ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,356 דיונים בפורום זה
-
היי, רכשתי לפני כשלוש שנים לפטופ LG E500 SPINE הרחבתי את האחריות ל3 שנים והוספתי עוד 1GB זיכרון. חודש לפני שנגמר לי האחריות המעבדה שם קיצרה לי את הלוח אם והמחשב הפסיק להטעין את הבטריה שלו. יש לציין שLG לקחו אחריות ויש להם שירות מצויין, הם הציעו לי מחשב נייד חדש מבלי להוסיף שקל כי לא היו במלאי לוחות אם, בסופו של דבר הם מצאו לוח אם ותיקנו לי את המחשב. השבוע, שלושה חודשים מאז החלפת לוח האם, נהרס לי הכרטיס מסך שיושב על הלוח אם והלכתי למעבדה של LG ללא אחריות, בבקשה שיתקנו לי את המחשב ללא תשלום מכיוון והלוח אם חדש והוא רק הוחלף לפני שלושה חודשים ומלכתחילה לא אני קיצרתי אותו. בקיצור, הם הציעו לי שתי אופציות: אחת, לתקן את המחשב הנייד ללא עלות ולהחליף לו את הלוח אם ללוח אם עם כרטי…
-
- 1 תגובה
- 753 צפיות
-
-
כאשר אני מדליק את המחשב , המסך נדלק לשנייה מרצדד לכמה שניות ואז לא רואים עליו כלום אפשר להבחין בתאורה האחורית המסך דלוק פשוט הכל שחור כשאר מתחיל להעלות חלונות 7 רואים שנייה החלונות עלה ויש ריצות ואז שוב מסך שחור אשמח לאיזה עצה תודה
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימלי? 2000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם ניתן לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא בכלל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? בעיקר אינטרנט ואופיס אך גם תוכנות לימודים (לא כבדות מדי - לא תכנות או גרפיקה) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). - אינטרנט ואופיס שימוש יום יומי (גם למשחקי אינטרנט) ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינו…
-
- 1 תגובה
- 522 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות , אינטרנט אופיס צפיים בסרטים , אני גם יפתח מספר טאבים במקביל , גיימינג קל ומשחקי פלאש * גודל המסך?15.6 ומעלה * משקל רצוי? עד 3.2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משו מיוחד הוא יחובר רוב הזמן לחשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)hdmi * בלוטות?כן אבל לא כל כך הכרחי * גודל מינימלי של כונן קשיח?500+ * צורב DVD?כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ... אבל שיהיה מחשב מחברה אמינה איכות בניה טובה וגם יש לי עדיפות למעבד i5 וכרטיס מסך חיצוני ושיבוא עם מערכת הפעלה
-
- 2 תגובות
- 760 צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב נייד עבור אינטרנט סקייפ .. פשוט זול ואמין (ורוד לאישה יהיה נחמד) אשמח לקבל המלצות תודה
-
- 4 תגובות
- 749 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש (נייד לא נוטבוק) במחיר עד 2500 כמובן כמה שפחות יותר טוב. מחשב ללימודים ואינטרנט חשוב לי שיהיה חזק שירוץ כמו שצריך שלא יתקע שיהיה בו לפחות 2 ג'יגה זיכרון שיהיה בו מעבד טוב יחסית למחיר וחברה טובה כמובן. אני זקוק להמלצות איזו חבורת לא להתקרב אליהם אילו מעבדים פחות טובים או יותר טובים ביחס למחיר כמובן. אם מישהו מכיר חנות טובה אתר טוב שווה לקנות משם אשמח לשמוע אשמח לקבל מפרט אם מישהו יכול לתת לי. אני חייב את עזרתכם כי אני לא מבין בשיט בניידים מחכה לתגובות רציניות אנשים תודה על עזרתכם מראש יום נעים
-
- 2 תגובות
- 713 צפיות
-
-
לפחות בכל מה שקשור למבנה החיצוני לא רואה הבדל תודה
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. הבנתי שהפורום הזה הוא המקום המקצועי ביותר לקבל בו עזרה בנושא מחשבים, אז הנה קצת פרטים על מה שאני מחפש: תקציב של 4500 בערך, אין צורך לחסוך ואפשר לחרוג עד 500 בערך. שימוש עיקרי לגיימינג, רזולוצית המסך שלי היא 1900 על 1200. משחק בעיקר Starcraft 2 בימים אלו, אבל הייתי רוצה להיות מסוגל להריץ כל משחק שיצא בשנתיים הקרובות בהגדרות גבוהות. יש צורך בעכבר ומקלדת טובים. כנראה גם מאוספד טוב. לא רואה צורך בכונן דיסקטים, מחשב שקט זה נחמד אבל לא קריטי. ללא OC וללא מערכת הפעלה. קשה לי לענות לגבי שדרוגים לעתיד, נשאיר את זה פתוח כרגע. המלצות על חנות אמינה באזור רמת השרון גם יעזרו. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לילה טוב לכולם! ברצוני לקבל חוות דעת על מפרט חדש למשחקים בתקציב של עד 5k עם חריגה של עד 100-150 שקל... המחשב יתחבר לשני מסכים(טלוזיה ברזולוציה 1366x768+samsung 2253bw) אני לא מתכוננן לעשות oc למחשב השקט במארז חשוב מאוד בגלל שאני יושן ממש ליד המחשב הנה המפרט(ללא צורך בצורב) מעבד Intel Core i7-930 Tray ₪1330 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i7930ay לוח אם Gigabyte GA-X58-USB3 ₪1099 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GX58USB3 כונן קשיח Westren Digital WD10EARS 3.5" 1000GB SATA2 64MB ₪366 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WD10EARS זיכרון A-Data DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 ₪436 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pi…
-
- 4 תגובות
- 816 צפיות
-
-
היי, נפל לידי לנובו N500, עם ווינדוס ויסטה אני רוצה לפרמט אותו להתקין ווינדוס 7. 1. האם אפשרי? בכל זאת מחשב נייד (הדרייבים כמו שאני רואה על מחיצה אחרת) 2. אני לא מצליח להכנס לביוס, המסך התחלתי של המחשב הוא איזה לוגו שאומר לי ללחוץ core button אם אני רוצה להגיע להגדרות של המחשב, ואני לוחץ ונפתח לי סתם מסך עם ניקוי הדיסק הקשיח ובקאפ שלו..
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אחרי 7 שנים הגיע הזמן להחליף מחשב 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 מקסימום חריגה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב משחקים, סרטי HD, אינטרנט א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש יומיומי ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? אני לא צריך כרטיס מסך מטורף, בעיקרון אני מעדיף כרטיס שיעלה עד 600 שקל * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי? מסך 23 אינצ, כמה דברים שיהיה נחמד אם יהיו קימים-כניסות U…
-
- 4 תגובות
- 591 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4200 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? המחשב מיועד למשחקים בינוניים עד כבדים עם איכות גבוהה ולסרטי HD. 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? לא 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב 9. האם יש העדפה לרכוש את המ…
-
- 4 תגובות
- 725 צפיות
-
-
היי שלום , ככל הנראה אני מחר הולך לקנות מחשב ואני חייב תשובה מהירה איך המפרט המחשב בתקציב של 2500 ש"ח בלבד ( אחרי חריגה ) כעיקרון הוא הולך להיות מחשב לגיימינג משחקים חדשים / ישנים משחקים של השנה 2009-2012/11 אני מקווה לפחות שיחזיק , כמו GTA IV / COD / FIFA2011 / METRO / DARKSIDERS וכדומה אין צורך בציוד היקפי יש לי כבר הכל. חשוב שיהיו ביצועים למשחקים אני משחק גם משחקי רשת , שהוא יהיה שקט כי אני משאיר תמחשב כמעט כל הזמן דלוק כעיקרון השימוש בו הוא לא GAMING משחקים. ואין לי שום העדפה מיוחדת שוב אני חוזר התקציב הוא 2500 ש"ח בלבד כולל חריגה השתמשמות מלאה בכל התקציב שימוש עיקרי - משחקים המסך לא כולל במפרט והוא גודל 23 INCH של PHILIPHS חדש המפרט מיועד להגדרות גרפיות בינו…
-
- 6 תגובות
- 755 צפיות
-
-
ברצוני לקבל חוו"ד על מפרט למחשב : המחשב רב תכליתי אך בעיקר מיועד למשחקים עם דרישות מערכת גבוהות , חשוב לי ביצועים, מהירות ושהמחשב לא ירעיש את המחשב הקודם קניתי לפני כ-7 שנים המחשב היה חזק במיוחד והחזיק המון זמן מעמד עד לפני כשנה עדיין הספיק לדרישות מערכת, מלבד שדרוג של כרטיס מסך הוספת זכרונות והחלפת ספק כח לא נגעתי בו, חשוב לי גם שלמחשב הנוכחי תהייה תוחלת חיים די ארוכה. Gigabyte ga-58a-udr3 Intel core i7 950 3.06ghz 8mb Arctic cooling freezer pro rev.2 cpu fan Gigabyte gtx460 1gb ddr5 Western digital caviar black 1tb 64mb 7200rpm Kingston hyper x 3x2gb ddr3 1600mhz Coolermaster cm690 ii plus black atx Chieftec 650w modular psu 14cmfun 24pin Asus drw-22b2s dvd+rw סך תשלום…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן. חבר שלי מנסה לפרמט את הלפטופ שלו. יש לנו דיסק של וינדוס XP PRO. כרגע XP כבר מותקן על המחשב שלו, יש רק מחיצה C ועליה זה מותקן. אני מכניס תדיסק למחשב, עושה ריסט, נBOOT SEQUENCE שם את הכונן CD ראשון, שומר שינויים, וזה פשוט לא קולט שיש שם דיסק. העלנו את המחשב, נכנסנו לדיסק וזה פותח את החלון של התקנת WIN XP. עשינו התקנה דרך שם, זה עשה ריסט ואז כן נכנס למסך הכחול ולהתקנה והכל.. רק שבחלק שבו אני אמור לבחור לבחור מחיצה להתקין עליה, אני יכול רק להתקין על מחיצה C שכבר יש עליה וינדוס. ניסיתי למחוק אותה כדי ליצור חדשה ולעשות עליה, אבל זה אומר שאי אפשר למחוק את המחיצה כי יש עליה קבצים שנחוצים להתקנה. אז עכשיו זה מוחק את הקבצי וינדוס הישנים ומתקין את הוינדוס החדש, שזה בעצם לא עוז…
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
-
-
התלבטתי בין 4 מחשבים: 1) toshiba Satellite L650-10H Intel Core i5-430M 2.26ghz 4GB memory 640gb 5400rpm 15.6 LED radeon HD 5650 1GB שנתיים אחריות מחיר הכי נמוך בחנות הכי אמינה יחסית: 4764 2) toshiba L655-121 Intel Core i5-450M 2.4ghz 4GB memory 500gb 5400rpm 15.6 LED radeon HD 5650 1GB שנתיים אחריות מחיר הכי נמוך בחנות הכי אמינה יחסית: 4949 3) ACER Aspire AS7741G-434G50MN Intel Core i5-430M 2.26ghz 4GB memory 500gb 5400rpm 17.3 LED radeon HD 5650 1GB שלוש שנים אחריות מחיר: 5000 4) ACER Aspire 5740G Intel Core i7-620M 2.66ghz 4GB memory 640gb 5400rpm 15.6 LED radeon HD 5650 1GB שנה אחריות מחיר הכי נמוך בחנות הכי אמינה יחסית: 4969 בחרתי באופציה 3...הרבה בגלל האחריות…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב ואשמח לשמוע את דעתכם על המפרטים הנ'ל (או מה הייתם מוסיפים/מורידים/משנים) - פירוט בהמשך שימושים: אינטרנט, אופיס, גרפיקה (פוטושופ, פלאש, מקרומדיה - לשימוש ביתי), מולטימדיה ותכני HD. לא ישמש למשחקים בכלל! העדפות: חיבור HDMI, שיהיה שקט במיוחד מה עדיף - מערכת הפעלה 32 או 64? תקציב: בסביבות 2500 ש'ח (עד 3000) תודה מראש לעוזרים! מפרט 1 / מחיר: 2800 ש'ח INTEL Core 2 Duo E7500 2.93GHz, 3MB, 1066MHz, socket 775, BOX MSI G41TM-P33, s.775, G41, 2xDDR2,PCIE,GLAN,uATX SAMSUNG 500GB HD502IJ/7200/16MB/SATA300 2 x KINGMAX RAM DDR2 2GB 240pin PC6400 800MHz Sapphire Radeon HD 5570 1GB DDR3 DVI-I HDMI SAMSUNG DVD±R/±RW/RAM SH-S223F SATA ANP-355A12 355W MS …
-
- 2 תגובות
- 549 צפיות
-
-
נמאס לי. הגרוטאה הישנה שלי (חלק מהרכיבים כבר עלו לכיתה א!) התחילה לקרוס לעיתים קרובות מידי. נכון, אני יכול לשבת כמה שעות או ימים ולנסות לתקן את זה או להשקיע כמה שעות או ימים בלהתקין הכל מחדש, אבל רעבאק, נמאס לי להיות בעל המחשב הכי חלש במשפחה - אפילו לאבא שלי, שצריך עזרה להדליק את המחשב, יש מחשב שאוכל את שלי בלי מלח. אז הכנתי במהירות מפרט בסיסי, מקווה שתוכלו לשפר אותו. שימוש: הכל. קצת משחקים (לא הכי חדשים שיש, קרוב לוודאי), קצת פיתוח, הרבה וירטואליזציה. שקט: חשוב מאוד. OC: לא מתוכנן כרגע. יתכן OC קל בעתיד. יכולת שידרוג עתידית: מאוד חשובה. בהחלט לא חייבים לנצל את כל התקציב 8). עדיפות לקניה בזיגזג. המפרט כרגע: רכיב מחיר מעבד AMD PhenomII x4 (955) - quad-core [AM3] 3.2GHz 45…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, תודה מראש לעוזרים. שימושים עיקריים בסדר יורד: 1. גלישה 2. צפיה בסרטים 3. OFFICE 2010 אני זקוק למחשב מבוסס INTEL, מארז + ספק יש (Gigabyte Sumo + Enermax 500W) + כל הציד ההיקפי. לכן רק מעבד + קרור, לוח, זכרונות, דיסק קשיח SSD + דיסק קשיח טרה, צורב. שי
-
- 11 תגובות
- 894 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3700 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?אינטרנט אופיס HD משחקים הורדות spss(תוכנה לעיבוד נתונים סטיסטיים) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש: תמיד לעבודה ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: גם למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כלכלול במפרט 22" * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? קרייסיס פרוטוטייפ פיפא * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, …
-
- 3 תגובות
- 807 צפיות
-
-
במפרטים של ניידים לרוב לא מפרסמים מידע טכני חשוב, כמו לדוגמה: כרטיס רשת: כותבים Gigabit Ethernet במקום Realtek RTL8111B כרטיס קול: כותבים HD Audio במקום Realtek ALC889A כרטיס מסך: כותבים Intel HD במקום GMA 4500 וכד'... מאוד קשה למצוא היום פרטים טכניים על ניידים, כל פעם זה אינסוף חפירות בגוגל. האם יש איזה מקום מסודר בו ניתן למצוא מידע טכני מפורט?
-
- 4 תגובות
- 930 צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב נייד של LG דגם F1 וכשאני נכנס לתוכנה EVEREST הוא לא מראה לי את הדגם של הכרטיס מסך או של הלוח אם וחיפשתי באינרנט וגם לא כתוב איזה דגם יש לי בבקשה עזרה אני חייבלתקין את הדרייבר של הכטס מסך ונאבד לי הדיסק של הדרייברים
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? תקציב 5000 בלי חריגה האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל ולא לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל גג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? בעיקר משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך הקיים הוא בעל רזולוציה גבוהה מאוד לא זוכר כמה * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? למשחקים כבדים מאוד * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הגדרות גרפיות גבוהות 3. האם יש…
-
- 2 תגובות
- 726 צפיות
-
-
שלום. ידידה שלי מחפשת מחשב נייד , והנה מה שהיא צריכה ממנו פחות או יותר : הוא אמור לעבוד טוב בעיקר עם התוכנות rhino maya solid works סליחה אם הטעיתי באחת התוכנות, זה מה שהיא אמרה לי שהיא עובדת איתם. היא גם צריכה שזה יהיה מסך מט ולא מבריק מישהו אמר לה שהמק עדיף, אבל אני מעדיף לקחת את עצתכם - מה ההמלצה שלכם בתקציב הנ"ל ? האם הוא בכלל מספיק לדרישה שציינתי כאן? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הנייד ישמש את אחותי לשימושים של אינטרנט וסרטים, התקציב הוא עד 4000 שקל. מיהו מכיר את הנייד הנ"ל ויכול לתת לי פרטים עליו ? או אולי המלצה למשהו אחר ? (14 אינטש)
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-