ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב-עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, הניידות בתוך הבית ופחות מחוץ גודל המסך 15.6 (?17.3 מתלבטת) חשוב לי : מהירות חוזק מסך חד וברור אחריות 3 שנים נפח 6 ? חיבורים ויציאות- שיהיו כמה שיותר וכולל בלוטות' עדיפות למקלדת לא שחורה – אלא לבנה או כסופה חיבה למחשבים לבנים או לפחות לא שחורים מעדיפה דגם שקיים באייבורי * כולל מערכת הפעלה פחות מ4000 ש"ח יתקבל בברכה ומעט מעל גם אפשרי אודה להמלצות מכל סוג כולל איזה חברות לא כדאי, או מה במפרט כדאי שיהיה תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 920 צפיות
-
-
אני מנסה לבנות לשכנים שלי מחשב המחשב יהיה לצורכי אינטרנט (גלישה וצפייה סרטים) ואופיס בנוסף הם רוצים שהמחשב ישמש גם את הנכדים שמגיעים אליהם גם היום וגם לטווח הרחוק יותר (שלא יצתרכו להחליף כל-כך מהר) אני הצעתי להם לא להשתגע ושאין טעם להוציא יותר מ 3000 ש"ח על מחשב אבל מה שחשוב לי ולהם שבמידה ובעתיד הנכדים ירצו להתקין משחקים יותר כבדים המחשב יתעדכן בקלות. לכן נכון להיום לדעתי לא צריך כרטיס מסך אבל חשוב שיוכלו להוסיף בעתיד, הבנתי שיש כרטיסי מסך טובים (מספיקים) מובנים זה אולי חשוב. כמו כן לדעתי עם הזכרונות אותו הדבר אני יתקין להם win 7 32 שמעל 3 הוא גם ככה לא תומך אז אולי יספיק 1 של 2גיגה ואם בעתיד ירצו להוסיף יוכלו להוסיף בחריצים הנוספים . אשמח אם תתקנו אותי אם אני טועה …
-
- 6 תגובות
- 920 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) – מולטימדיה ביתית (חיבור למסך גדול בסלון) וניידות משרד. * גודל המסך? – 14.1 – 15.4 אינצ' * משקל רצוי?; בסביבות 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? גדול מ 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) יציאת HDMI חובה ורצוי חריץ לכרטיס בו אוכל להוסיף כרטיס TV ולכידת וידיאו. * בלוטות?רצוי, אך לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח?320 GB * צורב DVD?דרוש * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?חשבתי על HP מסדרת 6DV אבל אין לי העדפה לשום חברה[br]פורסם בתאריך: 2.02.2010 בש…
-
- 5 תגובות
- 920 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4K אבל גמיש עד 5K אם לא נכנס בתקציב מסך איכותי 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. - פוטושופ,קיובייס וצפייה בסרטי HD ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). - שימוש חובבני ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. - ללא משחקים 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. - כן ציוד עקפי דרוש . יש צורך במסך 22-24 אינץ (מה שנכנס בתקציב ו ארגונומיה טובה חשובה כאן כדי לצפות בסרטים מהמיטה ), מקלדת ועכבר אלחוטיים ורמקולים…
-
- 10 תגובות
- 920 צפיות
-
-
ביקשתי קודם מפרט למחשב שולחני,הלכתי ובדקתי אבל אמרו לי שעכשיו מומלץ מחשב נייד . אני צריך אותו טוב למשחקים ולצפיית סרטים. לא מצפה שיהיה טוב כמו המחשב השולחני ! עד 8000 ש"ח ! תודה !
-
- 2 תגובות
- 920 צפיות
-
-
א. רטט במחשב - יש אפשרות להפסיק את הרעד במחשבים הניידים של HP ? כשמניחים יד על האזור בחלק התחתון של המקלדת בנייד , מרגישים רטט בלתי פוסק כנראה מדובר במאווררים שפועלים ללא הפסקה ( ??? ) . זה יכול לתסכל בשימוש ממושך. לא זיהיתי רטט כזה בDELL למשל. ב. חסכון בסוללה - איך משחקים עצמאית בין כרטיס מסך חיצוני לבין המעבד הגרפי המובנה - במחשבים עם I5 (דור קודם או דור חדש סנדי, לא משנה)? נניח במחשב HP לצורך חסכון בסוללה. ג. הגנה על סוללה בDELL - יש אופציה בלעדית ל DELL שמאפשרת השארת הסוללה במחשב ללא טעינה. בצורה כזו ניתן להשאיר סוללה ברמת טעינה של 50 אחוז במחשב, והיא ממשיכה לתפקד כהגנת אל פסק אבל ללא טעינה נוספת. לפי הבנתי זה אמור להגן עליה לאורך זמן , בשמוש ממושך בחשמל, כיוון שסוללה…
-
- 4 תגובות
- 920 צפיות
-
-
מחפשת לרכוש לקראת שנה"ל שתבוא עלינו לטובה בע"ה נייד עם: 1. מסך מאט, מסך מבריק מוציא אותי מדעתי! 2.רזולוציה מינימלית 1376*768 3. זמן סוללה ארוך ככל שניתן 4. קל ככל שניתן 5. סוחב אופיס ו-VISUAL STUDIO ואם אפשרי אז גם flash בצורה מכובדת+ 6. תקציב- עד 3000 ש"ח... יש חיה כזו המומלצת במיוחד על ידכם? תודה רבה!!!
-
- 3 תגובות
- 920 צפיות
-
-
X100e CPU Amd MV-40 GPU HD3200 Edge 11" CPU AMD k125 GPU HD 4225 בעיקרון שימושים כלליים, אינטרנט סרטים וכמה שאני יוכל להוציא ממנו בפוטושופ וסוני ווגאס...אולי גם לימוד #C בסיסי. בטריה די חשובה. מה ההבדלים העיקריים בינייהם?
-
- 0 תגובות
- 920 צפיות
-
-
לחבר שלי יש מעבד Core i7-930 - והוא רוצה לבנות סביבו את שאר המערכת. הוא העביר לי את המפרט הבא ואני אשמח לשמוע את הדעות שלכם לגביו: לוח אם Gigabyte GA-X58A-UD3R(ver 2.0 זיכרון Corsair 6Gb Kit (2G X3) TR3X6G1600C8 CL-8-8-8-24 כרטיס מסך Gigabyte N460OC1GI GTX460 1G GIGA, DUAL DVI מארז LIAN LI PC-7FNB ספק כח Seasonic M12II-620 M12II-620 620W Active PFC (Modular) דיסק קשיח WD WD6402AAEX SATA3 640G המסך שלו בגודל של 24" כל הדיל הזה יעלה לו בערך 4500. מה אתם אומרים ?
-
- 7 תגובות
- 920 צפיות
-
-
אז ככה: ישנו מחשב כרגע לפי המפרט הבא : לוח אם : ASUS p8h61-m le מעבד: Intel® Core™ i3-2100 זיכרון :4GB 2X2 כרטיס מסך: Nvidia GeForce GT 520 Gigabyte 1GB וקשיח חצי טרה של סיגייט. ועכשיו לסקר: 1. מה התקציב המקסימאלי? לא כל כך רלוונתי 2. מה שימושי המחשב ? השיא של המחשב זה פוטושופ, לייטרום, אילוסטרייטור, פרמייר של אדובי. רזולוציית 1920X1080 כרגע הוא כבר מבצע את כל אלא אך עם קושי מסוים ואיטיות מחרידה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. רמת-גן השאיפה היא לשדרג אותו מינימלית שיביא לו פוש רציני בביצועים. אני מבין שאין כל כך לאן להשתגע האם אפשר לשדרג רכיב מסויים שמהווה פה צוואר בקבוק או שכבר עדיף להשקיע במחשב …
-
- 4 תגובות
- 920 צפיות
-
-
אהלן כולם קונה מחשב לצרכים בסיסיים + עריכת וידאו מאומצת (לא מעוניין בגיממינג אך לא גם לא רוצה כרטיס קוואדרו) הרכבתי מפרט שאבקש לא לשנות את המעבד, וספק חזק בגלל שאוסיף עוד חלקים בהמשך שם המוצר מק"ט אחריות מחיר ליחידה כמות סה"כ מעבדים Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box inti52500B 3 שנים ₪ 1,019.00 1 ₪ 1,019.00 פתרונות קירור מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7 4719512015513 שנה ₪ 106.00 1 ₪ 106.00 לוחות אם Gigabyte GA-P67A-UD3 P67 CHIPSET 4719331842161 3 שנים ₪ 701.00 1 ₪ 701.00 זיכרונות G.Skill RipJaws 8GB Kit DDR3 1333Mhz CL9 F3-10666CL9D-8GBRL F3-10666CL9D-8GBRL 3 שנים ₪ 597.00…
-
- 4 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום לכולם. בן דודי לומד ניהול רשתות, והוא מחפש נייד מומלץ. אני מאמין שהוא קצת ישתמש במכונות וירטואליות, אך לא יודע כמה כמה. מחפש בשבילו מפרט לנייד מומלץ עד 4000 עם עדיפות ללנובו. חוץ מזה אין לו שימושים נוספים מיוחדים. אשמח לקבל מפרט מומלץ. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום, נראה לי שאני די סגור על המפרט הבא למחשב החדש שלי, רציתי לדעת מה אתם אומרים ואם יש משהו יותר טוב, תודה: 1360 ש"ח AMD ATHLON 64 3200+ BOX 939PIN 1235 ש"ח MSI K8N NEO2 PLATINUM 850 ש"ח ANTEC SONATA Piano Black 480 ש"ח Logitech MX1000 Laser Cordless Mouse סה"כ 3925 ש"ח שימו לב שאני כרגע לפחות לא צריך דברים אחרים (יש לי זכרון, הארד דיסק, צורב, ATI 9600PRO וכו)... חשוב לי שהמחשב יעבוד בשנתיים הבאות בלי כאבי ראש (כרגע יש לי AMD ATHLON XP 1700+ עם לוח אם מעצבן...). חשוב לי שהמחשב יעבוד שקט (שלא ישמעו אותו יותר מדי בניגוד למחשב הנוכחי שלי...) האם הקירור שמגיע עם המעבד מספיק (אם אני לא עושה OC, כי ב 1700 שלי המאורר שהגיע לא הספיק....) האם הספק שמגיע עם המארז יספיק לי להריץ כ…
-
- 11 תגובות
- 920 צפיות
-
-
אהלן, אני מנסה להתקין תדרייבר של הWIRELESS לנייד LG X140 הורדתי אותו מהאתר של LG ניסיתי כל מיני דברים שונים אבל אני לא מצליח להתקין.... זה מה שזה מראה
-
- 0 תגובות
- 920 צפיות
-
-
לא מתוכנן OC.. ואם כן לא משמעותי.. אבל יהיה נחמד לשמור על אפשרויות פתוחות.. הנה מה שבניתי: Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB ש"ח 830 EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E ש"ח 470 2x2GB Kingston HyperX CL5 ש"ח 330 Sapphire HD 4870 512MB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E ש"ח 930 Western Digital 1TB 7200RPM, 32MB, SATA II ש"ח 505 LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA ש"ח 110 Thermaltake M9 VI1000BWS (No PSU) ש"ח 360 Hec Cougar 550W 12 CM Ultra Quiet Fan Modular ש"ח 475 Creative Inspire A500 5.1 …
-
- 5 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שאלה לגבי צוואר בקבוק. לפי מה שאני מבין צוואר בקבוק נגרם כאשר אחד מהרכיבים במחשב "חלש" יחסית והוא "מפריע" לשאר החלקים לנצל את הפוטנציאל שלהם, אני רוצה להציג את המפרט שלי ואשמח אם מישהו יוכל להגיד לי אם יש לי איזה שהוא צוואר בקבוק אז זה המפרט שלי : מעבד-Core i7 3960X Extreme לוח אם-Gigabyte X79-UD3 s2011 זיכרונות-G.SKILL 4X4 DDR3 2133 MHZ כרטיס מסך-Sapphire Radeon Vapor-X HD 7970 OC GHZ Edition 6GB GDDR5 כונן קשיח-WD 1TB כונן SSD- אינטל 240GB מערכת הפעלה- WINDOWS 8 64BIT תודה רבה..
-
- 2 תגובות
- 920 צפיות
-
-
מעוניין לקנות 2 מחשבים לבנות 9,11 ( כל אחת ) - דרישות בסיסיות בשלב זה ( עבודות , שיעורים , מצגות , עריכת סרטים במוני מייקר , וגלישה כולל מעט משחקים בשלב זה ... ייתכן ובקרוב ירצו ). צריך המלצות בבקשה ( נוטה ל intel במקום AMD ) ....סכום מקסימלי לכל מחשב בסביבות 2000 שקל .
-
- 0 תגובות
- 920 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, אבל אם זה יגביל אותי בביצועים אז לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - כבדים ( Crysis וכד') -מהי הרזולוציה הטבעית - 1680x1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות מאוד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך בכלום, יש לי הכל. 4. ה…
-
- 8 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה בבקשה מפרט למחשב נייד לפי הצרכים הבאים: * מטרות המחשב - אינטרנט, אופיס. מבחינת משחקים מחשב שיריץ את Football Manager 2014. * גודל המסך? 15.6 לדעתי. * רזולוציית המסך? לא יודע מה זה אומר. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חייב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA , HDMI * Bluetooth? אין צורך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB-750GB לא חובה SSD. * כונן אופטי? יש צורך בכונן CD. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? אין צורך. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אין צורך. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: בעיקרון מעדי…
-
- 2 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות לפטופ i5 עם 4GB RAM, מסך 15.6" חפרתי קצת והגעתי למסקנה שהמחשבים של Dell די מוצלחים, בעיקר מבחינת נוחות השימוש (מקשים וכו') אני מתלבט כרגע בין שני דגמים, Inspiron n5110 i5-2430M nVidia GT525M Vostro 3550 i5-2430M HD 6630M כל אחד מהם יוצא במחיר של כ-3500 שקל... או אולי בכלל יש לכם המלצה על מחשב אחר? אשמח לשמוע דעות לכאן ולכאן תודה רבה וסופ"ש נעים!
-
- 3 תגובות
- 919 צפיות
-
-
האם הם חלשים יחסית למעבדים מהסדרות ___T7___,T8___,P8?
-
- 4 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני חושב לקנות כבר ביום שבת/ראשון את המחשב הנ"ל. אשמח לשמוע מאנשים שיש להם אותו או מחשב אחרים מאותה הסדרה (inspiron 1545 t6400/6500) קצת ביקורות עליו, חשוב כמה שיותר מהר על מנת שאוכל להחליט עד שהסופ"ש מסתיים. תודה מראש מפרט: מעבד ליבה כפולה Intel® Core™ 2 Duo Processor T6600 2.2GHz מסך "15.6 כולל מצלמה מובנית מאיץ גרפי - Video Intel® Gma 4500MHD זכרון 4096MB DDR II דיסק קשיח 320GB SATA 5400 RPM כונן אופטי צורב DVD Multi Burner תקשורת כרטיס רשת אלחוטי WiFi 802.11b/g כרטיס רשת LAN Bluetooth יציאות USB 2.0 X3 ,VGA ,Audio קורא כרטיסי זכרון יציאת רשת ועכבר Touch
-
- 0 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב מיועד בעיקר למשחקים ללא מסך וציוד היקפי אין לי בעיה לחריגה מהתקציב אם זה משהו משתלם אבל לא בהגזמה תודה רבה לכל העוזרים
-
- 12 תגובות
- 919 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך אבל לא על חשבון איכות. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג 200-300 ש"ח, עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: לא משו מיוחד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: FIFA ,NBA שירוצו על איכות גבוהה ומשחקי פעולה כמו FAR CRY על איכות בינונית +/- -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוציה של 1920*1080. המסך הוא 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-
-
אהלן חברים שנתיים בערך שלא הייתי כאן, למי שלא מכיר אותי - אני יה'ונתן מאשדוד, אני חושב שאני מהראשונים בפורום, אבל נשאיר את זה בצד - אני כבר אדבר על דברים כאלה בפורום המתאים כאן... בכל מקרה, אני זקוק לעזרתכם בנוגע למפרט. המטרה שלי היא מערכת Value (הביטוי הזה עדיין תופס או שהוא כבר לא הולך היום? חחח). התקציב, בלי מסך וכל מה שמסביב (מקלדת ושאר ירקות), הוא בסביבות 2500 ש"ח. אני מעוניין לנתב את רוב הכסף ללוח האם, ואחריו לכרטיס המסך. מבחינת כרטיס קול אני לא זקוק למשהו איכותי יותר מהכרטיס הבסיסי ביותר שקיים כיום (כרגע אני עובד עם סאונדבלאסטר לייב), שאני מניח שכבר מגיע אונ-בוארד על כל לוח ממוצע. מעבר לזה, אני חסיד של AMD, ואני חושב שאין לי צורך ביותר מ-Duron זול. אז זה ה…
-
- 6 תגובות
- 919 צפיות
-