עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by shash,

היי, אני חדש בפורום, חיפשתי לקנות מחשב והגעתי לכאן. נראה שיש פה אנשים מבינים עיניין. בכל מקרה, אני צריך מחשב למשחקים וסרטים בעיקר. אפשר לחרוג ב100-200 ש"ח מהתקציב, זה לא נורא. חשוב לי שיהיה שקט יחסית ושאוכל לעשות לו OC רציני... לא צריך שום ציוד היקפי, ללא מסך אה, ועוד משהו, אני מתכנן לקנות 500GB, אז מה עדיף, raid או היברידי או שזה בכלל לא שווה את הכסף? בכל מקרה, תודה רבה לעוזרים! אהה, אם אפשר אז או בksp או בzigzag

• 3 תגובות
    • 620 צפיות
  2. Started by yossi_s1,

היי, אני צריך עזרה לבנות מפרט (עבור חבר) שישמש בעיקר למשחקים, בכללי דרושה מערכת מחשב חזקה שתחזיק לאורך זמן. התקציב הוא 4K+- אין בעייה לחרוג אם זה שווה עד4.5K זה עוד סבבה לא דרוש ציוד היקפי/מערכת הפעלה לגבי OC, תמיד הייתי בעד זו אחלה דרך לקבל עוד עבור הכסף, לפי מה שהבנתי כיום החלקים האידיאליים לOC הם בעיקר מעבדי אינטל וכרטיסי NVIDIA אך אני לא הכי מועדכן. לא מתוכנן שידרוג בעתיד, סיכוי קלוש לתוספת זיכרון/החלפת כרטיס מסך, לא משהו שאמור לשנות. דבר אחרון, די התרשמתי מביצועים של SSD אבל זה עסק יקר ונראלי לא משתלם. אבל אני כן פתוח לפתרונות אחרים אני לא יודע עד כמה RAID הוא דבר כדאי, אבל ראיתי בכמה מפרטים פה בפורום את הכונן ההיברידי שאמרו שהוא לא רע, אשמח להתיחסות בנושא זה, דיסק ק…

• 2 תגובות
    • 810 צפיות
  3. שלום, אני נוסע עוד כמה שבועות לארה"ב ומתכנן לקנות מחשב נייד שישמש אותי לעסק של כתיבת תוכנה. חשבתי על הלטיטיוד E5410 עם מעבד i3 שמחירו באתר של דל כ-770$ או על לנובו T410i עם מעבד i3 שמחירו באתר כ-950$, שניהם עם מפרטים די דומים (מעניין אם ההבדל הממשי במחיר הוא בגלל איזה יתרון ממשי של הלנובו על הדל או רק בגלל המותג של לנובו - או י.ב.מ) ? מכיון שלא אשהה במקום אחד יותר מ-4-5 לילות, אני לא אוכל להזמין את המחשב מאתרי החברה, לכן מה שנשאר הוא לנסות למצוא חנויות או רשתות בהן אולי אפשר למצוא מחשבים כאלה. משיטוט בבסט-ביי או קומפ-יו.אס.איי, ראיתי שאין שם כל כך ניידים עסקיים אלא יותר ניידים למגזר הפרטי. האם יש בפורום מישהו שהצליח למצוא ורכש נייד עסקי מהסוגים שאני הזכרתי (או אח…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. המחשב יהיה תחליף שולחני, ככה שמבחינת מסך The bigger the better 17 או 16, גם 15 אפשרי אבל פחות עדיף. אני רוצה של חברה עם אחריות טובה, יציאת HDMI חובה. מבחינת דרישות חומרה אני צריך שהוא יוכל להתמודד עם קידוד סרטים, משחקים קלילים, קצת תכנות ועיצוב בגדול כמה שיותר חזק יותר טוב, כי אני רוצה שהוא יחזיק כמה שיותר זמן. התקציב כפי שמצויין בכותרת הוא 7.5K ומה שהסתכלתי עליו בינתיים הוא זה: Dell Studio 1747touch Dell Studio XPS16 Dell Studio 1558 Sony Vaio VPC-F123FX/B Toshiba A660-10W מה מהם הכי מומלץ? אולי משהו אחר בתקציב?

• 3 תגובות
    • 803 צפיות
  5. Started by yd,

היי... אשמח לעזרה בייעוץ עבור קניית מחשב נייד. אני לא בקיא בתחום ולא מכיר את המושגים הטכניים. הדרישות: - יכולת צפייה בסרטי FULL HD. - מסך גדול (שיהיה נוח לקרוא מסמכים). איכות המסך לא חשובה (המחשב יחובר למקרן). - זיכרון קשיח בסביבות ה250G או יותר. - לצורכי תכנות, לימודים, אינטרנט והורדות סרטי HD. - מחשב אמין לטווח הרחוק. - אחריות ארוכה. - חיבורים: VGA, S-Video , (עדיף גם עם HDMI, אבל פחות הכרחי). - כונן צורב DVD. - מקלדת נוחה. - המשקל לא קריטי. כרגע אין הגדרה למחיר, אני מחפש לדעת כמה יעלה המחשב האופטימאלי לצרכים אלו. אשמח לשמועה המלצות. בתודה מראש, יועד

6. Started by s-k,

שלום, קדניתי את המחשב הזה לפני כמה ימים ואני מאוד מבסוט , דק מאוד . יש לי שאלה בנוגע למקלדת שלו , כשאני מקליד כאילו כל המקדלת נלחצת פנימה קלות כאילו היא טיפה באויר , מישהו קנה את המחשב הזה גם כן וממכיר את התופעה ???

7. Started by tzvikaboom,

שלום !!! יש לי נייד dell 110l בזמן האחרון השעון במחשב לא מעודכן גם שאני משנה דרך הוינדוס וגם דרך הביוס לא קריטי אבל מעצבן

8. Started by ROI5001,

המחשב מיועד לשימוש של לימודים ויום יום וסרטים קבילתי את ההצעה הבאה: כללי כחול צבע לוח אם Intel® HM57 Express Chipset לוח אם מעבד Intel i3-350M(2.26GHz) Mobile CPU מעבד זיכרון 2048MB (1x2048) 1333MHz DDR3 נפח איחסון 320GB Serial ATA (5400RPM) גודל דיסק כוננים 8X DVD+/-RW Drive DVD Multi Burner חריצי הרחבה 7-in-1 Media Card Reader Secure Digital מסך 15.6in High Definition (1366X768) WLED סוג Integrated 1.3 Mega Pixel Camera מצלמה תקשורת 10/100 כרטיס רשת Dell Bluetooth 365 Card Bluetooth Dell Wireless 1501 (802.11g/n) Wireless גרפיקה Intel Graphics Media Accelerator HD כרטיס מסך סאונד SRS Premium Sound 2 Speakers רמקולים יציאות 1 …

9. Started by neogod,

האם למטרת לימודי הנדסה ניתן לסתפק במחשב עם מעבד כסגנון של T4500/T4400/T6600 או שעדיף כבר ללכת על I3 ? ושווה את התוספת מחיר של 500-1000 שקל ? כמו כן המחשב יהיה המחשב העיקרי בזמן הלימודים.

10. שלום, רציתי את עצתכם לגבי מפרט לנייד לצרכי אינטרנט ועבודה משרדית (מהבית) מחיר 3000 ש"ח האם נראה כמו נייד שיעשה את העבודה? האם מחיר נורמלי? SYSTEM = SAMSUNG R540 PROCESSOR = INTEL CORE I-3 2.13GHZ 330M 1066MHZ L2 CACHE = 3MB LOCAL BUS = PCI MEMORY-STD = 3GB/ PC3 8500 1066MHZ DDR3 HARD DISK-STD -OPT = 320GB 5400 SATA REMOVABLE HARD DISK DRIVE = DEALER/SERVICE UPGRADEABLE DISPLAY = 15.6" HD LED TYPE = WSVGA RESOLUTION = 1366*768 VIDEO RAM - = INTEL GMA 4500 BATTERY-TYPE \-LIFE AVG = LI-ON 6.0 CELL QUICK CHARGE = 3.0 HRS SIZE MM (DXWXH) = 255*379*36 WEIGHT = 2.4KG AUDIO = YES DVD/RW MULTIBURNER = YES PC CARD SLOR ( EXPRESS CARD ) = YES LAN CARD 10/100 = YES HDMI…

11. Started by asaf556,

1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-150 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ( עבודה משרדית, אינטרנט, משחקים בינונייים, ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:מחשב לילדים בני 15 שיריץ משחקים חדשים כמו שצריך * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?לא צריך מסך * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?אסטרטגיה פעולה כמו בטלפילד באד קומפני 2 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?אין צורך 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5. במידהויש צורך במפרט חלקי…

• 3 תגובות
    • 612 צפיות
  12. Started by ido2309,

שלום לחברי הפורום, אבקש את עזרתכם בהרכבת מפרט עבור שימושים שיפורטו כאן. אני מעוניין במחשב שיוכל להפעיל מספר גדול של מכונות וירטואליות בו זמנית, דבר שגוזל כמויות RAM גדולות. זה הדבר החשוב לי ביותר! אני לא משחק כלל, בשום משחק, כך שאין צורך בכרטיס מסך שמותאם למשחקים. צופה בהרבה תכני HD. לא ממש חשוב לי נפח איחסון פנימי גבוה, שכן אני משתמש בשרת NAS לצורך איחסון הקבצים שלי, כך ש-1TB מספיק לי לגמרי. בנוסף, אני מעוניין להתקין את מערכת ההפעלה על SSD. מאוד חשוב לי מארז שקט וקריר. (המחשב יעבוד כמעט 24 שעות ביממה) התקציב של 8K הינו תקציב מקסימלי, כך שאם ניתן להרכיב מחשב שעומד בדרישות בסכום נמוך יותר, לא אכעס בנוסף, אני ארכוש את המחשב ב-IQPC, אז אם יש אפשרות להרכיב ל…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. הי, אני עוזר לחבר לבנות מפרט עבור מחשב שישמש למחקר ולימודים. התקציב - כ-6000 ש"ח, מקסימום 100 ש"ח חריגה. 1. תקציב - 6000 ש"ח, לנצל אותם, מקסימום 100 ש"ח חריגה. 2. שימושים - מחקר ולימודים. תוכנות רלוונטיות: בעיקר Fluent (תוכנה לחישוב זרימות), אך גם עבודה שוטפת עם Matlab, Solidworks, Mathematica. מניסיון, SW רוצה לא רע גם על מחשבים ניידים עם כ.מסך און-בורד GS8400, ככה שלא צריך משהו מיוחד בשבילה. (בעוד Fluent תומכת בריבוי ליבות, Matlab לא נהנה מכך במרבית המקרים, כידוע. Math' גם תלוייה רק במהירות שעון לדעתי) 3. ציוד היקפי - צריך מסך, מקלדת, עכבר. 4. שקט - ממוצע (6). 5. OC - לא מתוכנן, אלא אם תהיה סיבה טובה. 6. חנות מועדפת - IQPC, אך גם חנויות אמינות אחרות תתקבלנה בברכה. 7. שד…

• 5 תגובות
    • 963 צפיות
  14. Started by Blala,

שלום לכם אני מעוניין ברכישת מחשב נייד חדש לצורכי לימודים בעיקר , אך במסגרת הלימודים גם נדרשת שימוש בתוכנות עריכה דו מימדיות כגון פוטושופ וכדומה . אני מתעניין בעיקר בגודל מסך 13.3 אינץ אך יש מקרים בהם אני מוכן להתפשר גם על דגם גדול יותר אבל לא יותר מ15.6 כמו כן חשוב לי שיהיה לי זמן סוללה ארוך ככל האפשר אך בהתחשב במגבלות של כוח המחשב כלומר : כוונתי היא שאני יוכל לעבוד עליו יותר מחצי שעה בלי שהוא יקרוס אבל אם זאת שהוא יהיה גם חזק . וכמובן שאם אפשר גם איזו אחריות טובה למחשב אחרי הכל הוא הולך לטייל איתי קצת ברחבי הארץ . בנוסף בזמן חיפושי באינטרנט נתקלתי בדגם הזה של ACER 5745G-354G‎ ראיתי שהוא יחסית זול , אך לא הצלחתי למצוא את זמן חיי הסוללה שלו ואם למישהו יש ניסיון …

• 2 תגובות
    • 764 צפיות
  15. 1.תקציב עד 1800 2.שימושים - מחשב לסבתא שלי, אני חושב אינטרנט ואני יודע WORD או כדומה. 3.יש צורך בציוד היקפי. 4. אין צורך בכונן דיסקטים. 5. - 6. עדיף שקט, לא קריטי. 7.8.9.10.11 לא 12.לפי דעתכם. אני רוצה לקנות אותו בספטמבר אם יש משהוא שכדי לחכות לו. תודה. *עברתי קטת בפורום ומצאתי: אז זה בערך מה שיש?

• 6 תגובות
    • 788 צפיות
  16. שלום לכם אני דיי חדש פה ואני חייב לציין שהפורומים שלכם ממש מרשימים ומקיפים הכל בכל הנוגע לידע והבנה, אז ישר כוח לכל המומחים פה. אז ככה אני לא כזה מבין גדול במחשבים ובאמת שזה עולם דיי זר לי אך לאחרונה דיי ה׳תחלתי להתעניין, ובעיקר במשחקים, כך שהמלצותיכם פה יהוו גורם מכריע ברכישת המחשב שבו אני מעוניין . אני צריך מפרט למחשב חזק למטרת משחקים שיעלה לי את כל המשחקים החדשים שיש כיום בשוק ,בגרפיקה הכי גבוהה, במחיר שנע בסביבות ה 4000-4200 ללא מסך . כמו כן שמעתי מחבר על אפשרויות עתידיות להוספת כרטיס מסך נוסף על מנת לחזק את עוצמת הגרפיקה, כך שאפשרויות אלו בהחלט מהוות שיקול מבחינתי לעתיד , אז אם אפשר שהמפרט יהיה עם הכנה לאפשרויות אלו, דומני ששמם (sli ו- crossfire) תתקנו אותי אם אני…

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. הלפטופ לאבא שלי , לא מתכנן להוציא אותו מהבית לכן המסך הגדול והמשקל לא משנה. כמובן שאין דרישות מיוחדות , חוץ מקצת אינטרנט אין לי באמת מה לעשות איתו.

18. Started by Roman123,

שלום לכולם חיפשתי בזמן האחרון מחשב חזק וטוב בתקציב של עד 4000 למטרות של הורדות ,סרטים והרצה של יישומים רבים במקביל. לאחרונה די נסגרתי על הדגם הנ"ל שמפרט ניתן לראות כאן: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=3907 רציתי לדעת מה דעתכם על המפרט, האם מישהו התנסה במחשב זה? בנוסף, האם מישהו מכיר את סוג הרמקולים שיש לו (Altec Lansing )? האם הם סבירים? עוד דבר - ראיתי בחנויות שונות שרשום משקל שונה למחשב (2.2, 2.3, 2.5) איך ניתן לדעת מהו המשקל? תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by HumanFly,

שלום רב, דרושים לי שני מפרטים 1). מפרט שישמש מתכנת\מפתח. לשימוש לגרפיקה בסיסית, רצוי מעבד וזיכרון אני מניח חזק ככל שאפשר במסגרת התקציב, הרדיסק עם נפח טוב ומסך רחב איכותי. עד 2500 שקל, ללא ציוד היקפי נוסף. (ניתן לוותר על הוספת מסך, אם זה יותר מדיי יגרום לגריעה בטיב ואיכות חלקי המחשב) 2). מפרט לישומי אופיס ואינטרנט בלבד, לאישה מבוגרת, חשוב שלא יהיה מיושן מדיי ויחזיק זמן רב, ללא ציוד היקפי - תקציב 1000 ש"ח. אם אפשר לדחוף במסגרת התקציב עם חריגה של 500 ש"ח מסך איכותי, אשמח להצעות, לא צריך משהו מטורף רק שיהיה טוב לקריאת מסמכים ונעים בעין. תודה רבה רבה מראש לעוזרים מאוד מעריך את זה.

• 4 תגובות
    • 725 צפיות
  20. שלום רב! קניתי לפני כחודשיים מחשב נייד של לנובו וקבלתי איתו מטען מקורי כמובן. ברצוני לרכוש מטען נוסף ראיתי ב EBAY מטען ב 10 דולר. האם המטען הזה מקורי ? האם הוא יכול לגרום נשק למחשב או לסוללה? איך אני בודק שהספקת הזרם והמתח הם הנכונים כמו המטען המקורי ? המטען נימצא בקישור הנ"ל http://cgi.ebay.com/NEW-AC-Adapter-Power-Supply-IBM-Lenovo-ADP-65YB-B-/190434912067?pt=Laptop_Adapters_Chargers תודה

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by ma4351,

מחפש מחשב בתקציב של 3500 ש"ח אך חשוב שיהיה באתר כמו וואלה שופס או מקום שמאפשר 36 תשלומים ללא ריבית.. הניידות חשובה לכן חשבתי על לא יותר מ13" כרטיס מסך נפרד-אני קצת עובד עם גרפיקה. יותר מזה אני לא כל כך מבין אשמח לשמוע עצות והמלצות.. ראיתי את http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?ai=2568684 מה אתם אומרים עליו? איך הכרטיס מסך שלו? לא ראיתי את הכרטיס מסך הזה במאמר על כרטיסי מסך, למה הוא לא מופיע?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. מדובר במחשב - aspire 5738zg , זה חשוב לי מבחינת אחוזי הסוללה שנותרו, וכן אם זה מעיד על בעיית חומרה כלשהי. [windows 7] תודה מראש דוד.

• 2 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. מפרט הקיים היום לוח ASUS P5KR מעבד Q6600 זיכרון 8GB כ. מסך GT 8800 512MB ספק גנרי 500W צורב DVD שני דיסקים 500GB windows 7 64BIT מחשב משמש כתחנת עבודה לגרפיקה דו מימדית כבדה קבצים דיי גדולים ב פוטושופ שנטענים בו זמנית ומהר מאד נגמר הזיכרון והמחשב מזדחל השאלה אם יש טעם להחליף לוח אם, מעבד, זיכרון או כבר להשקיע במשהו חדש לגמרי הכוונה היא ללפחות 16 GB זיכרון מה דעתכם ? בהנחה שמתחילים רק בשדרוג מה השילוב המומלץ ללוח/מעבד/זיכרון תקציב דיי גמיש 5000 או יותר למחשב חדש לא יודע כמה אמור לעלות רק שדרוג לוח/מעבד/זיכרון תודה

• 0 תגובות
    • 592 צפיות
  24. Started by kazzak,

אני רוצה לקנות מחשב חדש בעיקר למשחקים מעבד Core i7 870, 2.93GHz, s1156, 8MB Tray לוח אם P7H55-V (של אסוס) זיכרון 2x2GB Kingston HyperX Dual Channel CL9 דיסק קשיח Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD10EARS אין לי צורך בעכבר, מקלדת רמקולים ומסך. אני רוצה לקנות כרטיס מסך של רדאון אבל אני לא יודע איזה יתאים לי (לאו דווקא HD ורצוי שיתאים למסך הישן- חיבןר רגיל) מחיר גג לכרטיס מסך- 1200 אבל לא חייב לנצל הכל. צריך להתאים למעבד וללוח אם. תודה רבה

• 4 תגובות
    • 950 צפיות
  25. שלום . לא מזמן שדרגתי את המחשב שרכשתי לפני 4 וחצי שנים שהיה עם מעבד DUAL CORE E6300 למעבד INTEL QUAD 9500 ולשם כך היה צריך גם לעדכן את גירסת הBIOS של הלוח אם. העניין הוא שאני צריך את המחשב לעיצוב גרפי ולמשחקים יחסית כבדים. אני חושש שהספק הנוכחי (אני מאמין שהוא גנרי) חלש וגוסס ולא מתאים, כי הוא התחיל לעשות קולות של חרחור ורעש ואפילו בהרצות של משחקים מסויימים הוא מכבה את המחשב ללא הודעה מוקדמת במהלך המשחק(!). להלן המפרט: מארז : אייבורי פנטיום USB 4 ידית כסוף מעבד : אינטל Quad9500 +מאוורר למעבד AR 775 HEAT PIPE לוח אם: MSI P35 NEO 7.1 GLAN http://us.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=1215 ספק כח: V230 EZCOOL 500W 12CM FAN…

דיונים חדשים בפורומים