עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Itzhak Davidi,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500 מקסימום. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה, גיימינג בינוני\קל, שימוש בתוכנות עריכה (פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין, סקאצ', UX/UI תוכנות אנימציה \ עריכה \ אפטר אפקטס) ומשחקים כגון סימס (המחשב בשביל בחורה..) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר סטנדרטי אלחוטי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכונן אופטי, כן חשוב SSD בעל נפח של לפחות 512. או 128 + 1TB HDD . 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ …

• 5 תגובות
    • 933 צפיות
  2. הי, אשמח לעזרתכם בקניית מחשב חדש: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,000 ש"ח ניתן לחרוג ב-200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש משרדי, בנוסף עריכה בפוטושופ ומשחקים לילד בגיל יסודי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שיהיה שקט - בעלות תועלת. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? , אשמח אם הוא יהיה קטן יחסית - …

• 2 תגובות
    • 933 צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4900 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את רוב התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגה. 2. מה שימושי המחשב (גיימינג) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכי חזקים שיצאו היום בשוק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (1600X1200). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (גבוהות מאוד הייתי אומר ) 3. האם יש צורך בציוד הקפי ( אין צורך ) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10 ) 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? א…

• 14 תגובות
    • 933 צפיות
  4. Started by TAMIRRR013,

1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים), צפיה בסרטים * גודל המסך?14-15 אינצ * משקל רצוי?2-3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא הבנתי * בלוטות?לא * גודל מינימלי של כונן קשיח?80 gb * צורב DVD? לא אם יש כונן דיסקים * האם נדרשת אחריות בינלאומית?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?חברה שתיהיה טובה

• 1 תגובה
    • 933 צפיות
  5. . מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). SMBX2450 (1920x1080@60Hz) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם…

• 0 תגובות
    • 933 צפיות
  6. המפרט בשביל חבר. אין סכום קבוע לתקציב, אבל עדיף המינימום האפשרי. השימוש במחשב יהיה ללימודים (מספרים על דיסק) וישומי אופיס. (בעתיד אולי אינטרנט) בבקשה הוסיפו לינקים לחנות שממנה המפרט או את השם שלה.

• 2 תגובות
    • 933 צפיות
  7. שימושי המחשב - תחליף שולחני, יהיה שימוש בעריכת סרטים, צפייה בסרטים, עבודה שוטפת (אינטרנט ותוכנות אופיס למיניהן), ומשחקים. גודל המסך פחות קריטי פה, מה שחשוב זה החומרה של המחשב, גודל הכל יתאים הכל מ-14 ועד 17 אינץ' משקל וזמן סוללה גם לא ממש משנים כאן כי זה יהיה מחשב שולחני למעשה, אני אנייד אותו לעתים רחוקות יחסית ולנקודות עם מתח. יציאת HDMI חובה. בלוטות יתרון גדול. נפח כונן קשיח לא ממש משנה כי יש לי שניים חיצוניים, גם 120 יספיק לי, כונן SSD יתרון גדול. חובה צורב DVD, עדיפות לקורא בלוריי, לא חובה. אחריות בינלאומית לא משנה, העיקר אחריות טובה בארץ. חברה מועדפת - Dell, Asus התקציב כמו שכבר ציינתי הוא כ-9K ש"ח המחשב ייקנה בארץ. עוד בעיה שיש לי היא עם ההמלצות כאן לא ללכת בשום פני…

• 3 תגובות
    • 933 צפיות
  8. Started by arie2006,

ברשותי מחשב נייד חדש MSI 12" PR200 : מעבד t5450 , כ. רשת אלחוטי intel wireless wi-fi 4965AGN , מ"ה winxp pro sp2 . המחשב מתחבר לאינטרנט דרך ראוטר של edimax br6215 srg . במצב חיבור למקור חשמל החיבור האלחוטי עובד תקין. כאשר אני עובר לעבוד עם הסוללה המחשב מתחבר ומתנתק לסרוגין מהאינטרנט (מקבל הודעה של : aquiring network address) . למה זה קורה וכיצד ניתן לפתור בעיה זו? תודה מראש על התשובות arie2006

• 4 תגובות
    • 933 צפיות
  9. Started by Kudo,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב?GTA V, Watch Dogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …

• 2 תגובות
    • 933 צפיות
  10. Started by Idani26,

שלום לכולם, בעבר נעזרתי בפורום עבור מחשב שרכשתי ואשמח לקבל ייעוץ עבור מחשב נוסף. דרוש מפרט עבור מחשב נייח לשימושי גרפיקה ברמה מאומצת-רינדורים בתוכנות ADOBE CC/SONY VEGAS/MAYA/AFTER EFFECTS התקציב הוא עד 8K לא כולל ציוד הקפי. אני גר באזור ראשון אז אשמח לחנות מהאזור. במפרטים המומלצים באתר קיים מפרט מעניין, מה דעתכם עליו בכל אופן-https://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/18 תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 933 צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? אין. אבל לא רואה סיבה לעבור את ה-4000~4500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך, אז למה לא? אבל מנסיוני, זה מגיע ללפחות 4000 ש"ח. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא מתכנן להוציא יותר מ-4500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים! כל השאר אני עושה בצורה חובבנית (אם זה Photoshop או עריכות גרפיות חובבניות). החלק החשוב היה ונשאר משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחק…

• 3 תגובות
    • 933 צפיות
  12. שלום אני מחפש מפרט בסיסי בתקציב מקסימלי של 2000 ש"ח (חריגות קטנות ייתקבלו) ללא שום צורך בציוד היקפי (מסך, מקלדת, עכבר...). המחשב ישמש לאופיס, אינטרנט ומשחקים לא עתירי גרפיקה חדשה, לכן אבקש שיושם גם דגש על כרטיס המסך. תודה רבה לכל העוזרים

• 13 תגובות
    • 933 צפיות
  13. Started by Bragiz,

מצאתי את המחשב הבא : http://ksp.co.il/?uin=15580 שעונה על כל הדרישות שלי אבל לא הצלחתי למצוא ביקורות ברשת עליו , מישהו מכיר? ניסה? מחשב סטודנט שמריץ גיימינג בינוני-קל * גודל המסך? 17 פלוס * משקל רצוי? 3 קילו פלוס מינוס * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שעתיים בערך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) hdmi * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500 * כונן CD/DVD? צורב? לא חייב * כונן Bluray? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא מחפש לפטופ עם מקלדת איכותית ונוחה (לא האלה עם הכתפורים הקטנים והשטוחים עם מרחק של …

• 7 תגובות
    • 933 צפיות
  14. * מטרות המחשב? בעיקר לימודים - יעבור ממקום למקום, כתיבה וכו' מדעי המחשב - ידרוש קומפילציות, אולי מעט עבודה עם תלת מימד (אבל תמיד יש מעבדה אם זה כבד מידי להרצה במחשב) סרטים, סדרות * גודל המסך? לדעתי 14.1" הוא אופטימלי אבל אני לא בטוח, אולי מישהו כאן יכול לעזור בעניין. אני מוכן לעבוד גם עם 15" * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מצד אחד כן, מצד שני זה בעדיפות נמוכה, אני מאמין שיהיה לי חשמל זמין רוב הזמן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 GB * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מניסיון עבר קצת רחוק מחשבי IBM היו האמינים ביותר, אז יכול להיות שיש העדפה ל-ThinkPad אבל יכול להיות שהמצב השתנה. הדבר הכי חשוב לגבי המחשב הזה הוא האמינות. אני ממש לא רוצה שהוא יעש…

• 4 תגובות
    • 933 צפיות
  15. Started by leahd3,

איך המפרט הזה??? מעבדי ‏AMD Phenom II x6 Six Core 1055T Socket AM3 2.8Ghz Box מאווררים וגופי קירור מאוררים למעבדים Arctic Freezer 64 Pro לוחות אם למעבדי ‏AMD ASUS M4A89GTD PRO/USB3 AM3, 890GFX, DDR3 1333, VGA ATI HD4290 2xPCI-E, HDAudio, GBL זכרונות DDR3 1333Mhz 2x2GB Corsair XMS3 DHX Dual Channel זכרונות none זכרונות none דיסקים קשיחים none דיסקים קשיחים Western Digital Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD20EARS כרטיסי מסך ASUS HD 6950 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI Mini 2xDP PCI-E כרטיסי מסך none כרטיסי עריכה וטלויזיה none כרטיסי קול none צורבי DVD none ציוד רשתות none מארזים CoolerMaster Elite 370 Black (No PSU) מאווררים וגופי קירור none מאווררים …

• 4 תגובות
    • 933 צפיות
  16. שלום, אני יישמח לקבל בבקשה הצעות למפרט בתקציב 6500 ש"ח ושאלה קטנה: העם הבדל בין ג'יגה זיכרון לשני ג'יגה כל-כך מהותי?

• 13 תגובות
    • 933 צפיות
  17. Started by lm007,

איך המחשב הזה למשחקים, אני לא איזה גיימר כבד אז לt השקעתי בכרטיס מסך חזק ביותר, ולשימוש בתוכנות כמו מטלב, סולידוורקס ואולי עוד איזה כמה תוכנות שירטוט וסימולציה. יש פה זיכרון אחד כי אני מתכנן לקנות עוד כמה חודשים עוד אחד. מעניין אותי אם הספק מספיק טוב ואם המסך הזה טוב כי עושה רושם שיש לו את הנתונים הכי טובים. מעבדי אינטל‏ Price Units Total Core™2 Duo E6400, 1066Mhz, s775, 2MB 1290 1 1290 לוחות אם למעבדי אינטל‏ ABIT Price Units Total AB9 s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E 690 1 690 זכרונות‏ DDR II 667 Price Units Total 1GB Kingston 630 1 630 כרטיסי מסך‏ eVGA Price Units Total 7600GT 256MB TV, DVI, PCI-E 890 1 890 דיסקים קשיחים‏ Western Digital Price Units Total …

• 5 תגובות
    • 933 צפיות
  18. Started by roi777,

שלום! קרוב משפחה שלי בחו"ל וביקש שאני יברר לו על המחשב שבתמונות המצורפות, כמה עולה והאם זה מחשב טוב. אני יודע שתירצו לדעת מה הוא השימוש שיעשה במחשב, אבל אין לי מושג. אשמח אם תוכלו לעזור לי (...לעזור לו...). תודה רבה!

19. Started by barzanger,

אהלן כולם!! תשמעו אני רוצה לקנות מחשב לבית וקיבלתי כל מיני מפרטים וזה אבל את האמת אני צריך עזרה קצת להחליט מה להוסיף מה להוריד מה לשנות.. אז בואו בבקשה תראו וזה תייעצו לי בבקשה מה עדיף - אני רוצה את המחשב שיהיה כמה שיותר חזק באמת!! ובמסגרת של ה8000 שקל פחות או יותר.. בבקשה רק מי שמבין ויודע להגיב ולא סתם כי כמו שאמרתי אתם עוזרים לי וזה ישפיע עליי .. תודה =) מעבד: ?Core2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB? לוח אם (צ'יפסט של אינטל) : ?P5B s775, Conroe, P965, DDRII 800, PCI-E? דיסק קשיח: 16MB SataII 250GB זכרונות: ?2x1GB Corsair XMS2 TwinX CL4? כרטיס מסך:?Geforce 8800GTS 640MB GDDRIII, HDTV, 2xDVI, PCI-E? ? זהו זה הדברים העיקריים השאר שמסביב זה בקטנה.. אז תגידו לי מה דעתכם מה…

• 9 תגובות
    • 933 צפיות
  20. שלום לכולם! ברצוני לקנות מחשב חדש. היעוד שלו הוא שוטף+משחקים. חשוב לי גם שהוא יתמוך ב dx10 בשביל שיפורים עתידיים. יש לי דילמה בין AMD ל INTEL ואשמח אם מישהו יוכל לסדר לי את האוזן בנושא. בנוסף, שמעתי שהולכת להיות ירידת מחירים בסוף החודש, האם כדי לחכות? האם מומלץ לחכות למרובעי ליבה? תודה רבה, אתם עושים עבודה מצויינת וחוסכים להרבה אנשים מפרטים "מפוצצים" מהעיתונות. אסף נ.ב. אני מעדיף מחנות Skypc

• 10 תגובות
    • 933 צפיות
  21. * מטרות המחשב? משחקים כבדים בגרפיקה בינונית עד בינונית-- (אני משער שמשהו כמו GT240 לפחות) , צפיה בסרטים, שימוש מסויים בוירטואלציה אבל לא יותר מידי, בדרך כלל אני מריץ הרבה תוכנות ביחד כמו דפדפן, אנטיוירוס , איזה MSN או PIDGIN ,BOINC ,וכל מיני תוכנות שרצות ברקע אני אשמח אם זה לא יגרום למחשב לקרטע. * גודל המסך? 15-16 אינץ עדיפות ל15.4 אבל לא חובה * משקל רצוי? לא יודע אני לא מבין בזה אבל אני משער שעדיף פחות מ4 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף אבל לא חובה סולללה שתספיק לפחות לשעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI מאוד כדאי שיהיה וDVI \ SVIDEO גם אם אפשר אבל לא חובה * בלוטות? יתרון אבל לא צריך * גודל מינימלי של כ…

• 4 תגובות
    • 933 צפיות
  22. שלום, אשמח אם תעזרו לי להרכיב מפרט בתקציב הזה (אפשר לחרוג ב200-300 ש"ח). המחשב חייב להריץ סרטי HD בצורה חלקה, כמו כן ישמש גם לכלי פיתוח, גרפיקה וכל מיני חישובים (eclipse, visual studio, photoshop, matlab). המחשב כמעט ולא ישמש למשחקי מחשב. אין צורך בהרדיסק ובכונן דיוידי. אין עדיפות לאינטל או AMD, תבחרו מה שאתם רואים לנכון, מה שחשוב הוא שהמחשב יתאים לצרכים וייתן ביצועים אופטימליים למחיר שלו. ועוד שאלה: האם יש היום לוחות אם שיש עליהם יותר מחיבור IDE אחד? תודה רבה לכל העוזרים.

• 9 תגובות
    • 933 צפיות
  23. Started by singera,

1 x LITEON 48x 24x 48x CD-RW - (OEM) - BLACK 1 x ABIT IS7-E (865PE) - ATX 1 x COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE - black 1 x CREATIVE Modem Blaster 56K - PCI 1 x LITEON CD ROM X52 - Black 1 x WD 80GB-8MB-7200RPM ATA100 1 x MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 1 x XpertVision RADEON 8500LE - 64MB DDR 1 x INTEL Pentium 4 - 2.4 - 512K Cache, 800Mhz FSB 1 x 256MB TwinMos DDR PC3200/400 (TMD7608F8E50B) - original 4,117.75 ש"ח

• 2 תגובות
    • 933 צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אולי 250-500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית , תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). FL STUDIO אני בעתיד אלמד עוד ואעבוד איתה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: COD ASS MINECRAFT ועוד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני רוצה מסך דיי גדול 24 אינצ אולי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? שיראו טוב, אם תראו…

• 0 תגובות
    • 933 צפיות

דיונים חדשים בפורומים