עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by karchems,

* מטרות המחשב- אופיס, אינטרנט, סרטים, מעט פוטושופ בסיסי. חשוב לי שאפשר יהיה לפתוח הרבה קבצי אופיס (כולל מצגות עם הרבה תמונות) +PDF+דפדפן במקביל מבלי שייתקע * גודל המסך- 13.3" * משקל רצוי- מתחת ל2 ק"ג (בעקרון כמה שפחות) * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) יכולה להסתפק ב 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) צריכה לחבר אותו למקרנים שיש באוניברסיטה (לא יודעת באיזו יציאה מדובר, מניחה שזה די סטנדרטי) * בלוטות- לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח- לא משנה * צורב DVD- רצוי, לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית - כן בעקרון כרגע אני מתלבטת בין שני המחשבים האלה: http://us.toshiba.com/computers/laptops/portege/R700/R705-P35 (קיים ב be…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by bar350,

שלום קוראים לי בר והנבעיה הי כזו, אני במשך שבועיים מחפש ברשת וקורא בלי סוף כדי להתאים לי מחשב נייד בל המצב רק מחמיר עוד יותר, ככל שאני קורא יותר וחוקר יותר ככה אני מבין פחות מה שאמור להיות הפוך אבל זה המצב הכל כל כך מורכב ולא מובן! הבנתי שיש קטגוריות למחשבים משחקים, עסקים תוכנות וכו... אבל פה הבעיה, אני לא איזה גיימר מהולל אבל אני משחק משחקים פעם ב כמו PES או ג'יטיאיי חדש שיוצא או איזה משחק יפה שמשך לי את העיין אני לא איזה מתכנת תוכנות אבל אני משתמש בתוכנות לפעמים כמו תוכנת DJ חינמית סתם בשביל הכף ואני לא איזה איש עסקים אבל אני גולש באנטרנט כמובן ואני לא מבין משהו אחד בשביל זה אני צריך להשקיע ים של כסף בשביל שבעוד שלושה שנים אני יוכל להפעיל משחק כמו שצריך(לא ברשת) או לגלו…

• 5 תגובות
    • 969 צפיות
  3. שלום לכולם, אני מקווה שתוכלו לעזור לי בבחירת מחשב נייד חדש לצורך לימודים באוניברסיטה. באופן כללי אין צורך בהרצת אפליקציות כבדות או משחקים. רוב הזמן העבודה תיעשה בכתיבת מסמכים, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים באיכות הבסיסית ביותר. התקציב הוא בין 2000 ל - 3000 כאשר אני מקווה שהמחשב לא יהיה כבד מידי, אולם אינני מעוניין בנוטבוקים למיניהם מאחר והם נראים לי קטנים מידי. ישנה עדיפות רבה למערכת הפעלה הנכללת במפרט. אני בור מוחלט בנושא, מעולם לא היה לי מחשב נייד ולכן אני נעזר בכם. בתודה מראש. פורמט רשמי: מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים באיכות פשוטה * גודל המסך? יש עדיפות למסך גדול בצורה מספקת (15.6 ? ) על מנת שלא לאמץ את העיניים…

4. Started by PJ,

אהלן , הנייד הקודם שלי מת ואני צריכה מחשב נייד חדש . המחשב מיועד ללימודים ] אינטרנט , מסמכים והרצת מדיה בצורה נורמלית. אני מתכוונת לקחת אותו מדי פעם למכללה אבל בעיקרון הוא הולך לשבת פשוט בחדר שלי , לכן אני לא צריכה חיי סוללה ארוכים ומידות קטנות במיוחד. אני לא ממש יודעת את טווח המחירים ואני די קצרה בכסף אבל חושב לי שיהיה אמין ושיחזיק לי לכל אורך הלימודים לפחות לכן אני חושבת שאולי עדיף להשקיע עוד כמה מאות שקלים על מחשב אמין שלא יעשה לי בעיות מאשר להדפק עם מחשב שימות תוך שנה. אז התקציב הוא 3500 אבל אם יש משהו יותר זול אז זה יהיה עדיף. נראה לי שזהו. תודה. קארין.

• 0 תגובות
    • 597 צפיות
  5. Started by eyal1506,

קניתי מחשב חדש מסוג Dell vostro 3500 ללא מערכת הפעלה, אני מנסה להתקין XP. אחרי פירמוט ועליית ה"מסך" היפה של ההתקנה אני צריך לשים SERIAL והגדרות נוספות ופשוט העכבר והמקלדת לא מגיבים. ראוי לציין שאני לא חיברתי שום עכבר ומקלדת חיצוניים אבל לאחר שנתקעתי עם הבעיה הזאת ניסיתי לחבר עכבר חיצוני דרך USB ועדיין לא עובד. אשמח לעזרה.

6. Started by c5123,

אני צריך המלצה עד 3-4K אם אפשר כרטיס רשת אלחוטי מובנה ללימודים ואולי קצת משחקים

• 1 תגובה
    • 704 צפיות
  7. שלום לכולם, כמו שכתוב בכותרת, מחפש לאשתי נייד "12 עד 4,000 ש"ח. היא תקח אותו איתה לכל מקום ולכן חשוב שיהיה קל ושהסוללה תספיק לכמה שיותר זמן. מעבר לזה, חשוב שהמסך יהיה איכותי ויאפשר לכתוב ולקרוא ממנו בנוחות במשך שעות, לא ממש מבין בתצוגות של ניידים... הארדיסק צריך להיות לפחות 500 250 ג'יגה. נראה לי שבתקציב הזה אפשר להשיג מחשב שיהיה גם מהיר יחסית ויאפשר עבודה זורמת גם עם כמה תוכנות/חלונות/טאבים פתוחים בו זמנית. אשמח לקבל המלצות תודה רבה

• 0 תגובות
    • 609 צפיות
  8. שלום, ברשותי לנובו G550 עם מעבד T6500, בן כ-9 חודשים. 4 גיגה זיכרון, 500GB הרדיסק וכ.מסך של NVIDIA דגם G210M עם 512MB (שלו, לא משותפים) יוצא לי לשחק הרבה במחשב הזה ועד לאחרונה לא צצה שום בעיה (סיימתי COD:MW2 בלי תקלות כאלה לדוגמה) בזמן האחרון כשאני משחק, המחשב מאוד מאוד מתחמם (מיד בתחילת המשחק) ולאחר כמה דקות הוא נכבה (מגיע ל100C להערכתי). קרה לי GTA IV, MAFIA 2 וPES10 ואני בטוח שזה יקרה גם במשחקים אחרים. ובנוסף בניגון HD 720P סטנדרטי המעבד מגיע מיד ל90+ מעלות. ברקע פועל כמעט תמיד utorrent אבל בדקתי גם בלעדיו. כמובן שאני משחק על שולחן- והמחשב יושב על משטח ישר. ניסיתי אפילו להגביה את החלק האחורי של המחשב על ידי כל מיני דברים שהנחתי מתחתיו, כדי לעזור לזרימת האוויר ללא תועל…

• 0 תגובות
    • 737 צפיות
  9. Started by alergic,

אני לא ממש יודע באיזה פורום לשים את השאלה, לכן אני שם אותה כאן כי היא קשורה למפרט המחשב שלי. מפרט המחשב נמצא בקובץ המצורף. מעבד: מבחינת יחס עלות/תועלת לטווח של כשנה עדיף לשדרג את המעבד או לקנות מערך חדש של מעבד INTEL? ראם: האם להעלות את גודל הראם? כ.מסך: ATI 4200 מובנה: האם להוסיף כ.מסך דומה כדי שיעבדו במקביל או לקנות אחד חדש או לעשות מערך SLI/CROSSFIRE וכמובן לקנות לוח.אם אחר. האם ביצועי המחשב מושפעים מרשת האינטרנט? האם מחשב שלא מחובר לרשת יותר מהיר? האם "לא מגיב" זו בעית חומרה או תוכנה? ואיך אפשר לטפל בבעיה זו? כמו כן האם לשמור על המחשב עם תוכנות שונות ומשונות או לפרמט מידי 3-4 חודשים? [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 630 צפיות
  10. Started by kicker122,

תקציב 4000 שקל מעבד: [..] AMD PHENOM II X4 965 (3.4GHz) - BLACK EDITION - BOX ₪847 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-880GA-UD3H ₪578 זיכרון: [..] G.SKILL "NT" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪464 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE HD5770 1GB GDDR5 - RETAIL ₪926 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪115 מארז: [..] COOLERMASTER ELITE 342 w/o PSU ₪152 ספק כוח: [..] COOLERMASTER EXTREME POWER PLUS 550W ₪329 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME ₪156 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG ECOGREEN F2 1.5TB SATA2 ₪380 הרכבת מחשב: [..] הרכבה + בדיקות יציבות - (מוזל בהזמנה מעל 3000ש"ח) ₪45 מחיר סופי: ₪3992 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

• 1 תגובה
    • 655 צפיות
  11. זה המפרט שעשיתי אבל אני צריך לרדת מהמחיר שלו למשהו בסביבות ה 3000-3500 המחשב משמש לגרפיקה אינטרנט וסתם פעולות בסיסיות וללא צורך במשחקים, לא צריך מסך , לא יהיה oc , בקיצור מחשב לגרפיקה ולא משנה מאיזו חברה, והמחשב עובד על מסך 19 Intel Core i5 760 Socket 1156 8MB 95W 2.8Ghz Box, יחידות 1 ₪1037 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2016 מאוור Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪119 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1195 Gigabyte GA-P55-USB3 P55 CHIPSET Socket 1156, יחידות 1 ₪640 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1591 G.Skill F3-10600CL9D-4GBNT 4GB Kit DDR3 1333Mhz CL9 , יחידות 1 ₪546 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1943 Sam…

• 1 תגובה
    • 659 צפיות
  12. היי כולם, אני הולך לקנות מחשב חדש. הצרכים שלי הם בעיקר רגילים (אינטרנט, סרטים, יכול להיות שאני ארצה להריץ עליו מכונה וירטואלית או 2) אבל אני בהחלט לא גיימר. בנוגע למחיר - הייתי רוצה משהו בסביבות ה 3K (אפשר חריגה של כ 500 ש"ח) בנוגע לשקט - רצוי שיהיה שקט מאד, בנוסף - אני לא מתכוון לעשות עליו כל מיני OC. רציתי לדעת מה דעתכם על המפרט הבא: Processor: Core 2 Duo E7500, 2.93GHZ, 1066Mhz, s775, 3M Tray Fans: Arctic Cooling Alpine 7 (s755, 754, 939, AM2) MotherBoard: ASUS P5G41c-M LX s755 C2Q 1333Mhz, Intel G41 DDr2 800/DDR3 1333, PCI-E HDAudio Memory: DDR 2 1066Mhz 2x2GB Kingston HyperX CL5 Dual Channel HD: Western Digital Caviar Green 500GB IntelliPower, 32MB SATA 2 …

• 5 תגובות
    • 746 צפיות
  13. שלום אני מחפש מחשב נייד לעבודה שוטפת + עבודות גראפיקה בתוכנות Photoshop +flash + 3dsmax לכן אני צריך מחשב חזק מצאתי 2 אפשריות שנראות לי טובות הראשונה של HP עם I5 + דיסק קשיח של 7200RPM שזה יתרון לפי דעתי לשימושים שלי והשניה של Acer עם I7 בגדול לאחותי יש מחשב נייד של ‏Acer Aspire 5738ZG-444G‎ שנראה בדיוק אותו דבר וזה מבאס כי המקשים שלו לא נוחים ‏וזמן סוללה קצר יחסית וציפתי לשינוי בחיצוניות בין מחשב שעולה 5000 לבין מחשב שעולה 3000 חבל שאין אותו בעוד צבעים בגדול הוא מחשב טוב מאד שבקושי מתחמם אבל לא כזה נוח האם ההבדל בין I5 ל I7 משמעותי? בגדול אני נוטה לכיוון הHP גם בגלל שזה HP וגם מבחינת עיצוב אבל שוב יותר חשוב לי הביצועים . HP Pavilion dv6-3050ej Intel Core i5-520M 2.4G…

14. Started by FEO,

עד כמה בעיתי נושא של יחידת כוח /קבל/טרנספורמטור חשמל, הרי המחשב(לפטוף של לנונו W510)נקנה בארה"ב. האים מספיק רק מתאם המתחבר לקצה או שצריך לקנות את כל היחידה?

• 4 תגובות
    • 757 צפיות
  15. Started by GGuyZ,

בין שני הדגמים הללו, איזה עדיף? כמו כן, במידה וישנה אופציה עדיפה באותו סדר גודל של מחיר - אשמח לשמוע. איני מתייחס לחומרה הפנימית, היות ושם הדברים ברורים וכמובן שישנן קופיגורציות שונות. תודה על העזרה.

• 0 תגובות
    • 914 צפיות
  16. Started by romidayan,

אהלן, אני מתחילה השנה תואר במדעי ההתנהגות מה שאומר הרבה מאוד חומר. אני מתלבטת כבר הרבה מאוד זמן איזה מחשב יתאים לצרכים שלי שהם בעיקר הרבה וורד, הרבה אקסל, אייטונס ואינטרנט. כרגע יש לי את הנוטבווק של msi שאני ממש לא מרוצה ממנו ובעיקר מהגודל שלו. חשוב לי במחשב שהוא יהיה לפחות 14" , מקלדת נוחה, אני אעבוד איתו בעיקר בכיתות או בבית כך שהמסך לא כ"כ קריטי אם יהיה מבריק או מט. הלכתי לכמה חנויות לבדוק קצת מחשבים אבל חזרתי הרבה יותר מבולבלת. חשוב לי שהמחשב יהיה מהיר, כמובן שעדיף שיהיה כמה שיותר קל, עם אפשרות להרחבת זיכרון ולפי מה שהבנתי עם עדיפות למעדה intel i5. התקציב הוא 4000. תודה מראש !! נ.ב איזה רשת עדיף לקנות ? באג? אייבורי? אופיס דיפו ? מהנסיון שלכם...תודה [;

17. Started by blacking,

1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לנסות לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? אינטרנט, משחקים. א) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כרטיס מסך חזק עד כמה שאפשר בתקציב. 3. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 4. הרכבת מחשב בחנות? כן 5. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? SKYPC תוספות: שיהיה כונן קשיח בגודל 1 טרה.

• 6 תגובות
    • 887 צפיות
  18. מחשב לסטודנטית, תקציב עד 2000, גג 2200. דגשים על סלולה ארוכה, מקלדת נוחה, שלא יהיה גדול או מסורבל, עדיף קל, חשוב שיהיה דגם שידוע כיציב יחסית ולא כאחד בעל היסטוריה עם תקלות. יש עוד דגמים שכדי לקחת בחשבון? תודה מראש ושבת שלום *תיקון טעות, אפשר להוריד את ה1012 מהדיון, כי כבר כמעט אין אותו בשוק.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. שלום, אני סטודנט וקונה מחשב חדש שישמש אותי בלימודים. תקציב מקסימלי: הייתי רוצה שהמחיר יתכנס לכדי 2200 שח עם אפשרות חריגה מקסימלית עד 2500. שימושים עיקריים: אינטרנט, קריאת מסמכים, סרטים ואולי משחקים בסיסיים. כמו כן, התוכנות הייעודיות שאני עובד איתם בלימודים הן תוכנות בסגנון MATLAB. (עיבוד נתונים בלי צורך בגרפיקה חזקה). המחשב לא מיועד למשחקים כבדים. ציוד היקפי: אין צורך. שקט: די חשוב לי. מבחינת דירוג לדעתי זה 8 מתוך 10 למרות שאני לא באמת יודע עד כמה שקט אני אמור לצפות שהמחשב יהיה. אוברקלוק: אין צורך. מערכת הפעלה: אין צורך. העדפות רכישה: אזור חיפה והקריות. למשל: skypc, נועה מחשבים, פנדה או אייבורי מחשבים. (מכיוון שכולם לדעתי דומים באיכות העבודה החנות הזולה ביותר מנצחת). שדר…

• 2 תגובות
    • 795 צפיות
  20. Started by ofir1992,

קניתי בדיוק מחשב נייד מדגם ACER ASPIRE 5470, והמחשב מכיל 4GB זכרון ,וכרטיס מסך עם 1GB זיכרון, אבל הכרטיס מסך תמיד לוקח מהזכרון שלי עוד כ500 MB, ואין לי שום צורך שהוא יעשה את זה, יש דרך להגביל את זה? שהכרטיס מסך לא ישתמש בעוד זכרון?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום לכולם אני מבקשת המלצה על המחשב הזה: http://www.bhphotovideo.com/c/product/704107-REG/Acer_LX_PU302_124_Aspire_AS5745G_6538_15_6_Notebook.html#specifications איך הוא מבחינת בקורות בחו"ל? האם יש איתו בעיות?האם בקורות המשתמשים עליו טובות? אני סטודנטית לעיצוב פנים,ואני מחפשת מחשב נייד במחיר של עד 900 דולר. האם יש משהו יותר טוב מהמחשב הנ"ל? תודה רבה תהילה

22. שלום. יש לי מחשב נייד מסוג לנובו N100, עם הכרטיס מסך הבא: Nvidia Geforce Go 7300 [אני חושב שהוא בעל 128 מגה בייט] אני סטודנט, ויושב המון מול המחשב. לכן אני מעוניין לרכוש מסך חיצוני. השאלה שלי היא - האם אני בכלל יכול? אני מתלבט בין שני מסכים, כאשר הגדול הוא יותר הוא 24 אינצ', והינו FULL HD (1080p. האם יש בעיה? האם הלפטופ שלי יכול להתמודד עם המסך הזה בקלות? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 838 צפיות
  23. Started by bar350,

קוראים לי בר והשאלה היא כזו: אני במשך יותר משבוע כל יום כל היום מחפש לי מחשב נייד שיתאים לי, אני מחפש וקורא ברשת בלי סוף אבל המצב רק מחמיר הכל עוד יותר ניראה לא מובן ואני ממש מיואש מהמצב כבר. מה שאני מבין הוא שיש קטגוריות למחשבים גימריים, עסקים וכו... אבל זה מה שמשגע אותי! אני לא גיימר מהולל אבל אני משחקים כמו PES (כל שנה) וGTA חדש שיוצא(לא ברשת) ופעם ב איזה משחק חדש שמשך לי את העיין. אני לא איזה מתנת אבל אני לפעמים מעלה איזה תוכנה של DJ פשוטה וחינמית סתם בשביל הכף ולגלוש באנטרנט זה מובן מאילו סרטונים וכו... הנקודה היא כזו בשביל זה אני צריך להשקיע ים של כסף בשביל מחשב שיעלה לי עוד 3 שנים משחק פה ושם בסדר גודל של מה שהוזכר קודם, או איזה תוכנה וצפייה בסרטונים ואנטרנט? השמח …

• 0 תגובות
    • 584 צפיות
  24. Started by Evilized,

המחשב מיועד לחבר המחשב יהיה בעיקר לאינטרנט אופיס וסרטים וגם משחקים הוא לא גיימר אבל הוא רוצה כרטיס שיריץ טוב תמשחקים החדשים אם אפשר להכניס בתקציב מקלדת ועכבר אז עדיף (לא צריך מסך) הוא מעוניין לחבר תמחשב לטלויזיה LCD 32 ואם אפשר חנות מאיזור חיפה והקריות! תודה ושבת שלום!

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. אני מתחילה ללמוד השנה לתואר ראשון ומחפשת מחשב נייד- מהיר מכל הבחינות , קל יחסית עד 2.5 קילו כולל סוללה . המחשב ישמש אותי גם לצורכי עבודה מהבית דרך האינטרנט. מחיר בסדר גודל של עד 3500 שח ראיתי 2 מפרטים אחד של טושיבה c650 t19 כולל הרחבת זיכרון ל4gb והאחריות המקיפה שלהם מצ"ב קישור- http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKC65019T ומפרט של HP G62--a10EJ WR453EA מצ"ב קישור? http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKWR453EA מישהו יכול לייעץ לי בנושא? בנוסף האם יכול להיות שהמחשב של טושיבה שוקל 2.5 כולל סוללה? ( כך מפורסם גם באתר שלהם).

• 4 תגובות
    • 795 צפיות

דיונים חדשים בפורומים