עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ben389,

שלום, סבא שלי צריך מחשב חדש. הדרישות מהמחשב הם שיהיה שקט, עם מארז קטן ולהריץ WIN 7 דפדפן, אופיס וסקייפ. אני לא סגור על קונפיגוריציה. כרגע אני מתלבט בין מערכת מבוססת אחד האטומים החזקים ואז גם אפשר לשים דיסק SSD קטן (אינטל 40GB) או ללכת על משהו יותר חזק כמו I3. אני נוטה חזק לכיוון האטום כי זה גם יוצא יותר זול וגם אפשר בקלות יחסית לבנות מערכת FAN-LESS. השאלה הגדולה עם הוא יתמודד עם העבודה היומיומית והוא לא יחנק מהר. כבר יש בחנויות את ה D525 או שהכי חזק שאפשר לקנות זה D510? מפרט שחשבתי עליו זה: לוח + אטום 2GB זיכרון מארז antec isk300-150 בגלל הספק הפאסיבי דיסק אינטל X25-v ואיזה כונן אופטי דק. לגבי הI3 עדיין לא חשבתי על משהו ספציפי אבל ברור לי שאני אצטרך להתפשר בהרדיסק ובמאר…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by jons,

שלום לכולם וחג שמח אחרי הרבה מחשבה הרכבתי את המפרט הבא: מעבד INTEL I5 – 760 TRAY מחיר – 950 ש"ח לוח אם ‏P7H55D-M EVO s1156 ASUS מחיר 680 ₪ זיכרון KINGSTON 2GB 1333MHZ מחיר-260₪ כפול 2 סה"כ 520 ש"ח הארד דיסק WESTERN DIGITAL CAVIAR BLACK 1000GB 64MB מחיר – 435 ₪ צורב DVD DVD LG GH221S30 מחיר 110 ₪ קירור למעבד ARTIC FREEZER XTREME REV2.0 1336/1156 מחיר – 195 ₪ מארז 215 ₪ - COMPUCASE 6AG1 מאוור שני למארז ARTIC FAN 12AF2025 מחיר 45 ₪ ספק כוח 350 ₪ - SEASONIC S12II BRONZE 520W סה"כ מחיר סופי - 3500 ש"ח המחשב מיועד בעיקר לאינטרנט סרטים גם באיכות HD והמטרה הייתה להרכיב מערכת איכותית שתעבוד בצורה אמינה לאורך זמן. נכון שמדובר במעבד חזק מידי למטרות כאלה אבל מאחר ובמחשבה שלי מע…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by guyw,

היי, יש לי משחב Lenovo Thinkpad X61s כבר 3 שנים. הסוללה שלו בקושי מחזיקה שעה וחצי (במקור החזיקה כ 5 שעות). מחירי הסוללה מקורית של IBM ממש גבוהים לעומת הסוללות החליפיות. מה דעתכם על סוללה חליפית? האם ישנן חנויות \ חברות דרכן כדאי או מומלץ לרכוש סוללות כאלה? מה הסכנות בסוללה חליפית? איך אני יודע, אם אחליט לקנות סוללה כזו, שהיא איכותית ולא תתפוצץ, תעלה באש או תהרוס את המחשב? תודה מראש, גיא

• 0 תגובות
    • 734 צפיות
  4. שלום לכם, אני צריך מפרט למשחקים בינוניים שישוחקו על מסך19' בשביל בן דוד שלי בן ה7 אז לא צריך משהו מפציץ אבל שיהיה משהו סביר. תודה, אריאל

• 4 תגובות
    • 948 צפיות
  5. Started by kresa3333,

היי ברצוני להרכיב מחשב + מסך + רמקולים + סי די רום בתקציב כולל של 5000 ש"ח מעדיף לחסוך קצת במקום לחרוג מהתקציב (אלא אם כן החריגה שווה את זה) המחשב מיועד בעיקר למשחקים (כבדים וקלים). עדיף שיהיה שקט ושיכלול את הרכבת המחשב בחנות. *כמו כן רציתי לשאול לגביי כרטיס מסך : GeForce GTX460 1GB מה ההבדל בין GainWard ל LeadTek מבחינת משחקים? (אם יש הבדל כזה)

• 1 תגובה
    • 732 צפיות
  6. שלום לכולם, לפני שנה רכשתי לאפטופ HP Pavilion dv3-2150ej של 14 אינץ' מ-KSP. מערכת ההפעלה היא VISTA. בחצי השנה האחרונה (לפחות) החלה בעיית חום רצינית עם הלאפטופ. בכל אחד מהמקרים הבאים, הלאפטופ מתחמם (באזור פתח האוורור והאזורים הסמוכים לו) לרמות קיצוניות, ולעיתים מתחיל לקרטע עד שהואמכבה אוטומטית את המסך למצב שצריך לעשות RESTART: 1. שימוש בהרבה מאוד תוכנות כבדות במקביל. 2. צפיה של יותר מ-20 דקות לערך בקטעי וידאו - ככל שהוידאו איכותי יותר, הלאפטופ מתחמם מהר יותר. עם דברים באיכות BLU RAY הוא בקושי מתמודד. 3. משחק כבד (דוגמת STARCRAFT 2). הדבר הביא אותי לפיתרון העצוב של הצבת מאורר קטן בסמוך לפתח האוורור של הלאפטופ, מה שפותר את הבעיה כל עוד המאוורר בסביבה. עם זאת, זה פאקינג לאפטו…

• 0 תגובות
    • 626 צפיות
  7. אהלן, אני מחפשת הצעות למפרט בשביל אבא. התקציב הוא כ-4000 ש"ח לא כי לא ניתן להוציא יותר אלא כי אני משערת ש-4000 ש"ח צריכים להספיק לצרכים כאן. ניתן בהחלט לחרוג קצת למעלה אם יש סיבה. התקציב לא צריך לכלול ציוד היקפי כלשהו. השימושים יהיו עבודות משרדיות סטנדרטיות ומשחקים. מדובר בעיקר במשחקי First Person Shooter מסגנון Call of Duty ו-Medal of honor לדורותיהם. קחו בחשבון התאמה לכל גרסא נוכחית או צפויה בקרוב של הז'אנר. אבא איש די צנוע, הוא משחק על מסך של 22" ברזולוציה של לא יותר מ-1600X900. אני לא צופה שהוא ירצה להחליף את המסך בקרוב או להעלות את הרזולוציה. אני כן רוצה שהוא יוכל לשחק בהגדרות גבוהות. אין חשיבות גדולה לשקט של המחשב ולא מתוכנן שום OC. אין צורך במערכת הפעלה. ככל …

• 4 תגובות
    • 843 צפיות
  8. התקציב המקסימאלי עומד על כ 3000 שקלים עם אפשרות לחריגה של עד 500 שקלים. המחשב יחובר ל 32'' לצורך צפיה ב HD ובמקביל יחובר ל 22'' ברוז' מקסימלית של 1920X1080. חשוב שיוכל להתמודד עם כמה משימות במקביל ללא קרטועים, למשל: הרצת סרט HD ב32 בזמן משחק על הגדרות בינוניות על המסך השני. כמו כן אשמח להמלצה על כרטיס טלויזיה לצורך חיבור לממיר של HOT (לצפיה והקלטה של שידורים - בשלב זה באיכות SD). (כמוהן שהמעבד צריך להיות חזק מספיק בשביל להקליט שידורים ולהמיר סרט אחר ללא קרטועים או קפיצות. אני אשחק במשחקים, אך אין צורך בכרטיס מסך מפלצתי, אני מוכן להתפשר על הגדרות בינונית במשחקים. המשחקים שאשחק בהם - GTA IV, just cause 2 ועוד בסגנון. כמו כן אני מתכנן להריץ מכונות וירטואליות לצורך חוב…

• 9 תגובות
    • 879 צפיות
  9. שלום לכולם, הייתי שמח שתתנו הערות והארות על המפרט שבניתי. המחשב הולך לשמש בעיקר לאינטרנט וצפיה בסרטים HD אבל גם שיהי מספיק טוב למשחקים, הוא יהיה מחובר ל2 מסכים בהמשך. אני רוצה שהוא יהיה שקט יחסית (המארז, ספק וקירור - אני לא באמת מבין בהם, אבל אני אשמח שהמארז יראה טוב ) חשוב לי שיהיה מבוסס על מעבד אינטל העדפה ל i5. ועד כמה כדאי ומשתלם מהירות זיכרון 1600 לעומת 1333 המפרט (חסר בו רמקולים ) - מעבד Intel Core i5-760 Tray ₪949 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5-760ay לוח אם Gigabyte GA-P55A-UD3 ₪700 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950202 כונן קשיח Westren Digital WD10EARS 3.5" 1000GB SATA2 64MB ₪361 כמות: 1 http://www.skypc.co.…

• 1 תגובה
    • 557 צפיות
  10. אהלן, קראתי את מדריך הייבוא מחשב נייד מארהב אבל אין לי מושג איזה דגם לבחור. אני רוצה מחשב שיהיה נוח לשימוש, שתהיה תצוגה יפה וברורה, לא נחוצים ביצועים מטורפים. שימוש משרדי כמו אופיס ואינטרנט. כמובן שעדיף שתהיה אחריות בארץ. הנה לינק לדגם שבחרתי באתר שממנו דוד שלי מתכוון לקנות דרכו: http://www.futureshop.ca/en-CA/product/hewlett-packard-hp-15-6-intel-core-i3-350m-laptop-dv6-3034ca-future-shop-exclusive-dv6-3034ca/10146269.aspx?path=661f40c2b0d685d9cbfdd79346ac2f87en02 מה אתם אומרים?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. אני כניראה טס לגרמניה לתקופה ארוכה, וכניראה שאני ירכוש מחשב נייד בשביל לשמור על קשר עם הארץ. אני צריך שהמחשב יריץ תוכנות בסיסיות, ואינטרנט,אופיס, ופוטושופ. יהיה נחמד אם הוא גם יריץ משחקים בסגנון dragon age,SC2. מבחינת משקל שלא ישקול יותר מ3 קילו, ומסך 14 אינצ' ~, זמן סוללה 4 שעות עדיף ליותר. יש חייה כזאת?האם בגרמניה המחירים זולים יותר מאשר בארץ?

• 0 תגובות
    • 662 צפיות
  12. אני מחפש לקנות מחשב HTPC לסלון בחודש הקרוב בערך. ואני מתלבט בין להרכיב מפרט בעצמי ולקנות פשוט את החלקים או ללכת על מחשב ייעודי. המחשב היעודי שהכי קסם לי ביינתים זה: ASUS Eee Box EB1501P הוא עולה ב newegg 520$ ויהיה לי איך להביא אותו משם. הנה לינק לאתר שלהם: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16883220050 יש לי היום את ה Eee 1005ha וטפו טפו טפו אין על האמינות שלו. אני מאמין שבמחיר שלו אני אצליח לקנות מחשב יותר חזק השאלה אם כדאי לי ? ומה אני מפסיד מכך שאני לוקח את המחשב הזה ? תודה

• 6 תגובות
    • 969 צפיות
  13. מחפש מחשב למשחקים. אני לא שחקן כבד כיום אני לא משחק בכלל אבל רוצה להתחיל צריך עזרה לבחור מחשב בין המפרטים הבאים: Alienware M11x R2 •Alienware M11x R2 Laptop •Processor: Intel Core i5-520UM (3M Cache, 1.866 GHz Max Turbo Frequency) •Genuine Windows 7 Home Premium •250 GB SATA Hard Drive (7200 RPM) •4 GB DDR3 SDRAM 1333MHz (2 DIMMs) •1 GB NVIDIA GeForce GT 335 M המפרט הזה עולה 200$ יותר מהקודם Studio 17 - 1747 •Studio 17 - 1747 Laptop •Processor: Intel Core i7-720QM Quad Core Processor 1.6GHz (2.8GHz Turbo Mode, 6MB Cache) •Genuine Windows 7 Home Premium •500 GB SATA Hard Drive (7200 RPM) •500 GB SATA Hard Drive (7200 RPM) 2nd Drive •8 GB Dual Channel…

• 2 תגובות
    • 664 צפיות
  14. היי קניתי אתמול נייד HP , היום פירמטטי את המחשב עם מערכת הפעלה שלי , לצערי אין זיהויי לכרטיס רשת +כרטיס מסך (ATI5650) , ניסתי מבוט להחזיר את הRECOVERY של היצרן , אין לי אפשרות כזו יותר, זה ניכנס ישר למערכת הפעלה שלי , האם בKSP הם יעזרו לי להציל את זה ?, מבקש את עזרתכם בבקשה. רוני

• 5 תגובות
    • 822 צפיות
  15. Started by ozbar1,

ברשותי מחשב נייד של hp ובו מותקנת מערכת הפעלה מסוג ויסטה יש לי את האפשרות לעשות דיסק ריקוברי וע"י כך לפי הבנתי לעשות מעין פירמוט ולהחזיר את המחשב ליום הראשון כפי שקיבלתי אותו. השאלה שלי היא בהנחה שאני מתקין ווינדוס 7 במקום הויסטה האם לאחר מכן עדיין אני יכול להשתמש בדיסק הריקוברי ולהחזיר את המחשב לויסטה המקורי שסופק לי עם המחשב? או שברגע שפירמטי למערכת הפעלה אחרת האופצייה הזאת כבר בלתי אפשרית.

• 15 תגובות
    • 3.8k צפיות
  16. Started by DorZki,

שלום, יש בבעלותי מחשב נייד Dell Studio 1555 והייתי מעוניין לדעת איך אני יכול לשדרג לו את הכרטיס מסך, בעיקרון ניתן לקנות את המחשב מ-Dell או עם Intel 4500 GMA או עם כרטיס מסך של Readon. בזמנו (לפני חצי שנה), לא הייתי בטוח שאני אצטרך את הכרטיס מסך Readon ועכשיו מסתבר שאני כן צריך אותו, רציתי לדעת איך אני יכול לשדרג את הכרטיס מסך, אולי מישהו כאן יודע כמה זה אמור לעלות? איפה אני יכול לבצע דבר כזה? וכל מידע נוסף יתקבל בשמחה D: תודה רבה מראש ושבת שלום

• 3 תגובות
    • 846 צפיות
  17. כמו שכתבתי בכותרת, אני מחפש מחשב נייד שיריץ לי משחקים ברמה של fifa 2011 לא ממש כבדים.. שיתאפשר לי לחבר אותו למסך 32 אינץ' ואוכל לראות סרטים במסך המשקל לא חשוב לי, גם לא זמן הסוללה תקציב עד 5 אלף אשמח אם תתנו הצעות והמלצות

• 0 תגובות
    • 579 צפיות
  18. Started by ymds,

שלום לכולם, אני ממש ממש מתקשה להחליט איזה מחשב לקנות. הדרישות: קל - עד 2 ק"ג-(עדיפות לפחות) מסך מאט Anti glare - רצוי מאוד!!! (באין ברירה אתפשר על Gloss ואקנה מדבקה נגד השתקפויות...) 11.6-13.3" יכול לסחוב flash ו-Visual studio. רצוי ומומלץ שיימכר ללא מערכת הפעלה כדי להוזיל עלויות. תקציב- עדיפות לעד 3500 ש"ח. אהיה מוכנה לקנות ב-5000 אם המחשב יהיה שווה את זה. זמן סוללה ממושך יחסית (3-4 שעות ומעלה יהיה נחמד). רזולוציה של 1366*768 היא בהחלט יתרון בהתחלה חשבתי על ה-Vostro 3300 של Dell אך משיטוט בפורום נוכחתי שהוא לא מומלץ. האם יש דגמים מומלצים שמתאימים לתיאור הנ"ל? אודה מאוד לעזרתכם.. ממה שחקרתי הדגמים המובילים לקנייה הם: Acer Aspire Timeline X AS3820T-5246 ‎Lenovo IdeaPad Z3…

• 12 תגובות
    • 3.2k צפיות
  19. Started by ProVoker,

קניתם מחשב חדש? -אם כך מזל טוב. המחשב שלכם ישן מדי ואתם לא חושבים שיהיו קונים ואתם רוצים לזרוק אותו לפח, בבקשה אל תעשו זאת. מגיע למחשב שלכם יותר מזה. אם אתם גרים באזור חיפה והקריות אני מוכן לאסוף כל רכיב מחשוב ישן שעדיין פועל למען פרוייקט אישי והרכבת מעבדה. אני אשמח לקבל כל ציוד שאינכם חפצים בו יותר, איני יכול להציע תמורה כספית, אך אני מבטיח לכם שהמחשב שלכם יקבל יחס הגון וחיים חדשים אצלי בבית. אנא צרו איתי קשר

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. אהלן. אני השוק של המחשבי 11.6 לפחות בארץ הוא לא רחב אז הדרישות שלי הם כאלה. סביבות 2000 ש"ח אבל תציעו משהוא יקר טיפה אבל לא מידי מעבד שהוא לא מסידרת הZ ראיתי כמה דגמים מעניינים Acer Aspire one 752-מישהוא מוכן לומר לי היכן הוא נמכר בארץ כיום? ואני מדבר על הגירסה שלו שעולה 2000ש"ח עם HDMI. Samsung n510-הגירסה שעולה 2000ש"ח באה משום מה עם N270. lenovo s12-גודל אידיאלי אבל טיפה גדול וזה מה שמונע ממנו להיות נגיש. גם עם N270 לפחות בגרסה בלי HDMI עכשיו סוגיה שמטרידה אותי. n270-מעבד שככל הידוע לי עובד רק בx86 והמערכות הפעלה הבאות של MS היום X64 בלבד. עכשיו לשאלה הזאת האם ניראלה לכם שX86 העתיק עוד ישרוד או עדיף את את האיסר עם מעבד סלרון ULV?. ודרך אגב אני ראיתי סקירה של האיסר ובא…

• 0 תגובות
    • 642 צפיות
  21. סוללה חליפית למחשב, הסוללה עכשיו מספיקה לי בלחץ לשעה אני רוצה סוללה חזקה למחשב המלצות??

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. שלום ברצוני לקנות שני מחשבים, האחד לאחותי בסביבות ה3000 עדיף כמה שפחות.. והשני בשבילי.. המחשב הראשון הזול הוא למטרה של ישומי אופיס אינטרנט ועבודה משרדית , השימוש של המחשב היקר יותר הוא כל למטרת משחקים ושימוש כולל. יש לי בנתיים כמה מחשבים שאני חושב ללכת עליהם: הזול: Fujitsu Lifebook AH530-4 עם תוספת של 2 גיגה, כללי 4 גיגה . משהו בסביבות ה2800 דיי סגור עליו. איך הוא ? שמעתי שהוא מומלץ. יש הצעות אחרות? היקר: Toshiba Satellite L655-121 http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKL655121 הוא עולה 4000 , ויש לו מפרט מעולה עם i5 450 או מפרט זהה , רק עם i7 של acer ב5000 Acer Aspire 5740G-624G http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspjerusalems האסר ניראה יותר טוב השאלה אם ש…

23. שלום הפין של כניסת החשמל במחשב נייד acer aspire 9302 נשבר. שאלתי: האם צריך להחליף בדגם זה את כל לוח האם או שאפשר לקנות את החלק השבור (עם התושבת שלו) אם הוא מתחבר ללוח האם בכבל. עלויות משוערות ? מקומות לרכישה / תיקון ? אודה על כל עזרה.

• 0 תגובות
    • 703 צפיות
  24. 1. 5500-5000 לא לנסות לחסוך פשוט לתת העדפה לרכיב חשוב יותר לרכיב חשוב פחות 2. שימושים עיקריים : משחקים עדכניים צפייה בHD שמיעת מוזיקה ואינטרנט, קיובייס לא כולל מסך, המסך הקיים SYNCMASTER T260HD רזולוציה טבעית 1920X1280 3.לא 4.לא 6. 7 7. לא מתכנן אוברקלוקינג בעתיד הקרוב אבל אשמח שתשאר האופציה לעשות 8.ללא מערכת וללא הרכבה 9.אין חנות ספציפית 10.תמיכה בUSB3 , כרטיס מסך חזק (חשבתי על GTX460) 11.הוספת כרטיס סאונד 12.כן הערות : מבין שהרבה טוענים שCORE I7 הוא מיותר ומבזבז הרבה כסף אבל בכל זאת אבקש לכלול CORE I7 930 במפרט תודה מראש לכל העוזרים

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by matizami,

איפה אפשר לקנות כבל חשמל למחשב אסוס שנקנה בארה"ב? אני מעדיף כבל על פני מתאם.

• 2 תגובות
    • 932 צפיות

דיונים חדשים בפורומים