ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום רב לחברי הפורום, אני מעונין בהמלצה למפרט מחשב עבור קרוב משפחה מחיפה שצריך מחשב פשוט יחסית לשימוש ביתי רגיל - אינטרנט,אופיס וזהו בערך. חשוב מחשב אמין עם רכיבים באיכות טובה שיחזיק מעמד כמה שנים. אין צורך בציוד היקפי. ניתן לנצל את מלוא התקציב, חריגה עד 200 ש"ח. אין שום כוונה לבצע אוברקלוק, וגם רמת השקט לא חשובה במיוחד (המחשב נמצא בחדר נפרד בבית שלא ישנים בו). אין צורך במ"ה, יש צורך בהרכבה בחנות. העדפה היא לרכישה של המחשב באזור חיפה, שמעתי על נעה מחשבים שהם חנות מצוינת, אבל אם יש מקום אחר אמין אז בכיף. אין חשיבות לאופק שדרוג, שיעשה את העבודה שלו כמה שנים ואז יוחלף במחשב חדש. תודה מראש, עמי.
-
- 2 תגובות
- 649 צפיות
-
-
מעבד ה Intel Core I7 720QM הוא בעל 4 ליבות, ורץ במהירות 1.6 GHZ. לעומתו, מעבד ה Intel Core 2 due T6600 הוא בעל שתי ליבות, ורץ במהירות 2.20 GHz. כאשר כל שאר הדברים דומים, אילו מבין אלה חזק/מהיר יותר (מיהו המעבד הטוב יותר)? אשמח לשמוע דעתכם תודה
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך חוות דעת אני פתוח להצעות בתנאי שיבוא הסבר להצעה לגבי מפרט. קיבלתי הצעה על המפרט הנ"ל. המחשב עומד להיות בסלו אז השקט חשוב. ישמש גם למישחקים וגם לצפיה בטלויזיה. מעבד: Intel Core i5 750 935 ש"ח קירור חלופי למעבד: Scythe Big Shuriken 160 ש"ח לוח אם: Gigabyte GA-P55M-UD2 570 ש"ח זכרון: Kingston DDR3 2GB 1333Mhz x 2 520 ש"ח כרטיס מסך: Sapphire ATI Radeon HD 5770 1024MB PCIe 850 ש"ח דיסק קשיח: Samsung 1TB HD103UJ 430 ש"ח כונן אופטי: LG GH22NS x22 Black 135 ש"ח כרטיס טלוויזיה הכולל DVB-T לקליטת עידן+ ומגיע עם שלט רחוק (ללא IR Blaster המשמש להעברת ערוצים בממיר הוט/יס) Gigabyte GT-P8000 (ללא קידוד חומרה ל-MPEG2): 235 ש"ח (חיוני רק אם מעוניינים בהקלטות משידור…
-
- 2 תגובות
- 848 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מחפש נייד חדש בסכום 1000$, המחשב יירכש בארה"ב. אחרי חיפוש ברשת ובדיקת ההצע אני יותר מתלבט מאשר לפני שהתחלתי לחפש. בגדול אני רוצה מחשב בנתונים הבאים מעבד i-5 זכרון 4GB דיסק 500GB מהיר כרטיס מסך לא מוכלל מסך - מעדיף 17 אבל אפשרי גם 15.6 המחשב מיועד להיות ב95 %מהזמן בבית לכן המשקל וחיי הסוללה אינם שיקול בינתיים ראיתי כמה מחשבים שעונים על המפרט (בקירוב) HP מסדרת DV7 - אולם הבנתי שהם אינם נחשבים איכותיים או אמינים במיוחד DELL Studio יש המון דיבור ברשת על מחשבי ASUS אולם איני יודע עליהם דבר, האם נחשבים טובים? אשמח לשמוע על עוד אלטרנטיבות ו/או חוו"ד על המחשבים שציינתי למעלה תודה מראש ערן
-
- 5 תגובות
- 820 צפיות
-
-
היי, אני חדש בפורום, חיפשתי לקנות מחשב והגעתי לכאן. נראה שיש פה אנשים מבינים עיניין. בכל מקרה, אני צריך מחשב למשחקים וסרטים בעיקר. אפשר לחרוג ב100-200 ש"ח מהתקציב, זה לא נורא. חשוב לי שיהיה שקט יחסית ושאוכל לעשות לו OC רציני... לא צריך שום ציוד היקפי, ללא מסך אה, ועוד משהו, אני מתכנן לקנות 500GB, אז מה עדיף, raid או היברידי או שזה בכלל לא שווה את הכסף? בכל מקרה, תודה רבה לעוזרים! אהה, אם אפשר אז או בksp או בzigzag
-
- 3 תגובות
- 627 צפיות
-
-
נתחיל במה שכבר יש: מעבד: Intel - I5 661 כונן: Intel SSD 80GB X25-M התכנון המקורי היה למחשב עם אופציית HD לסרטים ו- casual gaming (כרגע משחק diablo2 warcraft3 עם מחשבה על SC2) ולכך הגרפיקה המובנית הייתה אמורה להיות מספיקה. ה- SSD למערכת הפעלה כדי שיעלה מהר ולכל שימוש רגיל, כל השאר: תמונות, מוזיקה, סרטים על דיסק קשיח פנימי המפרט המתכונן המקורי: לוח: ga-h55m-usb3 gigabyte מחיר 600 ש"ח זכרון : 2x2GB kingstone מחיר 650 ש"ח דיסק קשיח שני: 0.5Tb westren digital מחיר 220 ש"ח ספק: enermax 450W מחיר 320 ש"ח מארז כלשהו יחסית שקט במחיר של עד 300 ש"ח להעביר צורב ישן (מאוד ישן) או לקנות אחד חדש 120 ש"ח סה"כ: 2200~ ש"ח אחרי מחשבה החלטתי שהייתי רוצה קצת יותר (diablo3 שעומד לצאת {מתישהו} …
-
- 5 תגובות
- 857 צפיות
-
-
שלום אני שוקל לקנות מחשב נייד עם מסך מסוג HD glossy WLED display with TrueLife רציתי לשמוע מניסיון שלכם מהם החסרונות של מסך מבריק שכזה ובאילו מצבים החסרונות האלו בולטים? תודה רבה רומן
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב של 14 אינץ בתקציב של עד 4000 שח למטרות של לימודים, סרטים, הורדות והרצה של מס' יישומים במקביל. מה דעתכם על המחשב הזה? http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=15738 ועוד שאלה, האם המסך המבריק מסנוור ומשתקף רק בשימוש בחוץ או במצבים נוספים? תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
המחשב מיועד לשימוש של לימודים ויום יום וסרטים קבילתי את ההצעה הבאה: כללי כחול צבע לוח אם Intel® HM57 Express Chipset לוח אם מעבד Intel i3-350M(2.26GHz) Mobile CPU מעבד זיכרון 2048MB (1x2048) 1333MHz DDR3 נפח איחסון 320GB Serial ATA (5400RPM) גודל דיסק כוננים 8X DVD+/-RW Drive DVD Multi Burner חריצי הרחבה 7-in-1 Media Card Reader Secure Digital מסך 15.6in High Definition (1366X768) WLED סוג Integrated 1.3 Mega Pixel Camera מצלמה תקשורת 10/100 כרטיס רשת Dell Bluetooth 365 Card Bluetooth Dell Wireless 1501 (802.11g/n) Wireless גרפיקה Intel Graphics Media Accelerator HD כרטיס מסך סאונד SRS Premium Sound 2 Speakers רמקולים יציאות 1 …
-
- 1 תגובה
- 580 צפיות
-
-
אני עומד לרכוש את המחשב 1215N של אסוס - שהוא עם מעבד כפול ליבה וכרטיס מסך משופר ION 2 הנקודה היא שיש לו 2G זיכרון - עם מערכת הפעלה WIN7 הום פרימיום 1. האם כדאי לשדרג בעוד 2G זיכרון - האם זה יהיה משמעותי לביצועים ולנוחות/מהירות השימוש....מספר התוכנות במקביל וכו' 2. איך בידיוק משדרגים ? פשוט קונים רכיב של 2G נוספים ? ולא תהיה בעיית סינכרון עם הרכיב הקיים כבר במחשב תודה מראש לכל מי שעונה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-150 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ( עבודה משרדית, אינטרנט, משחקים בינונייים, ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:מחשב לילדים בני 15 שיריץ משחקים חדשים כמו שצריך * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?לא צריך מסך * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?אסטרטגיה פעולה כמו בטלפילד באד קומפני 2 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?אין צורך 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5. במידהויש צורך במפרט חלקי…
-
- 3 תגובות
- 625 צפיות
-
-
שלום לכם אני מעוניין ברכישת מחשב נייד חדש לצורכי לימודים בעיקר , אך במסגרת הלימודים גם נדרשת שימוש בתוכנות עריכה דו מימדיות כגון פוטושופ וכדומה . אני מתעניין בעיקר בגודל מסך 13.3 אינץ אך יש מקרים בהם אני מוכן להתפשר גם על דגם גדול יותר אבל לא יותר מ15.6 כמו כן חשוב לי שיהיה לי זמן סוללה ארוך ככל האפשר אך בהתחשב במגבלות של כוח המחשב כלומר : כוונתי היא שאני יוכל לעבוד עליו יותר מחצי שעה בלי שהוא יקרוס אבל אם זאת שהוא יהיה גם חזק . וכמובן שאם אפשר גם איזו אחריות טובה למחשב אחרי הכל הוא הולך לטייל איתי קצת ברחבי הארץ . בנוסף בזמן חיפושי באינטרנט נתקלתי בדגם הזה של ACER 5745G-354G ראיתי שהוא יחסית זול , אך לא הצלחתי למצוא את זמן חיי הסוללה שלו ואם למישהו יש ניסיון …
-
- 2 תגובות
- 774 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 6K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם זה מתחת ל 6, זה סבבה במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים וגרפיקה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). משחקים + maya/blender/max, UDK ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך כן מקלדת עכבר כן, מש…
-
- 5 תגובות
- 977 צפיות
-
-
שלום, רציתי את עצתכם לגבי מפרט לנייד לצרכי אינטרנט ועבודה משרדית (מהבית) מחיר 3000 ש"ח האם נראה כמו נייד שיעשה את העבודה? האם מחיר נורמלי? SYSTEM = SAMSUNG R540 PROCESSOR = INTEL CORE I-3 2.13GHZ 330M 1066MHZ L2 CACHE = 3MB LOCAL BUS = PCI MEMORY-STD = 3GB/ PC3 8500 1066MHZ DDR3 HARD DISK-STD -OPT = 320GB 5400 SATA REMOVABLE HARD DISK DRIVE = DEALER/SERVICE UPGRADEABLE DISPLAY = 15.6" HD LED TYPE = WSVGA RESOLUTION = 1366*768 VIDEO RAM - = INTEL GMA 4500 BATTERY-TYPE \-LIFE AVG = LI-ON 6.0 CELL QUICK CHARGE = 3.0 HRS SIZE MM (DXWXH) = 255*379*36 WEIGHT = 2.4KG AUDIO = YES DVD/RW MULTIBURNER = YES PC CARD SLOR ( EXPRESS CARD ) = YES LAN CARD 10/100 = YES HDMI…
-
- 1 תגובה
- 671 צפיות
-
-
היי אני צריך מפרט חלקי : 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 +- שח האם לנצל את כל התקציב לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ-300 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? גרפיקה, משחקים, תכני HD ועבודה משרדית ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כלול מסך FullHD רצוי עם זמן תגובה מהיר. אין צורך במסך, יש לי כרגע CTR 1200-1600 רזולוציה במקס' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?SC2, fps לא כבד. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שאפשר בתקציב. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כו…
-
- 7 תגובות
- 925 צפיות
-
-
שלום אחותי הגדולה (גיל 20 ומשהו) רוצה לקנות מחשב שיהיה לה בחדר ובלימודים עם מסך של 15 אינץ' ושל DELL. השימושים העיקריים יהיו גלישה וWORD. ההדעפה למחשבי DELL וכדומה, ולזמני סוללה טובים עם ביצועים חזקים בתקציב של 3000 ש"ח. בתודה, אור כהן.[br]פורסם בתאריך: 28.08.2010 בשעה 20:38:38 הקפצה
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אח שלי רוצה לקנות בתקופה הקרובה נייד שהוא ייקח אותו גם לבסיס וגם בבית ישמש כמחשב ראשי. חשוב שיהיה כרטיס מסך טוב(לסטאר קראפט 2, C&C3, RA3 וBF:BC2 וMW2), וזיכרון 4 גיגה. ועיצוב חיצוני לא "אפור" כלומר שייראה קצת סטייליסיסטי כזה(לא כמו הווסטרו 1320 שיש לי למשל) הארד דיסק לא קריטי, יש לו כונן חיצוני טרהבייט. משקל לא ממש קריטי, הוא סוחב את הנייד פעמיים בשבוע בהלוך חזור(ראשון בבוקר וחמישי). אם יש המלצה לנייד 17 טוב אז גם מתתקבל. הוא שם עין על ה3050 של HP. WINDOWS 7 64BIT בעברית חובה. חיבורים חובה HDMI 3 USB לפחות זהו אני חושב. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 778 צפיות
-
-
היי בוקר טוב קניתי מחשב חדש של אסוס המפרט כזה: asus republic g51j-3d i7-720 gtx 260 4 giga ram 640 gb hard drive 2*320 1489 דולר בניו יורק.. בינתיים אני משחק בו ההוא אחלה מחשב אבל יש לי 2 שאלות... 1. אני יכול בדגם הספציפי הזה להוסיף עוד ram? אני משתמש בו למשחקים ברמות high-med ואני רוצה להוסיף עוד ראם... הלוח אם שלו הוא:intel pm55 אשמח מאוד לתשובה.... 2. ראיתי באיזה אתר שיש אפשרות במחשב הזה ל multi gpu מה זה אומר שאני יכול לשים עוד כרטיס מסך? תודה מראש.... דובי.
-
- 3 תגובות
- 942 צפיות
-
-
היי, אני צריך עזרה לבנות מפרט (עבור חבר) שישמש בעיקר למשחקים, בכללי דרושה מערכת מחשב חזקה שתחזיק לאורך זמן. התקציב הוא 4K+- אין בעייה לחרוג אם זה שווה עד4.5K זה עוד סבבה לא דרוש ציוד היקפי/מערכת הפעלה לגבי OC, תמיד הייתי בעד זו אחלה דרך לקבל עוד עבור הכסף, לפי מה שהבנתי כיום החלקים האידיאליים לOC הם בעיקר מעבדי אינטל וכרטיסי NVIDIA אך אני לא הכי מועדכן. לא מתוכנן שידרוג בעתיד, סיכוי קלוש לתוספת זיכרון/החלפת כרטיס מסך, לא משהו שאמור לשנות. דבר אחרון, די התרשמתי מביצועים של SSD אבל זה עסק יקר ונראלי לא משתלם. אבל אני כן פתוח לפתרונות אחרים אני לא יודע עד כמה RAID הוא דבר כדאי, אבל ראיתי בכמה מפרטים פה בפורום את הכונן ההיברידי שאמרו שהוא לא רע, אשמח להתיחסות בנושא זה, דיסק ק…
-
- 2 תגובות
- 824 צפיות
-
-
היי, הגיע הזמן שאקנה כבר מחשב חדש... בכל מקרה, אני מעוניין במפרט מחשב לתוכנות גרפיות ועריכה בעיקר, ובנוסף שאוכל להריץ עליו משחקים (לא לגיימינג, סולידי משהו, בעיקר משחקי אסטרטגיה RPGו) תודה 1. מה התקציב המקסימלי - 3000 ש"ח רצוי לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - טיפה משחקים לא משהו מטורף, אבל בעיקר עבודה עם תוכנות גרפיות ועריכה (illustrator ו- photoshop) א) התוכנות העיקריות - illustrator , photoshop ו- indesign (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים - מסך 20" 1200X1600 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד - נכון לעכשיו לא משהו מטורף בגדול משחקים כמו …
-
- 3 תגובות
- 795 צפיות
-
-
מבקש את המלצתכם בחיפוש אחר מחשב נייד. דרישות: * מטרות המחשב: אופיס, אינטרנט, צפייה בסרטים (איכות בסיסית, לא HD) * מסך 14.1 (צריך שיכנס לילקוט) * חיי סוללה הכי ארוכים שניתן * מצלמת אינטרנט מובנית * 250GB HD * תקציב: 3000 שח (אם אין ברירה אפשר לגלוש ל-3500 שח) תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 855 צפיות
-
-
מפרט הקיים היום לוח ASUS P5KR מעבד Q6600 זיכרון 8GB כ. מסך GT 8800 512MB ספק גנרי 500W צורב DVD שני דיסקים 500GB windows 7 64BIT מחשב משמש כתחנת עבודה לגרפיקה דו מימדית כבדה קבצים דיי גדולים ב פוטושופ שנטענים בו זמנית ומהר מאד נגמר הזיכרון והמחשב מזדחל השאלה אם יש טעם להחליף לוח אם, מעבד, זיכרון או כבר להשקיע במשהו חדש לגמרי הכוונה היא ללפחות 16 GB זיכרון מה דעתכם ? בהנחה שמתחילים רק בשדרוג מה השילוב המומלץ ללוח/מעבד/זיכרון תקציב דיי גמיש 5000 או יותר למחשב חדש לא יודע כמה אמור לעלות רק שדרוג לוח/מעבד/זיכרון תודה
-
- 0 תגובות
- 602 צפיות
-
-
היי לכולכם, המפרט שיש בידי כרגע: INTEL D946GZIS CORE 2 DUO E6300 1.86GHz GEFORCE 7900GT 256MB 2 גיגה זיכרון CL4 של CORSSAIR רוצה לשדרג את המפרט הקיים לצורכי גיימינג בתקציב של עד 1000 ש"ח, ללא חריגה. אם ניתן לחסוך, אשמח. אני יודע שלא מדובר במפרט או תקציב אידיאלי, אך אשמח למקסם את הקנייה בעזרתכם. רעש המחשב מפריע, אך לא הגורם המוביל בקנייה. יש מקום לפשרה. יש לי נכונות לעשות OC למעבד אם יש צורך, אני אינני מנוסה כלל, ואצטרך ללמוד את העניין. המשחקים שמעסיקים אותי בימים אלה: bad company 2 (עם תוספים רבים) FSX AA3 נכון לעכשיו, לוח G41 + כרטיס מסך 4730 + קירור CNPS7500-CU יוצא לי 790 שקלים. אשמח לשמוע דעתכם בנושא. תודה מראש =) גל. עודכן!
-
- 25 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מדובר במחשב - aspire 5738zg , זה חשוב לי מבחינת אחוזי הסוללה שנותרו, וכן אם זה מעיד על בעיית חומרה כלשהי. [windows 7] תודה מראש דוד.
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום . לא מזמן שדרגתי את המחשב שרכשתי לפני 4 וחצי שנים שהיה עם מעבד DUAL CORE E6300 למעבד INTEL QUAD 9500 ולשם כך היה צריך גם לעדכן את גירסת הBIOS של הלוח אם. העניין הוא שאני צריך את המחשב לעיצוב גרפי ולמשחקים יחסית כבדים. אני חושש שהספק הנוכחי (אני מאמין שהוא גנרי) חלש וגוסס ולא מתאים, כי הוא התחיל לעשות קולות של חרחור ורעש ואפילו בהרצות של משחקים מסויימים הוא מכבה את המחשב ללא הודעה מוקדמת במהלך המשחק(!). להלן המפרט: מארז : אייבורי פנטיום USB 4 ידית כסוף מעבד : אינטל Quad9500 +מאוורר למעבד AR 775 HEAT PIPE לוח אם: MSI P35 NEO 7.1 GLAN http://us.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=1215 ספק כח: V230 EZCOOL 500W 12CM FAN…
-
- 2 תגובות
- 945 צפיות
-