ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
נתקלתי לאחרונה בפרסומות המיועדות לעסקים שמציעות רכישת מחשבים מרוכזת לעסקים. האם לידיעתכם ניתן לארגן מכירה קבוצתית כזו לאנשים פרטיים? יש מישהו שיודע איך זה מתבצע? במידה וזה אפשרי, מה דעתכם לארגן מכירה כזו בקרב משתתפי הפורום? נראה שפער המחירים גדול יחסית, ולסטודנטים זה יכול להיות מצויין... הנה דוגמא לבאנר שנתקלתי בו בשיטוטי אחר מחשב ב-ZAP (מישהו מכיר אותם? / יודע איך זה נעשה?) http://broknerneta.pas-rahav.com/dell/f5/cms/ יהיה נחמד אם יוזמה כזו תצא לפועל, אני אשמח להשתתף בה בכל מקרה...
-
- 0 תגובות
- 961 צפיות
-
-
אהלן. קודם כל, יש לי שאלה. האם נטבוק מספיק לצרכי סטודנט? כי אני התעסקתי קצת עם נטבוק אחד, (ה-MSI Wind U100) וראיתי שהוא דווקא סבבה.. מה אתם חושבים? בכל אופן אני די נעול על נטבוק, אז הייתי מעוניין לקבל מכם המלצות לנטבוק מומלץ במיוחד, באזור ה-2000 ש"ח. זה הולך להיות מתנה לאחותי אז אני מעוניין במשהו גם מעוצב וגם איכותי.. ולא אכפת לי להוסיף כסף (כמובן במסגרת שרשמתי). תודה רבה וחג שמח, דוד.
-
- 7 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב לחדר ואין לי מושג איזה אני צריך אז אני מקווה שאני אוכל להיעזר בכם אני רוצה בחדר גם טלויזיה וגם מחשב, בהתחלה חשבתי לקחת מחשב רגיל ולחבר אותו לטלויזיה בכלל לא חושבתי על מדיה סנטר כי חשבתי שהמחירים בשמיים אבל נראה לי שעכשיו עם המחירים של הHTPC אולי זה כן יהיה אופציה טובה.. מבחינת שימוש זה לא המחשב הראשי אלא רק לגלישה, שמיעת מוזיקה ולראות טלוויזה וסרטים (למרות שאני בקושי רואה) חשוב שיהיה לו תקשורת WIFI כדי להתחבר לרשת בבית ותקשורת BT חשובה לי כדי שישמש לי כדיבורית שאני בחדר עם הPDA מבחינת הרד דיסק, תכלס אני לא אשתמש יותר מ100 ג'יגה (וזה גם ממש בהגזמה) זיכרון אני לא אתפשר על מתחת לג'יגה כדי שהמערכת תעלה נורמלי, אם זה הכרחי אני אשים גם יותר לפי ה…
-
- 10 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום.. ברשותי מחשב נייד של טושיבה בן שנתיים.. בחודשים האחרונים ישנה תקלה במחשב שהוא קורס/נכבה ללא אפשרות של הדלקה מחדש ע"י כפתור ההדלקה. זה קורה הרבה מאוד כשאני פותח את המחשב לאחר לילה שלם במצב שינה או כשאני מפעיל אותו מאפס, אחרי 2-3 שניות של התחלת הפעולות שלו הוא קורס. רק במידה ואני מוציא את כבל החשמל מהמחשב ומחבר שוב זה עובד (אני עובד ללא סוללה). עליי לציין שהסוללה לא נטענת כראוי, פעם נטענת ופעם לא, היא מראה אותם אחוזים תמיד. המחשב כבר לא באחראיות, הדבר קרה גם כשהוא היה באחראיות - שלחתי אותו למעבדה של טושיבה בתקופת האחריאות והם החליפו צורב והרד דיסק ולא עזר.. בפעם השלישית הם אמרו לפרמט ולהתקין מחדש - לא עזר! מה יכולה להיות הבעיה?? יש סיכוי שזה הספק כח?? בגלל זה גם הסולל…
-
- 0 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום, אני מחפשת מחשב נייד שיתאים לחישובים נומריים (בעיקר מטלב), תקציב של עד 6000 ש"ח. משקל קטן - יתרון משמעותי. כונן אופטי - לא חובה. אין צורך במערכת הפעלה (יעבוד עם אובונטו). לא apple. תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 961 צפיות
-
-
1 x LITEON 48x 24x 48x CD-RW - (OEM) - BLACK 1 x ABIT IS7-E (865PE) - ATX 1 x COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE - black 1 x CREATIVE Modem Blaster 56K - PCI 1 x LITEON CD ROM X52 - Black 1 x WD 80GB-8MB-7200RPM ATA100 1 x MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 1 x XpertVision RADEON 8500LE - 64MB DDR 1 x INTEL Pentium 4 - 2.4 - 512K Cache, 800Mhz FSB 1 x 256MB TwinMos DDR PC3200/400 (TMD7608F8E50B) - original 4,117.75 ש"ח
-
- 2 תגובות
- 961 צפיות
-
-
א. רטט במחשב - יש אפשרות להפסיק את הרעד במחשבים הניידים של HP ? כשמניחים יד על האזור בחלק התחתון של המקלדת בנייד , מרגישים רטט בלתי פוסק כנראה מדובר במאווררים שפועלים ללא הפסקה ( ??? ) . זה יכול לתסכל בשימוש ממושך. לא זיהיתי רטט כזה בDELL למשל. ב. חסכון בסוללה - איך משחקים עצמאית בין כרטיס מסך חיצוני לבין המעבד הגרפי המובנה - במחשבים עם I5 (דור קודם או דור חדש סנדי, לא משנה)? נניח במחשב HP לצורך חסכון בסוללה. ג. הגנה על סוללה בDELL - יש אופציה בלעדית ל DELL שמאפשרת השארת הסוללה במחשב ללא טעינה. בצורה כזו ניתן להשאיר סוללה ברמת טעינה של 50 אחוז במחשב, והיא ממשיכה לתפקד כהגנת אל פסק אבל ללא טעינה נוספת. לפי הבנתי זה אמור להגן עליה לאורך זמן , בשמוש ממושך בחשמל, כיוון שסוללה…
-
- 4 תגובות
- 961 צפיות
-
-
החלטתי שוינדוס 8.1 זה לא בשבילי, והתחלתי בניסיונות להתקין וינדוס 7 על המחשב הנייד. מסתבר שזה לא כל כך פשוט כמו שחשבתי... ההתקנה נתקעת בשלב מסך הטעינה של התקנת וינדוס 7 על האייקון הצבעוני, עוד לפי האפשרות לפרמט דיסקים. בילטתי את הSecurity boot, אבל איך לכבות את ה UEFI?
-
- 2 תגובות
- 961 צפיות
-
-
http://tms.co.il/ preview/spec/gymhnz9b בבקשה תגובות אם אפשר עוד היום 3/10/2011 (אני יודע שזה מארז וספק בינוניים!)
-
- 2 תגובות
- 961 צפיות
-
-
היי חברים, אשמח לעזרה למחשב שנועד לשרת את כל בני הבית במשך שנים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - כל התקציב. אני מעוניין ברכיבים אמינים לאורך זמן אם הם שווים את ההשקעה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך בציוד היקפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? בלי מסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 בסולם - לא חשוב שקט מופתי, אבל אני לא רוצה טרקטור כמובן. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? …
-
- 11 תגובות
- 961 צפיות
-
-
היי, אז כמו שהכותרת אומרת אני מחפש נייד על מעבד C2D, מסך בגודל של מקסימום 13 אינץ' ולפחות ג'יגה אחד זיכרון. בנתיים ממה שראיתי הכי זול שעונה על כל הדרישות הוא: MacBook 13" 2GHz White [Z0DT] ¤7,498 13.3-inch widescreen display 1280 x 800 resolution 2.0GHz Intel Core 2 Duo -----> עם 4 מגה קאש לא 2 מגה. 1GB memory (2x512MB SODIMMs) 80GB 5400-rpm Serial ATA hard drive2 6x Slot-load SuperDrive (DVD+R DL/DVD±RW/CD-RW) העובדה שהוא מק פחות רלוונטית כי במקרה הכי גרוע אני אתקין עליו אקס פי ואפסיד איזה 10 ג'יגה, אבל אני לא חושב שתהייה בעייה עם זה שהוא מק תודה מראש לכל העוזרים, אור.
-
- 8 תגובות
- 961 צפיות
-
-
האייסר עדיין לא הגיע לארץ אז בא לי לקנות את הלונובו, אבל השאלה היא אם האייסר לא הרבה יותר טוב או משהו... לS12 יש מסך יותר גדול, אבל 160GB, 2 USB וסוללה 4 שעות. לאייסר יש מסך 11.6, אבל HDMI ,3 USB, וסוללה 6 שעות... הבנתי שלS12 יש פלטפורמת ION משהו ולא הבנתי מה זה... זה הדגם שיש בארץ? או שזה דגם שעדיין לא הגיע? דרך אגב אם אני רוצה לקנות את האייסר בחו"ל הוא עולה לי 1,666 בערך-שווה לעשות חריטה של עברית ולקנות שנאי לישראל? איך בדיוק קונים מחו"ל?
-
- 4 תגובות
- 961 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג אלא אם ההבדל יהיה משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 88% גלישה, אופיס ותכנות, 10% סרטים, 2% משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. oblivion, titan quest , skyrim, dragon age ואולי גם fifa. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כעת 1400*900 . מסך "מאג" 19. (שוקל להחליף). -לאי…
-
- 2 תגובות
- 961 צפיות
-
-
טוב אני צריך מפרט חלקי למשחקים קלים (cs 1.6) וגלישה באינטרנט icq מוזיקה וכו' התקציב הוא 1000 (בלי חריגות מקסימום של חריגה זה 100 ש"ח) אני צריך מעבד זכרון mb ספק ואם נכנס לתקציב גם מארז. בקשר למארז ולספק הם יכולים להיות ג'נריים כי זה מחשב ממש פשוט אין צורך ביותר. עכשיו יש לי כמה התלבטויות : מה דעתכם על מעבדים סמפרון בשביל זה ? הם יכולים להיות תחליף טוב לaxp ? בוא נגיד ככה מה דעתכם על המפרט הזה ? מעבדי ?AMD? Price Units Total Sempron 2400 378 1 378 לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT Price Units Total NF7-S2 (nForce2)sata, usb2 337 1 337 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512Mb 400MHz AData /VT 255 1 255 מארזים? Power Supply Price Units Total KSP 300W (True Watts) PFC…
-
- 12 תגובות
- 961 צפיות
-
-
-
היי, מעוניין לקנות מחשב בכ- 4000 ש"ח, לצורך עריכת סרטי וידאו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטי וידאו, אינטרנט וצפיית סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש מזדמן בתוכנת עריכת סרטיפ פרימייר ופוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - מסך מחשב Dell דגם LED U2412M גודל "24 ני…
-
- 3 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד מדגם LG LS50. לאחרונה התקלקלה לי הסוללה הנוכחית (ככל הנראה 4 תאים). למרות ניסיונות לתקנה ככל הנראה אצרך סוללה חדשה, רציתי לדעת איפה ניתן לרכוש סוללה כזאת שמתאימה, השאלה העיקרית שלי האם ניתן להתאים סוללה של יצרן אחר (לדוגמא IBM) למחשב שלי? תודה רבה מראש.
-
- 6 תגובות
- 961 צפיות
-
-
האם זה נכון שמעבד n270 לא יכול לתמוך ב 2G זכרון? בשביל זה צריך n280 לפחות או n450 ?
-
- 1 תגובה
- 960 צפיות
-
-
המחשב ישמש בעיקר למדיה -תמונות\סרטים\מוזיקה וכו המלצתי להם סטרימר אבל הם מבקשים ליראות אפשרות של מחשב כל מקרה חובה לתמוך בסירטי FHD -אבל לא צריך בלו רי כרגע צורב DVD יספיק בינתים וגם 1 טרה זיכרון ארד דיסק רצוי יצאת HDMI בכרטיס מסך שקט ככל הניתן יחסית למפרט ובמידה ואפשר שלט שתומך בWIN7 בתודה קרירין
-
- 6 תגובות
- 960 צפיות
-
-
היי אני רוצה ליקנות מחשב חדש.. האם כדאי לקנות עכשיו או לחכות עוד כמה זמן? התקציב שלי הוא 2500-3000 רק מחשב.. בלי ציוד הקפי ושיתאים למישחקים הכי כבדים ..... גם בעוד שנתיים שלוש חייב!: 1}מעבד :DOUL 2 CORE E6400 לא פחות!!! כרטיס מסך טוב לפחות 256 מגה 320 הארד דיסק ויותר מג'יגה ראם ומארז יפה אם אורות מגניבים כאלה.... בבקשה מהר!
-
- 2 תגובות
- 960 צפיות
-
-
בין שני הדגמים הללו, איזה עדיף? כמו כן, במידה וישנה אופציה עדיפה באותו סדר גודל של מחיר - אשמח לשמוע. איני מתייחס לחומרה הפנימית, היות ושם הדברים ברורים וכמובן שישנן קופיגורציות שונות. תודה על העזרה.
-
- 0 תגובות
- 960 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 1700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב אם יש שיפור משמעותי בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6.5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, יש צורך בהרכבת מחשב 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדיף באיזור חיפה חשבתי על מפרט כזה: מפרט זה הורכב ב - http://…
-
- 1 תגובה
- 960 צפיות
-
-
P1-JACKE Pro P1-JPROE Pro M1-J999E ההבדלים העקרוניים ביניהם הם: X1400 Mobility בשני הראשונים (שלפי בנצ'ים עדיף על ה-GeForce Go 7400 שיש באחרון) מסך WXGA 15.4 בשני הראשונים ומסך 15 אינץ' באחרון Win XP Home בראשון ו-Pro בשני האחרונים
-
- 0 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר שנים של שימוש בנייד שלי החלטתי להשתדרג ולקנות מסך, איך אני יודע איזה מסך מתאים למחשב שלי 3:4 או 9:16 ? תודה על העזרה
-
- 6 תגובות
- 960 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד למטרות שימוש כללי,סרטי HD ומשחקים לא מוגזמים(World of Warcraft), התקציב הוא עד 3500-3000,למרות שעדיף כמה שפחות. מצאתי כמה מחשבים מתאימים ועכשיו אני צריך שתכווינו אותי למתאים מביניהם. הם כולם יחסית באותה רמה, אבל השוני הוא הכרטיסים הגרפיים,המעבדים והזכרון. Gigabyte W576V T4200http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=1527 Compaq Presario CQ61-260EJhttp://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3826&CatCode=315 Acer AS5738ZGhttp://www.nanashops.co.il/a/ah.aspx?ai=44049 Gigabyte W576V T6500http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13545 Lenovo G550 2958-RAGhttp://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4126 Lenovo G550 2958-K3Ghttp://www.night-net.…
-
- 7 תגובות
- 960 צפיות
-