ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,356 דיונים בפורום זה
-
היי, אני צריך עזרה... המחשב של ההורים של אישתי שבק חיים באופן סופי, מאחר והוא בילה אצלי בתיקונים לא מעט הם החליטו (בשעה טובה) לרכוש מחשב חדש ולא להחיות את הישן. אני זקוק למפרט מחשב עד 2000 ש"ח לשימושי אינטרנט, אופיס וכו' - שום דבר קטלני. מאוד חשוב לי שהמחשב יהיה אמי ןויחזיק כמה שיותר זמן (שנים?) כדי שאבלה כמה שפחות זמן בתיקונים שלו. אשמח מאוד אם ניתן יהיה לעזור לי בהתייחס לנקודות הבאות: 1. מחשב מKSP או פנדה מחשבים (אני פשוט רגיל לקנות שם). 2. מחשב אמין (כבר אמרתי) מחלקים טובים ולא משהו פשוט. 3. האם יש צורך ב כרטיס מסך מעבר למה שבא על לוח האם? 4. זיכרון - לפחות 2GB, אבל יותר ם נכנס אז למה לא (מהנסיון שלי זה מאוד משמעותי). 5. מארז - אני משתמש במארז של אנרמקס ומאד מרוצה - א…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מתפתה ללכת כל ההצעות של המחשבים המוכנים ב KSP ב 1500 (מעבד E7500 ולוח G41 של גיג'הביט במקום אסוס...) מה דעתכם ? הספק כח שהם נותנים (גולדןטיגר) שווה משהוא? מהמחשב אין כמעט שום דרישות (אופיס אינטרנט) אבל חשבון שיהיה אמין. אפשר לעשות משהוא אחר בסכום של 1500 שח ? (מהמבחר של KSP ולוח אם של גיג'הביט ...)
-
- 4 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב בתקציב של עד 3500ש"ח, עם עדיפות לגלוש מטה. המחשב ישמש בעיקר לעריכת תמונות (פוטושופ), כתיבה (וורד), גלישה באינטרנט, האזנה למוזיקה וצפייה בסדרות ובסרטים (HD וכאלה). אם אני אוכל להריץ עליו את Episode 3 שיצא, מה טוב. אין צורך בציוד היקפי, אין צורך במסך. הייתי רוצה לעבוד בעתיד עם מוזיקה - מאמין שכרטיס קול יועיל. צריך כונן דיסקטים בימינו? מאוד חשוב לי נפח איחסון - כמה שיותר, יותר טוב. יש לי כונן קשיח מהמחשב הישן שאני חייב לעביר למחשב החדש. יש לזה חשיבות כלשהי בהרכבת המפרט? לא מתוכנן אוברקלוק. שקט זה חשוב. מאמין שארכוש מערכת הפעלה, אבל נא לא להתחשב בזה מבחינת תקציב. יש צורך בהרכבת המחשב. מניח שאני מעדיף מ-KSP, אבל לחלוטין לא נעול. גר בת"א. מודה מראש על …
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב נייד של ACER מדגם-Aspire 4741G,ואני מנסה להריץ עליו SC2,הוא רץ די בסדר בסה"כ, אבל שאני מגיע לקטע שהמשחק ממש בעומס,אז המשחק יורד ל7 FPS,אף על פי שהוא אמור לרוץ חלק על מדיום לפי מה שראיתי. הוא יורד ל7 FPS על כל הרמות גראפיקה. מבחינת מעבד לא אמורה להיות בעיה,בגלל שיש לו מעבד מדגם I5-430,ולפי מה שבדקתי זה באמת לא בעיה במעבד, אז לפי מה שהבנתי זה או בעיה בכרטיס מסך או בעיה בזיכרון. הנייד מכיל כרטיס זכרון מדגם DDR3 3GB,וכרטיס מסך מדגם GEFORCE 310 עם 512 זכרון (למרות שהוא משתמש באופן קבוע ב1700 זכרון בגלל הזכרון המשותף). מה שלא הגיוני לי פה זה שהמיפרט הזה אמור להריץ SC2 בקלות על גראפיקה בינונית,אבל מתי שיש ממש הרבה עומס אז הוא לא מצליח להריץ את זה על FPS נורמאלי גם…
-
- 0 תגובות
- 817 צפיות
-
-
כל מי שמשתמש ב-total commander יודע שצריך את כפתורי ה-keypad של + - * / וכו'. על thinkpad ישנים יכולתי לעשות FN + P ולקבל את * לדוגמא. משום מה על thinkpad T410 זה לא עובד, למרות שעל P דווקא מסומן "X" קטן. מי יודע/ת מה עושים? הכפתורים האלה ממש נחוצים לי. עריכה: דרך אחת שמצאתי זה להדליק את ה-NUM LOCK. אבל זה לא מעשי.
-
- 0 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי שהצלחתי למכור את ה VOSTRO 3300 (כבר כתבתי מספר פעמים עד כמה הדגם הזה גרוע , חום בלתי נסבל, מסך גרוע ביותר, מקלדת שוקעת ולא אחידה וסוללה שלא מחזיקה יותר משעה וחצי...) התחלתי לחפש אלטרנטיבה ראויה שתעמוד בקטגוריות הבאות: 1. מעבד I5 2. כרטיס מסך נפרד + תמיכה ב OPTIMUS (טכנולוגיה המאפשרת לחסוך חום וחשמל ע"י שימוש נבון בכרטיס החיצוני). 3. דיסק קשיח גדול. 4. מסך סביר (אין לי יותר מדי ציפיות ממסכים של ניידים אבל נצרבתי חזק מהמסך של הדל). 5. מקלדת איכותית (חשוב לי מאוד). 6. חום חום חום - פיזור חום סביר (ברור לי שנייד כזה מתחמם אבל ב 3300 זה היה פשוט בלתי נסבל). 7. שקט (מאוורר שקט). 8. מסך 13" 9. כל החיבורים. 10. סוללה חזקה - שתחזיק לפחות 5 שעות. 11. משקל פחות מ 2…
-
- 10 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, הרכבתי מפרט המצורף מטה בנוסף מצורפות התשובות לשאלות הרלוונטיות + מספר שאלות שיש לי בנושא: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים, מעט מאוד משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אינטרנט/משחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? FULL HD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד…
-
- 0 תגובות
- 610 צפיות
-
-
שלום לכולם ברצוני לברר האם יש אפשרות להחליף את הכרטיס מסך או להוסיף אחד חדש חזק למחשב הנ"ל כדי להריץ טיפה יותר משחקים טובים מחשב נייד Fujitsu Lifebook דגם AH530-5 מעבד : Intel® Core™ i3-350M processor 2.26 GHz, 3 MB מערכת הפעלה: Windows home premium זיכרון ראשי 4GB DDR3 1066 MHz PC3-8500 כונן קשיח HDD SATA 500GB 5.4k צורב DVD Super multi reader/writer מסך 15,6" Glare 16:9 WXGA (1366 x 768) LED Backlight מצלמה מובנית 1.3 MP כרטיס גרפי Intel® HD Graphics up to 1695 MB אלחוטי WLAN b/g/n, Bluetooth V2.1 סוללה 6 תאים עד 3 שעות עבודה תודה לעונים המשך יום טוב אלירן
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין שתרכיבו מפרט לחבר. הנה כל התשובות לשאלות הרלוונטיות: 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 1500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשתדל שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים, מעט מאוד משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים פלאש קלים, ושאר משחקים קלים …
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
Hi. my name is Tom and Im a member of this site for 6 years already. I just got discharched from the army and Im currently staying in germany. Im looking for a desktop replacment and my purposes in media and some old games such as medival and crap. Its important for me that the screen will be as big as possible and will have HDMI outpot. I have a wide budget but I will be happy to spend somthing like 800€ please supply links from amazon or another store that delivers to germany. Thanks alot and sorry for the english # Tom PS. feel free to respond in hebrew ;D
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש אותי גם כסטודנט וגם כגיימר בתקציב של בערך 6k. חשוב לי נורא שהוא יהיה חזק ואמין ויוכל להריץ את המשחקים החדשים בשוק בצורה בינונית ומעלה. יש קצת גמישות בתקציב אבל לא יותר מדי. תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 5 תגובות
- 866 צפיות
-
-
נתחיל מזה שהייתי באייבורי אתמול , עשיתי הזמנה והכל אבל היה חסר 2 חלקים שלא היה להם . הקירור מוגן 2 , ו4 ג'יגה זכרון ששם זה עולה 600 שקל !! כמובן שהבטיחו לי שם להשוות מחירים והכל בסופו של דבר החלטתי לבטל את ההצעה וללכת לכיוון של RSM . אחרי שראיתי שהרבה כאן ממליצים עליהם . המפרט מיועד בעקרון לשימוש מאסיבי יום יומי בנוסף מידיי פעם קצת משחקים לא כבדים . במחשב יבוצע OC פחות לכיוון של דרישה של ביצועים יותר לכיף . יש לי כרטיס 8600GT שאני מתכוון לשמור . 1. מה התקציב המקסימלי?2000 ש"ח , לנצל עד הסוף אבל לא לחרוג למעט מצב קריטי קריטי . 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - משחקים , אינטרנט . א) תדיר מאוד , שימוש מסיבי יום יומי . ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקרון …
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב בסיסי (לילדים עד גיל 6) במחיר של עד 1200 ש"ח. שימושי המחשב: * משחקים בסיסיים / לומדות. * גלישה באינטרנט. * סרטים (כולל חיבור לטלויזיה). * אופיס (להורים..). חשוב מאוד! אמינות החומרה - אשמח לקבל המלצות לחומרה שתהיה יציבה נפשית, ככל שניתן במסגרת התקציב. כלומר, העדפה היא על אמינות על חשבון ביצועים (כמובן, לא באופן מופרז). תודה רבה!
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכל גאוני המחשבים כאן אני סטודנטית ומעוניינת לרכוש מחשב נייד למטרות בסיסיות (יישומי אופיס, SPSS, אינטרנט, סרטונים/סרטים וכו'). כך שאני לא זקוקה למחשב עם מפרט מפלצתי לגיימרים... אך אני צריכה שתהיה לו מקלדת מלאה ונוחה להקלדה (עיקר העבודה בו היא בWORD), סוללה שתחזיק עד מינימום 4 שעות, רצוי שלא יתלכלך מהר (כי הבנתי שיש מחשבים שכל נגיעה נראית עליהם), שעוצמת הקול תהיה מספקת וברורה, שלא יתחמם מהר והרבה, ושלא יהיה כבד מידי (כי אני מהעדינות האלה חח). לגבי העיצוב שלו - מאוד חשוב לי שהוא יהיה ורוד...אבל אני יכולה גם לרכוש סקין ולכן זאת לא הבעיה העיקרית. התקציב הוא עד 4,000 ש"ח. אני מקווה שלא הפצצתי בדרישות הידע שלי במחשבים הוא לא מקצועי כמו שלכם ולכן כל טיפ שתתנו יעזור לי ש…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי כרגע מחשב HP HDX16T, מכשיר ממש חזק, עם מסך מצויין ומקלדת מצויינת, ואני מזמן משתמש בו להצגת מצגות, ולאחרונה אני מרגיש לא בנוח לסחוב את הנייד הענק הזה, ואני מחפש מחשב יותר קטן לזה. יש לי כבר NETBOOK קטן, ואני כמעט לא משתמש בו, משום שלפי טעמי הוא ממש לא שימושי בעבודה ממשוכת מול המסך הקטן, והעובדה שקשה למצוא דגם מספיק חזק שיריץ סרטי HD 720P שאני חייב להריץ עליו לכן אני מחפש כעת מחשב נייד בגודל בינוני, ונראה לי שגודל 14" או 14.1" הוא הכי מתאים. מה שחשוב לי: 1) מסך נוח וחד לעבודה יחסית ממושכת (OFFICE וגלישה) 2) מקלדת נוחה להקלדה אנטנסיבית 3) מעבד מספיק חזק שיריץ קבצי HD 720P באופן חלק - אין צורך בהרצת משחקים בכלל!! 4) משקל וגודל קטן, אם כי לא חייב להיו…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד לבית הספר לסרטים וקצת למשחקים התקציב שלי הוא 3000-4000 תגידו איך זה : http://www.olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22947876 תודה לעוזרים!~!D:
-
- 3 תגובות
- 731 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב נייד כל שהוא להעברת הזמן בצבא מחשב נייד שמחירו בין 3000-4000 שמסוגל להריץ משחקים חדשים ורציו עם סוללה מעל יותר מ 6 תאים של חברה טובה כל שהיא עזרה
-
- 1 תגובה
- 648 צפיות
-
-
האם המאוורר הבא : http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=18&Cat2ID=0&pid=80320-100-35 מתאים למעבד הזה: http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=3&Cat2ID=0&pid=i3-540ay שניהם מתאימים לפי ה socket LGA1156 אבל משום מה לא מזכירים בכלל את המעבדים מהסדרה של ה i3\5\7
-
- 3 תגובות
- 685 צפיות
-
-
יכולת להפעיל מספר סביבות עבודה כבדות במקביל (תכנות) + תוכנה גרפית ומספר רב של דפדפנים וטאבים מסך - 22-24 אינצ - איכותי, חד ולא מזיק לעיניים (זוג מסכים). פירוט נוסף: 1. מה התקציב המקסימלי? 4K עם אפשרות חריגה עד 5.5K במידה וזה נחוץ 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? שימוש לתיכנות, ולגרפיקה בעיקר פלאש כבד ופוטושופ בסיסי+ 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? כן, דרוש מסך כמוזכר לעיל, עכבר ומקלדת איכותיים ונוחים 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. דרוש מפרט מלא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 8 - …
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים, אחרי בדיקה בפורום ומפמרטים המומלצים הכנתי לעצמי מפרט למחשב HTPC. השימושים שלי הם בעיקר לקולנוע ביתי וקצת למשחקים. לא מתוכנן אוברקלוק, התקציב הוא עד 3500 למרות שאני בניתי בקצת פחות. AMD Athlon 2 X4 640 3.0Ghz Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪559 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2057 Gigabyte MA785GMT-UD2H AMD785G CHIPSET, יחידות 1 ₪440 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1158 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪313 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 PowerColor ATI Radeon 5750 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ₪672 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1311 צורב Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black, יחידות 1 ₪116…
-
- 6 תגובות
- 805 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיפות לא לחרוג מ-3500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? בעיקר משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש יום יומי, אין תוכנות כבדות מיוחדות. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? חשבתי לרכוש בנפרד בקרוב LG E2240T, אם יש הצעות אחרות בטווח מחירים אני אשמח. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? RPG למיניהם ומזדמנים (חדשים בעיקר) …
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
עדיפות ללנובו עם 3 שנות אחריות מקורית - אמור לשמש חבר ללימודי תוכנה באוניברסיטה במשך 4 שנים כמחשב עיקרי (ויחיד ככל הנראה). למרות המשקל, הבעלים העתידיים מעדיף מסך גדול ומקלדת נוחה לשימוש ממושך בכל מקום. זמן סוללה חשוב אבל בתקציב הזה אני חושב שזו תהיה בעיה (ניתן לחרוג אם ממש ממש כדאי אבל נא לא להתפרע). אני מניח שמשהו מבוסס I3/I5 עם מסך 14' ומעלה, דיסק 7200RPM ו-2G זיכרון זה בסיס טוב. מה דעתכם על ה-LENOVO L412 למשל? http://www.qsys.co.il/sg_product~440369U~10~31.htm 3 שנות אחריות, 2G זיכרון, דיסק 7200RPM, מסך 14', מאיץ גרפי של ATI ומעבד I3 ב~4300 ש"ח. זקוק להמלצה מהירה בינתיים, פרטים נוספים בהמשך - תודה מראש.
-
- 22 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, חברה שלי מעוניינת לקנות מחשב נייד, למטה הדברים החשובים שיהיו במחשב, תודה מראש * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (סימס, אססינס קריד...) וצפיה בסרטים * גודל המסך: בסביבות 14.1" * משקל רצוי- כמה שיותר קל * זמן סוללה- בסביבות החמש שעות * יציאות מיוחדות- אין צורך * בלוטות'- נדרש * כונן קשיח- מינימום 200GB * אני רוצה מחשב דק אז אם זה בא על חשבון כונן אז אין בעיה. *חשוב שתהיה מצלמת אינטרנט * אחריות נדרשת * אין העדפה לחברה מסויימת *רצויי שהמחשב עצמו יהיה בעל צבע אחר משחור, כסף או לבן (צבעים מועדפים-אדום, ורוד, סגול..אין בעיה עם צבעים אחרים) או שלפחות יהיו עליו קישוטים (בסגנון HP). * שוב, חשוב מאוד שהמחשב יהיה דק ניתן לחרוג מעט ממה שרשום ל…
-
- 14 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב בעיקר לצורכי פיתוח (עבודה ב- visual studio 2010 ותוכנות דומות), מסמכים ואינטרנט. עד תקציב של 2500 שקל (ואפשר גם בפחות) אשמח לקבל ביקורות למחשב הנ"ל. 1. טושיבה, Toshiba Satellite C650-15H http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9336 כתוב שמחשבי טושיבה מגיעים עם ביטוח לשנה, מישהו מכיר ויכול לתת חוו"ד על הביטוח שלהם? 2. Compaq cq62-200sj WU828EA http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5657 על פי מה שבדקתי כמה מחשבי קומפאק כתוב שזכירון הוא 667 MHZ, האם זה אמור להאט את המחשב? תודה רבה לעונים!
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, קיימים מחשבים עם מסך בגודל 15.6'' עם רזולוציה "רגילה" - 1366X768 וקיימים עם רזולוצית "FULL HD" - כלומר 1920X1080. השאלה היא, איך זה מתבטא בעבודה היומיומית ? האם האייקונים והכל קטנים משמעותית ב- full_hd ? אם אני מפעיל משחק ברזולוציה "רגילה" על מסך full_hd, הוא יראה פחות טוב מישירות על מסך בעל רזולוציה "רגילה" ? תודה !
-
- 6 תגובות
- 926 צפיות
-