עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by arnon_e,

שלום רב, אני זקוק למפרט של מחשב + מסך עד מחיר 3000 שקל. המחשב מיועד ללימודים (שפות תיכנות למיניהם), מוזיקה (לא עריכה), אינטרנט וכו'. בקיצור מחשב לא מטורף. תודה מראש לכל הממליצים.

• 5 תגובות
    • 838 צפיות
  2. טוב, אז אחרי שקניתי את המחשב החדש שלי לפי מפרט מכאן ואני ממש מרוצה (תודה), אני חוזר בשביל משהו אחר. המחשב המשפחתי שלנו בין 4 שנים וקורס תחת העומס, וגם מלא וירוסים ותקלות וחומרה לקויה וכו' אז הוחלט לרכוש חדש. התקציב המשפחתי המשותף למחשב הוא 4K, אבל אם אפשר בפחות זה ישמח אותנו. השימוש הוא באמת מחשב ביתי/משפחתי. אינטרנט, אופיס, פיקסה (של גוגל) ואולי Heroes 3 (כי קלאסיקות לא מתות). דרוש גם מסך. לא משהו בומבסטי, משהו פשטני. 17 או 19 אינץ', לא ברמה הכי גבוהה. בכול זאת עיקר שימושו יהיה חיפוש בגוגל וויקיפדיה. תודה תודה.

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  3. אני צריך מחשב בשביל אחיינית שלי בת 7, לשימוש משחקי דפדפן של ילדים (אייסי טאוור ושטויות כאלה), גלישה נורמלית באינטרנט ועבודה חלקה בתוכנות האופיס למיניהן. אני לא מבקש לעמוד בתקציב, אני מבין עד כמה הוא נמוך, אם יש לכם הצעה למפרט טוב בשביל הצרכים האלה, גם אם הוא עולה יותר, בבקשה תציעו (אבל בכל זאת תנסו לחסוך כמה שיותר). בקשר לציוד היקפי, יש הכל הכל, אני רק אציין שהמסך הוא 24 אינץ'. אין צורך במערכת הפעלה, והחנות בכלל לא משנה לי. יש לי רק עוד בקשה אחת, המארז צריך להיות כמה שיותר קומפקטי, ושהמחשב ישרוד לטווח ארוך, שלא יתקלקלו לי חלקים תוך שנה. תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 797 צפיות
  4. רציתי להחליף כרטיס מסך למחשב הנייד שלי VOSTRO 1500 לכרטיס מסך יותר טוב כדי שיריץ לי את המשחקים החדשים. האם יש אפשרות להחליף את הכרטיס מסך שלי?

• 2 תגובות
    • 631 צפיות
  5. בעיקרון קניתי HP 1330EJ. לחנות בדיוק אזל ומהוכר הרגיש לא בנוח והציע באותו מחיר את ה1340. הסכמתי. הגעתי הביתה וחיברתי את העסק לחשמל, ניסיתי להפעיל. נאדה. רק 3 הבהובים רציפים בנורות חיווי, הפסקה, 3 הבהובים וככה כל הזמן. בהתחלה ניסיתי לכבות, להדליק, להוציא בטריה, לעשות איפוס. שום דבר לא עזר. בסוף החלטתי להיות נועז ולפתוח את התא של הזכרונות. בהיתי בזה כמה שניות, כי העסק לא מוכר לי, וראיתי שני סלוטים. ריקים. אני לא אגיד לכם מאיפה קניתי, אני רק אגיד שהמוכר אמר לי אתמול שהוא יכין לי את המחשב למחר. חשבתי שהכוונה לבדוק שהוא פועל. אם הייתי מבין שהכוונה היא להוציא רכיב שנחוץ להפעלה של המחשב, כנראה לא הייתי קונה. החנות נסגרת ב12 ולא ניסיתי להפעיל את המחשב שם. הם גם דתיים. מה לעשות? ל…

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. אני צריך מפרט למחשב שיהיה מסוגל להריץ משחקים לא כבדים (בעיקר משחקי אסטרטגיה). אם יש צורך ניתן לחרוג מהתקציב עד 200 שקל אבל רצוי שלא. המחשב הוא מחשב בייתי ויהיה בשימוש בעיקר לעבודות משרדיות ומעט משחקים לא כבדים. הרזולוציה המקסימלית של המסך הקיים היא 1600X900. המחשב יהיה מיועד להריץ בעיקר משחקי אסטרטגיה בהגדרות גרפיות בינוניות. השקט של המפרט די חשוב. יש צורך להרכבת המחשב בחנות, אבל אני לא בטוח אם יש חובה של התקנת מערכת הפעלה (אשמח לדעת בכמה זה מיקר את המחשב). את המחשב אני אקנה מחנות KSP בחדרה. תודה

• 3 תגובות
    • 766 צפיות
  7. Started by TAMIRRR013,

שהרבה אמרו לי שמתי שהסוללה על 100% ואני ממשיך להטעין מיתקצר לה החיים,אז שמעתי שאפשר להוציא תסוללה ולהשתמש במחשב שהוא בחשמל,מישהוא יכול להגיד לי איך אני מוציא אותה? במיקרה שלי זה הדגם ההוא http://ivory.co.il/product.asp?productid=4917&CatCode=315 ויש לי עוד שאלה כמה זמן האורך של הסוללה מחזיק? שאני ידע מתי בערך היא שווקת חיים ועודד משהוא על הדרך המחשב שהבאתי טוב? אני לחוץ בתקציב ולא יכול להשקיע עוד

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. כמו שהכותרת אמרה, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב למשחקים באזור ה3500 ש"ח, ואם זה קריטי אני מוכן לחרוג עד ל 4000 ש"ח. השימושים שלו יהיו משחקים ואינטרנט בלבד(ללא עריכה גרפית וכו') אין צורך בציוד היקפי(רק צורב), קיים מסך 19(לא HD). השקט של המפרט חשוב לי באזור ה7-8, לא מתכנן לבצע אוברקלוקינג, אין צורך לכלול מערכות הפעלה או תוכנות, אין דרישות ספציפיות למארז מסוים או התקנים מסוימים, אבל חשוב לשמור על אופציה לשדרוג עתידי, למרות שאני מקווה שהמחשב יספק אותי לכמה שנים הקרובות. לגבי חנות, אני ממש לא מעודכן בחנויות המובילות, אבל אני מוכן לשלם עוד כסף בשביל שירות טוב. אשמח להמלצות על חנויות, ואם זה נוגד את חוקי הפורום, אשמח להודעות פרטיות לגבי חנויות טובות, כי אני לא ממש רוצה לקנו…

• 7 תגובות
    • 826 צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! - 4500 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - את כל התקציב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - בלי לחרוג. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? - משחקים, סרטים HD, אינטרנט. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? - אני רוצה 22/23". אם פאנל TN אז רק 2ms ואם פאנל יותר טוב אז כמה שיותר מהיר שזה נראה לי 5ms. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? - פעולה, אסטרטגיה, RPG... * לאי…

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by shy30h,

אני מעוניין לקנות מחשב חדש,לא יקר שיהיה טוב למשחקים קלים,אינטרנט ושימוש בסיסי מה דעתכם על מפרט זה ומה הייתם משנים: מעבד:intel dual core E5500 Tray קרור מעבד:glacialtech icehut 5059L לוח אם:Gigabyte GA-G41M-ES2L כונן קשיח:Western Digital WD500AADS 3.5" 500GB SATA2 32MB צורב: sony optiarc AD-7240S x24 SATA DVD זיכרון:kingston ddr2 2048MB 800MHz CL 6-6-6-21 מארז כולל ספק magnetics סה"כ 1400 ש"ח תודה שי

• 4 תגובות
    • 707 צפיות
  11. אהלן, צריך מחשב נייד בגודל 13.3-14.1 עד כ3300 שקל. הצרכים שלה בסיסיים, היא זקוקה למחשב שיריץ ברוב הזמן תוכנות אופיס ובמקרה המטורף סרטים. המחשב צריך להיות יחסית קל . מה שכן חשוב הוא עניין האחריות, לפחות שנתיים מעדיף 3. חשבתי על הדל ווסטרו 1014 שראיתי שעומד בכל התנאים. תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 750 צפיות
  12. אפשר להתגמש על 100 ש"ח פה ושם... אז כיוון שהייעוד של המחשב הנייד הוא לשמש את אמא שלי, המטרות העיקריות הן שהאינטרנט יעבוד כמו שצריך, כמו גם תוכנות אופיס, מחשב אמין שלא יתחמם יותר מדי, ובל ממשק נוח- משטח העבר והמקלדת. בנוסף, חשוב מאוד- מסך 15.6!! המחשב מיועד לבית ולא לטיולים למיניהם... לי אישית יש לנובו יקר יחסית שאני ממש מרוצה ממנו, אבל חיפשתי יותר בכיוון "דל" בגלל מוניטין אמין יותר. מפרט לדוגמא של "דל" שנתקלתי בו שממש מתאים ( אבל לא ממש במחיר... ): שם המוצר מחשב נייד DELL Inspiron 1545 T6400 X4500 תמונה מק"ט: 8895681 אחריות: 3 שנים *לנייד זה שירות VIP איסוף והחזרה מאתר הלקוח יצרן: DELL מעבד: Intel Core 2 Duo T6400 2.0Ghz זיכרון: 2048MB DDR2 800Mhz דיסק קשיח: 250…

• 1 תגובה
    • 824 צפיות
  13. Started by galbm2,

מצאתי הצעה למפרט הבא ב2000 שקל. מארז- מפואר הכולל 2 יציאות קידמיות500W+מייצב מתח לוח אם-INTEL G41-1800MHZ/DDR3/GIGABYTE/ASUS מעבד-Intel® Core™2 QUAD Q8300/2.53Ghz/1333Mhz זיכרון-kingston-4096MB DDR3-PC10666-1333MHZ כרטיס מסך-nVIDIA GeForce GT210-1024MB T.C/DVI דיסק קשיח-W.D/segate-500GB SATA כונן -DVDRW X24 S.ATA כ.רשת-10/100/1000LAN-Intel® 82566DC Gigabit Ethernet Controller כ.קול-Intel® High Definition AudioRealTek* ALC888S יציאות נוספות-FULL HD VIDEO+DVI+אנטי וירוס סט מולטימדיה-מקלדת אינטרנט+עכבר אופטי ארגונומי רציתי לשמוע דעה על המפרט ועל המחיר. בעיקרון המחשב מיועד למעט מאוד גיימינג ויותר לשימוש משרדי.

• 1 תגובה
    • 628 צפיות
  14. שלום, אני רוצה לקנות לוח אם + מעבד + זכרונות בתקציב של עד 2,000 ש"ח ייעוד המחשב: 1. נגינת סרטים ברזולוציה 720p ו- 1080p 2. עריכת סרטונים משפחתיים שצולמו ב- 720p באמצעות התוכנה sony vegas pro 3. שימושים כלליים: אינטרנט, מוזיקה, תוכנות אופיס מאוד אשמח לקבל המלצות תודה !

• 6 תגובות
    • 912 צפיות
  15. שלום לכולם.. אני שחף ואני חדש כאן בפורום ואני מתחיל עוד כחודש לימודי הנדסה ורוצה מחשב איכותי ומהיר שישמש אותי בצורה אמינה איכותית ובהשתדלות שללא תקלות (אפשר לייחל לכך...) וכאן אני צריך את עזרתכם כי פרט לאלקטרוניקה שבה אני עוסק אין לי כל מושג במחשוב על אף השמות של הרכיבים והצורך בתאימות שאמור להתקיים ביניהם על מנת להביא אותם להיות האיכותיים ביותר במחיר אפילו לא מופקע כמו ה"תקציב שלי". אז אשמח אם תוכלו לעזור לי ללמוד על מחשבים ורכיבים ועניין התאימות, פרט כמובן למדריכים שכאן הסבירו טוב מאוד אך קצת כבד לאחד שלא מכיר טוב מאוד את התחום המילים ששם קצת מסנוורות וסלחו לי על הבורות בתחום... בכל אופן הדרישות שלי הינם מחשב מהיר מאוד וחזק מכל בחינה שישמש אותי לעבודות תכנות, שרטוטים…

• 1 תגובה
    • 642 צפיות
  16. Started by king-bob,

לאחר הרבה זמן של בדיקות מצאתי את המחשב של אסוס UL20A כמחשב שמתאים מאוד לצרכים שלי כסטודנט (וגם העיצוב שלו מאוד הלהיב אותי). כמעט כל החנויות שמוכרות אותו בארץ במחיר סביר (ואולי גם במחיר לא סביר) כבר לא מחזיקות בו, גם אם רשום בזאפ או בגוגל שיש במלאי. יש מישהו שיכול לספר לי קצת, מעבר למה שרשום במדריך של האתר, על הזמנה מחו"ל? או יודע על מקום שעוד מוכר את המחשב במחיר של עד 3000 שקל? זה דגם שנמכר בארץ, כך שהאחריות הבינלאומית של אסוס אמורה לכסות אותו בלי הרבה בעיה, אבל יש הבדל במעבד בין הדגם שנמכר בארץ לדגם שנמכר בארה"ב. באמאזון המחיר שלו סביב ה-510$. האם כדאי להזמין לדעתכם? תודה

• 0 תגובות
    • 762 צפיות
  17. Started by swisaavi,

זה המפרט שלי: מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 לוח אם: GIGABYTE GA-EP45-DS3R כונן קשיח: Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB זיכרון: Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 1000Mhz CL 5-5-5-15 XP REDLINE כרטיס מסך: Club3D ATI Radeon HD4870 512MB PCIe מארז: COOLER MASTER 690 ספק כח: Enermax FMA 535W קרור למעבד: Nexus LXM-8200 המשחקים הכבדים לא פועלים לי ממש טוב ואני רוצה לשדרג איזשהו רכיב על מנת שהכל יעבוד חלק. חשבתי על המעבד או על הכרטיס מסך... אני לא בקי בשוק הרכיבים אז אין לי מושג במה להחליף. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 693 צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג רק במשהו קריטי שישנה את הביצועים בהרבה.. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? מולטימדיה (צפייה בסרטי HD, חיבור למסך LCD גדול וגלישה באינטרנט) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? רזולוציה של מסך lcd full hd. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?לא מיועד למשחקים * לאילו הגדרות גרפיות המפ…

• 1 תגובה
    • 661 צפיות
  19. Started by benmll,

מבוסס אינטל בבקשה..! . מה התקציב המקסימלי? - התקציב הוא 2000 עם חריגה עד 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לנצל בכיף. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - החריגה מפורטת. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - אינטרנט, משחקים בסגנון פרו אשר מיועדים לעבור למסך HD, לראות סרטים באיכות, ועבודות כלליות. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש - שימוש כל יום, כמעט כל היום. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? - 32אינץ'. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? - פרו ופיפא. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד -משחקי המחשב וצפייה בסרטים באיכות גבוהה. 3.…

• 2 תגובות
    • 566 צפיות
  20. Started by slipknot94,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל את התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: באופן תדיר ושייסחוב את Counter Strike 1.6 על מקסימום (לא צריך כל כך הרבה) * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?1280x1024 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?משחקי רשת כמו Counter Strike 1.6 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד…

• 4 תגובות
    • 873 צפיות
  21. Started by reg2006,

ה- acer במחיר 3500 ש"ח וזהו המפרט: http://www.dagesh.co.il/htmls/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93_ACER_ASPIRE_5740G.aspx?c0=15821&bsp=14795 לעומת HP במחיר 3950 ש"ח וזהו המפרט: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=2223 ביקרות של אנשים (בסוף הכתבה): http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1163391.html קראתי הרבה ביקורות על אנשים שהתאכזבו שקנו HP כי היה להם מלא תקלות חוזרות ונשנות (ראו בכתבה למטה) מה דעתכם? יגיב מי שמבין באמת.... תודה על עזרתכם!

22. Started by אני1,

שלום אני קונה את ה- vestro 3500 330m שמגיע עם 250 ג'יגה. האם יש טעם להגדיל ל- 320? (תוספת של 150 ש"ח) שאלה נוספת- הדגם של המחשב מגיע רק עם 3 שנים אחריות. האם יש טעם לשלם עוד 600 ש"ח בשביל לעלות ל- 350m ולהרחיב אחריות ל- 5 שנים? (העלייה בדגם לא משפרת את הביצועים). תודה.

• 4 תגובות
    • 746 צפיות
  23. Started by Salwaby,

אני מחפש מחשב נייד בעיקר לשימושי גלישה באינטרנט, ראיית סרטים/סדרות שיריץ משחקים סבבה, ובכלל שיהיה חזק וטוב .. התקציב שלי הוא בערך 5000 ש"ח , אין העדפות לחברה ספציפית. תודה רבה !

24. אהלן, אני מחפש מחשב אולטרה נייד כזה לאחי הקטן שזקוק לו לבית הספר. ממה שהסתכלתי המפרטים שלהם על הפנים, אז אני מחפש משהו עם 2 ג'יגה ראם (לא ייאמן שמתקינים על מחשבים כאלה ווינדוס 7, ועוד עם ג'יגה ראם יחיד) שיצליח להריץ וורד באופן סביר ממש (כי תקיעות ואיטיות של המחשב כשהוא צריך לשמש לסיכום שיעור לא באות בחשבון). עד כה בלטו לעיניי הX140 של LG וה1005P של ASUS, מישהו התנסה עם מישהו מהם? האם יש מישהו מהמחשבים האלה שיתאים למשימה או שמא צריך להשקיע הרבה יותר במחשב שאינו מבוסס ATOM? תודה מראש לעוזרים, יונתן

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Ike,

אני מתכנן לרכוש מחשב / שרת למשרד קטן בעל מספר משתמשים בודדים. מערכת ההפעלה תיהיה סרוור 2003 של מיקרוסופט. המליצו לי על המפרט הבא, אשמח לשמוע דעות: CPU I7 Core i7-950 3.06 8M 1333 1 MB I7 Smackover ATX/DDR3 1 MEMDDR3 1001)1GB DDR3 1333 CL9 Kingston 8 HD500 503)500GB 32MB SATA3 INTELLIPWR 2 MDSP TT-G210-512D2E 1 ENC1147 מארז 1147 1 PS ATX ספק כח 1 98000 תוספת לספק HEC 1 BRN SATA צורב SATA DVD 1

• 5 תגובות
    • 635 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.