ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
אני סטודנט ולא זקוק למחשב חזק ומתוחכם מדי, השימוש שלו יהיה בעיקר לאינטרנט, אופיס, אקסל, וורד , סרטים ולפעמים גם למשחקים (אבל ממש בקטנה). אחרי סיבוב מקיף בפורום המצוין הזה, החלטתי לבחור ב Dell Inspiron N5010 i3-350M או FUJITSU Lifebook AH530-4 מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהדגמים ? ומה אתם ממליצים לי בסופו של דבר לבחור ?
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
-
-
טוב אז ככה אחרי שהקניה בארצות הברית לא תצא לפועל התחלתי לחפש מחשב תקציבי תחליף שולחני בבערך 2500 +- וניתקלתי בשני המחשבים האלו http://www.saleshop.co.il/Product.asp?Pid=LI37104&Cat2Cat1ID=1868&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he http://www.winprice.co.il/Product.asp?Pid=87345G&Cat2Cat1ID=17&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he מה דעתכם ? וחברה זה לא מחשב למשחקים ולא לנידות אמיתית אז קחו את זה בחשבון
-
- 0 תגובות
- 752 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 6K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם זה מתחת ל 6, זה סבבה במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים וגרפיקה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). משחקים + maya/blender/max, UDK ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך כן מקלדת עכבר כן, מש…
-
- 5 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שלום, ברשותי נייד של לנובו G550. אני רוצה לחבר אותו לרסיבר YAHAMA RXV450 באמצעות כבל אופטי. איך אני "משיג" חיבור כזה לנייד? אשמח לכרטיס PCMCIA, אך אם לכם רעיונות אחרים אשמח לשמוע. תודה, אופיר
-
- 0 תגובות
- 640 צפיות
-
-
נתחיל במה שכבר יש: מעבד: Intel - I5 661 כונן: Intel SSD 80GB X25-M התכנון המקורי היה למחשב עם אופציית HD לסרטים ו- casual gaming (כרגע משחק diablo2 warcraft3 עם מחשבה על SC2) ולכך הגרפיקה המובנית הייתה אמורה להיות מספיקה. ה- SSD למערכת הפעלה כדי שיעלה מהר ולכל שימוש רגיל, כל השאר: תמונות, מוזיקה, סרטים על דיסק קשיח פנימי המפרט המתכונן המקורי: לוח: ga-h55m-usb3 gigabyte מחיר 600 ש"ח זכרון : 2x2GB kingstone מחיר 650 ש"ח דיסק קשיח שני: 0.5Tb westren digital מחיר 220 ש"ח ספק: enermax 450W מחיר 320 ש"ח מארז כלשהו יחסית שקט במחיר של עד 300 ש"ח להעביר צורב ישן (מאוד ישן) או לקנות אחד חדש 120 ש"ח סה"כ: 2200~ ש"ח אחרי מחשבה החלטתי שהייתי רוצה קצת יותר (diablo3 שעומד לצאת {מתישהו} …
-
- 5 תגובות
- 855 צפיות
-
-
היי מה אתם אומרים על זה - http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKR580&cfm=8FA2E776 1. לגבי מערכת ההפעלה, המחשב הזה מגיע עם 3GB זיכרון ומערכת הפעלה 32bit. הבנתי שאם אני רוצה להרחיב ל-4GB אז זה לא ישנה כלום כי המערכת הפעלה לא תומכת וצריך לעבור ל 64bit. זה נכון? מישהו יכול להסביר קצת על ההשלכות של זה? תודה 2. מה לגבי samsung עצמם? הם טובים? 3. האם יש לכם המלצה על מחשב אחר? תודה רבה מראש!
-
- 0 תגובות
- 559 צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את הכ.מסך שלי ואת המעבד שלי (בשביל למנוע צוואר בקבוק) מה שיש לי כרגע זה: Geforce 8600GT 256mb Athlon 64 x2 4400+ שאר המפרט: לוח אם GIGABYTE GA-69VMS2 ספק Corsair 450W 2gb ram ddr2 667mhz המארז שלי סטנדרטי, אני לא זוכר את היצרן שלו. אין קירור כולשהו חוץ מ2 מאווררים, אחד צדדי ואחד אחורי . התקציב לא משנה, אני מחפש כ.מסך ומעבד בלבד שיתאימו לי לשאר המפרט כי אני לא רוצה לקנות מחשב חדש כרגע או לשדרג חלקים נוספים המחשב הוא כאמור מיועד לגיימינג תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 567 צפיות
-
-
שלום רב לחברי הפורום, אני מעונין בהמלצה למפרט מחשב עבור קרוב משפחה מחיפה שצריך מחשב פשוט יחסית לשימוש ביתי רגיל - אינטרנט,אופיס וזהו בערך. חשוב מחשב אמין עם רכיבים באיכות טובה שיחזיק מעמד כמה שנים. אין צורך בציוד היקפי. ניתן לנצל את מלוא התקציב, חריגה עד 200 ש"ח. אין שום כוונה לבצע אוברקלוק, וגם רמת השקט לא חשובה במיוחד (המחשב נמצא בחדר נפרד בבית שלא ישנים בו). אין צורך במ"ה, יש צורך בהרכבה בחנות. העדפה היא לרכישה של המחשב באזור חיפה, שמעתי על נעה מחשבים שהם חנות מצוינת, אבל אם יש מקום אחר אמין אז בכיף. אין חשיבות לאופק שדרוג, שיעשה את העבודה שלו כמה שנים ואז יוחלף במחשב חדש. תודה מראש, עמי.
-
- 2 תגובות
- 649 צפיות
-
-
אהלן חברים... אני מחפש מחשב טוב לחברה שלי... המחפש אמור להפעיל את כלל תוכנות אדובי (כולל הכבדות AFTTER FX וכו') וכן תוכנת 3DMAX.. עדיין לא ידוע באיזה גירסה... לא מתוכנן OC למחשב כמו שלא מתוכנן איזושהו קירור מיוחד רצוי שמחשב יהיה שקט או לפחות לא ממש רועש כי הוא ימוקם בחדר שינה מומלץ על מערכת INTEL אבל אשמח לשמוע גם על AMD אני יודע שמערכות Q של אינטל די טובות לי יש אחת כזאת אבל מצד שני אולי כדי מערכת מבוססת i3/i5 או משהו אחר בכלל בכל מקרה לא לרדת מ 4GB זכרון כמו שהזכרתי בכותרת.... אני מחפש בשביל המחשב גם מסך טוב שיתאם.... מנסיוני המסכים של סמסונג די טובים.. ודי זולים... לי יש מסך של NEC שאני ממש ממש אוהב את הצבעים שלו (מאוד מדוייקים) והבנתי שDELL מעולה לעבודה כזאת (גרפיקה…
-
- 2 תגובות
- 698 צפיות
-
-
היי בוקר טוב קניתי מחשב חדש של אסוס המפרט כזה: asus republic g51j-3d i7-720 gtx 260 4 giga ram 640 gb hard drive 2*320 1489 דולר בניו יורק.. בינתיים אני משחק בו ההוא אחלה מחשב אבל יש לי 2 שאלות... 1. אני יכול בדגם הספציפי הזה להוסיף עוד ram? אני משתמש בו למשחקים ברמות high-med ואני רוצה להוסיף עוד ראם... הלוח אם שלו הוא:intel pm55 אשמח מאוד לתשובה.... 2. ראיתי באיזה אתר שיש אפשרות במחשב הזה ל multi gpu מה זה אומר שאני יכול לשים עוד כרטיס מסך? תודה מראש.... דובי.
-
- 3 תגובות
- 940 צפיות
-
-
מחשב לOC ומקסימום ביצועים שאפשריים במחיר כזה (3k) אין צורך במעבד או בציוד היקיפי. דרישות: רק ביצועים, אין צורך בשקט או מראה טוב. יעשה על המחשב OC ואני כבר שנה לא יודע מה הולך בעולם הקירור . אשמח למפרטים. בתודה רבה מראש!
-
- 5 תגובות
- 851 צפיות
-
-
אני עומד לרכוש את המחשב 1215N של אסוס - שהוא עם מעבד כפול ליבה וכרטיס מסך משופר ION 2 הנקודה היא שיש לו 2G זיכרון - עם מערכת הפעלה WIN7 הום פרימיום 1. האם כדאי לשדרג בעוד 2G זיכרון - האם זה יהיה משמעותי לביצועים ולנוחות/מהירות השימוש....מספר התוכנות במקביל וכו' 2. איך בידיוק משדרגים ? פשוט קונים רכיב של 2G נוספים ? ולא תהיה בעיית סינכרון עם הרכיב הקיים כבר במחשב תודה מראש לכל מי שעונה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני חדש בפורום, חיפשתי לקנות מחשב והגעתי לכאן. נראה שיש פה אנשים מבינים עיניין. בכל מקרה, אני צריך מחשב למשחקים וסרטים בעיקר. אפשר לחרוג ב100-200 ש"ח מהתקציב, זה לא נורא. חשוב לי שיהיה שקט יחסית ושאוכל לעשות לו OC רציני... לא צריך שום ציוד היקפי, ללא מסך אה, ועוד משהו, אני מתכנן לקנות 500GB, אז מה עדיף, raid או היברידי או שזה בכלל לא שווה את הכסף? בכל מקרה, תודה רבה לעוזרים! אהה, אם אפשר אז או בksp או בzigzag
-
- 3 תגובות
- 623 צפיות
-
-
היי, אני צריך עזרה לבנות מפרט (עבור חבר) שישמש בעיקר למשחקים, בכללי דרושה מערכת מחשב חזקה שתחזיק לאורך זמן. התקציב הוא 4K+- אין בעייה לחרוג אם זה שווה עד4.5K זה עוד סבבה לא דרוש ציוד היקפי/מערכת הפעלה לגבי OC, תמיד הייתי בעד זו אחלה דרך לקבל עוד עבור הכסף, לפי מה שהבנתי כיום החלקים האידיאליים לOC הם בעיקר מעבדי אינטל וכרטיסי NVIDIA אך אני לא הכי מועדכן. לא מתוכנן שידרוג בעתיד, סיכוי קלוש לתוספת זיכרון/החלפת כרטיס מסך, לא משהו שאמור לשנות. דבר אחרון, די התרשמתי מביצועים של SSD אבל זה עסק יקר ונראלי לא משתלם. אבל אני כן פתוח לפתרונות אחרים אני לא יודע עד כמה RAID הוא דבר כדאי, אבל ראיתי בכמה מפרטים פה בפורום את הכונן ההיברידי שאמרו שהוא לא רע, אשמח להתיחסות בנושא זה, דיסק ק…
-
- 2 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום, אני נוסע עוד כמה שבועות לארה"ב ומתכנן לקנות מחשב נייד שישמש אותי לעסק של כתיבת תוכנה. חשבתי על הלטיטיוד E5410 עם מעבד i3 שמחירו באתר של דל כ-770$ או על לנובו T410i עם מעבד i3 שמחירו באתר כ-950$, שניהם עם מפרטים די דומים (מעניין אם ההבדל הממשי במחיר הוא בגלל איזה יתרון ממשי של הלנובו על הדל או רק בגלל המותג של לנובו - או י.ב.מ) ? מכיון שלא אשהה במקום אחד יותר מ-4-5 לילות, אני לא אוכל להזמין את המחשב מאתרי החברה, לכן מה שנשאר הוא לנסות למצוא חנויות או רשתות בהן אולי אפשר למצוא מחשבים כאלה. משיטוט בבסט-ביי או קומפ-יו.אס.איי, ראיתי שאין שם כל כך ניידים עסקיים אלא יותר ניידים למגזר הפרטי. האם יש בפורום מישהו שהצליח למצוא ורכש נייד עסקי מהסוגים שאני הזכרתי (או אח…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב יהיה תחליף שולחני, ככה שמבחינת מסך The bigger the better 17 או 16, גם 15 אפשרי אבל פחות עדיף. אני רוצה של חברה עם אחריות טובה, יציאת HDMI חובה. מבחינת דרישות חומרה אני צריך שהוא יוכל להתמודד עם קידוד סרטים, משחקים קלילים, קצת תכנות ועיצוב בגדול כמה שיותר חזק יותר טוב, כי אני רוצה שהוא יחזיק כמה שיותר זמן. התקציב כפי שמצויין בכותרת הוא 7.5K ומה שהסתכלתי עליו בינתיים הוא זה: Dell Studio 1747touch Dell Studio XPS16 Dell Studio 1558 Sony Vaio VPC-F123FX/B Toshiba A660-10W מה מהם הכי מומלץ? אולי משהו אחר בתקציב?
-
- 3 תגובות
- 810 צפיות
-
-
היי... אשמח לעזרה בייעוץ עבור קניית מחשב נייד. אני לא בקיא בתחום ולא מכיר את המושגים הטכניים. הדרישות: - יכולת צפייה בסרטי FULL HD. - מסך גדול (שיהיה נוח לקרוא מסמכים). איכות המסך לא חשובה (המחשב יחובר למקרן). - זיכרון קשיח בסביבות ה250G או יותר. - לצורכי תכנות, לימודים, אינטרנט והורדות סרטי HD. - מחשב אמין לטווח הרחוק. - אחריות ארוכה. - חיבורים: VGA, S-Video , (עדיף גם עם HDMI, אבל פחות הכרחי). - כונן צורב DVD. - מקלדת נוחה. - המשקל לא קריטי. כרגע אין הגדרה למחיר, אני מחפש לדעת כמה יעלה המחשב האופטימאלי לצרכים אלו. אשמח לשמועה המלצות. בתודה מראש, יועד
-
- 6 תגובות
- 946 צפיות
-
-
שלום, קדניתי את המחשב הזה לפני כמה ימים ואני מאוד מבסוט , דק מאוד . יש לי שאלה בנוגע למקלדת שלו , כשאני מקליד כאילו כל המקדלת נלחצת פנימה קלות כאילו היא טיפה באויר , מישהו קנה את המחשב הזה גם כן וממכיר את התופעה ???
-
- 2 תגובות
- 816 צפיות
-
-
שלום !!! יש לי נייד dell 110l בזמן האחרון השעון במחשב לא מעודכן גם שאני משנה דרך הוינדוס וגם דרך הביוס לא קריטי אבל מעצבן
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
המחשב מיועד לשימוש של לימודים ויום יום וסרטים קבילתי את ההצעה הבאה: כללי כחול צבע לוח אם Intel® HM57 Express Chipset לוח אם מעבד Intel i3-350M(2.26GHz) Mobile CPU מעבד זיכרון 2048MB (1x2048) 1333MHz DDR3 נפח איחסון 320GB Serial ATA (5400RPM) גודל דיסק כוננים 8X DVD+/-RW Drive DVD Multi Burner חריצי הרחבה 7-in-1 Media Card Reader Secure Digital מסך 15.6in High Definition (1366X768) WLED סוג Integrated 1.3 Mega Pixel Camera מצלמה תקשורת 10/100 כרטיס רשת Dell Bluetooth 365 Card Bluetooth Dell Wireless 1501 (802.11g/n) Wireless גרפיקה Intel Graphics Media Accelerator HD כרטיס מסך סאונד SRS Premium Sound 2 Speakers רמקולים יציאות 1 …
-
- 1 תגובה
- 576 צפיות
-
-
האם למטרת לימודי הנדסה ניתן לסתפק במחשב עם מעבד כסגנון של T4500/T4400/T6600 או שעדיף כבר ללכת על I3 ? ושווה את התוספת מחיר של 500-1000 שקל ? כמו כן המחשב יהיה המחשב העיקרי בזמן הלימודים.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, רציתי את עצתכם לגבי מפרט לנייד לצרכי אינטרנט ועבודה משרדית (מהבית) מחיר 3000 ש"ח האם נראה כמו נייד שיעשה את העבודה? האם מחיר נורמלי? SYSTEM = SAMSUNG R540 PROCESSOR = INTEL CORE I-3 2.13GHZ 330M 1066MHZ L2 CACHE = 3MB LOCAL BUS = PCI MEMORY-STD = 3GB/ PC3 8500 1066MHZ DDR3 HARD DISK-STD -OPT = 320GB 5400 SATA REMOVABLE HARD DISK DRIVE = DEALER/SERVICE UPGRADEABLE DISPLAY = 15.6" HD LED TYPE = WSVGA RESOLUTION = 1366*768 VIDEO RAM - = INTEL GMA 4500 BATTERY-TYPE \-LIFE AVG = LI-ON 6.0 CELL QUICK CHARGE = 3.0 HRS SIZE MM (DXWXH) = 255*379*36 WEIGHT = 2.4KG AUDIO = YES DVD/RW MULTIBURNER = YES PC CARD SLOR ( EXPRESS CARD ) = YES LAN CARD 10/100 = YES HDMI…
-
- 1 תגובה
- 668 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-150 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ( עבודה משרדית, אינטרנט, משחקים בינונייים, ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:מחשב לילדים בני 15 שיריץ משחקים חדשים כמו שצריך * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?לא צריך מסך * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?אסטרטגיה פעולה כמו בטלפילד באד קומפני 2 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?אין צורך 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5. במידהויש צורך במפרט חלקי…
-
- 3 תגובות
- 616 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אבקש את עזרתכם בהרכבת מפרט עבור שימושים שיפורטו כאן. אני מעוניין במחשב שיוכל להפעיל מספר גדול של מכונות וירטואליות בו זמנית, דבר שגוזל כמויות RAM גדולות. זה הדבר החשוב לי ביותר! אני לא משחק כלל, בשום משחק, כך שאין צורך בכרטיס מסך שמותאם למשחקים. צופה בהרבה תכני HD. לא ממש חשוב לי נפח איחסון פנימי גבוה, שכן אני משתמש בשרת NAS לצורך איחסון הקבצים שלי, כך ש-1TB מספיק לי לגמרי. בנוסף, אני מעוניין להתקין את מערכת ההפעלה על SSD. מאוד חשוב לי מארז שקט וקריר. (המחשב יעבוד כמעט 24 שעות ביממה) התקציב של 8K הינו תקציב מקסימלי, כך שאם ניתן להרכיב מחשב שעומד בדרישות בסכום נמוך יותר, לא אכעס בנוסף, אני ארכוש את המחשב ב-IQPC, אז אם יש אפשרות להרכיב ל…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי, אני עוזר לחבר לבנות מפרט עבור מחשב שישמש למחקר ולימודים. התקציב - כ-6000 ש"ח, מקסימום 100 ש"ח חריגה. 1. תקציב - 6000 ש"ח, לנצל אותם, מקסימום 100 ש"ח חריגה. 2. שימושים - מחקר ולימודים. תוכנות רלוונטיות: בעיקר Fluent (תוכנה לחישוב זרימות), אך גם עבודה שוטפת עם Matlab, Solidworks, Mathematica. מניסיון, SW רוצה לא רע גם על מחשבים ניידים עם כ.מסך און-בורד GS8400, ככה שלא צריך משהו מיוחד בשבילה. (בעוד Fluent תומכת בריבוי ליבות, Matlab לא נהנה מכך במרבית המקרים, כידוע. Math' גם תלוייה רק במהירות שעון לדעתי) 3. ציוד היקפי - צריך מסך, מקלדת, עכבר. 4. שקט - ממוצע (6). 5. OC - לא מתוכנן, אלא אם תהיה סיבה טובה. 6. חנות מועדפת - IQPC, אך גם חנויות אמינות אחרות תתקבלנה בברכה. 7. שד…
-
- 5 תגובות
- 966 צפיות
-