עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מעוניין במחשב בעל צריכת חשמל ומחיר מינימלי, המחשב יתפקד כשרת קבצים ביתי ומידי פעם יוריד קבצים. מבחינת כוח מחשוב - פנטיום 4~ ומעלה יהיה חזק מספיק ואפילו overkill. 1. מה התקציב המקסימאלי? הרעיון הוא למצוא משהו זול מאוד, 400 ומטה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר, מחיר זה הדבר הקריטי כאן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכלל לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אני הולך להתקין לינוקס, לא מתכוון לחבר מסך, לאחסן עליו קבצים והורדות(היה לי פנטיום 3 שעשה את זה בהצלחה עד שמת). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). …

• 6 תגובות
    • 957 צפיות
  2. Started by shaiov23,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000-2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מוזיקה, סרטים ועריכה בסוני ווגאס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). סוני ווגאס (תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …

• 1 תגובה
    • 957 צפיות
  3. Started by Lishay,

שלום, כבר הרבה זמן שאני מחפש לקנות מחשב נייד בעיקר לצורכי לימודים בתקציב של כ- 3000 עד 3500 לכל היותר. עברתי על כמה מחשבים, ולבסוף מצאתי את המחשב הזה שמוצא חן בעיני, Compaq Presario CQ61 יש לו כמה גרסאות, אותו דגם רק שינוי במפרט אבל מה אתם אומרים על המחשב עצמו, על Compaq, על הסדרה Presario ? אני אשמח לשמוע חוות דעת לפני שאני קונה, ועוד משהו, האם שווה להוסיף כסף בשביל להרחיב את האחריות ל- 3 שנים? אני מניח שרובכם תגידו כן אבל מצד שני זה עולה עוד כסף, סכום לא מבוטל יחסית, אז האם בכל זאת זה שווה?

• 7 תגובות
    • 957 צפיות
  4. Started by Liran Siman Tov,

שלום רכשתי מחשב לפני זמן מה ואני מעוניין לשפר אותו, מה לדעתכם הכי יועיל לשיפור ביצועי גיימינג ? המפרט הנוכחי: I7 4790k cpu GA z97 hd3 motherboard 512 ssd Gtx 1070 ftw evga מסך 4k samsung 16 gb ddr3 1600mhz GA-Z97D 3 תודה

• 3 תגובות
    • 957 צפיות
  5. שלום, אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה בקרוב ואני מחפש מחשב נייד (14אינץ+) שיהיה מספיק מהיר בשביל להריץ במקביל כמה יישומים ולא יתקע לי במהלך הכתיבה. חשוב לי שהמחשב יהיה קליל אבל גם שתיהיה לו סוללה מספיק חזקה כדי לשרוד הרצאה של 3 שעות. יש לכם המלצות בשבילי? תקציב של עד 4.5 אלף שקל נ.ב אני לא מתכוון להפוך את המחשב לפלטפורמת משחקים או עיצוב גרפי אבל הוא כן ישמש בתור מחשב מולטימדיה מדי פעם כדי לראות סרטים עם החברים. תודה!!

• 5 תגובות
    • 957 צפיות
  6. שלום, טוב, כרגע לאחר חזרתי ממילואים, ההתלבטות היחידה היא בין שני המחשבים הבאים: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=5173 http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=3232 מבחינת מיפרט שניהם עונים על השדרישות שלי והמחיר שלהם פחות או יותר דומה, על כן עומדת השאלה מה עדיף מבחינת ביצועים לצד מארז חזק. תודה, דרור

• 1 תגובה
    • 957 צפיות
  7. 1. תקציב - ניתן בהחלט לחרוג עד 5500 מהתקציב אבל לא מתכוון לזרוק כסף על דברים לא נחוצים (הנחתי היא שהסכום יספיק למטרה, אבל אם יש הצדקה להשקיע יותר אין מניעה). 2. מטרות המחשב - ברובו משחקים , מוזיקה וגם סרטים. *תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. משחקים,גלישה באינטרנט, תוכנת שיתוף. *רזולוציית המסך 1280*1024 2. עדיפות לשקט מ1 עד 10 זה 7 אבל כמובן שהמחשב לא ירעיש כמו טרקטור . 3.לא מתוכנן OC. 4.אין צורך במערכת הפעלה . 5.אין העדפה לחנות מסויימת. 6. מבקש מארז נוח עם חיבורי USB ואודיו נגישים מקדימה, הארד דיסק מהיר . תודה לירון בן אהרון

• 11 תגובות
    • 957 צפיות
  8. Started by x1p,

שלום לכולם, יש לי משחב מסוג לנובו 3000 N100, עכשיו נתקלתי בבעיה מוזרה, כל פעם שאני מנסה להפעיל את המחשב, הוא רושם כאילו הוא לא מוצא מערכת הפעלה, בדקתי קצת את העניין וראיתי כי הוא בכלל לא מזהה את הארד דיסק, שמתי בבוט ככה קודם שיפעיל את הסידירום, לאחר מכן את הארד דיסק...עכשיו בהארד דיסק אין שם, ואין כלום, ניכנסתי לחלון הראשון אשר רושם את כל המידע לגבי החומרה במחשב, ולגבי הארד דיסק רשום NONE, עכשיו בדקתי והארד דיסק מחובר היטב... למישהו יש מושג מה ניתן לעשות? והאם זה אומר שזה הזמן לקנות HD חדש? או שאולי המחשב אינו מזהה אותו מסיבה אחרת? (מה שדי נשמע לי הגיוני כי ה-HD חדש..)

• 7 תגובות
    • 957 צפיות
  9. Started by vladk,

http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=2582 HP Pavillion DV6160EA 6464 ש"ח עם הוספת 3 שנות אחריות. http://www.notebookclub.co.il/prod-ins-6400-ati-120g.htm DELL Inspiron 6400 6740 ש"ח עם הוספת זיכרון 1 ג'יגה. http://www.buycenter.co.il/sg_product~TY0BLIM~7231~9752.htm Lenovo 3000 N100 6670 ש"ח עם הוספת 3 שנות אחריות. http://www.buycenter.co.il/sg_product~TU0BBIZ~7231~9752.htm Lenovo 3000 N100 עם מסך 14.1 6447 ש"ח עם הוספת 3 שנות אחריות. --- מה הייתם לוקחים? (משתמש כבד, פיתוח, קצת משחקים, אחריות חשובה, גודל מסך לא חשוב, משקל חשוב, AERO).

• 8 תגובות
    • 957 צפיות
  10. Started by gadits,

אני מעוניין לרכוש את המארז של MSI דרך EBAY (האם אפשר לרכוש אותו גם בארץ ואם כן אז איפה) ואין לי מושג איזה לוח אם יתאים למארז הקטן הזה אני זקוק למפרט הזול ביותר שאתם יכולים להציע מכיוון שאני זקוק למחשב הזה רק בשביל לראות סרטים ולשמוע מוסיקה הדבר היחידי שאני לא מתפשר עליו הוא הארד דיסק בגודל 250 גיגה! את כל שאר הרכיבים אני משאיר לכל המומחים כאן בפורום עיזרו לי בבקשה בתודה מראש גדיץ [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 3 תגובות
    • 957 צפיות
  11. Started by ביז'ו המוס,

בת דודה שלי רוצה לקנות מחשב חדש למשחקים\מולטימדיה (הורדות וכו..) מה דעתכם על המפרט הזה? סה"כ AMD Athlon 64 (3000+) - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL 1,059.08 ש"ח A-DATA 512MB DDR PC3200/400 - C2.5 X2 לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 1,045.98 ש"ח Gigabyte GA-K8NF-9 - 939 (nForce4x) - ATX לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 709.70 ש"ח Gigabyte 6600GT 128mb DDR - TV OUT/DVI - PCX - Retail 1,172.79 ש"ח NEC DVD-RW NEC 3520A x16 (WHITE) DUAL LAYER - bulk לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 424.43 ש"ח Microsoft - Multimedia Keyboard + Wheel Mouse Optical - PS2 לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 158.42 ש"ח סך הכל לתשלום: 4,570.40 ש"ח המפרט מהזיגזגים רק צריך להכניס מארז וספק, …

12. Started by ARIKARCH14,

שלום, רכשתי תחנת עגינה אוניברסלית USB 3.0 של ASUS עבור מחשב נייד SAMSUNG. האם תחנת העגינה אמורה לספק את ההזנה/הטענה למחשב? או שעדיין צריך לחבר את המחשב למטען שלו. כאשר אני מחבר את המחשב לתחנת העגינה בעזרת כבל ה-USB המחשב אינו נטען . תודה על העזרה.

• 2 תגובות
    • 957 צפיות
  13. Started by Kevitor,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500-5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? שיהיה בערך בין 5000-5500 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק עד 5500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. דברים בסגנון של BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום …

14. Started by yoni8866,

שלום, שבוע הבא אני טס לאמריקה, ואני רוצה לקנות מחשב נייד פשוט יחסית לאמא שלי. המחשב הולך לעמוד באותו מקום פחות או יותר, ככה שלא באמת משנה הגודל שלו, כי הוא לא הולך להיות נייד במיוחד. * מטרות המחשב? תוכנות האופיס (פאוור פוינט, וורד), גלישה באינטרנט, דבר שאמהות עושות. לא נועד בשביל משחקי מחשב או משהו בסגנון. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מסך גדול יותר, לא משהו ענק, אבל משהו גדול יחסית. לא יודע מה ההבדל בין מבריק ומאט. * רזולוציית המסך? גבוהה יחסית. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת נוחה. * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה, מאחר והמחשב לא זז מהמקום ותמיד ליד המטען. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?) שיהיו לפחו…

• 0 תגובות
    • 957 צפיות
  15. מדובר בדגם הכולל מעבד core i5 2.4ghz, 4ג'"ב ראם ו500ג'"ב הרדיסק 7200RPM. המחשב במצב מעולה ובשימוש מזה שנתיים ויש לו עוד 3 שנות אחריות של דל אחריות עסקית תיקון בבית הלקוח intel core i5 520m, 2.4ghz 3mb cache 4gb ram 1333mhz seagate 500gb 7200rpm hdd nvidia geforce 310M 1366x768 13.3" matte screen 4-cell battery אשמח לדעתכם בנושא, תודה מראש, ערן

• 2 תגובות
    • 957 צפיות
  16. Started by galCool,

שלום רציתי מפרט למשחקים בתקציב שבכותרת. שהמפרט יהיה בלי כרטיס מסך. תודה. שיהיה pci-E

• 10 תגובות
    • 957 צפיות
  17. Started by barzanger,

אני מחפש נייד לעבודה אני צריך נייד אמין חזק ועם זמן סוללה ארוך אני בונה אתרים מתכנת גרפיקה וכו' אני עובד אני חייל ואני צריך מחשב לבסיס אני רוצה מחשב חזק גם פיזית וגם חומרה מה שחשוב לי שיהיה בו: חיבור למודם סלולארי כמה שיותר זיכרון כרטיס מסך חמוד (לפעמים לשחק קצת) שיהיה קל שיהיה חזק פיזית הוא הולך להיות מנוייד מאוד ראיתי היום מחשבים עם GPS זה יכול להיות פלוס גדול מסך גדול לא מחפש נטבוק שיהיה טוב גם בשביל לראות סרטים תקציב : אני מעדיף שיעלה סביב ה 5 אבל אם יש אופציות ששוה להשקיע יותר אפשר עד 10 כמה מחשבים שחשבתי עליהם : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=751368 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=755728 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748402 פתוח להצעות א…

• 4 תגובות
    • 957 צפיות
  18. Started by MaDuroS,

היי חבר'ה , אני חדש בפורום ודי חובבן מבחינת ידע בחומרת המחשב. רציתי להתייעץ בניסיון של רובכם ובידע המקצועי כדי לרכוש מחשב חדש. בעיקרון אני מחפש מחשב שיהיה חזק עם יכולות גרפיות טובות לצורך עריכת סרטים,קליפים ועבודה עם תוכנות כבדות. בנוסף גם גיימינג אבל לא בטירוף (2-3 משחקים חזקים וחדשים) ביררתי קצת לגבי המחשב הבא ברשת אייבורי - רציתי לדעת האם הוא מספיק חזק ? מאיזה בחינות הוא חזק ? האם צריך לשפר אותו ואם כן אז במה ? קודם כל מה דעתכם על המפרט הבא : המפרט החשוב הוא : זכרון - Corsair 8GB 1600MHz מארז - Thermaltake Versa G1 ספק כח - Seasonic 500W כרטיס זיכרון - Sapphire AMD Radeon HD7770 OverClock 1GB GDDR5 הקישור למפרט המלא : http://www.ivory.co.il/catal…

• 6 תגובות
    • 957 צפיות
  19. היי חברים, אני רוצה לבנות מחשב שיהיה חזק ויתאים גם לעבוד כמו שרת בדיקות עבורי. שיתמוך ב64 BIT ולוח אם שיתמוך בוירטואליזציה וכונן SSD עתידי. בנוסף שאני אוכל לשים לו כרטיס מסך חזק בעתיד. (כרגע אין מספיק כסף עבור זה). אם יהיה אפשר לדחוף לזה כונן קשיח בגודל 1 טרה זה יהיה מעולה. כל זה יורכב בתוך מארז antec 300 עם ספק של 550w חנויות מומלצות על ידי הם KSP ו- RSM עקב קירבה אליי. תודה.

• 11 תגובות
    • 957 צפיות
  20. היי חבר'ה אין צורך בציוד הקפי ומסך שהמחשב יטוס ולא יעשה בעיות.....לוח אם ASUS, כרטיס מסך אפשר מובנה או משהו פשוט זכרונות לפחות 2 גיגה..עדיף אינטל משהו חזק..השאר תבחרו

• 13 תגובות
    • 957 צפיות
  21. היי לכולם אני מעניין לקנות מחשב חזק לצורך בניית מכונות VM שבאחד מהם יריץ ORACLE_DATABSE ועוד כמה מכונות קטנות. ועריכה של תמונות PHOTOSHOP תקציב שלי הוא עד 3500 שקל +- ללא מסך תודה על העזרה

• 9 תגובות
    • 957 צפיות
  22. שלום לכולם אני משתמש במחשב לשימוש ביתי מתון ומעט משחקים (ENEMY TERRITORY ו - ROME TOTAL WAR) "לצערי" יצא המשחק MEDIEVAL TOTAL WAR והמחשב שלי פשוט לא עומד בעומס ולכן אני חייב לשדרג המפרט הקיים : XP ATHALON 2500@3200 1 GIGA DDR 400 ATI 9800NP (לא SE) עכשיו האם אני חייב להחליף לוח/מעבד/כרטיס מסך/זכרון פנימי ולצאת בהוצאה כספית בומבסטית או שיש אפשרות לשידרוג חלקי שישאיר כ.מסך וזכרון ויחליף רק מעבד ?(אולי משומש) ושנוכל למשוך את המחשב הנ"ל עוד חצי שנה כך שאוכל להנות מ- MEDIEVAL2 ללא פילטרים אבל על רמת פירוט בינונית ברזולוציה של 1024X768 ועדיף 1280X1024. מחכה בקוצר רוח לתשובה אני מת להתחיל לשחק ב MEDIEVAL2

• 13 תגובות
    • 957 צפיות
  23. אהלן, ושבת שלום. ברצוני לקנות מחשב שישמש אותי לאינטרנט, שירים, סרטים (לא HD), מסנג'ר וכל הדברים הבסיסים הללו. לא צריך ציוד היקפי, ללא צורך במערכת הפעלה, לא מתוכנן שום שדרוג ולא מתוכנן OC. כמה בקשות: 1. המחשב יקנה בחנות SKYPC, לכן אני אשמח אם תתנו לי מפרטים מהאתר שלהם. 2. שהמחשב לא יהיה טרקטור, סביר... (7 מתוך 10). 3. שהמחשב יהיה מהיר (תיקיות, תמונות וכו'). זהו, בסך הכל מחשב בסיסי למדי, לכן אין פה לאן להשתגע. עוד דבר, יש לי מפרט שבניתי ואשמח שתביאו לי חוות דעת עליו. מעבד Intel Pentium Dual-Core E6500 Tray ₪339 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=E6500ay לוח אם Gigabyte GA-EG41MF-US2H ₪347 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950035 כונן קשיח Westren D…

• 13 תגובות
    • 957 צפיות
  24. Started by rubus,

לחברי הפורום שלום רב, אני מחפש מחשב נייד לאחותי, הפרטים למטה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עריכת וידאו, תכנות, צפייה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? רצוי מסך מאט, 14 אינץ' מינימום עם עדיפות ל 15.6 ומעלה. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? לא ממש משנה. כמעט ולא תיקח אותו …

• 0 תגובות
    • 957 צפיות
  25. הי, אני מחפש מפרט למחשב שישמש לסימולציות מאטלב כבדות - כאשר המטרה שהן יתבצעו יחסית מהר עם אפשרות למקביליות בין כמה סימולציות שונות. בנוסף המחשב ישמש גם לדברים הבאים: אופיס צפייה בסרטים ושמיעת מוסיקה (רצוי ששניהם יהיו באיכות טובה). אינטרנט המחשב לא ישמש למשחקים כלל. מהעובדה שאני מעוניין לבצע הרבה דברים במקביל אני רוצה שהמחשב יהיה בעל ליבה מרובעת (של אינטל). המחשב צריך להיות שקט. אני שוקל לקחת מארז מעוצב יותר, אבל לא בעלות נוספת של יותר מ-100 שקלים. אין צורך במערכת הפעלה. התקציב למפרט לעיל הוא 3K ללא מסך ושאר הציוד ההקפי. עבור המסך אני מקציב עד 1300 ש"ח כאשר אני רוצה מסך בגודל 20-22'' בעל פאנל איכותי - אם יש הצעות מעניינות שהן לא ה- DELL שמומלץ כאן אנא ציינו. הרכבת המחשב תת…

• 8 תגובות
    • 957 צפיות

דיונים חדשים בפורומים