עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by אני1,

שלום חברים אשמח לשמוע את דעתכם מה עדיף. אני הולך ללמוד הנדסת חשמל ומבחינת ביצועים נראה לי שמספיק לי i3. הניידות לא קריטית כי רוב הזמן הוא יהיה בבית ולכן אני הולך על "15.6. הפלוס היחיד של הווסטרו הוא האפשרות להארכת האחריות ל- 5 שנים,עד הבית, אבל זה אפשרי רק על הדגמים של ה- i5 (שקצת מיותר לדעתי). המחיר של הווסטרו הוא 4500 ש"ח עם 4 ג'יגה זיכרון והארכת אחריות ל- 5 שנים מול ה- 4800 של ה- inspiron מבאג (אחריות עד הבית רק ל- 3 שנים). מפרטי המחשבים כאן: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3500-450m.htm http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8766&perur=2&t=1&c=441- המעבד הוא i5 450. אשמח לשמוע על חסרונות ויתרונות שלהם כי אני ממש מתלבט ולא מצליח להחליט. תודה מרא…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by kobi_sion,

6 מגה זיכרון, 465gtx 1 GB זיכרון האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, הורדות,סרטים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש מסך syncmaster 2253 bw * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפ…

• 3 תגובות
    • 810 צפיות
  3. Started by efee123,

שלום, ברצוני לקנות מחשב נייד טוב ובעל ניידות. אני לא רוצה שהניידות תבוא על חשבון הביצועים. חשבתי על הדגם הזה: http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ashdod1&cat=130 . אם תוכלו לתת חוות דעת לגבי המחשב ואולי להמליץ על מחשבים 13" אחרים. בגדול אני צריך את המחשב להתעסקות בתוכנות עריכת וידאו שונות, פוטושופ, משחקים, ולימודים תודה מראש על העזרה!

• 19 תגובות
    • 3k צפיות
  4. Started by YardenHazoot,

כי שמעתי בטלוויזיה שמחשב נייד מוציא הרבה קרינה מסוכנת.. ולכן רציתי לשאול מהי רמת הקרינה של מחשב נייד בכללי ואם זה מסוכן? חשוב לדעת בגלל שאני לפני קנייה של מחשב תודה

• 1 תגובה
    • 645 צפיות
  5. שלום, אני מעוניין במפרט מחשב לשימושי משחקים, מכונות וירטואליות, צפייה ב-HD ועבודה משרדית. התקציב הוא עד 2500 ש"ח. 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם יש מקום לחסוך אז אפשר. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב-100 עד 200 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים, תכני HD, מכונות וירטואליות ועבודה משרדית. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? בעיקר FPS ו-RTS. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (…

• 1 תגובה
    • 567 צפיות
  6. אני רוצה לקנות מחשב חדש למשחקים בתקציב של 4000 ש"ח. אשמח מאוד אם המחשב יורכב בארה"ב(שמעתי שזה יותר זול) כי אני יכול להביא אותו משם בקלות וכמו שכתבתי זה יותר זול. כמו שצויין השימוש העיקרי הוא משחקים וקצת צפייה בסרטים. הדגש הוא על גרפיקה טובה ושהמחשב ירוץ חלק. תודה רבה לעוזרים!!! ;D

• 0 תגובות
    • 478 צפיות
  7. Started by Anonymics,

שלום.. ראיתי שלהרבה מחשבים ניידים יש כניסה לכרטיס סים.. רציתי לדעת אם מישהו מכיר איזה תוכנה שדרכה אני יוכל לעשות שיחות טלפון מהמחשב הנייד..

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by supercars,

תקציב: 5000 ש"ח. שימושים: עבודות משרדיות בלבד. * גודל המסך? כמה שיותר גדול. * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) כן בהחלט עדיף. (חשוב). חשוב שהמחשב ירוץ חלק ללא בעיות. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 812 צפיות
  9. Started by איל-24,

עבודה בתוכנות הבאות: After effects AutoCAD 3D Max Studio Revit אני צריך חוות דעת: 1 GIGABYTE GA-EX58A-UD3R (X58) i7 Nehalem - ATX 1,120 ש"ח 1 Intel Core I7 930 2.8 GHz 45nm 8mb - TRAY - קירור מצויין למעבד לא תודה 1,449 ש"ח 1 LG DVD-RW GH22 x22 DUAL LAYER (black) SATA- bulk 129 ש"ח 1 INTEL 80GB 2.5 SSD X25-M MLC 9.5mm - RETAIL 1,100 ש"ח 1 SAMSUNG 1000GB (HD103SJ) -32MB - 7200RPM S-ATA - SpinPoint F3 349 ש"ח 1 PNY QUADRO FX 580 512MB GDDR3 PCI Express 923 ש"ח 1 Thermaltake Toughpower XT 650W - ATX 2.3 & EPS - חמש שנות אחריות 469 ש"ח 1 COOLERMASTER Sileo 500 339 ש"ח 1 התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה ממושכת (למחשב חדש בלבד) 171 ש"ח 6 2GB KINGSTON D…

• 0 תגובות
    • 538 צפיות
  10. Started by flying_g,

שלום שלום, מה שלומכם אני חדש פה ובאתי להתייעץ קצת לגבי מחשב חדש שאני מתכוון לקנות 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! אז כמו שכתוב למעלה 4.5 אבל עשוי להתגמש קצת האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? התקציב שם בשביל להשתמש בו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1024X1280 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? מכל ה…

• 9 תגובות
    • 988 צפיות
  11. היי אני מחפש מיני נייד (NETBOOK) בתקציב של עד 2000 שקל תודה לעוזרים יניב עריכה: מה דעתכם על ASUS 1201N או Toshiba Mini NB205-N210

• 0 תגובות
    • 705 צפיות
  12. שלום רב לכולם, ברצוני לרכוש מחשב נייד לצרכים לימודיים כך שזמן הסוללה שלו תחזיק כמה שיותר. (5-6 שעות) המחשב חייב להיות כמה שיותר נייד ולכן המסך חייב להיות 13.3. בנוסף לכל אני זקוק למחשב שיריץ MODERN WARFARE 2. לא דרישות מקסימליות אך שיריץ הכל על מינימום בצורה חלקה. כמו שכבר כתבתי בכותרת תקציב של 4500 אך אם אין חייה כזו אז אני יכול לזלוג עד ל5000 אך רצוי שלא. תודה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 647 צפיות
  13. Started by yuvalki,

שלום רציתי להתעייץ על המפרט שלי ברצוני לשפר אותו אבל לא יודע מה כדאי לי לוח-ga-p35-ds3l מעבד-q6600 זכרון-ocz xtc platinum ddr2 800 4 g כרטיס מסך ASUS GTX 285 ספק כח-thermaltake 500 real דיסק קשיח wd 1tb wd 320 GB מעוניין לשפר את המחשב אשמח לשמוע הצעות ודעות שלכם תודה רבה

• 2 תגובות
    • 643 צפיות
  14. אני עובד בתוכנות הבאות: בעיקר After effects Revit AutoCAD גם פוטושופ ופרמייר אבל פחות מפרט של 7500 אני ישמח לקבל חוות דעת מעבד אינטל ‏ Core i7 930, 2.8GHz, s1366, 8MB Tray לוח אם למעבד אינטל‏ GIGABYTE X58A-UD7 s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 2200, 4xPCI-E DDR III 1600Mhz זכרונות‏ 3x2GB G.Skill NQ Edition Triple Channel GIGABYTE כרטיסי מסך GTX460 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E x 2 דיסקים קשיחיםWestern Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX צורבי DVD LG DVD±RW GH22LS50 x22 Black LightScribe SATA (Retail מאווררים וגופי קירור ‏ Scythe …

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום לכולם, אני מרכיב לאחותי מחשב שאמור לבצע במקביל ובצורה חלקה את הפעולות הבאות: גלישה באינטרנט שמיעת מוזיקה שימוש קל בphotoshop (התוכנה לוקחת משאבים אבל אחותי לא מבצעת פעולות מתקדמות/מורכבות בתוכנה...) שימוש במסנגר וskype כמו כן, המחשב יצטרך להריץ windows 7. התקציב הוא 2000 ש"ח, אין צורך בציוד היקפי ובצורב DVD. בניתי מפרט שמתבסס על מפרט מומלץ: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133168&section=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7%D7%99%D7%9D זה מה שיצא: ₪367 מעבד AMD Athlon II X2 260 Box ₪425 לוח אם Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H ₪197 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪227 זיכרון Kingston DDR2 2048MB 800MHz CL 6-6-6-21 …

16. Started by omri_haber,

מה התקציב המקסימלי?3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?1024:768 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?כן מקלדת ועכבר אלחוטיים 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונ…

• 4 תגובות
    • 838 צפיות
  17. היי אני צריך בבקשה המלצה למפרט מחשב בתקציב של 1700-1500 ש"ח. השימוש העיקרי יהיה לעבודה משרדית וגלישה באינטרנט,סרטים ופעם ב... ארצה לשחק איזה משחק (משחקים קלים, אני לא גיימר). המחשב יחובר לטלוויזית 32 LCD (רזולוציה 1280X720). לא עושה OC ורמת הרעש לא קריטית. שוב אומר שאני לא צריך דיסק קשיח. עריכה: העלאתי תקציב ל-1800 גג! ומפרטים מהחנות RSM בבקשה. תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by Brandon Roy,

שלום לכולם אחר מספר לבטים ומחשבות, החלטתי שאני רוצה לקנות לעצמי מחשב שנייד שישרת את מטרותיי הצנועות. מה שאני מייעד לנייד הוא בעיקר כתיבת מסמכים ושימוש באינטרנט ובתוכנות מסרים.לא אשתמש בו להורדת משחקים כאלו ואחרים וגם לא לסרטים. מכיוון והמחשב מיועד בעיקר לכתיבת מסמכים, אז חייב תוכנות כמו וורד וכל אלו וישיריץ אינטרנט ברמה טובה. אני מכוון למחשב עם מסך של 15 אינץ' מינימום- אם יש הערות על כך, אשמח לשמוע. מקלדת נוחה כמה שאפשר. המליצו לי על רמת זיכרון של 320GB בדיסק הקשיח. בעיקר כי הפערים בין לפחות, הם לא גדולים וכאלו ששווה להתעכב עליהם ולהגביל את השימוש על המחשב לאורך שנים. בקיצור, לא שווה לאורך שנים להגביל את השימוש שלי בו אם יהיה צורך כזה או אחר בגלל חיסכון של כמה מאות שקלים …

• 1 תגובה
    • 582 צפיות
  19. כמו בכותרת. פרטים נוספים: משמש בעיקר לאינטרנט (גלישה, צפיה בסרטים) ומשחק רשת (ARCHLORD). דרוש ציוד היקפי: מקלדת (רצוי אלחוטית), עכבר (רצוי אלחוטי), רמקולים (זולים,יש אלחוטי?), אוזניות ומיקרופון, מצלמת אינטרנט (לא חובה). כרטיס מסך: כפי שציינתי ישמש כרגע (ייתכן בעתיד למשחקים אחרים) בעיקר לאותו משחק רשת (כרגע יש לי ATI 2600XT). מסך: כרגע סמסונג "17, ייתכן שידרוג עתידי. מערכת הפעלה: אין צורך ציוד קיים שייתכן שאפשר להעביר: כרטיס מסך (ראה לעיל), זיכרון: 2x1GB קינגסטון 533mhz (לגבי ה533 אני לא סגור).

• 2 תגובות
    • 717 צפיות
  20. שלום! אני צריך מפרט דחוף עפ"י הקרטריונים הבאים. 1. עד 5500 ש"ח. לא ניתן לחרוג מהתקציב. 2. המחשב מיועד לCAD בתוכנות 3DMAX 2010 ו AutoCAD 2010 וכו'. עבודת גרפיקה תלת מימדית. 3. אין צורך בציוד היקפי ומסך. 4. אין צורך בפלופי וקורא כרטיסים. 5. כרטיס מסךPNY Quadro FX 580 צריך להכלל במפרט. מינימום 8GB זכרון פנימי RAM. מעבד I7 870 עדיף. 1156 עדיף. 6. השקט רלוונטי 6/10 7. המשתמש אינו מתמצא באוברקלוק ואף אינו מתכוון לבצע אותו אי פעם. 8. מערכת הפעלה Windows 7 64x כבר קיימת, אין צורך לכלול במפרט. 9. רצוי מאוד מרשת IVORY. בשום פנים ואופן לא KSP! נכוותי מKSP קשות. 10. דרישה למארז מאורר וקר. המחשב יעבוד בתנאים של עומס כמעט 24/7. 11. שדרוג של המפרט בהמשך לא יתוכנן. תודה רבה…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  21. חבר שלי מחפש מפרט ב3000 שקל למשחקים (בעיקר Microsoft Flight Simulator X) בחנות SkyPC. הוא לא מתכנן OC, יש לו מסך 22 אינץ' של LG ברזולוציה 1680X1050 וגם את כל שאר הציוד ההיקפי יש לו. הוא צריך הרכבה של המחשב. אם צריך עוד משהו תגידו.

22. פתחתי נושא דומה בעבר http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=454314.msg3881997 (לפני 5 חודשים), העלנו מאז את התקציב בכ600~ שקל בערך לטובת רכישת מחשב ומסך איכותיים יותר. אני מתאר לעצמי שהשוק השתנה בחודשים האחרונים, המחירים השתנו ולכן אני פותח את הנושא מחדש. היי, המחשב ישמש בעיקר ילדה בת 11-12, לצורכי אינטרנט, אינסטנט מסג'ינג, ומעט משחקים (סימס 2-3, פיפא 10, קאונטר סטרייק ואולי משחקים קצת יותר כבדים, אבל לא משחקים של גיימרים). עדיפות למחשב שקט, שרוב החלקים יהיו מותגים עם אחריות, לוח אם טוב (שלא נתקע עם לוח אם שמסרב לפעול עם באגים מעיקים ושום דרייבר \ ביוס יעזור).. אם יש אפשרות להכניס מעבד i5 \ i7 זה יהיה מעולה (למרות שקשה לי להאמין). ללא ציוד היקפי (אם מגיע עם, לא נתנ…

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by L4ma11,

Hello all , I am currently looking for a laptop that will serve me as a main laptop for both studies ( Computer Sciences major ) and for other things as music , browsing and some videos . I am considering a Dell as first priority , but is open for other suggestions (as long as its not HP) I was thinking about the Studio 1558 , but from what i understood it had some serious problems. what about the N5010 ?? or should i go for the Latitude business series ? (yes i am confused) my budget is around 5000 shekels more or less . and I would prefer 15.6" screen ( unless you think that 14.1 is better for studies ) I think i won't carry it around with me that often though. .…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. שלום לכולם, בחיפושי אחרי סיוע בנדון גיליתי באתר שלכם ידע ונכונות לעזרה, אני מקווה שיבוא לביטוי גם בפניה זו. (סבלנות על הפרוט) המחשב ישמש לעבודה מהבית. רצוי לחסוך בתקציב כי צריך לקנות גם מסך 24". המחשב מיועד לתיכנון הנדסי באמצעות אוטוקאד. גרפיקה באמצעות פוטושופ. מעט עריכת סרטונים קצרים באמצעות video studio ואחרים - חצי מהזמן. עבודה משרדית באמצעות אופיס, גלישה באינטרנט וסרטים - חצי מהזמן. המחשב יעבוד בממוצע 18 שעות ביממה למעט שבתות וחגים. המחשב לא מתוכנן למשחקים. המסך (מחוץ לתקציב) 24" FHD - (אולי Dell UltraSharp 2410U 24" IPS Panel RevA01) המחשב צריך להיות שקט ברמה של 8/9, כלומר במרחק של כ 75 ס"מ לא שומעים אותו. אוברקלוק לא מתוכנן אלא באם צריך, יבוצע ברכישה ע"י החנות בר…

• 5 תגובות
    • 961 צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 6200 שקל האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך אבל אין בעיה לממש את כל התקציב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. בעיקר משחקים, אבל גם סרטים וגלישה באינטרנט כמובן. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?) השימוש לא יהיה כבד, 4 שעות גיימינג ביום מקסימום. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? אני קונה חדש * באיזה סוג משחקים תשחקו? משחקים כבדים, M…

• 40 תגובות
    • 4.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים