפים להיות ברמת מערכת סטריאו, עם surround . אם זה מה שייגרום למחשב לעלות יותר מ-3000, אתגמש במחיר. מסך כבר יש. מצויין, 22 אינץ סאמסונג'. זה הרכיב היחידי שאני לא צריך. שקט לא חשוב. שום אוברקלוק כולל התקנה מערכת הפעלה ואנטיוירוס. תודה רבה מראש!
-
- 4 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שלחתי לפני מספר ימים דוא"ל לבעל חנות קטנה באזור עפולה (starcomp.co.il) עם מפרט שביקשתי: Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19-2F W Front USB 300W NEC ND-4540AW x 16 Bulk DVD±R/RW AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 Tray Sony/Citizen/Panasonic/Teac 1.44MB 3,5" FDD Western Digital 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD DFI LanParty NF4 ULTRA-D nForce 4 Ultra 939 Motherboard Twinmos Speed Premium 512MB DDR 3200 Memory x2 PowerColor Radeon X800GT PCI-e 256 MB DDR3 Retail Video Card וזה מה שהוצע לי בתגובה: Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19-2F W Front USB 300W (not found) CC+3 Gsmart 190/420/430 Silver 500 30$ NEC ND-3540AW x 16 Bulk DVD±R/RW 46.5$ AMD Athlon 64 3000 …
-
- 10 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שלום ברשותי כרטיס מסך חדש SAPPHIRE HD6570 1GB DDR3 (UP TO 2.8) הכרטיס חזר מהיבואן עכשיו בתמורה לכרטיס אחר שהתקלקל, אז יש לו רק איזה 4 חודשים לאחריות אבל הכרטיס חדש בכמה אפשר למכור?
-
- 0 תגובות
- 899 צפיות
-
-
אהלן, מחפש מחשב נייד . תקציב- עד 3000, עדיפות לפחות הפרמטר הכי חשוב- קל משקל * מטרות המחשב? אופיס ואינטרנט * גודל המסך?12.5'' ומעלה האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן פעולה סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) 100ג'גה * כונן אופטי?לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא אפל תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 899 צפיות
-
-
היי אני צריך את עזרתכם בבנית מחשב ב5000שח כלל מסך LCD מקלדת ועכבר המחשב לבית עם ילד קטן(12) שמשחק במחשב דיי הרבה וגם להורים שמשתמשים באינטרנט אימילים ואופיס ורוצים שהכל יזוז מהר וחלק במערכת הפעלה הצעות עדיף מאיזור חיפה (נועה או KSP) תודה.
-
- 11 תגובות
- 899 צפיות
-
-
נתקלתי לאחרונה בפרסומות המיועדות לעסקים שמציעות רכישת מחשבים מרוכזת לעסקים. האם לידיעתכם ניתן לארגן מכירה קבוצתית כזו לאנשים פרטיים? יש מישהו שיודע איך זה מתבצע? במידה וזה אפשרי, מה דעתכם לארגן מכירה כזו בקרב משתתפי הפורום? נראה שפער המחירים גדול יחסית, ולסטודנטים זה יכול להיות מצויין... הנה דוגמא לבאנר שנתקלתי בו בשיטוטי אחר מחשב ב-ZAP (מישהו מכיר אותם? / יודע איך זה נעשה?) http://broknerneta.pas-rahav.com/dell/f5/cms/ יהיה נחמד אם יוזמה כזו תצא לפועל, אני אשמח להשתתף בה בכל מקרה...
-
- 0 תגובות
- 899 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולא לחרוג אבל אפשר איזה מאה-מאתיים פה ושם אם זה ממש יעשה הבדל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 בערך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מיני, משחקים עדכניים כמו far cry 3 וmetro last light -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920-1080 23' + מסך משנה 1280-1024 -לאילו הג…
-
- 11 תגובות
- 899 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג בכ 500 ש"ח במידה ויש משהו מאד ממומלץ. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שימוש ביתי פשוט של גלישה באינטרנט, סקייפ, יוטיוב. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). דפדפני אינטרנט, סקייפ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג . -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …
-
- 0 תגובות
- 899 צפיות
-
-
אז קודם כל הריכיבים שיש ברשותי: raedon x800 hd sata2 samsung 200gb אני צריך את עזרתכם בבחירת ספק, לוח אם וזכרונות אני חשבתי על המעבד e6300 לוח asrock conroexfire זכרונות שני סטיקים של 667 512mb ספק raidmax 400w המחשב מיועד למשחקים, אוברקלוק קל אשמח לקבל מפרטים שונים וחוות דעת על המפרט הקיים תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שלום לכולם, צריכה את עזרתכם. יש לי מחשב נייד מדגם acer aspire 5741g מזה מספר חודשים יש כמה תקלות מוזרות במחשב שלי. הבעיה היא שלמרות שהמחשב מחובר למטען הסוללה לא מגיעה למצב של 100% יותר מזה היא לא מגיעה למצב של 50% - כך שיוצא מצב שתמיד צריך להיות מחובר וזמין למטען. המחשב ברשותי מזה כשנתיים, פחות או יותר. בנוסף, המקלדת קשה מאוד! צריך ממש להתאבק לפעמים, ודבר זה פשוט מתסכל באמצע הקלדה מהירה באמצע שיעור (סטודנטית) יתרה מכך, קרה לי בחודשים האחרונים שפשוט חלונות נסגרים מעצמם, כאילו נלחץ משהו במקלדת ונסגר החלון (קרה בכרום - דפדפן, ולא פעם ב word 2010 - נמחקו לי כתוצאה מכך שיעורים שלמים....) אין סיכוי שמדובר במישהו שפרץ וכו' היות והמחשב עבר פירמוט וניקוי כולל, כמו כן קיים ESET Sma…
-
- 1 תגובה
- 899 צפיות
-
-
שלום. רציתי לשאול איזה כרטיס מסך חזק/עדיף יותר מהשלושה: NVIDIA GeForce G 103M (512 MB Dedicated, Up to 1790 MB וNVIDIA® GeForce® G105M Up to 1791 MB of TurboCache™ (512 MB dedicated) nVIDIA GeForce 9600M GS 512MB
-
- 2 תגובות
- 899 צפיות
-
-
רציתי לדעת מה אתם אומרים על זה אני לא רוצה להשקיע הרבה על המחשב שלה כי היא צריכה אותו למשחקים פשוטים כמו סימס 1 ולאייסיקיו ולעוד תוכנות פשוטות מאוד ובקשר לכרטיס מסך יש לי בשבילה בבית כבר את ה - 5200FX החרא שלי אבל היא לא צריכה יותר מזה לצרכים שלה מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon64 2800+ (S-754) 1 670 670 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ K8NS (s754) Nforce3 250 1 425 425 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512Mb 400MHz AData /VT 1 280 280 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL כמות מחיר סה"כ 80GB 7200 8MB WD800JB 1 340 340 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY כמות מחיר סה"כ Teac/SONY 1.44 1 50 50 מארזים? כמות מחיר סה"כ HEC Compucase CI-…
-
- 7 תגובות
- 899 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: משחקים כבדים ככל שניתן, בעיקר wow אבל גם פרוטוטייפ ופיפא 2010 וכאלה.. מסך 22 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? צורב. 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 5, שיהיה קצת רועש אבל לא בהגזמה. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת ה…
-
- 7 תגובות
- 899 צפיות
-
-
המחירים של קייאספי. Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE ש"ח 835 2x512Mb 400MHz Samsung ש"ח 560 ?DFI Infinity NF4 Ultra s939? לא כתבו שם מחיר אבל זה עולה 550-600 בערך 7600GT 256MB TV, DVI, PCI-E eVGA ש"ח 1290 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II SEAGATE ש"ח 445 HEC Compucase CI-6A21 400W ש"ח 450 מה אתם אומרים?
-
- 14 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שלום , המחשב שאני בוחר: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5010 הצרכים שלי למחשב (מועתק מאשכול ישן שכתבתי פה): אני לא מנייד אותו הרבה , ולכן חיי סוללה פחות קריטיים. חשוב שהוא יהיה עם מסך גדול יחסית... מה דעתכם על המחשב הזה?
-
- 4 תגובות
- 899 צפיות
-
-
אהלן הגיע הזמן שאקנה לעצמי מחשב נייד חדש היות והנייד הישן (מאוד ישן יש לציין) אינו מספק אפילו את המינימום של גלישה באינטרנט. אז כמה דברים שחשובים לי 1 - 4GB של זכרון לעבודה שוטפת ואפליקציות כבדות 2 - מעבד ברמה של T6600 ומעלה יהיה מעולה 3 - כרטיס גרפי שהוא חלק מאוד חשוב אצלי, 9600M יהיה טוב, אבל אם אפשר להשיג מחשב עם כרטיס גרפי פשוט ואז לשדרג במסגרת התקציב גם יהיה טוב 4 - כונן קשיח עם דגש על מהירות, נפח מינימאלי מבחינתי 160GB (אבל באמת שהדגש שלי יהיה על מהירות) המשחקים שאשחק הם משחקים חדשים מכל בחינה וכן, אני מודע לעובדה של התפשרות בהגדות ואין לי שום בעיה עם זה כמו כן אכתוב הרבה באופיס תוך כדיי גלישה מרובה באינטרנט (מה שמצריך זכרון רב) המסך שאני רוצה למחשב הוא מ…
-
- 9 תגובות
- 899 צפיות
-
-
אני מעדיף שיהיה מהאתר www.ksp.co.il מכיוון שאני אולי אקנה משם את המחשב. כ.מסך אני מעדיף 9800Pro וזיכרון אם יכנס לכם אז תשימו 1024 תודה. עריכה:-------------- אני לא מתכוון לעשות OC בזמן הקרוב (שנה+-) כולל: מסך, DVD לא כולל: מודם, תקליטון 1.44, צורב.
-
- 4 תגובות
- 899 צפיות
-
-
אהלן חברה, רציתי לקנות מ SAGER את הNP9850 אבל אחרי שעשיתי בדיקה מקיפה מסתבר שהכרטיס מסך "חלש". האם זה נכון להשוות אותו ל 8800 GS SLI והכי חשוב האם אני אריץ את CRYSIS על ההגדרות הכי גבוהות (ולא אני לא ז**ת גרפיקה אלא פשוט רוצה להבטיח שהמחשב יריץ את המשחקים הכי דורשים מבחינת גרפיקה ל 3 השנים הבאים בלפחות על הגדרות בינוניות שזה עד יציאת הקונסולות דור הבא ב 2012) ולכמה זמן יחזיק מעמד המחשב הנה קישור שטוען שה 280M GTX בעצם יותר איטי מגרסת הנייח ב 40%! : http://optimitza.cat/news/2009/07/07/laptop-vs-desktop-geforce-gtx-280m-vs-gtx-280-toms-hardware/ והנה קישור : http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-280m,2353.html שטוען שהכרטיס הנל מבוסס בעצם על ה8800 רק בטכנולו…
-
- 12 תגובות
- 899 צפיות
-
-
היי, בגדול אני צריך מחשב נייד שישמש לפיתוח תוכנה וקצת משחקים לא חדשים. אם יש אופציה למסך גדול זה יהיה בונוס נחמד. הנה תשובות קצת יותר מפורטות לשאלון: * מטרות המחשב? הבסיס זה כמובן אינטרנט, אופיס, סרטים וכ"ו (לא קריטי לי שיהיה סופר איכותי בגזרת הסרטים), וכאמור גם ישמש לצרכי פיתוח (visual studio וכ"ו) ומשחקים לא תובעניים (נניח torchlight) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? פה אני יהיה מוכן להשקיע כדי לקבל מסך כמה שיותר גדול. נדמה לי ש15" זה הסטדרנט, אז אם אפשר 17" ואפילו יותר, במסגרת התקציב, זה יהיה נחמד מאוד * רזולוציית המסך? עדיף שתיהיה כמה שיותר גבוהה, אבל לא יהרוג אותי אם לא * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? שלא יהיה fn מצד שמאל של ה-ctrl כוס ע***. סתם... אבל…
-
- 4 תגובות
- 899 צפיות
-