ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום רב ברצוני לרכוש מחשב שייעודו העיקרי היינו עבודה משרדית ,ללא משחקים כלל ,בעיקר אופיס וגלישה באינטרנט . התקציב למחשב בלבד ללא מסך היינו עד 2500 ש"ח מקווה שאפשר להרכיב מחשב נחמד בסכום הנ"ל. לצערי הרב המעטתי בעבר בהמלצות של חברים לגבי רכישת מחשב ולכן כעת אני משלם את המחיר ולכן חשוב לי מאוד לשמוע דעתכם ,בנוסף לכך איני מומחה ומבין גדול אז אים הדבר אפשרי לגבי רשימה של הפריטיםן הנ"ל בכדי לקבל הצעות מחיר בתודה מראש רובי
-
- 6 תגובות
- 691 צפיות
-
-
שלום לכם אבקש לקבל דעה על שני מפרטים להם קבלתי הצעת מחיר למחשב לעיבוד גרפי (לא פריימר אבל עדיין דרושה מהירות ) (וכבר קראתי את המפרטים הגרפיים המומלצים בפורום -כעת הגעתי לשלב הביצוע - וכאמור שתי הצעות שקבלתי מצורפות ) האם חלקים תואמים ? האם צריך לשנות -להחליף חלק/לשנות משהו במפרט ? תקציב מוערך כ 5000 ₪ מפרט 1 מארז PS03B ATX SILVERSTONE שחור ללא ספק ספק כח IPS550AQ3 550W FAN12 POWER MAN INWIN לוח GA-P55A-UD3 GIGABYTE מעבד אינטל 2.66GHz 8MB CORE I5 1156 QUAD 750 דיסק קשיח פנימי 640GB SATA2 64MB C.G WD דיסק קשיח פנימי 1TERA SATA3 7200 64MB C.B WD זכרון H/S VALUE GEIL 6GB DDR3 1333Mhz צורב SATA LG DVDX22 DL שחור GH22NS כ.מסך FX580 512MB PCIE PNY אל מול מפרט 2 מפרט 2 מארז CA…
-
- 2 תגובות
- 896 צפיות
-
-
שלום חברי הפורום בת דודתי מעוניינת לרכוש מחשב נייד שישמש אותה לצפייה בסרטים ולגלישה באינטרנט. התקציב הוא 2000 ש"ח ועם חריגה של 300 ש"ח. אשמח אם תעזרו לי למצוא את הנייד שיספק את מקסימום הביצועים בטווח המחירים הנתון. המסך צריך להיות באזור ה15 אינץ'. מצאתי מחשב נייד אחד שנראה לי עיסקה טובה במיוחד מפני שהוא מכיל כרטיס 9300M G ו2GB זכרון: http://www.yardenpc.co.il/Product.aspx?ProductID=3494 קיים מחשב נוסף מחודש עם כרטיס 8400M ו1GB זכרון (אבל מעבד חזק יותר ועם מערכת הפעלה): http://www.ronlightoutlet.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=5326&catId=372 איך הוא, והאם קיימים יותר טובים\משתלמים לצרכים של בת דודתי? אור כהן
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שבוע טובל כולם, ברצוני לקנות מחשב נייד (לההה) הדרישות שלי הן משחקים כמו NBA COD האחרון חשבתי על ה DV -6 של HP בתור נקודות מוצא.. מה אתם אומרים ? איזה מחשבים אתה ממליצים ? \ גירסה של DV6 מתאימה לי ? כמו שאמרתי הטווח מחירים שלי הוא 4 K תודה
-
- 0 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום לכולם, עם בוא הקיץ ברצוני להתחדש במחשב עם קירור מים ופוטנציאל אוברקלוק ושדרוגים בעתיד. חשבתי על מערכת עם מעבד חזק מאוד (אני לא מתכנן לשדרג את המעבד בעתיד), וכרטיס מסך שיכול להריץ את מרבית המשחקים שבשוק היום בהגדרות הגבוהות ביותר, או קרובות להן. כרטיס המסך יוחלף לאחר שיתעורר צורך ממשי לעשות כן. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה, משחקים, תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). הכל ב) במי…
-
- 11 תגובות
- 815 צפיות
-
-
האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: לא, אין חנות ספציפית רק שתיהיה חנות אמינה ומוכרת מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): מהארץ תקציב: 3000 שקל יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: 500 שקל יד ראשונה\שניה: ראשונה זמן אחריות רצוי: כמה שיותר חברת המחשב הניד המועדפת: אין חברה מועדפת מערכת הפעלה רצויה: xp/ 7 X86 (אם לא חייב מערכת הפעלה זה יהיה יותר טוב) כונן קשיח מועדף: 120GB-250GB משקל הנייד המועדף: 1.8- 2.8 ק"ג (גם פחות יהיה טוב) גודל הצג: 15.6-13.3 אינטש צבע המחשב הרצוי: שחור או כסוף אפשרויות נוספות במחשב: המחשב מיועד לשימושים משרדיים (אינטרנט, וורד וכו').. הוא יריץ משחקים קלים ביותר ויהיה בו מעט תוכונות (אופיס ואנטי וירוס ועוד כמה תוכנות פ…
-
- 0 תגובות
- 571 צפיות
-
-
ברצוני להוסיף שפה עברית למחשב הנייד, למישהו יש המלצה היכן להזמין מתוך נסיון אישי?.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב עם מעבד i5 או i3, זיכרון DDR3 4GB, מסך 15.6 אינץ'. עדיפות לכרטיס מסך לא משולב. לא חייב להגיע עם מערכת הפעלה. השימוש העיקרי הוא עיבוד תמונות (פוטושופ, לייטרום...) בנוסף - גלישה, צפייה בסרטים, משחקים. תקציב - 4000 ש"ח. מצאתי למשל את המחשב הזה: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=3146 נראה שיש בו הכל... מישהו מכיר? אשמח לקבל המלצות נוספות. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 662 צפיות
-
-
קודם כל, שלום לכולם. אני מתשמש חדש כאן. כבר הרבה שנים לא קניתי מחשב חדש ובגלל תפקיד מאוד תובעני בצבא, לא הצלחתי להמשיך לעקוב אחר מחירים וביצועים של רכיבי חומרה. לכן אני פונה אליכם. המחשב שאני מעוניין לרכוש הוא מחשב לגיימינג. אני מעוניין במחשב שמבוסס על מעבד אינטל (לא בטוח אם עדיף לי i5 או i7 - אני פתוח להצעות), בכל מקרה, אני אכניס את זה לפורמט המומלץ, לנוחיותכם: תקציב מומלץ של 5,500 (עד 6,000 זו חריגה סבירה) - צריך לכלול מערכת הפעלה. 2.המחשב ישמש בעיקר לגיימינג, אך גם לגלישה באינטרנט. א) תוכנות עיקריות: משחקים, ווינדוס 7. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מעוניין במסך 22 אינץ', רחב, בעל MS נמוך ורזולוציה גבוהה ככל האפשר - עם המסך התקציב יכול להגיע גם …
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי את הנטבוק Compaq Mini 331C ואיך שהוא מאתחל הוא מראה לוגו בצבע אדום של Compaq ומיד אחרי זה מסך שחור כאשר בפינה יש קו תחתון מהבהב ושם זה נעצר ולא זז. זה קורה ברוב הפעמים, בעיקר שאין לו מספיק חשמל, אפילו אם יש 30% סוללה זה לא עולה, ולפעמים אפילו כשאשר יש 100% סוללה זה לא עולה. אשמח לכיוון לשם פיתרון.
-
- 1 תגובה
- 810 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? 10,000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך - לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? מחשב הדמיות ותכנון בתלת. כמו כן עריכת HD ברמת הRUFFCUT (ללא קומפוזיטינג או אפקטים) רינדור תלת וביצוע חישובים כגון סימלציות נוזלים\חלקיקים וכו'.אולי גם משחקים על הדרך. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. MAX + VRAY, REALFLOW, CS 5, SOLIDWORKS ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). פרנסה ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? FULLHD …
-
- 44 תגובות
- 5k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה למפרט הכי חזק ב - 2000 ש"ח כאשר הוא כולל רק: *מעבד *לוח אם *כרטיס מסך *זכרונות *מארז (בעיקרון יש לי אחד שהוא די טוב) *ספק כוח (גם, בעיקרון יש לי אחד די חדש של 500) חלקים שיש לי: *westran digital w500 *מסך 1680x1050 *צורב די.וי.די *ציוד הקפי *ובימינו מי כבר קונה מערכת הפעלה? =]... כמו כן, אני גר בירושלים...אז אם מישהו מכיר חנות שהוא יכול להמליץ עלייה, אני אשמח לדעת...
-
- 7 תגובות
- 904 צפיות
-
-
אני הולך לקנות את מחשב זה מה אתם אומרים על זה? לוח אם ASUS P7H55-M-PRO (H55) - mATX מעבד Intel Core I5 650 3.2GHz 4MB LGA1156 - BOX זיכרון Kingston 4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC DIMM (Kit of 2) - CL9 מארז Thermaltake Wing MA - mATX כרטיס מסך ASUS EAH3650 SILENT MAGIC דיסק קשיח 160G שווה את זה?
-
- 1 תגובה
- 639 צפיות
-
-
יש לי מחשב מסוג Gigabyte w566-n עם המפרט הבא: מעבד t9300 2.5GHz 6mb כרטיס מסך nvidia 8400 256MB זכרון כרגע 2GB אבל בקרוב אני משדרג ל 3/4GB כרגע מותקן לי Windows XP. אבל לאחרונה הוא עושה לי הרבה בעיות. אני רוצה לפרמט ועל הדרך להשתדרג אולי ל' win7 לפי מה שהבנתי המעבד שלי תומך ב 64 BIT. יש לי את ההתקנה גם של 32 וגם של 64BIT. מה יעבוד לי יותר טוב? האם כדאי לנסות להתקין את ה 64BIT או שהוא יקרטע לי ויגרום לכל מני בעיות? (בכל זאת, זה לפטופ)
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי חברוס! עבר זמן מה מאז שהתעדכנתי פעם אחרונה בביקורות וחידושים בעולם החומרה, ולכן פונה אליכם... זקוק למפרט ללא הקפי (הקופסא ואיבריה בלבד ) ב 4.5K, אולי עם חריגה קטנה. מיועד לגיימינג על מסך 22' לא מעונין ב OC, אבל עדיפות לקירור מעל הסטוק... אין בעיה להמתין מעת אם יש משהו ששווה לחקות לו! זהו ניראה לי, תודה על כל העזרה שלכם...
-
- 4 תגובות
- 762 צפיות
-
-
צריך מפרט מחשב להרצת סימולציות לא גרפיות. הדרישות: - לא נדרש כרטיס מסך (יספיק אחד שמובנה על לוח אם). - מעבד ליבה כפולה (יותר ליבות פשוט לא ינוצלו) - עם כמה שיותר זכרון cache. - עד 4 ג'יגה זכרון - לוח אם עם bus כמה שיותר מהיר ובאופן כללי כמה שיותר איכותי. - דיסק קשיח מהיר (לא נדרש נפח מעל 80 ג'יגה). - מארז לא בולט (בלי כל מיני לדים וחלונות). ציוד היקפי (גם מסך) לא נדרש. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 652 צפיות
-
-
דגש על משתלם, עדיף כמה שפחות במחיר, מבוסס AMD, לא מתוכנן שדרוגים, משחקים ברמה בינונית, לא חייב על הגדרות גבוהות, דגש על כרטיס מסך משתלם למחירו, רזולוציה מסך 1680X1080, המחשב מיועד לסרטי HD, פוטושופ וכאלה. שקט לא כזה רלוונטי.
-
- 1 תגובה
- 875 צפיות
-
-
לא יצא לי להתעסק שנים עם ניידים מחשב לסטודנטית סביבות ה 3000 (איזור ה 4000 כבר ייקר) שיהיה בעל מסך טוב ! כי ישמש במצגות של תמונות צילום ועריכת תמונות (צבעים צרכים להיות חדים ואמיתיים-מסך איכותי) שיהיה מסך מהגדולים לא ה 12 אינצ' למניהם כי המחשב ברובו יהיה בבית . טושיבה ? פוג'יטסו ? DELL ? LENOVO ? COMPAC ...כבר התבלבלתי !!!!! עזרה ! וכמובן חשוב ביותר אחריות טובה ! אם משהו חס ושלום ....אם יש עם מי לדבר בארץ ? תודה !!
-
- 0 תגובות
- 531 צפיות
-
-
שלום לכולם הרבה זמן תכננתי לקנות נייד והמטרה המרכזית היא היתה למשחקים עד לפני כמה ימים הייתי סגור על נייד שאני רוצה והייתי בטוח שהוא מעולה למשחקים ה HP Pavilion dv6-2130ej WE057EA ואתמול יצא לי לראות את האתר של NOTEBOOKCHECK ובדקתי את הכרטיס מסך שיש לHP שהוא 320M GT וראיתי אכזבה גדולה! לפי האתר 90% מהמשחקים יפעלו באיכות הנמוכה ביותר... נכון לקחתי בחשבות שזה מעבד חזק שגם תורם וזכרון של 4G אבל אם אלה הנתונים של הכרטיס מסך אני כבר ממש לא סגור על המחשב הזה וחבל כי הוא עמד בתקציב שלי של 4500 ש"ח +- בקיצור התיסכול גובר והנייד מתרחק. פשוט אם יש לכם הצעות לנייד אחר או כל דבר אחר ממש יעזור לי בדילמה הקשה.תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 964 צפיות
-
-
יש לי את המחשב הנ"ל, הוא נקרא גם novatech b750. חידשתי למחשב סוללה (הסוללה בסדר לפי החברה , הם בדקו אותה שוב) אך היא כנראה לא נטענת, אני מנסה למצוא את השרטוט של המחשב או מטען למחשב הנ"ל (המטען שלי הוא עבר שיפוץ ולכן אני גם לא בטוח בו). המחשב עובד ללא הסוללה אך הוא נטען לאחר הרבה זמן. תודה לכל מי שעוזר ..
-
- 0 תגובות
- 528 צפיות
-
-
אני צריך לפרמט מחשב IBM R50e בדקתי ומחיצת השחזור קיימת אני בעלייה לוחץ על Access IBM ועולות לי 3 אפשרויות אחת להמשיך בעלייה והשנייה ולכנס לביוס ועוד אחת שלא עוזרת לי אין לי שום דיסקים עם המחשב אני רוצה לשחזר אותו למצב יצרן. איך אני יכול לעשות זאת מה לא עשיתי נכון?! תודה רן
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
השאלה שלי נוגעת לווסטרו 3300, שקיים ב2 תצורות: כ. מסך רגיל מובנה או ג'יפורס 310M (נדמה לי) האם המחשב עצמו חם יותר נוכח הכרטיס מסך? האם הדבר בולט?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!3000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?תנצלו את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 ש"ח אבל תנסו שלא להגיע ל3200 ש"ח רק אם זה שווה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש לי מסך 22 אינץ' רז' 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?GTA IV * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גב…
-
- 6 תגובות
- 771 צפיות
-
-
אהלן,אני לא יודע אם זה בדיוק המקום לשאול-אם לא אני מבקש מהמנהלים שימחקו. אני סטודנט להנדסת תוכנה בסוף שנה ב' ואני מתכנן להזמין מחשב נייד מארה"ב.אני נעול על LENOVO THINKPADT400\T410 ואני מתלבט בסוג המעבד וכאן אתם נכנסים לתמונה.אני לא יודע מה ההבדל בדיוק בין I3 ל I5 למרות שניסיתי לקרוא על כך.אני משתמש בעיקר בVisualStudio 2010 ואני משאיר המון קבצים פתוחים בד"כ בעבודה יומיומית.מסמסטר הבא כנראה שאני אתקין שני מערכות הפעלה על המחשב.השאלה שלי היא האם יספיק לי הI3 או שעדיף לי מאוד(ז"א זה ממש ישנה) אם אני אוסיף 150$ ואשדרג לI5. אגב מפרט המחשב שלי הוא:,מעבד (I3(2.13,בלוטוס,מצלמה, בטריה6תאים,250GB,5400RPM,אחריות לשנה וווינדוז7 חוקי כל זה ב 970$באתר של LENOVO.אם יש לכם הצעות ייעול קו…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רכשתי השבוע מיני נייד lenovo IdeaPad S10-3 פעם ראשונה שיש לי נייד ואני לא יודע כיצד לתחזק נכון את הסוללה שלו שתחזיק מעמד באופן טוב לתקופה ארוכה. עכשיו לשאלות 1. מותר לחבר את המחשב לחשמל תוך כדי העבודה שהוא דלוק? אם כן קודם לחבר לחשמל או לנייד? והפוך מותר לנתק את הספקת החשמל מהנייד תוך כדי עבודתו? ומה לנתק ראשון? 2. הבנתי שאין צורך להטעין עד הסוף את הסוללה ולורוקן עד הסוף כי זה יהרוס אותה לטווח הארוך. אז עד כמה לרוקן 25% ולהטעין עד 90%? 3. רוב הזמן המחשב בבית ויש לי נקודת חשמל זמינה וחבל על בלאי לסוללה אני לא יודע עד כמה היא עמידה. שמטעינים צריך לנתק את הסוללה מהמחשב ?אין אם זה בעיה? אני יעבוד עם המחשב יום יום כמה שעות ולכן אני לא יודע אם להשאיר את הסוללה מחוברת? הצע…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-