ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
אני לא מצפה ל high או משהו, אבל יש דבר כזה ב 4500 שקל? אגב מודרניים אצלי זה לא 2002, יותר בכיוון 2007-
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
שלום אנשים, יש לי מחשב ואני שוקל למכור את הלוח אם + מארז + ספק כוח ולקנות מארז של shuttle (שמגיע עם לוח אם וספק כוח כמובן) הדגם שמתאים לחלקים של המחשב הנוכחי שלי הוא http://global.shuttle.com/Product/Barebone/SB95P%20V2.asp ורציתי לדעת העם למישהו יש\היה ניסוין רע\טוב עם מחשבים מבוססי shuttle? תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום, חג שמח. קיבלתי אתמול מחשב נייד חדש עם מעבד I5-450M 4 ג'יגה זיכרון DDR3 ועוד. משום מה, המחשב מרגיש איטי מדי, חשבתי שהמחשב פשוט "יעוף", אני צריך להסביר את העניין של האיטיות - המחשב לא איטי בפעולות כמו כיווץ, פתיחה של כיווץ, מבחני ביצועים (שיצאו טובים יותר ממחשבים בעלי מפרטים זהים) אלא במערכת הפעלה - העלאה של הווינדוס שלוקחת הרבה זמן (הרבה יותר מAMD64-3000 שהיה לי), בנוסף יש השהייה מדי פעם בכניסה לתוכנות ודברים כאלה. מה יכולה להיות הסיבה? הווינדוס שאייסר מביאים איטי יותר ? ושאלה שניה, כשאני נכנס למנהל המשימות - ביצועים, אני רואה בזיכרון פיזי סה"כ3766 מ"ב ולא 4000. כמו כן גם במקש ימני על המחשב שלי, אני רואה זיכרון מותקן - 4GB ניתנים לשימוש - 3.68 לאן נעלמו השאר? תודה רב…
-
- 6 תגובות
- 961 צפיות
-
-
לחברי הפורום שנה טובה, ברצוני לרכוש מחשב נייד חדש אשר ישמש לי בעיקרו להכנת שקופיות להרצאות , הכנת הרצאות , גלישה באינטרנט אל חוטי. ברשותי מספר מפרטים אשר עלי לבחור את הרצוי מהם: 1. מחשב נישא IBM [מחיר 6,916.15] R50e(UR09J9lM) Dothan 1.7GHZ 15"60gb 512MB/333DVD VGA RW intel wireless b/g modem+lan XP 2. מחשב נישא IBM [מחיר 4,403.47] R503(UR0BYlM) Celeron M 1.4GHZ 15"30gb 256MB/333 Intel cdrw/dvd VGA wireless b/g modem+lan 3. מחשב נישא IBM [מחיר 4,950.14] R50e(UR0PTlM) Dothan 1.5GHZ 15"40gb 256MB/333 Intel cdrw/dvd VGA wireless b/g modem+lan 4. http://p1000.co.il/hot_sale_product.asp?g_id=5746630 5. http://p1000.co.il/hot_sale_product.asp?g_id=5414426 6. http://p1000.co.i…
-
- 3 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום, לפני כמספר חודשים פתחתי אשכול בו רציתי לקנות מחדש חדש וקבלתי מכם המלצה. עקב מספר בעיות בסופו של דבר המחשב לא נקנה, וכעת אני שוב רוצה לקנות אותו. כפי שאני יודע בעולם המחשבים כל הזמן יוצאים חלקים חדשים, מחירים של חלקים משתנים וכו', אז אני מעתיק לפה את הדרישות שלי ואת המפרט שהצעתם לי דאז, ואשמח אם תעשו שיפורים רלוונטיים. אני אוכל לענות על שאלות היום, כאשר מחר אני חוזר לצבא ואשוב ביום רביעי לענות על שאלות נוספות, בציפייה לסגור את העסקה עד יום שבת הבא. תודה רבה מראש לעוזרים. התקציב בסביבות 2500 שקל - עדיף לא לנצל את כולו אבל אפשר גם לגלוש מעבר אליו בכמה מאות שקלים שימוש המחשב הוא למספר דברים: עבודה משרדית - גלישה אופיס וכד' - אני רוצה שיהיה מהיר וטוב בתחום הזה, שיהיה אפ…
-
- 10 תגובות
- 961 צפיות
-
-
ב"ה שלום אני מתחיל ללמוד בסמסטר הקרוב מדעי המחשב במכון לב. לצורך הלימודים אני צריך מחשב נייד הייתי שמח אם הייתם עוזרים לי לבחור איזה. דרישות מיוחדות: תקציב: 600-750$ או 3000 ש"ח [יש לי אפשרות לקנות באמאזון ולשלוח לארץ] מחשב קל שיהיה נח לנשיאה. מסך גדול [לא יודע להגדיר באינצ'ים - זה מחשב ראשון שאני קונה] אורך חיי בטרייה גדול מחשב אמין שיחזיק לכמה שיותר זמ. תודה מראש.ן
-
- 0 תגובות
- 961 צפיות
-
-
מטרות המחשב? גלישה באינטרנט, הרצת תוכנות לעיתים (MATLAB), אופיס וסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף 15.6, אבל אם התקציב\המשקל לא מאפשר אז פחות. מאט * רזולוציית המסך? עדיף 1080*1920 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? פחות מ-2KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) סביב 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750GB * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? מניח שלא (לא יודע מה זה) * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למע…
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5.5k ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג ובנוסף לטובת טיפה עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, אך לא צריך שיהיה שקט מוגזם 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצי…
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
- 1 follower
-
-
הי אני מוכן סוף סוף למחשב לשימוש כללי ועריכת וידאו ותמונות [כמעט לא משחק] הכנתי הרשימה הבאה ואשמח לקבל כל שינוי .אנא התיחסו לכל פרט התקציב פחות מ10000 1.מארז מידי או מלא כנראה עם ספק של כ- 500+ מה"צ ומספר מאווררים שקטים וחיבורי מלפנים ואחור + USB FIREWIRE , 2. מעבד אינטל .2.66 920 I7 3. לוח אם ASUS P6T . 4. זכרון - 6 גיגה ? 3X2G קינגסטון , CORSAIR או Crucial Ballistix 5. תצטרך לחבר לרשת עוד מחשב נייד ושולחני נוסף [הומלץ מודם חיצוני, ] 6. שיתוף למדפסת ואינטרנט מהיר לכולם 7. 6. סט רמקולים 2,1 Logitech X-230 32 Watts 2.1 Black Speakers [או JBL] 8. כרטיס מסך גרפי VGA 512-P3-N871-AR GeForce 9800 GTX+ 512MB / 1G GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Suppor…
-
- 2 תגובות
- 961 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה: קודם אני חדש פה ... ושלום לכולם יש לי מחשב פנטיום 2 בגלל שהמחשב פנטיום 3 של פאקרד בל שלי נשרף... *-* עכשיו אני רוצה לדעת איזה מחשב חדש וטוב שווה לי לקנות .. כאילו תנו לי מפרט והכל ואתרים שאני יכול לקנות מהם... שהמחשב יתאים לסרטים לתוכנות (לא צריך בשביל משחקים!!! - אני לא ילד קטן) .... אבל שיהיה מהיר מאוד .. שיראו טוב ושיהיה תותח ... תודה וגם רציתי לשאול בקשר לסרטים - אם אני קונה מבך של 19 אינץ' או 21 האם זה שווה שהוא גם יהיה המסך של המחשב כי זה נראה לי גדול מדיי ורק מתאים לסרטים ולא למחשב ולוינדוז עצמו ... כאילו גם בשביל לעבוד איתו... תנו תגובות .. ואני מאמין שיהיו עוד שאלות בהמשך... תודה רבה !! *-* רציתי לשאול גם אם יש לי את הפנטיום 3 מה קורה אם …
-
- 11 תגובות
- 961 צפיות
-
-
אשמח לשמוע את דעתכם לגבי שני המפרטים הבאים (מבחינת מחיר, תאימות, יעילות): הראשון, מעבד אינטל: מעבד-INTEL CORE 2 DUO E6320 1.86HZ 4MB . לוח אם-GIGABYTE GA-965P-DS3 כ.מסך ATI X1950PRO 512MB GDDR3 זכרון-2048MB DDR2 800MHZ דיסק קשיח-250GB SATA2 16MB צורב-DVDRW X18 SATA מארז- COMPUCASE CA19 + 400W PFC השני, AMD: מעבד-AMD ATHALON 4600X2 DUAL CORE . לוח אם-GIGABYTE GA-690VM-S2 כ.מסך ATI X1950PRO 256MB GDDR3 זכרון-2048MB DDR2 800MHZ דיסק קשיח-250GB SATA2 8MB צורב-DVDRW X18 מארז- COMPUCASE CA-19 שחור/לבן תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 961 צפיות
-
-
לכל מחשב נייד יש FULL HD 1080 ? כי במחשבים של סוני הם שמים מדבקה כאילו רק להם יש
-
- 7 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום רב לחבר שלי יש את המפרט הבא: מעבד i5-760 לוח Gigabyte P55A-UD3R כרטיס מסך Nvidia Geforce GT240 4GB זכרון שני דיסקים אחד מערכת הפעלה 500GB, והשני 300GB, Windows 7 64BIT המחשב משמש לעבודה משרדית בלבד, לא משחקים ולא שום דבר אחר. הוא מתלונן שהוא מאוד איטי (לדעתי בגלל שחלונות מתעייפת אחרי שנתיים שלוש) אבל אין לו כוח לפרמט. הצעתי לו לקנות SSD לעשות IMAGE למערכת ההפעלה ל-SSD החדש ולהרוויח מהירות תגובה משופרת משמעותית. האם יש אפשרויות אחרות לשדרוג כאן או שמשתלם בכלל לקנות מחשב חדש?
-
- 4 תגובות
- 961 צפיות
-
-
הי חברים, לצערי הלך לי הלוח אם והמעבד יחסית ישן ואני מחפש לשדרג למחשב קצת יותר עוצמתי זה מה שיש לי כרגע לוח: G.sniper M3 מעבד Intel i5 3570K ivy bridge - חשוב לציין כי הוא על AC על 4.5 מאוור למעבד: Corsair Hydro H80i ספק: SeaSonic 860W Platinum-Series כרטיס מסך: Rendon r9 290oc 4GB חשבתי להביא את זה: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core I7 6700K 4.0Ghz 8MB Cache s1151 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור נוזלי למעבד CoolerMaster Nepton 240M 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-Z170X-Gaming 7 LGA1151, Intel Z170, DDR4, 3xPCI-E, DP, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב Corsai…
-
- 3 תגובות
- 961 צפיות
-
-
טוב אז אני הולך לקנות מחשב... וצימצמתי את האפשרויות שלי לשני מפרטים... כיון שאני קצר בכסף כרגע התוכנית שלי היא לקנות כרגע מחשב בסיסי.. עם לוח עם בעל SLI ובעתיד לקנות עוד כרטיס מסך ולהוסיף זכרונות: הנה המיפרטים: לוח אם: gigabyte GA-K8N PRO SLI http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-K8N%20Pro-SLI.htm מעבד:AMD K8 64BIT 512K +3500 זיכרונות: 2XDDR 512MB 400 של MAJOR מאיץ גרפי: PCX6600GT - NX66T128VP-oem היצרן הוא gigabyte http://tw.giga-byte.com/VGA/Products/Products_GV-NX66T128VP.htm כרטיס קול: 24bit LIVE 7.1 CREATIVE / retail LG DVD X 16+CDRW 52X32X52 :combo drive הכל במארז נחמד של ATX2 סך הכל: 3996.5 ש"ח. המפרט השני הוא: לוח אם: (gigabyte GA-8N SLI PRO (…
-
- 14 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום רב, דבר ראשון תתחדשו על הפורם מהלך מבורך! קראתי שבקרוב אמורים להכנס מעבדים כפולי ליבה חדשים לשוק ואם כך תתרחש נפילת מחירים למעבדים הקיימים. בגלל בילבול קטן שנוצר לי עם מעבדים למחשבים נייחים אינני זוכר מתי אמורה להתרחש ההשקה ו"נפילת המחירים". אם מישהו יודע על מאמרים (חוץ מ"עידן ה-Centrino") למה שהולך להתרחש בעתיד הקרוב אשמח לקישורים למאמרים אלו (גם באנגלית הולך). בגדול ברצוני לעבוד ממחשב נייח לנייד לפינוי מקום ובגלל שאינני משחק עוד במשחקים זוללי משאבים וגרפיקה. תודה מראש L.A
-
- 5 תגובות
- 961 צפיות
-
-
אהלן 1. מה התקציב המקסימאלי- 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך-כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - תכני HD,עבודה משרדית,Photoshop אין צורך בגיימינג/תוכנות ספציפיות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה/אופיס/הרכבה. 8. האם ישנה ה…
-
- 8 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום ברצוני לקנות מחשב נייד יד 2 המחשב בשימוש של כחצי שנה המפרט; מסך- 15.4 מעבד-וIntel Core 2 Duo T5800 משקל-ו2.72 ק"ג זכרון-3072MB 667Mhz DDR2 דיסק קשיח-160GB 5400rpm כרטיס מסך-Intel GMA X3100 המחיר הוא 2.700 השאלה שלי אם המחשב מתאים בעיקר לשימוש של אינטרנט ? האם הוא שווה את המחיר שכן הוא עדיין באחריות ל שנה וחצי? ואם יש לדגם המחשב הזה ביקורות טובות? תודה
-
- 4 תגובות
- 961 צפיות
-
-
היי, אני מעוניינת לקנות מחשב נייד. אני מתלבטת בין TUSHIBA SATELLITE L50-C לבין DELL INSPIRON 5559 I56200. אני צריכה מחשב 15", לצורך גלישה + OFFICE, לצורך עבודה. לא מיועד למשחקים או תוכנות גרפיות. אשמח לעצה. תודה, אינה
-
- 3 תגובות
- 961 צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי ממנו שהמחשב אמור להיות עבור הדפסת מסמכים ותמונות ולהפעלת נגיד תוכנה טיפה כבדה כמו פוטושופ ולשמוע שירים בלי שיגמגם multitasking בקיצור(את זה עושה ה - AMD שלי בלי בעיה) הוא לא הזכיר משחקים בכלל אבל שימו לו כרטיס מסך כמו 6600gt לא יותר מזה נראה לי לא צריך ציוד היקפי ההחלטה בידכם למערכת מבוססת AMD או Intel... הוא ביקש שיהיה לפחות 120 ג'גה הארד דיסק
-
- 6 תגובות
- 961 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 6000 ₪ האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם ניתן לחסוך אז למה לא במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ₪ מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים,עבודה משרדית והמון צפייה בסרטים במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות נראה לי עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 3 האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן חשוב לכלול מערכת הפעלה מתי מתוכננת קני…
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=1842 http://www.imshops.co.il/pl_product~SatelliteP300-133~2~1.htm מה עדיף?
-
- 9 תגובות
- 961 צפיות
-
-
שלום חברים יקרים! אני חדש כאן אז קודם כל אהבתי מאוד את האתר, כל הכבוד לכם על כל המידע שנמצא פה בפורומים. לבקשתי, אני מעוניין לקנות מחשב נייח לצורך משחקים כבדים + עבודה עם תוכנות כמו פוטושופ וCinema 4D וכאלה דברים. מעוניין במחשב שישאר לי לכמה שנים טובות בלי לשדרג + מסך. לציין כי אני גר ליד אילת, ואם יש אפשרות לרכישה באילת זה מעולה כי זה יוריד הרבה מהמחיר. לדוגמא, מפרט ברשת KSP שעולה 7400 עולה לי באילת 6300. זה מה שאני רוצה לרכוש בינתהים: http://ksp.co.il/?store=afula&uin=17293 אשמח אם תפרטו לי לגבי המפורט שאני הבאתי ולגבי המפרטים שאתם יכולים להביא גם במה טוב/לא טוב רכיב ספיציפי או למה צריך אותו בכלל כי אני לא כל כך מבין טוב במפרטים ובחומרה. 1. מה התקציב המ…
-
- 0 תגובות
- 961 צפיות
-
-
<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 (לא כולל מעבד, מסך וציוד היקפי). א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית, HD, תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ספורט ותלת מימד חשוב שיתאים למשחקים חדשים בעלי דרישות גבוהות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 DELL -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…
-
- 4 תגובות
- 961 צפיות
-
-
משהו כזה למשל? http://www.techtree.com/techtree/jsp/showstory.jsp?storyid=51703 תודה
-
- 2 תגובות
- 961 צפיות
-