ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
השתמשתי בשאלון של Gamer.co.il, יש בו את כל הפרטים בשביל בניית מפרט. 1) תקציב? - 4200, חריגה של עד 50 שקל. 2) מטרות ? (לדוגמה: OC, עבודות משרדיות {גלישה באנטרנט, אימייל, הכנת קבצי וורד והדפסות}, משחקים {קלים או כבדים ?}. ניתן לבחור יותר מאחד) - משחקים בינוניים-כבדים, אינטרנט ואייסיקיו. 3) האם אתה צריך ציוד הקפי ? (לדוגמה מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים וכו'.. יש לציין איזה) שום דבר. רק מארז והרכיבים שבפנים. 4) האם יש דבר ספציפי שאתה לא צריך במחשב עצמו ? (לדוגמה אם כבר יש לך כרטיס מסך טוב ואתה לא צריך חדש) צריך הכל. 5) האם יש לך העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? מפרט מבוסס AMD 6) האם אתה צריך מערכת הפעלה או כל תוכנה אחרת ? (אם כן פרט איזו) לא צריך. 7) האם אתה רוצה רכיב נוסף שיהיה במחשב…
-
- 9 תגובות
- 917 צפיות
-
-
יש לי תקציב של 3500 שח אפשר לקנות בתקציב זה מחשב טוב למשחקי רשת כבדים מוסיקה וסרטים (בלי מסך רמקולים מקלדת ועכבר)
-
- 4 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעונייין לבנות מחשב בין 12 ל- 16 אלף ש"ח יש לי כרגע רעיון לבסיס תרגישו חופשי להציע רעיונות הרכבה על הבסיס שאני חשבתי עליו או דברים טריים לחלוטין. מדובר במפרט ללא מסך. כרגע זה מה יש: 1. ASUS Striker Extreme nForce 680i SLI (לא נעול על הלוח אם אבל כן צריך לפחות 6 סאטא ועדיף SLI) 2. 2xRaptor 36gb 10krpm(Mirrored) 3x HDD 500gb (Raid5) 7200rpm 3. ASUS EN8800GTX GeForce 8800GTX 768MB PCIe (אני יחכה ל R600 מ2 סיבות 1. המחיר ירד 2. אולי אני יוותר על SLI ויקח את ה R600) 4. Intel Core 2 Duo E6700 2.66GHz 4Mb (קיימת אפשרות שאני יקח E6600 בסופו של דבר כדי לקצץ מחיר) 5. 2Gbit KIT DDR2 800 (אני עדיין מחפש זכרונות כנראה יהיה 2gb עדיך איזה שהוא value pack ולא performance …
-
- 11 תגובות
- 917 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, תקציב: 15000 ש"ח מטרות: OC, משחקים, עריכת וידאו וסאונד וצפייה בסרטים ב- HD חשוב לדעת - המחשב יהיה מחובר למסך 42 PHILIPS FULL HD ובנוסף ל-2 מסכים 23 של DELL כמו-כן - ישנה מערכת סראונד (5.1) של MOREL עם מגבר 5.1 ערוצים של YAMAHA. אשמח לקבל חוות דעת לגבי המפרט שהרכבתי. וכמובן, במידה וישנה דעה לשנות משהו אשמח לדעת גם למה להלן המפרט: מעבד:Intel Core i7 930 קירור למעבד:Noctua NH-D14 לוח-אם:Asus P6X58D Premium זכרון:3x2GB Corsair Dominator DHX 1866MHZ דיסק קשיח 1:Intel 160GB SSD X25-M דיסק קשיח 2:WD Caviar Green 2TB כרטיס מסך 1:EVGA GTX470 כרטיס מסך 2:EVGA GTX470 כרטיס קול:Asus Xonar HDAV1.3 Deluxe כונן אופטי:Samsung SH-S223B DVD±RW x22 …
-
- 4 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת את דעתכם לגבי שני המפרטים הבאים ושתגידו לי איזה יותר טוב intel i7 4770 gainward gtx 770 16GB ram intel i7 4770 gigabyte gtx 780 8GB ram
-
- 1 תגובה
- 917 צפיות
-
-
אהלן, אני נוסע בקרוב לחו"ל לתקופה של שנה. * מטרות המחשב? עבודה משרדית אופיס, גלישה, משחקים קלים. * גודל המסך? 17 אינץ, אין צורך במסך מגע * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA,HDMI לפחות 3 יציאות USB * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?דיסק רגיל 500 GB * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן ווינדוס בעברית עדיפות לווינדוס 7 אם אין כבר לניידים אז 8. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * אחריות: מכיוון שאני לוקח את המחשב לחו"ל אשמח מאוד לאחריות בין לאומית אם אין לא נורא. * משקל - לא רלוונטי, המחשב יהיה בדירה רוב הזמן. חשוב שיהיה למחשב כונן DVD שהוא גם צורב, ומצלמה מובנית לשיחות בסקייפ. תקציב המחשב עד 3500 אם אפשר בפחות אז מה טוב. תודה…
-
- 3 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט שעובד בעבודה שיש בה המון זמן פנוי.מסיבה זאת ומסיבות נוספות אני רוצה לקנות מחשב נייד שיוכל להפעיל משחקים ולשרוף לי זמן. הבעיה היא שהתקציב הוא 4000-5000 ש"ח.ידוע לי שלא ניתן לקנות במחיר הזה תחנת משחקים ניידת.השאלה היא איזה מחשב נייד ניתן לקנות בתקציב הזה שיפעיל כמה שיותר משחקים(גם אם לא בהכרח החדשים).אם קרייסיס לא ירוץ אצלי אני אחיה עם זה.אבל משחקים עממיים יותר כמו פרו אבולושן או BF2 זה אפשרי,לא? המחשב ישמש גם לעבודה משרדית.אני מאוד אוהב את המסך של ה DELL ISPIRON 6400,אז אם אפשר מסך דומה(לא יודע אם הוא מט או לא).הבעיה בINSPIRON 6400 לפי מה שראיתי היא שכרטיס המסך שלו חלש מאוד ומתקשה להריץ משחקים חדשים שלא כבדים בכלל בגרפיקה גבוהה,אבל בבינונית מריץ. אני כ…
-
- 7 תגובות
- 917 צפיות
-
-
כבר הרבה הרבה זמן שלא התענינתי במה הולך בשוק היום ואפשר להגיד שאני די תקוע שנה וחצי אחורה. אם היה לי זמן סביר להניח שהייתי גולש קצת ומתעדכן מהר מאוד אבל המצב הוא שאני כרגע בצבא ואין לי זמן לזה בכלל. אני צריך לבנות מפרט ולתת אותו לאבא שלי שיקנה, חשוב לי יותר שתמליצו לי על רכיבים מרכזיים ופחות על מארזים וכאלה בגלל שאין לי מושג מה הולך היום במעבדים, כרטיסי מסך, זכרונות ולוחות אם. למחשב אין יעוד מרכזי רק רצוי שהוא יהיה מספיק חזק כדי להריץ משחקים בצורה טובה בשביל האחים שלי שיוכלו לשים מה בא להם ואני לא מדבר על דרישות של גיימרים או משהו כזה, שימוש באינטרנט, צריבת סרטים אולי, ועבודה משרדית. אני גם צריך הצעה למסך אל סי די טוב. זהו מקווה שלא חפרתי יותר מדי פשוט אין לי הרבה זמן ואנ…
-
- 5 תגובות
- 917 צפיות
-
-
מפרט לשימושי משחקים באיכות גבוהה, סרטי HD, עריכת תלת-מימד\דו-מימד, עריכת סרטים ועיצוב גרפי. (התקציב בכותרת הוא בערך) Intel Core i7 920 Gigabyte EX58-UD5 OCZ Platinium 6GB Tri-Channel 1600 CL7 WD Caviar 500GB 16MB 7200RPM Palit 285GTX 1024MB Thermaltake ThoughPower QFan 650W Modular Antec P182 T220P 22" 1920x1200 התלבטות המרכזית היא בין 4850X2 לבין 285GTX ההבדל במחיר הוא 200 ש"ח לטובת הזול מבניהם 4850X2 אני הולך לשחק ברזולוציה מקסימלית שהיא 1920 על 1200 ועל ההגדרות הגבוההות ביותר
-
- 10 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום בניתי את המפרט הזה לצורך משחקים כבדים בעיקר התקציב שלי הוא 3500 מעבד AMD Phenom II X4 945 Box ₪673 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HDX945WFGIBOX לוח אם Gigabyte GA-MA78LMT-US2H ₪352 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950731 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 3.5" 1000GB SATA2 32MB ₪296 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD103SJ זיכרון Kingston DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 ₪160 כמות: 2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=23752 כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce GTX 460 768MB DDR5 PCIe ₪887 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=PA460M768 צורב LG GSA-GH24N X24 SATA DVD ₪100 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp…
-
- 1 תגובה
- 917 צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך מחשב לאשתי היא גרפיקאית 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי כגון אינטרנט, סרטים וכיו"ב. גם תוכנות גרפיות, לא תלת מימד אבל שימוש די תדיר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ , פלאש Indesign, Illustrator. בכולן שימוש תדיר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? כן. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? רמקולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן …
-
- 2 תגובות
- 917 צפיות
-
-
לכל מחשב נייד יש FULL HD 1080 ? כי במחשבים של סוני הם שמים מדבקה כאילו רק להם יש
-
- 7 תגובות
- 917 צפיות
-
-
אהלן חברים, שוב ערכתי את הת'רד הזה - החלטתי שאני קונה מחשב חדש לגמרי ולא לוקח חלקים מהמחשב הישן. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GW2, וכל שאר הfpsים למיניהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 19', בעתיד כנראה ישודרג ל-23'. -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 8 תגובות
- 917 צפיות
-
-
ברצוני לקנות מחשב עד הסכום המפורט לעיל המחשב יהיה מיועד לגיימינג וגם לקצת סטרימינג להלן המפרט אשמח לחוות דעת. (סליחה על הצילום הגרוע )
-
- 2 תגובות
- 917 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח (ללא הציוד ההיקפי). א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש העיקרי הוא לפיתוח לרשת ובניית אתרים. מעבר לכך המחשב מתפקד גם כמחשב ביתי רגיל, כלומר עבודות משרדיות, קצת סרטים, ומשחקים לא כבדים מידי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). התוכנות הכבדות העיקריות הן Dreamweaver ו-Photoshop, אבל אין הרבה עבודוןת חישוביות אינטנסיביות באף שלב. מצד שני, המאפיין העיקרי של העבודה הוא המון אפליקציות פתוחות יחדיו, לפעמים עשרות (חלקן …
-
- 10 תגובות
- 917 צפיות
-
-
תקציב: 3,500- 4,000 (כדאי לחסוך!) * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (גלישה מרובת כרטיסיות, VISUAL STUDIO ואופיס), משחקים (קלים כמו fifa אבל פחות קריטי), תכנות קל- בינוני * גודל המסך? 15.6 מעבד: מינימום i5 אבל סוג טוב * משקל רצוי? עד 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (כן, לפעמים אני אקח אותו למכללה)? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI usb3 וכו) * בלוטות? כדאי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? מינימום 500gb * כונן CD/DVD? צורב? כולל * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל אחריות של 3 שנים מינימום נראה לי מצויין * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? נסיון אישי טו…
-
- 4 תגובות
- 917 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 7000 (מזומן) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 700 (מזומן) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים, מכונות וירטואליות לעבודה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - VMWare, Vbox - כבד (פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - מיועד גם לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - COD AW וכל החדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - מסך של DELL 24" - 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …
-
- 1 תגובה
- 917 צפיות
-
-
שלום לכולם, זה המפרט שבניתי ורציתי לדעת האם אפשר לשפר אותו במשהו משמעותית או שהוא נבנה כראוי. שם הפריט מק"ט אחריות כמות מחיר Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 6Mb 1333mhz BOX 1280 Thermaltake BigTyp 120 VX Cpu Fan 250 GIGABYTE GA-P35C-DS3 620 G.SKILL DDR2 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 1066MHZ CL5 810 WD 320GB 7200RPM 16MB SATA2 345 ASUS DVD DVD-E818AT WHITE+BLACK 18X SATA 125 Sony Floppy Drive 3.5" 1.44 Black 45 Pioneer DVDRW DVR-215D BLACK 20X DUAL LAYER SATA 155 INNOVISION Geforce 8800GTS OC 512MB DDR3 PCI-E 1570 AEROCOOL ExtremEngine 3T BLACK 395 Enermax Liberty-DXX 500W Modular cables 58…
-
- 11 תגובות
- 917 צפיות
-
-
מחשב ישן מלפני כ-4 שנים: מסך MAG 17 דגם 770PF לוח אם ASUS P3V4X עם ספק רגיל מעבד סלרון 850 מגהרץ זיכרון SDRAM 512 קינגסטון הרד דיסק 40 גיגה מקסטור כרטיס מסך גיפורס 2 כרטיס קול רגיל כרטיס רשת 10/100 כרטיס USB2 (עם 3 חרירים) מארז ATX (שודרג לפני כשנה וחצי (עלה 200)) יש לו דלת שקופה + מאוורר מואר ב-3 צבעים + נורת ניאון. כמה לדעתכם שווה כל הדבר הזה ?
-
- 13 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש בתקציב של עד 4,500 ש"ח. אני אשמח להמלצות על מחשבים טובים. בעיקרון אני רוצה/שואף להתחיל ללמוד בעוד שנתיים גג אז רצוי שזה יהיה מחשב מפסיק טוב שיחזיק מעמד גם לתקופת הלימודים, אני רוצה ללמוד תקשורת אז ככה שאין לי צורך בדרישות מטורפות. מה שחשוב זה שיהיה לו הארד דיסק גדול וזיכרון מסך טוב. מכיוון שאני די בור בעניינים הטכניים אני אשמח לדעת על מה עליי להתמקד בבחירה במחשבים. מה חשוב לבדוק, מה פחות, אילו דרישות טכניות אני צריך לבדוק ומה שלדעתכם חשוב. אשמח לעזרה. תודה.
-
- 10 תגובות
- 917 צפיות
-
-
יש לי תקציב של 1200 ש"ח ללוח ו-900 ש"ח בערך למארז+ספק. לגבי לוח אני מתלבט בין: ASUS P5W-DH Deluxe המבוסס 975 ל- Gigabyte GA-P35-DQ6 המבוסס P35 כמובן. פחות מעניין אותי תמיכה ב-DDR3 כי אני קונה 4GB של זכרון DDR 2 איכותי מאוד וזה לא יקרה במחשב הזה, כנ"ל לגבי תמיכה בפנארין כי אני לא חושב שאשדרג מעבד במסגרת המחשב הזה (קניתי Q6600). מה שמטריד אותי בג'יגה בייט אלו הפלטות האחוריות של הקירור שמצמצם אפשרויות קירור למעבד (אני גם מאוד אוהב את אסוס באופן כללי). מצד שני הוא P35 שנראה יותר בשל ל-CORE DUO 2. מה אתם אומרים? (בכלל אני לא יודע מה בדיוק ההבדלים בין P35 ל- 975 ). אגב אם אתם חושבים שלוח אחר מתאים וטוב יותר אל תהססו לומר... לגבי מארז וספק חשבתי על הסונטה 3 אבל אני לא בטוח שה-50…
-
- 11 תגובות
- 917 צפיות
-
-
שלום אנשים יקרים, אשמח מאוד לקבל מכם סיוע בהתחבטות הקשה וההרת גורל שניצבת בפני על מה לבסס את המפרט למערכת המחשב שאני מעונין לרכוש - AMD או אינטל? אני זקוק למחשב בעיקר לשימושים כמו אופיס, איטרנט והורדות של מוסיקה וסרטים - מחשב כללי לכל המשפחה ללא משחקים. אני מתלבט בין ה-E4400 של INTEL לבין ה-4800 של AMD - מה דעתכם המלומדת? ולשאלה נוספת: OC - יכול לתרום במשהו לשיפור משמעותי בביצועים במסגרת הצרכים שהגדרתי? כי אם כן , אשקול בחיוב מפרט מתאים לעניין. אודה לכם על עזרתכם הנדיבה בבחירת מפרט מועדף בסדר גודל של 2500 ש"ח (גמיש) ללא ציוד הקפי וללא מסך מיקי
-
- 21 תגובות
- 917 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? סטודנט לתואר מתקדם במדעי המחשב, המחשב ישמש גם לשימוש ביתי (אינטרנט,אופיס וכו') וגם לעבודה, לא נדרש כח חישובי יוצא דופן אך ארצה לאפשר עבודה מקבילה בווינדוס ולינוקס (דאבל בוט) בצורה טובה ולא איטית. ישמש גם לפיתוח והרצת תוכניות בסיסיות אך לא צריך יכולות מיוחדות. * גודל המסך? 13-14" * משקל רצוי? ניידות תוערך אך אינה קריטית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 3-4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 500GB * כונן CD/DVD? צורב?לא קריטי * כונן Bluray? לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיו…
-
- 4 תגובות
- 917 צפיות
-
-
מפרט למשחקים וגלישה חוו דעה השבוע אני קונה Cpu: Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [1063] MoBo: ABIT IC7 Intel 875P Motherboard (HT, Dual SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X, 1394, USB 2.0) [810] Memory: DDR-RAM 256MB 3200 Samsung Original Memory [550] Hd: Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial SATA HDD [690] DVD ROM : Toshiba 16/48 OEM - Black [270] CD-RW: Lite-On 52/32/52 Black Retail CD-RW [306] Video Card: Sapphire Atlantis Radeon 9600 Pro 128MB DDR DVI Video Card [998] Case: Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case [324] Floppy: Ggeneric (Teac 1.44 Black Floppy) [51] Cooling: Generic 120mm Fan [4…
-
- 3 תגובות
- 917 צפיות
-