עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן, קיבלתי הצעה למפרט הבא, אשמח לשמוע את דעתכם והאם ניתן להשיג יותר טוב במחיר של עד 4K. אני מתכנן לקנות אותו כבר ביום יומיים הקרובים, כל עזרה/הערה/שינוי יתקבלו בשמחה (: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג בכלל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) גיימינג ברמה טובה, תכני HD, קצת MATLAB ופוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).קצת matlab ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.לא משהו ספיצי, משחקים שיצאו לאחרונה ובשנים האחרונות. -מהי …

• 0 תגובות
    • 959 צפיות
  2. שלום, אני שוקל לשדרג את המחשב שלי בן ה 5, התקציב הוא כ 4000 ש"ח, זה המחשב שיש לי כיום (במקור הכרטיס מסך היה 7870 XT, אבל שידרגתי אותו ל 1070). האם באמת יש צורך לשדרוג המחשב לצורך גיימינג? בעבודה שגרתית בגדול המחשב סבבה, יש בעיות קטנות כמו RESTART מאוד איטי (פעם היה טס), אני תוהה אם זה קשור ל SSD...(אחרי 5 שנים אולי כדאי להחליף את ה SSD? הוא ימות לי בקרוב?) את המארז למשל אני מאוד אוהב אז לא חייב אולי לשדרג, מצד שני את המעבד והלוח אם כן חשוב לי לשדרג, אני רואה שהמעבד לפעמים קופץ ל 100%... מה אתם חושבים לגבי הספק כוח? אחרי 5 שנים הוא יכול לסחוב עוד 5 שנים ככה? ומה לגבי הזכרונות? מעבד i5 4570 3.2Ghz לוח אם Gigabyte GA-B85M-HD3 כרטיס מסך GIGABYTE 1070…

• 0 תגובות
    • 959 צפיות
  3. Started by assafmag,

שלום לכולם, מחשב לא למשחקים כבדים אבל כן בשאיפה למחשב חזק ככל האפשר ולמהירות ולאפשרויות שדרוג מקסימליות. הפריטים שכבר יש לי (שאני לא צריך לקנות): זכרון DDR 400 1750 MB צורב דיוידי מסך מקלדת/עכבר/רמקולים כ.מסך (PCI-E) את כל השאר (מעבד, לוח אם, מארז, וכו') אני רוצה לקנות חדש . התקציב שלי, כאמור, עד 1700 ש"ח. תודה לכל מי שיעזור. (יש סיכוי למעבד כפול ליבה????)

• 13 תגובות
    • 959 צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרצת עד 3 מכונות ורטואליות במקביל עם תוכנות עיבוד מידע ושרתי DB. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר , DB Oracle, SQL Server, Informatica, Microstrategy, Obiee ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23" -לאילו הג…

• 2 תגובות
    • 959 צפיות
  5. Started by Hayabusa,

צריך מחשב נייד לסרטים , אינטרנט וסדרות , גם לצפייה דרכו וגם לחיבור לטלוויזיה. שימוש במהלך הצבא , לכן דרוש גם NETSTICK. אם אפשר המלצה גם למחשב וגם לחבילה של NETSTICK באחת החברות [סלקום / אורנג / פלאפון / כול חברה אחרת] עדיף שלא יעבור את ה 2k.

• 0 תגובות
    • 959 צפיות
  6. התקציב המקסימאלי? עד 4000 כולל מסך טוב לנסות ולחסוך- ברור! לא ניתן לחרוג... שימושי המחשב: גלישה, אופיס ומוסיקה ברגיל, שימוש תדיר בפוטושופ ומשחקי מחשב כמו HoMM (שיצא כבר 6!) לא צריך ציוד הקפי נוסף שקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי) ...8 כולל הרכבה ומערכת הפעלה של ווינדוז, לא קריטי אופק שדרוג. עמיד, חזק ושקט ככל האפשרי. תודה!

• 12 תגובות
    • 959 צפיות
  7. CPU : AMD Athlon 64 3000+ CPU BOX / Tray + TT Venus 12 [ ¤ 1425.15 ] 1 Motherboards for AMD : Albatron K8X800 Pro VIA K8T800 Motherboard [ ¤ 615.04 ] 1 Memory : OCZ 512MB DDR-RAM 3200 Premier Series Memory [ ¤ 517.76 ] 1 Hard Disks : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 490.51 ] 1 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9800 Pro 128MB DDR DVI Bulk [ ¤ 1529.95 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.78 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Toshiba 16/48 Bulk - Black ! [ ¤ 240.58 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/32/52 Black CD-RW [ ¤ 251.87 ] 1 Cases : Antec Sonata Piano 380W Case [ ¤ 795.57 ] 1 Service : C…

• 5 תגובות
    • 959 צפיות
  8. אממ.. אז בניתי מחשב חדש סוף סוף, מה שנשאר זה להיות סגור שלקחתי באמת כל מה שטוב ושאין בעיה טכנית עם המפרט (הספק, צוואר בקבוק, תאימות וכו) זה מחשב להרבה דברים, משחקים מצד אחד, הרצה של 2 מערכות הפעלה או יותר במקביל, ללא OC בינתיים... לא נראה לי שיהיה גם.. כל החלקים מחברות טובות ומומלצות. - 1. המחשב הולך לעבוד עם 2 דיסקים קשיחים שאני קונה, עוד אחד מהמחשב הישן, ואולי עוד אחד שאני אקנה בעתיד- סה"כ 4 דיסקים קשיחים, הספק יעמוד בזה? 2. בקשר לזכורנות, כדאי לקחת 2GB 800Mhz CL4, או שזה לא קריטי ועדיף לקחת 4GB 667 CL5? מעבד Intel Core 2 Duo E6600 Box מחיר לפריט - 1,760.00 ¤ לוח אם Asus P5B Deluxe מחיר לפריט - 1,134.00 ¤ X4 זכרון G.Skill DDR2 1024MB 667Mhz CL5 מחיר לפריט - 329.00 ¤ X2…

9. Started by Licht,

אהלן, עד היום השתמשתי רק במחשבי מותג, קניתי אותם מהסיבה הפשוטה של אחריות, זה דבר שמאוד חשוב לי, השקט הנפשי שאם יש תקלה אני לא צריך להתעסק בזה יותר מידי אלא החברה מטפלת, לדאבוני לא מצאתי מחשב מותג שעונה על דרישותי במחיר סביר בארץ ולכן אני פונה אל האופציה של הרכבת מחשב ופה אתם נכנסים כל עזרה תתקבל בתודה ובשמחה... 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין עניין לחסוך אבל אין צורך להוסיף משהו מיותר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, צפייה בתכני HD, שימוש כבד בדפדפן (מס' גדול של כרטיסיות כשחלק מהם גם עם סטרימינג באיכות HD…

• 6 תגובות
    • 958 צפיות
  10. אחי הקטן בן 15-16 ככה החליט שהוא רוצה וצריך מחשב חדש. אני לא מבין שום דבר בדברים האלה, סביר להניח שמה שיכתבו לי פה זה מה שאני אזמין בשבילו... הוא לא אחד שיותר מדי משחק במשחקי מחשב מטורפים אבל אני כן רוצה שאם הוא יחליט לשחק באחד שכזה שהכל ירוץ חלק, שהמחשב לא יתחיל לקרטע עוד שנה שהדרישות בטח ימשיכו להעלות. בקיצור אני צריך הכל חדש מלבד מסך, מקלדת עכבר ורמקולים. מארז, הארד דיסק, כרטיסים ושאר הדברים - הכל עד 3000, אם אפשר להרכיב דבר כזה בפחות - בכלל מצויין אם אין ברירה וצריך להוציא קצת יותר, נוציא. המון המון תודה! זה בנתיים מפרט שככה פחות או יותר "הרכבתי" לעצמי אם יש מה לשפר\לשנות\להוסיף או אם יש לכם המלצה על מפרט אחר לגמרי - הכל מתקבל בברכה פה קצת חרגתי מהתקציב כמו שרואים : מ…

• 10 תגובות
    • 958 צפיות
  11. Started by idanblu,

אני צריך מחשב פשוט לילדים קטנים (אינטרנט, סרטים, אופיס). לא משחקים. תקציב 1000. לא צריך הארד דיסק. (אני אעביר אחד ישן מאד, של 160GB, אבל הוא בסה"כ עובד..) 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא למשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 19 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/…

12. הדרישות הקריטיות: מסך קטן מ-15.4'', כרטיס מסך לא מובנה. ייעוד: בעיקר הקלדה על מסעדי כסאות האוניברסיטה (לכן חשוב לי שלא יהיה גדול, אבל לא ממש אכפת לי לסחוב 3 קילו), אבל חשובה לי גם תמיכה במשחקים. כפי שאפשר להבין מהכותרת, אחרי התלבטויות רבות וגלישה ממושכת באתרים אמריקאיים רבים ננעלתי על הA8J של אסוס שממלא את כל הצרכים (14''<15.4, והוא בעל כרטיס מסך X1600/7600 שבדר"כ מוצאים רק בניידים הגדולים), רק כדי להתייאש מנסיונותי למצוא אותו בארץ (אני לא רוצה לייבא מחשב; אחריות וכו'). בכל מקרה, אשמח לקבל הצעות למחשב שעונה על הדרישות שלי במגבלת התקציב (כמובן, במחיר נמוך יותר אם אפשר ;D), או קישור לחנות שמוכרת את ה A8J בארץ.

• 5 תגובות
    • 958 צפיות
  13. שלום וערב טוב! אני מעוניין לקנות לפטופ חדש,הייתי רוצה מסך קטן זכרון של 2 ג'יגה כונן קשיח של סביבות 100-120 ג'יגה עדיפות שיהיה מעבד ליבה כפולה אבל חייב להיות לפטופ קטן למשל מסך 10.1'(בסגנון הזה) התקציב שלי הוא 2500 ש"ח השימוש שלי: אני לומד תכנות C#,אז חייב לסחוב סבבה את ה- visual studio 2008 כמוכן שימוש רגיל של תוכנות,אינטרנט וקצת סרטים אני מדגיש-זה לא יהיה מחשב למשחקים או גרפיקה כבדה תודה רבה והמשך שבוע נעים ליאור

• 5 תגובות
    • 958 צפיות
  14. Started by harel_d,

שלום לכולם, אני מחפש המלצה למחשב משרדי לשימושי אופיס ואינטרנט במחיר של עד 1300 ש"ח. אני יודע שמדובר בבקשה חריגה, אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא את המפרט היציב והטוב ביותר. חשבתי על המפרט הזה - מה דעתכם? דגם מחשב: i00 מעבדי אינטל: Core i3 540, 3.06GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9500 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Zalman SZ CC92HS CPU Cooler http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12717 לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P7H55-M LX s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1333, VGA, DVI, PCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11741 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2GB G.Skill CL9 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12376 דיסקים קשיחים: Western Digita…

• 6 תגובות
    • 958 צפיות
  15. שלום. החלטתי שהגיע הזמן להחליף את המחשב (יותר נכון חלק ממנו). אז ככה, יש ברשותי מארז, ספק כח (מקווה שמספיק חזק - Corsair VX450W), דיסק קשיח אחד (צריך עוד אחד), מסך, ציוד הקפי. כל זה עובר מהמחשב הקיים. אני רוצה את המפרט בנוי על המעבד הבא - Intel Core 2 Quad Q9550. אני מודע לעובדה שלמשחקים אומרים ש-E8400 טוב יותר (או כל כפול ליבה אחר), אבל בכל מקרה אני מעדיף QUAD (אגב, מי שמעוניין לקרוא בנושא - http://www.tomshardware.co.uk/forum/253372-10-core-core-quad-overall) ועוד אחד - http://www.techreport.com/articles.x/14756 דיסק קשיח אני אלך על Seagate 1.5T. המחשב מיועד הרבה למשחקים כבדים ברזולוציות הכי גבוהות עם כל הפילטרים הקיימים. המסך שכרגע ברשותי - LG F900B 19' CRT , ויש מחשבה…

• 14 תגובות
    • 958 צפיות
  16. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), * גודל המסך? מינ' 15" * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף זמן ממוצע ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא בהכרח * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה * צורב DVD? עדיף * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה מוכרת שתתן שירות ואחריות טובה לסיכום מחשב נייד רגיל שלא יעשה בעיות , קל לתפעול לסטודנטית עם שימושים בסיסיים... אפשר גם מתחת למחיר בכותרת תודה מראש

• 2 תגובות
    • 958 צפיות
  17. שלום חברים, אשמח לעזרה בבניית מפרט עד 5500 ש"ח למשחקים כבדים לטווח ארוך. ללא OC מתוכנן, דגשים וסדר עדיפויות: 01 עדיפות לקומבו של אינטל + נווידיה 02 קור 03 שקט 04 הארדיסק עם נפח כמה שיותר גדול. המסך שלי הוא 22 אינץ' התומך עד 1680x1050 אך לעיתים אני מחבר את המחשב לטלויזיה ולכן יש צורך בתמיכה מעולה עד לרזולוציית 1080. תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 958 צפיות
  18. Started by Mr.positive,

שלום, יש לי מחשב מאוד ישן עם המפרט הבא : מעבד - E6300 לוח אם - GIGABYTE 965P-DS4 זיכרון - 4GB ספק - (Seasonic 430W (S12II-430Bronze כ.מסך - Radeon x1900xt אני מבין שהמחשב מאוד ישן ובכל מקרה אני קונה גם נייד חדש עם כ.מסך R9 M275 או 840M-860M, אבל יש עכשיו בפורום יד שניה מעבד Q9400 ב150 ש''ח ולכן השמח לחוו''ד על השילוב שלו בייחד עם כ.מסך GTX750TI. האם יהיו בעיות עם הספק או צוואר בקבוק עם כל המערכת ? במידה ולא, האם הוא יריץ משחקים בצורה טובה יותר מנייד עם הכרטיסים המוזכרים? תודה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 958 צפיות
  19. Started by GALITT2000,

מארז: מהודר עם USB קדמי ואחורי לוח אם לפנטיום 4: Chipset Intel 915P של MSI או ASUS מעבד: Intel Pentium 4 3GHz HT800 LGA775 2MB 64BIT דגם 630 מסדרה 6XX עם 2MB Cache זכרון: 512MB DUAL DDR 533MHz כרטיס מסך: PCI-X: Ati Radeon X300HM-128MB GeForce NX6200TC upto 256mb דיסק קשיח: 80GB SATA 7200RPM 8MB Cache כונן אופטי צורב: DVDX16 תומך Dual Layer כרטיס קול: שמונה ערוצים (7.1) כרטיס רשת: LAN 10/100 מסך: 17 שטוח של MAG או AOC ציוד היקפי: עכבר ארגונומי+גלילה מקלדת מולטימדיה ואינטרנט 125 מקשים זוג רמקולים עגולים עם כפתור 3D כמה זה אמור לעלות והאם החלקים שווים? תודה.

20. Started by dor_guy,

שלום לכולם, אני רוצה להחליף לאמא שלי את המחשב (הוא בן 8 אם לא יותר), שימושים: 90% אינטרנט, 10% צפיה בתמונות ואופיס. דרוש רק המחשב ללא עזרים (מקלדת, מסך וכו') דרישות: 1)מעבד של אינטל 2)אולי כדאי כ.מסך מובנה בלוח-אם 3) המחשב אמור לתת מענה בשלוש ארבע שנים הקרובות ללא שידרוג נוסף, ואז בעל יכולת שדרוג כך שיעבוד לפחות שבע שנים. תקציב כ 2000 ש"ח שאלות נוספות: 1) אם שמים "פס" זיכרון אחד גדול למשל 4Gb במקום שניים של 2Gb האם זה משמעותי? (ואז לא חובה לוח אם עם 4 סלוטים לזכרון) 2) האם עדיף לקנות SSD קטן, נגיד 40Gb במקום כונן קשיח גדול ולא מנוצל ? 3) האם יש צורך בקירור שונה מהמקורי למעבד? (לא יבוצעO.C כמובן) תודה על העזרה, גיא

• 5 תגובות
    • 958 צפיות
  21. אורח דנה

שלום כולם, אני סטודנטית שמחפשת מחשב לצרכים סטודנטיאלים, וגם עבודות תרגום ותמלול. אני מחפשת לקנות מחשב שיש לו אחראיות ל 3 שנים. לגבי הרכבה - אף פעם לא ניסיתי, אם זה לא מסובך ונותנים אחראיות ל-3 שנים אז אולי זה אפשרי. חשוב לי שהמשקל יהיה נמוך (לא יותר מ 1.6 קילו. יכולה להתפשר על מסך 13 אינץ' אם כי מעדיפה 14), אני קטנטונת וממילא סוחבת הרבה חוץ מהמחשב. חשוב לי שתהיה אחראיות ל 3 שנים כי הדברים האלה כל זמן מתקלקלים לי. 8 ג'יגה זכרון עבודה, מעדיפה זכרון SSD כי הבנתי שהוא עולה מהר יותר (מעדיפה מחשב שעולה מהר כי אני מכבה ומדליקה הרבה, וגם - פותחת הרבה חלונות בבת אחת). זה בסדר לי זכרון 256 עם אופציה להרחיב מתישהו. בקיצור, הדגם הנ"ל נראה לי בסדר - http://ksp.co.il…

• 1 תגובה
    • 958 צפיות
  22. Started by rb024,

אני סטודנט שחוזר ללימודים אוטוטו ומחפש נייד, אחרי כל התשלומים לאוניברסיטה נשאר לי פחות מ-3K ש"ח להשקיע על מחשב... לא מצפה למחשב מפלצת- רק שיעמוד בכבוד בשימוש בתוכנות אופיס, בגלישה ובסרטים מדי פעם. מעדיף לא להתעסק עם יד שניה! מצאתי את הדבר הזה: http://www.odeco.co.il/default.asp?catid=%7BFC704F52-0DBF-48E6-A23F-650EFA687FDC%7D מישהו יכול לספר לי קצת על מעבדי VIA? ובסה"כ האם המחשב שווה את הכסף? אם יש לכם הפניות להצעות אטרקטביות יותר במסגרת המגבלות אשמח לקבלן, אם מדובר בעסק שמאפשר מס' תשלומים מה טוב. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 958 צפיות
  23. היי אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני מתקשה בבחירת לוח האם אני צריך לוח שיתאים לרכיבים הבאים Processor 3.2 GHZ CPU [800MHz FSB, Hyper Threading SONY DW-U10A dvd-r Seagate 120GB 7200RPM Serial ATA 150 8MB Cache CORSAIR High Performance Memory W/ Heat Spreader 1024 MB (512MBx2) PC3200 400MHz VIDEO: NEW! ASUS-ATI RADEON 9800 XT 256MB DDR ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ DFI Motherboard for Intel Procressors,"LAN Party" Model LP- PRO 875B ASUS Motherboard for Intel Pentium 4 / Celeron Processors, 800Mhz FSB Model# P4C800-E DELUXE Retail Intel Pentium 4 (800 FSB i875 zlk 4…

24. אז ככה, בלי צורב, כרטיס מסך OB (מי הסתם), HD לא חייב להיות 500, כן צריך מארז עם ספק. בלי ציוד הקפי. חיפשתי אני לבד קצת ולא מצאתי הרבה, אשמח לעזרה מכם. תודה!

• 8 תגובות
    • 958 צפיות
  25. שלום, אני מחפש מחשב נייד לסטודנט שדירשותיו: - מסך גדול - זיכרון קשיח בסביבות ה250G או יותר. - לצורכי תכנות, לימודים, אינטרנט והורדות סרטי HD. - מחשב אמין לטווח הרחוק. - אחריות ארוכה. - המשקל לא קריטי. התקציב הוא בסביבות 3K אבל אם יש שדרוג משמעותי בעוד כמה שקלים מעוניין לשמוע. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 958 צפיות

דיונים חדשים בפורומים