עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מטרותיו העיקריות של החשב הן משחקים כבדים, ניגון, עריכת והמרת סרטי DVD. צורב DVD, כונן CD רגיל, הרדיסק, מסך, מקלדת, עכבר, אני מעביר מהמחשב הנוכחי ככה שנחסכו איזה 2000 שקלים. מה שהכי חשוב זה שהמחשב יחזיק במצב יחסית מעודכן מבחינת משחקים ל3 שנים, ושיהיה מקום לשידרוגים בעוד שנה שנתיים. חשבתי לחלק את הכסף ככה: CPU משהו מהסידרה של AMD 64 שנכנס בין 1500 ל 2000. כרטיס מסך של ATI רצוי מאוד מהסידרה של X800 (יש לי סבלנות לחכות עד ליציאת ה XL). 1 GB RAM עד 1500 ש"ח. ומארז ולוח אם במה שנשאר, יש מצב לחריגה של 500 שקלים מהתקציב אבל אין לי יותר. תודה רבה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 930 צפיות
  2. אני ממש שובר את הראש ולא מצליח להחליט, אהיה אסיר תודה על כל עזרה: המפרט הראשון הרכבתי ב TMS בהסתמכות על המלצות (מעולות!) שראיתי פה בפורום למי שרוצה מחשב לדו מימד ב 5K המפרט השני קיבלתי מחנות אחרת בתל אביב, הדילמה: המפרט השני לכאורה יקר יותר, אבל אולי נותן גם ביצועים טובים יותר ? כלומר הכרטיס מסך נראה לי יותר עדכני מצד שני הלוח אולי טיפה פחות טוב? ה ssd הוא של קינגסטון שהבנתי שגם טיפה פחות טוב ? וכו׳ או אולי הם לא באמת פחות טובים וזו סתם טעות שלי? כמובן שאני מוכן לשלם יותר ולקחת את היקר יותר, אבל רק בתנאי שהוא באמת יותר טוב מצרף פה את המפרט הראשון בטבלה והשני אחריו ------- המפרט ראשון [TABLE=width: 98%] [TR] [TD=width: 15%]מעבד[/TD] [TD=width: 55%]Intel Core i7-47…

• 6 תגובות
    • 930 צפיות
  3. Started by Ac-Boy,

אוקי לפני הניתורים של חברי הפורום עליי, המחשב נועד בשביל הלימודים שלי שאוכל לקחת אותו לבצפר (אני כיתה י'[משמע תיכון]) כך שיהיה סיכון שלמחשב יקרו דברים כמו התעסקות של ילדים גניבה ושטויות. הוא עומד פה בסיכון לא קטן, לכן התקציב נמוך. המטרה שלו היא רק כדיי לשרת אותי משרדית, שזה וורד ושלל התוכנות של מיקרוסופוט+אפשרות של אינטרנט אלחוטי בבית שיש לי כבר ראוטר בבית. תודה מראש =]

• 8 תגובות
    • 930 צפיות
  4. מה ההיתם משנים/מוסיפים למערכת שלי? המערכת מיועדת ל OC ולמשחקים כבדים

• 12 תגובות
    • 930 צפיות
  5. מפרט לעבודה משרדית עם סרטים פה ושם (לא משחקים). המפרט: (הרכבתי בלמיר, תסלחו לי אם יש שגיאות כתיב בהעתקה (מי בונה אתר לקניות בפלאש?!)) מעבד - AMD Athlon XP 2500+ No fan לוח אם - ABIT NF7 זיכרון - DDR Micron 400mhz 512MB מארז - Compucase CI-6A19 מאוורר למעבד - Coolmaster ... Socket 370/A אני לא צריך מסך ורכיבי חומרה אחרים (כונן קשיח וכו'). לגבי כרטיס מסך - יש לי TNT2 Model64. כתוב באתר של Abit שהלוח עובד ב-AGP x4/x8. מישהו יודע אם הכרטיס עובד במהירות הזו? לגבי לוח אם - מה ההבדל בין גרסה 2 של הלוח לגרסה הראשונה? לא כתוב באתר של למיר איזו גרסה הם מוכרים ולא מצאתי מידע באתר של Abit לגבי זיכרונות - ממתי ולמה המחירים כל כך יקרים? צפויה ירידה במחירים בזמן הקרוב? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 930 צפיות
  6. http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=762533 זה נראה כמו מוצר מעולה... מישהו יודע מה איכות הסאונד שלו וכמה הוא נייד (האם הוא נכנס לתיק של מחשב נייד 16 אינץ' בגודל) אם יש לכם ביקורת שלילית על המוצר... האם יש לכם תחליף טוב יותר (לא חייב עם רמקול, אני יכול לקנות בנפרד, חשוב לי המקרר)

• 0 תגובות
    • 930 צפיות
  7. Started by shnozlid,

מחשב לא למשחקים בכלל, ישמש לעבודות כמו וורד אינטרנט ודברים פשוטים כאלה. התקציב הוא שלושת אלפים עד ארבעת אלפים שקל.

• 8 תגובות
    • 930 צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך בוודאי... אבל לא על חשבון הצטערות עתידית. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד בעיקר ל FSX (פלייט סימולטור של מיקורוסופט) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). הכוונה להריץ איתו 5 מסכים ! ברשותי TRIPLE HEAD 2 GO שאני מחבר לכרטיס מסך אחד וממנו מוציא 3 מסכים וכרטיס שני שאליו יחוברו שני מסכים נוספים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש ר…

• 1 תגובה
    • 930 צפיות
  9. Started by mystikal,

אוקיי , את המפרט הזה גנבתי מאחד התרדים הקודמים שהיו כאן אז רציתי לשאול איך זה נראה לכם לעריכת וידאו , אפטר אפקטס, ונגיד תלת מימד (בהנחה שיש לי עוד כוננים קשיחים) דגם מחיר כמות Intel® Pentium® D 820 Dual Core 2.8Ghz LGA 775 1770 ¤ 1 ASUS P5WD2 PREMIUM 1450 ¤ 1 PQI TURBO DDR2 667MHZ 1024MB DUAL CHANNEL 880 ¤ 1 WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII 580 ¤ 1 LEADTEK WinFast PX6600GT TDH Extreme 128MB DDR PCI-EXPRESS 1150 ¤ 1 NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 350 ¤ 1 כונן דיסקטים 1.44 50 ¤ 1 Antec High Performance 1088 AMG 950 ¤ 1 Logitech Deluxe Keyboard OEM 55 ¤ 1 MICROSOFT WHEEL OPTI PS2/USB 60 ¤ 1 THERMALTAKE BIGTYPHOON 240 ¤ 1 הרכבת מחשב חדש 170 …

• 5 תגובות
    • 930 צפיות
  10. שלום אני מחפש עבור חברה שלי מחשב נייד עם הדרישות הבאות, לפי סדר חשיבות מהחשוב לפחות חשוב לא ASUS. 1. חובה שיריץ חלק ומהר את כל תוכנות העיצוב בגרפי (photoshop, illustrator, indesign) 2. זול כמה שניתן 3. קל כמה שניתן 4. עדיף מסך קטן כדי להקל במשקל אחרת מסך 15.4 לכל היותר. 5. יציאות hdmi, display port 6. נפח hard disk אשמח למספר המלצות שאפשר לבחור מתוכן. תודה

• 3 תגובות
    • 930 צפיות
  11. שלום, אני מרכיב מחשב עבור חבר ואשמח להמלצה למחשב שיוכל להתמודד עם רנדור 24X7 עבור התוכנה OCTANE בעיקר. בינתיים זה המפרט שיצא לי: https://www.tms.co.il/144652 תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 930 צפיות
  12. שלום לכולם אשמח אם תעזרו לי להעריך את המפרט הבא : לוח אם של אסוס מעבד אינטל פנטיום 4-1.6GHz זיכרון חצי ג'יגה דיסק קשיח 40 ג'יגה כרטיס מסך nvidia GeForce 2 64 m.b עם כרטיס רשת ויש לו 8 יציאות USB תודה מראש לכולם :-)

• 2 תגובות
    • 930 צפיות
  13. Started by dorlevi551,

דרך אגב, פלונטר נחשבת חברה טובה? הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151 CM8067702868012 - Intel - i5-7500 Kaby Lake Quad core CPU - 3.4 GHz - Max Turbo Frequency 3.8 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 829/812 ₪ לוחות אם - Intel LGA1151 H110M-PRO-VD - MSI - LGA 1151 - 2x DDR4 up to 32GB at 2133 MHz - PCIe 3.0 x16 - 2x PCIe 2.0 x1 - 4x SATA - 4x USB 3.1 Gen1 - 6x USB 2.0 - DVI - VGA - mATX (23.5x18.0 cm)... שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 210/206 ₪ זכרונות - DDR4 - לנייח HX421C14FB2-8-PC - HyperX - 8GB DDR4 2133Mhz With new PC On…

• 1 תגובה
    • 930 צפיות
  14. התקציב המקסימלי לפרויקט הוא 4000 ש"ח, מעדיף שזה יהיה באזור ה-3.5 אלף אבל אפשר לנצל הכל אם צריך. עבודה: Multitasking רציני מאוד (30 טאבים בפיירפוקס, Itunes, פלאש, פוטושופ לדוג') עובד עם תוכנות גרפיות, בעיקר 2D אבל לפעמים גם Soildworks, Sketchup ותוכנות עריכה וידאו כמו Avid\Premier. משחקים לעיתים רחוקות מאוד. רזולציה של מסך: 1680×1050 אין צורך בציוד היקפי אין תכנון לאוברקלוק אין צורך במערכת הפעלה, יש לי רישיון ל7 64bit אין צורך באופק שדרוג, לא מתוכנן שדרוג רציני תמיכה ב-Firewire רצויה אך לא הכרחית, מארז טוב ושקט (לא ג'נרי), חושב לכיוון ה-6GB זיכרון, עם חצי טרה הארד דיסק. לא יודע איזה פלטפורמה יותר כדאי, אינטל או AMD. תודה רבה

• 5 תגובות
    • 930 צפיות
  15. שלום, התקציב שלי זה 1500-2000 שקלים לשרת חדש למטרות איחסון בלבד! VPS,ריסלר,איחסון אתרים. אין צורך בשום ציוד הקפי... תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 930 צפיות
  16. Started by Kzer-Za,

הי חברים, יש לי מחשב שמשמש לאחסון של מדיה. להלן המפרט: מעבד: Intel Core i5-661 3.33GHz 4MB לוח אם: MSI H55M-ED55 זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333MHz, Kingston 2GB DDR3 1333MHz SSD: Crucial M4 128GB דיסקים קשיחים: 2x Western Digital Caviar Green 2TB 1x Western Digital Caviar Green 1TB 1x Seagate Barracuda ST2000DM001 2TB 1x Western Digital RED 2TB כונן אופטי: LG GH22NS X22 ספק כוח: Corsair TX550M 550W 80Plus קירור למעבד: Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 קירור למארז: Noctua NF-S-12B @900RPM SilverStone FM121 @800RPM מארז: Thermaltake V3 מערכת הפ…

• 2 תגובות
    • 930 צפיות
  17. שלום רב, אני צריך מחשב במחיר סביבות ה-2000 ש"ח שאוכל לבנות עבור עבודה בתוכנות אדובי, בדגש על תוכנת Adobe After Effects SC5 שידוע לי שהתוכנה כבדה ודורשת משאבים מהמחשב. כרגע יש לי מחשב intel e8400 והאפטר זז לאט למדי. במפרט, שאשמח אם תוכלו לעזור ולבנות לי, אני מאמין שצריך להיות כלול מעבד i5, בבעלותי כרטיס מסך גרפי gtx260 וכבר מסך מחשב של 22 אינץ יש לי, אז אוכל בכך לחסוך ולחברו למחשב החדש שיהיה בשביל שאגיע לסכום ה-2000 ש"ח. תודה רבה מראש לעוזרים, נ.ב: נראה לי כדאי להסתמך על מחירי ksp?

• 7 תגובות
    • 930 צפיות
  18. Started by tzay,

שלום, אשמח לקבל עזרה בבחירת מחשב נייד. עניתי על השאלון בתקווה שזה יתמצת נכון את הדרישות שלי. בנוסף, צירפתי בסוף קישורים לכמה אופציות שראיתי ברשת. הבעיה העיקרית שלי היא שאני לא יודע לתמחר את ההבדלים בין כל ההצעות ברשת. לדוגמא עד כמה מהירות המעבד משפיעה (למשל 2.2 לעומת 1.8) וכמה שווה לשלם יותר בשביל זה. ככה גם לגבי זיכרון וכד'... דבר נוסף, ראיתי שרוב המחשבים מגיעים ללא מקלדת נומרית וזה פרט שהוא חשוב לי לעבודה השוטפת. לא יודע להגדיר עד כמה חשוב ביחס לשאר הפרמטרים, תלוי עד כמה הם קריטיים (מהירות, זיכרון וכד'). * מטרות המחשב- מצד אחד עבודה על מסמכים: word, excel וכד'. מצד שני- המחשב משמש לצפייה בטלויזיה ובסרטים באינטרנט. * גודל המסך- יש לי עכשיו 14 אינץ'. אני לא רוצה קטן יותר …

• 3 תגובות
    • 930 צפיות
  19. אהלן אנשים! ברצוני לרכוש מחשב נייד לשנת הלימודים הקרבה ובאה. אני עומד ללמוד מדעי המחשב, לפיכך חיפשתי מחשב שיהיה לי נוח לעבוד עליו, שיהיה לו מסך גדול דיו [15 אינצ', לא יותר ולא פחות], ובנוסף לכך שיציע ביצועים גראפיים טובים. הדרישות שלי מהמחשב: מסך גדול [כפי שציינתי], סביבת עבודה נוחה - מה שכולל מקלדת מרווחת, עדיפות לנאמפד, טאצ'פד מרווח, מקלדת קרירה, ביצועים גראפיים נורמאליים [שכן אשתמש במחשב בעתיד גם לגראפיקה, ולגיימינג]. המשקל הוא פחות פונקציה מבחינתי. אחרי חיפושים, מצאתי את ה- Asus K53SV i5 והמחשב גם מוצע לי במחיר זול במיוחד - 3500 ש"ח! להלן מפרט המחשב: Intel Core I5 2410M 2.3GHZ 4GB DDR 5 RAM Geforce 540m 2GB מסך 15.6 אינצ' רזולוציה 1366 על 768 צורב דיוידי מקלדת עם num…

• 3 תגובות
    • 930 צפיות
  20. Started by Shayke007,

התקציב של המחשב הוא 10,000 שקלים אם המסך . רמקולים 2.1 שיהיו איכותיים ויתנו ביצועים טובים המטרות שלי מהמחשב הם משחקים בעיקר כ 80% ו20% האחרים לשירים. אני יקנה את המחשב מ TMS,ככה שאם אפשר לתת לי מפרט מוכן מהם + OC נ.ב אני מעוניין שיהיו מערכות קירור כמה שיותר שיהיו שקטים ושגם הספק יהיה שקט תודה....

• 9 תגובות
    • 930 צפיות
  21. אני מכיר את הפורום הזה שנים,ויודע שהשאלה הזו חורגת מהמקובל, אבל אני חושב שיש כאן עניין ונראה לי שזה הפורום המתאים : יש לי מחשב פיתוח, עם שלשה מסכים, שמונח על שולחן בחדר העבודה שלי. יש עכשיו יותר ויותר מאמרים על כך שעדיף לעבוד כמה שיותר זמן בעמידה ולא בישיבה, כי הישיבה פוגעת בבריאות. אני מעוניין להעביר חלק מהעבודה שלי במחשב לעמידה. ברור שהעבודה בעמידה שונה מעבודה בישיבה, כי הקואורדינציה פחות טובה, והתנועות יותר גדולות ומגושמות, כך שהשליטה במחשב יותר בעייתית. כך למשל, אם הייתי אמריקאי ועוסק בעיקר בעיבוד תמלילים הייתי מעביר את עיקר האינטראקציה לדיבור (באמצעות Dragon Naturally Speaking). בגלל שאני עם מבטא ישראלי ועוסק בתכנות זה פחות יתאים. החשיבה שלי כרגע זה לשים ארבעה מסכי…

• 0 תגובות
    • 930 צפיות
  22. שלום לכם אני ממש אשמח אם תוכלו לעזור לי אני צריכה להרכיב מערכת בסביבות 4,500 שקלים עבור גרפיקה דו ממדית שזה אומר פוטושופ וכאלה,אני מעדיפה את המארז הבא THERMALTAKE MOZRT TX (שמעתי עליו דברים טובים,אך עדיין פתוחה להצעות) ובמערכת אני רוצה 4 גיגה זיכרון אשמח מאוד להיעזר בכם,תודה

• 17 תגובות
    • 930 צפיות
  23. היי יש לי בראש מפרט שאני רוצה למחשב נייד פשוט אני לא יודע איזה חברה נחשבת טובה DELL\HP\ASUS כל פעם אני שומע משהו אחר איזה חנות מומלצת אני אשמח אם משהו יוכל לעזור לי בנושא הזה בגדול מה שאני מחפש זה מחשב עד 3000 ש"ח משקל וגודל לא משנה כל כך זיכרון 4 ג'יגה דיסק קשיח לפחות 250GB מעבד i5 יצאה ל-HDMI מצלמה שיהיה כמובן בלוטוס אם מישהו יוכל להמליץ לי על דגם של חברה מוכרת עם מפרט דומה לזה אני אשמח אפילו שם של דגם מוכר של חברה מומלצת ואני כבר אחפש לבד את המפרט לדגם הספציפי הזה.. דרך אגב השימושים העיקריים זה אינטרנט, סרטים (HD) וגם פוטושופ תודה רבה

• 3 תגובות
    • 930 צפיות
  24. אני מעוניין לקנות מחשב בארה"ב בתקציב של 1200 דולר. הT400 נכנס לתקציב ללא בעיה עם קונפגרציה טובה. אך בכל זאת אני רוצה לדעת מה האלטרנטיבות של DELL. אשמח אם תוכלו לציין אילו דגמים מקבילים מתחרים בT400. תודה

• 5 תגובות
    • 930 צפיות
  25. Started by Nirurshon,

קישור לכתבה : http://www.notebookcheck.net/Review-Samsung-Series-7-Chronos-770Z5E-S01DE-Notebook.91341.0.html מחשב קל עם כרטיס מסך מדהים, מסך בעצמו מעולה, המקלדת והבניה של המחשב גם נראות טובות, רק חבל שהכונן שלו 1TB יושב על 5400. מה אתם אומרים ?

• 1 תגובה
    • 930 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.