עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אהלן 1. מה התקציב המקסימאלי- 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך-כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - תכני HD,עבודה משרדית,Photoshop אין צורך בגיימינג/תוכנות ספציפיות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה/אופיס/הרכבה. 8. האם ישנה ה…

• 8 תגובות
    • 941 צפיות
  2. Started by preachers,

תקציב: 3,500- 4,000 (כדאי לחסוך!) * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (גלישה מרובת כרטיסיות, VISUAL STUDIO ואופיס), משחקים (קלים כמו fifa אבל פחות קריטי), תכנות קל- בינוני * גודל המסך? 15.6 מעבד: מינימום i5 אבל סוג טוב * משקל רצוי? עד 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (כן, לפעמים אני אקח אותו למכללה)? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI usb3 וכו) * בלוטות? כדאי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? מינימום 500gb * כונן CD/DVD? צורב? כולל * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל אחריות של 3 שנים מינימום נראה לי מצויין * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? נסיון אישי טו…

• 4 תגובות
    • 941 צפיות
  3. היי לכולם אשמח אם תוכלו לייעץ לי בבחירת מחשב נייד חדש הצרכים העיקריים שלי במחשב : עבודה במספר תוכנות אופיס במקביל גלישה באינטרנט (סרטים,סדרות, מס' אתרים במקביל באופן חלק ככל שניתן ) משחקים בסגנון סימס 4 וכו' תקציב : עד 4000 ש''ח , עדיפות לקניה מרשתות עם פריסה ארצית . לא בוער לי לקנות את המחשב במיידיות , ישנה אפשרות לנסוע לאילת בעוד כחודש כך שאם תעלה אופציה לקניה משם זה יהיה נחמד חשוב לי שזה יהיה מחשב לטווח די ארוך , שידרוגים וחידושים לא ממש קורצים ליכולות הכלכליות שלי תודה לכולם מראש !

• 1 תגובה
    • 941 צפיות
  4. היי אני צריך המלצה למפרט...מחשב שאני קונה לאחי הקטן (ילד בן 12 ) , בגלל שהוא כל היום משחק קאונטר סטרייק ופיפא 2007 ברשת , ומפריע לי להשתמש במחשב..ולכן הפיתרון הכי טוב הוא לקנות לו מחשב.. מסך אני לא צריך.. בעקרון , אני צריך מחשב שיהיה טוב לגלישה באיסיקיו , אינטרנט , ויפעיל משחקים בסיסיים כמו פיפא 2007 קאונטר סטרייק וכאלה. המחשב הנוכחי שלי שאחי הקטן חורש עליו זה p.4.2.6 , fx5200 .. האם כדאי לחפש פנטיום 4 יד שניה ?? או שעדיף לקנות משהו חדש בסכום של 1000 - 1200 שקל ככה ? מסך אני לא צריך , דיסק קשיח 80 ג'יגה צריך..זכרון פנימי אולי 1024 ודיוידי השאלה היא - איזה מעבד ? אולי amd ? איזה לוח אם ? בקיצור..הוצאה של 1000 שקל ככה רק בגלל הממציאים של המשחק הסרוח והמקולל ה…

• 10 תגובות
    • 941 צפיות
  5. שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש בתקציב של עד 4,500 ש"ח. אני אשמח להמלצות על מחשבים טובים. בעיקרון אני רוצה/שואף להתחיל ללמוד בעוד שנתיים גג אז רצוי שזה יהיה מחשב מפסיק טוב שיחזיק מעמד גם לתקופת הלימודים, אני רוצה ללמוד תקשורת אז ככה שאין לי צורך בדרישות מטורפות. מה שחשוב זה שיהיה לו הארד דיסק גדול וזיכרון מסך טוב. מכיוון שאני די בור בעניינים הטכניים אני אשמח לדעת על מה עליי להתמקד בבחירה במחשבים. מה חשוב לבדוק, מה פחות, אילו דרישות טכניות אני צריך לבדוק ומה שלדעתכם חשוב. אשמח לעזרה. תודה.

• 10 תגובות
    • 941 צפיות
  6. Started by roe10,

היי אני הולך ללמוד השנה בב"ש מדעי המחשב. מצד אחד רוב הצרכים שלי יהיו בסיסיים כמו כל סטודנט למדעי המחשב..מצד שני, אני רוצה שהמחשב יהיה חזק, כיוון שלא יהיה לי עוד מחשב בדירה..למשקל גם יש חשיבות, כיוון שכנראה אקח את המחשב איתי לאונ' או כשאחזור הביתה למרכז..אבל יכול להיות שאתפשר על המשקל אם אראה שהמחיר נהיה מאוד גבוה עם משקל נמוך והמפרט שאני רוצה... * מטרות המחשב? לדוגמה: תכנות, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), לפעמים משחקים (משחקי ספורט למיניהם), צפיה בסרטים * גודל המסך?עדיפות ל13.3 כי אני מתכנן לקנות מסך רגיל ולחבר אליו. אבל אם יהיה 15.6 במשקל נורמלי גם טוב, כי ראיתי שרוב הדגמים של ה13.3 עם מפרט טוב, יקרים יותר משמעותית. * משקל רצוי- אני מאמין שעד 2 קילו…

• 7 תגובות
    • 941 צפיות
  7. Started by AmorphisM,

לא כולל ציוד היקפי - מסך, מקלדת ועכבר. זה לחבר. חשוב לו מאד שמשחקים ירוצו טוב, לא חייב בגרפיקה מקסימלית + פילטרים. וגם חובה 1 ג'יגה זכרון. X1950 PRO נראה לי המאיץ גרפי הכי המתאים (1200 ש"ח), חוץ מהרכיב הזה הכל פתוח.

• 12 תגובות
    • 941 צפיות
  8. Started by yaloner,

שלום לכולם, מחפש נייד שישמש בעיקר לעבודה משרדית (הרבה אופיס ואינטרנט) אבל יוכל להתמודד טוב גם עם עריכת וידאו. מדובר על עריכת וידאו מאוד בסיסית ברמה חובבנית ובלי אפקטים מיוחדים, אבל חשוב לי שיזרום חלק. יש לי תקציב של 5,000 ש"ח למטרת הקנייה ואשמח לקבל המלצה לנייד בתקציב זה. אבל , אם תשכנעו אותי שאלף שקל נוספים יעשו הבדל משמעותי, יש סיכוי טוב שאני יכול לגרד עוד אלפייה ולהגיע לתקציב של 6,000. תודה מראש

• 9 תגובות
    • 941 צפיות
  9. Started by Noam Zakay,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב למשחק P3D V4 . האם המפרט הזה מספיק טוב? ואם חסר משהו תגידו. במידה ולא רואים את התמונה: * Intel Core i5 10600K 4.1Ghz 12MB Cache s1200 - Box * MSI Radeon RX 5500 XT MECH 8GB OC GDDR6 HDMI 3xDP * Gigabyte B550 AORUS PRO AM4, AMD B550, DDR4, 3xPCI-E, HDMI * Corsair 650W 80+ Gold RM650x * Western Digital Red Pro 2TB 64MB Sata III WD2002FFSX * G.Skill Ripjaws V 2x8GB 3200Mhz DDR4 CL16 Kit *Crucial P1 CT500P1SSD8 500GB SSD PCIe NVMe M.2 2280 * CoolerMaster Hyper 212 RGB Black Edition CPU Cooler * מארז ללא ספק Corsair Carbide 200R התקציב שלי היה 5000 ש"ח אבל זה קצת חרג. תודה.

10. הכותרת אומרת הכל , חשבתי על משהו בסגנון של p4 1700mhz 256ddr gf4 mx הוא לא משחק במשחקים כבדים בכלל... הוא צריך משחקים ברמה פשוטה , אבל עדין , מעבד "חזק" כדי שיפעל לו כמו שצריך בשנה הקרובה.. אפשר לגלוש מהתקציב ב200-250 שקל גג. תודה.

• 3 תגובות
    • 941 צפיות
  11. Started by iSolt,

יש כזה דבר אולטרבוק גדול מ14 אינצ'? (הבנתי פחות או יותר שהמשקל המקסימלי לאולטרבוק הוא 1.6KG)

12. אני מנסה לבנות לשכנים שלי מחשב המחשב יהיה לצורכי אינטרנט (גלישה וצפייה סרטים) ואופיס בנוסף הם רוצים שהמחשב ישמש גם את הנכדים שמגיעים אליהם גם היום וגם לטווח הרחוק יותר (שלא יצתרכו להחליף כל-כך מהר) אני הצעתי להם לא להשתגע ושאין טעם להוציא יותר מ 3000 ש"ח על מחשב אבל מה שחשוב לי ולהם שבמידה ובעתיד הנכדים ירצו להתקין משחקים יותר כבדים המחשב יתעדכן בקלות. לכן נכון להיום לדעתי לא צריך כרטיס מסך אבל חשוב שיוכלו להוסיף בעתיד, הבנתי שיש כרטיסי מסך טובים (מספיקים) מובנים זה אולי חשוב. כמו כן לדעתי עם הזכרונות אותו הדבר אני יתקין להם win 7 32 שמעל 3 הוא גם ככה לא תומך אז אולי יספיק 1 של 2גיגה ואם בעתיד ירצו להוסיף יוכלו להוסיף בחריצים הנוספים . אשמח אם תתקנו אותי אם אני טועה …

• 6 תגובות
    • 941 צפיות
  13. שלום לכולם. אני רוצה לקנות מחשב לעריכת וידאו, עבודה עם תוכנות גרפיקה (תמונות) ומשחקים. אני כרגע בכיוון של AMD64 עם NF4 (גוזר כרטיס PCIe). חשבתי על כרטיס עם VIVO. בקיצור אשמח לרעיונות. אני רוצה לקנות עוד השבוע - בתקווה עד יום רביעי. תודה לכולם. אלעד

• 8 תגובות
    • 941 צפיות
  14. שלום! אני מעוניין לרכוש מחשב נייד בקרוב, מאוד חשובה לי רזולוציית המסך משיקולים אישיים, ולכן אני מחפש מחשב ברזולוציית UHD (4K). שאר המפרט - מעבד I7, אחריות נוחה של 2-3 שנים, 16 ג'יגה זכרון, SSD! אני חושב שאקנה את אחד הדגמים שבאים עם טרה ואחליף לSSD, היות וההפרש בשדרוג למחשב עם SSD שווה בדיוק למחיר שלו ולכן עדיף לקנות אחד ולהשאר עם הכונן של הטרה. מה שראיתי אלו שני הדגמים הבאים שמציעים בגדול כל מה שאני מחפש: http://ksp.co.il/?list_compare=.24468..26109. אשמח לדעת האם למישהו יש חוויות והתנסויות מאחד המחשבים, המלצות לטובה או לרעה . מודה לכם ושיהיה המשך סופ"ש מצוין!

• 2 תגובות
    • 941 צפיות
  15. אני כרגע מתלבט בין שני מחשבים: ASUS F6VE-B1 - http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=F6VEB1&Cat2Cat1ID=12&Cat2ID=41&aff=Zap〈=HE וASUS N81VP-C1 http://www.qsys.co.il/pl_product~N81VP-C1~12~42.htm חשוב לי שהמחשב יהיה קטן ונייד לכן רציתי 13.3" הקטע הוא שהמחיר זהה והכרטיס מסך של ה14.1" הוא פי 2 יותר חזק... המחשב מיועד בעיקר לעבודה באינטרנט אבל חשוב לי שיהיה חזק למיקרה שאני ארצה להריץ איזה משחק (כרגע המשחקים שאני מריץ לא דורשים כרטיס חזק כ"כ) מה אתם אומרים ? זה הבדל רציני בגודל ?

• 14 תגובות
    • 941 צפיות
  16. Started by beasst,

אהלן אני צריך שתתנו לי המלצה על מפרט חזק שיריץ משחקים כבדים כמו bf4, gta v, crysis 3, far cry 3 על ההגדרות הכי גבוהות וגם כן מיועד לעריכה גרפית עדיפות גבוהה מאוד לכרטיס Gigabyte Geforce GTX770 WINDFORCE X3 OC 2G הינה מחשב לדוגמא שאני מתעניין בו, אני אודה אם תביאו עליו חוות דעת גם: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10195 1. מה התקציב המקסימאלי?: 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?: כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?: 100 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?: גיימינג כבד ועיצוב גרפי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד ל…

• 1 תגובה
    • 941 צפיות
  17. שלום לכולם זהו מפרט שיצרתי לי למחשב חדש שאני בונה, רציתי לדעת אם יש כאן שינויים שהייתם מבצעים למפרט הזה, שינוע באזור ה 5500. אני דיי נעול על ה ENERMAX CHAKRA אז זה משהו שלא הייתי משנה, בנוסף שאלה לחברה מ T.M.S האם מדובר בגירסה ה REV 2.0 של הלוח אם. המחשב הזה מיועד להיות חזק ליצירת מוזיקה + עריכת וידאו, לא הייתי בוכה אם היה מריץ לי משחקים אחרונים כמו GEARS OF WARS או BIOSHOCK. בסה"כ ציוד נלווה אין לי צורך, וגם לא במסך. אני רוצה להשאיר את המארז, ואם צריך להחליף ספק או להוסיף קירור, וכמובן להשאיר את הלוח אם והמעבד, השאר לפירוקכם החופשי. תודה רבה לכל העוזרים. מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1435 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS…

• 19 תגובות
    • 941 צפיות
  18. שלום, קיבלתי במתנה מעבד I5-2500K - כרגע יש לי מעבד E8400 עם לוח של גיגהבייט ו-8 ג"ב זיכרון וקירור של THERMAL TAKE (יושבים בתוך מארז סונטה 3 נהדר עם ספק 500 שבא איתו) אני מבקש להחליף את הרכיבים הרלוונטיים כדי שיתאימו למעבד החדש - באותה הזדמנות אני חושב שהגיע הזמן שאני אתקדם ל-SSD אשמח להעראות\הארות - תודה: זיגזג - הדרך הקצרה למחשב חדש http://www.zigzag2000.co.il/2p/ לוח אם ASRock H61M/U3S3 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=16180 כמות: 1 מחיר: 390 ש"ח ( למזומן:382 ש"ח ) G.Skill Ripjaws-X 2x4GB (8GB) DDR3 1333MHz CL9 - F3-10666CL9D-8GBXL http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=14344 כמות: 1 מחיר: 310 ש"ח ( למזומן:304…

19. שלום לכל חברי הפורום, אני זקוק למחשב משרדי בהקדם האפשרי עם תקציב של עד 1500 שקל והייתי מעוניין בעצתכם. המחשב מיועד לשימוש משרדי כלומר אופיס אינטרנט תוכנות קלות ואולי סרטים פה ושם. המחשב צריך להיות מחשב נטו בלי שום ציוד היקפי. חשוב לציין שחשוב ביותר שיהיה ספק אמין וטוב שכן המידע על הדיסק קשיח לא יסולה מפז. אני חשבתי על משהו כזה: AMD Athlon 2 X2 240 2.8Ghz Dual Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪304 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1105 Gigabyte GA-MA78LM-S2 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪324 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1541 Transcend 2GB DDR2 800Mhz , יחידות 1 ₪214 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=194 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3,…

• 7 תגובות
    • 941 צפיות
  20. שלום לכולם התקבלו לידיי שני מפרטי מחשב למשחקים ברצוני לרכוש מחשב חזק בתקציב של עד 5000 שח כולל ציוד היקפי מסך מקלדת ועכבר אין צורך במערכת הפעלה או ברמקולים המפרט הראשון מארז EZCOOL שחור עם USB קידמי ספק כח IPS550AQ3 550W FAN12 POWER MAN INWIN לוח אם P55-GD55 7.1 1GLAN MSI מעבד אינטל 2.66GHz 8MB CORE I5 1156 QUAD 750 זכרון H/S VALUE GEIL 2GB DDR3 1333Mhz דיסק קשיח פנימי 500GB SATA2 32MB C.G WD צורב SATA LG DVDX24 DL שחור GH24NS50 כ.מסך ATI Radeon 5770 1G-5 POWER COLOR מסך סמסונג 21.5 סט אלחוטי בסביבות ה 5 אלף שח והמפרט השני מפורסם באיבורי וזה עיקרו מעבד AMD Phenom™ II Quad Core 955 3.2GHz לוח אם לוח Gigabyte דגם GA890XA-UD3 צ'יפסט AMD 890X כולל USB3.0 ו-SATA3 כ.קול 7.1 כ.ר…

• 4 תגובות
    • 941 צפיות
  21. שלום. אני צריך מפרט למחשב חזק למשחקים(עד 4K) אז בבקשה לא לחסוך בדברים החשובים חשוב לי מעבד חזק,זיכרון חזק,לוח אם עצבני וכרטיס מסך מפלצתי אפילו אם התקציב קצת חורג וזה עדיין שווה לעתיד. לא להוסיף צורב,מסך. תודה מראש.

• 13 תגובות
    • 941 צפיות
  22. היי, אני רוצה לקנות מחשב נישא. העבודה שלי עם המחשב היא בעיקר פיתוח ותכנות לכן אני מריץ מערכת הפעלה winxppro ובמקביל אליה בעזרת "מכונה וירטואלית" גם מערכת הפעלה win2kserver עם sql server. כמו כן interdev, dreamweaver,לפעמים פוטושופ ופלאש. סביבות פיתוח שונות בעיקר visual studio.net. גם אגלוש באינטרנט הורדות מיילים מוזיקה סרטים ומשחקים כל אלה משניים. אני יושב המון מול המחשב אני צריך מסך טוב וגדול, לא חייב שהוא יהיה הכי דק וקל בעולם, בטריה ממוצעת אני נוסע כל יום מקסימום שעה, כונן dvd+cdrw. לא צריך שום אלחוט ושום אינפרה לא wifi לא bluetooth. צריך הרבה זכרון בוא נגיד 512 מינימום אולי נשדרג, ומעבד חזק מאוד מה עדיף פרסקוט מהיר או 64 ביט AMD ? דיסק קשיח ממוצע, כרטיס מסך שיהיה טוב …

• 5 תגובות
    • 941 צפיות
  23. -המחשב יהייה במקום מחשב נייח, כלומר לא יצא מהבית -המשקל לא משנה כמו כן גודל המסך כמה שיותר גדול יותר טוב -ומסך איכותי עד כמה שאפשר -לא חייב להפעיל מערכת הפעלה אבל אם כולל אז סבבה -מבחינת שמע אם יש אפשרות לרמקולים שהם לא גי'נריים יהייה ממש טוב (כדוגמת harmon kardom במחשבי תושיבה שנשמעים נפלא) תודה.

• 4 תגובות
    • 941 צפיות
  24. Started by Anonymous1,

שלום לכם, אני עומד לפני קנייה של מחשב נייד, לצרכים בסיסים כגון גלישה, דואר, עבודת משרד וכדו'. המחשב מיועד להיות במקום מחשב נייח, לכן אני צריך מסך גדול. אחרי שסקרתי את האפשרויות בגודל מסך כזה, נראה לי הכי משתלם דגם X73E-TY373V תוצרת Asus. מבחינת המפרט, הוא מספיק למטרות שלי ומבחינת אחריות היא לשלוש שנים, לאומת רבים אחרים שהאחריות רק שנה או שנתיים. אז האם זאת באמת בחירה טובה, כפי שזה נראה לי? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 941 צפיות
  25. Started by DDgeva,

אני מתלבט בין כמה דגמי מחשבים, ספציפית הכי נראה לי הLenovo Edge 15. התקציב שלי הוא כ4000 ש"ח. שקלתי גם את הDell N5010, אבל ניסיתי אותו והמקלדת שלו קצת צפופה ולטעמי לא הכי נוחה, והוא גם קצת כבד לטעמי. אז רציתי לשאול מה דעתכם על הEdge 15: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=5598 האם יש אלטרנטיבה עדיפה או שזה המחשב הכי טוב לצרכים שלי? (סטודנט, אשתמש בו ללימודים ובעיקר תיכנות). תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 941 צפיות

דיונים חדשים בפורומים