ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, חבר שלי מעוניין להתחדש,ומכיוון שמאז שקניתי תמחשב אני פחות מעודכן לכן רציתי כמה עצות ממכם... המחשב מיעוד לשימוש ביתי רגיל בעיקרון...אינטרנט,כמה תוכנות,כמה משחקים לא הכי כבדים וכו'.... אז ככה אני חשבתי כל: מעבד- AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Oem Venice 1150 ש"ח. לוח אם-הוא רוצה ASUS,אז-ASUS A8N-E nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 730 ש"ח. זיכרון- OCZ 1GB (2X512) DDR PC3200 Premier Dual Channel CL2.5 880 ש"ח. כ.מסך-כאן יש התלבטות מכיוון שהוא לא מוכן להשקיע על כרטיסים כמו 6600GT/6800GT,ומוכן לשים על זה 700-750 ש"ח, לכן חשבתי על: Sapphire ATI Radeon X600Pro PCIe 256MB ViVo 730 ש"ח. או 6600 לא ה GT, Gigabyte NVIDIA GeForce 6600 256MB PCI-E GV-NX66256D Bulk 680 ש"ח. …
-
- 14 תגובות
- 930 צפיות
-
-
קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1450 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3 Conroe Support GP35DS3 ¤ 658 1 מארזים NZXT Lexa Aluminum No PSU ¤ 616 1 קירור למעבד Thermaltake Big Typhoon VX CL-P0310 ¤ 241 1 ספקי כוח Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular ¤ 605 1 זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤ 438 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ¤ 632 1 כרטיסי מסך Sparkle 8800GT G92 512MB DDR3 DualDVI Retail ¤ 1473 1 כונני דיסקטים alps Floppy 1.44 Floppy ¤ 35 1 צורבים Samsung DVD-RW S183L X18 LightScribe SATA ¤ 177 1 מסכים ViewSonic 19" LCD VP930 …
-
- 10 תגובות
- 930 צפיות
-
-
שבת שלום לכולם נראה שקשיח של 160 ג'יגה לא כזה מספיק לי (ואני משתמש בנייד שלי בדיוק יומיים), ואני חושב לקנות אחד גדול יותר. איפה אפשר למצוא בזול, האם מסובך להוסיף ל-Lenovo S12 או במידה ויש רק מקום אחד להוסיף, אולי שווה בכלל לקנות קשיח חיצוני ונייד?
-
- 6 תגובות
- 930 צפיות
-
-
בלי כלום!!! רק מיקלדת וזהו אני רוצה מחשב חזק שיחזיק לפחות 3 שנים ככה בלי להחליף כלום ואני לא עושה OC אז לא צריך קירור מסיבי ואם אפשר המלצות למסך עד 6000 ש"ח שישמש גם לTV (אם אפשר שזה יכלול גם רמקולים עם שלט באיכות סבירה)
-
- 10 תגובות
- 930 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? למצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כן, באופן סביר - בערך -/+ 15% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה, עריכה 3D א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה, פיתוח, כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך- אני רוכש עצמאית, בחודשיים הקרובים אני אשתמש בכרטיס המסך המובנה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שק…
-
- 4 תגובות
- 930 צפיות
-
-
שלום אני עומד לקראת רכישת נייד חדש, ואני זקוק לעזרתכם, יש לי קצת בלאגן בתחום המעבדים של היום CORE DUO, קונרו ושאר "ירקות" ההתלבטות שלי, בין 2 סוגי מחשבים, 1. מחשבים קטנים (ששוקלים באזור ה1 ק"ג, עם מסך קטן יחסית) שניתן "לזרוק" בתוך התיק 2. מחשב חזק (2 GB זיכרון, DD2, כ.מסך חזק במיוחד, דיסק קשיח עתיר נפח וכו') ברירת המחדל היא המחשב הראשון, כאשר אני אשאר עם המחשב הנייח למשחקים אם המחשב הנייד החזק, יהיה טוב מספיק לענות על 2 הדרישות שלי - אני ארכוש אותו אם יש נייד שמשלב את הכוח עם הניידות שאני מחפש, מה טוב.. המלצות לחנויות, יצרים, יתקבלו בברכה
-
- 9 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתכנן לקנות מחשב של dell המחשב אמור לשמש אותי ללימודי בחו"ל (איטליה)אבל אני לא מצליח למצוא את רשימת מעבדות השירות של dell בעולם מישהו יודע אולי איפה אפשר למצוא ? תודה רבה מראש! (*יכול להיות שהפורום הזה הוא לא המתאים ביותר להודעה זו, אבל לא מצאתי משהו אחר)
-
- 3 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שמתי לב שהמחשבים האלה מוצעים באותו מחיר +\- שהוא 1600-1700 ש"ח Lenovo IdeaPad S205 סריקה מהארץ: http://www.wisebuy.co.il/wiseguys_review.aspx?pcatid=453&mid=799231&cid=1922 Lenovo IdeaPad S12 סקירה מחו"ל: http://www.laptopmag.com/review/laptop/lenovo-ideapad-s12.aspx תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 929 צפיות
-
-
אהלן, הורכב לי מפרט למחשב כללי, שיריץ משחקים סבבה, נטייה לגרפיקה לא מקצועית כרגע, אשמח לחוות דעת לגבי המחשב הזה. מארז APEX RAIDMAX ספק כח 3Y IPS550AQ3 550W 12CM POWER MAN INWIN לוח אם P55-GD55 7.1 1GLAN MSI מעבד אינטל 2.66GHZ 8MB CORSE I5 1156 QUAD 750 מאוורר למעבד 1156\1366 VENDETTA HEAT-PIPE OCZ זכרון JETRAM TRANSCEND 2GB DDR3 1333MHZ פעמיים דיסק קשיח פנימי 1TERAA SATA2 7200 32MB SEAGATE צורב GH22NS שחור SATA LG DVDX22 DL כרטיס מסך ATI RADEON 5770 1G-5 POWER COLOR כרטיס קול 7.1 מובנה בלוח אם כרטיס רשת LAN 1G מובנה בלוח אם מסך LG W2253TQ ביחד עם מקלדת, עכבר 5 כפתורים פרו גיים משהו ורמקולים שנראים חמוד. מה דעתכם על המפרט? שווה 6100 ביחד עם חלונות 7 64BIT ואנטיוירוס נורטון…
-
- 0 תגובות
- 929 צפיות
-
-
התחדשתי לי לפני מס' שבועות בY2P חדש בתור מתנה לעצמי לסיום דוקטורט (וכדי שהבחינה לא תהיה משפילה עם הHP בן ה8 שלי ) ואני מרוצה עד מאוד, המחשב טס, אין בעיות (אחרי שניטרלתי חצי מתוכנות "חיסכון האנרגיה" למיניהן), חוץ מזה שהוא מתלכלך בקלות מעצבנת. ספציפית- משטח המגע של העכבר, הטאצ'פד או איך שלא קוראים לזה שסופח שומנים/זיעה/אין לי מושג בקלות יתרה ונראה כאילו לא ברור מה קרה לו. ניסיתי לנקות אותו קצת עם מטלית ספוגה בחומר ניקוי של מסכי LCD אבל לא עזר (אבל ניקה טוב את הטביעות אצבע ממסך המגע). אז... איך אני מנקה את זה (בלי להרוס את my precious)?
-
- 0 תגובות
- 929 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, מדובר על מחשב לילדה בגיל 12, לשימוש באינטרנט, אופיס, סרטים וקצת משחקים 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שפחות...100-150 ש"ח אם זה ממש משתלם. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, אופי, אינטרנט וקצת משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא יודע, אבל לא משחקים כבדים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לה מסך LG לד…
-
- 2 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום רב, ותודה מראש למייעצים אני נרכיב מחשב לעבודה גראפית המחולקת לשלושה צרכים עיקריים: [list type=decimal] [*]עבודה עם תוכנת תכנון פלסטי solidworks, הדורשת בעיקר ביצועי cpu ו ram [*]עבודה עם תוכנות הדמיה (כגון מקסוול, מודו וכד') המצריכות כרטיס מסך חזק [*]עבודה בחבילת אדובי- פוטושופ אילוסטרייטור ואינדיזיין אני חייב להודות שאני מבין באופן שטחי את ההגדרות והפרמטרים של המרכיבים, ולכן אני מתייעץ אתכם. הייתי שמח למצוא במפרט המצורף את הרכיבים שאפשר להוזיל (רכיבים שהתועלת שלהם פחותה בתוך המערכת המסויימת) ומהצד השני, רכיבים שמהווים צוואר בקבוק ולא מאפשרים למערכת למקסם את היכולות שלה ושוה להשקיע בהם יותר עוד אוסיף שאין בכוונתי לבצע הרחבות לאחר הקנייה ואין בכוונתי לבצע oc למער…
-
- 10 תגובות
- 929 צפיות
-
-
היי, אני מחפשת נייד שישמש בעיקר למצגות שקשורות ללימודים, אינטרנט, לראות בו קצת סרטים מדי פעם ולכתיבת עבודות. איפה שאני נמצאת יש רשת אל חוטית של אינטרנט בחינם ואני ארצה להתחבר אליה. כמו שאמרתי התקציב שלי ממש דל אבל גם הדרישות לא גבוהות. לא אכפת לי מהבטרייה כל כך כי רוב הזמן אני נמצאת קרוב למקור חשמל וגם לא איכפת לי אם מערכת ההפעלה תהיה מקורית או לא. והבנתי שיש אפשרות לראות טלוויזיה אם מוסיפים כרטיס מסך או משהו כזה- אני לא מבינה בזה אז אם אפשר לקבל הסבר קצר זה יהיה סבבה. כל מה שאני רוצה זה שיהיה לי מחשב למעונות ואם אפשר שיכיל טלוויזיה- מה טוב. הכי חשוב זה שאין לי כסף ולא אכפת לי גם לקנות יד שנייה אבל אני לא יודעת מה לחפש. ראיתי מבצע על מחשב נייד Haier W59 מעבד:intel core du…
-
- 6 תגובות
- 929 צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם, אז ככה אני חדש פה ואני מקווה שאני לא עובר על חוקי הפורום, אני גר באיזור המרכז (קרית אונו) ואני רוצה לקנות מחשב חדש בקירוב המחשב הישן שלי "גוסס". אני בעיקרון יודע איזה מחשב לקנות איזה מפרט פחות או יותר רק מתלבט לגבי המארזים השונים שיש וההתלבטות העוד יותר גדולה שלי היא לגבי החנות. רוב החנויות שאנשים המליצו לי עליהם מתגלות כחנויות שלא לוקחות אחריות על המוצרים שהם מוכרים לך כמו skypc או iqpc. החנות שרציתי מאוד לקנות ממנה הייתה tms&fox מהסניף שלהם בראשון לציון-הם היחידים שראיתי שלוקחים אחריות על המוצרים שהם מוכרים אבל לצערי הם נסגרו זמנית והם לא כתבו כלום בנושא חוץ מזה שהם סגורים זמנית ולכן אני לא חושב שאני אקנה מהם בכלל. המפרט שאני מתכנן לקנות זה אמור להי…
-
- 3 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום לכולם, נכון להיום יש לי מחשב נייח מסוג HP Pavilion HPE h8-1124, המעבד שאיתו אני עובד הוא i7 2600 3.5ghz, 16Gb RAM ואת שאר המפרט ניתן לראות בקישור הבא: https://support.hp.com/ee-en/document/c03028644 רציתי להשתדרג בעמדה שלי ולכן אני מעוניין לקנות את המוצרים הבאים ועל כן הפוסט הזה לבקשת המלצות ולבטים האם אני משדרג את הדברים הנכונים. התקציב שלי הוא איזור ה 2500 ש"ח כונן SSD פנימי: 512GB 2.5 inch SATA3 7mm - X300 Series כרטיס מסך: GeForce GTX1050Ti GDDR5 4GB OC - G1 Series ספק כוח: 650W Pro 80Plus Gold - Modular - EarthWatts GOLD Antecc מארז: Antec GX1200 אשמח לד…
-
- 9 תגובות
- 929 צפיות
- 2 followers
-
-
אני חושב לקנות מעבד נייד עם המעבד I7-2630 אני אמור להשתמש בו לתוכנת שחמט, אז השימוש שלי יפעיל בצורה חזקה את כל המעבדים בTURBO האם המחשב יחזיק מעמד לאורך זמן? או שהוא יתחמם ויהרס מהר, ואז עדיף כבר לקנות מחשב נייח
-
- 1 תגובה
- 929 צפיות
-
-
מסך 15, בלי דרישות יותר מדיי גבוהות לרזולוציה מטורפת - רק שירוץ ב85 הרץ ב1024X760 לא צריך הרבה GB (אפילו 20 יספיקו) זיכרון 256 יספיק מסך על לוח האם מקלדת ועכבר הכי פשוטים שיש כונן דיסקטים וCDROM תודה! עריכה : מבדיקות שעשיתי הבנתי שעדיף לי את ה SEMPRON 754, אם אפשר לוחות אם עם כרטיסי און בורד טובים - תודה!
-
- 8 תגובות
- 929 צפיות
-
-
מעבד P6500 דיסק 320 2 ג'יגה זיכרון ראם יציאת HDMI כונן אופטי מקלדת מלאה ווינדוס 7 אופיס סטארטר אחריות 3 שנים עד הבית מחיר 2000 ש"ח הצרכים-אינטרנט ואופיס איך השירות והאחריות שלהם? תודה ערן
-
- 0 תגובות
- 929 צפיות
-
-
המחשב אמור לשמש שני ילדים בני 8.5 ו 11 ואת אבא שלהם. הילד משחק בפיפא 2006, פרו אבולושיין סוקר 5 ו nba 2007 - בקיצור משחקי ספורט בעיקר. הילדה רק גולשת באינטרנט + וידאו צ'אט עם חברות ב icq. האבא גולש+שיחות וידאו + שימושים קלים באופיס (וורד,הכנת מצגות וקצת אקסל) מוכן להתפשר על:משקל,סוללה(המחשב יהיה רוב הזמן בבית מחובר לחשמל אבל נייד בין חדרים) וגודל דיסק קשיח. עדיף מסך טוב+כרטיס מסך טוב. נתקלתי במבצע של 012 אבל אין לי מושג בניידים - ראיתי בנושא קודם שהמבצע די אדיש כלומר - לא מציאה גדולה. כמה עולה לקנות נתב+התקנת רשת אלחוטית ע"י טכנאי ? מה מחיר סביר לספק אינטרנט? אני משלם כיום 45 ש"ח ב 015 (זהב) ל 1.0 מ"ב. וסליחה אם הארכתי בפרטים תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 929 צפיות
-
-
אני מתכנת ואשתי סטודנטית (לא למחשבים) אני רוצה לקנות מחשב נייד אבל מתלבט אם להשקיע הרבה כסף ב ssd של 512gb או ללכת על 2TB דיסק רגיל 15 אינץ גודל מסך ראיתי כמה הצעות ואני כבר לא יודע מה לבחור מצד אחד יש מחשב של דל הזה: http://ksp.co.il/?uin=28704&select=.268..271..211..2185..432. שיש לו 16gb זיכרון 2tb דיסק ומעבד גרפי טוב אך לא ssd או את אלו: http://ksp.co.il/?uin=35547&select=.268..271..211..2185..432. http://ksp.co.il/?store=eilat2&changeSnif&uin=35952&select=.268..271..211..347..432..368..466. העניין הוא שחשוב לי מקום לשמור דברים אך ssd יקר משמעותית השאלה היא האם לקחת במ…
-
- 1 תגובה
- 929 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סדר גודל של 3,000. אם אי אפשר לעמוד בתקציב, אז 3,500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט, עבודה על מסמכי וורד, pdf וכו'. תכנות בסיסי וצפייה בסרטים. כרגע אני לא בטוח אם אצטרך 4k. אם אין הבדל מהותי במחיר, אעדיף מחשב שמסוגל להריץ 4k 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן. מקלדת ועכבר - לוג'יטק k270 אלא אם יש המלצה למשהו אחר בטווח מחיר דומה ושהוא עם מקלדת יותר קטנה (קשה לי להגיע עם האצבעות למקשים בצדדים). רמקולים - כרגע כן. אני צריך לבדוק אם נשאר לי סט מאחד המחשבים הקודמים 4. …
-
- 9 תגובות
- 929 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום מצאתי לפטופ של Lenovo מאוד זול עם מפרט ממש טוב שהוא Lenovo IdeaPad B560 M4892IV אמרו לי שלפטופים זולים של Lenovo מתקלקלים מהר אחרי שנה בערך זה נכון? איך אני יכול לדעת האם הדגם הספציפי הזה הוא לא מאלה שמתקלקלים מהר?
-
- 1 תגובה
- 929 צפיות
-
-
זה המחשב: http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=1485&CatCode=237 הצרכים: עיצוב גראפי (פוטושופ ,פריהנד) תקציב: 6,200 ש'ח קחו בחשבון את ההוספה של הזיכרון ל512 מ"ב הבעייה שאמר לי מישהו שמבין עיניין בעולם המחשבים, היא שהכרטיס מסך שבמחשב הזה לא מתאים לעבודה עם תוכנות כמו פוטושופ מכיוון שהזיכרון במחשב הוא intergrated ולעבודה גרפית צריך dedicated. הוא הסביר לי שההבדל ביניהם הוא שבעוד האחד משתמש בזיכרון משל עצמו - האחר משתמש בזיכרון הפנימי של המחשב. מישהו יכול לעזור לי להבין אם כדאי את המחשב הזה?
-
- 2 תגובות
- 929 צפיות
-
-
אז סוף סוף קניתי מחשב חדש, הייעוד-מרכז המולטימדיה של הבית שלי (טלביזיה, HOME THEATRE וכמובן קצת משחקים...) מה דעתכם? מארז TT-XASER VM3000 מעבד P-4 3,0 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB S775) לוח אם ABIT-AG8 (915), S-775 זיכרון 256MB Kingston CL3 כרטיס מסך PINE-xfx 6200 256MB DVI,TV,PCI-E דיסק קשיח WD-120 GB 7200 ATA-100 (8MB) כונן LG X16 כונן LG 52 x 32 x 52 (kit) כרטיס טלויזיה ASUS PC-TV+FM מארז Thermaltake Xaser III VM-3000A midi מסך MAG-TFT 19'' 976 רמקולים CREATIVE Inspire 5200 sub + 5Sp
-
- 6 תגובות
- 929 צפיות
-
-
לכל חנות שהלכתי אמרו לי שהמחשבים במחסן ,ואי אפשר לראות אותם יש המלצות היכן אפשר לראות ולהתרשם מרוב המחשבים הנידיים המוצעים בשוק??
-
- 4 תגובות
- 929 צפיות
-