ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,363 דיונים בפורום זה
-
היי, יש לי מחשב נייד Lenovo מדגם: N100-3000 1) המחשב ממש איטי ואני לא יודע למה..... מה יכולה להיות הבעיה? 2) יש לי תיקיית WINDOWS.OLD ששוקלת 13 גיגה ותיקיית WINDOWS ששוקלת 6 האם אפשרי למחוק את תיקיית OLD? אם לא למה ואם כן מה זה התיקייה הזאת? תודה מראש, אבנר.
-
- 2 תגובות
- 729 צפיות
-
-
צריך חוות דעת : מבוסס E: Pentium E5400, 2.70GHz, 800Mhz, s775, 2MB, DualCore, Tray 295 G31M-ES2L s775 C2D 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, VGA, PCI-E 230 2GB G.Skill Blue HS 280 Caviar Green 500GB IntelliPower, 32MB, SATA II WD5000AADS 225 AD-7240S DVD±RW x24 Black Sata 125 Edimax EW-7128G 54Mbps PCI 81 CPU Cooler For s775 40 Total price 1276 ₪ for payments 12 CASH PRICELIST V.A.T. IS INCLUDED ANTEC NSK2480 Silver/Black 380W 547 Axle Geforce 9300GT 1024 MB GDDR2 Arctic Cooling, FULL + LOW PROFILE S-VIDEO PCI-E Retail T93GS1G 235 יוצה 2058, אני חייב SVIDEO כי יש לי CRT עם אתם זכורים, אז חשבתי מה טוב יותר ? או לקנות את ה9300 או לקנות מתאם אקטיבי מVGA לSVIDE…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך שתגידו לי איך המפרט הזה ואם כדי לי לשפר משו ומה? תודה לעוזרים מעבד Intel Core i5-650 Box ₪1008 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80616I5650 לוח אם Gigabyte GA-P55-USB3 ₪662 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950240 כונן קשיח Westren Digital WD5000AADS 3.5" 500GB SATA2 32MB ₪214 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1247 זיכרון G.Skill DDR3 2048MB (1024MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 NQ ₪358 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10600CL9D-2GBNQ כרטיס גרפי XFX ATI Radeon HD5750 1024MB DDR5 PCIe ₪779 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=XFXHD5750 צורב LG GSA-GH24N X24 SATA DVD ₪107 כמות:1 http://www.skypc.co.i…
-
- 1 תגובה
- 629 צפיות
-
-
שלום רב מבקשת את עזרתכם בהמלצות לבניית מחשב חזק עם גרפיקה חזקה למשחי ילדים ברמות הגבוהות. אם אפשר לפרט לי בעברית את הנתונים הדרושים כי אני לא מבינה גדולה. איזה כרטיס מסך צריך כרטיס גרפי וכו' מארז הכל מסך איזה גודל עדיף. והכי חשוב מחשב טוב ל 7 שנים לפחות שלא בעוד שנה הכרטיס או הזכרון הפנימי שלו כבר לא יתיאימו. תודה לכל מי שעוזר המחשב מיועד למשחקי ילדים אין לי ידע בהם כל כך אבל משחקים ברפ גבוה שצריכה גרפיקה חזקה. אין לי רפ של תקציב השמיים הם הגבול. אך לא להגזיםם חשוב לי לקבל נתונים טובים למחשב חזק שהילדיים יוכלו להנות ממנו ולא עם בעיות שהמשחק לא עולה שהכרטיס מסך חלש מדי, הגרפיקה חזקה מדי וכו' בעיות בהם אנו נתקלים היום.
-
- 4 תגובות
- 701 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נוסף לבית, כאשר השימוש העיקרי בו יהיה אינטרנט. כמובן תוכנות אופיס ותוכנות בסיסיות. אין צורך בכרטיס מסך מטורף. התקציב כמו שרשום בכותרת הוא 2500 שקל, יש אפשרות לחריגות קטנות. אין צורך בכונן דיסקטים. ציוד היקפי נדרש מקלדת ועכבר (לא חובה). לא מתוכנן אובר קלוקינג או משהו בסגנון. השקט חשוב אבל לא עד כדי כך, 6-7. אין צורך במערכת הפעלה. ההרכבה בחנות חיונית ואף הכרחית. תודה
-
- 3 תגובות
- 632 צפיות
-
-
רק לוח אם של אינטל ,מעבד אינטל ,כרטיס מסך ,זכרונות 4 גיגה ,קירור מעבד (Corsair Hydro H50) וספק זהו זה הכל השאר יש לי הכול... יש לי מחשב אמד בן 6 שנים כבר חלש ובקושי משחקים חלשים.. תקציב 5000 שקל. תודה
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אופיס 2010, האזנה למוסיקה באיכות גבוהה, צריבה של דיסקים רבים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא ! 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך בכונן דיסקטים... 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? חשוב, אבל לא עד כדי כך קריטי, הייתי אומר 7. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? …
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ראיתי נטבוקים עם סוללה פולימרית. לא כתוב כמה תאים, ונתונים נוספים. מה ההבדל בן סוללה כזו לסוללה רגילה? ומה זה בכלל?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב של ההורים שלי התפגר לאחר כ-6 שנים והגיע הזמן לקנות חדש. מדובר במחשב לצרכים מאוד בסיסיים, כלומר גלישה באינטרנט ועבודה עם מסמכי אופיס. הדבר החשוב ביותר הוא שהמחשב יהיה שקט מכיוון שהוא יהיה בחדר שינה ויפעל 24/7. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 ש"ח, אפשר לחרוג טיפה אם צריך 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? אינטרנט ואופיס בלבד 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של ה…
-
- 3 תגובות
- 634 צפיות
-
-
ללא צורב, מערכת הפעלה או מסך. הארד דיסק 320GB מספיק לי. אז ככה. אני רוצה מחשב למשחקים + סרטים + תוכנות, בעיקר הכל. הרזולוציה 1680X1050 הגדרות טובות. המסך שלי הוא: Dell 2209WA חנות מאיזור המרכז. פ"ת עדיף. לא לחרוג את ה-4,000 אם אפשר. אבל חריגה של 200 עם הסברה למה אולי תתקבל. רמת שקט 9 מערכת הפעלה של 32BIT תודה רבה! עריכה: כבר הרבה זמן לא מגיבים... בכל מקרה הנה המפרט של המחשב שאני רוצה לקנות: AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 Tray Western Digital Passport Essential 320GB USB2 HIS ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 HDMI SeaSonic S12II-520 520Watt 80Plus Bronze Scythe Mugen 2 - Infinity Gigabyte GA-870A-UD3 AMD870 CHIPSET OCZ 4GB Kit DDR3 1333Mhz CL9 R…
-
- 4 תגובות
- 804 צפיות
-
-
האם אנחנו מוכנים להוציא את הסכומים האלה על איכות החומר הגבוהה? על הנדסת האנוש היחודית לאפל? על הממשק? על העמידות והיציבות? או , פשוט על התפוח הזוהר בגב המחשב, שמסמל סטטוס מסויים מעניין אותי לפתוח את הדיון הזה, כי אני עצמי מנסה להבין
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש את המחשב הזה שהוא עם כפול ליבה http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6748 ויש את זה שהוא עם כרטיס מסך חזק קצת יותר http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6748 השאלות שלי ( בלי קשר למחיר שהוא לא חשוב) 1. איזה מחשב הוא החדש יותר בהיררכיה 2. איזה מחשב יחזיק סוללה לזמן ארוך יותר 3. איזה מחשב הוא חזק יותר להקרנות וידאו /ישומי אופיס ומשחקי מחשב בינוניים(לא לגיימרים) תודה....
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש קצת עזרה עם מערך רשת ביתית. אני מחפש להרכיב מערך של שני שרתים (או יותר אם בפורם פקטור אחר) (תקציב גמיש) אשר יתחברו ביחד כ CLUSTER, אני מחפש להרכיב משהו כזה כדי להפשר לערוך סימולציות RF וחישובים מתמטיים מורכבים בזמן קצר ככל האפשר. העניין הוא שאני לא תמיד יכול לעבוד מול המחשב (פעם בשבוע ליום אחד במקרה הטוב) ולכן אני צריך גישה מרחוק. כמו כן אני צריך בסביבות ה 2~4TB של איחסון שאפשר לגשת אל מרחוק. בגלל שהכול יחובר לרשת ואני צריך מקסימום הבטחה (מעדיף ציוד של סיסקו - מכיר את IOS מקרוב) אם מישהו יפרוץ את הרשת ויגנוב את קבצי העבודה כל הכסף שיושקע בציוד ירד לתמיון. אין לי מושג בשרתים ופיירוולים מומלצים לכן אני צריך את עזרתכם, גם אם ציוד זה משומש אני צריך מקסימ…
-
- 4 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שיהיה אמין ,מתאים למשחקים סבירים,וחברה טובה. אשמח לדעת מה עלי לדעת מבחינת אחריות,חלקים וכו... על מה להתמקד? בנוסף........מבחינת חלקים איזה מעבד מומלץ מהקור I החדשים ,ומבחינת כרטיס מסך ויתר החלקים. ומה דעתכם על המחשב הזה........Dell Inspiron N5010 i3-330M GMA HD
-
- 0 תגובות
- 778 צפיות
-
-
איזה מבין המפרטים חזק יותר ועדיף ? מפרט 1 : AMD ATHLON 754 2800 89W GIGABYTE FAN GIGABYTE NFORCE 3 1GB DDR400 X1550 IDE 80GB או P4 2800/800/512KB 478 FAN INTEL BOX MSI + VIA 478 1GB DDR400 R9550 SATA2 WD 80GB אני צריך מחשב אחד מהם בשביל אינטרנט ואופיס מה הכי טוב ??? המחשב השני אני אתן לקרוב משפחה , תודה .
-
- 4 תגובות
- 666 צפיות
-
-
אני צריך סוללה תחליפית לדל 1545 שלנו, והמחירים בארץ ממש גבוהים (350-400 שקל לסוללה תחליפית) ראיתי סוללה ב-40 דולר ב-dealextrme, שכנראה תתאים - http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.32218 משהו יודע אם שווה לקנות שם את זה, או שמדובר בזבל ושרצוי לקנות סוללה תחליפית בארץ?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני כרגע נמצא בחופשה לפני תחילת הלימודים ומתכנן לקנות לפטופ חדש בפנמה. בהתחלה חשבתי ללכת על דל סטודיו 14, אבל אני רוצה להשוות מולו דגמים מקבילים של חברות אחרות כדאי להחליט. חשוב לי במחשב: מעבד קור איי 5, זכרון 4 ג'יגה, תאורת מקלדת אחורית, כרטיס מסך שמסוגל להציג את התמונה על מסך 32 אינץ' חיצוני באופן מושלם ולשרוד ככה תקופה ארוכה מאוד. עדיפות אפשרות לחיבור עמדת עגינה, אני יודע שלסטודיו אין את זה וזה מה שממש מבאס אותי בו. תקציב - כמה שפחות, לא לעוף, עד 1300 דולר בפנמה . בנוסף חשוב לי גם נושא אחריות בינלאומית שתהיה תקפה בארץ תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום לכולם, נתקלתי בשני מפרטי מחשב ב IVORY שברצוני לרכוש אך לא יודע במי לבחור ומה לשדרג התקציב שלי עומד על 4000 שקל נטו למחשב (לא כולל מקלדת עכבר ומסך שאת זה לקחתי בחשבון) המחשב הראשון : http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3018 מעבד: Intel® Core™ i5 750 2.66GHz לוח אם: לוח Gigabyte דגם GA-P55A-UD3 צ'יפסט P55 כ.קול 7.1 כ.רשת מאיץ גרפי כולל כרטיס מסך בנפרד מלוח האם Gigabyte NVIDIA GeForce 250GTS 1024MB כולל יציאת סה"כ: 3,830.00 שח המחשב השני: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3263&CatCode=1 מעבד Intel® Core™ i7 920 2.66GHz לוח אם לוח MSI דגם X58PRO-E צ'יפסט X58 כ.קול 7.1 כ.רשת 10/100/1000 מאיץ גרפי כולל כרטיס מסך בנפרד מלוח האם Gigabyte NVIDIA GeFor…
-
- 1 תגובה
- 615 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד לקנות מחשב שהשימוש שלו יהי בעיקר למשחקים ואינטרנט. ביצעתי סקר שוק ובניתי מפרט, אשמח לקבל עליו חוות דעת. התקציב הוא 4500 ש"ח אבל חרגתי קצת, ככה שאני עומד על 5000 ש"ח אבל זה בסדר. המחשב כולל את כל הרכיבים ואת כל הציוד ההיקפי (כולל רמקולים, מקלדת, עכבר, צורב ומסך...), אני לא חושב כרגע בכיוון של לעשות OC אז אין צורך יותר מדי להתייחס לזה. כמה דברים על המפרט: 1. שימו לב שאני מתלבט בין הספק של HEC לEPSILON, הספק של HEC יספיק לי לדעתם או שאני חייב ללכת על הEPSILON? 2. גם במסך יש לי התלבטות. המליצו לי מאוד על ה2233 Samsung אבל אני נוטה לכוון הP2250 (כמעט אותו מחיר אבל עם קצב רענון 2MS, למרות שאני יודע שזה לא הכי משפיע אבל בטוח לא מזיק). 3. כמו שאתם רואים שכמעט…
-
- 1 תגובה
- 812 צפיות
-
-
היי חבר'ה, אני מרגיש שהגיע הזמן לפצות את עצמי על כל השנים שאני עם העגלה שנמצאת אצלי במפרט בצד. אין צורך בציוד נלווה, המסך שלי נשאר איתי, כך שהרזולוציה המקס' תיהיה 1680x1050. מתכנן OC. חשוב לי מארז גדול ונוח לעבודה ולהרכבה יפה, עם סירקולציה טובה. כמו כן הספק חייב להיות מודלארי, חייב. ישנה אפשרות ל-CF בעתיד. כמו כן ממשיך איתי הדיסק הקשיח, Seagate 1TB 7200.12 SATA, ככה שאין צורך בכלום חוץ מה-SSD. התחלתי לבנות לאט לאט וזה מה שיוצא לי: מעבדי AMD: Phenom II x4 Quad Core 965 Socket AM3 3.4Ghz Box מאווררים וגופי קירור: CoolerMaster V8 CPU Cooler לוחות אם למעבדי AMD: GIGABYTE MA790FXT-UD5P AM3, 790FX, DDR3 1333, PCI-E, ATI CrossFireX, HDAudio, 1394a, 2xGBL זכרונות: DDR III 133…
-
- 34 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל ה-5000 ש"ח במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג! 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? מחשב גיימינג כבד א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש קבוע במשחקים רשת כגון : call of duty: mw2 , assasian creed 2, gta iv, prince of persia , crysis , farcry. כל המשחקים החדשים שלהם ועוד בסגנון. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים…
-
- 1 תגובה
- 547 צפיות
-
-
המחשב מיועד לעבודה משרדית שוטפת, צפיה בסרטים, וכל שאר השימושים הרגילים. אבל עיקר העומס יהיה בעבודות גרפיקה כמו פוטושופ, וחישובים מתמטיים כבדים (בקטסטינג למסחר אוטומטי בשוק ההון). ולכן על המסך להיות איכותי וגדול 24 אינץ ברזולוציה גבוהה. כרטיס מסך לא חשוב בכלל, גם המובנה מספיק (פוטושופ לא מנצל את הליבה הגרפית) 1. מה התקציב המקסימלי? 6000 מקסימום, ללא אפשרות לחריגה. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב . גרפיקה=פוטושופ, חישובים מתמטיים, סרטים, עבודה משרדית שוטפת. 3. האם יש צורך בציוד היקפי על המחיר לכלול מסך רמקולים ועכבר ומקלדת. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב כרטיס מסך. השימושים לא דורשים את זה, אלא אם כן המסך לא יפעל כראוי ברזולוציה מקסימלית, על הכרטיס המובנה. ד…
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, התפגר לי מחשב ישן ואני רוצה לקחת מה שיש ולהפוך ל- HTPC לצורך צפייה ב-HD. יש לי מארז, כוננים (שאני שוקל להחליף), ומעבד intel Dual core E2160 שאני מתכנן לעשות לו OC של 150% (2700@1800). וגם מאווררים למארז. אני מחפש מפרט מינימלי בתקציב נמוך כדי לייצר כזאת חיה. אשמח לעזרתכם. שימו לב שאני מתכנן אוברקלוק לכן רצוי להתחשב בכך בבחירת הלוח - עד כמה שאני יודע לוח עם כרטיס מובנה לא יתמוך ב-OC כמו שצריך - למרות שזה יכול לחסוך לי 250 שקלים על כרטיס מסך. מה אתם אומרים - יש סיכוי?
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב עם מארז של טרמלטק וספק של אנרמקס חזק כמו כן יש לי כרטיס מסך גיטי 9800 שהוא גם סבבה והארד דיסק סמסונג F3 השאלה אם על הרכיבים האלה שווה לקנות מעבד לוח אם וזכרונות חזקים או שפשוט כבר להחליף הכול (המעבד חלש והלוח דיי ישן והזכרונות הם DDR 2 ) השקט הוא קריטי ברמת 10
-
- 8 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אהלן ,אחי מעונין במחשב קל משקל עם ביצועים סבירים. רציתי לשאול האם Asus Eee PC 1201N תהיה בחירה טובה עבורו?או שיש חלופה עדיפה. תודה לעוזרים. אוסיף ואומר שהוא אינו משחק במחשב כלל,אלה לרוב כותב עבודות דרך וורד,וכמובן גלישה וכו' .
-
- 0 תגובות
- 619 צפיות
-