עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מבקש המלצה למפרט מחשב עד 1600 / 1700 ש"ח. המפרט מיועד לעבודה משרדית בעיקר - לא למשחקים. בנוסף שיהיה אפשר להפעיל מדי פעם תוכנות כמו: AutoCAD, SolidWork ו Photoshop. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 923 צפיות
  2. אהלן אנשים, אני מחפש מחשב נייד. * מטרות המחשב: המחשב ישמש להתעסקות יום יומית (אינטרנט, סרטים או סדרות לעיתים נדירות וכו׳) * גודל המסך? עדיפות ל15.6 * משקל רצוי? עדיף שיהיה כמה שיותר קל, אני לא אסתובב איתו כל היום אבל שלא יהיה מעמסה יותר מידי (מניח שאזור ה2קילו זה מעולה) שגם לא יהיה עבה מידי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל 6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיהיה חיבורHD וחיבור לעכבר במידה ואני ארצה לחבר אותו למסך גדול * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מצידי שיהיה רק 8ג׳יגה של SSD רק לווינדוס, אני משתמש בהארדיסק חיצוני להכל שלא יכביד על המחשב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא מבין בזה כלכך, אם אני יכול לחבר מסך ועכבר פשוט, לא חושב שצריך * האם נדרשת אחריות בינלאו…

• 0 תגובות
    • 922 צפיות
  3. Started by Mira Bronfman,

היי, זה המפרט, בכמה אפשר למכור אותו? macbook pro 15' early 2011 processor: 2 GHz Intel Core i7 memory: 16 GB 1333 MHz DDR3 startup disk: samsung ssd 250gb second hard disc: toshiba hd 500 gb graphics: AMD Radeon HD 6490M 256 MB כונן הדיסקים של המחשב הוחלף בהארד דיסק נוסף, אז אין כונן דיסקים. הלוח הלוגי הוחלף ע״י אפל ממש לפני חודש בגלל תקלת הריקול של מחשבי 2011. חוץ מזה לא חווה בעיות חומרה. סה״כ במצב מצוין, ללא פגיעות פיזיות וכו׳.

• 0 תגובות
    • 922 צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש״ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש״ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD, Battlefield, Diablo, Dirt וכו׳.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ׳, 1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צ…

• 6 תגובות
    • 922 צפיות
  5. Started by desire,

AMD Athlon 2 X3 445 3.1Ghz 95W Triple Core AM3 Box Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3 Sapphire ATI Radeon 4890 1GB GDDR5 HDMI Vapor X + Bonus Games צורב LG GH22 SATA x 22 Black Cooler Master Elite 335 SeaSonic SS-500ET 500Watt 80Plus Bronze אשמח לדעת מה דעתכם והאם מומלץ להרחיב את הזיכרון, מדובר במחשב שמיועד לשימוש ממוצע (לא משחקים כבדים מדי). עריכה: העלות של המפרט כרגע היא 2550 ש"ח (RSM). לא נדרש OC, השקט של המפרט חשוב אבל לא קריטי. אני ממש לפני קניה, כדאי להחליף או לשדרג את אחד מהרכיבים? (עד 500 ש"ח תוספת).

• 7 תגובות
    • 922 צפיות
  6. היי, אני מחפשת מחשב נייד לצורכי לימודים (סטודנטית לפסיכולוגיה), בעיקר אופיס, אינטרנט ואולי סרטים.... מעדיפה מסך גדול על משקל נמוך. ראיתי מודעה בעיתון שיש בבאג מחשב של טושיבה Satellite L350-10B ב- 3996 ש"ח מצ"ב המפרט: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6470&perur=2&t=1&c=339 לפי מה שראיתי בזאפ, מחשבים עם מסך 17 אינץ' עולים הרבה יותר, ולכן זה דיי תמוה.... האם אתם ממליצים על הטושיבה? או שיש המלצות למחשבים נוספים? ואגב, איך השרות לקוחות של טושיבה בארץ? אשמח לתשובה... הדס

• 9 תגובות
    • 922 צפיות
  7. החלטתי לקנות נייד בהשקעה מקסימלית של 5000 שקל. אחרי חיפושים נרחבים החלטתי שהנייד HP Pavilion dv6-2130ej מתאים פחות או יותר לצרכים שלי שהם תיכנות (visual studio 2010, eclipse) וגם משחקים. אבל לא הבנתי עד עכשיו אם הנייד הזה יסחוב משחקים בצורה סבירה (ממש לא חייב להיות על מקסימום) או שהמשחקים פשוט לא ירוצו. אני אשמח אם מישהו יכול לומר מנסיון אם הנייד הזה הוא סביר (או יותר מזה) למשחקים או שהוא טוב רק לשימושי עבודה. דבר נוסף, במידה ואני מוריד את הדרישה של משחקים מהנייד, על איזה נייד אתם ממליצים מבחינת עבודה (תיכנות בעיקר) בתקציב של עד 5000 שקל (כשאני מעדיף שזה יהיה 4000 שקל)? קישור לפרטים על הנייד HP Pavilion dv6-2130ej שאני שוקל לקנות: http://www.thecomputers.co.il/laptops/lap…

• 1 תגובה
    • 922 צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך במידת האפשר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש''ח חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עם דרישות גרפיקה גבוהה, תכנות כבד (קומפילציה וכו') אמולטורים של אפליקציות, מכונות וירטואליות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). android studio, photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב אין לי דוגמא ספציפית, אבל שיוכל להריץ את המשחקי…

• 1 תגובה
    • 922 צפיות
  9. זקוק למחשב עבור המטפלת של סבתא שלי, כדי שתוכל להתקשר הביתה. המחשב הישן (7 שנים), איטי, לא מסכים להריץ כרום ורועש מדי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר, אבל שיהיה אמין ל 7 שנים לפחות. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב ? גלישה באינטרנט, סקייפ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? יש ציוד קיים (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך ורמקולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7.מערכת הפעלה או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 7 והרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחש…

• 2 תגובות
    • 922 צפיות
  10. Started by Tom Snir,

שלום, מעוניין לקנות מחשב לרופאה שישמש בעיקר לעבודתה. פרטים נוספים בשאלון למטה, תודה מראש לכל מי שיעזור: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב 3000, חריגה עד 500 נוספים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - הרבה MICROSOFT OFFICE, קריאת מאמרים, כתיבת דוחות וכו'. לפעמים גם ניתוח תמונות (MRI וכו') אז אם אפשר מסך איכותי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט…

• 1 תגובה
    • 922 צפיות
  11. Started by emilio07,

שלום לכולם, אבקש את עזרתכם בבניית מפרט מחשב עד 4000 ש"ח עם כרטיס מסך איכותי, מחשב שקט ומארז יפה (סגנון הסופרנו). יש לציין כי המחשב לא מיועד רק למשחקים, אבל בהחלט ארצה להריץ משחקים בפרטים גבוהים לפחות בשנה הראשונה. יש לי בעיות בבחירה של לוח אם, מאחר והבנתי שה P35 - DS3L כבר ישן, אז מה התחלופה שלו? האם יש צורך ב 4 ג'יגה זיכרון, או שזה משהו שאפשר להוסיף לו עוד איזה חצי שנה שנה ולא יקרה שום דבר. יש לציין כי אני מעוניין גם לקנות מסך 22 אינצ'. אם על הדרך יש איזה מסך מומלץ, אז אשמח לשמוע (אני יודע שקיים פורום נפרד). תודה מראש לעונים.

• 11 תגובות
    • 922 צפיות
  12. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5K אולי חריגה קטנה 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית ואדריכלות Autocad+Scatchup 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5 מתוך 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא, מה שנכון עבור הייעוד של המחשב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין…

• 9 תגובות
    • 922 צפיות
  13. שלום, אשמח לקבל עזרה עם מפרט מחשב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר אז לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים/סדרות/מידי פעם משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר משחקי ספורט. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…

• 4 תגובות
    • 922 צפיות
  14. Started by אוורסט,

שלום ! אני מעוניין לרכוש מחשב נייד. ברצוני לרכוש את Dell Vostro V131 מה דעתכם? http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-v131-231.htm תודה

• 5 תגובות
    • 922 צפיות
  15. Started by Naor_S,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא פוסל את האפשרות לחסוך, אבל אפשרי לנצל גם את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח גג ! 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? למוזיקה בעיקרון - בגלל זה חשוב לי פה ש"ניגע" בכל הקטע של הכרטיסי קול וכו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא כל כך הבנתי את השאלה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב לא מיועד לגיימינג בעיקר ! -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו ה…

16. יש לי מחשב HP 1618 כחצי שנה בסה"כ מאד מרוצה ממנו , מהמקלדת מהמסך הגודל וכו ' יש לו מעבד T1300 (סולו קור) ו 512 זכרון (533) כרטיס מסך משולב (אינטל 950) אני משתמש בו כמעט אך ורק לצרכים משרדיים מסמכים, אינטרנט וכו' התחושה שיש הרבה חלונות פתוחים הוא לא מהיר מאד האם שדרוג הזכרון ל1 מגה ישפר פלאים את הביצועים , האם שווה להשקיע 400 ש"ח , אני אחוז בהבדל או שמה אני סתם מחפש בעיות בכח ? תודה על דעתכם ! (אגב בבית למחשב הנייח הוספתי 512 ואני לא מרגיש ממש הבדל - טוענים שבנייחים יש יותר הבדל )

• 7 תגובות
    • 922 צפיות
  17. היי, אחרי התלבטויות רבות בחרתי לעצמי את המפרט בערך ורציתי לקבל מכם אישור... (תמונה מצורפת) אני צריך מחשב טוב למשחקים, בלי ציוד היקפי, בלי מסך ובלי צורב, שישמש אותי נאמנות. אני לא מתכנן לעשות OC (אולי טיפה אבל לא משהו רציני) אני לא בטוח עד כמה אני אהיה מרוצה מה-6600GT, במשחקים של היום הוא מוציא תוצאות יפות אבל אני פוחד שהוא יהפוך למיותר די מהר. לצערי אני לא יכול להרשות לעצמי לקנות את ה x800xl, כי הוא דורש גם ספק כוח יותר טוב ואז המחיר כבר מגיע ל6.4 (כלומר, תוספת של בערך 2000 שקל, ואני מאמין שזה לא שווה את התוספת) אשמח לקבל הערות בנוגע למפרט וגם מה לעשות עם העודף עריכה: רציתי גם לשאול האם כדאי לחכות לליבת ה Venice... [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 922 צפיות
  18. Started by Guarding angel,

איך עושים זאת? הכרטיס מסוג GF8400GS 128MB

• 4 תגובות
    • 922 צפיות
  19. Started by gabriel6,

שלום, אשתי מעוניינת לקנות לי מחשב נייד חדש (עיקר השימוש הקלדת שיעורים - יש לי עוד 2 נייחים לשימושים אחרים) אני רוצה ליצור קשר עם מישהו שכבר קנה אותו שיכול לספר לי דעה אישית ולא משוחדת (קראתי לא מעט REVIEWS אבל אין כמו דעה של החברים באתר) כל טוב, גבריאל

20. Started by Yuval Lugasi,

מחפשת מחשב נייד בתקציב של עד 2000 שקלים (קונה מאילת) צריכה שיענה על דרישה של כלי וורד בסיסיים (מצגות וכן הלאה) שיהיה לו זכרון טוב שיכיל הרבה מצגות וכו שירוץ טוב ואם ניתן למצוא בסכום גם מחשב שעונה על דרישות פיתוח אפליקציות וכו' אשמח לעזרה!

• 1 תגובה
    • 922 צפיות
  21. שלום, אז ככה, קרובי משפחה ביקשו מחשב לילד בן 10 - בעיקרון אני חושב שהשימוש יהיה לאינטרנט וה"שוטרים" של הילדים הקטנים. לכן לדעתי הכרטיס המובנה 6100 אמור להספיק. הרכבתי מ KSP - אך לא הצלחתי להגיע למחיר כזה נמוך, למחשב בינוני, חשבתי אולי אתם תוכלו לעזור לי, אני חרגתי והגעתי ל: 1670 ש"ח שזה הרבה... אולי אתם תוכלו לתקן \ להוסיף משהו? תודה רבה מראש

• 6 תגובות
    • 922 צפיות
  22. Started by amir_xxx,

היי שלום תראו, יש לי מחשב נייד מדגם Dell Studio 1537 עם כרטיס מסך מדגם ati mobility redeon hd 3450 הבנתי שבעיקרון זה 3450 עם OC או משהו.. אבל בכל זאת לא מצאתי דרייברים להורדה באתר של ATI. יש אומנם באתר של DELL אבל אלו דרייברים סטנדרטים של ATI לכרטיסי מסך שלהם לניידים וישנים מאד. אם אתקין דרייברים של כרטיס מסך רגיל מן הדגם החדש ביותר הכל יפעל כמו שצריך? אני לא רוצה לעשות החלטות שגויות כי רק היום פרמטתי... יש לי מערכת הפעלה Win Vista 32bit eng sp2 אשמח לעזרה בנושא... תודה רבה...

• 1 תגובה
    • 922 צפיות
  23. שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בהצעה למפרט למחשב נייח + מסך 4K. אפשר להציע מפרט ללא מסך. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ללא מסך - 3500 שקל עם מסך - 5000 שקל יש אפשרות לחריגה מסוימת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימוש יהיה בעיקר משרדי אבל אני צריך תמיכה בניגון של סרטי 4K HDR. בנוסף, הוא ישמש למשחקים כמו Fifa, NBA 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת, עכבר ורמקולים - לא מסך - כן 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא …

24. אשמח לקבל כאן עזרה בבניית מפרט מחשב לשימוש ביתי 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג אלא אם ההבדל יהיה משמעותי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 88% גלישה, אופיס ותכנות, 10% סרטים, 2% משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. oblivion, titan quest , skyrim, dragon age ואולי גם fifa. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כעת …

25. Started by golanc,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב amd64 , וצריך עזרה בנקודות הבאות - לוח אם - המוכר המליץ על ASUS - A8N-E , כאן בפורום מעבדים ולוחות המליצו על NF4U של gugabyte , אבל גם להעביר את השאלה לכאן ... אני רוצה לוח אמין, עם מספיק תושבות , בעל תאימות קדימה כמה שיותר (ולכן socket 939, אלא אם תמליצו אחרת). OC לא כל כך מעניין , אבל רעש כן - כמה שיותר שקט ... המחשב הוא לחדר השינה ... מעבד - כאמור amd 64 3000 (לא נראה לי שיש צורך בחזק יותר) זיכרון - האם dual channel או ddr רגיל ? ומאיזו חברה ? כרטיס מסך - כבר שאלתי בפורום כרטיסים, והמליצו על ה 6600 , שדי נראה לי ... ספק - שוב - כמה שיותר שקט ... מארז - נוח לפתיחה ולהחלפת חלקים, בעל חיבורי usb מקדימה שאר החלקים קיימים ממחשב קודם המחשב לא מש…

• 11 תגובות
    • 922 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.