ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, רכשתי לא מזמן מחשב נייד של ASUS מדגם G73SW (כרטיס מסך של Nvidia) ורציתי לחבר אותו למסך טלוויזיה של LG בשביל לצפות בסרטים. עכשיו ברגע שחיברתי ביניהם באמצעות כבל HDMI ראיתי על הטלוויזיה שכל התמונה חתוכה. כאילו כל המסגרת של התמונה מחוץ למסך. בערך 2-3 ס"מ חתוך מכל צד ואז לא רואים את כל התמונה במלואה. ניסיתי לשחק עם ההגדרות ושום דבר לא עזר. מה שכן הצלחתי זה להקטין את התמונה יותר מהמסגרת של המסך אבל שום זאת בדיוק הבעיה ההפוכה. איך אפשר להתאים שיראו סרטים בטלוויזיה על כל המסך ? תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 933 צפיות
-
-
שלום לכולם, הרבה זמן לא התעדכנתי בחידושי הטכנולוגיה שיצאו. נתקעתי בזמן שיצא ה PCI EXPRESS . חבר שלי ביקש ממני להרכיב לו מפרט ב מקסימום 1500 ש"ח (לא כולל מסך). אני לא מבין בצ'יפסטים החדשים והיתי רוצה את עזרתכם בבנית מפרט כזה. כל פעם שאני מנסה להרכיב משהו יוצא לי 2000 שקל לפחות. האם כדאי ללכת על דילים באינטרנט ? ישנם דילים של 1000 ו 1500 ש"ח. גם אני פעם היתי אומר לא למפרטים כאלו אך היום אני מתלבט. המחשב מיועד לגלישה,אופיס וצפייה בסרטים מידי פעם זה הכל. הסתכלתי במפרטים המומלצים וראיתי שהיחיד מתחת ל 2000 שקל הוא עם 256 מגה שזה לא מספיק. מה אתם אומרים ? כדאי לקנות מדיל ? כדאי להרכיב לבד ? משהו יכול לבנות לי מפרט "יעיל" ב 1500 שקל ? תודה
-
- 5 תגובות
- 933 צפיות
-
-
צריך מחשב לגיימרים כולל כול הציוד הקפי ללא O.C ב 15.000 שח' 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? מזומן 10.000 ו 6.000 אשרי 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)-הכול וביקר למשחקים[/b] 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. כן הכול וכרטיס קול: http://www.asus.com/products.aspx?l1=25&l2=150&l3=0&l4=0&model=1989&modelmenu=1 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי הכול צריך 5. האם…
-
- 6 תגובות
- 933 צפיות
-
-
מעבד: Intel Core i7-3930k לוח-אם: Gigabyte GA-X79-UD5, ערכת שבבים: Intel X79 HDD (פרוייקטים): Western Digital Caviar Black WD1002FAEX (שניים-2) HDD (מערכת): Corsair GS Series 180GB CSSD-F180GBGS-BK SSD זיכרון (2 קיטים- 16GB סהכ): CL11 V CORSAIR 2X4GB (8GB) DDR3 2133MHZ ספק-כוח: Thermaltake ToughPower-XT Platinum 1275W קירור מעבד: קירור מים - Thermaltake BigWater 760 Plus או קירור אוויר - Zalman CNPS12X מארז: Thermaltake Overseer RX-I VN700M1W2N * דרוש כרטיס מסך חזק (יעבוד ב- SLI ) אז צריך 2 מאותו כרטיס.. * המלצה לקירור מעבד ממש חזק וטוב.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 10-12K. א) לנצל את כל התקציב ב)עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K 2. שימושי המחשב : אנימטור ועריכה גר…
-
- 7 תגובות
- 933 צפיות
-
-
היי, מיועד לאישה בת כ-75 שמעולם לא התנסתה או נגעה במחשב \ טלפון חכם או כל פיסת טכנולוגיה מעבר לרכב ידני ושלט של טלויזיה. השימושים פשוטים: אינטרנט סרטים ומוזיקה, שיחות וידאו בסקייפ עם נכדים וכד'. הראיה לא משהו, אז מסך איכותי וקריא יהיה הכרחי אבל אין לי מושג לאיזה גודל לכוון. אולי אפילו עדיף טאבלט? אם מי מכם נתקל בנסיבות דומות - אשמח לכל עצה טיפה והמלצה לדגמים שנראים לכם מתאימים לנסיבות. תודה
-
- 3 תגובות
- 933 צפיות
-
-
יש לי lenovo g550 כשאני צופה בוידיאו באינטרנט במסך מלא מתקבל חלק הוידיאו וחלק שטח מת. כמו שאתם רואים בתמונה איך אפשר לפתור את הבעיה הזאת? [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 933 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, לאחרונה המחשב הישן שלי הלך לעולמו, אז יש לי צורך במחשב חדש... התקציב הוא עד 2500 שקל עם חריגה קטנה של 200 שקלים אם שווה. הדרישות הן ככה... א. מחשב ספציפית לגיימינג וקצת אופיס בין השאר. ב. כונן קשיח בגודל טרה בייט. מעבר חזק שגם ישמש אותי לעתיד (כדאי להשקיע ב5 ליבות? אני לא מתכנן לשדרג בעתיד הקרוב אלא להשקיע פה... בנוסף שמעתי שהI5 חזק). ג. לוח אם גם די חזק, כולל אופציות שאולי יהיו בעתיד. ד. כרטיס גרפי- יש לי את ה4770HD של ATI, לפי דעתי כרגע מספיק (מהמחשב הישן). מה דעתכם? אני לא הולך לשדרג בשנה הקרובה. ה. מערכת אוורור חלופית! סבלתי ממש מהרעש של המחשב במאמץ ואני רוצה שיהיה לי מחשב שקט גם במאמץ... לא מדבר על קירור נוזלי או מערכת מים ושטויות כאלה אלא על מאו…
-
- 10 תגובות
- 933 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל את כולו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50-70 שקלים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). משחקים באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1650x1080 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? בעיקר למשחקים חדשים העומדים לצאת למשל : Bioshock Infinite, ו-Assasin's Creed: Brotherhood אך גם ל-Black ops ו- Fallout: New Vegas. * לאי…
-
- 5 תגובות
- 933 צפיות
-
-
שלום לכולם אנו מעוניין לקנות מחשב בזמן הקרוב, לאחר שהמחירים של המעבדים ולוחות האם יתייצבו. בחרתי את רוב רכיבי המחשב פחות או יותר, אך עדיין אני מבולבל בקשר לנושא של מארב\ספק\מאוור\ים את המחשב אני מעדיף לקנות בנועה מחשבים, גם בגלל שאני מכיר את החנות מזה זמן רב, וגם בשל המצב הבטחוני ככה שאני מעדיף להישאר באזור חיפה. המפרט אותו בחרתי הוא לא מדויק, אך הוא מייצג לדעתי את עוצמת הרכיבים איתם יצטרכו להתמודד הרכיבים הנ"ל athlon 64 x2 4200\ conroe 6300/6400 בהתאם למחירים של המעבדים ולוחות האם (נראה בהמשך) Radeon X1800 XT 256mb GDDR III 2XDVI-I + TV או 7900gt 250GB 7200RPM 8MB SATAII DDR2 512MB 533MHZ CL4 *2 כמובן יש להוסיף לרכיבים אלה ציוד היקפי (סטנדרטי) באחד הפורומים נתקלתי בהודעה…
-
- 5 תגובות
- 933 צפיות
-
-
מחפש לקנות מחשב נייד: מחיר - 3000-4000 ש"ח. מטרת שימוש במחשב - בעיקר עבודה משרדית וצפייה בסרטים. אם אפשר אז גם לשחק במשחקים בינוניים (או כבדים עם הגדרות נמוכות). הכי חשוב שהמחשב יישאר רלוונטי גם אחרי מספר שנים (לפחות לשימוש משרדי וצפייה בסרטים). גודל מסך - סטנדרטי (העיקר שלא יהיה קטן מדי). משקל - לא משנה. סוללה - לא משנה. כונן קשיח - לפחות 500G. חיבורים מיוחדים - כדאי שיהיה HDMI, אבל לא חייב. עוד נושא חשוב - מקלדת. אני ממש שונא מקלדות של ניידים, ואני מעדיף שהמקלדת תהיה כמה שיותר דומה לזו רגילה (לפחות בלי הnumpad). תודה.
-
- 3 תגובות
- 933 צפיות
-
-
שלום לכולם, בניתי את המפרט הבא עפ"י עצות קודמות בפורום. המחשב לשימושים ביתיים רגילים, לא משחקים ולא HTPC. שני הדיסקים נחוצים לצרכי גיבוי מידע מקומי על המחשב בין דיסק לדיסק. אין שימוש ב-OC, אין צורך בציוד היקפי, חשיבות השקט בינונית. אשמח לכל הערה או שיפור. האם כדאי להחליף את המארז HEC 6T10 300W במארז גדול יותר HEC 6A19B Black 300W בתוספת של כ-90 ש"ח? תודה מראש לכל העונים. מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Tray ¤346 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE5200ay לוח אם Gigabyte GA-G31M-ES2L ¤278 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39264 כונן קשיח Seagate ST3320613AS 3.5" 320GB SATA2 16MB ¤248 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3320613AS כ…
-
- 4 תגובות
- 933 צפיות
-
-
קניתי נייד חדש...dell inspiron 1525 v9250 אני לא יודע איזה מערכת הפעלה כדאי להתקין עליו... מה אומרים ויסטה או XP ? אני בנייח עם XP ולא רואה סיבה לעבור לויסטה.. אבל מה מבחינת דריברים ותאימות לנייד ? תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 933 צפיות
-
-
אני מחפש לחבר שלי עכשיו מחשב בתקציב של עד 6500 שח (למזומן), ללא ציוד הקפי וללא מסך... זה מה שחשבתי עליו כרגע: לקנות את זה מ-KSP: Athlon 64 3400+ (S-754) 1260 660 LanParty (S-754) Nforce3 250, GBL, Fwire 512MB A-DATA DDR500 x2 1160 490 WESTERN DIGITAL 120GB SATA LG Combo 52 x 32 x 52 + DVDx16 230 ולהוסיף את אלו מפנד'ס: Thermalright XP-120 for Pentium 4 AMD Athlon64 299 ש"ח Arctic-Cooling NV Silencer 5 157 ש"ח Thermaltake Thunderblade 120MM LED Fan Blue A1926 x2 130 ש"ח XFX PVT40KND GeForce 6800 256-bit 128MB 1,648 ש"ח Compucase super Midi Tower CI 6a21 400w LDT - Black & Blue 466 ש"ח סה"ך 6500 שח עגול... ערכת…
-
- 8 תגובות
- 933 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3000 שקלים האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 300 שקלים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?- משחקים כבדים, עריכה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? - מסך VIEWSONIC 22 אינץ' לא תומך HD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? CRYSIS\CALL OF DUTY\BATTLEFIELD ועוד * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - גבוה…
-
- 8 תגובות
- 933 צפיות
-
-
אהלן זה פוסט ראשון שלי ,אחרי שאני עוקב לאחרונה לא מעט אחרי סיקורים והמלצות ממשתמשים שרשומים כאן בשבוע הקרוב אני משתדרג למחשב חדש לגמרי לטובת - הפקה מוסיקלית (עם דגש הרבה יותר חזק) למטרת פרנסה ולאורך טווח ,בנוסף לעריכת סרטים ,ועריכה גרפית. המפרט שכרגע נמצא אצלי בן כמעט 7 שנים פרטים: מעבד - Intel Core 2 Duo E6750 לוח אם - MSI ms-7360 p35 neo זכרונות ראם - kingston ddr2 X2gb 667mhz כרטיס מסך - Asus NVIDIA GeForce GT 520 - GF119 דיסק קשיח - Seagate ST3500320AS 500MB 7200RPM (ישאר ויצטרף אליו עוד דיסק קשיח של 1 טרה ,פרטים בהמשך) צורב/דיוידי - LG HL-DT-ST DVDRAM GH20NS10 (ישאר אין לי צורך בהחלפה) ספק כוח - 300W (לא הכי משנה פרטי חברה וכו') כי הוא משתדרג,פרטים בהמשך .…
-
- 5 תגובות
- 932 צפיות
-
-
קודם כל אני מצטער אם זה לא בדיוק הפורום לנושא הזה, אבל כאן היה נראה המקום הכי מתאים למודעה. בעוד כחודש אני עובר לחיפה כדי ללמוד (4 שנים), לכן חשבתי שזה יהיה רעיון טוב למכור את המחשב השולחני שלי מכיוון שלא יהיה בו שימוש בזמן הקרוב-רחוק. ניסיתי לבנות באתרים מחשב כמו שלי אבל לא בכולם היה בדיוק את החלקים שלי או שאם היה הסכום היה מצחיק (יקר יותר ממה שקניתי לפני שנה וחצי). רציתי לקבל חוות דעת ממכם בכמה אתם חושבים שאני אמור למכור אותו, כל החלקים עדיין עם קבלה ואחריות לעוד כ-שנה וחצי חוץ מהכרטיס מסך שלו יש אחריות לעוד שנתיים וחצי. אתם מוזמנים לראות את המפרט ב"מפרט מחשב" שלי בצד, יש לציין שהוא גם מגיע עם המסך ו-Windows 7 Home Premium 64bit מקורי, תודה מראש לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 932 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד לאמא שלי במחיר של עד 3000 שקל, * מטרות המחשב: עבודה משרדית בעיקר, השימוש במחשב ייעשה בעיקר להעברת תמונות, שליחת מיילים, גלישה באינטרנט. * גודל המסך- 15.6 * משקל רצוי- לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך- כמה שיותר ארוך יותר טוב אבל גם ככה המחשב יחובר ב 90 אחוז מהזמן לחשמל אז זה לא ממש משנה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- HDMI * בלוטות- לא כלכך חשוב אך עדיף * גודל מינימלי של כונן קשיח- 250GB * צורב DVD- כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית- לא, * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי- לא הייתי רוצה לקבל גם מערכת הפעלהWIN7 מקורית.
-
- 3 תגובות
- 932 צפיות
-
-
מהו התקציב המירבי לרכישת המחשב? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 6000 אפשר לחרוג טיפה אם משתלם. (גם למטה) כן, גג 500 מתי מתוכננת רכישת המחשב? בשבועיים הקרובים מהם שימושי המחשב? (ציין בפירוט מה תעשה עם המחשב, איזה תוכנות/משחקים תפעיל וכו'): תכנות , עיצוב כתחביב (פוטושופ) , עבודה משרדית וגיימינג האם תבצע המהרה (OverClocking) למחשב? (ציין את הרכיבים): לא האם יש חלקים שאין צורך לכלול במפרט? לא מהו נפח איחסון שתרצה בכונן הקשיח ובSSD? 512 SSD 1T קשיח האם יש צורך בציוד היקפי? האם הציוד ההיקפי נכלל בתקציב המחשב? (מקלדת/עכבר/אוזניות/רמקולים/פד/מסך וכו'. פרט מהם הדרישות שלך מהציוד, לדוגמא מסך גדול/מקלדת מכנית...) שני מסכ…
-
- 2 תגובות
- 932 צפיות
-
-
צריך המלצה למחשב נייד שיוכל להריץ משחקים חדשים תודה לעוזרים ! אני מעדיף HP אבל בכל מקרה זה שיהיה למשחקים . כמו כן עם עדיפות למשקל נמוך.
-
- 5 תגובות
- 932 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד עד 3500 ש"ח. חשוב מאוד שיהיה לו: כרטיס מסך - שאוכל להריץ קצת משחקים. מסך בין 10-13 אינץ' (כמה שיותר קטן יותר טוב). אני בעיקר משתמש במשחקים, סרטים וסדרות, וכמובן אינטרנט. תודה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שיהיה מחשב לסרטים מוזיקה משחקים.. מה שאתם יכולים בבקשה !
-
- 5 תגובות
- 932 צפיות
-
-
היי 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500, רק אם ממש הכרחי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…
-
- 7 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום, אני בדרך לקנות מחשב שולחני. מהפעם האחרונה שהסתכלתי על חומרה עברו להן 4 שנים תמימות, ואני לא מעודכן בעליל, ולכן אשמח לקבל עזרה. תקציב - 5700 (אי אפשר לגלוש מעבר). יש צורך במסך, עכבר, מקלדת, סט רמקולים וצורב. השימוש שלו יהיה לסרטים, עבודה משרדית, משחקים וקצת פיתוח (ת'כלס לכל השימושים...). עוד כמה נקודות: 1) העדפה למסך 21 אינץ'. 2) הארד דיסק גדול (אני לא יודע מה הסטנדרט היום. 500 ג'יגה יספיקו לי כהתחלה). 3) המחשב לא הולך לעבור OC. 4) המחשב לא יעבור שדרוגים. 5) אין צורך במערכת הפעלה. 6) חנות באיזור המרכז - מחייב. 7) הרכבת המחשב ע"י החנות. תודה וחג שמח!
-
- 10 תגובות
- 932 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty, battle field 3, far cry,וכו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כ…
-
- 8 תגובות
- 932 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 5.5K 2. מטרות המחשב? משחקים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? נופ 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? ממש לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? תמיד נחמד אבל חשוב. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא, אני נורמלי לגמרי
-
- 16 תגובות
- 932 צפיות
-