ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מתחיל את השנה הראשונה באוניברסיטה וכרגע הגיע הרגע לרכוש נייד. כיתתי רגליי לאופיס דיפו ובדקתי את הגדלים והמשקלים השונים של המחשבים. החלטתי שדגמי ה13.3 עד 1.9 קילו הם בשבילי. הדרישות: עבודה בו זמנית על 3 מסמכים + נגן מוסיקה + 3 דפי אינטרנט. ניגון סרטים בצורה חלקה. מקלדת נוחה. 6 שעות סוללה ומעלה. עד 4000 שקל. ללא כונן אופטי. ישנם כמה מחשבים שמתאימים לי בקטגוריה: Packard Bell Butterfly S-FN-009IL Lenovo Thinkpad EDGE NUE89IV 0197-89G ניסיתי את ה probook 4310 של HP ומאוד נהניתי מהנוחות של המקשים ומהבליטות שלהם שדימתה שימוש במקלדת רגילה. האם הדגמים המוזכרים מעלה דומים במקלדת שלהם ל HP? איפה אני יכול להתנסות עם PB ו Lenovo. הייתי בבאג,אופיס,איבורי, ולא היה להם את הדגמי…
-
- 1 תגובה
- 984 צפיות
-
-
חברים ערב טוב. אשמח אם תעזרו במספר שאלות שעיניינו אותי: 1. ברגע שאני מכניס את המחשב למצב שינה ומנתק את כבל המתח (ללא סוללה) אני גורם לנזק כלשהו למחשב? 2. יש לי הרדיסק חיצוני 2.5' שמחובר תמיד למחשב, כל פעם שהמחשב נכנס למצב שינה וחוזר ממנו פוגע איכשהו בהרדיסק? *השאלה באה מתוך הנחנה שהמחשב נכנס למצב שינה כפעמיים ליום. 3. לאחרונה, כשאני סוגר את המסך (ומכניס את המחשב לשינה), בבוקר אני צריך להדליק את המחשב דרך הכפתור (לפתוח את המסך לא עוזר) ולחכות שהווינדוס יעשה Resume, למה הדבר קורה? יש מצב שיש לי נפילות מתח כל לילה? הדבר לא קורה ביום - שכן המחשב דלוק כל היום, או שיש איזו הגדרה שאני לא מכיר שמכבה את המחשב לגמרי לאחר פרק זמן מסויים במצב שינה? *מדובר במצב שבו המחשב מחובר לחשמל ב…
-
- 0 תגובות
- 532 צפיות
-
-
שלום לכולם חבר מעוניין לקנות מחשב גיימינג המבוסס על אחד המפרטים שמוצעים באתר: מעבדIntel Core i5 - 750 - 2.66GHz1000 גוף קירור למעבדARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2140 לוח-אםGIGABYTE GA-P55M-UD2600 זכרונות4096MB (2048MBX2)1066/1333 MHz DDR3550 כונן קשיחSAMSUNG F3 1TB 32MB SATA2 7200 RPM : HD103SJ370 כונן אופטיDVD-RW - SATA115 כרטיס מסךPOWER COLOR HD5770 1GB GDDR5850 מארזANTEC THREE HUNDRED300 ספק כחSEASONIC S12II 430W BRONZE320 סה"כ4245 ש"ח אבל ברצונו להוריד כמה דברים הוצע לו לרדת או למעבד i3 במחיר 600 שקל או I5 650 במחיר 800 . אני רוצה לדעת מה אתם חושבים על המעבדים הללו והאם שווה לו ללכת על I3 בהנחה והיעוד של המחשב הוא רק משחקים (ועל כן עדיף מעבד בעל תדר ליבה גבוהה יות…
-
- 5 תגובות
- 956 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה אשמח לקבל ייעוץ בבחירת אחד מהמחשבים הבאים: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5658&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4847&CatCode=315 המחשב מיועד לשימוש סטודנט בעיקר אינטרנט סרטים אופיס וכד'...הכי חשוב שיפעל מהר...המפרט הרצוי זה מה שמוצג בקישורים.. אשמח לקבל תגובות!! תודה רבה!!
-
- 0 תגובות
- 494 צפיות
-
-
שלום שלום, מה שלומכם אני חדש פה ובאתי להתייעץ קצת לגבי מחשב חדש שאני מתכוון לקנות 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! אז כמו שכתוב למעלה 4.5 אבל עשוי להתגמש קצת האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? התקציב שם בשביל להשתמש בו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1024X1280 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? מכל ה…
-
- 9 תגובות
- 995 צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות מחשב חדש לגיימינג בסביבות ה3000 ש"ח. ראיתי במדור המפרטים המומלצים את זה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133169§ion=293&target=%EE%F9%E7%F7%E9%ED הלכתי לחנות המחשבים הקרובה לביתי, הראיתי לטכנאי את המפרט שלכם, והוא אמר לי מספר דברים: 1. המעבד לא חזק מספיק והוא יביא לי Athlon Phenom 925 ב780 ש"ח במקום. 2. במקום המארז, המאוורר וספק הכוח שרשומים במפרט שלכם הוא יביא לי מארז Achilles CA-288 ב350 ש"ח שמובנים בתוכו כבר מאוורר וספק כוח משלו. לדבריו זה טוב יותר כי יש שני מאווררים שמקררים את כל המחשב ושניתן לשלוט על העוצמה שלהם, והספק 550 ואט לעומת זה שבמפרט שהוא 400 ואט. אני מודאג מזה כי אני חושש שהאיכות של המאוורר וספק הכוח שבנויים כ…
-
- 4 תגובות
- 690 צפיות
-
-
אהלן, מבקש המלצה למחשב כמה שיותר זול עם כרטיס מסך שתוכנות גרפיות תומכות בו . חשוב שמסך יהיה 17 אינץ' לפחות. בתקציב כמה שיותר זול .
-
- 3 תגובות
- 998 צפיות
-
-
אני עובד בתוכנות הבאות: בעיקר After effects Revit AutoCAD גם פוטושופ ופרמייר אבל פחות מפרט של 7500 אני ישמח לקבל חוות דעת מעבד אינטל Core i7 930, 2.8GHz, s1366, 8MB Tray לוח אם למעבד אינטל GIGABYTE X58A-UD7 s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 2200, 4xPCI-E DDR III 1600Mhz זכרונות 3x2GB G.Skill NQ Edition Triple Channel GIGABYTE כרטיסי מסך GTX460 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI PCI-E x 2 דיסקים קשיחיםWestern Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX צורבי DVD LG DVD±RW GH22LS50 x22 Black LightScribe SATA (Retail מאווררים וגופי קירור Scythe …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במפרט מחשב לשימושי משחקים, מכונות וירטואליות, צפייה ב-HD ועבודה משרדית. התקציב הוא עד 2500 ש"ח. 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם יש מקום לחסוך אז אפשר. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב-100 עד 200 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים, תכני HD, מכונות וירטואליות ועבודה משרדית. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? בעיקר FPS ו-RTS. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (…
-
- 1 תגובה
- 576 צפיות
-
-
שלום! חברתי מתחילה ללמוד באוניברסיטה בקרוב ומחפשת מחשב נייד ללימודים. השימושים העיקריים של המחשב הם כאמור לימודים (כולל תכנות, אבל ברמה של מדמ"ח ולא משהו מטורף), וסתם גלישה באינטרנט (אין צורך במשחקים/סרטים). דרישות חשובות: גודל - מסך 12-14 ומשקל עד 2 ק"ג. סוללה - דרוש זמן סוללה ארוך (שיוכל לעבור לפחות חצי יום לימודים בלי טעינה.... 6 שעות ככה, למרות שאפשר להסתדר עם קצת פחות). שאר הדרישות (למעט הדברים הבסיסיים כמובן) פחות חשובות. אופציה נוספת שחשבנו עליה היא מחשב עם Tablet, משום שהיא הולכת ללמוד מדמ"ח (מתמטיקה, נוסחאות וגרפים וכאלה), אבל זה לא קריטי. אם למישהו יש נסיון עם מחשב טבלט ויכול לומר כמה זה עוזר, נשמח לדעת. התקציב בעקרון לא מוגבל, אבל כן נרצה שיישאר בטווח הסביר (30…
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מחשב 1: לוח אם גיגבייט GAG31ME-S2L (עם כרטיס מסך מובנה של אינטל) מעבד E5300 (פנטיום 2.6 גיגהרץ Dual Core אם אני לא טועה). קירור למעבד EVERCOOL Up To 130W / 115W / 775 זיכרון 2GB DDR2 800 של קינגסטון CL6 כונן קשיח SATA . מחשב 2: לוח אם GA-965P-DS3P מעבד E4400 Core2due (מומהר ל-2.8 גיגהרץ) קירור מעבד Tuniq Tower זיכרונות Corsair XMS2 Dual Channel 800Mhz cl4-6400 2X1GB 4-4-4-12 DDr2 2.1V כונן קשיח SATA . תודה.
-
- 3 תגובות
- 754 צפיות
-
-
שלום רב אני חדש בפורום הזה המליצו לי על הפורום הזה .אז פתחתי משתמש ואני גם ימליץ חברים הקיצר אני קונה מחשב נייד ורציתי לדעת עם אתם יכולים לעזור רציתי לדעת עם המחשב טוב למחיר שלו אז הנא הלינק:http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5153&CatCode=315 !תודה לעוזרים! ^^ פליז לא לנעול זה חשוב לי
-
- 1 תגובה
- 539 צפיות
-
-
אני יודעת שזה לא הפורום המתאים, ניסיתי גם בפורום ספקים אבל עדיין לא קבלתי התייחסות מספקת אני מעוניינת לקנות אל פסק שיעבוד בהתאמה ל-SeaSonic S12II-620 לפי חישוב לא מדוייק במיוחד הבנתי שהמחשב והמסך שלי צורכים בערך 400W, איך אני יכולה לדעת כמה וואט כל אלפסק מייצר? האם Advice PRD650 DIGITAL מייצר בפועל 400W? האם יש למישהו ניסיון עם החברה הזאת: Rostec UPS Line Interactive 1200VA ? אשמח לקבל המלצות לדגמים ספציפיים
-
- 1 תגובה
- 606 צפיות
-
-
שלום חברים אשמח לשמוע את דעתכם מה עדיף. אני הולך ללמוד הנדסת חשמל ומבחינת ביצועים נראה לי שמספיק לי i3. הניידות לא קריטית כי רוב הזמן הוא יהיה בבית ולכן אני הולך על "15.6. הפלוס היחיד של הווסטרו הוא האפשרות להארכת האחריות ל- 5 שנים,עד הבית, אבל זה אפשרי רק על הדגמים של ה- i5 (שקצת מיותר לדעתי). המחיר של הווסטרו הוא 4500 ש"ח עם 4 ג'יגה זיכרון והארכת אחריות ל- 5 שנים מול ה- 4800 של ה- inspiron מבאג (אחריות עד הבית רק ל- 3 שנים). מפרטי המחשבים כאן: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3500-450m.htm http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8766&perur=2&t=1&c=441- המעבד הוא i5 450. אשמח לשמוע על חסרונות ויתרונות שלהם כי אני ממש מתלבט ולא מצליח להחליט. תודה מרא…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לצערי הרב היום הלך לי הלוח אם (דווקא היה חדש יחסית :), ואיתו הלך גם ה-HD, בגלל טמטום שלי, חיברתי אותו והוצאתי מספר פעמים מהחשמל כדי להיות בטוח שהוא נדלק כמו שצריך והבעיה לא ממנו, עד שהתחיל לצאת ממנו עשן ושום מחשב לא מוכן לזהות אותו, אם למישהו יש רעיון איך אני יכול להוציא את המידע, אני אשמח לשמוע. למה לקנות חדש? הגיע הזמן, המעבד ישן, המארז בן 5, האמת שיש לי 2 ג'יגה ראם בסטיקים של ג'יגה אבל אני אנסה למכור אותם ביד-2 או משהו, אין טעם לדחוף אותם, זכרונות של מושקין.. בעיקרון אני רוצה ממש לסחוט את התקציב ולהוציא את המחשב האולטימטיבי, העקרונות הם, מחשב אמין לאורך זמן, חזק ושקט. אני משתמש כבד באינטרנט, שזה אומר 2 דפדפנים פתוחים עם 10-12 טאבים במקביל, בדר"כ מסנג'ר \ PUTTY \ OF…
-
- 22 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חברים, ראיתי מחשב נייד - Lenovo IdeaPad G550 NTD8EIV Model NTD8EIV Machine Type 2958-8EG CPU Intel® Pentium® Dual-Core Processor T4400 2.2GHz, 1MB Cache, 800 MHz FSB Memory 4GB DDR3 1066MHz (2 x 2048 MB), Up to 4 GB HD 320GB Sata Display 15.6 '' WXGA LED Backlight TFT (1366x768) GPU Intel Graphics Media Accelerator 4500M Optical Device DVD Recordable (Dual Layer) 24X Max Wireless Wi-Fi 802.11a/b/g Ethernet Port 10/100 Ethernet Bluetooth No Integrated camera Yes Ports 3 USB 2.0 1 VGA port 1 RJ45 ethernet connector 1 headphones-out 1 mic-in OS Genuine Windows 7 Home Premium 32Bit…
-
- 6 תגובות
- 904 צפיות
-
-
אפשר חריגה קלה. המחשב יחובר למסך 22". השימושים יהיו לרוב צפייה בסרטים(אולי דרך חיבור לטלוויזיה), שמיעת מוזיקה, ואינטרנט. עדיף שיוכל לתמוך במשחקים בהגדרות לא הכי גבוהות.(אני לא מצפה הרבה בתקציב הזה) יותקן עליו WINDOWS 7. תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 832 צפיות
-
-
1.מה התקציב המקסימלי? עד 7K תקציב מקסימלי, לא לחרוג ממנו 2. המחשב מיועד למשחקים, מן הסתם במחיר כזה ברמה גבוהה, צריך מסך מתאים (24 אינץ'?) 3. אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך בדיסקטים כמובן... צריך רק צורב DVD סטנדרטי מבחינת תוספות 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7-8 מעדיף שקט, לא במחיר ביצועים. (מאוזן) 7. לא מתוכנן OVERCLOCK 8. לא צריך מערכת הפעלה, המחשב צריך להיות מורכב בחנות... 9. גר בבאר שבע, עדיפות לאייבורי או KSP מבחינת נוחות\קרבה 10. אין בקשות מיוחדות 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהרבה)? לא 12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכר…
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-
-
שלום אני צריכה עזרה במפרט למחשב עבודה+2 מסכים בעיקר עבודה על: AutoCAD,After Effects תקציב 10000 יש צורך בציוד היקפי אין צורך לכלול מערכת הפעלה חנות ספציפית כן iyvore יש לי שם הנחה גדולה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 -7 האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא יודעת זהו אני חושבת שזה מה שצריך אהה וגם שיהיה אפשרות שדרוג בעתיד תודה
-
- 2 תגובות
- 769 צפיות
-
-
שלום, קודם כל אומר שהתחלתי והרכבתי מפרט לפי המומלצים שלכם שלפי דעתי די מייצג את טווח ההוצאות שלי והצרכים שלי. אבל ליתר בטחון, כי אני רוצה לקנות את הכל כמה שיותר מהר, אשמח אם תעבירו מבט נוסף על המפרט הסופי - אם יש מקום להוזיל עלויות קצת, או דברים שחשוב שאני אשדרג כי הם לא מספיק טובים.... קצת פרטים: 1. מה התקציב המקסימלי? 6000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנסות לחסוך אם אין טעם ברכיבים שרשמתי ואפשר להסתפק בפחות במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500+ אבל רצוי שלא. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - תכני HD, משחקים, ותכנות בינוני (אבל זה בטח הרבה מתחת לדרישות האחרות) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש - משחקים וvisual st…
-
- 2 תגובות
- 670 צפיות
-
-
* מטרות המחשב - המחשב ישמש כמחשב עיקרי ללימודי הנדסה . * גודל המסך - 15.6 * משקל רצוי - כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך - כן ,5-6 שעות . אבל מכיוון שהתקציב דל ניתן לרדת במשך זמן הסוללה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - רצוי יציאת HDMI * בלוטות - רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח - 320GB נראה לי סביר * צורב DVD - כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית -לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - טושיבה (בגלל האחריות המקיפה שהם נונתים) אבל לא חובה . מה שכן מאוד חשוב לי במחשב זה מקלדת מלאה עם NUMPAD ורגישות של הטאצ' כמו כן יש עדיפות למעבד i3 . וכן , איפה עדיף לקנות את הנייד ?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם חיפשתי בזמן האחרון מחשב חזק וטוב בתקציב של עד 4000 למטרות של הורדות ,סרטים והרצה של יישומים רבים במקביל. לאחרונה די נסגרתי על הדגם הנ"ל שמפרט ניתן לראות כאן: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=3907 רציתי לדעת מה דעתכם על המפרט, האם מישהו התנסה במחשב זה? בנוסף, האם מישהו מכיר את סוג הרמקולים שיש לו (Altec Lansing )? האם הם סבירים? עוד דבר - ראיתי בחנויות שונות שרשום משקל שונה למחשב (2.2, 2.3, 2.5) איך ניתן לדעת מהו המשקל? תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני עובד בתוכנות הבאות: Revit ,AutoCAD ,After Effects אופן השימוש:תדיר לא למשחקים אין צורך בציוד היקפי השקט של המפרט 7 בסולם 1-10 לא מתמצא יודע לבצע אוברקלוק אין צורך לכלול מערכת הפעלה יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? כן פה הבעיה,יש לי חשבון של 7500 ב-iyvore אז אני חייב לקנת את המחשב שם אין דרישה למארז קומפקטי במיוחד האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך?עדיף שכן לא חובה האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון?עדיף שכן לא חובה תודה מראש לכל מי שתורם ועוזר
-
- 4 תגובות
- 826 צפיות
-
-
טוב אז ישבתי ובניתי מפרט נחמד שאני מתכננן לקנות. עכשיו רק תגידו לי מה אפשר לשפר מה להחליף ואיפה אפשר לקצץ. מעבד- Intel core i5 661 לוח אם - Gigabyte GA - P55A - UD4P זיכרון - 2x2GB CL9 - מה שיהיה בחנות אני יקח. קשיח - Caviar Black 1 TB 7200 RPM 64MB , Sata 3 - WD1002FAEX כ.מסך- NVIDIA G.Force GTX470 או NVIDIA G.Force GTX 460 ובעתיד להוסיף עוד אחד. ספק כח- 620w 80+ Bronze Active PFT 12cm fan מאוור למעבד- Scythe JAPANN Reeven 120 775/1156/1360 מארז- CM 932 HAF/CM 922 HAF מה אתם אומרים? ושחכתי לציין והמחשב מיועד לגיימינג כבד, אז עם יש משו יותר יעיל באותו מחיר או יותר נמוך אני ישמח לדעת
-
- 1 תגובה
- 552 צפיות
-
-
שלום לחברים אני מתעניין בלפטופ חדש(כרגע יש לי X40 IBM גיגלתי קצת ברשת ועיני צדה את הטבלט המגניב הזה לנובו S10-T3 בכל אופן הוא נראה כזה בעיקרון אני צריך מסך 10-12 מקסימום עם ניידות ונוחות סקירות על המוצר לא מצאתי מי יודע מה בעיקר בעברית חוץ מזה שהמולטי טאצ' שלו לא מתקרב לאייפד או אייפון במהירותו וברמתו כשלעצמי זה לא קריטי ומאוד חשוב לי בעיקר לעבודה מיילים אקסלים ואם יש צפיה ישירה סדרות או יו טיוב זה מספיק לי בקשתי היא האם למישהו יש אותו או שמע -ראה ויכול לתת לי את חוות דעתו לנטבוק הזה אם למישהו יש המלצה אחרת או דומה בקטגוריה הזאת אשמח מאוד לשמוע בתודה רבה ובברכה מראש אברהם אריה
-
- 0 תגובות
- 828 צפיות
-