עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום! אני מעוניין לקבל המלצות למחשבים ניידים. אני חייב לומר שהדרישות שלי ממש לא גבוהות. אני יכול לומר שכיום אני משתמש במחשב נייח - פנטיום 4 3Ghz, עם ג'יגה של זיכרון ראם, ואני דיי מרוצה מאיך שהוא עובד עם ווינדוס 7. הבעיה היחידה שאני נתקל בה היא הרצת משחקים, בעיקר משום שכרטיס המסך במחשב הוא GeForce 6600GT... המחשב הנייד אמור להחליף את המחשב הנייח. אני רק רוצה שיוכל להריץ משחקים בצורה נורמאלית... למיטב הבנתי שוק הגרפיקה לא השתנה כל כך בשנים האחרונות, למשל, כרטיס מסך טוב מסדרה 9000 של נבידיה יכול להריץ משחקים חדשים על אפשרויות גבוהות ומספקות גם כיום (תקנו אותי אם אני טועה..). אני מכיר כרטיסי מסך כמו 6600GT, 8800GT, שהיו ידועים כזולים מאוד יחסית לביצועיהם הטובים מאוד שלהם לזמנ…

• 0 תגובות
    • 589 צפיות
  2. Started by uvi,

היי קיבלתי הצעה לרכושה מחשב נייד של אפל מתצוגה מדגם Z0GV ב4800 ש"ח האם זה כדאי ? האם נוח לעבודה על התוכנה של אפל במקום WIN והאם ניתן להעפיל על זה משחקים כגון סימס 2 ? http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=Z0GV אשמח לדעה כלשהי תודה ושבת שלום

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by infected-apple,

שלום חברים.. אני זקוק למחשב חדש שישמש אותי אך ורק למשחק פלייט סימולטור X. זהו לא משחק רגיל אלא כבד במיוחד ולכן חשוב שזה שיבנה את המפרט יכיר את המשחק. עוד חשוב לציין כי אני יכול לרכוש דרך אינטל לוח אם ומעבד במחיר נמוך. לדוגמא: I7 930 ב640 ש"ח I5 750 ב440 ש"ח לוח אם אינטל dx58so ב 620 ש"ח. אך בגדול- כל מה שאינטך מייצרת. הצג הוא טלויזית 42 FHD 1920X1080 הייתי שמח לקבל מפרט מתאים שיחזיק את המשחק על ההגדרת הגבוהות ביותר - חשוב לי שזה שיבנה את המפרט יכיר מעט את FSX ואת דרישותיו. איזה מעבד ולוח אם יספקו את הסחורה? וכרטיס מסך? תקציב לא משנה כל כך, 2K-4K ויש חריגות לכאן ולכאן. תודה לכולם!

• 4 תגובות
    • 696 צפיות
  4. אני רואה הרבה מחשבים ניידים שיש בהם את כרטיס המסך המובנה Intel HD Graphics with dynamic frequency. השאלה שלי היא מה אפשר להוציא מכרטיס מסך כזה, איך הוא יריץ משחקים כמו lord of the rings online או WoW? תודה לעוזרים!

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by Sulam,

שלום, מטעמי נוחות, אשתמש בנוסח המפורט בדיון ההמלצת נוסחים לבקשות מפרטים 1. 15K. 2. משחקים, אופן השימוש תדיר. המסך הקיים עומד על 1080p המחשב מיועד לכל המשחקים, ברצוני שיריץ אותם על ההגדרות הגבוההות ביותר. 3. אין צורך בציוד היקפי 4. יש צורך בצורב 6. השקט קריטי. 10 7. לא מתוכנן אוברקלוק. 8. אין צורך במערכת הפעלה 9. יש העדפה לרכוש באייבורי מחשבים בחיפה. 10. אין בקשות מיוחדות, 2 TB בכונן אחד זה אפשרי? תודה מקרב לב מראש לכל העוזרים! דני

• 26 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. שלום , המחשב שאני בוחר: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5010 הצרכים שלי למחשב (מועתק מאשכול ישן שכתבתי פה): אני לא מנייד אותו הרבה , ולכן חיי סוללה פחות קריטיים. חשוב שהוא יהיה עם מסך גדול יחסית... מה דעתכם על המחשב הזה?

• 0 תגובות
    • 660 צפיות
  7. Started by nov123,

* מטרות המחשב? אני בפנמייה אז זה בעיקר להעביר את הזמן ולשחק מוזיקה וכאלה.. * גודל המסך?בין 14.6-15.6 * משקל רצוי?2.0-3.0 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?אממ שיספיק ל4-5 שעות כלומר 4 שעות נגיד שאני על הפייסוק לא על איזה משחק כבד.. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)אמממ לא נראה לי אבל לא איכפת לי שיהיו * בלוטות?היום יש בכל מחשב זה לא כזה משנה.. * גודל מינימלי של כונן קשיח?מינימום 500 לא פחות * צורב DVD?גם יש על כל מחשב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?אממ לא יודע בדיוק מה ההבדל אבל עדיף כמה שיותר זמן אחריות כי בפנמייה אם גונבים או משהו אז שיהיה אחריות אז זה פסדר אם זה יהיה אחריות לשנה אבל אם אפשרות להרחיב * האם יש לכם העדפה לחברה …

• 2 תגובות
    • 741 צפיות
  8. שלום, זקוק למפרט מחשב עד 2000 - 1500 ש''ח השימושים הם לא "מאסיביים" ומשחקים כבדים. השימוש שלי הוא בעיקר אינטרנט, מוזיקה, אולי סרטים מידי פעם ומשחקים קלים, GTA SA , Test Drive נחשבים קלים ? זהו בעיקרון, זקוק רק למפרט מארז. ציוד היקפי יש. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 586 צפיות
  9. Started by Atom Mother Heart,

אין חשיבות לניידות, כרטיס מסך ומראה מה שכן חשוב הוא ביצועים כמה שיותר גבוהים במחיר הנ"ל ישמש לגלישה באינטרנט ואופיס התציב עד 2500 אפשר לחרוג בכמה מאות אבל רק בשביל צורך ממשי

10. Started by hearyourorphanedch,

אהלן קראתי את הנושא הדביק שמדבר על הנושא הזה, אבל אני רוצה לוודא ב1000%. כשאני מביא לפטופ מארה"ב לישראל, בנוסף למתאם של התקע, צריך גם שנאי שיווסת את המתח מ110V ל220V, נכון?

11. Started by leibeyal,

עד כמה חשוב מסך ANTI GLARE? השימוש יהיה בתוך הבית/בכיתה במכללה

• 17 תגובות
    • 10.7k צפיות
  12. אני זקוק לחוות דעת ואופציות נוספות לנייד לסטודנטית לעריכה גרפית בעיקר 2D (פוטושופ וכו'). מעבד חזק, זיכרון לפחות 4GB ודיסק כ- 500GB, מסך 15"~ מעבר לעריכה גרפית ישמש המחשב לעבודה משרדית. התקציב הוא עד 3,800ש"ח, וקיימת אופציה שנשקלת כרגע - Toshiba C650-179 האם ניתן למצוא נייד יותר משתלם מהטושיבה ? תודה

• 2 תגובות
    • 663 צפיות
  13. הרכבת מחשב מעל 3000 ש"ח ובדיקת מאמץ לחלקים, יחידות 1 ₪50 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=56 Windows 7 Home Premium OEM 64 Bit גרסה עברית, יחידות 1 ₪520 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1304 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪109 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪320 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪433 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1921 HIS ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ₪848 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1694 Gigabyte GA-P55M-UD2 P55 CHIPSET, יחידות 1 ₪534…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by elior021,

היי יש לי 6000 שקל למחשב בלי ציוד היקפי 2 דרישות שיהיה לו כרטיס מסך שיריץ משחקים כבדים ולפחות 6 גיגה RAM בטריפל צאנל המחשב מיועד למשחקים וסרטים בעיקר תודה מראש

• 35 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. מכיבן שמאק עולה הרבה כסף, חשבתי לקנות את המחשב הבא שלי במפרט של מאק טוב ולחסוך כסף + את הגישה לווינדואוס למקרה שאני אסתבך... המטרה שלי היא להתקין OS/X בפחות חיפושים אחר DRIVERS ואם אפשרי אז בכלל בלי. אודה לתשובות, מוש. 8)

16. Started by efee123,

שלום אני סטודנט ואני צריך מחשב נייד לצורכי כתיבת עבודות סרטים וגלישה באינטרנט. חשוב לי שיהיה לי מערכת win 7. המסך חייב להיות מט. זמן סוללה בסביבות ה-5 שעות. וכמובן נייד- כלומר 13.3 אינצ'- יותר קטן מזה זה קטן מאוד.. אין חשיבות לכרטיס מסך. לגבי זיכרון אני חושב ש-2G יספיקו לא? כמובן שעדיף יותר... לגבי המחיר אפשר לחרוג עד 3000 ש"ח אבל כמה שפחות. תודה!

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by moshevitali,

מפרט למחשב שהמטרה שלו זה DVR ל4 מצלמות לבית האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כולו. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? עבודה משרדית, תכני HD. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: המחשב אמנם לא מיועד למשחקים אבל אם אפשר שיהיה כרטיס מסך לא מובנה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? לא, צריך את כל מה שציינתי. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?רק שלא יהיה טרקטור, ושלא יהיה קרור סטוק למעבד. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק?לא יתבצע OC. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מ…

18. Started by The Ball,

המחשב הגיע בלי מערכת הפעלה. אחרי שאני אתקין XP, אני צריך להתקין דרייברים כלשהם? ואם כן, אלה לא דרייברים רגילים (נראה לי), מאיפה אני משיג אותם ואיזה צריך להתקין..? תודה.

• 2 תגובות
    • 773 צפיות
  19. Started by orig123,

שלום ותודה מראש על העזרה! בן משפחה מבוגר כבן 60 ביקש ממני לרכוש עבורו מחשב נייד בתקציב של כ-2500 עם אפשרות לחרוג עד 3000 ש"ח. אני מתכוון לקנות לו את המחשב מאחת החנויות בארץ, עדיפות לאיזור המרכז, אבל אם יש משלוח כמו ברוב החנויות אז זה לא קריטי. מטרות המחשב הן בעיקר גלישה באינטרנט, ועבודה עם אופיס. אני מניח שרוב העבודה שתעשה עם המחשב הזה היא גלישה ומקסימום הורדת מצגות שמועברות במייל והצגתם, פלוס סרטונים ואולי גם סרטים באורך מלא. רצוי מאד למרות מסגרת הגבלת התקציב והעובדה שזה מחשב נייד פשוט יחסית שיהיה לנייד ספיקר יחסית איכותי, כי לדעתי הוא מתכוון לשמוע הרבה מוזיקה דרך הרמקול הזה. אני יודע שזאת דרישה מעט בעייתית. גודל המסך - לדעתי לא מהקטנים ביותר כי בכל זאת מדובר באדם מב…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by BasMar,

בעבר היה לי מחשב DELL סה"כ הוא היה בסדר * מטרות המחשב? ישומי אופיס (וורד + אקסל) ואינטרנט בעיקר. לעיתים קרובות אני גם צופה בשידורי טלויזיה דרך האינטרנט + סרטים. פה ושם משחק. * גודל המסך? מעל 13 אינצ זה בטוח, אפשר 14 ובהחלט גם 15 כי מבחינתי רק לא קטן מ13. * משקל רצוי? 2.2-2.7 גם לא כל כך משנה לי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3-4 שעות בקירוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא בהכרח * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * צורב DVD? כן חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא בינלאומית אבל כמה שיותר שנות אחריות. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. אבל שהשירות יהיה טוב. קראתי הרבה דיונים בפורום + …

• 0 תגובות
    • 546 צפיות
  21. אני מתלבט בין כונן קשיח במהירות של 5400 RPM לבין 7200, האם אני ארגיש בהבדל? המחשב נועד לצורך גלישה בלבד. מה הסידרה הכי חדשה היום של מעבדים לניידים? הוא מה יותר טוב לקחת זיכרון במהירות של 1066 או 1333? האם גם פה אני עלול לחוש בהבדל?

• 31 תגובות
    • 2.7k צפיות
  22. היי! קודם אציין שאני שואלת את השאלות לאחר מחקר ארוך מאוד, ולאחר שאיני מסוגלת להגיע להחלטה. ראשית, שאלת השאלות - האם עכשיו זה זמן טוב? לקנות מחשב? במיוחד לאור חדירת ה USB 3.0 המתקרבת? הצורך שלי במחשב נייד חדש דחוף, אך ניתן לדחות אותו עד דצמבר-ינואר, אם הרכישה תבטיח לגיטימיות גם בעוד 4 שנים. צרכיי ע"פ סדר חשיבות: 1. סרטים וסדרות (אופטמאלי כמובן מחשב שיאפשר צפיה ב1080P) - ראשון בחשיבותו על פני המגבלות המצויינות מטה. 2. אינטרנט ואופיס. 3. מעט גיימינג. מגבלות: 1. רצון לניידות - לא יותר מ2.5 קילו (אותרו כמה בקילו וחצי אשר גירו לבצע את הרכישה מייד ) - ניתן לוותר על כונן אופטי. 2. עם זאת, אמור להחליף את הפנטיום 4 השולחני, אשר יימסר לצדקה ). משמע, תחנת עגינה תהיה יתרון,…

• 20 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. Started by Eran-s,

שלום לכולם, אני מחפש מחשב (לא mini) שהדברים שלהלן חשובים: 1. לא מתחמם יותר מדי. 2. שהסוללה תחזיק מעמד. 3. לא כרטיס מסך חזק אבל לא חלש מדי. שיהיה מסוגל להריץ משחקים כגון PES. תודה מראש, ערן.

• 4 תגובות
    • 776 צפיות
  24. Started by Tal Israeli,

שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש סוללה נוספת למחשב נייד מדגם Acer Aspire 2920Z. לא ברור לי ההבדל בין סוללה מקורית לבין סוללה חליפית. מה עדיף? דבר נוסף, כמה בערך צריכה לעלות לי סוללת 6 תאים לדגם זה והיכן ניתן לרכוש (הדגם הזה אינו נמכר יותר למיטב ידיעתי)?

25. Started by leibeyal,

אין אפשרות ל SCROLL ב SYNAPTIC TOUCHPAD דרייברים מעודכנים לגרסא 14 - עודכן הרגע. מה אפשר לעשות?

• 0 תגובות
    • 642 צפיות

דיונים חדשים בפורומים