ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
דבר ראשון, אם אני טעוה בפורום אני מתנצל.פשוט לא ידעתי אם זה מתאים לפורום חלונות או לזה ערב טוב. אני מעוניין להתקין מחדש את מערכת ההפעלה וכל ההתקנים של THINKPAD במחשב.(אני לא יכול לעשות RECOVERY מהדיסק קשיח). אני רוצה התקנה חלקה ולהוציא אותו כפי שיצא מהמפעל העניין הוא שאני לא מצליח למצוא את כל הדיסקים של ההתקנה לT60 (אני יודע שאמורים להיות 7 כאלה) אני מצליח למצוא רק כאלה שמותאמים ל T61/R61.ולפי מה שאני מבין הם מתאימם להרבה דגמים מהסדרות הללו יש שני דיסקים,אחד של CD (למערכת ההפעלה) והשני DVD לכל התוכנות והדרייברים. האם אני יכול להתקין את הדיסקים הללו על המחשב שלי,או שזה עלול ליצור בעיות ? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 903 צפיות
-
-
-
1. . מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3k, עדיפות גבוהה לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מתחיל לימודי רפואה, בעיקר שימוש משרדי ללימודים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא רועש מדי כמובן אבל אין בעיה של רעש קל 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה העדפ…
-
- 1 תגובה
- 902 צפיות
-
-
מטרת המחשב: עבוד משרדית, גלישה ומשחקים קלים-בינוניים שירוצו בלי תקיעות (אפילו על low) גודל מסך: 10+ רזולוציה:-- יציאות מיוחדות: usb :0 גודל דיסק קשיח 250+ שיהיה עם ווינדוס מותקן * כל מה שלא כתבתי מהטופס של ההמלצות לא רלוונטי .. ** מספיק לי אפילו מחשב שיריץ משחקים על חרא איכות בלי תקיעות *** אין לי יותר תקציב
-
- 0 תגובות
- 902 צפיות
-
-
אהלן אני מעוניין לקנות מחשב משרדי- עיקר שימושו יהיה אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים (גם HD), מדי פעם אני עושה שימוש בתוכנות עיצוב כמו פוטושופ. מספר שאלות בנוסף לטופס שמילאתי למטה: האם כדאי לרכוש כרטיס מסך עם יציאת HDMI או שיציאה זו תהיה מובנית בלוח אם? (אין לי בעייה להשקיע בכרטיס מסך נוסף). אותה שאלה עבור כרטיס קול - לרכוש כרטיס קול נפרד או שבלוח אם תהיה יציאה אופטית? לגבי ספק כוח ומארז אני מודה שאני לא מבין הרבה אז אודה על עצתכם! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לחסוך גם עד 2000 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטי HD, מוזי…
-
- 4 תגובות
- 902 צפיות
-
-
פעם ראשונה שאני מבקש פה יעוץ אז קודם כל שלום לכולם בתקציב של 2500 אני רוצה מחשב קומפלט : מחשב+מסך+תוכנת הפעלה (מקורית)+ציוד הקפי השימוש העיקרי שלו יהיה גלישה באיטנרט, ומסמכים (כנראה אוריד את האופן אופיס) המחשב מיועד לזוג אנשים מבוגרים (לא מתוכנן OC) יש כמה סוגיות שאני לא בטוח לגביהם : 1. איזה מערכת הפעלה מומלץ : XP או VISTA (וגם אז, ללכת על הגירסה הפשוטה ביותר או קצת יותר מתקדמת?) 2. אני רוצה לדעת אם זה חשוב לחבר את המסך דרך ה-DVI או החיבור האנלוגי (אין יציאת DVI ללוח אם פשוט) 3. השקט חשוב בסולם של 6/10 4. הייתי שמח גם אולי למארז נורמאלי שהיצאות USB לא ממוקמות למטה (המחשב יהיה על הריצפה, ולא נראה לי שזה רעיון טוב שצריך יהיה להתכופף) כמובן אם זה לא מייקר…
-
- 7 תגובות
- 902 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? גלישה באינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים אונליין באיכות DVD ו-HD, עריכת תמונות בתוכנות פשוטות כמו פיקסה, סקייפ. * גודל המסך? 15.6'' * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? יחובר לשקע החשמלי בעת שימוש * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) חיבור לטלויזיה * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא קריטי * כונן CD/DVD? צורב?לא יהיה בשימוש * כונן Bluray? לא נחוץ כלל * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, במידה וימליצו לרכוש את הנייד בחו"ל, שיהיה ניתן לשמש בארץ אחריות * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? חובה שהמחשב יגיע עם מערכת הפעלה ואופיס, עדיפות לוינדו…
-
- 1 תגובה
- 902 צפיות
-
-
שלום, אני מבקש לרכוש מחשב נייד של DELL מסדרת inspiron N5010 בירושלים. אודה לכם על המלצה על חנות ותיקה ואמינה ועל דגם בעל ביצועים חזקים לעבודה מאומצת עם אוטוקאד. תודה רבה על הסיוע
-
- 6 תגובות
- 902 צפיות
-
-
אני משחק בעיקר במשחקים שצוואר הבקבוק בהם הוא ה CPU ולא כרטיס המסך כמו Football manager וכן Civilization 4 ככה שאני מעוניין במחשב חזק מהבחינה הזו. כמובן שאני בנוסף משחק משחקי 3D ומעוניין שמשחקים כמו BIOSHOCK ו CRYSIS (העתידי) יעבדו בביצועים מקסימליים במסגרת התקציב. כמו כן, אני מעוניין שהמחשב יתאים לקולנוע ביתי על כן חשוב שיהיה שקט. יש לי כבר מסך 19" ומערכת דולבי 5.1 שאני מעוניין שהמחשב יתחבר אליה בקבל אופטי/קואקסיאלי. המחשב לא מיועד לOC. אשמח אם במפרט המוצע ינתנו הסברים למה ללכת על חומרה זו או אחרת: איזו מעבד ללכת? 2 ליבות מספק? הבנתי שה 4 ליבות לא מנצל אותן כרגע. מה השיקול לקחת אינטל או AMD ? קיימים זכרונות מהירים, האם הם משפרים ביצועים משמעותית? מה לגבי תצורת דיסק…
-
- 14 תגובות
- 902 צפיות
-
-
לאחר גסיסתו בטרם עת של הנייח שלי ששירת אותי נאמנה במשך כ-6 שנים,אני רוצה לבדוק את האופ' לרכוש "מכונה משומנת" שתשמש אותי לשנים הבאות. מבחינת שימושים - אפשר להגיד יותר עבור סרטים/סדרות ופחות עבור משחקים,אבל יש רצון לפנות יותר זמן עבור משחקים בעיקר אסטרטגיה ופעולה 3D ולכן ארצה לנצל כמה שיותר את התקציב הנתון ובאפשרות לחרוג ממנו. כרגע אין לי צורך בציוד היקפי,אבל בעתיד אני מתכוון להוסיף X540+MX5500 כשיהיה פחות לחוץ מבחינת התקציב. בניתי מפרט לדוגמא מסקאי פיסי(יש לי נסיון לא רע איתם וגם מבחינת מחירים הם סבבה ולכן אעדיף מפרט משם). כמו כן הוספתי הערות ושאלות שלי לסגירת המפרט בפנים ולפי ההצעות אוכל לחפור קצת יותר לעומק. תודה לכל העוזרים. מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray ¤1377 כמות…
-
- 11 תגובות
- 902 צפיות
-
-
שלום לכולם =] בניתי 2 מפרטים ב5000 שקל סה"כ,בלי ציוד היקפי בכלל. מחשב אחד למשחקים ושני לעבודות משרדיות ואינטרנט. איך המפרטים האלה; יש משו לשפר?
-
- 6 תגובות
- 902 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חדש אז רציתי לשמוע דעות לגבי המפרט שחשבתי לקנות - מעבד Intel Core i5-750 Box ₪1054 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5750 לוח אם Gigabyte GA-P55-UD3L ₪530 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950205 כונן קשיח Westren Digital WD10EARS 3.5" 1000GB SATA2 64MB ₪380 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WD10EARS זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 Eco ₪662 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10666CL9D-4GBECO כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD5850 Vapor-X 1024MB DDR5 PCIe ₪1672 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=9S5850G1V מארז ללא ספק Antec Dark Fleet DF-30 ₪509 כמות:1 http:…
-
- 6 תגובות
- 902 צפיות
-
-
שלום, צריך חוות דעת לגבי מפרט לגיימינג שבניתי מ ksp כי משם אני קונה : דגם מחשב: computer מעבדי אינטל: Core i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11846 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9715 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11914 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD10EARS http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9424 כרטיסי מסך: Sapphire HD 6870 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI Mini 2xDP PCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11620 צורבי DVD: LG …
-
- 3 תגובות
- 902 צפיות
-
-
שלום חברים, מעוניין לרכוש מחשב נייד, מפרט טכני בסיסי שאני רוצה: גודל מסך 15.6' מעבד i7 (דור 8?) זיכרון RAM לפחות 16GB רצוי 32GB HD SSD לפחות 512GB אני יותר מתחבר באופן אישי ל DELL\ASUS\HP לא קריטי פיצ'רים מגניבים כמו מסך מגע, מסך מתקפל וכדו' לא קריטי רמת הדקות של המחשב הנייד , חשוב שלא יתחמם ולא ירעיש. השימוש המרכזי של המחשב הנייד הינו פתיחת מכונות וירטואליות, תכנות, מתכוון להריץ גם כלים לשבירת סיסמאות וכדו' לכן אולי חשוב שיהיה כרטיס מסך? תקציב - עד 10K, אם אפשר פחות אז מגניב. כמובן רצוי מחשב חדש-חדשני ולא משהו עתיק תודה רבה מראש! שלמה.
-
- 2 תגובות
- 902 צפיות
-
-
שלום לכולם , אני רוצה לקנות מחשב I3 אינטל הכי פשוט שיש הכל מובנה על הלוח מתרת המחשב היא אינטרנט. 4 זיכרון עדיפות 500 גיגה ארדיסק ללא מסך. תודה רבה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 902 צפיות
-
-
אני מעוניין להחליף את ווינדוס 8 ב 7 ultimate בנייד חדש ideapad z500 , האם צפוייה בעיית דרייברים ?
-
- 2 תגובות
- 902 צפיות
-
-
1. תקציב 2000 ש"ח למערכת מבוססת i3 ניתן לחרוג בכ- 10% המערכת לא תשב בסלון (יהיה סטרימר שאינו כלול בתקציב) אז אין צורך במארזי HTPC, לוחות MicroATX וכו' 2. צפייה בתכני HD, אינטרנט ואופיס 3. האם יש צורך בציוד היקפי ? - רק מקלדת ועכבר אלחוטיים 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב ? - אין צורך בצורב 6. שקט אינו קריטי 7. האם מתוכנן אוברקלוק? - לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? - לא 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? - לא תודה
-
- 5 תגובות
- 902 צפיות
-
-
שבת שלום לכולם. אני מחפש מחשב ניד שעונה על הדרישות הבאות: - משקל קל במיוחד, אין בעיה שזה יבוא על חשבון מסך קטן יותר. - זמן סוללה ארוך. - ביצועים טובים במיוחד, ייתכן שיהיה צורך גם בהרצת משחקים. - לא חובה אבל רצוי VISTA. התקציב כרגע נע בין 10K-12K, כאשר מחשבים של לנובו/DELL פחות רצויים. על המלצותיכם אודה. יום נעים.
-
- 8 תגובות
- 902 צפיות
-
-
לוח אם לפנטיום 4 INTEL CHIPSET INTEL 915P Socket 775 Dual 400. *תוספת ללוח MSI או ASUS- 90 ש"ח מעבד אינטל פנטיום 4 3GHZ 530 HT800 1MB cache דיסק קשיח 80GB SATA 7200 RPM 8MB CACHE 512MB 400MHZ DUAL DDR PCI EXPRESS ATI X300SE 128MB 17" MAG צורב כרטיס קול 8 ערוצים בלוח MSI 6 ערוצים בלוח אינטל רמקולים רגילים.. כרטיס רשת 10/100 3200 תקציב עד 4000
-
- 12 תגובות
- 902 צפיות
-
-
אהלן, עד עכשיו הייתי תמיד עם Desktop רגיל. אני חושב לעבור ל nuc. עיקר השימוש יהיה ביתי - אינטרנט, אופיס, וקצת פיתוח חובבני בבית - eclipse. האם מחשב כזה יהיה מספק? ואם הם מחזיקים מעמד כמו Desktops?
-
- 0 תגובות
- 902 צפיות
-
-
קודם כל שתדעו על מה אני מדבר הנה המפרט: מעבד ?AMD? Athlon 64 3200+ (S-754) לוח אם למעבד ?AMD? GIGABYTE K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) זכרון? DDR 400 512MB Twinmos כרטיס מסך? PINE xfx 6600GT 128MB DVI,TV DDR3 כרטיס קול? PCI Sound Card 6-ch(32bit) דיסק קשיח? WESTERN DIGITAL 80GB SATA שונות Case FAN + LED x3Color מארזThermaltake Sviking VA4000BWS Power Supply KSP 400W (True Watts) PFC טוב אז אחריי שראיתם את המפרט יש לי כמה שאלות: 1.על הלוח יש כבר כרטיס קול אם כן או אם לא אז תגידו ומה עוד יש עליו(מה מובנה על הלוח) 2.למארז לא מצורף ספק? 3.והאם כדיי מעבד אחר? 4.תנו לי עצה מה יאיר טוב את המארז שלי :anim-jjd: תודה אנשים...
-
- 10 תגובות
- 902 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5K . האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ₪, אלא אם כן תוספת קטנה מעבר לזה מצדיקה מאוד או הכרחית. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עבודה שוטפת (אינטרנט, משרדית, סרטים עד איכות HD), פיתוח תוכנה (ויז'ואל סטודיו, מכונות וירטואליות, קומפיילרים למיניהם, מטלב וכו'), גיימינג . א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. – ADOBE AFTER EFFECT ,SONY VEGAS CINEMA 4D ,ADOBE PHOTOSHOP BF BC2 CSS COD MW2 ועוד משחקים ותוכנות. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פ…
-
- 5 תגובות
- 902 צפיות
-
-
יש לי: PENTIUM 4 3.00 GHz 1 GB RAM 400 MHz Geforce 7800 GS רציתי לשואל אם יש לי צוואר בקבוק??
-
- 14 תגובות
- 902 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: גלישה באינטרנט, שמיעת שירים, לפעמים צפייה בסרטים * גודל המסך? לא יודע, שיהיה גדול ונוח * רזולוציית המסך? לא מבין בזה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שיהיה סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320GB רגיל * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם זה שיגיע עם מערכת הפעלה אז רוב המחשבים מגיעים ככה לא? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברות עם שם עולמי ולא חברות שרק יצאו * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם.. שיתאים לבחורה חחח תודה מראש לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 902 צפיות
-
-
להלן הפרטים ע"פ חוקי הפורום: התקציב המקסימאלי - 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? – לא משנה לי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? – כמה מאות מה שימושי המחשב - גלישה, הורדת תכני HD וצפיה בהם במסך מחשב, עבודה עם אופיס. אין צורך בציוד הקפי חשוב שיהיה שקט בסולם של 1 עד 10 אז שיהיה 3 לא מתוכנן אוברקלוק לא צריך לכלול מערכת הפעלה/אופיס עדיף הרכבת מחשב בחנות. גר בקריות (KSP למשל) האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? USB3 נראה לי חשוב. כמוכן, שיהיה אפשר לחבר 2 HD של SATA ואחד של IDE (מהמחשב הישן) האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? – שלילי תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 9 תגובות
- 902 צפיות
-