עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. עומד לרשותי תקציב של עד 3 אל"ש לנייד שולחני עם מסך 17 אינצ' ומעלה. המחשב יהיה תמיד מחובר לחשמל, וישב על שידה. הניידות שלו תהיה מינימאלית. השימוש שיתבצע במחשב זה מידי פעם עבודות אופיס, שירים, אינטרנט, הורדות, צריבה וסרטים. בעיקרון נורא חשוב לי שיהיה מודבר במסך כמה שיותר גדול, מחשב זריז והרבה מקום איכסון (250GB במחשב הנ"ל נראה לי מעט מידי) לצערי המבחר שלי מצומצם ועד לא קיים. מצאתי רק מחשב אחד אשר תואם את הדרישות שלי, ולכן אשמח אם חברי הפורום אשר מבינים בתחום יותר ממני יוכלו להמליץ לי על מחשבים נוספים בז'אנר. כרגע המחשב המדובר הוא Fujitsu Siemens Amilo Li3910 שמוצע ב-night-net.net בכ2900 ש"ח. בנוסף אשמח לקבל המלצות על המחשב הזה והאם עדיף לי להישאר עם הבחירה הזאתי.

• 2 תגובות
    • 599 צפיות
  2. אני צריך מפרט למחשב בעד 2000 שקל, עם אפשרות לחריגה של עד 200 שקל. המחשב צריך להריץ גיימינג אבל ברמה בסיסית מאוד (משהו בסגנון SIMS 3 ולא באיכות גבוהה מדי). השימושים העיקריים של המחשב יהיו משרדיים. הרזולוציה המקסימלית של המסך הקיים היא 1600X900. השקט של המפרט די חשוב, יש צורך בהתקנת המחשב בחנות ובלי מערכת הפעלה.

• 1 תגובה
    • 496 צפיות
  3. סטודנת במדעי המחשב. * גודל המסך?13-15 * משקל רצוי?לא משנה מצדי 10 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?2-3 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)hdmi יכול להיות נחמד, אבל לא קריטי. * בלוטות?כן. * גודל מינימלי של כונן קשיח?500 ג'יגה. * צורב DVD?לא חייב להיות. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?אין. אני מחפש משהו בסגנון של I5\I3, עם 4GB זכרון, יש אפשרות לדבר כזה בתקציב? או שאני צריך להוריד את הדרישות? כרטיס מסך לא צריך משהו מיוחד, שיהיה נחמד מינוס, אני לא חושב שאני הולך להריץ עליו סרטים או משהו בסגנון. יש אפשרות שהוא יגיע בלי מערכת הפעלה וזה יוריד את המחיר?אני גם ככה הולך להריץ …

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Salwaby,

אני מחפש מחשב נייד בעיקר לשימושי גלישה באינטרנט, ראיית סרטים/סדרות שיריץ משחקים סבבה, ובכלל שיהיה חזק וטוב .. התקציב שלי הוא בערך 5000 ש"ח , אין העדפות לחברה ספציפית. תודה רבה !

5. Started by sgsg,

אני רוצה להתחדש במחשב נייד ומנסיון העבר יש כמה דברים שחשובים לי ואני אשמח אם תוכלו לעזור לי: לא HP - שמעתי מיותר מדי אנשים דברים לא טובים על המחשבים שלהם, גם לאחרונה. מסך מט - חובה גודל מסך 14.1 - 15.6 אינץ', עם עדיפות למסכים הקטנים. משקל - זו אחת הסיבות למסך הקטן, משקל כמה שיותר נמוך, אני מאמין שהגבול הוא 2.5 ק"ג ככה. מעבד - לא חייב להיות מאוד חזק, אבל אני לא רוצה נטבוק - אני רוצה ש- MATLAB למשל תוכל לבצע חישובים בזמנים הגיוניים. כונן קשיח - 250GB ומעלה, בשביל הנוחות. לא יודע אם הכוננים במהירות 7200RPM נמכרים כבר במחירים הגיוניים, אז זה לא כל כך קריטי. זיכרון - 4GB או לפחות שיהיה סלוט אחד פנוי לאפשרות הרחבה. אלחוט - WIFI N + BT מובנים, לא רוצה להסתובב עם מתאמים על שקעי ה…

• 0 תגובות
    • 787 צפיות
  6. אהלן, צריך מחשב נייד בגודל 13.3-14.1 עד כ3300 שקל. הצרכים שלה בסיסיים, היא זקוקה למחשב שיריץ ברוב הזמן תוכנות אופיס ובמקרה המטורף סרטים. המחשב צריך להיות יחסית קל . מה שכן חשוב הוא עניין האחריות, לפחות שנתיים מעדיף 3. חשבתי על הדל ווסטרו 1014 שראיתי שעומד בכל התנאים. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 741 צפיות
  7. Started by AgentZ,

אהלן חברים, אני על סף קניית מחשב נייד חדש ואני צריך את עזרתכם בבחירת הדגם המתאים: הערה: אני מחפש דגם בעל מסך מט, מקלדת נוחה ובעל איכות בנייה טובה, כי המחשב הולך להתנייד איתי הרבה. * מטרות המחשב? תכנות (כולל IDE והרצת שרת בדיקות), לימודים (שימושים בערך כמו משרדי), מולטיטאסקינג (לא כבד במיוחד רוב הזמן אבל יש מצבים לכאן ולכאן) * גודל המסך? 13 - 15.6 (אני מודע לטווח הרחב, הטווח הרצוי הוא בין 13 ל14 אינץ, אך אם יש מחשב שמושלם לדרישות גם ב15 אני מוכן להצעות) * משקל רצוי? כמה שיותר קל (אני מוכן להסתדר אפילו עם 3 קילו אם הוא מתאים לדרישות) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר יותר טוב (3-4 שעות זה המינימום) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? eSATA ושקע USB שפועל גם כשהמחשב כבוי (שני …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. היי חבר שלי צריך נייד ללימודים, שלא יהיה כבד וגדול מדי, ושהסוללה שלו תספיק להרבה זמן. מעבר לזה אין ממש דרישות. שלא יהיה HP ושהאיכות בניה תהיה טובה. טנקס :-*

9. 1. מה התקציב המקסימלי? עד 3.5K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? שימוש משרדי ועיצוב גרפי א) המחשב מיועד לאחותי הקטנה שמתחילה ללמוד עיצוב גרפי, אני לא יודע מה זה כולל. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? יש צורך במסך זול אבל מחוץ לתקציב 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקטים בטוח…

• 3 תגובות
    • 552 צפיות
  10. רציתי להחליף כרטיס מסך למחשב הנייד שלי VOSTRO 1500 לכרטיס מסך יותר טוב כדי שיריץ לי את המשחקים החדשים. האם יש אפשרות להחליף את הכרטיס מסך שלי?

• 2 תגובות
    • 626 צפיות
  11. Started by cold fire,

שלום אני מעוניין לקנות מחשב ללא מסך וללא ציוד הקפי המחשב מיועד לסרטים משחקים ושימוש יום יומי המסך שיש לי כרגע הוא CRT 17 אינטש אני משחק ברזולוציה של 1280X800 אני רוצה לשחק בsc2, diablo 3, gothic 4 , mafia 2 תודה

• 3 תגובות
    • 909 צפיות
  12. אז הסיפור הולך ככה: אבא שלי רוצה ללקנות מחשב חדש בסדר גודל בנוני (אבל לא בזה עוסק הנושא), לי יש מחשב דיי טוב אבל אני רוצה לשפר בו כמה דברים (כ. מסך וזכרונות...) אז חשבתי להביא לו את הכ. מסך שלי (GF9600) ואת הזכרונות שלי (2XDDR3) ועם המחשב החדש נזמין את הכ. מסך שאני רוצה ואת הזכרונות שאני רוצה למחשב שלי ונתחלף... אז יש לי כמה בקשות/שאלות. הינה המפרט של המחשב הנוכחי שלי: מעבד: Intel Core 2 Quad Q9300, 2500 MHz קירור למעבד: Mugen 2 לוח אם: Asus P5K3 Deluxe כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 9600 GT 512 MB כרטיסי זכרון: Corsair XMS3 CM3X1024-1333C9 1 GB DDR3-1066 X 2 דיסק קשיח: ST3500320AS ATA Device 500 GB, 7200 RPM, SATA-II ספק כח: SOWER SUPPLY 500W מארז: coolermaster 5…

• 4 תגובות
    • 669 צפיות
  13. Started by אני1,

שלום אני קונה את ה- vestro 3500 330m שמגיע עם 250 ג'יגה. האם יש טעם להגדיל ל- 320? (תוספת של 150 ש"ח) שאלה נוספת- הדגם של המחשב מגיע רק עם 3 שנים אחריות. האם יש טעם לשלם עוד 600 ש"ח בשביל לעלות ל- 350m ולהרחיב אחריות ל- 5 שנים? (העלייה בדגם לא משפרת את הביצועים). תודה.

• 4 תגובות
    • 741 צפיות
  14. היי, שלום לכולם. אני מעוניין בהצעות למפרט מחשב אשר מיועד בעיקר לצורכי עריכת אודיו (קיובייס ושות') ובמקביל אני מעוניין גם לערוך סרטים מידי פעם בפרימייר, פוטושופ וצפייה ב-HD. המחשב אינו מיועד למשחקים. המפרט יהיה מבוסס על מעבד i5 760. קירור למעבד- הצעות התקבלו בברכה... חשוב מארז שיהיה מאוד שקט.. (חשבתי על הסונטה 3 של אנטק) בשאיפה ל- 2 דיסקים קשיחים.. (אפשר גם להסתפק ב-1) 1000GB בערך.. כרטיס מסך שיענה על הדרישות שהזכרתי למעלה.. (זה נושא שאני מאוד מתוסכל ממנו כי אין לי מושג בכרטיסי מסך עדיף שיהיה כמה שיותר שקט אפילו קירור פאסיבי) זיכרון 4GB ניראה לי שיספיק.. לוח אם שיכיל את כל הרכיבים הללו.. ( זהו גם נושא שאין לי בו מושג..) עדיף שיהיה בו לפחות 2 סלוטים של PCI רגיל.. חיבור FIRE…

• 2 תגובות
    • 633 צפיות
  15. מחשב לתאומים בגיל 13 בתקציב של 2000-2400 ש"ח ולנסות לחסוך . את המחשב אני קונה מהחנות http://www.ksp.co.il סניף פתח תקווה . שיוכלו להריץ עליו משחקים מוכרים שמכירים ילדים בקרב הגיל הזה ...(אין הגדרה מסוימת לסוג משחקים כי אני אישית לא פריק של משחקים בכלל ) אין צורך לאוברקלוק וכמובן כמה שיותר שקט ... לגבי מסך מתוכנן קנייה של מסך ''22 ..אבל רק אחרי קניית המחשב .. כנראה ריידי HD יש צורך במקלדת ועכבר (עדיפות לסט חוטי של לוגיטק אלא אם כן יש המלצות זולות ומשתלמות יותר בעד התמורה ) לא צריך כונן דיסקטים ולא מערכת הפעלה לקחתי מפה רשימה של חלקים למחשב . תעירו מה אתם חושבים ... תבנו מערכת חדשה אם צריך ... [תודה רבה ! תודה רבה !

• 4 תגובות
    • 830 צפיות
  16. Started by Ike,

אני מתכנן לרכוש מחשב / שרת למשרד קטן בעל מספר משתמשים בודדים. מערכת ההפעלה תיהיה סרוור 2003 של מיקרוסופט. המליצו לי על המפרט הבא, אשמח לשמוע דעות: CPU I7 Core i7-950 3.06 8M 1333 1 MB I7 Smackover ATX/DDR3 1 MEMDDR3 1001)1GB DDR3 1333 CL9 Kingston 8 HD500 503)500GB 32MB SATA3 INTELLIPWR 2 MDSP TT-G210-512D2E 1 ENC1147 מארז 1147 1 PS ATX ספק כח 1 98000 תוספת לספק HEC 1 BRN SATA צורב SATA DVD 1

• 5 תגובות
    • 631 צפיות
  17. Started by galbm2,

מצאתי הצעה למפרט הבא ב2000 שקל. מארז- מפואר הכולל 2 יציאות קידמיות500W+מייצב מתח לוח אם-INTEL G41-1800MHZ/DDR3/GIGABYTE/ASUS מעבד-Intel® Core™2 QUAD Q8300/2.53Ghz/1333Mhz זיכרון-kingston-4096MB DDR3-PC10666-1333MHZ כרטיס מסך-nVIDIA GeForce GT210-1024MB T.C/DVI דיסק קשיח-W.D/segate-500GB SATA כונן -DVDRW X24 S.ATA כ.רשת-10/100/1000LAN-Intel® 82566DC Gigabit Ethernet Controller כ.קול-Intel® High Definition AudioRealTek* ALC888S יציאות נוספות-FULL HD VIDEO+DVI+אנטי וירוס סט מולטימדיה-מקלדת אינטרנט+עכבר אופטי ארגונומי רציתי לשמוע דעה על המפרט ועל המחיר. בעיקרון המחשב מיועד למעט מאוד גיימינג ויותר לשימוש משרדי.

• 1 תגובה
    • 617 צפיות
  18. היי! אני שוקל לשדרג את המפרט שלי למעבד הזה... ראיתי באתר של GB שהוא נתמך בלוח לא באופן רשמי. האם שדרוג כזה יכול להתבצע? האם הוא כדאי? האם הלוח ינצל את המעבד כמו שצריך? המון תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 797 צפיות
  19. Started by cfirc,

שלום לכולם , אשמח לקבל עצה לגבי מפרט שבניתי + הוספת קירור למערכת האם יש צורך להחליף פריט כלשהו \ לשדרג עקב אי תאימות ? איזה קירור יש צורך להוסיף למערכת ? ודעתכם על המפרט Intel Core i3 540 SLBMQ Socket 1156 3.06Ghz 4MB Tray, יחידות 1 ₪544 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2009 Gigabyte GA-H55N-USB3 H55 CHIPSET, יחידות 1 ₪592 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1912 Kingston 2GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 2 ₪450 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=659 WD 1TB 64MB Sata2 Green WD10EARS, יחידות 1 ₪357 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1610 Sapphire ATI Radeon 5750 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ₪738 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1275…

• 4 תגובות
    • 793 צפיות
  20. Started by slipknot94,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל את התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: באופן תדיר ושייסחוב את Counter Strike 1.6 על מקסימום (לא צריך כל כך הרבה) * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?1280x1024 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?משחקי רשת כמו Counter Strike 1.6 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד…

• 4 תגובות
    • 867 צפיות
  21. שלום ברשותי מחשב בן 2 וחצי ואני רוצה לשדרג אותו. התקציב הוא בין 1000 ל 2000 ש"ח. המפרט כדלקמן: HDD WD250 GB AAKS לוח אם GYGABYTE GA-P35-DS3L ספק כח HEC 500TDT 500W מעבד- E6750 CORE2 DUO קירור למעבד- ZALMAN CNPS7500 כרטיס מסך- LEADTECH PX8800GT 512MB זכרון- SUPER TALENT DDR2 2GB 800MHZ CL5 מה במפרט הנ"ל הכי נחוץ לשדרג? תודה.

• 11 תגובות
    • 895 צפיות
  22. Started by benmll,

מבוסס אינטל בבקשה..! . מה התקציב המקסימלי? - התקציב הוא 2000 עם חריגה עד 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לנצל בכיף. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - החריגה מפורטת. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - אינטרנט, משחקים בסגנון פרו אשר מיועדים לעבור למסך HD, לראות סרטים באיכות, ועבודות כלליות. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש - שימוש כל יום, כמעט כל היום. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? - 32אינץ'. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? - פרו ופיפא. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד -משחקי המחשב וצפייה בסרטים באיכות גבוהה. 3.…

• 2 תגובות
    • 560 צפיות
  23. Started by emedic,

שלום חברים, אני מחפש מפרט ל-HTPC עד 2500 ש"ח המחשב יהיה מורכב בסלון ויהיה מחובר לרסיבר/טלויזיה ב-HDMI (ולכן אני צריך שכרטיס המסך גם ישדר אודיו דרך ה-HDMI) המחשב צריך לנגן גם 1080P יהיה נחמד אם אפשר יהיה להכניס במפרט מקלדת+עכבר אלחוטיים ו/או שלט, אם לא, אני אקנה בנפרד. תודה רבה מראש, ארז נ.ב אם התקציב נמוך עד כדי לא הגיוני, או שכדאי להוסיף כמה שקלים, תרגישו חופשי להציע לי שינויים

• 4 תגובות
    • 670 צפיות
  24. Started by swisaavi,

זה המפרט שלי: מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 לוח אם: GIGABYTE GA-EP45-DS3R כונן קשיח: Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB זיכרון: Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 XP REDLINE כרטיס מסך: Club3D ATI Radeon HD4870 512MB PCIe מארז: COOLER MASTER 690 ספק כח: Enermax FMA 535W קרור למעבד: Nexus LXM-8200 המשחקים הכבדים לא פועלים לי ממש טוב ואני רוצה לשדרג איזשהו רכיב על מנת שהכל יעבוד חלק. חשבתי על המעבד או על הכרטיס מסך... אני לא בקי בשוק הרכיבים אז אין לי מושג במה להחליף. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 683 צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג רק במשהו קריטי שישנה את הביצועים בהרבה.. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? מולטימדיה (צפייה בסרטי HD, חיבור למסך LCD גדול וגלישה באינטרנט) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? רזולוציה של מסך lcd full hd. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?לא מיועד למשחקים * לאילו הגדרות גרפיות המפ…

• 1 תגובה
    • 649 צפיות

דיונים חדשים בפורומים