ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
לכבוד השנה החדשה, ובעיקר לכבוד השנה המסתיימת, כתבי האתר התייצבו לבחור את מוצרי השנה שלהם בתחום המחשבים והחומרה לשנת 2015 השנה מסתיימת – וכך גם הסיכום המשולש שלנו, עם המוצרים המובילים והחדשניים ביותר לפי דעתו של כתב החדשות והעורך הראשי באתר, אלכס שפירו. כרטיסי ליבות ה-Fiji של AMD: לא משתלם, אבל מהפכני אי שם באמצע שנת 2015, כשהיא בעיצומו של רצף הפסדים ועם נחיתות טכנולוגית משמעותית אל מול NVIDIA, כנראה שלא יותר מדי אנשים האמינו של-AMD יש סיכוי כלשהו לעשות קאמבק בעולם הליבות הגראפיות. ולמרות זאת, במפתחת הוותיקה מסאניוייל החליטו לאסוף את כל המשאבים והיכולות שנותרו אצלם, וללכת על כל הקופה עם כרטיסים בארכיטקטורה מודרנית ומשופרת, ועם זכרון חדשני ומהפכני שפותח חלון …
-
- 0 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום חברים, אני רוצה לקנות מחשב נייד כדי לחבר אותו למסך הטלוויזיה בסלון בחיבור HDMI וכדי לצפות בסרטי HD 1080P ולגלוש באינטרנט. האם המחשב הזה HP 650 B0Y95EA עונה לדרישות שלי? אם לא, אשמח אם תציעו לי מחשבים ניידים אחרים עד מחיר של 1800 ₪. תודה רבה! http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=835550
-
- 1 תגובה
- 915 צפיות
-
-
אני מתכנן לרכוש את המחשב באילת השבוע, אני אשמח לדעת מה אתם חושבים עליו, האם יש מקום לשיפור קטן, האם יש צוואר בקבוק וכד' ואני לא מתכוון לעשות OC ודברים כאלו או אחרים למחשב. להלן המפרט מהאתר KSP(המחירים הם ללא מע"מ) : דגם מחשב: מחשב נייח Desktop Intel Core i5 4590 3.3Ghz - IR16 מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4590 3.3Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray מאוורר למעבד: קירור למעבד Antec Bloody Tiger A40 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H97M-D3H LGA1150, Intel H97, DDR3 1600, 2xPCI-E,VGA, DVI, HDMI זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Aegis 2x4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL11-11-11-28 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte Radeon R9 270X OC 2…
-
- 3 תגובות
- 915 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות קליינט מבוסס לינוקס שירוץ עליו MythTV Frontend. הדרישה היא שהקליינט יהיה מסוגל להריץ סרטי 1080P. מה המפרט המינימלי להריץ דבר כזה?
-
- 10 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב שלי בן 6 לפחות ונראה לי שהגיע הזמן לחדשו. המחשב משמש בעיקר לעבודה משרדית ולעיתים הילדים משחקים בתוכנות באתר של steam המפרט הקיים הוא לוח Asus p8h77 מעבד i5 3570 3.4ghz זכרון 8 ram אחסון samsung ssd 850evo 500 gb Wd 3003 f2ex 3tb כונן pioneer bdr206 ספק antec neo 520w מארז antec חשבתי להחליף את המעבד, לוח האם והזכרון לרכיבים הבאים: Intel Core I5 10400 2.9Ghz 12MB Cache S1200 MSI B365M PRO-VH LGA1151v2, Intel B365, DDR4 Transcend 16GB 2666Mhz DDR4 כאמור, המטרה הינה מחשב שעיקרו בשימוש משרדי/ביתי ומעט משחקים ואני רוצה לשדרגו לחומרה טובה שתשרוד עוד כמה שנים לפחות.…
-
- 3 תגובות
- 915 צפיות
- 1 follower
-
-
עבור: Triple-z אני מעוניין לדעת מה הדיל הכי טוב כרגע לרכישה של מחשב נייד בארה"ב (אפשר באינטרנט אם יש משלוחים להוואי) לשימושי אינטרנט, מוזיקה ווידאו (אחותי שם והיא רוצה נייד) התקציב רצוי פחות מ- 700 דולר. ראיתי באתר של דל שיש להם כל מיני מבצעים מעולים והיה דיל ממש טוב ב- 650 דולר אבל נראה לי שהוא נגמר. מה אתם אומרים על הסדרה הזאת?
-
- 1 תגובה
- 915 צפיות
-
-
התקציב הוא 2000 ש"ח ללא חריגות לצערי. מסך 15.4" שימושי המחשב : הכי בסיסיים - גלשיה באינטרנט, סרטים, יישומי אופיס. נק' חשובות: מסך 15.4" אני מבין שעם תקציב כ"כ נמוך אי אפשר לבקש עולם ומלואו אבל מה שחשוב בעיקר זה שיהייה דיסק קשיח בסביבות 30gb, חיי סוללה סבירים וכמה שאפשר שלא יהייה כבד. חשבתי לקחת יד שנייה ב - 2000 את זה : " DELL INSPIRON 1300 מעבד INTEL CELERON M 1.5ghz זכרון פנימי 504mb , 1.13ghz של ram דיסק קשיח - 40gb צורב dvd צג 15.4 wide כרטיס רשת אלחוטי wireless 802.11 g/b + modem/fax המחשב יד שנייה במצב מעולה, עם תיק נשיאה יוקרתי. על המחשב יש widows xp ." אבל החבר'ה פה אמרו שזה לא שווה ת'מחיר בכלל ושאפשר להביא משהו יותר טוב בסכום הזה... התלהבתי שזה DELL. תודה רב…
-
- 7 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש אך הנני מבולבל מעט מהשמות של המפרטים. אני מחפש מן שילוב של מחשב עבודה ומחשב גיימינג (אבל יכול להיות שאני סתם מגזים ומחשב עבודה מספיק). תקציבי מוגבל עד כ2000 ש"ח אך יכול לחרוג במעט אם נדרש זאת. אני מעוניין להשאיר אותו דולק כמה שיותר אז מעדיף אותו ממש שקט. השימוש העיקרי שלי במחשב הוא שמיעת מוזיקה. מדי פעם אני גם רואה סרטים עליו ומשחק משחקי פלאש. מעוניין גם להריץ תוכנת טורנטים ברקע כמו utorrent. אני ממש לא מבין בזה אבל אני מתאר לעצמי שהמשחקי פלאש דורשים קצת יותר מהמחשב המשרדי הכי זול שיש. אז פשוט בגלל זה אני לא הכי בטוח. יכול להיות שאני סתם טמבל. הספריית מוזיקה שלי היא בגודל 300GB ואני מנגן מדי פעם קובצי מוזיקה בפורמט FLAC, אם זה משנה משהו. ל…
-
- 7 תגובות
- 915 צפיות
-
-
קניתי לפני חודש וחצי מחשב של Dell מדגם Inspiron 7720 ואני מעוניין לשדרג את הארדיסק ל Ssd אז קודם אני מחפש המלצות לארדיסק טוב של 128GBודבר נוסף אם אני חייב להוציא את הארדיסק שיש לי עכשיו ולהחליף בינהם או שיש אפשרות לשים אותו בנוסף. גם הבנתי שאם אני פותח את המחשב לבד הם יכולים לדעת את זה ואז אני מאבד את האחריות שלהם. אז אם לקנות ולהחליף לבד או ללכת למעבדה של Dell שהם יעשו לי את זה וככה לא לפגוע באחריות. תודה רבה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 915 צפיות
-
-
ידידה גיימרית שלא מתעסקת בחומרה ביקשה ממני לעזור לה, הבעייה היחידה היא שגם אני כבר מזמן לא עוקב אחרי השוק. מצורף המפרט שהיא שלחה לי, האם יש הצעות לשיפור? הערות: לא יהיה OC בשום שלב, המחשב כנראה ייקנה ב KSP כי אין הרבה אופציות אחרות בירושלים.
-
- 1 תגובה
- 915 צפיות
-
-
היי, אני צריך מחשב נייד עם ביצועים מקסימליים. יקנה בארה"ב. דגשים: כונן SSD טוב 16GB RAM מעבד 2920/2820 (או חזק יותר) התקציב לא מוגבל (גם 4000$ זה בסדר). השימוש הוא לתוכנות שחמט כבדות שיודעות לנצל את המשאבים הללו. מה דעתכם על המחשב הבא: http://www.xoticpc.com/sager-np7280-clevo-x7200-p-3115.html?wconfigure=yes עם שדרוג ל-990X, 12GB RAM, וכונן SSD (סה"כ כ-3000$) שימו לב שזה עם מעבד שולחני, אשמח לתגובות על זה. המחשב יוטס הרבה לחו"ל כך שמחשב נייח לא ממש מתאים. עוד מחשב (עם מעבד נייד): http://www.xoticpc.com/asus-k53sva1-p-3076.html?wconfigure=yes (עם אותם שדרוגים) מאוד אודה לכם על המלצות ועזרה ואשמח לתגובה מהירה תודה!!
-
- 5 תגובות
- 915 צפיות
-
-
מטרות המחשב? אינטרנט סרטים , משחקים אבל לא כבדים במיוחד * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא קריטי אבל מומלץ שלא יהיה בלטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? נכון לעכשיו לא כי יחובר קבוע לחשמל, אבל בעתיד כן(עוד שנה) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יכול להיות נחמד * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500+ * כונן CD/DVD? צורב? כדאי לא קריטי * כונן Bluray? לא משנה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL נשמעת חברה אמינה , במיוחד עם ה3 שנים אחריות ישנם 2 דגמים ששמתי עליהם עין: DELL N5110 http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1JHIN5110BK241…
-
- 6 תגובות
- 915 צפיות
-
-
יש לי תקציב של 1500 שקל, התחלתי לעשות מחקר קטן והשוואת מחירים והגעתי ל2 אפשרויות מועדפות שנראלי יתאימו לי... 1. זה המחשב המורכב הנ"ל מהחנות ישר ולעניין לקנות: http://www.trg.co.il/pl_product~MAAS7400320~40~0.htm 2. לקנות חלקים ולהרכיב אותם על המחשב שלי... הספק שלי: http://up51.siz.co.il/up1/oydzyn4auo0g.jpg המארז שלי (הלבן): http://images116.fotki.com/v705/photos/1/1302334/6482317/1-vi.jpg CompuCase 6A19 נראלי מעבד: 531 intel pentium 4 soket 775 LGA לוח אם של אינטל i945G\GZ כרטיס מסך: אני לא יודע אם הוא מובנה או לא והוא מספיק לי כרגע לא עשה בעיות: זכרונות פשוטים ביותר צורב LG DVD הארד דיסק 160 ג'יגה אני לא יודע איזה חברה, אין לי ממש אפשרות לבדוק... חשבת…
-
- 10 תגובות
- 915 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!2200/2300 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?עדיף לא לעבור את הסכום שכתוב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100+- 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.משחקים. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).לבית. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?19 אינץ' * באיזה סוג משחקים תשחקו?הכי חדשים שיש.. * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שהיה אפשר לסחוב. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, …
-
- 4 תגובות
- 915 צפיות
-
-
מתוכנן OC למעבד, ולכרטיס מסך. אין צורך בקירור חיצוני. אני לא יכול לחרוג מהתקציב הנוכחי. איני מעוניין במפרטים אחרים, אלא אני מעוניין בחוות דעת. מעבד Intel Pentium Dual-Core E2160 Box ¤344 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IE2160 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤483 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Seagate ST3320620AS 320GB SATA2 ¤395 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=10833 זיכרון SuperTalent DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 ¤220 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=T8UX2GC5 כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce 9600GT 512MB PCIe ¤811 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=28620 מארז ללא ספק HEC 6919B Black ¤240 כמות:1 h…
-
- 10 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום ! :> לאחרונה , התחלתי להגיע ( ולארגן ) מסיבות רשת , והצורך במחשב קטן יותר ( כרגע יש לי Supertalent .. לא בדיוק נוח לסחיבה ) נראה קרוב מתמיד . יש לי כ 4500 שקל ( ועדיף לחסוך כל שקל ) לצורך הרכבת מחשב HTPC שיוכל לשמש אותי גם במסיבות רשת , וגם בתור מחשב לקולנוע ביתי ( פשוט משהו , אבל קולנוע ביתי =)) . המחשב עצמו יתחבר ל ADA880 , כך שיש צורך בכרטיס קול הכי פשוט שיש , עם יציאה דיגיטלית . המחשב צריך לכלול שילוש , כונן קומבו ( צורב + DVD ) , כרטיס מסך טוב בעל VIVO , כרטיס קול , וכונן 80GB . המחשב צריך להריץ משחקי פעולה כמו ET ו UT 2004 , ואת WC III בצורה חלקה לחלוטין . יש אפשרות כלשהי להגיע למפרט שכזה בתקציב הזה? ישנה אפשרות לקנות את כרטיס המסך , הכונן הקשיח וכונן הק…
-
- 6 תגובות
- 915 צפיות
-
-
מטרות המחשב הן עבודה משרדית באופיס, הכנת מצגות (לפעמים עם לא מעט תמונות) מעוניין בגודל מסך 12 אינצ', אפשר גם בסביבה הקרובה. הסיבה היא - נוחות בנסיעות והורדת משקל זמן סוללה ארוך יהיה כמובן רצוי. רצוי עם DVI גודל מינימלי של כונן קשיח - לא קריטי אבל קרוב ל 100 גיגה יהיה נוח צורב DVD - חשוב לי כיום יש לי LG LM50 משנת 2004. אני מאוד מרוצה ממנו, והתרגלתי למשל לפאד הצבעה של סינופטיקס. הייתי רוצה לשפר את איכות הקירור (שלי מתחמם מאוד באיזור הסוללה) כמו כן, אני רוצה להישאר ב WinXP מודה לכולם על הסיוע חג שמח
-
- 8 תגובות
- 915 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת מה יותר טוב לקנות nvidia או radeon איזה כרטיס מסך אתם ממליצים בסכום של 2200 spec Microsoft Windows XP Home Edition intel pentuim 4 3.2ghz 1gig ddr ram asus p4p800se Video Adapter NVIDIA GeForce FX 5900 (128 MB) 3D Accelerator nVIDIA GeForce FX 5900 Monitor ADI MicroScan 5P/5P+ Audio Adapter SoundMax Integrated Digital Audio (Asus P4C800/P4P800) MAXTOR 6L040J2 (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) Optical Drive (52x CD-ROM) Optical Drive …
-
- 2 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחי הוא תלמיד בבית ספר תיכון בו התחילו ללמוד עם מחשבים נידיים, מכיוון שאין לנו אחד כזה ואין אופציה רלוונטית לרכישת מחשב נייד באופן מסודר מטעם הבית ספר אני תכננתי לקנות לו אחד בעצמי. הדרישות הן בסיסיות: מחשב לאופיס, אינטרנט, סרטים ולתכנות קל (eclipse, visual studio) מסך בין 11-14" רצוי מט ולא מבריק לא צריך כונן אופטי מעבד- כמובן כמה שיותר טוב עדיף אבל המינימום זה i3. מעדיף להוסיף קצת בשביל i5 מהסדרות החדשות זכרון מינימום 4gb ואם יש אופציה להרחבה זה מעולה משקל כמה שיותר קל כמובן, אבל עד 2קג אין דרישה מיוחדת לדיסק קשיח. מבחינתי גם המינימלי ביותר מספיק. Ssd יהווה יתרון כמובן סוללה שתחזיק זמן סביר - נניח חמש שעות במצב חסכון גם טוב משיטוט שלי בחנויות השונות ראיתי א…
-
- 1 תגובה
- 915 צפיות
-
-
היי לכולם אני לא מבין שום דבר במחשבים נייחים ,באמת אז אני אשמח לעצה ממישהו שמבין אני צריך מחשב עד 6000 שאפשר לערוך בו באפטר (פרוייקטים פחות או יותר מורכבים) וסינמה 4D (לא משהו מטורף אבל שיריץ באופן סבבה) עושה הרבה מושן גראפיקס וחשוב לי הRAM PREVIEW שירוץ בלי להתקע . אשמח לעזרה
-
- 3 תגובות
- 915 צפיות
-
-
רכשתי לפני שבוע וחצי dell vostro 3500 מחשב ממש מעולה פרט לבעיה אחת הווליום של הרמקול ממש חלש, בצפייה ישירה באינטרנט זה הופך לבלתי אפשרי השאלה שלי היא מהן האופציות שלי? האם אני יכול להחליף את המחשב אחרי שהתקנתי מערכת הפעלה? האם ישנה אפשרות לשדרג לרמקולים טובים יותר? האם פשוט להתפשר למרות שרק קניתי ולשים רמקול ב usb? עוד רעיונות טובים יתקבלו בברכה תודה אלעד
-
- 3 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום המחשב מיועד לVJ דרוש: שני כרטיסי מסך 3GB 80GB WINXP DVDRW LCD 19 שחור מקלדת+עכבר פשוטים ושחורים מארז שחור מקצועי ויצוגי מחשב שכל היעוד שלו הוא להריץ ממנו קטעי וידאו יחסית קצרים בלופים דרך תוכנה שנקראתwww. resolume.com
-
- 0 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום, כשאני מנסה לצפות בסרטי HD - 1080p על הנייד הסרטים נתקעים כל כמה דקות עם פיקסליזציה מעצבנת. זו מגבלת חומרה? האם יש אפשרות להתגבר על הבעיה עם דרייברים/הגדרות אחרות? המחשב - lenovo g560, [table][tr][td][table][tr][td] CPU[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel® Core i3 380M Processor, 2.53GHz,3MB Cache,1066MHz FSB[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] Memory[/td][/tr][/table][table][tr][td]2GB DDR3 1066MHz (1 x 2048 MB), Up to 8 GB[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td][/td…
-
- 6 תגובות
- 915 צפיות
-
-
המחשב הישן שלי בן 8 וכבר עייף, המעבד מתקרב הרבה ל-100% שימוש ואני מרגיש שהוא מיצה את עצמו. מה אני צריך ? לוח, מעבד, זכרון RAM (מינימום 16GB), ספק כח אמין. יש HD קשיח לאחסון, יש SSD עבור BOOT של המערכת. דרישות מהמחשב - הרצת סרטים ברזולוציה 4K וגלישה באינטרנט. בהנחה שלא תהיה בעיית חומרה, שיחזיק כמה שיותר זמן. תקציב - אעדיף לא לעבור את ה-2,000 ש"ח אבל התקציב גמיש. אשמח להשלים כל מידע חסר תודה מראש למגיבים
-
-
- 9 תגובות
- 915 צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? תקציב 3300 ואני לא יודע איך אני משלם 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - גיימינג , גיימינג , גיימינג 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.- לא , אין צורך 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי ..כן ! כונן DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כן..רק מהאתר www.omc.co.il מצטער על ההגבלה....אני חייב משם רק.. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכ…
-
- 14 תגובות
- 915 צפיות
-