עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום רב, אני צריך ליקנות מחשב לצורך עיבוד כבד של תוכן FHD, גרפיקה ופוטושפ וכל התוכנות הנילוות לרינדורים- בקיצור מחשב עבודה מיקצועי ולא חס ושלום למישחקים וכו'. לכן חשוב לי לדעת האם שווה להשקיעה מחיר כפול על 3770K מול ה8150 של AMD? האם 100% במחיר שווה ערך להפרש בביצועים? כמובן שאני מעדיף גירסאות פתוחות לניצול טוב יותר של הכסף, לא חושב על שיא הOC אלא על המקסימום היציבות לכן תדר של 4.2GHZ לליבה יספק אותו בשני המעבדים. מה הייתם עושים בימקומי? האם להיתפשר באמצע על 3570K? החלקים הדרושים: *מעבד +קירור שיחזיק 4.2GHZ *לוח *זיכרון לפחות 2X8GB *HDD של 2TB *מארז פשוט של חברה ידוע *ספק כוח איכותי שיחזיק את המערכת יחד עם GTX 460 1GB התקציב הוא 3000 ש"ח עם אפשרות לחריגה של כ500 ש"ח לטוב…

• 3 תגובות
    • 923 צפיות
  2. למה המחשבים של VAIO כל כך יקרים אני לא מבין את זה ולמה רשום גם SONY? של מי המחשבים האלה בכלל?

• 6 תגובות
    • 923 צפיות
  3. היי, התחלתי לקרוא פה כל מני המלצות אבל שום דבר לא היה חד משמעי ולא בדיוק מה שאני צריך.. אז ככה: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, תמונות וקצת פוטושופ * גודל המסך? לא משנה כל כך, הבנתי ש13 מספיק וגם לא זולל סוללה. * משקל רצוי? לא כל כך משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ואם אפשר אז גם USB3 * בלוטות? יהיה נחמד לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? לפחות 320G * כונן CD/DVD? צורב? עדיף שכן, לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות: עדיף 3 * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף * האם יש לכם העדפה …

• 4 תגובות
    • 923 צפיות
  4. Started by zahi122,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 4.5K אפשרי חריגה קלה 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) גימיג כבד 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. בלי ציוד הקפי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? העיצוב לא חשוב ושלא יהיה רועש אבל לא חייב שקט אבל עדיף כמה שיותר שקט 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התק…

• 3 תגובות
    • 923 צפיות
  5. הנה מפרט שהכינו לי באתר SkyPC: מעבד Intel Core 2 Duo E7200 Box ¤620 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE7200 לוח אם ASUS P5K SE ¤439 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=31104 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤344 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=10836 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 PK ¤249 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=F2-8000CL5D-2GBPK כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce 8600GT SILENT 512MB PCIe ¤396 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=37398 צורב LG GSA-GH20L X20 DVD ¤131 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH20L מארז ללא ספק Enermax Chakra ECA3052 …

• 13 תגובות
    • 923 צפיות
  6. שלום , אני מחפש מחשב נייד חזק , בעקרון אני מחפש מחשב כזה : http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8117&perur=2&t=1&c=441 שזה אומר 4 GB זכרון , מערכת הפעלה ווינדוס 7 64 ביט , מסך תומך FULL HD + LED המחשב לא מיועד להריץ משחקים כבדים וגם בקושי ישחקו עליו , הוא צריך להיות עם אחריות לפחות 3 שנים , ושגם יעבוד נורמלי בעוד 3 שנים - שזה אומר לגלוש - לראות סרטים - OFFICE , וכאלו יש גם את זה http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8129&perur=2&t=1&c=441 עם מעבד הרבה יותר חזק I7- האם זה שווה את ההפרש ? ( לא יהיה שימוש בתוכנות גרפיקה ) האם המעבד במחשב הראשון שהבאתי - Intel Core 2 Duo P8700 - איך מעבד זה בכללי? ומה המקביל לו במעבד במחשב נייח ? אני אשמח יותר ל…

• 4 תגובות
    • 923 צפיות
  7. Started by gforce,

שלום לכולם, אני מתלבט בין שתי תצורות 1. מחשב נייד עם חיבור hdmi 2. מחשב נייח (מדיה סנטר) זול מכיוון שכול להיות שאני אשתמש בו בשתי מקומות ( סלון וחדר שינה) נראה לי יותר הגיוני ללכת לכיוון של מחשב נייד . השימוש יהיה להזרמה של תכנים בסטרימינג מהאינטרנט ואולי הרצת סרטים ב 720p . השאלות שלי הן : 1.האם יש בעיה במחשב נייד שישמש כמדיה סנטר ? 2.האם ללכת על המפרט הנייד הזול ביותר שיש ( כמובן שכולל יציאת hdmi ) או שזה יקרטע בהרצת תכנים ב 720p ? תודה צביקה

• 6 תגובות
    • 923 צפיות
  8. שלום, הרכבתי את המפרט הנ"ל לאחר קריאה בפורום. התקציב הוא עד 1700שח, והHTPC הוא לצורך ניגון סרטי FHD, BLUERAY ו3D המוזרמים ממחשב אחר ברשת הבייתית (קווית 1GB). בנוסף, חשוב לי גם שהמחשב יהיה שקט. שיפורים \ הערות יתקבלו בברכה.... מעבד: AMD FM1 A4-3300 2.5GHz + HD6410D מחיר: ₪317 לוח אם: ASROCK A75M-HVS מחיר: ₪344 זיכרון: TRANSCEND 4096MB DDR3 1333 CL9 מחיר: ₪115 צורב DVD: NEC DVDRW AD-7280S X24 - BLACK - SATA מחיר: ₪95 מארז: ENERMAX LAGUNA + 300W PSU מחיר: ₪368 דיסק קשיח: SEAGATE 1TB SATA3 - מחיר: ₪446 מחיר סופי: 1685

• 4 תגובות
    • 923 צפיות
  9. מעבד INTEL D820 2/8 GHZ DUAL CORE מארז ATX 450W + 2 USB קדמי לוח אם ASUS P5RCLA זכרון 1024MB DDR 2 667MHZ דיסק קשיח 250 GB 7200RPM SATA2 W.D כרטיס רשת 10/100, כרטיס קול 8 ערוצים + SDIF, מקלדת עכבר ורמקולים כרטיס מסך GEEFORCE 7300 256MB DDR/D/T מולטי פאנל קורא כרטיסי זכרון + SOUND + 1394 + USB סה"כ 2,560

• 10 תגובות
    • 923 צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו באמצעות Adobe Premier ו-Adobe After Effects. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe After Effects באופן תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא נדרש ציוד הקפי. אם נשאר תקציב, להוסיף מקלדת עריכה. 4…

11. שוב קונה מחשב למישהו. הפעם אח שלי. אם מישהו עוקב אחרי הפוסטים שלי, נראה כאלו לכל מי שיקר לי יש נייד חדש (ו את כולם tgolin בחרה ) אז זה המקרה - אחי אמנם סטודנט, אבל לפיסיקה ומדעי המחשב, ככה שהוא גם מתכנת ועובד עם matlab וכאלה, ככה שיהיה נחמד קצת כח חישוב. הוא רוצה 14'' מסך מט צורב חובה דיסק מהיר של 250G (דיסק של 5200 תמיד נראה לי כמו צואר בקבוק) אין צורך ביציאות מיוחדות בלוטות יהיה נחמד והמחשב יהיה על נתיב הבית שלו לאוניברסיטה אז משקל סביר נדרש. בקשר לתקציב - לו לא היה מושג מה מחיר סביר לעניין, ככה שאני הגדרתי את התקציב לפי מה שנראה לי הגיוני. אנכנו די פנאטים של איכות ככה שאפשר לברוח קצת עם התקציב בשביל משהו מתגמל. המחשב אמור לשרת אותו כמה שנים טובות. תודה!

• 5 תגובות
    • 923 צפיות
  12. חבר שלי היום ביקש שאני אביא לו מפרט למחשב. המחשב לא בשביל משחקים, לא מתוכנן ל-OC... בעיקר לעבודות אינטרנט, צריבות, הורדות ובעיקר ביקש שהמחשב לא יתקע כל שנייה... הוא גם ביקש שיכלול מסך LCD וציוד היקפי כולל מקלדת ועכבר רמקולים וכו'... והכל ב-5,000 ש"ח, זה אפשרי? תודה!

• 12 תגובות
    • 923 צפיות
  13. Started by Booobb,

שלום, אני צריך באופן די דחוף מחשב לעבודה משרדית בלבד, אני מדבר רק על עבודה במעבד תמלילים, הדפסת תמונות ומידי פעם גלישה באינטרנט, שום דבר מעבר לזה. בניתי את המפרט הבא: CPU : AMD Athlon XP 1800+ Tray CPU [ ¤ 352.4 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8KMM3I v2.1 VIA KM400 Motherboard (m.ATX, DDR400, AGP8X, VGA, 5.1 Sound, LAN, USB 2) [ ¤ 349.8 ] 1 Memory : DDR-RAM 128MB 2700 Samsung Original Memory [ ¤ 212 ] 1 Cases : Compucase-HEC Mini Tower CI-6825 Front USB 300W Case [ ¤ 249.31 ] 1 Total Price ¤ 1163.51 אני לא צריך כונן דיסקטים, סידי, מקלדת, עכבר, רמקולים. הייתי רוצה להוסיף גם הארד דיסק אבל לא ממש הצלחתי כפי שאתם רואים. אשמח לקבל הצעות והערות, תודה.

• 13 תגובות
    • 923 צפיות
  14. אח שלי הקטן מכור לWoW, ואני רוצה לפנק אותו לבר מצווה במחשב שיריץ את המשחק בגלל שהוא כרגע משחק בלפטופ מעפן. אני מחפש את המפרט המינימלי שיריץ את המשחק בצורה מקסימלית (אולטרא על רזולוציה הכי גבוהה. 1920x1090?) לא מעוניין בשקט, באוברקלוק, בשום דבר מזה. פשוט משהו שיעבוד חלק עם מערכת הפעלה חוקית. עכבר, מקלדת ורמקולים גם נחוצים. לגבי מסך אני לא יודע. יש לו בסלון טושיבה Full HD, אבל היום המסכי מחשב הם מסכי טלוויזיה או שעדיף משהו ייעודי? תודה רבה רבה

• 3 תגובות
    • 923 צפיות
  15. הי, אשמח לעזרתכם בקניית מחשב חדש: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,000 ש"ח ניתן לחרוג ב-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש משרדי, בנוסף עריכה בפוטושופ ומשחקים לילד בגיל יסודי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שיהיה שקט - בעלות תועלת. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? , אשמח אם הוא יהיה קטן יחסית - …

• 2 תגובות
    • 923 צפיות
  16. הדרישות בכותרת חוץ מזה-שיהיה AMD שיהיה בו דיסק קשיח גדול (160 ג'יגה לפחות) ו-SATA כמובן כרטיס מסך, לא צריך יותר מ-6600GT, מאמין שיספיק לו מעל ומעבר ומסך דק איכותי 17 אינץ' של LG/MAG/BENQ, לא משנה-העיקר שיהיה טוב

• 7 תגובות
    • 923 צפיות
  17. Started by soundf,

אהלן, אני (יותר נכון חבר) מחפש מחשב נייד חדש, אני כבר לא מתמצא בכל החידושים האחרונים, אז משאיר לכם את התפקיד החשוב הזה ! התקציב הוא עד 4000 שקלים, יש אופציה לחריגה. המטרה לקנות לטווח הארוך כמה שאפשר אז מעבד I7 חשוב שיהיה קליל,אמין,מהיר השימושים העקריים הם ביתיים וללימודים * מטרות המחשב עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים ), צפיה בסרטים HD * גודל המסך? 15 אינץ ומעלה האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה * רזולוציית המסך?FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? כמה שיותר קל. מיועד להתניידות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי רוב הזמן ימצא במקומות עם חשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3.0 * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כו…

• 0 תגובות
    • 923 צפיות
  18. Started by nex,

אהלן, אני לקראת רכישת מחשב חדש, וחשבתי אולי לתת למחשב של אחי קצת מהחומרה של המחשב הנוכחי אודה לעזרתכם לאם הדבר אפשרי המערכת שלו: (כ.מסך 280X) החומרה שלי: (גם 280X) החומרה מחברות שונות.. אבל האם יש אפשרות לאיחוד כוחות? האם הלוח תואם מערך CF? האם השוני בין הכרטיסים מאפשר זאת? האם 2 קיטים שונים של זכרון יכולים ללכת יחד למרות שהם לכאורה אותו סוג? יש לו ספק 650W מודולרי תודה!

19. Started by udi,

שלום לכולם יש לי מחשב שמפרטו הוא amd xp 1700 msi nforce k7n420 sdram 256 mb צורב של plextor 48*24*48 cd lg *52 זה פלוס מינוס המפרט הבעיה היא שהלוח מתחיל לעשות בעיות חמורות {לעיתים דחופות הוא לא מאתחל את המחשב בכלל והחשב לא עולה הכוונה שהביוס לא מתחיל אפילו לספור את הזיכרון בהתחלה} השאלה היא כאן האם כדי לשדרג את המחשב עכשיו ואם כן למה או רק להחליף את הלוח כרגע למשהוא פשוט ולחכות שהלוחות החדשיים שתומכיים במעבדיים החדשים של AMD יצאו ואז רק לקנות גם מעבד וגם לוח טוב מה המלצתכם ?

• 3 תגובות
    • 923 צפיות
  20. . מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). SMBX2450 (1920x1080@60Hz) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם…

• 0 תגובות
    • 923 צפיות
  21. Started by סימן שאלה,

שלום אני זקוק למפרט למחשב למשחקים עד 4000 עם אפשרות חריגה קלה (שומר עוד 1000 לפינוקים כמו צורב דיוידי מארז מאוורר למעבד וכ"ו...) אז מה שאני זקוק לו בעיקרון זה רק (אם אפשרי במחיר הזה) : מעבד - 3 ג'יגה הרץ לפחות AMD או אינטל לוח אם כמובן מעדיף ג'יגה ביט או אסוס כמובן עם ערכת השבבים המומלצת ביותר זכרון ראם 1 ג'יגה דואל עדיף Corsair או OCZ הרדיסק - חושב על 200 ג'יגה SATA וכרטיס מסך שיספק אותי במשחקים החדשים שיש בשוק אפשרי הדבר? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 923 צפיות
  22. Started by spinchicken,

שלום לכולם - אני מחפש מחשב שישמש גם כמחשב ביתי וגם לאוניברסיטה, 13 - 14 ", שיהיה קל, מסוגל להריץ סימולציות במטלב ולהריץ משחקים לא כבדים מדי. יציאת HDMI והרבה יציאות USB

• 7 תגובות
    • 923 צפיות
  23. ברצוני לקנות מחשב חדש לבית שיחליף את המחשב שלי שהוא כבר דיי זקן (פנטיום 4 ו512 מגה זכרון...) לאחרונה ראיתי הרבה מהמחשבים MiniATX שהם ממש קטנים וזה דיי קרץ לי דוגמא לאחד מהם http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8354&perur=1&t=1 עוד ראיתי של לנובו http://www.aluf.co.il/view_prod_en.aspx?ProdID=2137433150 רציתי לשאול אם מחשב כזה יכול גם להריץ משחקים עדכניים בכבוד ? (המסך שלי syncmaster t260hd 26') שזה אפילו קצת יותר מפול הייץ' די ובכללי העצה שלכם אם כדאי לקנות מחשב כזה או שאם יש מקום פשוט להביא מחשב רגיל וזהו ?

• 4 תגובות
    • 923 צפיות
  24. Started by idan003,

הי חברים, לצערי הלך לי הלוח אם והמעבד יחסית ישן ואני מחפש לשדרג למחשב קצת יותר עוצמתי זה מה שיש לי כרגע לוח: G.sniper M3 מעבד Intel i5 3570K ivy bridge - חשוב לציין כי הוא על AC על 4.5 מאוור למעבד: Corsair Hydro H80i ספק: SeaSonic 860W Platinum-Series כרטיס מסך: Rendon r9 290oc 4GB חשבתי להביא את זה: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core I7 6700K 4.0Ghz 8MB Cache s1151 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור נוזלי למעבד CoolerMaster Nepton 240M 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-Z170X-Gaming 7 LGA1151, Intel Z170, DDR4, 3xPCI-E, DP, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב Corsai…

• 3 תגובות
    • 923 צפיות
  25. Started by Kudo,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב?GTA V, Watch Dogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …

• 2 תגובות
    • 923 צפיות

דיונים חדשים בפורומים