עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. התקציב המקסימלי הוא 2800 ניתן לחרוג במידת הצורך עד 3,000 ואם אפשר כמובן לחסוך 2. השימוש העיקרי הוא צפייה בסרטי HD 1080P , עבודה משרדית, וגלישה באינטרנט א)אין שימוש בתוכנות כבדות. ב) המחשב אינו מיועד גם למשחקים ואינו כולל מסכים בתקציב. 3. אין צורך כלל בציוד היקפי 4.אין צורך ברמקולים. 5. החלקים עליהם ארצה לבסס את המערכת הם הרד דיסק 1-TERA,זיכרון של 4GB רצוי DDR 3 אם לא אז 2 כמובן,מעבד של אינטל,מארז של טרמנטק. 6. השקט של המפרט חשוב ברמת 8-9 7. אוברקלוק לא יתבצע במחשב. 8. אין צורך במערכת הפעלה. 9. יש העדפה לחנות KSP בראשון, באתר http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksprishonlezion 10. המארז מתבקש להיות בגודל סטנדרטי ובעל עיצוב פשוט של טרמנטק 11. שדרוג של המערכת לא צ…

• 3 תגובות
    • 628 צפיות
  2. הרחבה: מתכוון לבנות מחשב ללקוח, שיריץ חלונות 7, שימושי אינטרנט/אופיס, משחקי אינטרנט פשוטים שלא יאתגרו את כרטיס המסך, ללא OC, חשוב שיסחוב עומס של מספר ישומים פתוחים במקביל אבל לא מדובר על עריכת וידאו או גרפיקה ברמה גבוהה. מתכוון להשתמש ב-4G זכרון. ההתלבטות כרגע היא עקרונית. על איזו פלטפורמה כדאי כיום ללכת: אינטל 775 (החל ב-E5400 ועד E8400 או אפילו Q) אינטל 1156 (I3/I5) AMD X3 תודה למגיבים

• 1 תגובה
    • 784 צפיות
  3. 1. תקציב מקסימלי 8000 ש"ח ללא ציוד היקפי (מקלדת, עכבר, מסך ורמקולים ימוחזרו ממחשב קודם) 2. שימושים עיקריים: גלישה, פיתוח תוכנה תחת ווינדוס ולינוקס במקביל (VMWARE או virtualbox), מדי פעם המרת סרטים מ-MPEG2 ל-MPEG4 (מעביר ספריית VHS ענקית לקבצים בהדרגה), המרות DV ל-MPEG4 ממצלמה ביתית, תוכנות יעודיות לאלקטרוניקה - altera, xilinx, וכו' השימוש במשחקים משני לחלוטין אם כי הייתי רוצה כן תמיכה מסויימת תוך התחשבות במגבלות שאזכיר בהמשך. 3. לא דרוש ציוד היקפי 4. פריטים לא נחוצים: מקלדת, עכבר, מסך ורמקולים. 6. השקט במפרט די קריטי (דרוג 9 עד 10) אבל אני לא רוצה קרור מים או כל קרור לא קונוונציונלי אחר - רק מאווררים גדולים ושקטים , וקרור פסיבי היכן שניתן. 7. מתוכנן אוברקלוק קל עד בינוני …

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by avinking,

1. התקציב המקסימלי הוא 8,000 ניתן לחרוג במידת הצורך עד 9,000 ואם אפשר כמובן לחסוך 2. השימוש העיקרי הוא עריכת וידאו א)השימוש העיקרי הוא בתוכנת פרימייר בצורה תדירה\פרנסה ולאפטר בצורה מזדמנת לא ברמה גבוהה. ב) המחשב אינו מיועד גם למשחקים ואינו כולל מסכים בתקציב. ההגדרות הגרפיות הן גבוהות (Nvidia qoudro fx 3800) 3. יש צורך בציוד היקפי: שני מסכים, מקלדת ועכבר 4. אין צורך ברמקולים 5. החלקים עליהם ארצה לבסס את המערכת הם שני הארדיסקים 500GB ו-1-TERA, כרטיס גרפי Nvidia qoudro fx 3800, מעבד I5 או I7 שיתאים במהירותו (BUS) למהירות הזיכרון 12GB RAM (אלא אם אין צורך ואני סתם מפריז והמעבד והכרטיס יספיקו לעבוד גם עם GB8) כלומר חשוב לי הניצול המרבי בין כל הרכיבים שלא ייווצר צוואר ב…

• 20 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. היי,אני צריך עזרה להרכיב מפרט למחשב שישמש בעיקר להקלטה ועריכת מוזיקה(שימוש בקיובייס פרוטולוס וכו'),עד 4000 ש"ח ללא ציוד היקפי. תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  6. שלום, אני גר באזור המרכז - שוהם. זה ליד אירפורט סיטי ותל אביב ונמל תעופה בן גוריון יש לי בערך 5000 שקל, אני רוצה גם מסך וגם תמחשב עצמו. אני מעריך שלמסך אני אתן 1500 שקל ככה ואת השאר למחשב. האם מישהו מוכן לתת לי פה מפרט והמצלה שתספק אותי למשחקים חזקים, שיהיה מהיר עם המון מקום, והחנות תהיה אמינה ביותר? עריכה קטנה אודות למנהל: אם אפשר שהמחשב יהיה שקט ברמה 10, הכוונה שלא ישמעו כלום, ממש כמו ששמים את האצבע על המאוורר, זה יהיה ממש נוח אם כן. בנוסף, שהמחשב כמובן יהיה עם מערכת קירור טובה שלא יגיע לטמפרטורות גבוהות בקלות. ובקשר ל OVER CLOCKING אני לא ממש מבין בזה, האמת שאני מתעסק יותר בתכנות מאשר בחומרה עצמה, והמחשב הוא בשביל חבר, לכן תחליטו בעצמכם אם צריך את ה OC הזה, ואם כן, תנו…

• 4 תגובות
    • 635 צפיות
  7. המחשב מיועד לסטודנט, גלישה באינטרנט סרטים וכו'. לא מיועד למשחקים או תוכנות גרפיות. חושב לי שיהיה מעבד מהדגמים האחרונים וזכרוןנות גדולים שהפעולה תהיה חלקה ומהירה. אפשר לחרוג מהתקציב אם צריך. אני בחיים לא התעסקתי עם ניידים ככה שאין לי מושג איזה חברה עדיפה ולמה, אשמח לקבל טיפים. תודה מראש!!!

• 1 תגובה
    • 821 צפיות
  8. אני מעוניין לרכוש מחשב בתקציב של עד 7000 ש"ח. התקציב הוא גם למחשב עצמו, גם למסך, וגם לרמקולים, מקלדת ועכבר(רמקולים מקלדת ועכבר ברמה ממוצעת בלבד) השימוש העיקרי יהיה גיימינג- וחשוב שיריץ משחקים כבדים. -אין תכנון לעשות אוברקלוקינג -אין צורך במערכת הפעלה -אין חשיבות רבה לרעש- אך כמובן שעדיף שיהיה שקט תודה- כ"צו

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by KingAlpaca,

שלום, צריך המלצה לשרת לחמש תחנות עבודה, כמובן שהכי חשוב שהוא יהיה אמין ויחזיק כמה שיותר (החלפת שרת זה סיפור), לגבי התקציב, הוא מאוד מאוד גמיש, זה שרת לחברה, והרבה יותר חשוב שהוא יהיה טוב מאשר לעשות חשבון לכמה מאות שקלים. תודה.

• 9 תגובות
    • 894 צפיות
  10. Started by asi206,

1. מה התקציב המקסימלי? 2000 ש"ח, חריגה של גג 500 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר אינטרנט ומוזיקה , מחפש שיפעיל גם משחקים בסיגנון קול אופ דיוטי 4/6 חשוב לציין שמדובר על המחשב בלבד בלי ציוד הקפי ושאני צריך שיהיה לו צורב וזיכרון לפחות 250 GB...

• 6 תגובות
    • 920 צפיות
  11. אהלן אני קונה מחשב חדש שישמש אותי בעיקר למשחקים וגם לאוברקלוק במידה וארצה (לא קריטי יותר מידי). בימנו יש לי מחשב דיי חזק עם Q9550 ו HD4870 אבל לצערי אני נאלץ להיפרד ממנו בשביל אחי הקטן. חשוב לי שהמארז יהיה טוב עם קירור איכותי (כולל למעבד כמובן), מסך טוב של לפחות 22" ולהכניס גם מקלדת ורמקולים לתוך הסיפור (אין צורך בעכבר). במידה ויש צורך להעלות קצת את התקציב זה אפשרי. הערה חשובה: אני לא מתכנן לשדרג את המחשב בזמן הקרוב ככה שטענות כמו "תוכנות בימנו לא יודעות לנצל את הפיצרים X Y Z" לא תמיד משנות לי. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 702 צפיות
  12. אהלן. מטרות המחשב - עבודה משרדית, תוכנות כמו מתמטיקה ו-Matlab וכו'', סרטים ב-HD. מדי פעם איזה משחק SC2 או משהו בסגנון. משקל רצוי - אין הגבלה. זמן סוללה - לא הכי רלוונטי, המחשב יטייל בין הדירה שלי לדירה של ההורים. גודל מסך - 15+. יציאות מיוחדות - HDMI, אני ארצה לחבר את המחשב חלק מהזמן למסך חיצוני. אעדיף כונן קשיח גדול 250GB+ (לאור התוכן ב-HD). אין צורך בצורב. תקציב - כ-4000-5000 שקלים. אם השיפור בביצועים יצדיק את העלות, אז אפשר להגיע ל-5000 שקל. מה אתם אומרים על ה-Dell Inspiron 1564?

• 0 תגובות
    • 750 צפיות
  13. מה קורה? לאחרונה, לאחר שהייתה לי הפסקת חשמל כתוצאה מקצר, נדפק לי ככל הנראה לוח האם (לא מזהה את כרטיס המסך שלי ולא את הזכרונות לפי הEverest), אז החלטתי לעשות שדרוג של חלק מהרכיבים, חשבתי על כרטיס מסך (אולי, בהנחה והוא גם לא עובד), לוח אם, מארז, עכבר, ואולי עוד דברים כמו מעבד, קירורים ודברים שאתם יכולים להמליץ לי, התקציב שלי הוא 4,000 שקל (גג של הגג 5,000 שקל) הנה המפרט הנוכחי שלי (בערך), לפי הEverest (אני לא כל כך מתמצא אז אם תוכלו להכווין אותי לגבי איך למצוא את נתוני החלקים זה יהיה טוב): מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40GHz לוח אם: Intel DPP3510J.86A זכרונות: 2048MB (1024MBx2) כרטיס מסך: Geforce 9800 GX2 1GB PCIe ספק: Corsair 750W כונן קשיח: WDC WD3200AAKS-00B3A0 (298 …

• 2 תגובות
    • 551 צפיות
  14. שלום לכולם, איזה כיף שגיליתי את האתר הזה והוא קיים! אז ככה.. 1. מחיר - עד 6000 ש"ח, אבל אני שמח אם זה יהיה פחות. 2. אני גרפיקאית במקצועי ועובדת 90% מהזמן על פוטושופ ואילוסטריטור, מעלה עבודות לאתרי אינטרנט ומעצבת אלבומים וכו'. 3. צריכה גם ציוד היקפי כולל מסך מינימום 20 אינץ וציוד היקפי, כולל צורב DVD וCD טוב, לפחות 3 יציאות USB- גם קדמיות. 4. --- 5. --- 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? חשוב, אבל לא בהיסטריה, נגיד 7 7. נדרש אוברקלוק 8. יש צורך בהצעת מחיר למערכת הפעלה + הרכבה 9. גרה במרכז-שרון, אבל לא ממש קריטי איפה המחשב מורכב 10. תמיכה בפוטושופ, USB קדמי (לפחות 2 קדמיים) 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה ש…

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by Night,

http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-n3010-a430m.htm סוללת 6 תאים http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3300-430m.htm סוללת 4 תאים מרתק שלסוללה יש x תאים, אבל מישהו יודע לתרגם את זה לשעות עבודה? איזה מהדגמים עדיף לדעתכם? (חשוב לי בעיקר ניידות וזמן סוללה) יש הבדלים מורגשים בין i3 330M לבין i5 430M? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 799 צפיות
  16. Started by עודד30,

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=741761 אני לא מבין גדול אבל את המחשב הזה הציעו לי ב-3000 שח ולאחר סקרים מרובים הוא נראה ונשמע אחלה גם מבחינת מחיר ותמורה. יודע שיש את המחשב ביותר זול אבל מעדיף את החנות שהייתי בה. צריך מחשב קל אבל יותר חזק וגדול מה-10 אינץ' למיניהם (גם המסך קטן לי) הטושיבה הוא 11.6 אינץ' מקלדת ומסך נוחים 3 GB מעבד pentium dual core 1.3 ghz סוללה 6 תאים (המוכר אמר שבגדרה הוא 8 שעות אבל תכלס הוא יעבוד 6) מסך full hd 1920*1080 השימושים שלי הם בעיקר לנסיעות לחו"ל, מולטימדיה (סרטים בעיקר-העלאה והורדה) וכתיבה לאוניברסיטה האחריות היא לשנה, ביטוח לשנתיים אם יש המלצות נוספות על משהו דומה אשמח לשמוע תודה

• 0 תגובות
    • 530 צפיות
  17. Started by cool_g,

איזה מהם הכי נוח ומתאים למשחקים? Toshiba Satellite L650-10H: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=761042 Toshiba A660-10W: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9083 HP Pavilion DV6-3060EJ‎: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=shipment&uin=10429 HP Pavilion dv6-3070ej: http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7736760 אשמח אם תביעו את דעתכם על מי המחשב הכי טוב מביניהם לדעתכם..

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by nirzx,

לאחר חודשים של לבטים רבים החלטתי לבסוף לקנות את הASUS g73jh-a2. ראיתי שאין שום סקירה על המחשב ולכן החלטתי לשתף את המעוניינים. אז ככה: כרטים המסך של המחשב באמת חזק מאוד radeon 5870 מפעיל call of duty Modern Warfar על האפשרויות הכי גבוהות ופועל מעולה. המעבד הפתיע אותי לרעה, כאשר אני מפעיל את הטורבו מוד שאמור לחזק את המעבד, בעצם רק מחליש אותו וגורם לכל משחק לפעול לאט יותר. המחשב היה אמור להגיע עם 1000G אך הגיע רק עם 910G. ולא התקנתי עליו דבר וכבר תפוס עליו 80 ג'יגה שלא ברור לי על מה.(ווינדוס שוקל כל כך הרבה? :s05:)((ולכן נשארתי רק עם 830G)) אם משקל הוא נושא בשבילכם, אז כדי לדעת שעם המטען העכבר המחשב והתיק, תגיעו למשקל של לפחות 5 קילו אותם תיסכבו על הגב. למחשב אין בעיית חימום…

• 3 תגובות
    • 743 צפיות
  19. אהלן, קונה מחשב בשבילי בחודש הבא. לבינתיים אני אוסף מידע לגבי המפרט והמחירים. המחשב יהווה גם רכיב פרנסה בשבילי. אשתמש בו בשביל עבודות גראפיקה. וכן לשימושים שוטפים. בשל השימוש הכבד במספר תוכנות במקביל, אני צריך מעבד מרובע ליבות או שמספיק 2? לפי הסטיקי: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר לחסוך זה יהיה מצויין. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקלים. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, גראפיקה בעיקר, מולטיטסקינג. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר + פרנסה. פוטושופ בעיקר…

• 7 תגובות
    • 876 צפיות
  20. אהלן חבר'ה, כבר כמה שנים טובות שלא התעסקתי בחומרה ואני בקושי מעודכן במצב השוק כיום ואפילו מפרט לעצמי אני לא יודע להרכיב, אז החלטתי לפנות אליכם אני זקוק למחשב משרדי שיהיה מסוגל להריץ במקביל הרבה אפלקציות כבדות (Visual Studio, VMWare Workstation וכו'). הסכום הוא עד 3500 ש"ח, אבל אם זה ממש קריטי אפשר לחרוג באיזה 200 שקל יותר (ואם אפילו ניתן לחסוך אז מה טוב ;D). אין צורך בציוד היקפי כמו מקלדת ומסך אלא רק את המחשב עצמו (כולל מארז, צורב, ספק וכו') ואין תכנון ל OC עתידי. אני לא גיימר בכלל, אבל מעדיף שיהיה לי כרטיס מסך נורמלי שלא OnBoard (אני לא מעודכן בכרטיסי מסך בכלל, מבקש את הכרטיס הכי פשוט למישהו שהוא לא גיימר). רזולוציית מסך - 1680X1050. שקט של המחשב? בין 1-10, נגיד 6.…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by frenchfrize2,

שלום, ברשותי מחשב Gateway MD7321u (מסדרת MD73). http://www.gateway.com/product_spec.php?product_recid=529668226 עם בטריית Sanyo Lithium Ion Battery Pack Rating 10.8V, 4400mAh/47.5Wh http://www.level8technology.com/gateway-md73-series-battery-gateway-md73-series-laptop-battery-20784 במפרט המחשב שבלינק הראשון כתוב שזה 6 תאים, ובלינק השני כתוב 8(?) תאים. אני לא יודע כיצד בודקים. יש לי בעיה מוזרה עם הבטריה. למי שמתמצה, זו בעיה די מפורסמת (תראו את הדיונים הארוכים דרך גוגל) של plugged in, not charging. לאחרונה מצאתי תרופת סבתא, אבל גם היא לא באמת פתרה את הבעיה. http://jeffreypalermo.com/blog/plugged-in-not-charging-windows-7-solution/ לפני שהבטריה מגיעה לטעינה מלאה, נדלקת נורה …

• 1 תגובה
    • 690 צפיות
  22. Started by asaf19,

מחשב נייד ''15.6 DELL הדור החדש שיא הטכנולוגיה! מחשב נייד Dell מעבד מתקדם T4400, דיסק קשיח ענק 320GB חבילת זיכרון גדולה 3072MB, במגוון צבעים מדהימים לבחירה (ללא תוספת) במחיר שעוד לא הכרתם !! שלל הטבות מיוחדות לרוכשים: * שידרוג ל 3 שנות אחריות (במקום שנה) מתנה !! * אספקה מהירה עד- 3 ימי עסקים ומשלוח חינם ! * מסך "WLED 15.6 ברזולוציית HD לאיכות צפיה מירבית * המעבד החדש Intel Dual Core T4400 במהירות 2.2Ghz * חבילת זיכרון מהירה 3072MB במהירות 800MHZ * דיסק קשיח ע-נ-ק בנפח 320GB * תקשורת אלחוטית BLUETOOTH + WiFi * מצלמת אינטרנט מובנית * כרטיס קול HD כולל זוג רמקולים מובנים * מערכת הפעלה מקורית Windows 7 Premium 64Bit * הנייד זמין בצבע שחור/אדום/ורוד (טבלת שידרוגים) אני בעיקר…

• 3 תגובות
    • 742 צפיות
  23. בחוברת מחשבים של באג ממליצים על "מחשבים שולחניים חזקים במחירים מפתיעים": 1. מחשב נייח Packard Bell iMedia i4501IL מקור: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8354&perur= מפרט טכני: * מעבד: Intel Core i3-530, 2.93GHZ * מערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium בעברית, אנגלית או רוסית * זיכרון: 4GB DDR3 1066MHz * דיסק קשיח: 500GB 7200RPM * כרטיס מסך: GeForce GT315 512MB * כונן: DVD Writer * מקלדת ועכבר מתנה חיבורים: * 2 x USB2.0 מקדימה * 4 x USB2.0 מאחורה * קורא כרטיסים * יציאה לאוזניות * כניסה למיקרופון * DVI * HDMI אחריות: * אחריות לשנה ע"י טלדור איסוף והחזרה מבית הלקוח מחיר: 3,096₪ 2. מחשב נייח Packard Bell iMedia i5510IL מקור: http://www.bug.c…

• 21 תגובות
    • 2.6k צפיות
  24. התקציב הוא 7500 ש"ח עם אפשרות לחריגה של 200-300 ש"ח (תלוי תכלית). המחשב לא יריץ אובר קלוק וכנראה גם לא ייעשו בו שדרוגים עתידיים משמעותיים. המסך וכלל הציוד ההיקפי (מערכת רמקולים+עכבר+מקלדת) חייבים להיכלל בתקציב. עדיפות לשטח אחסון גדול 1 TB. דרוש מארז שקט. לגבי הכרטיס מסך, צריך להיות אחד כזה שיחזיק הרבה מאוד זמן בשוק. השימושים הם בעיקר גיימינג, סרטים (על כן, מסך איכותי) ומוסיקה (לא עריכה!). המפרט חייב להיות כזה שהורכב מחנויות במרכז הארץ. תודה רבה.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by NOAARBELOV,

לום, אני שוקלת לקנות מחשב נייד בארה"ב, אבל אני לא מבינה כל כך במפרטים.. אני צריכה מחשב בעיקר לעבודה עם מסמכים, ומדי פעם סרטים. לרוב אני עובדת במקביל על כ-עשרה מסמכים. מה שחשוב לי זה שהמחשב יהיה מהיר גם כשאני פותחת המון מסמכים ותוכנות במקביל, לא יתחמם, ושהבטריה תחזיק יחסית הרבה זמן. זה המפרט: Processor : Intel Pentium Dual Core 2.0Ghz T4200 Memory (RAM) : 4096MB Primary Hard Drive : 160GB Secondary Hard Drive : None Video Card : Integrated Video Card Optical Drive : DVD/RW (DVD Burner) Screen Size : 14" Wide LCD Wired Network Card : Included Bluetooth : None Wireless Network Card : Included Fingerprint Reader : None Webcam : None Battery : 6 Cell Battery Color : Black Oper…

• 0 תגובות
    • 692 צפיות

דיונים חדשים בפורומים