עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by udi,

שלום לכולם יש לי מחשב שמפרטו הוא amd xp 1700 msi nforce k7n420 sdram 256 mb צורב של plextor 48*24*48 cd lg *52 זה פלוס מינוס המפרט הבעיה היא שהלוח מתחיל לעשות בעיות חמורות {לעיתים דחופות הוא לא מאתחל את המחשב בכלל והחשב לא עולה הכוונה שהביוס לא מתחיל אפילו לספור את הזיכרון בהתחלה} השאלה היא כאן האם כדי לשדרג את המחשב עכשיו ואם כן למה או רק להחליף את הלוח כרגע למשהוא פשוט ולחכות שהלוחות החדשיים שתומכיים במעבדיים החדשים של AMD יצאו ואז רק לקנות גם מעבד וגם לוח טוב מה המלצתכם ?

• 3 תגובות
    • 913 צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ-500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, וגם הרצת MATLAB ותוכנות כבדות אחרות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב? הכל מהכול. FO4 כשיצא, ARMA 3, DCS, DIRT RALLY, והרשימה ממשיכה... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 1920X1200, אבל ייתכן וארצה לחבר שלוש מסכים במקביל בשלב מסויים. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…

• 1 תגובה
    • 913 צפיות
  3. Started by sabarula,

אני רוצה לקנות מחשב נייד, בעיקר למטרה של העברת מידע (USB 3) וצפייה ב-HD, עם חיבור לטלויזיה. אני רוצה מעבד i5, וחשבתי לשדרג אותו. הבעיה שאני מתקשה להבין באיזה רכיבים שווה להשקיע, ובמה אני לא ממש אשתמש. רציתי לשאול לגבי: כונן קשיח, זכרון, המעבד וכרטיס מסך. כונן קשיח לאיזה שימוש כדאי לקנות כונן 7200? האם זה משפר משמעותית את הביצועים? אולי עדיף לקנות SSD 5400 באותה מידה? זיכרון ה- 4GB הסטנדרטי מספיק? או שיש טעם להוסיף בתקווה שזה יגרום למערכת הפעלה להיתקע לעיתים יותר רחוקות? מעבד מה שבאמת בלבל אותי יותר מהכל זה שקראתי פה בפורום שמישהי כתבה בתגובה ל-3 המלצות שכללו מעבד i5: "הייתי מעדיפה דווקא מחשב עם מעבד מהדור החדש..." שאלה ראשונה איך אני יכול בכלל לבדוק אם המעבד הוא …

• 6 תגובות
    • 913 צפיות
  4. Started by zion789,

שלום, חבר של אבא שלי חוזר מארה"ב בקרוב מאוד ורציתי שיקנה לי מחשב-לכן רציתי את ההמלצות שלכם למפרט הכי טוב שאני יכול לבקש(עד 1500$ או 5500 ש"ח-שזה בארץ פחות או יותר מחיר ממש טוב למחשב בעל ביצועים למרות שבמחיר הזה אתה יכול להביא מחשב בהרבה יותר טוב!). אז ככה המחשב שאני יביא משמה יהיה בעיקר למשחקים כבדים שהגג הוא כמובן קרייסיס(כי אין משחק שמשתווה לו בגרפיקה),הדבר השני זה סרטי HD וכמובן הדבר השלישי זה מוזיקה...אני כמובן ביקשתי משמה מחשב כי היחס מחיר ביצועים לעומת הארץ הוא גבוה כי החלקים יותר זולים... עכשיו מה שרציתי שיהיה במפרט זה: *לפחות 4 ג'יגה זכרון לויסטה(עם החבילת שירות החדשה שלה שאני מאמין שתשפר אותה,וגם למשחקים שדורשים 4 ג'יגה זכרון בויסטה) *דיסק קשיח בנפח של חצי טרה לפ…

• 3 תגובות
    • 913 צפיות
  5. שלום לכולם אני צריך עזרה בבקשהאני צריך מחשב נייד למטרות עבודה בתוכנות כגון אוטוקד וגוגל סקטצאפ עדיפות לדגמים בעלי המעבדים האחרונים של אינטל תודה לעוזריםשלומי ברוך

• 1 תגובה
    • 913 צפיות
  6. Started by genia,

/

7. Started by Idani26,

שלום לכולם, בעבר נעזרתי בפורום עבור מחשב שרכשתי ואשמח לקבל ייעוץ עבור מחשב נוסף. דרוש מפרט עבור מחשב נייח לשימושי גרפיקה ברמה מאומצת-רינדורים בתוכנות ADOBE CC/SONY VEGAS/MAYA/AFTER EFFECTS התקציב הוא עד 8K לא כולל ציוד הקפי. אני גר באזור ראשון אז אשמח לחנות מהאזור. במפרטים המומלצים באתר קיים מפרט מעניין, מה דעתכם עליו בכל אופן-https://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/18 תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 913 צפיות
  8. Started by itamsh,

שלום, לאחר שוטטות ענפה בחנויות ובאינטרנט הבנתי שהלנובו e330 יתאים לי בול. רק שאני מתלבט בין שני דגמים: 1)הדגם עם i5-3210 2)הדגם עם i3-3120 האם ההבדל במחיר(כ300 ש"ח) זניח בהשוואה לכמות האיכות שאקבל בi5? ושאלה נוספת: האם זה מקובל להחליף בחנות את הכונן לssd? ודבר אחרון,שאלה כללית- ההבדל בין המעבדים היכן הוא נראה?(האם הוא משפר את המהירות כמו ssd?) אם השימושים העיקריים הם אופיס האם ארגיש הבדל בין המעבדים? ואם תגידו שבהפעלת משחקים זה מורגש והלא הכרטיס מסך בכל אופן לא מיועד למשחקים?! אשמח לתשובות איתמר

• 6 תגובות
    • 913 צפיות
  9. Started by krisss,

ככה, הרכבתי את המחשב הבא , וידוא הריגה - רגע לפני קניה --> ???אשמח לקבל חוות דעת על הדברים הבאים: 1. אם כל החלקים הנ"ל יתאימו ללוח האם שמצויין למטה 2. המחשב הולך להפעיל תוכנה כבדה 24/7 האם יש צורך בקירור נוסף \ קירור איכותי יותר \ שקט יותר. 3. רעיונות לשיפורים והצעות יתקבלו בברכה. תודה לעוזרים! סה``כ מחיר ליח` כמות מוצר ₪ 1,179 ₪ 1,179 1 מעבד AMD Phenom II X6 1090T Black Edition Box ₪ 422 ₪ 422 1 לוח אם Gigabyte GA-880GM-UD2H ₪ 630 ₪ 315 2 זיכרון Kingston DDR3 4096MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 ₪ 235 ₪ 235 1 מארז ללא ספק Thermaltake V4 Black ₪ 622 ₪ 622 1 כונן קשיח Crucial SSD C300 2.5" 64GB SATA3 ₪ 270 ₪ 270 1 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32M…

• 5 תגובות
    • 913 צפיות
  10. שלום אני מחפש מפרט בסיסי בתקציב מקסימלי של 2000 ש"ח (חריגות קטנות ייתקבלו) ללא שום צורך בציוד היקפי (מסך, מקלדת, עכבר...). המחשב ישמש לאופיס, אינטרנט ומשחקים לא עתירי גרפיקה חדשה, לכן אבקש שיושם גם דגש על כרטיס המסך. תודה רבה לכל העוזרים

• 13 תגובות
    • 913 צפיות
  11. Started by michaelr,

לוח אם-Gigabyte GA-990FXA-UD3 841 ש"ח http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3206 מעבד-AMD FX-8150 Bulldozer 3.6Ghz] 1,343 ש"ח http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3311 זכרון-G.Skill RipJaws-X 16GB Kit 8GBx2 988 ש"ח http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3326 ספק כוח-sEnermax REVOLUTION85+ 1250W 85Plus Silver 1,392 ש"ח http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2730 מארז- NZXT Phantom 700 ש"ח http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3433 קרור-Antec Kuhler H2O 620 367 ש"ח http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3160 סה"כ5,362 ש"ח *כרגע אני לא מתכוון לקנות כרטיס מסך מכיוון שאני מחכה לראות מה יש ל NVIDIA להציע עם הכרטיסים החדשים אז אני אשתמש…

• 6 תגובות
    • 913 צפיות
  12. שלום, אני מחפשת מחשב נייד ואשמח לייעוץ בבחירה. אני אשתמש במחשב לעבודות משרדיות- סטודנטית שרוצה לקחת את המחשב לאוניברסיטה ולשימוש ביתי בדירה של אינטרנט, אופיס וצפייה בסדרות וסרטים (לא HD). מחפשת מחשב קל יחסית (עד 2.5-3 קילו), גודל מסך לא כזה עקרוני אבל עדיף בסביבות ה13-14 אינץ'. מבחינת זמן סוללה אני אצטרך משהו כמו שלוש וחצי שעות. צריך שיהיה במחשב אפשרות חיבור לWIFI, USB2 ולא איזה משהו מיוחד. אין צורך בכונן אופטי. אחריות ארוכה ככל האפשר מיצרן טוב. טווח המחירים עד 3200 ש"ח. תודה אלה

• 1 תגובה
    • 913 צפיות
  13. שלום הציעו לי לקנות ב-1500 ש"ח מחשב אמנם היה בשימוש אבל ראיתי אותו הוא ממש כמו חדש... 1- האם זה שווה את ה-1500 שקל? http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=591869 2- מה האפשרויות שידרוג שלו? 3- כמה בערך עולה שידרוג למחשב נורמאלי... אני צריך את המחשב בעיקר לאינטרנט.רציתי משחקים אבל הבנתי שיש למחשבים ניידים קצת בעיה עם זה... תודה ויום טוב

• 7 תגובות
    • 913 צפיות
  14. Started by irit23,

מה התקציב המקסימאלי? 6000 ₪ האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם ניתן לחסוך אז למה לא במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ₪ מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים,עבודה משרדית והמון צפייה בסרטים במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות נראה לי עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 3 האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן חשוב לכלול מערכת הפעלה מתי מתוכננת קני…

15. Started by SUPER300,

שלום לכולם ! התחלתי לא מזמן להרכיב לעצמי מחשב חדש, והגעתי לחלק של בחירת זיכרון הRAM (קניתי לבינתיים רק כרטיס מסך). מה עדיף? לקנות זכרון 2x4GB במהירות של 2133 Mhz, או לקנות זכרון 4x4GB במהירות של 1333MHz? (המחשב מיועד למשחקים). תודה לכל העוזרים!

• 7 תגובות
    • 913 צפיות
  16. שלום רב, אני גרפיקאית שמעוניינת לרכוש מחשב נייד. המחשב צריך להריץ Photoshop Indesign Dreamweaver Illustrator אני צריכה את המחשב לעבודה בבתי קפה ומול לקוחות יש לי מחשב שולחני מקצועי מאוד מעבר לכך אודה מאוד לחוות דעתכם למפרט למחשב הנייד דגם נייד :L675D-S7104 של טושיבה. מפרט: Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit AMD M880G chipset AMD Turion II P560 2.5 GHz dual-core CPU (מקביל ל I3) 4 GB 500GB Serial ATA hard drive DVD±RW DL drive ATI Mobility Radeon HD 4250 graphics with 256 MB - 1917 MB dynamically allocated shared graphics memory DOLBY Advanced Audio with built-in stereo speakers 10/100 Fast Ethernet 802.11b/g/n Wireless LAN Multi-in-one digital media card reader Webc…

• 1 תגובה
    • 913 צפיות
  17. Started by eliom,

שלום רב. יש לי מחשב נייד hp דגם dv61340 15.6אינץ.ומספר דגם של המסך: claa156wb11a ולאחרונה הופיעו כמה פיקסלים שרופים במסך. ואני רוצה לקנות מסך חדש.. 1.האם הדגם של המסך שיש לי זה מט או מבריק? 2.מה איכותי יותר מט או מבריק? 3.אני רוצה לקנות באיביי. האם הדגם הזה יכול להתאים למחשב שלי? http://www.ebay.com/itm/CLAA156WB11A...312#vi-content או זה. http://www.ebay.com/itm/CHUNGHWA-CLA...p2054897.l4275 4.איזה עוד דגמים יכולים להתאים לדגם המחשב שלי?. תודה.

• 1 תגובה
    • 913 צפיות
  18. שלום לכולם, אנא המלצותיכם לנייד, חשוב לי שיהיו המאפיינים הבאים במחשב זה: 1. מעבד מסדרת CORE 2 DUO 2.מסך LED גודל 15 (ומעלה אם אפשרי במסגרת התקציב...) 3. זיכרון 4GB 4. יציאת HDMI שיהיה לו אמינות ונותן אחריות מאחורה לא איזה משהו מפוקפק..... רב תודות לכם

• 5 תגובות
    • 913 צפיות
  19. אז קודם כל הריכיבים שיש ברשותי: raedon x800 hd sata2 samsung 200gb אני צריך את עזרתכם בבחירת ספק, לוח אם וזכרונות אני חשבתי על המעבד e6300 לוח asrock conroexfire זכרונות שני סטיקים של 667 512mb ספק raidmax 400w המחשב מיועד למשחקים, אוברקלוק קל אשמח לקבל מפרטים שונים וחוות דעת על המפרט הקיים תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 913 צפיות
  20. צריך בשביל חבר מפרט זול מאד (סביבות 2000 ש"ח) לעריכת סאונד, לא צריך: מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים, צורב, CD, כונן קשיח, כרטיס קול (ייקנה בעתיד.... כנראה חזק). המחשב אמור להריץ תוכנות בסגנון של CueBase, Maven3DPro, ודומיהן. כמו כן, זה צריך להיות גם לשימוש שוטף (כמובן), וגם למשחקים לא כבדים (עוד לא בטוח... עדיף לותר על האופציה הזאת.) תודה... :DJsmile:

• 5 תגובות
    • 913 צפיות
  21. Started by Genom_g,

רציתי לדעת מה אתם אומרים על זה אני לא רוצה להשקיע הרבה על המחשב שלה כי היא צריכה אותו למשחקים פשוטים כמו סימס 1 ולאייסיקיו ולעוד תוכנות פשוטות מאוד ובקשר לכרטיס מסך יש לי בשבילה בבית כבר את ה - 5200FX החרא שלי אבל היא לא צריכה יותר מזה לצרכים שלה מעבדי ?AMD? כמות מחיר סה"כ Athlon64 2800+ (S-754) 1 670 670 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE כמות מחיר סה"כ K8NS (s754) Nforce3 250 1 425 425 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512Mb 400MHz AData /VT 1 280 280 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL כמות מחיר סה"כ 80GB 7200 8MB WD800JB 1 340 340 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY כמות מחיר סה"כ Teac/SONY 1.44 1 50 50 מארזים? כמות מחיר סה"כ HEC Compucase CI-…

• 7 תגובות
    • 913 צפיות
  22. Started by singera,

1 x LITEON 48x 24x 48x CD-RW - (OEM) - BLACK 1 x ABIT IS7-E (865PE) - ATX 1 x COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE - black 1 x CREATIVE Modem Blaster 56K - PCI 1 x LITEON CD ROM X52 - Black 1 x WD 80GB-8MB-7200RPM ATA100 1 x MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 1 x XpertVision RADEON 8500LE - 64MB DDR 1 x INTEL Pentium 4 - 2.4 - 512K Cache, 800Mhz FSB 1 x 256MB TwinMos DDR PC3200/400 (TMD7608F8E50B) - original 4,117.75 ש"ח

• 2 תגובות
    • 913 צפיות
  23. שקט וקר חובה עיבוד הוידאו בחומרה, כולל MKV אם כרטיס מסך אז עם קירור פסיבי מקלדת אלחוטית תאימות ל WIN7 שתי אפשרויות שאני רואה 1. לוח ומעבד חדשים, ציפסט של HD על הלוח 2. לוח ומעבד ותיקים ומוכחים, כרטיס מסך נפרד באופציה הראשונה יש אפשרות עם קצת חריגה למפרט הבא Gigabyte GA-H55M-UD2H H55 CHIPSET, יחידות 1 ₪583 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1506 Intel Pentium G6950 Socket 1156 2.8Ghz BOX, יחידות 1 ₪488 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1476 OCZ 2GB DDR3 1333Mhz Gold, יחידות 1 ₪290 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=905 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata HD103UJ, יחידות 1 ₪408 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=502 צורב LiteOn DH22A8S …

• 4 תגובות
    • 913 צפיות
  24. Started by Belgid,

קניתי לפטופ של Asus, עם דיסק קשיח 750 ג'יגה. הוא מגיע עם 2 כוננים, C, בנפח של 350 ג'יגה, ו-D, בנפח של 400 ג'יגה. יש לי 2 שאלות, איך אני מפצל את כונן C? בעיקרון יש כבר 50 ג'יגה תפוסים ככה שאני רוצה שהוא יהיה 100 ג'יגה גג, יותר מזה אני לא צריך. עם איזו תוכנה אני עושה את זה? השאלךה השנייה היא איך אני מגבה את כונן C? יש תוכנה שמגיעה עם הלפטופ (ASUS RECOVERY), של גיבוי מחיצות עם תמיכה של הלפטופ בBOOT, כדאי להשתמש בה? אם אני משתמש בתוכנה אחרת (שאתם תמליצו לי עליה) הלפטופ יידע להשתמש בקובץ שייווצר על מנת לבצע שחזור?

• 2 תגובות
    • 913 צפיות
  25. Started by gabbay,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1900X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן …

• 0 תגובות
    • 913 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.