ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
שלום אנשים, סוף סוף אני בשל לרכוש מחשב ובעקבות שינוי במקום עבודה נפרד מהלפטופ הישן והחלש שלי. התקציב הוא בסביבות 4500 ש"ח עם חריגה קלה לכל כיוון. הייעוד הוא בעיקר סרטים, אינטרנט - אני חושד שאני אחטא במשחקים פה ושם אבל לא משחקי פעולה גוף-שלישי. אולי HEROES או CIV IV או דומייהם. מעוניין ללמוד עריכת מוזיקה אז קחו את זה בחשבון כי אני ארצה להריץ תוכנות די כבדות בתחום הזה. ציוד היקפי - אין צורך במסך כרגע. אם נכנס בתקציב אני אשמח לעכבר אלחוטי משובח - המקלדת יכולה להישאר חוטית. שוב בגדר אופציה בלבד. אין שום חברה מועדפת עלי. אני מאוד אשמח עם המחשב יהיה שקט ומוכן לחרוג בשביל זה מהתקציב. הצעות למארז איכותי וקירור ל-CPU יתקבלו בברכה. מבחינת גודל הדיסק אין טעם לקחת דיסק גדול מאוד כי …
-
- 10 תגובות
- 963 צפיות
-
-
אהלן, יש לי בעייה שאני לא יודע איך לפתור אותה: מחשב נייד מדגם LG X130 שעובד בסדר, אבל ברגע שמנתקים אותו מטעינה (חיבור למקור חשמל) הבהירות יורדת אוטומטית מבהירה לנמוכה מאוד.. חיפשתי באפשרויות של חסכון בחשמל למצוא את השינוי בבהירות וגם במאפיינים של המסך ועוד אבל שום דבר לא צלח (גם לא בתוכנה של LG) מישהו יכול לעזור כאן ומכיר את הבעייה? תודה
-
- 4 תגובות
- 963 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? 3000(לא כולל מסך) האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ,visual studio,OFFICE,MATLAB,SPICE ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? רצוי גם לHEROES 6 אם חורג מהתקציב אפשר להתפשר על STARCRAFT 2 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני מניח שבין בינוני לגבוה 3…
-
- 9 תגובות
- 963 צפיות
-
-
המפרט הבא: amd athlon xp 2600+ thermaltake volcano +12 gigabyte ga-7n400 pro2 geil 512 dual-ddr cas 2.5-6-3-3-3 400 mhz ati radeon 9600xt 256 mb thermaltake giant 3 vga cooler audigy 2 platinum 6.1 creative inspire 6.1 6600 speakers lg cd-rw x40 lg dvd x16 lg dvd-ram x16 wd 80 gb hard disk 8 mb cache logitech quickcam samsung syncmaster 753dfx 17" monitor microsoft sidewinder gamepad microsoft force feedback wheel מה דעתם על המפרט הנ"ל? וכמה הוא שווה?
-
- 1 תגובה
- 963 צפיות
-
-
אני מבקש הסבר על ההבדלים בין מוצרים האחסון הפנימיים שאפשר לחבר למחשב /ssd/hdd/m.2 /sata/pice3 אם פיספיתי עוד סוגים תוסיפו להסבר ומתי נכנס pcie4 ? ואיך צריך להראות מחשב נייח חדש מבחינת סוגי הכוננים? איפה יושבת המערכת ההפעלה? איפה שאר התוכנות? איפה הקבצים והתמונות והסרטים?
-
- 1 תגובה
- 963 צפיות
-
-
ואו, הרבה זמן לא הייתי פה מה אתם אומרים ? מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 מדוד שעובד באינטל, יש להם תוכנית מוזלת לעובדים. לוח אם 643 ש"ח: ALBATRON NF 650i ULTRA זכרון 475 ש"ח: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT כרטיס מסך 1578 ש"ח: ALBATRON PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 - DX10 - RETAIL דיסק קשיח 436 ש"ח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS כריס קול 124 ש"ח: CREATIVE SB LIVE 5.1 דיוידי 165 ש"ח: LG DVDRW GSA-H44N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ספק 430 ש"ח: HEC ACE 580 מסך 2268 ש"ח: DELL LCD 20´ 2007WFP ULTRASHARP FLAT PANEL MONITOR רמקולים 452 ש"ח: ALTEC-LANSING 2.1 VS4121 מה אתם חושבים ? 7500 ש"ח הכל.
-
- 11 תגובות
- 963 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך (מאיפה?? ) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודות ואינטרנט לילד בן 12 + משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גם -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפ"א וכד' אולי קצת משחקי שוטינג(אני לא בקיא בהיצע) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא רלוונטי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שי…
-
- 5 תגובות
- 963 צפיות
-
-
האם הם מחשבים טובים ? מישהו ניסה אותם ? יש המלצות עליהם ? כי אני רואה שהם ממש משתלמים במחיר הרי למבינים בינינו לא תמיד הכי יקר הוא הכי טוב...
-
- 1 תגובה
- 963 צפיות
-
-
הי אני מכיר לא רע מפרטי גיימינג , אבל מפרט לעריכת וידאו שאני בונה לקרוב משפחה (שאין לו מושג בחומרה..) - אני די לא בטוח בעצמי ... צריך את עזרתכם .<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300-400 2. מה שימושי המחשב ? עריכת וידאו בלבד , אבל למשתמש ביתי\חצי מקצועי , תכני וידאו ב SD וכמעט ואין נגיע ב HD (כיום לפחות..) ,התוכנה העיקרית - פינאקל סטודיו (אם אני לא טועה 14 כרגע מותקנת) ,מעט מאוד בפרמייר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אין גיימינג. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (? DELL 2311קיים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (ל…
-
- 4 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום, אני רוכש את המפרט הבא:מעבד: Intel core 2 Duo E6400 לוח אם: Gigabyte 965PDS4 זכרונות: 2x1G (800mhz) Samsung DDRII דיסק: W.D 120G כרטיס מסך: Gforce 7600GT 256M DDRIII מארז: Compucase 6A19 1x120mm fan No psu ספק: 500W Real ?? יש לי מספר שאלות: 1. האם ישנו לוח אם אחר (אולי יותר זול) שתואם למעבד זה ויעבוד טוב אולי של msi? 2. האם יש טעם לקנות זכרונות במהירות של 800MHZ מכיוון שהבנתי שהלוח-אם לא תומך במהירות זו? 3. האם המארז מספיק טוב לחומרה זו? 4. איזה ספק כוח מומלץ? כל הצעה לשיפור תתקבל בברכה (כמובן עדיף ללא חריגה מוגזמת בתקציב) תודה.
-
- 12 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה - אני מעוניין לרכוש מחשב מחר על הבוקר, לאחר בדיקות וחיפושים נרחבים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 לכל היותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה (פוטושופ), משרדית, עריכת סאונד (סוני וגאס) ועריכת וידאו (בצורה חובבנית בלבד, מתכוון לעבוד עם תכנות פרימייר) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).- עריכת סאונד (סוני וגאס) - תדיר, עריכת וידאו (פרמייר) - מזדמן, עריכה גרפית (פוטושופ) - מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - לא 3. האם יש צורך בציוד ה…
-
- 3 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום לכולם. לאחר לבטים רבים הוחלט אצלי בעבודה שרכוש מחשב נייד. מכחון שאני מתעסק רק עם מחשבים שולחניים רציתי את עזרתכם במציאת מחשב מתאים. המחשב מיועד לחיבור למכונות חקלאיות לשם דיאגנוזה של תקלות וזה אומר שהמחשב חייב להיות עמיד במיוחד בתנאי שטח. אשמח במיוחד אם מישהו מכיר דגם שנועד לעבודות כאלה. עבודות נוספות שיאלץ המחשב לעשות זה הדגמה של תמונות, מצגות וסרטים לצורך מכירות בשטח של מיכון חקלאי. זה אומר שסך הכל לא צריך חומרה מפוצצת יותר מדי אלא משהו בינוני לחלוטין. התקציב פחות מעניין אבל תמיד עדיף כמה שפחות. דותן
-
- 4 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט, ב3000 ש"ח לא כולל מסך מקלדת ועכבר. רצוי מאוד שאפשר יהיה להריץ משחקים במחשב הנ"ל, כלומר, לא צריך את כרטיס המסך המתקדם ביותר אך רצוי שהוא יהיה נורמלי... אשמח להצעות. תודה.
-
- 7 תגובות
- 963 צפיות
-
-
למישהו יש דעה בנושא, מנסיון אישי ? כי יצא לי לעבוד על N500 שמותקן עליו Vista וזה היה די זועתי. אז איך הוא עובד עם XP ? יותר טוב ?
-
- 2 תגובות
- 963 צפיות
-
-
אני צריך מחשב למשחקים כבדים ולעריכת וידאו,אבל גם שיהיה טוב לעבודות וכל מיני... אני צריך ציוד הקפי...אבל אני לא צריך ווינדוס,ואני צריך גם מסך שיהיה LCD. התציב הוא 5000,אני מקווה שתעשו משהו טוב... ואני לא רוצה מKSP. אני רוצה מחנות שיש אותה באינטרנט אבל שגם אפשר לבוא לחנות. תודה
-
- 15 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה החודש לקנות מחשב חדש, בניתי מפרט בחודש שעבר ועד היום ביצעתי בו הרבה שינויים ע"פ המלצות של אנשים בפורומים. אני מעוניין להגיע להחלטה סופית לפני הקניה. המפרטים גמישים על פי הערות הבאות: הערות: המחשב צריך להספיק ליותר מ3 שנים לגיימינג, אני סגור על כרטיס המסך, אני עד היום הסתדרתי ללא OC(לא ידוע אם אעשה בעתיד)-אין צורך לדעתי במכפלה פתוחה, מעדיף לחסוך אם זה לא פוגע בביצועים. הנה שני מפרטים שבניתי בSTARTPC: דור 5 של אינטל: מעבד: 1049 ₪ - Quad Core i5 4690 3.5Ghz S1150 לוח אם: 419 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-H87-D3H S1150 זכרון: 279 ₪ - * מבצע * - 8GB Kingston Hyper-X FURY DDR3 CL10 1600Mhz כרטיס מסך: 1720 ₪ - * מבצע * - MSI R9 390 8G DDR5 TwinFrozr…
-
- 4 תגובות
- 963 צפיות
-
-
מה זה הדבר הזה, ולמה זה משמש? תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 9 תגובות
- 963 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי?3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כולו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? תכנות visual studio, office, visual c++, jbuilder תכני HD גרפיקה עריכת תמונות, קול וסרטים משחקים - עדיין לא יודע איזה אבל תלת מימד ומעדיף שירוצו ברזולוציה גבוהה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא בתקציב אבל אשמח לקבל המלצה על מסך מתאים ומומלץ. כרגע יש לי מסך CRT 17 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך במעבד. יש לי מעבד I7-860 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד…
-
- 6 תגובות
- 962 צפיות
-
-
רכשתי כבר כרטיס מסך ודיסק קשיח gforce 7600gs sata 2 500gb אני מעוניין להשלים את המפרט בכ 2000 ש"ח. מה הטוב ביותר שאוכל להשיג?
-
- 11 תגובות
- 962 צפיות
-
-
היי, המפרט הוא לעבודות משרדיות כבדות הרבה יישומים הפועלים ב זמנית עם אופציה למשחקים בינוניים כרגע יש לי GROCE 9600GT לחבר למפרט ואשדרג אותו בעתיד לכרטיס טוב יותר. יש לי שני מפרטים אפשריים: מפרט אחד: מעבד Intel Pentium Dual-Core E6300 Box ¤447 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE6300 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤435 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Westren Digital WD1001FALS 3.5" 1000GB SATA2 32MB ¤530 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1201 זיכרון Corsair DDR2 4096MB (2048MBx2) 800MHz CL 4-4-4-12 DHX ¤432 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C4G6400C4H צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD ¤124 כמות:1 http…
-
- 14 תגובות
- 962 צפיות
-
-
אשמח לדעת מה משמעות הודעת השגיאה הבאה error 175 bad crc1 stop post task והמתקבלת בשלב הדלקת המחשב? איך אפשר להתגבר על תקלה זו? מדובר במחשב- IBM Thinkpad T22 תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 962 צפיות
-
-
שלום ואחלה סופ"ש לכולם. אני צריך מפרט שינוע בתקציבו בין 4K ל4.5K. מעוניין ברכיבי אינטל. לא מתוכנן OC, לא צריך ציוד היקפי ולא מסך. למשחקים כבדים עם מסך 19 אינץ' ברזולוציה מקסימלית. צריך צורב, שקט לא ממש קריטי, ושתהיה אפשרות לשדרוגים עתידיים. עם הרכבת מעבדה, ובבקשה להרכיב את המפרט מSKYPC. תודה ושתהיה שבת שלום.
-
- 12 תגובות
- 962 צפיות
-
-
היי, חבר שלי ביקש ממני להתקין לו Windows XP מאחר ו-Windows Vista מאיטה לו את הנייד. אבל במהלך ההתקנה של ה-XP, הופיעה לי מין שגיאה ובה כתוב: Setup did not find any hard disk drives installed in your computer. Make sure any hard disk drives are powered on and properly connected to your computer, and that any disk-related hardware configuration is corect. This may involve running a manufacturer-supllied diagnostic or setup program. Setup cannot continue. To quit Setup, press F3. אבל הבעיה היא לא בחומרה, כי כשאני מנסה להתקין ויסטה שוב, הוא מזהה ללא בעיה את הד.קשיח. אני זוכר שהייתי צריך לעשות משהו כדי שההתקנה של XP תזהה את הדי.קשיח בנייד, רק שאני לא זוכר מה עשיתי (כי אני לא…
-
- 5 תגובות
- 962 צפיות
-
-
היי אנשים.. אני בפורום הזה כבר מעל 5 שנים, שני המחשבים האחרונים שלי נרכשו גם כן בעזרת האנשים כאן. בכל מקרה, כרגע אני בטיול במזרח כבר תקופה ארוכה, אני חוזר יום רביעי (ערב יום העצמאות) הביתה וחשבתי להחליף את המחשב. מכיוון שלא היתי הרבה זמן בבית, אני לא הכי מעודכן... למרות שבשבוע האחרון ניסיתי קצת לצמק פערים. בכל מקרה, יש לי מחשב "נחמד" כרגע אבל זה לא מספיק לי למשחקים... אני גם לא יכול למכור אותו ביותר מידי כסף אז חשבתי על 2 דברים 1) להשאיר אותו שלם כמו שהוא , לקנות KVM ולחבר את שני המחשבים למסך... המחשב הישן אולי ישמש למוזיקה\הורדות.. או לא יודע למה 2) לקחת ממנו רכיבים שיכולים לשמש אותי במחשב החדש כמו הרד דיסק (קטן יחסית), צורב DVD (חרוש יחסית) ו... זהו? המחשב שלי כרגע : A…
-
- 10 תגובות
- 962 צפיות
-
-
אני מבקש שתיתנו לי חוות דעת על המפרט הבא : המחשב מיועד בעיקרו למשחקים כבדים crysis וכו האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב 2700 ש"ח במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. השימושים הצפויים של המחשב- עבודה משרדית, תכני HD, משחקים המחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? crysis .call of duty.gta * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט .לוח אם,מעבד. 6. עד כמה השקט…
-
- 7 תגובות
- 962 צפיות
-