ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
מבקש המלצה למחשב נייד קומפקטי, קל משקל, בעל סוללה חזקה ואמין. שימושים : אינטרנט, סרטים, מוזיקה (אין צורך ברמקולים טובים, מספיקה יציאה לאוזניות ) וכתיבת מסמכים וחומרי לימוד. שמתי עת עיני על סדרת asus eee אך יש כעשרים סוגים שונים בלי שינויים של ממש ( חוץ מסדרת המעבד) ואם יש אלטרנטיבה אחרת - מה טוב. אז שוב, התקציב עד 1500 עם אפשרות לחריגה קטנה. תודה וערב טוב.
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב בסגנון הזה: HP Pavilion G62-100EJ קיבלתי עליו המלצות חמות. כעיקרון השימושים הם: פוטושופ, תוכנות תלת מימד (עיצוב) וגלישה באינטרנט. ואולי משחקים לא כבדים להיום כמו קונטר סטרייק סורס... חשוב לי העיצוב והביצועים בעיקר, עדיפות למחשב עם הרבה תוספות נחמדות. קיצר, האם המחשב שכתבתי לכם מספיק חזק בשביל מה שכתבתי? ומי המתחרים שלו? תודה לעונים.
-
- 1 תגובה
- 877 צפיות
-
-
התקציב הוא 7500 ש"ח עם אפשרות לחריגה של 200-300 ש"ח (תלוי תכלית). המחשב לא יריץ אובר קלוק וכנראה גם לא ייעשו בו שדרוגים עתידיים משמעותיים. המסך וכלל הציוד ההיקפי (מערכת רמקולים+עכבר+מקלדת) חייבים להיכלל בתקציב. עדיפות לשטח אחסון גדול 1 TB. דרוש מארז שקט. לגבי הכרטיס מסך, צריך להיות אחד כזה שיחזיק הרבה מאוד זמן בשוק. השימושים הם בעיקר גיימינג, סרטים (על כן, מסך איכותי) ומוסיקה (לא עריכה!). המפרט חייב להיות כזה שהורכב מחנויות במרכז הארץ. תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן, אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי בהמלצה על לפטופ שמיועד לסטודנט - להריץ סרטים, לשמוע מוזיקה, לעבוד על קבצי אופיס... שום דבר כבד במיוחד, שיהיה מחשב קל (גודל מסך של 13-14 אינץ'), בלי פונקציות מיוחדות. אחראיות בארץ תוסיף בהחלט. כל עזרה תתקבל בברכה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאחי הקטן שייתן תמורה טובה לכסף. תודה!
-
- 0 תגובות
- 676 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5 אלף שקל. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניתן לנסות לחסוך, לא חייבים. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במאות שקלים בודדים, רק אם זה שווה את זה. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עריכת סרטים בצורה חובבנית, ארכיון צילומים ועריכת תמונות, צפייה בHD - בונוס. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. - פרמייר, פוטושופ, לייטרום. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?) - לא בצורה כבדה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? - לא כרגע. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)?…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, כבר כמה שנים טובות שלא התעסקתי בחומרה ואני בקושי מעודכן במצב השוק כיום ואפילו מפרט לעצמי אני לא יודע להרכיב, אז החלטתי לפנות אליכם אני זקוק למחשב משרדי שיהיה מסוגל להריץ במקביל הרבה אפלקציות כבדות (Visual Studio, VMWare Workstation וכו'). הסכום הוא עד 3500 ש"ח, אבל אם זה ממש קריטי אפשר לחרוג באיזה 200 שקל יותר (ואם אפילו ניתן לחסוך אז מה טוב ;D). אין צורך בציוד היקפי כמו מקלדת ומסך אלא רק את המחשב עצמו (כולל מארז, צורב, ספק וכו') ואין תכנון ל OC עתידי. אני לא גיימר בכלל, אבל מעדיף שיהיה לי כרטיס מסך נורמלי שלא OnBoard (אני לא מעודכן בכרטיסי מסך בכלל, מבקש את הכרטיס הכי פשוט למישהו שהוא לא גיימר). רזולוציית מסך - 1680X1050. שקט של המחשב? בין 1-10, נגיד 6.…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. התקציב המקסימלי הוא 8,000 ניתן לחרוג במידת הצורך עד 9,000 ואם אפשר כמובן לחסוך 2. השימוש העיקרי הוא עריכת וידאו א)השימוש העיקרי הוא בתוכנת פרימייר בצורה תדירה\פרנסה ולאפטר בצורה מזדמנת לא ברמה גבוהה. ב) המחשב אינו מיועד גם למשחקים ואינו כולל מסכים בתקציב. ההגדרות הגרפיות הן גבוהות (Nvidia qoudro fx 3800) 3. יש צורך בציוד היקפי: שני מסכים, מקלדת ועכבר 4. אין צורך ברמקולים 5. החלקים עליהם ארצה לבסס את המערכת הם שני הארדיסקים 500GB ו-1-TERA, כרטיס גרפי Nvidia qoudro fx 3800, מעבד I5 או I7 שיתאים במהירותו (BUS) למהירות הזיכרון 12GB RAM (אלא אם אין צורך ואני סתם מפריז והמעבד והכרטיס יספיקו לעבוד גם עם GB8) כלומר חשוב לי הניצול המרבי בין כל הרכיבים שלא ייווצר צוואר ב…
-
- 20 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בפורום והייתי שמח אם תוכלו לעזור לי. אני צריך מפרט למחשב לעבודה יומיומית מהירה (לא מכונת משחקים) אלה מחשב שייתן ביצועים מהירים ,יחסוך זמן ,כאבי ראש ויספיק לכמה שנים טובות. עם הדגשים הבאים: - (ללא ציוד היקיפי) -ניתן לחרוג מהסכום מאקסימום ב300 ש"ח במקרה של איןברירה או כדאיות. - רצוי מהחנות הבאה: KSP.CO.IL - עבודה משרדית, תכני HD,גלישה וכולי.. - ללא כל צורך בתוכנות כבדות - לא נחוץ כונן תקלטונים וכרטיס קול וכרטיס קול. - מבחינת השקט של המחשב בסולם 1 - 10 מבחינתי 9, כך שהשקט יד קריטי. - אמתוכנן אוברקלוק עתידי. - אין צורך במערת הפעלה,אלה רק הרכבה של המחשב בחנות. - אין תכנון לשדרוג עתידי או של כ.מ וזיכרון ,לכן המחשב נדרש להיות בעל מפרט שיחזק לאורך זמן. - יש לש…
-
- 2 תגובות
- 576 צפיות
-
-
אהלן אני מחפשת מחשב נייד ללימודים (לא משהו עיצובי או גראפי) שיסחוב יפה פוטושופ ותוכנות דומות, עם מסך של 15.4 / 15.6. כמובן שכדאי שיהיה כמה שיותר קל, למרות שאני מבינה שהוא בכל מקרה ישקול בסביבות ה2.5 ק"ג. כרגע נראה לי שזה יהיה אחד המחשבים של דל, אבל אני לא ממש מבינה מה ההבדלים בין הסדרות (הסתכלתי על הסטודיו ואינספירון). אז, יש המלצות? תודה מראש!
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מטרות המחשב? מדיה סנטר ונסיעות * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? אופייני ל-13.3 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף כמה שיותר זמן סוללה. סוללת 6-9 תאים. עדיף 9. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, חובה 3 יציאות USB לפחות, רצוי יותר. קורא כרטיסים. * בלוטות? רצוי - מאוד רצוי גם wimax - מעבד: i5 * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB מינימום. רצוי 500GB לפחות. - זיכרון: 4GB * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות שנתיים לפחות. לא יודע לגבי בינלאומית. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? יש לי ניסיון טוב עם טושיבה. - מערכת הפעלה: windows 7. אם אפשרי אז 64bit. - כרטיס מסך נפרד ולא מובנה שיריץ HD בצורה טובה דרך חיבור HDMI לטלוויזיה. שמעתי משהו על איזשהו …
-
- 4 תגובות
- 980 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי לדעת אם משהו יכול להמליץ לי על מחשב נייד טוב בין המחירים 3000-3500 לא כלכך אכפת לגבי משקל..אכפת לי לגבי ביצועים ועיצוב טכני (למשל אני לא אוהב את הגויסטיק ומעדיף שיהיה כונן דיסקים מובנה) כמו כן חשוב לי שהמחשב ישרוד לאורך שנים (נאמר לי שמחשבי HP לא שורדים הרבה כי יש להם מערכת קירור דפוקה) תודה רבה מראש לכולם
-
- 0 תגובות
- 539 צפיות
-
-
המחשב מיועד לאשתי לעבודה. אין חשיבות לאיכות המארז והספק, כל עוד הם עושים את העבודה. מתלבט לגבי שיפור ביצועים בעזרת מערך RAID0 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת האפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה מקסימלית 500 ש"ח רק במקרה של מהפכה בביצועים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? אינטרנט וגרפיקת דו מימד. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. photoshop, illustrator ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה משמש לפרנסה. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב…
-
- 9 תגובות
- 808 צפיות
-
-
התקציה הוא גג 6000 שקל בידה ואפשר אשמח לחסוף כמה שקלים. דגשים למחשב זה אורך חיים מקסימלי למחשב,כמו שרשמתי מחשב לשימוש יוםיומי+משחקים כגון פרו,ניד פור ספיד,אולי גם cod וקצת קרייסיס. השאיפה היא להריץ אותם במקסימום איכות הכל בגדר התקציב. כונן 1tb חובה מקלדת ועכבר חייבים להיות בעלי טווח קליטה מקסימלי. המחשב לא יריץ אובר קלוק. דגשים למסך הם לפחות 24,ישמש גם לחיבור לממיר של יס(לכן צריך חיבור של scart או rca) העדפה לחנויות באיזור ראשון רחובות(ksp,ivory)
-
- 5 תגובות
- 969 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: אופיס, אינטרנט ומדי פעם פוטושופ * גודל המסך? 13.3 עד 14.1 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)אם אפשר HDMI * בלוטות?צריך * גודל מינימלי של כונן קשיח?320GBלפחות * צורב DVD?צריך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא אפשר לתת המלצות כם לחנויות מחו"ל. תקציב: 3000 ש"ח + חריגה עד 500 ש"ח
-
- 2 תגובות
- 788 צפיות
-
-
תקציב- 2500 ש"ח, עם אפשרות לחריגה של עד 300 ש"ח. השימוש (של חבר שלי) הוא בעיקר אינטרנט וצפייה בסרטים, עם סביבות תכנות ( VB, MATLAB ועוד). מכיוון שזה מבוסס core i3, אני מתכוון להמליץ לו על המהרה של המעבד. בניתי בנועה מחשבים את המפרט הבא ואשמח לשמוע את דעתכם - ספציפית על ההבדלים ממפרט עם מארז\ספק איכותיים יותר, והשפעה של מאוורר סטוק על אפשרויות המהרה. Intel Core i3 530 2.93GHZ 4MB LGA1156 BOX, יחידות 1 ₪620 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=6761 INTEL Hunter Cave H55HC LGA1156, יחידות 1 ₪475 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=6767 Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 2 ₪540 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=7255 Samsung SATA2 F3 1TB…
-
- 8 תגובות
- 767 צפיות
-
-
אני חושב לקנות את המחשב הזה http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8544&perur=4 אבל לא מצאתי הרבה מידע עליו. הוא בעיקר נראה מאוד יפה והנתונים נראים לי טובים. מישהו מכיר? איפה כדאי לקנות? תודה.
-
- 0 תגובות
- 551 צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב נייד dell inspiron mini v10 משהו כזה. בקיצור הרזולוציה הכי גבוהה של המסך לא מספיק גבוהה ויש חלונות שלא ניתן לראות את כל הגודל של החלון. למשל אני מתקין משהו אז יש מצבים שאני לא מצליח לראות את הnext למטה ואני צריך לנחש עם המקשי בחירה ואנטר. יש למישהו פתרון לזה? בעיה נפוצה? תודה מראש. צחי.
-
- 3 תגובות
- 930 צפיות
-
-
אני זקוק למחשב נייד תותח, שעומד במשימות של גרפיקה כבדות, במהירות, בלי לחשוב הרבה... היום יש לי dell latitude d630 ואני כבר לא לגמרי מרוצה ממנו, נראה לי גם שהוא מתחמם מאוד ומהר. אני הייתי רוצה לבדוק משו עם מעבד core I7 עדיף לכאורה מסך לא קריסטלי (הגרפיקה היא לפרינטים ולא לאינטרנט או סרטים) 4-8 גיגה זכרון. שלא יתחמם. (קירור טוב, או מחשב שמראש מתחמם פחות) מסך ברזולוציה גבוהה מאוד. עמיד בניידות. זמן עבודה בבטריה. כמובן שחשוב לי גם להתייחס לעניין המחיר. אשמח לשמוע מה אתם ממליצים. אני די מבולבל. (לגבי המשקל, יש מקום לחשוב גם על זה, אם כי לא על חשבון איכות. גודל מסך לא פחות מ15 אינטש) תודה מראש!!! :s05:
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד Toshiba a505-s6005 עם כרטיס מסך מובנה, ואני רוצה להגדיל את הזיכרון של כרטיס המשך מ-64MB שהוא כרגע. חיפשתי בכל האפרויות בביוס ולא מצאתי איך לעשות את זה. תודה רבה!!!
-
- 2 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב HTPC המחשב יריץ בעיקר סרטים ב 1080P (9GB-18GB) שזה דיי כבד הדבר היחידי שאני סגור עליו הוא שאני צריך כונן bluray התקציב הוא 2500 עם אפשרות לחרוג טיפה (אם צריך)... תודה...
-
- 2 תגובות
- 545 צפיות
-
-
אהלן הנייד שלי שובק חיים ברגעים אלה וחשבתי לקנות חדש. אני לא באמת מכיר את טווחי המחירים, יתרונות, חסרונות אז תסבירו לי כמו למפגר. חשבתי לרכוש הפעם אפל, לא בגלל שאני מכיר או אוהב אלא בגלל שאני עומד להתחיל ללמוד תקשורת חזותית ובבי"ס שבו אלמד כל מעבדות המחשוב משתמשות במוצרים ובמחשבים של אפל. רשמתי בכותרת שהתקציב הוא עד 5000 כי אני לא באמת יודע אם המאקים יכולים להגיע למחירים סבירים או לא, אבל בעיקרון תקציב סביר בשבילי זה כ3500. עכשיו, השימושים העיקריים שיהיו לי במחשב: דבר ראשון והכי הכי חשוב, בעצם הסיבה האמיתית שלשמה אני קונה את המחשב: סיבילייזשן 5 ! חוץ מזה תוכנות די כבדות כמו פוטושופ אילוסטרייטור פרי האנד פלאש וכו כמובן גלישה וכתיבה עוד דבר שחשוב להגיד: אחד ההורים …
-
- 7 תגובות
- 925 צפיות
-
-
נחוץ לי מפרט למערכת בסיסית וזולה. הדרישות שלי: 2 gb זכרון פנימי מערכת שתסחוב את windows 7 כולל ממשק הaro בקלות. הרצה חלקה של תכני יוטיוב 1080p קורא כרטיסי זכרון. אין צורך בציוד הקפי. אופק לשדרוג כרטיס מסך mid-class המחיר הוא החשוב ביותר, 1100 נשמע לי מספיק. בתודה- אלי
-
- 3 תגובות
- 658 צפיות
-
-
שלום, קראתי הרבה התייחסויות ועדיין אני לא בטוח שקיבלתי תשובה לשאלה מה עדיף. כדי לחדד, ההתלבטות היא בין מחשב עם מעבד T6600 וכרטיס מסך עצמאי עם 512mb או מחשב i5 וכטיס מסך אינטגראלי של אינטל, בשניהם 4Gb זיכרון וכונן 320Gb/7200rpm. בפועל אני מתלבט בין dell studio 1555 וdell Vostro 3500 אשמח לקבל תגובות והשוואה מסודרת אם קיימת
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני צריך את עזרתכם בקניית מחשב נייד לאחי שבשנה הבאה מתחיל את לימודיו כסטודנט.אני כעת נמצא בארה"ב ואני מעוניין לקנות לו מחשב איכותי שישמש אותו לצרכים הבאים: 1.מחשב נייד ולא נטבוק. 2.מסך בגודל 15 אינץ' ומעלה. 3.השימוש של המחשב יהיה בעיקר ללימודים,אופיס,צפייה בסרטים,אינטרנט,ושימושים סבירים אחרים.[הוא גם אוהב לשחק,אבל הוא לא משחק משחקים כבדים והוא גם אמר לי שספק אם יהיה לו זמן שנה הבאה לשחק משחקים...] 4.חשוב לי שיהיה מחשב טוב ואיכותי. 5.טווח מחירים מ-500-750 דולר. 6.אין לי בעיה שלא לקנות את המחשב בחנות פיזית,אלא דרך חנות וירטואלית של דל או כל חנות אחרת.אני נמצא בניו יורק,ויש לי כתובת לשלוח את המחשב לשם. 7.יש המון חברות,יש המון דגמים ואני לא מוצא ידיים ורגליים. אשמח אם תו…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-