ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, 1. מה התקציב? כ3200 ש"ח, ניתן לחרוג מעט. מתכוון לשלום במזומן שטרות. 2. מטרות המחשב? משחקים, אינטרנט, מוזיקה, סרטים\סדרות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? יש לי צורב במחשב הנוכחי אז חשבתי להעביר אותו לחדש, הוא מתחבר בחיבור IDE יהיה בעיה עם זה ? 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? המליצו לי הרבה ללכת על המרובע של AMD מכיוון שחלונות 7 תיתן תמיכה חזקה יותר למעבדים מרובי ליבות, אז אם אפשר לדחוס אותו לתקציב, מה טוב. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? העיצוב לא חשוב כלל, אך עדיף שתהיה מערכת שקטה. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבת מחשב. 8. …
-
- 7 תגובות
- 967 צפיות
-
-
בתחילת החודש פתחתי כאן נושא לבקשת עזרה בהרכבה של מחשב חדש, והיום אני הולך לרכוש או בגלל שהמחיר והגודל של הקנייה הוא די גדול רציתי לוודא שהכל בסדר לפני אני קונה. אז אני אשאל כמה שאלות רק כדי להיות בטוח - -משהו השתנה מאז שקיבלתי את המפרט? יש חלקים אחרים שעדיפים או יותר זולים? -יש בעיות כלשהן במפרט? פיזיות או בבחירת החלקים -ושאלה ספציפית לגבי המארז, לאלו שיש להם אותו - עד כמה הוא עמיד? זאת שאלה די מוזרה, אבל במארז שיש לי עכשיו כל נגיעה קטנה בו גורמת למחשב לקפוא ולדרוש restart, ואני לא מתכוון למכות חזקות או דברים דומים, פיזית מגע עם המארז כשהוא פועל גורמת לו לקפוא. ורציתי לדעת אם זה גם יהיה ככה במחשב הזה. תודה מראש על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 967 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)הצרכים שלי מהמחשב הם אינטרנט ,אופיס, משחקים קלים ( NBA2K14 ן FM14), צפייה בסדרות בצפייה ישירה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט עדיף למסך קצת יותר גדול מהרגיל - 13 יהיה לי קצת קטן אבל אפשר להסתדר, עדיף 14-15+. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) עדיף רזולוציה כמה שיותר גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpa…
-
- 0 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום ! אני מזמין מחשב עכשיו בסביבות ה5000 שקל ואני צריך חוות דעת בקשר למפרט המפרט הוא ככה: מעבד : - INTEL I5-3570K IVY BRIDGE + AC FREEZER 13 לוח אם : ASROCK Z77 PRO4 זיכרון : KINGSTON HYPER-X BLU 8GB (4GBX2) DDR3 1600MHz CL9 כרטיס מסך : GAINWARD GTX660TI 2GB GDDR5 צורב DVD : SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK מארז : COOLERMASTER STORM SCOUT w/o PSU ספק כוח : SEASONIC S12II 620W דיסק קשיח : HITACHI 1TB SATA3 אני צריך חוות דעת בעיקר ללוח אם האם הASROCK Z77 PRO4 הוא מומלץ והאם הוא עדיף מ: GIGABYTE GA-Z777-D3H והאם הדיסק קשיח של הHITACHI 1TB SATA3 מומלץ והאם עדיף במקומו את הSEAGATE 1TB SATA3 תודה רבה לכול העוזרים צריך תשובות כמה שיותר מהר !
-
- 3 תגובות
- 967 צפיות
-
-
היי אנשים! אני צריך את העזרה שלכם. קבלתי הצעה למחשב נייד של Hp מדגם Nx510 ב 3000 שקל עם הרחבת זכרון ל 1 ג'יגה. המפרט הבסיסי שלו זה מעבד אינטל סנטרינו 2.26 מגה הרץ. מסך רחב 60 ג'יגה הרד דיסק צורב דיוידי WiFi וכו' היעוד העיקרי זה פיתוח תוכנה, אתם חושבים שזה טוב? אשמח אם תעזרו אני לא רוצה להוציא סתם כסף.. תודה רבה!!
-
- 5 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד בעיקר לסרטים מוזיקה ואינטרנט וטיפה משחקים(לא כבדים) התקציב המקסימלי הוא נע בין 3500-4000 שח... עכשיו מצאתי כמה ורציתי לדעת מה אתם חושבים: Dell Inspiron 1501 http://www.enternet.co.il/Product.asp?Pid=1501&Cat2Cat1ID=26&Cat2ID=100&aff=Zap〈=he או HP Pavilion dv6102ea http://www.yardenpc.co.il/product.asp?productid=3494 או HP Pavillion DV6102EU http://www.gamaoffice.co.il/products/64652 מה אתם אומרים? על מה הכי כיד ללכת ולמה... תודה לכול העוזר! אם יש לכם משהו אחר להציע אני מקשיב
-
- 11 תגובות
- 967 צפיות
-
-
אהלן כולם קונה מחשב לצרכים בסיסיים + עריכת וידאו מאומצת (לא מעוניין בגיממינג אך לא גם לא רוצה כרטיס קוואדרו) הרכבתי מפרט שאבקש לא לשנות את המעבד, וספק חזק בגלל שאוסיף עוד חלקים בהמשך שם המוצר מק"ט אחריות מחיר ליחידה כמות סה"כ מעבדים Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box inti52500B 3 שנים ₪ 1,019.00 1 ₪ 1,019.00 פתרונות קירור מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7 4719512015513 שנה ₪ 106.00 1 ₪ 106.00 לוחות אם Gigabyte GA-P67A-UD3 P67 CHIPSET 4719331842161 3 שנים ₪ 701.00 1 ₪ 701.00 זיכרונות G.Skill RipJaws 8GB Kit DDR3 1333Mhz CL9 F3-10666CL9D-8GBRL F3-10666CL9D-8GBRL 3 שנים ₪ 597.00…
-
- 4 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום רב לחברי הפורום היקרים והמבינים, המקבוק פרו הזקן שהיה לי חזר מתיקון ומת סופית יומיים אחריי. מכיוון שאני לא מבין במפרטים טכניים, אשמח לעזרתכם במציאת מחשב נייד (לא של אפל!) שמתאים ללימודים ולעריכת וידיאו, כי אני עובד עכשיו על סרט בלימודים ואין לי מחשב לערוך אותו. מה התקציב המירבי? עדיפות לעד 6 אלף. 6.5 אם ממש אין ברירה מה שימושי המחשב? מחשב ללימודי קולנוע ועריכת סרטים (צורך בישומי אופיס + עריכת סרטים בפריימייר ודוינצ'י ריזולב). לא משתמש ב-4.K משתמש במסך טלוויזיה מכויל לעריכת צבע. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שלא יהיה רועש (דירת שותפים) האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? צריך לכלול ווינדו…
-
- 1 תגובה
- 967 צפיות
-
-
אני מעדיף שיהיה מהאתר www.ksp.co.il מכיוון שאני אולי אקנה משם את המחשב. כ.מסך אני מעדיף 9800Pro וזיכרון אם יכנס לכם אז תשימו 1024 תודה. עריכה:-------------- אני לא מתכוון לעשות OC בזמן הקרוב (שנה+-) כולל: מסך, DVD לא כולל: מודם, תקליטון 1.44, צורב.
-
- 4 תגובות
- 967 צפיות
-
-
היי לכולם! אם למישהו יש קופונים לניידים של דל אלטיטוד או ווסטרו אני אשמח לקבל אותם ;D תודה וחג שמח
-
- 7 תגובות
- 967 צפיות
-
-
לרגל נסיעה לחו"ל, מחפש המלצה למחשב נייד לגיימינג (כרטיס נייד, קול ומעבד חזקים) בתקציב של עד 2000$. בתודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום, אשמח מאוד לקבל מכם הצעות לשיפורים. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 6000ש''ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של כמה מאות שקלים אפשרית, אך עדיף שלא. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? בעיקר משחקים, גם תכני HD ותוכנות חישוביות. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש יומיומי ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים החדשים והעתידים לצאת, כל הסוגים…
-
- 5 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה במפרט מחשב גיימינג בסכום של 8000 ש"ח מאפס, אין צורך בעכבר\מקלדת\מסכים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. RPG,FPS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 1 תגובה
- 967 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מחפש מחשב netbook מבוסס על מעבד ARM, מסך בסדר גודל של 7-8 אינצ', שיכול להריץ לינוקס. השימוש העיקרי שלי הולך להיות עורכי טקסט (קוד), קריאת PDF-ים וצפייה בסרטים (באיכות נמוכה). מאוד חשוב שלא ייקח לו הרבה זמן להידלק, וסוללה שתחזיק הרבה זמן (סדר גודל 10 שעות) תקציב 2000-3000 שקל. למרות שהתקציב לא באמת משקף מכיוון שככל הנראה, קרוב משפחה יביא לי את המחשב מארה"ב. מה גם שיש לי כרגע מחשב נייד "רגיל" והבעיה שלי איתו זה שהסוללה לא מספיקה (בערך שעתיים..) ושלוקח לו יותר מדי זמן להידלק. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500שח. אפשר לחרוג עד 500שח (מחיר אילת ללא מעמ) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לימודי הנדסת תוכנה, גלישה, משחקים כגון No Man's Sky 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. אפשר צג 14" 7. האם ה…
-
- 2 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חזק (לא mac) המיועד בעיקר לעיצוב. מטרת המחשב: עבודה מרובה עם פוטושופ(קבצי עיצוב כבדים ביותר) ותוכנת פלאש. המחשב צריך להיות מסוגל להתמודד עם 2 התוכנות האלו שפועלות במקביל, קבצי עיצוב כבדים+ מספר רב של חלונות דפדפן פתוחים. המחשב צריך להיות מסוגל להריץ משחקים חדשים. תקציב 7000 ש״ח אשמח לקבל מפרט למחשב ואני אשמח אם תוכלו לתת פידבקים חיובים או שליליים לגבי המפטים שינתנו. תודה.
-
- 8 תגובות
- 967 צפיות
-
-
באותו מפרט בדיוק יש הפרש של יותר מאלף שקל (הSTUDIO XPS יותר יקר מSTUDIO רגיל) מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין שתי הסדרות אם המפרט הוא אותו דבר בדיוק.
-
- 3 תגובות
- 967 צפיות
-
-
חברים שלום, צריך את עזרתכם בהרכבת מערכת לידידה שמתעסקת עם גראפיקה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם לא פוגע בביצועים לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי לא לחרוג, אפשר עוד 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD (מפורט בהמשך). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? (ספק כוח (TR2 430W) צורב, דיסק קשיח, כ.מסך). 5. עד כמה חשוב ה…
-
- 9 תגובות
- 967 צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3475 אני מתכוון לשדרג אותו באופן הבא: - דיסק קשיח 1TB תוספת של 205 ש"ח. - כרטיס מסך (תוספת של 435 ש"ח) הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5104&CatCode=531 - מעבד i3 540 תוספת של 90 ש"ח אני מגיע ל 2905 ש"ח והעלות הזו כוללת גם מקלדת אלחוטית עם עכבר מובנה (טראק בול) שעולה כ 220 ש"ח. מה דעתכם על המפרט ? אני חושב לשדרג גם את הספק, מה כדאי ? מה דעתכם על הלוח אם ? שימושים: 80% סרטים 20% משחקים. לא יהיה OC חשוב שיהיה שקט כמה שניתן (ימוקם בסלון מין הסתם), אבל לא צריך משהוא קיצוני מדי. תודה.
-
- 8 תגובות
- 967 צפיות
-
-
HP Compaq CQ61-280EJ מפרט - http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=1566 HP Pavilion dv6-1040ej מפרט - http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=1119 שני אלה בנתיים, אשמח לקבל איזה שהיא הערכה בקשר לכל אחד מהם ובנוסף להגיד אם אחד מהם טוב/מתאים יותר מהשני ובאופן כללי מה ההבדל בין Pavilion וCompaq עם אותו מפרט (מלבד עיצוב וכאלה) תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 967 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? למצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כן, באופן סביר - בערך -/+ 15% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה, עריכה 3D א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה, פיתוח, כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך- אני רוכש עצמאית, בחודשיים הקרובים אני אשתמש בכרטיס המסך המובנה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שק…
-
- 4 תגובות
- 967 צפיות
-
-
Prossesor: AMD Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE Motherboard: ABIT KN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II Memory: 1024MB DDR-RAM (512MB*2) Storage:WD 160GB 7200RPM 8Mb Buffer SATA II Maxtor 40GB IDE 7200MB (for storage) Graphics Card: Sapphire Radeon X800GTO² Limited Edition 256MB 256Bit 16 PipeLines DVD Burner: LG GSA-4120B Floppy etc. Power Supplier: Enermax 485W EG495P-VE FMA 20/24Pin Power Supply Case: ANTEC PlusView 1000 AMG Metallic Gray SOHO File Server Mouse: Logitech MX1000 Around 9 Fans זה המפרט שלי. מה אתם חושבים עליו? אני בדרך כלל משחק משחקי מחשב או עושה עבודות גרפיות...
-
- 6 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות נייד בקרוב ויש לי כמה שאלות: 1. כנראה שאני אזמין את המחשב מחול דרך האתר של HP (לא ישירות לארץ, אני שולח אותו לדוד בארה"ב שיביא אותו לארץ) למישהו יצא להזמין מחשב דרך האינטרנט? ובפרט דרך האתר של HP? אם כן אשמח לשמוע.. 2. זה הנייד שאני רוצה להזמין: HP Pavilion Entertainment dv3t customizable Notebook PC NH680AV * Moonlight White * Genuine Windows Vista Home Premium with Service Pack 1 (64-bit) * Intel® Core2 Duo Processor P8600 (2.4 GHz, 3 MB L2 Cache, 1066MHz FSB) * 4GB DDR2 System Memory (2 Dimm) * FREE Upgrade to 320GB 5400RPM SATA Hard Drive with HP ProtectSmart Hard Drive Protection * 512MB NVIDIA GeForce G 105M * 13.3" diagonal WXGA Hig…
-
- 4 תגובות
- 966 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, מולטימדיה - מוזיקה וסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). X ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי FPS ו RTS בעיקר, BF4, Titanfall. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). קונה גם מסך 1080p. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות, לא מאד קריטי. 3. האם יש צורך …
-
- 0 תגובות
- 966 צפיות
-
-
אני כבר כמה ימים לא מוצא דרייברים. הצילו !!!! Satellite L355D צריך דרייברים של כרטיסי רשת, מסך, וקול. http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/tais/support/jsp/modelContent.jsp?ct=DL&os=&category=&moid=2059352&rpn=PSLE8U&modelFilter=L355D-S7815&selCategory=3&selFamily=1073768663 תודה רבה. אהה.... XP עדכון: מצאתי. נשאר לי כרטיס רשת. (לא אלחוטי)[br]פורסם בתאריך: 5.03.2010 בשעה 00:58:55 מצאתי הכל.ימח שמם! למה אני צריך לגרד את זה מרחבי הרשת? למה באתר יש להם רק דרייבר של מודם, וכרטיס רשת אלחוטי? למה הם לא מפרטים איזה כרטיס קול, רשת, וכו? ולמה אני צריך לפרק את המחשב כדי לגלות את זה? לא משנה... העיקר שיש הכל.
-
- 2 תגובות
- 966 צפיות
-