ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום, חבר שלי צריך מחשב נייד. אין הרבה מגבלות מלבד התקציב (4000 שקל), ואין משמעות רבה למשקל או לגודל (המחשב לא ינויד הרבה). דבר חשוב נוסף הוא כרטיס מסך - הוא לא צריך להיות חיית משחקים מן הסתם, אבל שיהיה מסוגל להריץ משהו. תודה.
-
- 7 תגובות
- 998 צפיות
-
-
שלום לכל העוזרים אני מעוניין כבר מחר לקנות מחשב ולכן מבקש את דעתכם וביקרת לגבי מפרט שבניתי על סמך מידע ברשת 1. מה התקציב המקסימאלי? 5300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.DOOM,DARK SOULS 3,WATCH DOGS 2,PREY,FARCRY PRIMAL -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080…
-
- 6 תגובות
- 998 צפיות
-
-
1 . Dell inspiron 14z UltraBook מעבד U3537 i7 המעבד עובד על 2GHz וזכרון 8gb מסך 14 אינץ דיסק קשיח 500gb + 32ssd כרטיס מס מובנה של אינטל וכונן DVD אחריות בין לאומית של דל. 3,200 ש״ח 2. Latitude 6430U מעבד i7 U3687 2.1GHz turbo 2.6GHz דיסק קשיח 256GB SSD מסך 14 אינץ מט כרטיס מסך מובנה של אינטל זיכרון 8GB על 1600GHz צורב חיצוני של דל אחריות בין לאומית של דל לשלוש שנים. 4,500 ש״ח
-
- 7 תגובות
- 998 צפיות
-
-
המחשב ישמש לעבודות גרפיות(פוטושופ וכדומה) ככה שחובה 1GB זיכרון, כמו כן מעבד מתאים וכרטיס מסך מספיק טוב הוא לא חייב להיות מדהים אבל שיאפשר לעבוד על תוכנות גרפיות וגם משחקים. אם אפשר להכניס בתקציב גם צורב DVD זה יהיה נחמד.
-
- 2 תגובות
- 997 צפיות
-
-
אהלן, ביקשתי מחנות מפרט למחשב למטרות גיימינג בתקציב של 4000 ש"ח, זה המפרט שקיבלתי ואשמח לקבל עליו חוות דעת. [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 20%]קטגוריות[/TD] [TD=width: 35%]מוצרים[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]מעבד[/TD] [TD=width: 35%]Intel Core i5 4460 3.1Ghz (3.3Ghz Turbo) LGA1150 Tray[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪857[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]קירור למעבד[/TD] [TD=width: 35%]Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2[/TD] [TD=width: 10%, align: center]1[/TD] [TD=width: 10%, align: center]₪134[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 20%]לו…
-
- 1 תגובה
- 997 צפיות
-
-
מבקש מפרט למחשב עד 8000 שח" ללא מסך ורמקולים, לוח אם הכי מתקדם להיום דגש על לוח האם וזכרונות אני משתמש במחשב גם לעריכת וידיאו בנוסף למשחקים ושאר הדברים תודה
-
- 8 תגובות
- 997 צפיות
-
-
אהלן חברים שנתיים בערך שלא הייתי כאן, למי שלא מכיר אותי - אני יה'ונתן מאשדוד, אני חושב שאני מהראשונים בפורום, אבל נשאיר את זה בצד - אני כבר אדבר על דברים כאלה בפורום המתאים כאן... בכל מקרה, אני זקוק לעזרתכם בנוגע למפרט. המטרה שלי היא מערכת Value (הביטוי הזה עדיין תופס או שהוא כבר לא הולך היום? חחח). התקציב, בלי מסך וכל מה שמסביב (מקלדת ושאר ירקות), הוא בסביבות 2500 ש"ח. אני מעוניין לנתב את רוב הכסף ללוח האם, ואחריו לכרטיס המסך. מבחינת כרטיס קול אני לא זקוק למשהו איכותי יותר מהכרטיס הבסיסי ביותר שקיים כיום (כרגע אני עובד עם סאונדבלאסטר לייב), שאני מניח שכבר מגיע אונ-בוארד על כל לוח ממוצע. מעבר לזה, אני חסיד של AMD, ואני חושב שאין לי צורך ביותר מ-Duron זול. אז זה ה…
-
- 6 תגובות
- 997 צפיות
-
-
המטרה העיקרית של המחשב היא לימודים מסך 14-16 עדיף מאט משקל עדיף כמה שיותר נמוך אבל אני לא בדיוק יודע על חשבון מה זה בא אז אשמח אם תסבירו לי זמן סוללה חשוב שתחזיק יפה כי אני אצטרך אותו לימי לימודים ארוכים כונן של לפחות 500GB שאלה נוספת, הבנתי שבקרוב מגיעים מחשבים עם מעבדי HASWELL שבעצם הם חסכוניים בסוללה(משמעותי?) האם שווה לחכות שיגיעו עוד דגמים או שזה לא משמעותי? תודה לכם
-
- 2 תגובות
- 997 צפיות
-
-
כמו בכל שנה גם השנה אני מניח שתיהיה ירידת מחירים משמעותית בגלל הרכיבים החדשים שהולכים לצאת כמו אינטל סנדיי וכו השאלה שלי האם זה יקרה גם השנה ? כי אני מעוניין לקנות את הדל n5010 הוא עולה 5000 ואני יתבאס אם עוד חודש הוא יעלה 4500 ואני ישמח לקבל על הדל גם חוות דעת והאם יש אותו בעוד צבעים חוץ מהאלומיניום הצבאי הזה כי זה נראה לי מכוער
-
- 1 תגובה
- 997 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 2400 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב- משחקי RTS לרוב לא מולטיפלייאר. GTA החדש3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? TMS, KSP9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? חשוב שתהיה יציאת HDMI 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? ה…
-
- 0 תגובות
- 997 צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל - תודה מראש על העזרה! הגיע הזמן (יש שיגידו שמזמן) לשדרג את כרטיס המסך שלי (GTX 660) ואני תוהה איזה חלקים נוספים אני צריך לשדרג / להחליף כדי ליצור מערכת שתואמת בצורה טובה כרטיס חדש. מבחינת כרטיס גרפי חדש, אני חושב שאלך על GTX 970 - אני מחפש כרטיס שיכול להריץ היום את כל המשחקים בהגדרות גבוהות (מאוד) ב-1080p על מסך של 45 אינץ' ושיחזיק לשנתיים-שלוש הקרובות בהגדרות סבירות פלוס. אין לי צורך ברזולוציה גבוהה יותר (ובעתיד הנראה לעין). אני לא משחק משחקי אוןליין כמעט בכלל, אז כרטיס שעדיף בביצועים שלו בגזרה הזו מיותר מבחינתי גם. נראה לי שאין צורך בכרטיס חזק יותר ויקר יותר, נכון? ממליצים על אחר? הנה המפרט של המחש…
-
- 2 תגובות
- 997 צפיות
-
-
שלום, פירסמתי פה לפני כמה ימים מפרט גיימינג והוא היה בסדר גמור לפי התגובות שקיבלתי, ביצעתי כמה שינויים נוספים עקב תוספת תקציב וכרגע אני לפני ביצוע ההזמנה של המפרט, אשמח לאישור אחרון של חברי הפורום שהמפרט אכן טוב ויעבוד בצורה טובה ויציבה, בדגש על הכרטיס מסך ועל המעבד והאם הם יעבדו טוב ביחד! המפרט: מפרט זה הורכב ב - www.startpc.co.il - סטארט מחשבים 999 ₪ - Intel Quad Core i5 4690 3.5Ghz S1150 290 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-B85M-D2V S1150 370 ₪ - * מבצע * - 8GB (2X4GB) Kingston Hyper-X DDR3 1600Mhz 1990 ₪ - * עם חבילת משחקים * - Sapphire R9 290 TRI-X 4G OC 279 ₪ - Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty 549 ₪ - * מבצע * Zalman Z3 Plus + FSP Raider 6…
-
- 5 תגובות
- 997 צפיות
-
-
מפרט שהוציא לי לפני כחודש+ לתחנה גרפית / מחשב גיימינג: מעבד CM8064601560516 - Intel i5-4690 Quad core CPU - LGA1150 - 3.5 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600 at 1200MHz - Haswell Refresh – Tray 1070 ₪ קירור CNPS8X-OPTIMA-PC – Zalman 129 ₪ לוח אם Z97-P - ASUS Socket LGA1150 CPU - Intel Z97 chipset – ATX 514 ₪ כרטיס מסך 426018336-3361-PC - Gainward GeForce GTX970 GPU - 4GB 256 bits GDDR5 memory - Mini HDMI, DVI-I , 3 x Mini DisplayPort video outputs - GPU/Memory clocks 1152/7000 MHz - Phantom Edition - With new PC Only 1652 ₪ דיסק קשיח ST1000DM003 - Seagate 1TB - 3.5 inch - SATA3 6Gb/s - 7200rpm - 64MB Cache - Barracuda 7200.14 series 250 ₪ די…
-
- 1 תגובה
- 997 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לבצע OC רציתי לדעת לאיזה מהיריות ניתן להגיע , האם הO.C מאיץ את כל הרכיבים ? היכן דרוש קירור והאם רכיבי המחשב בסכנה כשיש האצה שכזו (אינני מעוניין בהאצת כרטיס המסך) אני צריך הצעה למחשב שיכלול : 1.לוח אם :GIGA-BYTEGA-P35C-DS3 (בכדי שיתאים לזכרונות DDR2 וDDR3)-בתור התחלה להתקין עליו DDR2 ולשדרג בעתיד הלוח גם מתאים ל 2 סוגי המעבדים אני מעוניין ב Q6600 (4 ליבות)-המלצתכם בנושא? בלוח אם יש גם יציאה אופטית (למערכת הסאונד שלי) האם כרטיס הקול מספיק טוב למערכת קולנוע בייתית רצינית?? אם לא מה לקנות? 2.כרטיס מסך : 8800GT , לגבי החברה עזרו לי 3.זכרונות כפי שרשמתי DDR2 4.H.D- חברה טובה w.d 500 GB 5.צורב 6.מארז ספק כח וקירור נדרש לבחירתכם. 7.מסך יש לי …
-
- 10 תגובות
- 997 צפיות
-
-
אהלן, אשמח לקבל ייעוץ למפרט למחשב נייח. התקציב שלי - עד 5K אבל אם אפשר בפחות אשמח. המצב היום הוא שיש לי לפטופ בן 3 שנים בערך, סוג של אולטראבוק. אני מגיע הביתה ומחבר אותו לשני מסכים, רמקולים ושאר האביזרים. אלא מה? לאחרונה התחדשתי במסך מחשב 4K בגודל 27 אינץ', והוא קצת מקרטע ולא מציג דברים בצורה חלקה. אז אני צריך מפרט חזק יחסית כדי שגם יחזיק מעמד כמה שנים, וגם הכי חשוב - יכול להתחבר לשני מסכים ולהציג דברים בצורה חלקה (היום מסך אחד הוא 4K והמסך השני הוא 24" FHD, אבל נניח שבעתיד יוחלף במסך 4K). בגדול השימוש שלי הוא בעיקר תכנות, וידאו, קצת פוטושופ, ולא גיימינג בכלל. דברים שחשובים לי - כונן SSD, מספיק ראם (32/16GB?) ואני אשמח מאוד אם הוא יכ…
-
- 3 תגובות
- 997 צפיות
-
-
ברשותי נייד בעל 1GB זיכרון פנימי, כאשר לכ.מסך (x1600) יש 128 זיכרון dedicated ועוד 384 מגה משותפים (shared). כאשר אני עובד בישומים אשר אינם דורשים עיבודים גרפים מהכרטיס מסך, האם ה 384MB המשותפים תפוסים ע"י הכ.מסך למרות שהם לא בשימוש ואי אפשר להשתמש בהם ביישומים אחרים?
-
- 0 תגובות
- 997 צפיות
-
-
חיכיתי כבר 3-4 שנים והגיע הזמן לקנות מחשב חדש. יביאו לי את החלקים באמצע דצמבר מארה"ב. חיכיתי ליציאה של 8800GTX/S לפני ההזמנה . אני אקנה את הרוב אם לא הכל בnewegg אפשר גם מoutpost.com ( יש 2 fry's ליד הקרובים).חשבתי אולי לחסוך מע"מ בחנויות מחוץ לקליפורניה אבל זה לא ממש משתלם. תמיד אפשר לעשות השלמות מחנויות אחרות אבל אני מעדיף לקנות הכל מחנות אחת. התקציב עד 2200$ בארהב אל מארז אני אשקיע עד 1500 שקל היעוד עיקרי משחקים אבל לא מוגבל לזה . OC מתוכנן חושב על 1:1 FSB 400 לא יותר עודכן עם החלטות: קניה בארה"ב : שלחתי את ההזמנה הזאת מעבד: e6600 http://www.newegg.com/Product/Product.asp?item=N82E16819115003 כרטיס מסך : 8800GTX evga או משהו שאני אוכל להשיג לפני גמר המלאי …
-
- 5 תגובות
- 997 צפיות
-
-
תקציב 2200 עם חריגה של 100 שקל. אם יש שיפור משמעותי כלשהוא שיש צורך בחריגה גדולה יותר בתקציב אז אני אשמח לשמוע לגביי זה ואשקול. המחשב מיועד למשחקים...יחובר אליו מסך 22 אינץ' 1680X1050 מומלץ שיריץ כמה שיותר טוב את המשחקים. אין צורך בציוד היקפי. הארד דיסק 250 ג'יגה ומעלה. ושיהיה צורב. השקט של המחשב לא משמעותי. לא הולך לעשות OC לא יהיה שידרוג משמעותי של המחשב בקרוב. אין צורך במערכת הפעלה. יש צורך בהרכבה. אממ.. אני גר בצפון, ככה שהחנות היחידה שאני מכיר בסביבה שלי היא KSP. אם אתם מכירים חנות אחרת כלשהיא אז אין לי עדיפות. תודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 997 צפיות
-
-
קניתי את הinspiron 1520 והתקנתי הכול למעט כרטיס הקול אינני יודע אך עבור כרטיס הקול שמופיע באתר של דל (במומלצים), לאחר התחלת התקנה נרשמת לי הודעה כי הדריבר לא תואם system (ברור כי בתפריט של דל בחרתי בוינוס קס פי-ויש לי וינדוס קס פי). האם יש היכן שהוא רשימה של איזה כרטיס קול עלי להתקין? בנוסף ישנה בעיה בהתקנה של האינטרנט כיון שתחת האופציות של תקשורת מופיעם הדריברים לתקשורת אל חוטית ולבלו טוט אבל לא ללן. מהיכן אני אמור להתקן את הלן?? בנוסף במפרט רשום 120 גיגה אך בפועל יש כ105 האם זה נורמלי?? האם המפרט ניתן באמת באלפי ביטים ולא בהגרות הפורמליות של גיגה (1000מול 1024)?
-
- 2 תגובות
- 997 צפיות
-
-
שלום לכולם, * מטרות המחשב - עבודות משרדיות: אינטרנט ואופיס (בדגש על קבצי אקסל מורכבים ומרובים בו זמנית). * גודל המסך - 14.1 ומעלה, עדיפות למאט. * משקל רצוי - באופן מפתיע כמה שיותר קל, בהתחשב כמובן בשאר התנאים שכתבתי. * סוג של כונן קשיח - עדיפות ל SSD. * רישיון למערכת הפעלה - כן. * תקציב - באיזור ה 5K-6K אבל מוכן להשקיע גם יותר, תלוי בהמלצות. חשבתי בכיוון של i7, לפחות 8GB זכרון, חשיבות גבוהה למראה מעוצב ויוקרתי (עד כמה שאפשר תחת מגבלת התקציב). תודה מראש לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 997 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 1800 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?22 אינצ * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?כמה שיותר גבוהה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט…
-
- 4 תגובות
- 997 צפיות
-
-
גג שבגג עד 2500. לשימושי אינטרנט ואופיס, שום דבר מעבר מסך 15.6 ראיתי שיש מחשבים ניידים שבאים עם ווינדוס או עם אופיס, אז זה מיותר מבחינתי אם זה מוסיף במחיר תודה עריכה: ראיתי שיש שאלון כדי למקד את הבקשה. כל שאר הנתונים לא מעניינים אותי. פשוט המקסימום שאפשר להוציא בתקציב הזה. עריכה2: לאחר שיטוט קצר הגעתי לזה: http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksppetahtikva&cat=5783 מעבד i3 3 שנים אחריות מסך 15.6 יש רעיונות יותר טובים?
-
- 4 תגובות
- 997 צפיות
-
-
תכלס - אני לא גיימר או משהו אבל אני אשמח ביכולת לשחק משחקים לא ישנה אם אני ישחק עם פילטרים וכו.. אבל בכלמקרה צריך מידה מסוימת של אפשרות לשחק... חשבתי על המחשב של אייבורי - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=145&CatCode=1 כמובן להוסיף לו עוד זיכרון ולהרחיב ל 800 Mhz זה יוצא: מעבד C2D E6300 לוח של גיגהבייט.. (מעדיף 965P DS4 (נותן אפשרויות שידרוג) השאלה כמה אני יצטרך להוסיף...) זיכרון 1G 800mhz (אני לא ממש מבין בסוגים -אז אני אשמח להמלצות) 160GB SATA2 7200 RPM 16M צורב SONY/LG/NEC X18 DVD Dual layer RADEON ATI X1300 PRO -256mb DDR2 TV DVIx2 עכשיו - ספק ומארז, לא אכפת לי ממארז ככה שאחד גינרי זה סבבה.. אבל בקשר לספק, המפרט שהם הציעו לי כלל ספק 400W שאני לא זוכ…
-
- 12 תגובות
- 997 צפיות
-
-
זה המחשב: http://www.pccenter.co.il/product.asp?productid=1485&CatCode=237 הצרכים: עיצוב גראפי (פוטושופ ,פריהנד) תקציב: 6,200 ש'ח קחו בחשבון את ההוספה של הזיכרון ל512 מ"ב הבעייה שאמר לי מישהו שמבין עיניין בעולם המחשבים, היא שהכרטיס מסך שבמחשב הזה לא מתאים לעבודה עם תוכנות כמו פוטושופ מכיוון שהזיכרון במחשב הוא intergrated ולעבודה גרפית צריך dedicated. הוא הסביר לי שההבדל ביניהם הוא שבעוד האחד משתמש בזיכרון משל עצמו - האחר משתמש בזיכרון הפנימי של המחשב. מישהו יכול לעזור לי להבין אם כדאי את המחשב הזה?
-
- 2 תגובות
- 997 צפיות
-
-
אין צורך שיגיע עם מערכת הפעלה - אני מתקין לבד. בשנתיים הקרובות אני מתכנן שהמחשב ישמש אותי למשחקים דיי כבדים, ולאחר מכן לעריכת מוזיקה בלבד - בינתיים אין צורך בכרטיס קול איכותי. חלקים ספציפיים: *הארד-דיסק של Western Digital - 160GB או גדול יותר (נא לציין מחירים) *צורב DVD (לא משנה איזו חברה, רק לא LG) הנה דוגמא למפרט שחבר המליץ לי עליו, הלוח אם לא מופיע שם כי בהמלצה של החבר - הדגם של הלוח אם לא תמך במעבד.. אז המחיר כולל לוח אם בסביבות ה600 שקל.. כולל גם צורב של LGx16. המחיר יוצא 3,800. *CPU - Intel Core 2 Duo E6300 *M-Board - *RAM - 1024MB (2x512MB DDR2 667Mhz) *Display Card - PoV 7600GT 256MB GDDR3 (PoV - Point of View) *HD- WD 160GB 7200RPM, 8MB, SATA2
-
- 10 תגובות
- 997 צפיות
-