עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Titan123,

כבר הרבה זמן שהמחשב של אמא שלי עושה לה בעיות. הוא מתחמם מאוד ופשוט נכבה לבד. מדובר על דגם DV4 של HP. אם מישהו יכול לעזור לפתור את הבעיה, תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 997 צפיות
  2. יש לי מחשב נייד של Asus שקניתי לפני 4 חודשים בערך.. לפני כמה ימים העברתי קבצים ממחשב ברשת ביתית קווית ממחשב של אחותי אל המחשב שלי.. ובאמצע התהליך המסך הפך לכחול עם המון כתוביות בלבן, ולאחר מכן הוא כבה. אחרי שהוא עשה ריסט הופיע לי כתובית עוד בביוס שאומרת SATA Port1 Device Error Press F1 to Resume למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה, ואם אוכל לתקן את המצב בלי לסכן את הקבצים על ההארדיסק שלי! תודההה..

• 3 תגובות
    • 702 צפיות
  3. שלום לכולם, אתחיל עם הפורמט של הפורום ואפרט עוד בהמשך: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?) ישמש בעיקר לעבודה עם קיובייס בבית - עריכה, הקלטות ביתיות של גיטרה קלידים ושירה בעיקר, ומידי. כמו כן גם תוכנת התיווי Finale על שימושי המידי שלה. לא לצרכי פרנסה בשלב זה. כמן כן ישמש לגלישה באינטרנט, צפיה בסרטים ושימו…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by MadManiii,

יש לי נייד של ASUS מסידרת F5rl, אני מאמין שהוא יכול לסחוב את WIN 7 מבחינת חומרה. אך האם כל הקיצורים (כאילו כפתור ה FN + כפתור עם הפונקציה של ווליום)?[move]????[/move]

• 3 תגובות
    • 888 צפיות
  5. אני מחפש מפרט למחשב לעריכת וידיאו עד 6000 שקל +- כולל מסך, אודה למי שימליץ לי

• 7 תגובות
    • 752 צפיות
  6. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים חדשים (אבל אני לא גיימר כ"כ), עריכת מוסיקה, פוטושופ, סרטים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). עכשיו מזדמן (בסופ"ש, חייל) אבל עוד מעט משתחרר אז תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים חדשים וישנים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך ב…

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by Michael4508,

אהלן, אני עובד עם המחשב כל היום בלימודים, והעובדה שהוא יושב נמוך על השולחן מתחילה להפריע לי מאוד, אבל בגלל שאני מגיע ללימודים עם תיק בלבד אני לא יכול להיסחב עם מעמד בגודל מלא. לא חשבתי שיש מעמדים מתקפלים עד שבאיזה חנות ראיתי במקרה מעמד שמתקפל לגודל של שלט בערך - זה ממש קטן ויכול להיכנס לי לתיק! הבעיה שהוא נראה ממש זול ולא אמין ולא הייתי רוצה לראות את המחשב שלי נופל או נשבר בגלל חתיכת פלסטיק גרועה. השאלה שלי היא - האם אתם מכירים מעמדים מתקפלים ללפטופ - כאלה שאפשר לקפל בסוף היום ולשים בתיק? עדיפות - מעמד מבית אמין (כמו לוג'יטק) תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by Avivuzan,

השימוש העיקרי שלו יהיה משחקים. אין צורך בציוד היקפי, אני אחבר אותו למסך Full HD.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. שלום אני צריך המלצה בשביל חבר למחשב נייד 13" לאופיס ואינטרנט וכו', שימושים פשוטים. הבעיה שצריך שיהיה גם כונן אופטי, האם ניתן למצוא משהו במסגרת התקציב? ואם לא אז באיזו חריגה מדובר? המלצתי לו על נטבוק וכונן חיצוני, אבל הוא לא התלהב מהרעיון של להסתובב עם שני הדברים.. תודה ויום טוב

• 1 תגובה
    • 799 צפיות
  10. אני מחפשת מחשב נייד אשר ישמש בעיקר לצפייה בסרטים, מוזיקה ואינטרנט. משחקים כמעט ולא. חשוב שהכרטיס מסך יהיה איכותי ולא סתם מובנה, היות ומדי פעם ארצה לחבר אותו לטלויזיה - HD, שתהיה יציאת HDMI כמובן [סביר להניח שזה "ברירת מחדל"?] ושאוכל להריץ סרטים בצורה חלקה, לגבי זיכרון - 4GB כמו כן, אין לי מושג איך זה הולך במחשבים ניידים, אבל שאוכל לחבר אליו רמקולים 5.1 שברשותי - שהכרטיס קול יתמוך בהם, מסך - 15.6 אפשרי יותר אם יעמוד בתקציב. בנוגע למשקל - עדיפות שיהיה כמה שיותר קל. אבל לא חובה. התקציב שלי הוא עד 4000. חשבתי אולי על - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5540&CatCode=315 אבל אין לי ניסיון עם החברה "Acer", ואני חושבת יותר לכיוון של Dell, Asus ,Lenovo אולי טושיבה? …

• 1 תגובה
    • 784 צפיות
  11. שלום אני מעוניין בקניית מחשב נייד מיני (10' ודומיו) לצורך חיבור למערכת הגברה חיצונית והשמעת מוזיקה (לא מגבר ביתי). האם איכות כרטיס הקול בניידים האלו מספיקה? האם ניתן לחבר אליהם כרטיס קול חיצוני? תודה!

• 2 תגובות
    • 659 צפיות
  12. Started by ran8,

שלום, שמי רן, רציתי לדעת מה אתם אומרים על מפרט שהזמנתי מפנדה, אם יש משהו שכדאי לי להוסיף או כל דבר אחר אני אשמח לדעת.. אז למפרט: מעבד: ntel Core i7 860 Processor 2.80Ghz 8MB Cache BOX LGA 1156 1,495 ש"ח לוח אם: Gigabyte GA-P55A-UD3 Intel P55 Chipset LGA 1156 USB 3.0 SATA III Model GP55AUD3 675 ש"ח זיכרונות: G.Skill 4GB Kit ECO DDR3 PC3-10666 1333MHZ 7-7-7-21 F3-10666CL7D-4GECO דיסק קשיח: Western Digital 1TB 3.5 64Mb SATA III WD1002FAEX Black 450ש"ח + Intel 40GB SSD X25-V SATA II 2.5 SSDSA2MP040G2R5 (למערכת הפעלה שייתן BOOST לביצועים).. 645 ש"ח כרטיס מסך: Gigabyte ATI Radeon HD5850 OC 1Gb DDR5 Hdmi Model GVR5850G1OC 1586 ש"ח כונן: SAMSUNG DVD-RW SH-S223F x22 SATA Black …

• 7 תגובות
    • 962 צפיות
  13. Started by mani007,

שלום רב אני זקוק למפרט מחשב ב2000 ש"ח ללא ציוד היקפי המחשב יחובר למסך 22 המשחקים שיופעלו הם Call Of Duty , gta ,need for speed כמובן כל המשחקים בגרסאות האחרונות שלהם תודה

• 6 תגובות
    • 982 צפיות
  14. היי אנשים ,יש לי שאלה קטנה , אני מתעסק לא מעט עם ניידים, שזה מגיעה לדרייברים, אני פשוט נגש לאתר היצרן ומוריד משם את האחרונים , ואז כבר נותן למערכת ההפעלה לעדכן עם יש חדש יותר ,אבל רציתי לדעת ,עם יש סיכון בהתקנה עצמית של דרייברים מעודכנים מאתר של יצרו החומרה ? נגיד שלכרטיס קול ,כרטיס מסך ,כרטיס רשת וכו' ? פשוט סוף סוף נראה שמצעתי את הגורם ל בעיות של ב BOXEE, התקנתי על נייד עם 4500MHD, ושם באותם קבצים שאני נתקל במסכים ירוקים וכו' ,שם עובד מעולה ,מישהוא יכול לתת תשובות לגבי זה ? *עדכון, טוב אחרי שהסרתי את הדרייבר והתקנתי אותו מחדש (הכוונה לכל החבילה של ATI) הכל הסתדר אבל בכל מקרה תנו תגובות **טוב זה לא, חח שככתי שביטלתי את הפונקציה ב BOXEE, אז מה אתם אומרים? לעדכן ל 10…

• 0 תגובות
    • 635 צפיות
  15. אשמח גם לקבל המלצות אחרות לנייד תקציבי 3000+- ש"ח לסטודנטית, להרצת אופיס, סרטים ואינטרנט. תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by kfir77,

שלום לכם. שמי כפיר והייתי רוצה להתייעץ עיכם בוגע למפרט מסויים שהרכבתי דרך אתר SKYPC: 1,701 לוח אם Asus P6X58D Premium 954 כרטיס גרפי Asus ATI Radeon HD5770 1024MB DDR5 PCIe 1,177 זיכרון Corsair DDR3 6144MB (2048MBx3) 1600Mhz CL 8-8-8-24 XMS3 540 כונן קשיח Westren Digital WD1002FAEX 3.5" 1000GB SATA3 64MB 602 מארז ללא ספק Thermaltake Element G 767 ספק כח Thermaltake Toughpower 750W 204 קרור למעבד Thermaltake V1 AX 50 מבצע קיץ - הרכבת מחשב חדש מעל 3000 ש"ח + בדיקות מאמץ סה"כ 7390 ש"ח. התייחסתי ליתרונות לוח האם, 3 זוגי סלוטים המאפשרים להפעיל את הזכרון הנ"ל. מה תוכלו להגיד לי על המפרט? בתודה כפיר

• 6 תגובות
    • 977 צפיות
  17. Started by erez_hazan,

שלום, כבר זמן מה (קרוב ל3-4 חודשים) יש לי בעיה עם הבטריה. המחשב מראה שהוא מלא עד הסוף (87% משום מה), אך ברגע שאני מנתק את המטען המחשב מתכבה. וכשאני מנסה להדליק אותו בלי המטען אני לא מצליח. בתחילה כשקנינו את המחשב בטעות נשפך על המחשב קולה, אבל לא קרה שום דבר למחשב חוץ מהמקשים הדביקים, אך לאחר שהוצאתי את הבטריה אני רואה כתמים של קולה עם כל רוחב הבטריה (כמעט שנה אחרי הקנייה). יש הצעות? מישהו יודע מה הבעיה? ד"א הדגם של המחשב אם זה עוזר באופן כלשהו הוא ACER 5810TZ (מסדרת ה-time line)

• 1 תגובה
    • 837 צפיות
  18. ברצוני לקנות מחשב חדש לבית שיחליף את המחשב שלי שהוא כבר דיי זקן (פנטיום 4 ו512 מגה זכרון...) לאחרונה ראיתי הרבה מהמחשבים MiniATX שהם ממש קטנים וזה דיי קרץ לי דוגמא לאחד מהם http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8354&perur=1&t=1 עוד ראיתי של לנובו http://www.aluf.co.il/view_prod_en.aspx?ProdID=2137433150 רציתי לשאול אם מחשב כזה יכול גם להריץ משחקים עדכניים בכבוד ? (המסך שלי syncmaster t260hd 26') שזה אפילו קצת יותר מפול הייץ' די ובכללי העצה שלכם אם כדאי לקנות מחשב כזה או שאם יש מקום פשוט להביא מחשב רגיל וזהו ?

• 4 תגובות
    • 889 צפיות
  19. Started by alex_188,

שלום, אני זקוק למפרט HTPC עד 2000 ש"ח. הנה כמה דברים חשובים לי: 1. מעדיף מעבדי אינטל. 2. אריץ HD (גם 720 וגם 1080) 3. לא בטוח BD 4. חשוב 4 ג'גה RAM 5. זקוק למחליף טוב לכרטיס TV PVR MCE 150 6. יעבוד על WIN 7 7. כונן קשיח 1T 8. כרטיס מסך 1 ג'גה - עדיף נפרד. עם תמיכה בHDMI,DVI ויציאה לS-VIDEO. כרטיס קול 7.1/5.1 אחד מבינהם. 9. לא עקרוני איך יראה הכונן כי אני מתכוון די להחביא אותו בסלון. ככה שהוא לא יראה. 10. חשוב מאוד שיהיה שקט מאוד !!!! כל מה שמדוגש חשוב שיהיה. השאר אפשר לתרמן. במידה ולא נכנסים עד2000 ש"ח אהיה אסיר תודה אם תוכלו לתת את ההצעה הנמוכה ביותר. שוב פעם תודה רבה !

• 3 תגובות
    • 756 צפיות
  20. שלום! אני מנסה לצרוב דיסק DVD DL של איקס-בוקס (לגיבוי כמובן) מתוך אימג' שגודלו כ6.5 ג'יגה. אני משתמש בimg-burn, ואני צורב על לפטופ של דל מדגם XPS M1210. ומשום מה כל פעם אני מקבל את אותה השגיאה לקראת סוף הדיסק - מצורפת תמונה. (מהתמונה ניתן גם לראות שם דגם הצורב). הצלחתי לצרוב משהו כמו 3 דיסקים ללא תקלות, אבל אחרי זה כל נסיון נוסף נגמר בעוד דיסק שנדפק. ניסיתי 3 אימג'ים שונים, וגמרתי 5 דיסקים על נסיונות כושלים... אני קצת מתוסכל מהעניין, שכן הצורב הוחלף במחשב לפני כ3-4 חודשים לחדש, ועבד עד כה ללא בעיות. הדיסקים הם של silver-line, אבל הוצאתי אותם מהמשוואה, שכן 3 מתוכם כן נצרבו בסדר. מיותר לציין שריסטרטים, כיבוי כל התוכנות ברקע, חיבור וניתוק מספק כוח של המחשב - כולם לא ממש הועי…

• 0 תגובות
    • 621 צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימלי? 5 אלף שקל. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניתן לנסות לחסוך, לא חייבים. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במאות שקלים בודדים, רק אם זה שווה את זה. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? עריכת סרטים בצורה חובבנית, ארכיון צילומים ועריכת תמונות, צפייה בHD - בונוס. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. - פרמייר, פוטושופ, לייטרום. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?) - לא בצורה כבדה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? - לא כרגע. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)?…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. ברשותי מחשב נייד אשר ישמש אותי בעיקר בבית, והשאלה היא האם כדאי להשתמש בנייד שהסוללה אינה מחוברת לנייד על מנת למנוע מחזוריות של טעינה חוזרת של הסוללה שוה ושוב. כפי הבנתי שהמטען מחובר והסוללה בתוך הנייד, נוצר מצב שהנייד ניזון מהסוללה ברגע שהיא מתרוקנת המטען טוען את הסוללה שוב וכך חוזר וטוען. וכפי שידוע לסוללות יש מגבלה של כמות הטעינות עד שהם שובקים חיים. אשמח לתגובות...

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by mx-3,

שלום, חבר שלי כרגע בארה"ב, וכבר ביקשתי ממנו שיקנה לי נייד (מאחר והבדל המחירים בין ארה"ב לכאן הוא כמעט 50%). ההתלבטות היא בין macbook pro 15" 2.4GHZ I5 http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro?aid=AIC-WWW-NAUS-K2-BUYNOW-MACBOOKPRO-15-INCH&cp=BUYNOW-MACBOOKPRO-15-INCH מחיר: 1799$ לבין DELL STUDIO 1558 הכולל I7 720QM 500GB 7200RPM 4GB ראם ATI Mobility Radeon™ HD 5470, 1GB 85 Whr Lithium Ion Battery (9 cell) Back-lit Keyboard Windows® 7 Home Premium, 64bit, מחיר: 974$ http://www.dell.com/us/en/home/notebooks/laptop-studio-1555/pd.aspx?refid=laptop-studio-1555&s=dhs&cs=19&redirect=1 או להוסיף מעט ולקחת את הstudio xps16. שהנתונים דיי ד…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום אני רוצה לדעת כמה עולה המחשב שלי למכירה? מיפרט מחשב: מארז ATX לוח אם אסוס - p4p800 deluxe DDR 400 זיכרון קינסטון - 3GBX1GB=3GB דיסק קשיח 320GB - SATA צורב DVD LG דואל-לייר כונן DVD כונן 1.44MB כרטיס מסך AGP - GF FX 5700 - 256MB כרטיס קול O/B כרטיס רשת O/B מה מחיר שלו אמכור אותו? למה אני רוצה לימכור כי אני רוצה ליקנות מחשב נייד חדש. בתודה מראש מיכאל

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. היי חבר'ה, ידידה שלי רוצה מחשב חייתי שיוכל להריץ רינדורים, MAYA ו-SOLID, עריכת סרטים לעיצוב תעשייתי. קונה בארה"ב. שגם יוכל להריץ משחקים (אבל פחות עקרוני). רצוי מסך מט שלא יהיה השתקפויות. זמן סוללה רצוי לפחות 5 שעות. מה הולך היום בשוק? על מה להתמקד? משהו אמין וחזק, איכות בניה טובה.

• 3 תגובות
    • 983 צפיות

דיונים חדשים בפורומים